:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Фамилия

Родният дом на Нети Добрева къта спомени от цял свят

Чаровната русокоса актриса и настояща съпруга на Дони показа за първи път къщата, в която живя 25 години
Снимки: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ

Когато преди време се разбра, че заклетият ерген и кумир на цяло едно поколение Дони се жени, не една и две девойки помръкнаха и горещо намразиха обекта на неговите чувства. Това обаче бе съвсем за кратко, защото жената, покорила сърцето му, се оказа толкова чаровна и естествена, че веднага се превърна във всеобща любимка. Антоанета Добрева стана дори по-известна от именития си съпруг. За нея се изписа толкова много, че май почти не останаха тайни.

Всъщност има една - родният дом на хубавицата. Никой до този момент не бе надниквал в жилището, което Нети обитаваше допреди няколко месеца, когато свърза живота си с Дони.

Фамилната къща на семейство Добреви се намира на закътана улица в самия център на София. Пред двуетажната сграда има малка и китна градинка с пейка. Тежка зелена врата с овално прозорче от опушено стъкло дели живеещите там от уличния прах. Нети и родителите й заемат първия етаж, а вторият е на чичо й.

"Ето тук живях 25 години", поглежда Нети към къщата, след което гостоприемно отваря вратата. Противно на очакванията, дневната е много по-просторна, отколкото изглежда отвън.



А уютът идва от многобройните статуетки и предмети,



донесени от цял свят - руски самовар, фигурка на индийско божество, африкански сувенири и т. н. Родителите й - Светла Добрева, доцент по физика, и д-р Георги Добрев, специалист по вътрешни болести, са имали възможност да обиколят много страни. "Но честно казано, аз вече съм била на повече места от тях", казва дъщерята.

В единия ъгъл на дневната се е разположила зелена кахлена камина, а върху нея кротко е спряла своя път старинна ютия, с която някоя прабаба преди век е гладела дрехите си. "Намерих я на вилата ни, когато бях малка. Тогава си мислех, че съм попаднала на съкровище", обяснява Нети.

На същата възраст като ютията е може би и красивият стенен часовник с ефирни дърворезби, който обаче продължава да отмерва времето с учудваща за годините си точност. Мебелите са с типичните покривала, характерни за старата градска къща. Гоблени в тежки рамки, шити от майката на Нети, допълват атмосферата на дома.

В тази компания почетно място е намерило и едно пиано, макар и по-младо на години от останалите предмети в дневната.

"Да не мислите, че мога да свиря? Нищо подобно. Обаче много хубаво позирам до него", шегува се Нети. В интерес на истината тя е свирила 12 години на пиано, но смята, че там не й е силата. Силата й е в пеенето. Пяла е 8 години в детския радиохор на БНР. А после и като ученичка в експерименталната театрална паралелка на Николай Георгиев "4ХС". Именно по време на концерт с трупата се запознала и с Дони. Случило се в Кърджали, когато трябвало да подгряват публиката, преди на сцената да стъпи тогавашният дует N1 Дони и Момчил.

"Представи си какъв ужас беше да пееш "Summertime" пред фенки, които ти



крещят: "Махай се! Искаме Дони!",



припомня си тя. До Дони тогава въобще не успяла да се добере, защото бил обкръжен от момичета. Казала си "Аз пък няма да съм от тях" и го подминала. След време отново се срещнали, този път в Театър "Българска армия". И все се случвало да сядат един до друг. Докато един ден не разбрали, че ги свързват и други чувства.

"Той още в Кърджали забелязал, че пея хубаво. Дори ми призна, че от цялата група си спомня най-много мен", гордо разказва Нети. Що се отнася до пеенето, това е една от детските мечти на Антоанета Добрева. "Представях си се на сцена. Исках да бъда актриса или певица. А ето че ги съчетах и двете", обяснява тя.

След като завърши НАТФИЗ "Кр. Сарафов", Нети бе веднага поканена в трупата на Театър "Българска армия". Може да я видите в "Кастинг" и "Колко е важно да бъдеш сериозен", както и в "Йестърдей" в Младежкия театър. Сега репетира "Хоровод" на Артур Шницлер с режисьор Красимир Спасов. А напролет е и кинопрощъпалникът й - в дебютния филм на Ивайло Христов "Емигранти". Въпреки че не застава за първи път пред камера, Нети смята, че това е



първата й сериозна роля в голямото кино



През 2002 г. й предстои издаването на дебютен албум като изпълнител на "Старс рекърдс". Хайде сега познайте от кого е музиката в албума? От Дони, разбира се. Преди време той заяви, че всяка негова бъдеща песен ще е посветена на съпругата му.

И още едно занимание запълва времето на Нети. Тя е манекен на агенция "Ексграунд". Умението й да се променя пред фотоапарат е наистина изумително. В дома й обаче няма нейни снимки. Има рисувани потрети на прародители и на Дони. "Да не мислите, че аз съм я сложила? Не, това е дело на майка ми", посочва една снимка на певеца Нети. Тя е подпряна на земното кълбо, встрани от любимия й постер с изглед на Венеция. "Ето тук съм мечтала цял живот да отида. Сега обаче знам с кого бих искала да отида", казва тя.

Постерът на Венеция и още един - с прочутия триптих на Йеронимус Бош, са от малкото неща, които разкрасяват стаята й в родния дом. И няколко плюшени играчки, разбира се. Плюс един плакат от "Страхотни момичета". Същата пиеса, с която преди време Нети проби на голямата сцена - в Народния театър.
 
Старинният часовник продължава да отмерва времето с учудваща за годините си точност.
 
Нети спечели многобройните фенки на Дони с неподправеното си държане.
 
В стаята на актрисата редом до любимия й постер на Венеция е поставена и снимката на Дони. Но не от нейната ръка, а от майка й.
 
Нети поздравява Дони по време на промоцията на последния му албум.
14270
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД