:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Избрано от forum.segabg.com

Интегрираме се в най-просташкия туризъм. Интегрираме британци в генгерлика си

Eleanor Rigby:

Ходих до Созопол. Старият град откровено върви по стъпките на Несебър. Нагло търгашество, но поне кич-панорамите още не са толкова много. Една мелба - 10 лв. Защо? Цаца няма. (Какво е Созопол без цаца?!) Новият град - турбофолк на макс. По улиците - майки с дебели крака и минирокли, бащи по шорти и ревящи деца. Любимото ми пътче покрай морето до най-любимия ми допреди два дни плаж на къмпинг "Веселие" (там, където в морето има една паднала скала) е тотално разбито от бетоновози. Лозята отстрани ги няма, на тяхно място табели с визуализации на разни парадайзи и бийчове и надписи "Апартмънтс фор сейл". Движението е като по градска улица, левият завой е невъзможен. Любимият ми плаж - вече с отвратителен изглед към недостроените парадайзи и бийчове и още много потенциал за строително усвояване. И пак майките и бащите и ревящите деца. Поне морето беше вълшебно топло, но пък чудният ми водонепропусклив часовник се напълни с вода и спря завинаги на 4,25. Поне по обратния път извърших доброто си дело за сезона - взех един моряк на стоп, той пък се оказа за съвсем наблизо.

Личният ми извод: като ще е шум, навалица и бански, догодина ще е край басейна на хотела, поне да има екстри - сервитьор с бяла риза и папийонка да ми носи разни шарени коктейли с чадърчета и да има уотърклозет.

Иначе имам една картичка на Созопол някъде от 1950-те години - "Созополски къщи" (тогава явно е нямало "стари", а всички са си били едни), ще си я увелича на фототапет и ще си я гледам.

Така че или бързайте все още да заварите нещо от довчерашната тишина на мястото и да си направите последни снимки на смокини и дюни, или изобщо не ходете.

Мерси за вниманието.



bgtopidiot:

Ще съсипят и цялото Южно Черноморие, няма начин. То вече почти нищо не остана, дори на най-затънтените плажове към Синеморец е пълно с народ.

А при това положение с навалицата - по-добре Анталия. Поне лукс, ядене и прилични цени.



Doctora:

Ще стане като в Испания.

След някоя година ще се бутат хотели, ще се садят трева, смокини и трънак.

Няма нищо по-разрушително от развилнелия се простак.

***



Дон:

Джейн е четиринайсетгодишно английско момиченце, с изпъкнало и навирено задниче, едва завряно в удивително тесни панталони. Всяка сутрин тя вперва замечтан поглед там, където слънчевото отражение блести в морето на изток. Зад нея е авренското козе стадо, събрано от Мюмюн, синделски циганин, който се е главил пастир за по един лев на глава добитък на месец. Плюс по една бира за него и Джейн, привечер, когато се приберат от къра.

Мюмюн изчаква девойчето да вземе сутрешната си доза романтика и леко се покашля. Тръгват надолу, от Аврен всички пътища водят надолу, към едни тучни ливади. Кимам им за добро утро, тя ми се усмихва и като че ли за оправдание промълвява: There's No Place Like Home. Спомня си Дувър, високия бряг. Обзема ме тиха ненавист към родителите й - военни пенсионери, по на 45 години, дошли тук да си профукват парите и заврели чедото си в тоя генгерлик. Миналата година я записаха в авренската прогимназия, но както се очакваше, експериментът приключи с потресающ ефект и нулев резултат, научи се да приказва криво-ляво, но учителите не й дадоха диплома. Тогава бащата реши, че от Джейн нищо не става, и я даде да учи занаят при Мюмюн.

По обед вече жегата е непоносима, стадото и двамата пастири са някъде навътре в гората. Козите и те не шават. Слънцето е високо и не блести вече в морето. Бавно се нижат тези часове и аз постепенно забравям Джейн, всеки си има кахъри на този свят.

Малко преди залез отиваме до Каплата. Отдолу се прибира стадото и запречва цялата улица. Джейн размахва двуметров кривак, мъчи се да отмести стадото и реве с пълен глас:

- Ърть, дъйба твойтъ мамъ, дубитък, дъйба! Ърть!

Баща й и толкова не може.
11
643
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
04 Август 2005 00:02
Ууух, страшни сте. Ели и Дон,
04 Август 2005 00:58
Какво??? Веселие???? И него ли съсипаха тези свине.
Това за мен беше най-хубавото място по нашето море, точно това местенце с голямата скала ми е запечатано в главата от детството ми. Не бях стъпвал там от 4-5 години, сега като чета този разказ и ме е страх да отида. Там са едни от най-хубавите ми спомени, място където почти всяка събота и неделя отивахме със семейството ми, точно там до кръглата скала.
Истински намразвам хората в тази държава
04 Август 2005 03:23
Прав си, Остин, само че "тези свине" сме аз и ти..
04 Август 2005 03:38
ааа, тва за джейн е яко! дано да е измислица...
04 Август 2005 05:14
Don, класика!


Натиснете тук
04 Август 2005 09:07
Я неме--е-ю, я красне-е-е-ю, захотелось ей ска-а-азать ... и, следва автоцензура.
04 Август 2005 09:36
Дон, ти си пич! Поздрав от Трета буна!
04 Август 2005 11:08
Don изби добитъка
04 Август 2005 13:33
Натиснете тук
04 Август 2005 20:06
>>><<<
Това дете нечто не го разбрах кво казва..английският му не е добър..
>>><<<
04 Август 2005 22:47
Това си е като нагледен урок за редактори Ели и Дон казват нещо наистина трогващо, мен и Негово Хипократие ни ползват за сглобка между тях
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД