:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Рефлексия

Момиченца

Снимка: Иво Хаджимишев
Представете си, че всички депутати са блондини с дълги мигли, а всички представители на съдебната власт са от Хасково. Всички от третата, изпълнителна власт пък задължително притежават светлозелен "Опел Вектра". Съмнително, нали? Би могло да бъде и случайно съвпадение - но все пак поражда справедливи подозрения.

От петнадесет години четвъртата власт в България се състои предимно от момиченца. Българските медии са наводнени от този типов персонаж: бърза, агресивна, за предпочитане дългокрака студентка, която ходи на лекции рядко до никак. Но пък ходи из София - на "ти" е с парламент и правителство, "отразява" необходимото в Съдебната палата, посреща персони на летището, вика (сред тълпи от себеподобни с щръкнали микрофони) "А какво ще кажете за...?".... Навсякъде е с бойно настроение, винаги бърза, запознава се в летящ старт, цялата е графици и мобифони...

Какво още може да се добави към този психо-професионален портрет?

Журналистическото момиченце има манталитет на новопокръстен папарак. Съвсем до скоро то е било свенливо, днес да се вре му е природа и призвание (често пъти то е убедено, че тъкмо в това е цялото "журналистическо разследване").



-------------

Що се отнася до професионалните правила, има си тринки, но са му добринки:

1. Не се интересува от областта, в която прави интервю или репортаж. Убедено е, че не му е необходима нито професионална компетентност, нито подготовка за конкретния случай. Важното е да познаваш правилните хора, да имаш нюх към течащите в момента скандали, за да направиш в срок сензационен материал, за който главният да те ощипе приятелски по задника. За седмица до 24 часа момиченцето може да стане специалист във всеки сектор.

2. Всеки подлежи на легитимно овъпросяване. Бърза серия от нагли въпроси може да бъде зададена и на самия дявол. Личното достойнство и пространство на събеседника, както и всеки намек за уважение към неговия обществен авторитет или професионализъм само пречат на работата на интервюиращия.

3. Не е важно съдържанието на питанията, важното е да се пази ритъмът на интервюто. Правилото е: да става бърз, секси лаф, да няма време за мислене и ако може другият да бъде изкаран от нерви. За целта не се спира с въпросите, колкото и глупави да са те.

--------------

Веднъж бях разпитван цели 3 минути и половина ценно телевизионно време за историята на Берлинската стена. Имах глупостта да кажа, че тя е "негативен паметник" - в смисъл, че е паметник на срама, а не на гордостта. Веднага получих наказателния въпрос: "А какво мислите за негативизма?". Докато се блещех и немеех, бях окончателно отстрелян със следващия: "Няма ли нищо позитивно в Берлинската стена?". Виковете ми: "Не, не!" бяха без значение - останаха извън кадър.

И между момиченцата има умни и глупави. По-глупавичките просто обичат да са "между хора", да работят "нещо по-динамично", останалото е перфектна изпълнителност, работохолизъм, страхов и еротичен трепет от началника. Те са ходещо въплъщение на цинизма. Но са цинични не по душа, а по обществена поръчка - в която искрено и безрезервно са повярвали. Една от тях ми каза: "Възхищавам се от нашия главен редактор, защото работата на медиите е да манипулира хората, а той го прави перфектно". По-умните имат и самосъзнание, и самочувствие. Те са убедени, че след като началникът им се държи като главен редактор на държавата, а те ходят на коктейли, то непременно ще да са елит, част висшите кръгове заедно с президента, Христо Стоичков, патриарх Максим, Вежди Рашидов, Евгени Минчев, Иво Карамански (пардон, последният го убиха).

Най-умните дори имат усещане за мисия отвъд цинизма.

Чували са, че четвъртата власт е най-важната в България, защото осигурява прозрачност на останалите. И така са повярвали, че самите се смятат за истинни и прозрачни, а през устата им глаголи направо гръмовният обществен морал. Да бъдат некомпетентни, корумпирани, обществено вредни и опасни, е свойство на всички останали, само не и тяхно.

Всъщност няма защо да обвиняваме самите момиченца.

Те са



перфектни жертви на офисно-национална манипулация



Ятото им е резултат на продължителен подбор, премислена кадрова политика и целенасочена обработка от страна на техните гуру: заместници и главни редактори (обикновено дърти, успешни и свръхцинични мъже; е, може и жени, но при всички положения патриархални фигури). Онова, което в други страни би се наричало "sexual harassment", у нас е етап от професионалното израстване. Следващи етапи са писането по политическа, а после и по икономическа (корупционна) поръчка. Колкото по-еничарски, т.е. от никъде, е взето момиченцето, толкова по-податливо на медийните конвенции е то. Идеалният случай е да не е от София или дори от голям град, да няма богат или едър приятел и да трябва да плаща наем: тогава просто е готово за всичко.



* * *

Във финала ще разочаровам феминистките. "Момиченце" тук е само реторическа фигура - в стария смисъл на Maedchen fur alles. Момиченцата могат да бъдат и журналистически момченца, няма нищо gender specific. Не става дума за полови проблеми, нито за ювентофобия, а за десетгодишна политика на българските медии при подбора на млади кадри. Без да са се наговаряли, те си събират подвижни, суетни и уязвими същества, пластилин, готов на всичко за кариерата си. Без минало, без натрупвания, без капиталистически (протестантски) морал - дългокраки tabula rasa, бързи в езика. При подбора наглостта се счита за интелигентност, цинизмът е добродетел, а липсата на обща култура е решителен плюс.

Т.е. "момиченцата" са симптом и ако сме имали подозрение, то е справедливо. Тяхното множество сигнализира за увреждане на четвъртата власт. Тя все повече свиква да идеализира безсрамно своята "прозрачност" и "свобода на словото", за да селекционира под тази идеология циничен гилдиен манталитет, медийна арогантност и невежество, свиващи периметъра на публично значимото. При това този 10-15 годишен процес е ограден със заплахи - "който е нападнал "журналистите", добро не е видял".

И аз добро няма да видя.

Но този текст не беше написан с цел да добрувам.
268
42137
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
268
 Видими 
10 Юли 2004 00:41
Bravo, , , много точно
10 Юли 2004 00:49
Супер изстрел! Поздравления за автора.
10 Юли 2004 00:59
Браво, Браво...Лошото е , че не само 20-25 год. мимиченца са такива, а и 80% от тези над 30 те. Това е статия за първа страница др. гл.редактор:-)
10 Юли 2004 01:04
Като се абстрахирам от възрастта на описаните обекти, веднага ми се изрисува Маргарита Михнева като паметник на всичко, за което става дума по-горе
10 Юли 2004 01:05
Г-н Кисьов е "забравил" да каже две-три думи относно първообраза-прототип на момиченцата (Михнева, Грозданова, Димитрова).. От там се тръгна, от метаморфозата на додесетоноемврийските журналистки от "Актуална антена" в момиченца наваксващи липсата на десидентсво преди 10-ти и на актуалност след тази дата. Момиченцата на Кисьов са вече второ поколение, копиращо първия модел на популярен журналистически професионализъм , дошъл в резултат на метаморфоза. Т.е. първите момиченца, на основа на промяната в характера можем да разглеждаме като сложни характери, въпреки забележителната им профанщина, а вторите като прости, въпреки наличието на известна степен образованост (някои от тях са способни да сглобяват изречения на англииски език!!!).
10 Юли 2004 01:05
Упс, напоследък така рядко ми се случва три пъти да вдигна палец. Ето сега сгоден случай.
Автора! Автора!
10 Юли 2004 01:39
ДА, ВЯРНО! ТАКИВА СА ФАКТИТЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАТИЧНА "ЖУРНАЛИСТИКА" - "ЖЪЛТУРИСТИКА"! Днес българските медии и "Журналистика", почти изцяло, са НЕ само "момичешки", но и "ЖЪЛТИ"/по съдържание и по "НААКАНОСТ" !/...
НО... Това са фактите на "ПОСЛЕДИЦИТЕ" !
КЪДЕ са фактите на "ПРИЧИНИТЕ" ?!
ЛЕСНО е да посочиш фактите на Последиците- ТЕ ВИНАГИ СА ВИДНИ!
ТРУДНОТО е да ОТКРИЕШ и посочиш фактите на Причините- ТЕ СА ТРУДНИ ЗА ВИЖДАНЕ с "НЕвъоръжено око" !!!
ЗАЩО родната ни "Журналистика" е "момичешка", а НЕ "мъжкарска" /НЕ става въпрос за пол, а за "журналистическо професионално поведение" и постижения!/ ?!?
ТОВА естествен ИЗБОР ли е , или изкуствен ПОДБОР ?!?
И как да се обясни, че при толкова десетки и стотици НЕЗАВИСИМИ демократични български медии ДНЕС, ВСИЧКИ те СТРАДАТ от "Момичешки Синдром" и СПИН /"Скверняща Професията Интелектуална Недостатъчност"/ ?!? Защото, НАЛИ, Демократичността и Независимостта на ЖУРНАЛИСТИКАТА при Демокрацията, би трябвало да доведат до РАЗНООБРАЗИЕ и НЕкалъпност- както на "различните" медии, така и на журналистите!?
Впрочем, "Четвъртата Власт" в България- "Журналистиката", е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВИНОВНИК за 15-те години "Криворазбрана Демокрация" в България! Вината на българската "журналистика" е, че се ОСТАВИ да си остане "Четвърта Власт", вместо да е ПЪРВА "Власт" , да бъде ВЛАСТ НАД ВЛАСТИТЕ ! Остави се да бъде КУПЕНА, като непълнолетно "магистрално момиче", и да бъде сквернящо "оСОРОСОРЧЕНА" и ВАЦизирана от "властострастни" Властимащи и Властдаващи "журналистопедофили"!!!
15 ГОДИНИ ЖЪЛТУРИСТИКА СТИГАТ!!!







Редактирано от - paragraph39 на 10/7/2004 г/ 01:50:14

10 Юли 2004 01:44
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<
Бе то бива, бива, бива да се пише истината, ама тоя автор се е просто улял и ме е страх чак за него. Ми той бърка така в гъза на едни от баш-майсторите на медийния мафиотизъм. Може ли така? Ми от вчера стана ясно, че така не се прави щото не се прави така!!!
съчуствам..
слънчо
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<
10 Юли 2004 01:47
neshto , ne e nared
10 Юли 2004 02:37
Чудесно написано и много вярно!
10 Юли 2004 02:57
Много точна статия
А автора наистина ще трябва да се покрие за известно време
10 Юли 2004 03:00
доста журналисти наистина са гола вода, обаче тая статия е откровено сексистка и пропита със завист
10 Юли 2004 03:00
Впрочем, журналистиката е болна в целия свят. Но в България отгоре на всичко е и изключително дилетантска.
За сметка на това като отидеш в standartnews.com, поне можеш от сърце да се присмиваш на повечето материали.
10 Юли 2004 03:44



А пък аз ще ви пусна нещо за друг тип момиченца, които във всички случаи са по-масово явление в сравнение с медийните им посестрими.


КАНДИДАТКА НА СЛАВАТА


Личи си, моме, много ти се иска
на звездна слава да се насладиш -
да бъдаш я моделка, я артистка,
да гастролираш в Лондон и Париж.


Ти тъпичка си, но си хубавелка,
и нямаш вкус, но имаш вкусен бюст,
затуй напред със "мократа фанелка"
или го дай направо дибидюс.


Поемеш ли веднъж по тази права,
проблеми няма, момне ле, освен
че честичко ще лягаш и ще ставаш,
но то си е така по регламент.


Ако пък тръгне на инат съдбата
и ти откаже звездния разкош,
грижовни пичове от махалата
утеха ще ти бъдат всяка нощ.


Но... пресни мацета на старт застават,
грубее конкурентната борба
и иде време ласки да продаваш
неконкурентно - за една чорба.


Недей унива. Твърде е възможно,
като шестица от изгубен фиш,
понякога в съня да те спохождат
мечтаните гастроли във Париж.


ДРУГ ВАРИАНТ НА ФИНАЛНАТА ЧАСТ:


Едва ли жребият ще ти отсъди
да шестваш сред звезди и светила,
но фенове редовни ще ти бъдат
момци от Момковата махала.


Е, да - това е тротоарна слава,
а друго си е да си superstar,
Но по-престижно ли е да продаваш
цвекло и праз на Женския пазар?
10 Юли 2004 04:04
Не ми зака4аите моите верни ку4ета...благодарение на тех цела Булгария ме опозна.И наи умния си е малко прос.......не им намираите кусур.
10 Юли 2004 04:17
Супер! Отдавна не бях чел токова точно и изчистено, но същевременно духовито мнение!
Както казват нашите съседи около Босфора - Евалла!
Лошото е, че и за останалите професии в България може да се напише очерк в същия стил, но няма компетентни автори в съответната сфера с такъв изящен стил...
10 Юли 2004 05:15

Да. Рядко, наистина, много рядко да се види такава гора от палци, но когато някой го заслужава - си го заслужава.
Предлагам на "СЕГА" да се опита да завербува Сашо за постоянен колумнист. В края на краищата точно такива пера са необходими на вестника, а не ______ (айде да не споменавам имена на разни историци )
10 Юли 2004 05:18
Браво. Вярно и за съжаление пак вярно. А ако се огледате, това е навсякъде. Това е рожбата на 45 годишно градене на комунизма. учили-недоучили, взели позиция с дупе и напредват здраво. Погледнете във фирмите, институти, ВУЗ.
Това е псевдо развитието. Ами юпитата в държавното управление. Нима има разлика. Тепърва ще се берат плодовете.......
10 Юли 2004 05:33
Е и какво? Начи момиченцата са причината за убийствено ниското качество на вестникарството в България, а? А не тошотошовци, блъсковци и пр. (айде да не изреждам ) ?!
Иначе авторът добре кара идеята си. Но тя (идеята ) му мяза на американска кола. Автоматични скорости, добра магистрала с всички екстри по пътя. Обаче нема новина.
Дали ще има куража някой вместо стария удобен "форд" да подкара "Харлей Дейвидсън" на мах и да престане да се интересува от госпожиците от магистралата?
Па да видим тогава нема ли да го арестуват веднага ПОЛИЦАИТЕ?!
10 Юли 2004 06:17
Власт, Пари и Секс. Държавата и ценностите отидоха по дяволите. Следващата седмица за дълкокраките в Парламента, после за министерските парламентарни секретар-ки, и накрая за курвите в съда.
Браво на автора
10 Юли 2004 06:29
Когато падаше стената в Берлин, един миндил - Светлозара не знам коя си, с безумно нахалство интервюира Кол. Човекът, възпитан, и позволи един въпрос. Тя обаче го застреля с няколко и беше културно отрязана. Остана с отворена уста. При големия политик късите поли не вървят.
После въпросната стана от не знам коя си, Тадъръкова, и ходи да ражда в САЩ.
10 Юли 2004 06:43
Имайики пред вид обществената значимост на автора, все пак 3 (словом три ) минути телевизионно (коя телевизия не става ясно) време са това!, призовавам редакторите на националните всекидневници и телевизии да обърнат сериозно внимание на репортерите, които му изпращат. И без това царят няма да каже нищо, да пренасочат "екстра качеството" си към Косев
10 Юли 2004 06:43
Ами така е.
Вестниците предпочитат станжанки на които в началото нищо не им се плаща, а след това им се хвърлят някакви трохи. Дават им минимална заплата, нали скоро няма да се пенсионират. Много са удобни тези момиченца. Па и те се перчат, че вършат нешо значимо.
После редакторите им доработват материалите както си знаят. Нали и те трябва да вършат нещо.
10 Юли 2004 07:16
Статият е добра, но не е превъзходна. Липсва обяснението, а то е, че на главните редактори и издателите им харесва да работят точно в такава обстановка. Заобиколени от млади и хубави момиченца. Потърсете малко по-дълбоко и ще забележите, че добрите журналисти в почти всички случаи са или по-възрастни, или по-грозновати. Ако сте красива млада жена, няма как да не минете през леглото на неколцина, а там се изискват други данни, не журналистически. Кой издател/главен редактор ще откаже да публикува глупостите на своите подчинени, след като има интимни отношения с тях? Да не говорим, че момиченцата на 20 години са отгледани и израсли с кумири като Крушата, Маймунека, Иво Карамански и др.п. Те не познават историята, не се интересуват от анализа на новините, а само от повърхностната, скандалната им част. Готови ли сте да се обзаложим, че ако в една новина има нещо скандално, тя ще бъде публикувана преимуществено пред една новина за успех на българската култура по света?
10 Юли 2004 07:21
Да продължа малко. Коя млада журналистка ще се интересува от същността на новината, след като спи с шефа? А тъй като нерядко се пишат и публикуват платени материали, посочете статии, в които не си личи личното мнение на журналистката? Та през повечето направо прозират $$$. За съжаление на тази порочна работа няма кой да сложи край. Дори и по-малко зависимите медии като "Дневник", дори и те стават жертви на масовката. Да не говорим за "Сега", където е ясно какво ще пише, напр. за Любен Дилов-син, за Костов или за Станишев. Един само Димитри Иванов не стига!
10 Юли 2004 07:27
"Не искам да изразявам мнение", казвал Марк Твен, когато го питали рая или ада предпочита. "Нали разбирате - имам приятели и на двете места." След кратък размисъл добавял: "Може би рая заради климата, а ада заради обществото."
10 Юли 2004 07:47
Препоръка към автора -
2 част - как и какви управляват българската преса?
Що е то Тошев, и откъде? Що за чудо е Блъсков. Ами Грозданова, Михнева , Райчо Райков и пр. недоразумения.
10 Юли 2004 08:00
граци, как си мойто момиче?
10 Юли 2004 08:06
ГОСПОДИН АЛЕКСАНДЪР КЬОСЕВ,






Обаче още колко има за брулене в тая круша...


Аз и по-нататък бих отишъл, щото 4-та власт няма как де излезе на бой с мен.



Днешната четвърта власт в България е извън всякакъв контрол. Това е особен вид тоталитаризъм + монополизъм. Това е един вид държава в държавата. Това си е форма на организирана престъпност. Масмедиите са призвани да информират обществото, а не да го манипулират. Независимостта, която имат, ги превръща от служител на обществото в негов господар. Властниците от четвъртата власт много добре знаят с каква сила разполагат и всеки път когато хората искат сметка от тази власт за лъжите, това се обявява като опит за нарушаване на свободата на словото, потъпкване на нам си кво и прочее други "крадецът вика дръжте крадеца"


И е показателно, че в същото това общество, на същата тази власт й викат "журналя". Обидно и подигравателно. Нещо като паплач. Сигурен съм, че всеки един е присъствал на събитие някакво, впоследствие отразено в пресата по такъв изкривен начин, че се е питал: Абе аз на това ли присъствах или съм сънувал нещо?


Затова колкото повече ги млатят (и със закони, и с подобни материали) толкова по-добре. Въобще не ми пука за тях, журналята.


Пука ми за истината, и за отговорността да имаш свободата на словото.


Редактирано от - Хитър 5ър на 10/7/2004 г/ 08:11:13

10 Юли 2004 08:13
бе не са само джурналистките, направо байгън от интиликтуалци, разни пишман поети и кви ли не. дотам ни докара костов
10 Юли 2004 08:38
"Браво. Вярно и за съжаление пак вярно. А ако се огледате, това е навсякъде. Това е рожбата на 45 годишно градене на комунизма. учили-недоучили, взели позиция с дупе и напредват здраво."
Е, ако не за друго, то можем да благодарим на социализма за това, че създаде, отгледа и възпита такова чудо като Светлото Пиво...
10 Юли 2004 08:40
Светлото Пиво за комунизма - като Мирча Кришан за краставицата...
10 Юли 2004 08:47
Направо да се чуди човек на наглостта на някои местни пишещи които се нахвърлят пламенно върху СНН и пр.
Ама тях поне не ги купуват само ако пуснат гола кака на видно място. И репортерите им минават жестока школа.
Тук някой любител на автентични изживявания беше пуснал тема "Купон у наше село".
Ей на това ми прилича днешната българска преса.
10 Юли 2004 09:30
Има и друг важен въпрос - Защо нашата преса е САМО такава? Защо не се появиха сериозни вестници? Колко души ще си купят сериозен вестник? Колко хора ще четат сериозна публицистиката?
Какъв процент българи биха искали да прочетат истината?
Не иска ли мнозинството нещо много простичко - да бъде окалян врага.
В такъв случай стратегическата линия "всички са маскари" е най-печеливша.
10 Юли 2004 09:32

Искрено се надявам по-често да четем г-н Александър Кьосев.
Светло пиво, не се ли усещаш, че ти си точно такава "къса поличка"?
10 Юли 2004 09:37
Оооо 99-ий,


Ти какво имаш против... Иван Костов бе?
10 Юли 2004 09:48
`Що бе?!??? и на мен ми харесва , ама малко срамежливичка е статията. Един Разбирач би добавил и то с чиста съвест. Секси момиченца , нахални и некомпетентни , търсещи скандалното( ако го няма да го направим таковата) и най вече ако и някой "пусне" и някой лев отгоре- верни до гроб ( или по-голяма надбавка към хонорара)...... Туй последното съм го изпитал на собствен гръб.
10 Юли 2004 09:54
Разкошен психологически портрет. Г-н Кьосев, защо не направите подобен и на т.нар. "юпита", които също бяха употребени, измамиха българите с разни "великденски" тишъртки и впоследствие бяха избутани от "главния редактор", обръщащ се винаги на фамилия? Като че ли няма да Ви трябват много промени из текста?
И още един въпрос към професионалиста: Не е ли така навсякъде, където трябва да се измами някой или просто да не се замисля по-сериозно?
10 Юли 2004 09:59
И от мен
Хубави въпроси, драги Hugin! И бих добавил: колко страници мнения във Форума ще има при сериозна тема сериозно поднесена и колко след ЕД за некъпането на българския народ?
10 Юли 2004 10:17
Да пише момчето, а ние да четем.
10 Юли 2004 10:29


Време беше някой да подхване тая тема. Аман от 20-25 годишни девойчета, които се зоват журналистки!
10 Юли 2004 10:38
Както е казал великият руски поет Некрасов:
Журналистки все страшны:
Ни сисек, ни морды,
Но побьют пиздой они
В мире все рекорды!
10 Юли 2004 10:39
Невероятен Александър Кьосев!!! Както винаги между впрочем!!! Всуе се морят онези от форумците, които се опитват да се пришият към него с разните му там идеологеми, клюки и "съвети". Казал е каквото трябва и колкото трябва! Аз просто ще кажа "БРАВО!!!" и на смелостта му!
10 Юли 2004 11:03
Кьосев! Александре!Браво!
След твоята статия , поне малко се почувствах отмъстен заради простотиите на българските пишман журналяги. Виж сега какво става заради тези нещастни момчета... противно , противно, противно.
Всъщност на какво ги учат журналята във факултета по журналистика? Ще кажеш че всички са членове на клуб"Селкор". Да не говарим за отвратителният български език , който ползуват! То и моят не е наред, ма аз несъм тръгнал да ставам журналист, аз съм прост керпеден.
Тъй драго ми стана от тази статия , че ша пратя да ми донесат още една бира...
10 Юли 2004 11:03
MNOGO HUBAVA STATIA.NAPISANA E INTELIGENTNO I DUHOVITO.BI TRIABVALO DA SE ZAMISLIM ZA SASTOIANIETO NA MEDIITE U NAS I STEPENTA NA PROMIVANE NA MOZATSI , KOIATO NI PREDLAGAT-PO NAI-POSHLIAT NACHIN KATO OBIDA ZA NASHATA INTELIGENTNOST.
10 Юли 2004 11:07
Убийствено точно! Страх ме е за автора - следващият път дългокраката и късопола тълпа с вечно напърчените микрофони може да не му устрои публичен линч...
Надеждата това да не се случи е "питащите патки" да не са разбрали точно за кво им хортува Кьосев...
10 Юли 2004 11:28
Поздравления, господин Кьосев! Тъжното е, че прекалено малко хора имат куража да кажат на глас това, което всички мислят. Така че, поздравленията са не само за брилянтно точния анализ, но и за смелостта! Сега остава да чакаме какво ще измисли "дълбокоуважаваната четвърта власт", за да ви отмъсти. И си мисля, че няма да чакаме много дълго.... "Бригадири" е имало винаги и навсякъде.
10 Юли 2004 11:48
Не дейте впечатлявате
Момичетата - това е днешното състояние на всички
Не е важно дали са момичета и дали знаят
Генчо къде беше когато този актор се произвеждаше активно и ...пасивно отвсякъде?
10 Юли 2004 12:06
Поздрави за автора.
Добрувате, господине, добрувате.
10 Юли 2004 12:25
Браво на автора!
След като сте казал "А", г-н Кьосев, сега очаквам идния път да погледнете към тв и радио "журналистиката". Там е още по-интересно! Да не пропуснете да анализирате как Кеворк, Гарелов и техния приемник Славчо се вписват в пейзажа, който обилно храни предаването "Господари...", което, разбира се, показва само върхът на айсберга!
Чакам...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД