:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Литекс" пуска жалба срещу Илиян Стоянов

"Литекс" най-вероятно ще подаде жалба срещу защитника на "Левски" Илиян Стоянов, съобщи мениджърът на клуба Стойчо Стоилов. Тя ще бъде заради обидни реплики на расистка основа, отправени от национала към халфа на ловчанлии Тиаго Силва. Бразилецът вчера заяви пред журналисти, че Стоянов през целия мач го е наричал "негър, черен и циганин".

"Ако N22 от "Левски" (б. р. - Стоянов) играеше в европейски мач, нямаше да се задържи и 5 минути на терена - каза Силва. - На всичко отгоре след края на двубоя той удари съдията. През I полувреме Боримиров ме удари с лакът, но това стана в нормална игрова ситуация и го приемам. Докато ме качваха на носилката обаче, N22 дойде и започна да крещи: "Махайте го този негър от терена."

Това са вторите обвинения към Стоянов, след като преди година Макдоналд Мукаси от ЦСКА обяви, че националът го е обиждал на расистка основа.

Треньорът на "Литекс" Любо Петрович пък предложи да бъдат наказвани с лишаване от състезателни права футболистите и треньорите, които обсъждат действията на съдиите. "Левски" трябваше да спечели, но съдията ли е виновен, че "Литекс" с 2 точни удара във вратата вкара 1 гол? И той ли е виновен, че пуснахме гол след избита от вратаря ни топка", каза сърбинът.
14
1253
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
09 Март 2004 01:20

УВАЖАВАЙТЕ ИНСТИТУЦИЯТА!
09 Март 2004 08:20
Илиян Стоянов почва вече да втръсва на всички - даже и на някои левскари.
Талант си - талант си.
Ама че е гамен и провокатор спор няма.
То не е виновно момчето за това де. Поне не толкова много. Ако Галин Мускалев му бе залепил едно червено картонче( а за да е по-малко приказлив, това с картоните трябвало да започне мнооооого отдавна), та ако го беше изгонил, нямаше Илиянчо да се прави на съдник на всички играчи на терена.
А това дето разкрива конспирации по Гонг си е направо смешно...
09 Март 2004 09:07
Luke,
RIZPEKT ZI INSTITIUSHAN


___________
Ceterum censeo Poduenem esse delendam
Натиснете тук
09 Март 2004 10:50
За пореден път нещастника който е все по- слаб на терена, впечатлява със "скинарските" си изяви, ама нали е национал, а в национала както знаем расисти няма(по Г марков), егати ИНСТИТУЦИЯТА...
09 Март 2004 11:37
Гледах пресконференцията с негрото. Завалията не днае бъкел български.През цялото време си шляпаше на португалски.Как тогава е проникнал в дълбините на българското слово?Или е слушал подобни епитети и квалификации от своите съотболници. Не се ли разчиства по този начин пътя към нац.отбор на човек от Литекс. И на слепите е ясно, че след Евро 04 трансферите ще се размърдат здраво.Още повече че Илиян един път вече бе очявен за расист и сега е много лесно да мине второто обвинение.
09 Март 2004 11:48
Дунай, НЕГЪР не е българска дума и нищо нему пречи на негрото да разбере какво му се казва, даже в щатите (мисля) се смята за обида срещу която може да се предприемат наказателни мерки!
а по принцип корена надумата е латински и означава черен, такъв какъвто и си е Тиаго Силва, Макдоналд Мукаси, Баба, Ричард, Темиле и др.
между впрочем защо не ги пускате африканците в игра
09 Март 2004 11:56
дунай,
след мача на Герена той приказва на български, така че разбира и говори.Стига сте го защитавали тоя И.Стоянов!
09 Март 2004 11:58
ivio, не ги пускаме неграта за да не отправят към тях расистки обиди! Много ми е интересно, ако Тиаго бе нарекъл Коловати "бяла маймуна" или "мръсна бяла свиня", Можеше ли да бъде подведен под отговорност за расизъм.Според мен не. Или само за "свиня"!!!!!
09 Март 2004 12:04
виж dunai и на мен ми е чудно, че в щатите им казват "афроамериканци", ама какво да ти кажа, то и тук ако на някой мингянец му кажеш "циганин" се сърди и обижда, а като му кажеш "ром" се пъчи, та на свиня няма кой да те съди, но негър се приема като проява на расизъм
09 Март 2004 12:10
Финландец, на Герена черните проговарят български само при среща с Гонзо.Гонзо тоя мач не игра, така че тезата не издържа.
Ивио, ние винаги се правим на по-големи католици от папата.Примери много и винаги са на клубна основа.Коловати сега е нападнат от цецерунгели с обивнение за расизъм.Същите тия цецерунгели направиха така че УЕФА да разследва обстановката след мача с Блекбърн за отправени расистки обиди.Не си спомням но май имаше и някакви глоби.
09 Март 2004 12:36
Цецковците да не би да са станали космополити ? И откогИ?
09 Март 2004 12:54
Уф-ф-ф-ф , шампиони по сезиране на Уефа са от синия отбор.Това въобще няма смисъл да се обсъжда
09 Март 2004 12:58
ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ НЕЯ /ИНСТИТУЦИЯТА/!!!

САМО ЧЕРНО МОРЕ 1913!!!
09 Март 2004 13:04
Tо само за да си помислиш за ИНСТИТУЦИЯТА трябва да си космополит. И защо ли си спомням, че някои ИНСТИТУЦИОНАЛИСТИ се замеряха със змии на стадиона? Такива едни Византийски Институции...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД