:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 208
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Франция гневна на САЩ

Русия се кани да прекъсне санкциите срещу Ирак
Снимка: Ройтерс
Френският външен министър Юбер Ведрин остро разкритикува САЩ и Великобритания за извършените в петък въздушни нападения срещу Ирак, като посочи, че подобни действия нямат никаква правна основа, предаде Ройтерс. С остър тон Ведрин заяви в интервю за френската телевизия ЛСИ, че Вашингтон и Лондон са в изолация с твърдата си политика срещу Багдад. Той изтъкна, че Франция е за спиране на икономическите санкции срещу Ирак.

"Отдавна смятаме, че няма правна основа за такива бомбардировки. Доколкото знам, тази акция не се одобрява почти от никого с изключение на Канада и Полша, и не разбирам защо те я одобряват", каза Ведрин. Той допълни, че всички останали държави, включително и Франция, са изразили неодобрение, критика, съмнение и загриженост, защото не виждали каква е целта на бомбардировките.

"Като се има предвид непровокираната силова акция на САЩ срещу Ирак, би трябвало да поставим пред руския президент въпроса за едностранното излизане на Москва от режима на санкции срещу Багдад", заяви вчера шефът на комитета по международните въпроси на руската Дума Дмитрий Рогозин, цитиран ИТАР-ТАСС. Пред журналисти той каза, че в дадената ситуация след абсолютно немотивираната агресия спрямо Ирак Русия е длъжна да разгледа тази възможност.

Около 10 000 иракчани манифестираха вчера в Багдад за трети пореден ден срещу въздушните удари на САЩ и Великобритания в петък, при които загинаха трима души, а трийсетина бяха ранени. Демонстрантите, събрали се по инициатива на управляващата в Ирак партия Баас, изгориха знамената на САЩ и Израел и скандираха "Смърт на Америка". Издигнати бяха и лозунги срещу президента Буш.

Ирак поиска ООН да осъди петъчните бомбардировки. "Генералният секретар и председателят на Съвета за сигурност трябва да осъдят военната агресия и да предприемат необходимите стъпки за предотвратяването на подобни нападения в бъдеще", се казва в писмо на иракския външен министър Мохамед Саид ас Сахаф до генералния секретар на ООН Кофи Анан. В писмото се припомня, че американско-британските удари са извършени в момент, когато Ирак се готви за среща на високо равнище с Кофи Анан за разрешаването на проблема с оръжейните инспектори на ООН. Тези преговори са насрочени за 26 и 27 февруари, припомня Ройтерс.
5
668
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
20 Февруари 2001 08:12
ебати крадливо-лъжливите и агресивни ЦИОНИСТИ!!
20 Февруари 2001 11:13
Този Буш се оказа голям военолюбец. Не направил и 1 месец в Белия дом и започна да си сере лайната на USA военно-промишления комплекс. Жалко, че Русия-та я отслаби пиянката Елцин и не може да реагира адекватно, за да му надене осмирителна риза!
20 Февруари 2001 18:24
Pippi-дългото чорапче-с малка антисемитска пишка! Да не би зъл ЦИОНИСТ да чука майка ти в устата? Я си признай! Ще ти олекне!!
20 Февруари 2001 18:50
Bu$h бомбардира Ирак по две причини: защото се опитва да изхранва населението си, изнасяйки петрол (краставици ли да изнася?) и за да сплаши палестинците, Сирия и самия Ирак. Лошото е, че САЩ явно са решили да прилагат единствено и само силата и убийствата като аргумент на външната политика. Интересно тогава защо обвиняват други за ислямския екстремизъм.
Не ми е ясно обаче Полша къде се вре в цялата история. Саддам не им иска оръжията ли, или бившия комсомолски лидер Квашнйевски се натяга на новите си господари? Първанов - гледай и се учи!
20 Февруари 2001 18:50
Ami toq anonimen 3 shte trqbva da e evreiche shtom reagira taka. Eeeeh che hubav sapun stava ot takiva kato nego Ama nablijava mai tqhnoto vreme otnovo. losho che pokrai jyltoto shte gori i zelenoto. Ama "Hvyrlqi bombata svyrshvai ni i dvamata" kazvashe edin istinski Bulgarian.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД