:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ОТВОРЕНО ПИСМО

на Нели Куцкова

до Георги Първанов -

кандидат за президент на Република България





Уважаеми господин Първанов,



Обръщам се към Вас като към кандидат за президент, който прие политическа подкрепа от Цветелин Кънчев - човек с влязла в сила осъдителна присъда. Това стана, след като генерал Марин отказа дебат с мен на тема "Престъпността в България".

За тези тридесет дни и аз научих някои неща за политиката. Но Ви пиша не като кандидат за вицепрезидент - пиша Ви като човек и съдия. Съдът осъди Цветелин Кънчев за рекет и побой над граждани на Златица и Пирдоп. В българските затвори изтърпяват наказание хиляди роми, голямата част от които са извършили престъпления, за да нахранят децата си. А Вие приехте подкрепа от лидера на "Евророма", който малтретираше и българи, и роми - и то не от глад и недоимък. И всичко това направихте в името на няколко хиляди гласа. Толкова ли струва справедливостта?

Господин Първанов, като съдия Ви казвам: Цветелин Кънчев е престъпник. Той е престъпил законите на страната. Нещо повече, сторил го е в качеството си на народен представител. Това, което направихте, е срамно. Вие подривате всеки опит за борба с престъпността. Защото в момента ние може да сме съперници и да се състезаваме за президентската институция, но аз вярвах, че сме на една и съща страна - на страната на държавата и на всички граждани, които страдат от престъпниците. Ако днес за няколко хиляди гласа сте готов да застанете до Цветелин Кънчев и да го превърнете в достоен човек, как да ви вярваме, че ще се борите с престъпността, ако бъдете избран?

Мисля, че дължите извинение и на цялата съдебна система. Осъдителната присъда е резултат от усиления труд на много хора - полицаи, следователи, прокурори и съдии. Ние работихме в името на това в България да има повече справедливост и да няма недосегаеми престъпници - дори когато те са политици. Вие се подиграхте с правосъдието. За мен това е най-срамното нещо, което се случи в тази кампания.

И накрая не мога да не Ви попитам: ще помилвате ли Цветелин Кънчев, ако бъдете избран за президент?



Нели Куцкова - кандидат за вицепрезидент

и председател на съдебния състав,

постановил първоинстанционната осъдителна присъда по НОХД N296/99 г. по описа на Софийския окръжен съд
2279
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД