:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Учредяват стипендия "Венцислав Славов" за деца сираци

Баскетболът ни с топки като в НБА

Федерацията обмисля вариант и за еднаква екипировка на отборите
Топките "Спалдинг", с които се играе в НБА, стават официални за шампионата ни по баскетбол. Вчера шефът на федерацията (БФБ) Атанас Тонев и представителят на фирма "Роял спорт" Любо Ганев подписаха договор. Всички мачове в мъжкия и женския шампионат, както и домакинските на националните ни отбори ще се играят със "Спалдинг". Федерацията получава десетки безплатни топки, а на тимовете в страната са предложени преференциални цени.

"Нищо чудно след време да се играе и с еднакви екипи - както е в НБА", каза генералният секретар Коста Илиев. "Инициативата трябва да дойде от клубовете. В момента проучваме пазара и сме отворени за всякакви предложения."

Бившата волейболна звезда Любо Ганев обяви, че фирма "Асикс" готви инвазия и в баскетбола, след като вече облече 7 отбора от Висшата футболна група. "Оказа се, че се работи много лесно с баскетболната федерация и сме готови да участваме и в други проекти", обяви 210-сантиметровият волейболен ас.

УС на БФБ прие и наредба за първенството. Според нея мъжете ще започнат от 5 септември с пресявки. От 22-и ще започнат мачовете на разменено гостуване в първата и втората осмица, а през пролетта ще се играят плейофи. При жените ще има само една група от 8 отбора. Те ще играят първоначално на разменено гостуване, след това ще се отделят шест тима, които ще изиграят по още 10 мача, след което идва ред на плейофите.

Федерацията реши още да учреди стипендия за деца сираци на името на легендата на ботевградския баскетбол Венцислав Славов. Тя ще е в размер от 30 до 50 лева. Бившият национал Славов почина преди два месеца на 38-годишна възраст от рак. Първите стипендиантки са дъщерите на баскетболиста, които са в националния отбор за кадетки.
2
692
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
30 Юни 2001 12:37
Браво! Дано един ден цялата им шибана държава да обяви банкрут.Деба у американците прости!
01 Юли 2001 15:16
Hehe... nai-"bogatata" strana v sveta pochva da bankrutira... neka im sega na vsichki lumpeni deto sa emigrirali tam
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД