:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Уволнен министър приютен за посланик

Владимир Атанасов отива в Словения, Любомир Тодоров - в Австралия
Снимка : Васил Миланов
Уволненият миналото лято просветен министър Владимир Атанасов става посланик на България в Словения. Президентът Първанов вчера е издал указ за назначаването му, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Заради конфликт с ректора на Софийския университет проф. Боян Биолчев и дълго неявяване на работа Атанасов не бе върнат за преподавател в Алма матер. Преди да стане министър, той преподаваше методика на обучението във Факултета по славянски филологии.

Още след освобождаването му от поста при ремонта на кабинета миналата година се заговори, че Атанасов ще става посланик в Словения. Той знаел езика и месеци наред е чел по библиотеките, за да се подготви за поста.

Атанасов ще измести от поста посланик Светлозар Панов, който бе българският дипломатически представител в Будапеща, преди Димо Гяуров да заеме мястото му, след като бе освободен от поста директор на Националната разузнавателна служба.

С посланически пост се сдобива и бившият говорител на външното министерство Любомир Тодоров. Въпреки че преди месеци получи президентски указ и съгласие от канадската страна, той не замина за Отава. Както "Сега" вече писа, причината е, че Държавната комисия по сигурността на информацията отказа да му издаде сертификат за достъп до натовски тайни. Сега Тодоров става посланик в Австралия, която за разлика от Канада не е членка на НАТО.

По същата причина се провалиха още две дипломатически кариери. Посланикът ни в Брюксел Емил Вълев бе принуден да се откаже от шефството на представителството ни в НАТО и остана само посланик в Белгия, а ген. Павломир Кънчев не може да заеме важен пост в командването на алианса в Монс по същата причина.

Любомир Тодоров, който е японист и има за съпруга японка, преди Канада и Австралия бе кандидат за посланик в Токио, но бе изместен от акад. Благовест Сендов.

Икономистът проф. Венелин Цачевски става посланик на България в Естония. Досега той бе наш посланик във Финландия.
 
Любомир Тодоров - говорител на МнВР
28
1161
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
28
 Видими 
29 Юли 2004 20:44
Оттук нататък няма да е лошо вестник "Сега" да следи хаоса със словенските учебници по майчин език и литература, както и лумпенизирането, наркоманизирането и освинчването на учениците и техните родители в тази братска нас страна.
29 Юли 2004 20:58
Правилно, като не става за нищо даваш му да подпише картонче и го пращаш посланик.
29 Юли 2004 20:58
Няма какво да го мислим Владо Атанасов и сие, наместили са се на добра службица. Вместо да му избодат очите, са му исписали веждите.
29 Юли 2004 21:10
А за посланика в Германия мълчим ли, ли мълчим...
29 Юли 2004 21:29
А аз ще чакам с нетърпение интервюто му в словенския плейбой.
29 Юли 2004 21:48
"Др.Атанасов бе преместен на друга отговорна обществена работа".

15 години - най-простите и най-ограничени културни и (без)просветни дейци застават на кормилото на Мин. на Образованието и Мин. на културата.

Как ги избират по простотия и наглост брей..
29 Юли 2004 21:50
"..Заради конфликт с ректора на Софийския университет проф. Боян Биолчев и дълго неявяване на работа Атанасов .." !!!! бе назначен за Посланик на Република България.???!!!

Няма ли съд, който да оспорва това решение??? Лицето Атанасов не си изпълнява служебните задължения и е доказало, че не може да поема отговорност за действията си.
30 Юли 2004 00:43
... и дълго неявяване на работа ...


А бил ли е уволнен за неявяването си на работа ? Ако не - ЗАЩО ?
Ако ДА - защо го назначават за посланик. И какво - стваш държавен служител, уволняват те дисциплинарно. После - ставаш посланик.
30 Юли 2004 01:33
WELCOME TO BULGARIA, momcheta
30 Юли 2004 07:17
Ами едно друго недоразумение - Веселин Методиев? Дясна ръка на Костов. Жална му Елена на Иван!
30 Юли 2004 07:20
Стара КОМУНИСТИЧЕСКА практика. За ПЪРВАНОВ е ясно, ама защо така практикува и ВЕЛИЧЕСТВОТО СИМЕОН. Нали на нещо като НОВ МОРАЛ, като НОВО ВРЕМЕ и т.н. ще учи Българите. Нали тоя дойде уж от Мадрид и беше далече от комунизъма и неговите практики. Много бързо се научи и усвой комунизъма. Или изглежда си дойде готов с него?
30 Юли 2004 07:47


Време е тази практика да се прекрати! Откъкъде на къде! Да се регистрира в бюрата за безработни и да си търси работа! Гледай ти! Не става за гадулар, да го направим тъпанджия!
30 Юли 2004 08:54
А имаше време, когато дипломатическите ни отношения със Слоовения бяха в цветущо здраве.
30 Юли 2004 09:07
Изумителна последователност във външната ни политика. Да изпратиш като посланик човек който, не знае къде да се появява и какво да говори. Човек, който пред медиите без много да му мисли изтърси, че подопечните му образователни институции не функционират, при положение, че той като министър е персонално отговорен за това нефункциониране. Замесен във всякакви скандали - частни учители, Плейбой, неявяване на работа, матури и т.н.
Преди години се смях със сълзи на една холивудска комедийка, жалко че не я записах, де да знам че ще бъде актуална. Та главният герой беше наказан с това да слуша 6-часовата реч на българския посланик. България рядко се споменава на вън, ама като се спомене все ще е нещо недобро. Добре че чуждите граждани градят представата си за тази страна на основата на лични познанства с интелигентни и кадърни хора и разбират кои са истинските посланици.
30 Юли 2004 09:10
Грешка! Запетайката трябва да бъде пред "който".
30 Юли 2004 09:27
Госпожо, подкрепям Ви за последователността. Само преди няколко дни съпругата на Гошо с оня прякор бе изпратена за посланик в Казахстан. Дато там да няма климатици, фотоклетки и други глезотии на цивилизацията, защото те силно затрудняват видното фемили.
30 Юли 2004 10:46
Айде тоя поне има фасон, а може и да назнайва езици. Какво обаче ще стане като изпратят и Абрашев барабар с Люлина да ни представят някъде? Атанасов може и да има някакви заслуги към Сакса, но Абрашевите са повече. Треперете форумци!
30 Юли 2004 10:52
Освободен от правителството, уволнен от университета ... и назначен за посланик. После се чудим защо в чужбина всички ни съжаляват, а ние стоим по-далече от посолствата си.
Защо нито президента, нито премиера не взимат отношение?
На Тодоров му отказват достъп в НАТО, но е изпратен в Австралия, която не била член на НАТО! Ей, това е безумие!
30 Юли 2004 11:00
Айде, да са ни честити новите недоразумения уредили живота си за три години на гърба на мизерстващите българи! С годишната издръжка само на един подобен накадърник, нарочен за дипломат, могат да се удвоят пенсиите на поне 2000 пенсионери.
30 Юли 2004 12:05
Боза,
ако по некадърност ги пращат, той трябва да иде най-малкото в Малайзия
А иначе, за човека, който почти успя да ми скапе кандидатстването, ама не можа , защото дори за това не е кадърен, просто нищо не мога да кажа. не мога да повярвам, че в тази държава има хора, които са готови да пратят подобни "създания" да представят хубавата ни страна пред света. Това да те е страх да го срещнеш тъмна уличка.
30 Юли 2004 12:07
Ми то кат се замислих... и на светла същата работа...
30 Юли 2004 12:15
Когато посредствеността стане норма,
сред руините на социума оцеляват само плъховете да разнасят чумата.
България май се превръща в гнездо на заразени с чума плъхове и хлебарки и трябва да бъде унищожена за доброто на цялата цивилизация!
30 Юли 2004 13:24
Ami kakwo da kajem za Elena Kircheva, koiato w momenta eposlanik w Awstria. Tolkowa se izloji kato poslanik w Bern(Switzerland) s ciloto si powedeni, shestmesechnia i brak s bulgarin antisemitist i alchnostta si, samo i samo , da ne se wyrne w Bulgaria, biaha ia obiawili za persona non grata w Schweicaria, sled towa wyw Finlandia, a sega i w Awstria, che akyw diplomat e tia?! Samiat Jibrow (shef na protokola po wremete na Todor Jiwkow) w edno swoe interview kazwa "Blagodarenie na Elena Kircheva 125 godini diplomaticheski otnoshenia mejdu Awstria i Bulgaria mogat da bydat prekrateni" Smiatam che stawa jasno kakwi kadri sa izprateni i zad granica.
30 Юли 2004 17:13
bedniqt konsul, bednite slujiteli na bednoto posolstvo...
eto towa e istinski ARSE...
30 Юли 2004 19:30
Не веднъж съм писал, че нищо съществено не се е изменило, само табелите са други. Имаше в предишни дискусии разгорещени мнения за номенклатурата преди 89-та. А сега това как се нарича? Защото си е пак същото – номенклатура!
То още Чудомир го е казал едно време: “То аз да хвана веднъж чантата…”
П.С. Драги Pin1, мисля че е крайно време да се изяснят някои елементарни неща – Президентът САМО подписва предложените от правителството, а не определя кандидатите (същото е и за ордените). Освен това тази практика не е въведена от сегашният Министър-председател – да си спомняте кой изпрати един чудесен наш комик за посланик в Канада? Други примери трябват ли Ви?
С една дума това си е НОРМАЛНА практика и на демокрацията, за съжаление!…
30 Юли 2004 20:46
Grafe, podkrepiam kazanoto ot teb, no za da bade dostoverno iskam da vnesa malka popravka. "komikat" be izpraten ne za poslannik, a za kulturno atashe. Dokolko pasva za dlazhnostta e drug vapros. Poslannik beshe niakakav plovdivski daskal s golemi zaslugi pred SDS, mai imeto mu beshe Danov, sashtiyat sled iztichaneto na mandata mu (spored togavashnite vestnici) poiska politichesko ubezhishte v Canada i USA i zamakna kartinite ot posolstvoto v Otawa, a Komikat, vazmuten ot poslannicheskite deyaniya mai se zavarna po sobstveno zhelanie da si pee ciganskite arii iz BG. Podobna istoriya se sluchi i sparviya ni demokratichen poslannik v USA, dr. Pishev. Toi mai pristana na niakava shvedka i prepodava (?) v naikakav universitet. Podobna e sadbata i na edin drug titan na BG-ta demokraciya tovarisht Stayan Ganiev. Imashe i edin drug sluchai na deputata ot SDS (Velikoto Narodno Sabranie) Medarov, sashtiya beshe doletial v USA da iska politichesko ubezhishte i se beshe izgubil iz New York. Intelekta mu ne mu beshe stignal dazhe da prochete imeto na ulicata na koiato se namira ta otishal sam v policiyata otkadeto se obadili v BG-to posolstvo vav Washington da idat da si go priberat. Anyway, vse geroi na nasheto vreme...
30 Юли 2004 20:47
Абсолютен некадърник е Атанасов. Поредният екскурзиант от МОН. Нека да бъде изнесена статистика колко страни посети докато беше на този пост и колко пъти беше спонсориран и от англичани, и от германци, и от кого ли не. Би било много интересно колко работни дни всъщност е имал в МОН.

Много жалко и за премиер и за президент, че подкрепят този нещастник.

Срамувам се, че този нещастник ще бъде представител на страната ми.

Елена (даскал)
30 Юли 2004 21:40
Еленке, дреме му на Атанасов от твоя срам.
Друго измисли за реакция.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД