:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Георги Агафонов на съд за банка "Славяни"

Бившият депутат Георги Агафонов отива на съд заради банка "Славяни", съобщиха магистрати. Агафонов бе шеф на банката. Върховната касационна прокуратура е внесла в градския съд обвинителен акт за особено тежко престъпление по служба, което се наказва с от 3 до 10 г. затвор. Случаят е за районния съд, но Агафонов се движи по друга процедура, понеже е бил депутат.

В районния съд обаче тече друг процес за "Славяни" - срещу изпълнителните директори Петко Колев и Румен Панайотов заради преоформянето на 5 кредита. Там Агафонов е свидетел. Вчера пък бившият вицепремиер Александър Божков бе привикан в касационната прокуратура на разпит за скандалните компенсаторки, издадени от него и заместничката му Едит Гетова. В началото на октомври Божков получи обвинение за компенсаторките и плати 10 000 лв. гаранция. Гетова още няма обвинение. Дотук делата срещу Божков са 3, а гаранциите му са общо на 40 000 лв. В съда още не е внесен обвинителен акт за бившето вице.
3831
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД