:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ГЕРОЙ НА НАШЕТО ВРЕМЕ

Том Ханкс като Робинзон Крузо

Родопският зет заслужи трета номинация "Оскар" за моноспектакъла си на пустинен остров
СНИМКА: СЪНИ ФИЛМС
Том Ханкс в костюм на "ФедЕкс", Том Хенкс давещ се след самолетна катастрофа, Том Ханкс търси храна, Том Ханкс по препаска, Том Ханкс говори на кокосов орех, изрисуван със собствената му кръв, за да не забрави английския. Това плюс още няколко вида Том Ханкс е горе-долу цялото меню, което предлага премиерният "Корабокрушенецът". Звучи направо като велики пости.

Филмът е поредната съвместна работа на актьора с режисьора Робърт Земекис. Преди 8 години тандемът роди суперуспешния "Форест Гъмп", за който и двамата спечелиха "Оскар". Сега актьорът, който е родопски зет, се точи за трета академична награда за главна мъжка роля.

"Корабокрушенецът" всъщност преповтаря на съвременен език извънредно познатата история за Робинзон Крузо. Мъжът, захвърлен на самотен остров в края на XX век, е горе-долу на същото дередже, както и този преди столетия. Ханкс обаче си няма дори Петкан. Филмът е нещо като негов моноспектакъл. При това с много малко реплики.

Кажи-речи, най-интересният момент е самолетната катастрофа, при която костюмираният служител на спедиторска компания се оказва в робинзоновската ситуация. Земекис просто е опитен режисьор и го бива да снима зрелищно. Единствената позната физиономия извън тази на Ханкс, която се мярка на екрана, е Хелън Хънт. За няколко минути в началото и края на филма тя играе любимата на нашия човек.

Амбицията на Ханкс, комуто принадлежи идеята за филма, и на режисьора Земекис очевидно е била да направят сериозна творба за непреходните стойности на човека и за разликата между физическото и душевното оцеляване. За съжаление филмът се е плъзнал по най-често срещаната наклонена плоскост на това добро намерение: станал е скучен. Ханкс може да е отличен актьор, но физиономията му е безнадеждно компрометирана, а Земекис е отличен режисьор. Обаче не може в 2001 да пробутваш полуням филм, при това само с един герой. В Щатите номерът мина и "Корабокрушенецът" пожъна солиден касов успех. Но по други брегове - едва ли.
2318
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД