:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 408,820,141
Активни 119
Страници 12,116
За един ден 1,302,066

Схефер: Рано е за НАТО в Ирак

Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Твърде рано е да се говори за каквато и да е роля на НАТО в Ирак, заяви генералният секретар на пакта Яп де Хоп Схефер след среща "на четири очи" вчера с външния министър Соломон Паси.

Схефер отхвърли възможността НАТО да се намеси в Ирак преди 30 юни. Едва след като бъде избрано суверенно иракско правителство, то ще бъде питано иска ли участие на Алианса в страната, обясни гостът. Според него трябва да се даде време на ООН за да изработи нова резолюция на Съвета за сигурност, която да позволи на НАТО евентуална намеса в Ирак.

С министър Паси не сме обсъждали въпроса за разполагане на натовски бази в България, каза още Схефер. Според него това е американски проект и не е тема на НАТО. Генералният секретар на Пакта обеща във всичките си международни контакти да постави въпроса с осъдените в Либия български медици и да се опита да доведе до разрешаването му. "Знам, че понякога не е лесно, необходимо е спокойствие, за да си свършат хората работата", каза още той по повод активността на всички, ангажирани със случая. Той обеща помощта си за нашите в Либия и при срещите си с президента, премиера и шефа на парламента.

Въпреки високата си температура, външният министър Паси не пропусна да качи на трабанта си новия шеф на НАТО и да направи с него кръгче в двора на Външно. Той обаче не отиде на обяда в "Кемпински-Зографски", даден от Атлантическия клуб. Схефер беше настанен до Сакскобургготски. Присъстваха бившите президенти Желю Желев и Петър Стоянов, министрите Свинаров, Василев и Калчев, посланици, областни управители, дипломати. В словото си гостът няколко пъти похвали Паси и даде отлична оценка за участието ни в Афганистан. НАТО разширява участието си в Афганистан и в други региони и провинции извън Кабул и Кундуз, и България би могла да се включи в екипите за възстановителни работи, каза той. По-късно пред министър Свинаров постави въпроса за разширяване на българското участие в Афганистан.
31
699
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
14 Май 2004 23:41
"Твърде рано е да се говори за каквато и да е роля на НАТО в Ирак, заяви генералният секретар на пакта Яп де Хоп Схефер"...
...............................
"Схефер отхвърли възможността НАТО да се намеси в Ирак преди 30 юни. Едва след като бъде избрано суверенно иракско правителство, то ще бъде питано иска ли участие на Алианса в страната, обясни гостът. Според него трябва да се даде време на ООН за да изработи нова резолюция на Съвета за сигурност, която да позволи на НАТО евентуална намеса в Ирак"...
................................
"С министър Паси не сме обсъждали въпроса за разполагане на натовски бази в България, каза още Схефер. Според него това е американски проект и не е тема на НАТО"...
......................................... ......................................... ....................................
NO COMMENT ! ВСИЧКО Е ЯСНО! С участието си в Ирак и/или с предоставяне на САЩ на бази на своята територия, България НЕ помага на НАТО и НЕ изпълнява задачи на НАТО, а нечии ДРУГИ !!!
15 Май 2004 08:21
Естествено е НАТО да не иска да се набутва в Иракската каша. То има проблеми с измъкването от Афганистан. Налага се да се подсилва контингента там. Това са разходи и то определено излишни в периода, когато Европа върви към своето обединение и има нужда от средства за икономическото си развитие и превръщане в основна икономическа сила. ООН също едва ли ще се забърка на този етап във войната в Ирак, така че нашите политици трябва да престанат да ни лъжат относно съдбата на нашия баталъон в Ирак.
15 Май 2004 09:40
Въпросът вече е как янките да се измъкват от Ирак.
15 Май 2004 10:18
Започнаха "ползите" от членството ни в NATO - вече искат да пращаме нови хора в Афганистан, той на фона на Ирак остава в сянка, но там освен един два града NATO не контролира нищо и всичко си е по старому. А в Ирак NATO пределено не иска да се набутва, то който е влязъл се чуди как да се измъкне, а нови желаещи определено липсват.
А за базите у нас нямам думи. То беше ясно, че NATO няма нищо общо, просто слушахме поредните лъжи на Паси. Като знам колко е брониран трабанта, с удоволствие бих му метнал една тухла по грозната мутра. По-откачен човек от него не е попадал в Парламента, даже Жорж Ганчев е за предпочитане.
15 Май 2004 10:35
След няколко години в Европа напълно ще се структурират ЕВРОПЕЙСКИ ВОЕННИ СИЛИ. Тяхното ядро вече се определя от Франция, Германия, Белгия и др. страни от "Стара Европа" .Това ще бъде СВЕТОВНА ВОЕННА и ПОЛИТИЧЕСКА СУПЕРСИЛА ! Ядрена сила /Франция / Мощни военни икономики - Германия , Италия , Испания...Свръхмодерни технологии - Юрофайтър 2000, космически потенциал / космодрума Куру.../ и тн и тн. Тежестта на 400 милионна Европа в света ще става все по-голяма ! Къде сме ние ?? С настоящата си ГУБЕЩА проамериканска политика, оставаме напълно встрани от тези процеси, заедно с маргинали като Румъния...НАТО и понастоящем е КУХА дума. Справка - безразличието на НАТО към либийските ни осирания.
15 Май 2004 11:09
Муктад, моите поздравления за мнението ти!Общо европейската отбранителна система е вече факт и е започнала от началото на тази година нейната конструкция, решено е да бъде завършена 2007. Тя е ОТБРАНИТЕЛНА по характер и е отворена за всички страни-и членки на НАТО и неутрални. България бе поканена да участва , като идеална граница на ЕС , но Паси се направи на разсеян , дори не изпрати наблюдатели на нейните съвещания пред април т.г! Продължава линията на трайна обвързаност със САЩ и е превърнал външната ни политика в еднолично дружество на Соломон Паси !
Скефер каза ясно- идеята за американски бази не е на НАТО , а на С.Паси и С2. С идването на американски бази и под техния щит и защита С 2 иска със всички средства да си възвърне предстола и за това така бързат -вече една база тихомълком става в Ново село , а инфантилната ни левица блее!
Скефер си остава американска марионетка и вчера поиска от България повече пушено месо за миропомазаната мисия на НАТО в Афганистан. Там акцията си остава чисто НАТО-вска а , без резолюция на ООН.
Питам се , защо Скефер не поиска от своя , норвежки народ ?
Отговорът е ясен- Защото норвежците не са бедни като българите и имат развито на светлинни години демократично мислене и знаят какво е Афганистан и Ирак - никой на доброволна основа няма да стане миропомазник на Скефер!


15 Май 2004 11:26
Геостратегически - европейският военен съюз е пълен с КОЗОВЕ ! Евроикономиките тепърва ще се развиват с изпреварващи спрямо САЩ темпове ! Европа няма да пожелае да изостря тона със САЩ, просто защото манталитета и философията на европейците не са прерийни Но при опит на САЩ и в бъдеще да насаждат европейците на пачи яйца , като КОСОВО , нормалният отговор е ...Русия ! Нека да не се забравя , че Европа е до Урал /че дори Владивосток!/ А след падането на СССР културните и психологически бариери между Русия и Европа са много по-малки от очертаващите се такива между Европа и САЩ.
15 Май 2004 11:32
С министър Паси не сме обсъждали въпроса за разполагане на натовски бази в България, каза още Схефер. Според него това е американски проект и не е тема на НАТО.
МНОГО ЛОШО ЗА БЪЛГАРИЯ
Генералният секретар на Пакта обеща във всичките си международни контакти да постави въпроса с осъдените в Либия български медици и да се опита да доведе до разрешаването му. "Знам, че понякога не е лесно, необходимо е спокойствие, за да си свършат хората работата", каза още той по повод активността на всички, ангажирани със случая.
Активност та на "всички" т.е. на народонаселението е следствие на несвършена работа и цинична безхаберност[ /size=2]
Въпреки високата си температура, външният министър Паси не пропусна да качи на трабанта си новия шеф на НАТО и да направи с него кръгче в двора на Външно.
[size=2]Недоразумението Паси надмина Коня на Калигула по кретенски постъпки. И това в същия ден, в който 400 хиляди българи ежеминутно показваха искрена съпричастност в истинска национална кауза.
15 Май 2004 12:13
"Що се отнася до Ирак - твърде рано е да се говори за ролята на НАТО там, категоричен е Схефер.
Както по време на официалните разговори, така и след тях генералният секретар определи посещението си у нас като историческо. " БТВ


А за нас вече е късно. Нито НАТО, нито ООН, само САЩ и съюзници.
15 Май 2004 15:29
Недоразумението Паси надмина Коня на Калигула по кретенски постъпки.

gaijin1
15 Май 2004 16:29
ИНА ТОДОРОВА,
/:/ "С идването на американски бази и под техния щит и защита С 2 иска със всички средства да си възвърне предстола и за това така бързат -вече една база тихомълком става в Ново село , а инфантилната ни левица блее!"
......................................... ............
ЕДНО ОТРИЦАТЕЛНО отношение и визия към ЧУЖДЕСТРАННИ/американски, тоже!/ ВОЕННИ БАЗИ в България НЕ Е "изключителна ПРИВИЛЕГИЯ" на "Левицата" !!! НЕ разбирам защо това да НЕ е "привилегия" и на всяка друга партия в България?!? НЕ отношението към САЩ е определящо ДНЕС за политическата Координатна система ЛЯВО-ЦЕНТЪР-ДЯСНО ! АКО България ГУБИ от настаняването на ЮС-военни бази м България, защо тогава И "десните" да НЕ заемат отрицателна позиция по разролагането им?!
Ерго, НЕ позицията към САЩ -въобще/, или към разполагането на ЮС- военни бази /в България или където и да е по Света!/ ПРАВИ една партия "лява" или "дясна", а ИКОНОМИЧЕСКИЯТ СТАТУС на електората и симпотизантите й и произтичащите от това Политика и Програма на съответната партия!!!
Ако една партия е АНТИ или ПРОамериканска, това е, просто, една АНТИ или ПРОамериканска партия, а НЕ "лява" или "дясна" партия!!! Но ако САЩ са държава, която се управлява САМО ОТ и В интерес на "Едрия Капитал"по Света- тогава е НОРМАЛНО "левите" да са АНТИамерикански партии! Но НЕ конкретно заради ЮС-базите, или заради действията на САЩ /Правителството на САЩ!/в Ирак, Югославия , "Гуантанамо" и т.н., а заради "ДЕСНИТЕ" действия на САЩ /Правителството!/ .
ДРУГ е въпросът, че ВОЙНИТЕ са в интерес САМО на производителите на оръжие , на снабдителите на армии и на самите ВИСШИ военни! Сред тези ЗАИНТЕРЕСОВАНИ , по дефиниция, НЯМА представители на Бедните /сиреч, на "Левите"/ !!! И, следователно, "левите" НЯМАТ причини да бъдат "ПРО" на тези /държави и Правителствата им!/, които ПРАВЯТ войните да се случват!!!Редактирано от - paragraph39 на 15/5/2004 г/ 16:59:39

15 Май 2004 20:45
ЕДНО ОТРИЦАТЕЛНО отношение и визия към ЧУЖДЕСТРАННИ/американски, тоже!/ ВОЕННИ БАЗИ в България НЕ Е "изключителна ПРИВИЛЕГИЯ" на "Левицата" !!! НЕ разбирам защо това да НЕ е "привилегия" и на всяка друга партия в България?!? НЕ отношението към САЩ е определящо ДНЕС за политическата Координатна система ЛЯВО-ЦЕНТЪР-ДЯСНО ! АКО България ГУБИ от настаняването на ЮС-военни бази м България, защо тогава И "десните" да НЕ заемат отрицателна позиция по разролагането им?!

Параграфе , не мога да позная , че това е писано от теб.Или ме изпитваш? Къде виждаш лява партия в България?Нима БСП е лява партия ? ГлЮпости ! Ако почнеш да правиш такива сравнения за партиите в България и по тях да определяш лявото и дясно в партийността въобще , ще ти кажа , че и с лупа няма да го намериш.В ръководството на управляващите сега мастодонти БСП, НДСВ, СДС (крилца и перца), са скрити червени барони , най-богатите хора на България , които са направили своето богства с начален капитал , ограбен по престъпен начин от народа .
---------------------
БСП си мисли, че е лява -ама не ! Въобще настоящите българските партии са някакви мутанти ! Никой от тях няма представа какво е сама по себе си и какво значи ляво и дясно. Четох преди два дни интервю в този вестник със Секирата-той си говореше , че нямало разлика между ляво и дясно , но ми стана ясно в конце концов , че той въобще не му беше ясно кое може да бъде дясно и кое лево. Защото , както казваш ти , главната причина , че партиите в България не са класови -те са масови , опънали поради това неясни идеи.
------------------------------
Дейстивтелно в Стара Европа на пръв поглед няма разлика между дясно и ляво- всички те са за пазарно стопанство в действащата система на капитализма и за социална държава по европейски тип , НО въпреки това , ще ти кажа , че има разлика и тя не е видима за българското общество-което няма все още поведението и дълбочината на демократичното мислене на обществото в една развита демократична страна.
-----------------------
Левите партии изразяват интересите на бедните и средна класа на обществото- наемния работник и малкия , дори среден предприемач. На пръв поглед имаш чувството , че левите са масови партии , но не е така-те са си чисто класови партии, но изглеждат масови поради големината на класата си -ми тя заема поти 70-85% от популацията на обществата в Европа!
Десните са свити в своята класа , която не представлява повече от 10-20 % от западното общество.
Левите са по -мислещи мащабно , със своите социално и пазарно мислене насочено към една по-голяма група от обществото-д
Десните са свити в своята малка група и своя голям егоизъм.-казано простичко.
----------------
За това и в Европа десните малко и рядко са управлявали и почти никога не са печелили абсолютно мнозинство след ВСВойна и винаги са ръководели в коалиция.Левите са триумфирали вече 60 години в управлението на Стара Европа.
Класовата същност и процентно отношение на богати към бедни и средни , са и голямата разлика и определят различието на обществата н САЩ и Стара Европа.
---------------------
Левите имат една важна черта- те са и дълбоко национално отговорни , те са усвоили добре и са поставили на принципен пиедестал в своята партийна идея -каузата на "демократичния национализъм"Ето това е голямото различие в мисленето и действието между леви и десни.
В последните години се наблюдават мисли у левите на търсене форми на смекчаване капитализма и удара на обществото в него-това друг път в подробности.
Примери от най-новата ни история-Берлускони -десен , дойде на влас с демагогската си социална политика и обещания. Веднага след това той ги захвърли и потъна в демагогията и дребнавостта на своята класа , дори заработи против елементарни демократични права на италианското общество , както и против нацията си. Това , обаче , веднага се усети от италианското общество , високодемосратично в своето мислене и доста ляво възпитано.За това и Берлускони е на път да се сгромоляса тотално. Аснар-също . Имаше преди няколко дни почти едноседмично предаване за Берлускони по ВВС , бяха го усетили добре, само че това не се забеляза и отрази от българската преса.
В България БСП разсъждава , така както и СДС , защото червените барони и в двата лагера са и с еднаква икономическа замазка , не могат да разсъждават по-друг начин. За тях далаверата в една американска база е -някакви инвестиции и някакви допълнителни работни места в сървиза-или Мъни мъни . Те въобще не могат да се позамислят за опасността от нарушение на националния суверенитет на България , за тях такава далечно и перспективно мислене няма.
Искат да бъдат в Ирак , не за нещо друго , нито ги интересува иракския дълг(той е отдавна забравен, но продължава да бъде претекст и оправдание на политиката им пред обществото, пред заблудените) , нито младите жертви на България , нито международния ни авторитет и нито негативното влияние от присъствието ни в Ирак в бъдещото ни членство в ЕС!
Червените барони в тези партии се интересуват от получаване на евентуални трохи от трапезата на Чейни-фирми и участие на български фирми в някои проект чета във възстановяването на Ирак. За това и седим там , за това и даваме жертви и ще даваме. И разчитат , на заблуденото и объркано съзнание на българското общество , да не им бъдат разгадани истинските мотиви.
Докато нито една лява партия в Стара Европа не допусна такова инфантилно мислене , като нашата БСП и открито се обяви против войната в Ирак и не би допуснала нарушаване на независимостта и националния суверенитет на страната.
Защото една американска база в България , ще бъде много по различно от една американка база в Дания , Гермния , холандия и прочем
Например-Дания , обаче реши скоро , че изхвърля американката си база от остров Гленландия , заради огромните екологически щети , нанесла на острова. И това беше инициатива на левите сили на Дания
Ерго, НЕ позицията към САЩ -въобще/, или към разполагането на ЮС- военни бази /в България или където и да е по Света!/ ПРАВИ една партия "лява" или "дясна", а ИКОНОМИЧЕСКИЯТ СТАТУС на електората и симпотизантите й и произтичащите от това Политика и Програма на съответната партия!!!
Ако една партия е АНТИ или ПРОамериканска, това е, просто, една АНТИ или ПРОамериканска партия, а НЕ "лява" или "дясна" партия!!! Но ако САЩ са държава, която се управлява САМО ОТ и В интерес на "Едрия Капитал"по Света- тогава е НОРМАЛНО "левите" да са АНТИамерикански партии! Но НЕ конкретно заради ЮС-базите, или заради действията на САЩ /Правителството на САЩ!/в Ирак, Югославия , "Гуантанамо" и т.н.
, а заради "ДЕСНИТЕ" действия на САЩ /Правителството!/ .

Именно едрия оръжеен капитал и промишленост управляват САЩ и държат в ръцете си нейната външна политика .Тя прави война след война , тя е насочена и към търсене на нови съюзници и ги намира сред народите -млади демокрации в Източна Европа , където още не е достигнато такова демократично и нацоинолно отговорно мислене , като при народите в Старата Европа и развитите демокрации.
Целта на САЩ е да реализират в Източна Европа така наречен свой модел на неоколониализъм и да ги направят свои марионетки.
САЩ атакува с щедро подкупване на техни политици с цел да приложат непълно неодходякия за тези страна неолиберален икономически модел, а от там целта е дългобойна -унижожанеи на техните държави . Такъв открита проамериканска политика проведе правителството та Костоффф в България , и пълното американско обвързване в проежданата политика на правителство на Величеството. И няма никаква опозиция , която да се противопостави на тази политика , която унищожава както държава България , така и нейният национален суверенитет .

ДРУГ е въпросът, че ВОЙНИТЕ са в интерес САМО на производителите на оръжие , на снабдителите на армии и на самите ВИСШИ военни! Сред тези ЗАИНТЕРЕСОВАНИ , по дефиниция, НЯМА представители на Бедните /сиреч, на "Левите"/ !!! И, следователно, "левите" НЯМАТ причини да бъдат "ПРО" на тези /държави и Правителствата им!/, които ПРАВЯТ войните да се случват!!!

Да така е , Параграфе, това потвърждава , че в България няма лява партии !
По нататък ти е известно какво трябва да се направи- нови партии и нов политически елит на България в хармония с нейния вече очертано класово разслоение и съвременно про западноевропейска партийно мислене на дългата и с огромна традициа лява идея в Европа!
Получих артичката и благодаря.Ще ти пиша! чЧичо Фичо слухти нверно наблизо-първи враг е на идеята за финландизация на България


15 Май 2004 23:07
ИНА ТОДОРОВА,
/:/"Параграфе , не мога да позная , че това е писано от теб.Или ме изпитваш? Къде виждаш лява партия в България?Нима БСП е лява партия ? ГлЮпости "
.........................................
А ти къде видя да съм казал по-горе ТУК нещо за БСП !?! И къде видя да съм казал, че "левицата" в България- това е БСП ?!? Напротив, ти казваш, че "вече една база тихомълком става в Ново село , а инфантилната ни левица блее!"- т.е., че в България има "ЛЕВИЦА", при това, според теб, "Левица", която /може и да.../ БЛЕЕ !!! А аз САМО ти опонирам, че НЕ е работа и "привилегия" САМО и , че НЕ е присъщо само на "Левицата" да "БЛЕЕ", щом става въпрос за "чужди военни бази в България" ! И, че това въобще НЕ е въпрос на "Ляво" или "Дясно", а на НациовалвоОТГОВОРНО или на НационалноБЕЗотговорно партийно поведение !!!
Моля за повече прецизност и фактологичност при ОПОНИРАНЕ !!!
15 Май 2004 23:12
Параграфе, ако уважаваш себе си , няма смисъл да обясняваш на
Вехтия завет !
15 Май 2004 23:34
Защо повече да ти давам фактологичност Параграфе? Ми погледни Европа, тя е най-добрия пример и достатъчна фактология !Кой там поддържат американскте бази и войната в Ирак- до един слабоватите десни сили , сега опозиции на почти всички леви Правителства в Европа- да ми посочиш десни правителства?- Две са -в Дания и това в Италия-сичко друго е ляво!
Ми отговори ми , кои са другите леви пратии в България , освен биещата се в гърдите БСП? Ако я виждаш другата на Паунов лява партия - ми добре , ама тя е липипут!
И как виждаш Костофф и Надка и НДСВ да са против американските бази?Нали Маркс е казал-битието опраделя съзнанието! Ха
НезнаеЧт-абе ти си на всяка манджа мерудия , без дори да разбираш , за какво става въпрос?! Вече почти ме отвращаваш с тази си примитивност!

16 Май 2004 00:38
ИНА ТОДОРОВА,
/:/"Защо повече да ти давам фактологичност Параграфе?"...
..............
АМИ, за да НЕ ми вкарваш в устата думи, които НЕ са излизали от нея!
Защото, казано е: "НЕ СКВЕРНИ ЧОВЕКА ТУЙ, ЩО ВЛИЗА В УСТАТА МУ, А ТУЙ, ЩО ИЗЛИЗА ОТ НЕЯ!! /Ев. Лука/ Т.е., да НЕ ме "оскверняваш" НЕзаслужено!!!
..............
/:/"Ми отговори ми , кои са другите леви пратии в България , освен биещата се в гърдите БСП? Ако я виждаш другата на Паунов лява партия - ми добре , ама тя е липипут!
И как виждаш Костофф и Надка и НДСВ да са против американските бази?Нали Маркс е казал-битието опраделя съзнанието! "...
..............
АМИ, аз отдавна и многократно съм ОТГОВОРИЛ /казал мнението ми/ тук: ВСИЧКИ/!/ партии в България са ИЗМИСЛЕНИ и НЕавтентични!!!
НЕ виждам Костов и Надка да са БИЛИ и да са ПРОТИВ нещо, което е решено от/и в/ САЩ ! И НЯМА"разминаване" с К.Маркс в случая : Костов и Михайлова са НАЙ-големите демократи в БГ- по техните думи! А САЩ да НАЙ-демократичната държава в Света- по нейните думи! На нас, простосмъртните, ни е отредено САМО да им вЕрваме- и на едните и, и на другите!- че са с ДЕМОКРАТИЧНО Съзнание!!! И , следователно, че и Битието им /според К.Маркс/ е НАЙ-демократичвото в БГ и по Света!!!
16 Май 2004 00:46
Ми защо да съм те скверняла Параграфе, ми ние през цялото време говорим едни и също неща?Пусти да опустеят тези черноморци!

16 Май 2004 00:53
ОБЯСНИХ / и доказах!/защо: заради "мои" думи и "мои" тези, които ти ми "вкарваш" в устата, без те да са излизали оттам!!! Вероятно, НЕволно, по ПОГРЕШКА е станало "вкарването"?!?
НИЩО ЛИЧНО !
16 Май 2004 06:59
Параграфе, сърдит си , че споменах БСП!
Ми не трябва! Не съм го споменала с цел да те обидя?!
Ти спомена за Координатна система ЛЯВО-ЦЕНТЪР-ДЯСНО и за реших да си изкажа мнението за лявото пространство , като изходих от България.Нали все пак за нея са ни мислите ?
________________
Всички десни партии в Европа имат някаква степен на национална-безотговорност , но от разликата в това между нашите десни и западните десни е колкото земята и небето.Защото принципът на "демократичния национализъм "е важащ и за западните десни , както е важащ и за левите , но най-вече ФИНАНСИРАНЕТО на партиите .Откъде идват техните финанси е строго следено и отчитано от съответните контролни органи. Такива има във всяка страна, тук е Национална разузнавателна служба (висшето следствие).С една дума ЗАБРАНАТА на финансиране отвън е важаща във всяка една страна на Развита Европа и всяка прекрачване на тази забрана , се наказва с "държавна измяна" .С такъм закон са си създали и съзнанието.
_________________
А нашите Костоффисти и Надкините, се опитват да пунтират десните сили в Европа , но пък във всичките си партийни години получаваха щедро финансиране от САЩ и изпълняваха неговите заръки.Те и за това Западна Европа не се месеше в нашите партийни зела- те просто имат друг морал.
_________________
За това и Костоффф унищожи България по заръки на баба Олбрайт. За тях е малко да се каже -национално безотговорни. Тте са престъпно-крадливи и национално безотговорни от висок разряд! Дано българите да са го разбрали вече __________________
Аз отдавна казвах, че както Надка искаше да се проучи за БСП -петролгейт скандала , Президентът имаше отличен шанс да отговори с контраудар и да се започне проучването в надкините партийни редици със задна зата от 6-7 години- какви финанси Костоффф получи от САЩ и баба Олрбрайт и продължава да поучава , но никой не предприе такъв ход, най-малко президента се ангажира. - остана ням и глух.Защо ? Сега БСП зпуснаха шанса да останат чисти в очите на СДС и те открито и сербез ги оплюват.Вече и аз съм склонна да вярвам, че и двете страни са потънали в лайна с финансирането си !
__________________
А за какво такива личности като чичо Фичо останаха в САЩ-хайде някой да се по разчовърка за скандалите на финансиране на СДС и агентите на синята идея в САЩ?????
Докато не се изчистят тези партийни тумори от политическия ни живот- българското общество няма да направи крачка напред?">(снимка: натиснете тук)

16 Май 2004 07:03
продължение от горе
За това и Костоффф унищожи България по техни заръки. За тях е малко да се каже -национално безотговорни те са престъпно-крадливи и национално безотговорни от висок разряд. Дано българите да са го разбрали вече , как са на път такива партии , с престъпния си морал, да им доунищожат държавата.
Аз отдавна казвах, че както Надка искаше да се проучи за БСП -петролгейт скандала , президента имаше отличен шанс да отговори с контраудар и да се започне проучването и надкините партийни редици със задна зата от 6-7 години- Какви финанси Костоффф получи от САЩ и баба Олрбрайт и продължава да поучава , но никой не предприе такъв ход, най-малко президента се ангажира. - остана ням и глух.Защо президента изпусна този невероятен шанс за саморазправа?нече съм скронна да вярвам , че и двете парии са потънали в лайна с финансирането !
А за какво такива личности като чичо Фичо останаха в САЩ-хайде някой да се по разчовърка за скандалите на финансиране на СДС и агентите на синята идея в САЩ?????
Докато не се изчистят тези политически тумори от политическия ни живот- българското общество няма да направи крачка напред!

16 Май 2004 09:23
Впрочем, Параграфе, забравих да ти кажа, че ако някой прошепне на Европейския съюз на консерваторите , към което членство се стреми Надка , че Надка и Костоффф са взимали пари от вън и то специално от САЩ за финансиране на пратията си, то бъди сигурен , че нашите ще гледат съюза с бинокъл !

16 Май 2004 13:00
Муктад,
не пропускай и българската логистична мощ!
16 Май 2004 13:05
за неделното Форумно матине...
И за РАЗМИСЪЛ , разбира се !
--------------------------------------

ПРОФЕСОР МОЙСЬО ОБВИНЯВА КОМИСАР ФЕРХОЙГЕН !!!
......................................... ......................................... ...............................
Проф Андре МОЙСЬО/пред Дарик Радио/:
“Обвинявам европейския комисар Гюнтер Ферхойген, че е манипулирал българското правителство, твърдейки определени неща за АЕЦ “Козлодуй, които са неточни”
Според проф. Мойсьо, Ферхойген , като автор на писмо /от март 1999г./ до професора, е добавил ФАЛШИВ цитат от WENRA/Организацията на европейските регулаторни органи в областта на ядрената енергетика/, в който цитат се съдържат невярности.
Проф Мойсьо потвърди, че Ферхойген е извършил МАНИПУЛАЦИЯ и с твърдението си, че “Европейския съюз моли за затварянето на АЕЦ “Кодлодуй”- тъй като пред Съда в Люксембург ние доказахме, че това не е вярно! Проф Мойсьо предостави копие от писмото на комисар Ферхойген-от 26 сехтември 2000 г., от което е видно, че не от ЕС, а от Г-7 е отправено искане за затваряне на реактори в българската АЕЦ. “Споразумението ви с тази организация от 1993 г., не ви задължава да затваряте реактори”- е категориченв проф. Мойьо и допълни: “Документът предвиждаше затваряне на реактори при определени условия, някои от които и до днес не са изпълнени / от другата страна/. Ферхойген е искал да разцепи българското правителство и АЕЦ “Козлодуй” да бъде затворена- е категоричен проф Мойсьо.
“Обвинявам Ферхойген в манипулация, тъй като той използва грешни, фалшиви аргументи, или аргументи, които не съществуват, за затварянето на блокове в АЕЦ “Козлодуй”! . Той/Ферхойген/ използва абсолютно грешен цитат на това, което се казва в доклада на WENRA! Истината е точво обратното: няма никакъв доклад от международни експерти, в който да има отрицателно отношение към тези реактори в АЕЦ “Козлодуй”. Така че, хванахме комисаря Ферхойген в голямо нарушение! Освен това, той винаги е твърдял, че ЕС е този, който иска затварянето на тези блокове, а после сам Ферхойген посочва в писмото си до нас /това от 26 кептември 2000 г./ , че това е по молба на Г-7 ! Направо глупаво?!”
“Така че, българското правителство няма никакво задължение към някой , който е искал да го излъже и го е излъгал! Аз, като се върна в Париж, ще помоля г-н Ферхойген да не бъде повече комисар на ЕС. Той трябва да оттегли своя мандат! Ще изпратя това писмо и до президента на ЕС. За мен, Ферхойген не е достоен за тази длъжност!”
/ по в. “Труд” от 16 май 2004 г./
......................................... .....
NO COMMENT !


Редактирано от - paragraph39 на 16/5/2004 г/ 13:06:46

16 Май 2004 13:08
Стига бе, Праграфе, сеа само се усложнява ситуацията, земем са озовем с два АЕЦ-а и кво ще ги правим?
16 Май 2004 13:16
АМИ, ЩЕ ИМАМЕ ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА възможност ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЧУЖДИ / и нашенски!/ПРИЩЯВКИ И ДАЛАВЕРИ !!!
16 Май 2004 13:17
Драги Форумци,
предлагам да организираме залагания:
Ще оплеска ли Паси и тая възможност за АЕЦ-а или ще не я оплеска?
Моите две стотинки са, че ще я.
16 Май 2004 14:10
Добре де, прибавям и чиф търлъци от кака Глина.
16 Май 2004 14:19
И аз съм на твоето мнение гнететик.Обаче търлъци си взимам-за имунна защита от чужда кръв. И аз съм Ина , а глИна е производно на генетично увредените!

16 Май 2004 14:21
Тия са баш от Глина. За котарак плетени, от собствената му козина. На една кука, че другата се е загубила временно
Да не му мръзнат лапите в северните условия

Редактирано от - генетик на 16/5/2004 г/ 14:21:41

16 Май 2004 14:26
Казваш за сибирски условия...Горкия Паси , пак ми стана мъчно

16 Май 2004 16:43
Тоя Паси не събра ли пари за една по-свястна кола?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД