:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 412,798,115
Активни 115
Страници 9,985
За един ден 1,302,066
Портрет

Пророкът на гражданското общество

На Емил Кошлуков все не му върви с реформирането на политическите партии. Това не му пречи да бъде хипергъвкав в моралните си разбирания
Снимка: Велислав Николов
"Старовремци са като домакинските уреди "Тефал" - те мислят вместо теб, чувстват вместо теб, решават вместо теб."

Тази несъвсем оригинална метафора използва напоследък нововремецът Емил Кошлуков, за да охарактеризира начина на действие на старите партии. Същите, които години наред задушават всеки опит за модернизация на страната. За въпросните партии модернизацията е непонятен популизъм, а празното политическо говорене - последователна политика, обясни популярно депутатът, представител на алтернативната кухненска фирма.

---В някои от старовремските формации Куши вече е бил и опитът му да ги устрои по собствен образ и подобие и в съответствие с разбиранията си се оказа неуспешен. Така беше в зората на демокрацията, когато се изливаха основите на СДС, а Кошлуков и неговата студентска федерация активно участваха в общественополезния труд. И по-късно, когато движението на Симеон Сакскобургготски за малко не прие името на Новото време. С ДПС пък нямаше как да се случи поради консервативността на партията и липсата на необходимост да се изгражда името на лидера Ахмед Доган, чийто пиар се явяваше Емил.

Интересът на Кошлуков към това занимание обаче се оказа постоянен. Затова съвсем очаквано той се захвана със значително по-тежката задача да бъде нещо като пророк на гражданското общество. Според неговите разбираниятайната на успеха е в това да разяждаш устоите на врага старовремец,но в зависимост от ситуацията се предвижда и сближаване с него. След една такава маневра маститият нововремец получи прозвището Кеш енд Кери енд Куши.

Всъщност тогава бе логичният завършек на една поредна операция с неговото активно участие. Тя стартира с разцепването на парламентарната група на НДСВ и създаването на отделна на Новото време. Премина през безпрецедентния бойкот на силата, чрез която Куши се оказа в Народното събрание за втори път (след ВНС), катурването на шефа на парламента Огнян Герджиков и заплахите за сваляне на собственото му правителство. И завърши с приятелска прегръдка и обещание за довършване на мандата на НДСВ и ДПС плюс Новото време.

Казано направо, сделката завърши успешно и гражданството просто беше длъжно да смели тежката метаморфоза, защото всичко е в негово име.

През целия този период обаче Кошлуков не се умори да говори за мажоритарен вот, Закона за политическите партии, еднократната доза, лобизма, етичния кодекс и куп други промени, без които българинът направо е загубен. Всички тези жизненоважни за държавата и обществото промени бяха поднесени по един оригинален, дори фриволен начин.

Заради Закона за политическите партии Куши бе склонен да доведе проститутки в парламента, за да повиши интереса на БСП към нормативния акт. Червените напуснаха залата не толкова защото бяха отвратени от предложението на нововремеца, колкото за да покажат, чеприемат идеите му като чист популизъм -по-голям и от техния дори.

Ролята на пророк обаче неизбежно е свързана с използването на морални категории. И тук Куши не бе особено изобретателен - направо грабна обръгналата на всички готова фраза: "Краде се като за последно." Подтекстът е (ако използваме лексиката на депутата): "Само да дойдем на власт и ще ги смачкаме." Властта дойде и си отива, ефект - йок.

Не че Куши не посочи на няколко пъти хората, които го правят. Обвини депутатите Димитър Игнатов и Пламен Кенаров, че са взели 1 млн. лв. от производителите на бира, за да вкарат в Закона за здравето забраната за реклама на водка и ракия в електронните медии. Двамата веднага обещаха да го пратят на прокурора и сезираха Филчев. "Нека насърчим прокуратурата да проверява не само имена, ами да подкара и министрите", включи се на шест Кошлуков.

Заяде се и със строителния министър Валентин Церовски. Обяви, че е практика търговете по проекти на ФАР и ИСПА да се печелят от компании, близки до управляващите. А когато няма такива, процедурата прекъсва. На мушката в определени периоди бяха и тогавашният министър на култура Божидар Абрашев, и спортният шеф Васил Иванов-Лучано. Това хич не пречи на нововремеца да си замълчи, след като партията му вече е част от кабинета. Което няма как да не наведе на мисълта, че по-важна е шумотевицата, в която да се омъглят взаимно изключващите се ходове, предприети в борбата срещу общественият враг N1.

След като не успя да изкорени злото, Куши мъдро заключи: най-големият проблем на България е глупавият политически елит. Част от който всъщност е и самият той.

Не може да се отрече,Куши има съответна реакция за всяка ситуацияМного често обаче патетичните му изказвания влизат в странно противоречие със съобщеното преди време пак на висок глас.

"Моите учители в политиката са Ахмед Доган, с когото се познаваме от затвора, Желю Желев, при когото работих 6 години, и царят. В него виждам уникалното съчетание на модерен европеец и огромен българин." През 2000 г. обаче беше на съвършено друга позиция: "Симеон Втори не се е ангажирал с нито един конкретен практически проблем, той е интересен медийно, както е любопитен един екстрасенс, и минава в сферата на чистата атракция."

При Кошлуков никога няма 100% гаранция, че ще бъде докрай лоялен, ще изпълни обещанието си или че за броени часове няма да преобърне на 180 градуса собствените си разбирания. От повратливия му нрав си е патил не само премиерът, а всички, които са имали неблагоразумието да му се доверят въпреки резервите си. Като сегашната опозиция например.

Моралните категории, които с такова настървение използва в свой интерес, престават да действат, когато иде реч за изгода. Така се случи със споразумението между политическите партии за сваляне на кабинета. След кратко колебание политологът се отдръпна и се върна при царя. И не само това - подписа ново споразумение за общо управление и листи с НДСВ и ДПС, които само преди няколко часа искаше да прати в миналото.

Преди няколко дни Емил Кошлуков обясни в интервю как Либералният алианс може да смачка БСП в 22 района. Когато обаче се разбра, че Симеон не е склонен да обвърже с общи листи,НДСВ спешно пак бе причислено към старовремцитеНалагаше се и лека корекция в поведението и излизане с чест от ситуацията. И изведнъж Куши възжела самостоятелно явяване на вота след няколко месеца. "Ако искаш да уловиш духа на времето, значи си нововремец. Ако искаш да твориш живота си, значи си нововремец... И няма да гласуваш за старите партии на празните приказки, а за Новото време."

Както веднъж беше казал: "Ако стане - стане, ако не - го пишеш в графата "трупане на опит". А Куши трупа опит отдавна - още откакто разбра, че политиката е перспективна за него. И все търси формулата на успеха.-------

Едно към едно"Разочарованието е повсеместно. Трудно е да повярваш на когото и да е. Но ние не искаме да ни вярват. Бихме желали да оценяват политиката, която представляваме, и нашите инициативи.""Който носи мъжко сърце и юнашко име, да гласува. Аман от лилипути!""Тръгваме на битка с партии и чиновници.""Законът за политическите партии ще изчисти парламента от полуидиоти, а българския политически живот - от партиите с един файтон хора."
 
Премиерът подписа споразумението за сътрудничество с Кошлуков, за да спаси правителството си, но няколко месеца по-късно Симеон предпочете да не реди листите заедно с нововремеца.
 
Емил Кошлуков в зората на демокрацията като студентски лидер.
79
854
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
79
 Видими 
09 Април 2005 00:32
"Сега" май сериозно са се захванали да съживят труповете (вчера Костов) и да реабилитират престъпниците (днес Кошлуков).

На долната снимка кой е този с тъмните очила между Пеперудолюбителя и Кошлучето? Напомня ми за един стар познайник - докторче от Панагюрище, на когото помагах да си открие сметка на фондация "Демокрация" за валутни постъпления от чужбина. После докторчето успешно ги усвои.
Някой знае ли как на 10.11.89 си легнахме без демократи, а на следващия ден се събудихме облъчвани от стотици кошлучета по площадите. Къде бяха тези хора предния ден? Аз не мога да си отговоря на този въпрос.
09 Април 2005 00:59
Предните дни и години, тези хора бяха сред нас, някои от тях слушаха и донасяха какви вицове си разказваме, някои от тях ни снабдяваха с долари по три лева парчето за да си купуваме шоколадови яйца за децата от КОРЕКОМ, на следващите дни бяха по митингите първи, даже ни звъняха по телефоните да ни питат защо не сме на митинг, някои от тях сега са фенове на костоф, защото по неговото царуване им дали добавка към пенсиите, някои от тях ми бяха началници и бяха в редовете на БКП, след това същите станаха сини и най-сини, някои от тях баха в затвора за организирани кражби по домовете на по-заможни хора, след това ги освободиха и влязоха в разни партии да ни управляват, а някои от тях заминаха в чужбина, и сега искат да управляват...
09 Април 2005 01:14
Вместо компас, Куши взе ветропоказател, и отиде далеч...
09 Април 2005 01:38
Странно нещо е това Пазарджик: от една страна - Кошлуков, Ст. Ганев, но пък от друга страна - Тони Филипов, Д-р...
09 Април 2005 02:08
Кво ни занимават с тва го*ненце? То е свършено за политиката. Или не е?
09 Април 2005 02:29
taki .Това е произходът на нааканите демократи!...
09 Април 2005 02:30
Добрева ще те пребръсна пак, даже и сори няма да ти кажа. Бях те оставил за малко, защото имаше някакъв прогрес, но всуе.
Не ми харесва този стил. Иронично-циничен, повече описателно манипулативен, отколкото аналитичен. Стилът на жълтавината, който удавя наистина верните наблюдения, които частично имаш, в една семантика като на Славийз сценарий. Мога да се впусна в пространни разсъждения що за личност си и що за стил, ала Баджева или Валери Найденов-Петьо Блъсковщина е това , но не ми е това целта на занятието.
Пропуснала си услужливо да споменеш миналото. Фашизмът, затворът в Стара Загора, уроците от него. Също и студентските стачки през Луканово, когато ти сигурно си си ближела ескимото, а танковете за малко щяха да сгазят мнозинството по площадите. Соц пропагандата, забременялото девойче от клипа, омразата на класовия враг, речите на пламенното момче-политзатворник и прочие
Ма какво значат няколко години в панделата, а? Виждала ли си затвор отвътре?
Искаш да кажеш, че лидерите на десницата от зората й са били ефектни келепирджии? Неуравновесени люде, маргинали, демагози, въртиопашки и въздухари, освен това? Имаше и такива-но е доста дискусионно. Аре нема нужда-Кошлучето е още на квартира, за разлика от работодателите ти-и това обяснява доста недоразумения в стила на писането. Щото накрая всичко опира до това и претенциите за обективност се легитимират в народното: оо, тва е хотелът на Желю Желев...
Костов няма половин България. Комахай нищо няма. Спряганите митологеми за половината публични фигури на дясното се оказаха балон-но ти не пишеш за другата половина, нали?
И знаеш ли кво още ? Само при комунизма общото беше пред личното и това го затри. Пък не съм казал аз, че „няма лошо, ако покрай общото прокарваш и личното”-Берлускони го е казал. Няма лидер без суета, няма суета без разноски по нея-въпросът е в количеството работа по общото дело. По него е редно да съдим, а не по слуховете и писанията на момиченца, в стил шок.
И пак повтарям, за повтарачите. Кошлуков е голямото ми разочарование, първата ми загубена и невярна прогноза в този форум, заради вярата в поредния срутен кумир в ценностната система на поколението на промените от 90те. Доста верни наблюдения и очевидни за мнозинството факти има в написаното, не отричам.
Но не така трябва да се пише за него-като за Майкъл Капустин, а доста по сериозно, задълбочено и аналитично-капишши?

Редактирано от - Наум на 09/4/2005 г/ 02:41:45

09 Април 2005 03:16
По-добре накъкан демократ отколкото ИСТИНСКИ КОМУНИСТ.
09 Април 2005 06:10
'Истинския комунист' по комунистическо време си го представяйте точно като на.кан демократ днес. Разликите са в детайлите. Хич не е чудно, че съществуват личности, активни борци и на двата фронта в различни периоди от битието си. Тъй, че мнението на EBachev си го превеждам като 'по-добре днес отколкото вчера'.
Що се отнася до сантиментите на Наум искам да му напомня, че Кошлуков си изостави приятелите(сигурно ТОГАВА е имал такива), състудентите и СДС при ПЪРВАТА възможност да уреди нещо за себе си. Без съмнение снимката е от граничния период, точно преди от обикновен демократ да се се превърне в на.кан такъв.
09 Април 2005 06:21
Не виждам какво общо дело мога да имам с тоя, че чак да се възторгвам от биографията му.
Хората с неговата нравственост ме отвращават.
09 Април 2005 06:41
Не желая да коментирам това врътни-дупе......
09 Април 2005 08:41
За да си политик, добър политик трябва да накараш хората да ти повярват, да можеш да променяш мисленето им, да ги накараш да те следват и най-важното да не ги лъжеш.
А за да си политически лидер, а и не само политически, към всичко по-горе, просто трябва да си и чиракувал. Да си наясно със същността на нещата, а не само с повърхността и теченията.
Кошлуков просто не е чиракувал достатъчно, или по-скоро май ще продължи да чиракува много, много дълго.
Емиле, а иначе това в "графата трупане на опит" не е лошо. Дерзай!
09 Април 2005 09:41
Добър портрет, Даниела Добрева дори е спестила факти и епитети за тоя политически парцал.
Наум-чо прогресивно деградира като пропагандист. Все по-слабо и по-слабо. Стилът на Добрева не бил аналитичен. Какво толкова може да се анализира в тоя дребен шмекер и едър подлец? Чучнал при Саксофонски да го уреди за парламента, после две години му лази по дъртия с още няколко лекета и се прави на държавен мъж. Сега пак наобикаля НДСВ, ту върти опашката, ту попръцква срещу тях.
В затвора е бил както и Доган, за да го пробутат в "демократичната" общност. Шесташка комбинация за създаване на "политзатворници". За жмулювия "Фашизъм" ли става реч? За оня, който е побликуван с подписа на Людмила Живкова, предполагам. С автор един марксист, който и досега не успява да изобрази либарел. Всички, абсолютно всички "лидери на десницата" бяха калтаци, кой се правеше на дисидент, кой на революционер, койна демократ, повечето бяха подредени от ДС и Карлович, по-малкото ги довлече пороят като конски фъшкии.
Щели да дойдет танкове, тъпи седесарски измишльотини. Не ви ли омръзнаха тези глупости бе, отдавна никой не хваща вяра на тях? Пияницата-перестройчик Младенов щял да вика танкове! Генералите-партизани Джуров и Семерджиев бяха стиснали службите и войската , за да може такива лайнари като Куши да беснеят по улиците необезпокоявани. Паметници трябва им издигнете на тези гадове, а не да се правите на герои със задна дата.
Кошлуков му бил кумир?!?!? Кратка и изчерпателна автохарактеристика.
09 Април 2005 09:50
И ония на Околовръстното " трупат опит".
09 Април 2005 10:15
Много добра снимка:
Какво е гепил Кошлуков и къде бърка с другата ръка?Или разказва спомени от полит-затвора, или чертае плановете си за бъдещето?
09 Април 2005 10:26
Да, г-н Науме, очевидно по-сложно требе да се пише за тойзи мастит лидер, тоз мученик на демокрацията, тоз Тефал на новото време. Потресающо по-аналитически да се подходи към тежката му тегоба да обитава, клетий той, квартира. То от икономии и лишения е отмаал тоз сурат, на времето TV-то ми беше с по-малко инчове и го побираше, напоследък новият ми приемник се озорва. То тежките морални колизии на по-чувствителните люде се отразяват по него начин. И Севлиевски, и той, душата клета, и той курбан стана на времето - помня, побиха го малко еднъжки. Малко е било, сал до електриката я докара. А може толкоз много...
09 Април 2005 10:37
Снимки в които нищо не е наред.
Не става въпрос за умението на човека зад фотокамерата, композиция, скорости и бленди , фокус , дълбочина на полето , контраст , околна или запълваща светлина, чувствителност на филма , а по-скоро за обекта на снмимката ... тогава и сега.
Поглеждаш снимката, прочиташ коментарите, ровиш се в спомените си и се замисляш .... Какво стана с тези хора ... С някой стана много по-рано , с някои по-късно ....
Бог да даде покой на душите на бай Илия Минев и Любчо Собаджиев !
Слабака и Йоско се отказаха, Юлия и Дончо Папазови , какво стана с тях .... За останлите си помислете сами ....Който не беше омърсен ... побърза да си го направи сам .... Къде е "Босия" днес, какво стана с него ? В него имаше нещо по-различно ...
Аз за това си се сетих , ей така .... без особена причина , защото ми стана тъжно.
Политиката не е за всички , знам ... но защо е само за мръсници ?

Редактирано от - San De Cannes на 09/4/2005 г/ 11:07:45

09 Април 2005 11:08
Наум,
Уважавам това, в което вярваш. Уважавам и стремежа към дълга памет.
Коректността изисква да ти припомня, че Кошлуков излезе с гръм и трясък от студентската федерация още преди лятната стачка. И дохождаше в университета да ни казва, че сме вършели глупости, само сме вредяли на страната и требе да си одим незабавно. Същото правеше и Желю. Който - след като Пешо Мастиката подаде оставка заради публично лъгане - стана Председател/Президент/Предсидник. В рамките на същата сделка Луканов стана премиер. И я докарахме до зимната стачка. С която пък Кошлуков нямаша ама абсолутно нищо общо. Но пък имаше много общо със сделките, Желю Желев, Петко Симеонов и Стефан Гайтанджиев. Така че изглежда много неща си пропуснал да си припомняш, докато си вярвал на декларациите на Новотоо Време.
09 Април 2005 11:13
Със зимната стачка срещу Луканов нямаше абсолутно нищо общо, защото беше абсолутно в САЩ.
А когато бяхме около парламента и ни наобикаляха войници, а Пешо Мастиката пожела танковете - Кошлуков се качи на театъра и заедно с Желю и Петко ни молеха да си одим. А на следващия ден излезе със същите по телевизора и се разграничи.
09 Април 2005 11:38
Шесташка комбинация за създаване на "политзатворници".

Безспорно ДС се погрижи да създаде “демократи”, “мученици” и “капиталисти” за нуждитв на димУкратичния прехУд. Кошлук ефенди, верно е “малък доган”, ма има мнооого да се учи и хляб да яде докат стане играч кат Голям Доган.
09 Април 2005 11:39
не хипергъвкав - хипергъЗкав е той. А тая гъзкавост обикновено я преподават едни лектори от китното столично междукварталие - младост-симеоново.
09 Април 2005 15:43
С най-голям трепет очаквам политическата смърт (дай Боже, след 2 месеца) на това свърхнагло същество, лишено от какъвто и да е морал и изтъкано от злоба.
09 Април 2005 16:26
Не бива един политик да си мени мнението твърде често. А Кошлуков го прави. Един политик има свой път и място в него - по-вляво, в средата или по-вдясно, но в рамките напътя, слезе ли на банкета отпада от играта. Кошлуков нивга не успя да излезе от банкета - зарови в него и все за влекачи се озърта. Мисля да си губим времето с това момче, от което не стана мъж.
09 Април 2005 17:14
Браво , Даниела ! Подкрепям такъв поглед и подход !
09 Април 2005 17:20
И Райна Кабаиванска развя знамето...
Бай Ганьо е сексуален маниак - първо намига на жените, след това ги води в банята да им покаже какво има а после ги пощипва
Още през 1762 г. Паисий Хилендарски изрази голямата любов на българския народ към Съветския съюз
Баба Илийца бръкнала в пазвата си, но там не намерила нищо, освен малко сухи корички
09 Април 2005 18:05
Каква формула на успеха търси тоя- той е абсолютен боклук и едва ли има вече някой дето да не е на това мнение... пълен пърцал , а формулата на успеха за него е ако успее да се залепи за някой- аме дори и тоя номер май нема да мине

09 Април 2005 18:37
Нема отърване от тоз Кадесарски мазен мушмурок.

Тамън се бехме отървале и ето Симеон пристига, влачи ДС мутри , доносници, мицифаи, агенти, явочници, курви, педали КГБ-исти.

Както казва Хасан от Хамбург- мешано бащице.
09 Април 2005 20:03
Gasparin
Издаде се.!00 % агент си.Щом употребяваш толкова специфична думичката явочник.А поне я обясни..Събитията са екстремни.
Поясни какът агент си .В момента.А може би и в миналото.
Личи си .Но сам го кажи. И не се прави на захарен памук.
Аз се чудя.Как тата-стане нещо халтаво в София и веднага се активира агентурата.Защо бе.Вече се знае -защо го правите.
09 Април 2005 20:25
И какво е явочник?
09 Април 2005 20:27
ХУЙвейнин, аз обикновено не те чета че си ми ногу тъп ама понеже ми споменаваш името и правиш тъпанарски заключения(ти ако използваш 250 думи разговорно аз използвам 25000), просто го лапай и се потапяй
09 Април 2005 20:55
E-eee , има и други пророци не само КУШИ ?!?!?

Фирмата за фалшив алкохол “СИС Индъстрис” е спонсорирала фондацията на Елена Костова, каза Сугарев

9 април 2005 | 20:33
Агенция "Фокус"София. Въпреки факта, че е била разследвана от НСБОП, фирмата за фалшив алкохол “СИС Индъстрис” е спонсорирала фондацията на Елена Костова “Бъдеще за България”. Това заяви в предаването на ТВ Европа “Студио 90” Едвин Сугарев.
"Има много обезпокояващи факти, които показват, че фирмата СИС е била разследвана от НСБОП през 1998 – 1999 г. Имало е доклад до тогавашния премиер, който е бил потъпкан. В същото време СИС е била спонсор на фондацията на Елена Костова", каза Сугарев. Имам сигурна информация, че през месец февруари Иван Костов и Сергей Станишев са се срещнали да обсъдят точните параметри на евентуална коалиция БСП - ДСБ. Костов направи всичко възможно да съсипе дясното пространство, заяви още Сугарев.
"Разполагам с информация, че Иван Костов е бил замесен и то доста, в корупция. Ако не се върне във вилата си в Драгалевци и не се оттегли и не запази мълчание, всичките тези факти ще станат достояние на обществеността", посочи още Едвин Сугарев.
В студиото на ТВ Европа Едвин Сугарев препотвърди позицията на СДС, че партията никога не би участвала във властта в коалиция с БСП.
09 Април 2005 20:58
Gasparini
Де обясни де.Какво е това явочник.Явно си ногу вътру у нещата.
И продължавай така остро и интелигентно.Даваш много сериозни доказателства какъв агент си.
Ако съм те осветил и те ритнат в задника -вината ти е че се проявяващ на такова високо професионално агентурно ниво.
09 Април 2005 21:22
Едно малко уточнение:
Не бива Куши да се бърка с Коши.
Коши е забележителен френски математик с принос в теорията на редовете , аналитичните функции и т.н., докато Куши е елементарен сметкаджия от пазарджишки мащаб, способен да създава дребни безредици. Измислете му някой друг прякор, моля ви. Не обиждайте големия учен.
А явочник е лице, което предоставя жилището си, служебния си кабинет или друго закрито място за конспиративни срещи между представители на тайните служби и тяхната агентура. (За по-ясно нещо като Фил Кенеди.)
09 Април 2005 21:30
Ако се абстрахираме от високопарните слова и словесната еквилибристика какво остава от Кошлуков? Затворник приел ореола на дисидент! На вълната на синята идея изплувал от нищото и получил образование в "обитованата земя". Върнал се и забравил своите бивши съпартийци. За сметка на охулването им се прилепя към силните на деня- сборната команда на Симеон. Продължението е познато- красиви нищо не значещи думи, домогване до властта и осъществяване на лични амбиции, безпринципни коалиции и отново динена кора на благодетеля си... Сега пак на дневен ред е промушването в следващия парламент... Граажданско общество, закон за изборите, мажоритарен вот... всичко е за баламите.... Как се гради нов морал с министри и съпартийци съратници на бандити? Те какво защитават новият морал, държавността или дружките си от яхтите и от подземният свят? Те от кои са?
09 Април 2005 22:08
Zmeja
Не ти бе приятелю.Ти си дялан от друг камък.На теб човек може да те попита какво е конспиративна пощенска кутия , или нещо още по сложно .
Аз го попитах Gasparini-дето всичко знае за КаДеСаРиТе, ама нещо важно се прави , че не го знае.Къде го обучаваха Куши след 89 год.
Аз за тези агенти питам.Той затова има обратна захапка.Така се прави гола пропагандистика .

09 Април 2005 22:26
явочник е русизъм - етимологията на думата произлиза от съществителното "ЯВКА" - на български тайна среща, нелегална среща. ЯВОЧНИК - е агент на тайно движение, или агент на някоя служба, който снася информация на преките си началници за определени хора или събития. Явочникът може да бъде умно ченге, но в повечето случаи това са прикрити доносници от най-мръсен тип, меки изнудвачи и интриганти.
VOCI ,
отговорил съм ти на напътствията под снимката на папското погребение. Преди това, обаче, прегледай интервюто с Дичев, който също споменава Капитолия. Интересно ми е да чуя твоето мнение защо Белият дом се намира на хълма Капитолия? или всички прилики с Рим са случайни...
09 Април 2005 23:38
Hung Wei,
оти па от девет кладенеца мисли вадиш и тормозиш хората?
Съвсем ке параграфясаш...
10 Април 2005 00:26
Bira
Защо когато нещо не ви изнася , вместо на бири се правите на изветрели лимонади.
Gasparini ги прави ония обяснения за ДС и Кошлуков.Мощно и професионално.Аз му , , повярвах" и поисках да ги обясни.
Питаш защо.
Кошлуковчето след 89 год. е шлайфан в УСА.Пък там няма ДС , а има ЦРУ.
Ако това дето казва Gasparini е вярно-тогава вярно е следното.
Единствената възможност която остава е ЦРУ да е явочник на нелегалните срещи между ДС с Кошлуков-докато той е шлайфан в УСА.
Та тоя феномен-феноменално предсказан от Gasparini се опитах да го накарам , да го обясни.

Аз пък си мисля-че трябва да ги спрете водоноските от кладенците.
Пренасят гола вода , даже не и изветрела лимонада.

Редактирано от - хунвейбин на 10/4/2005 г/ 14:52:45

10 Април 2005 00:38
"хунвейбин", ставаш смешен бе! Ако "явочник" е някакъв много специален термин, който човек знае само ако е ченге, ТИ откъде го знаеш? И ти ли, Бруте... Или намИекваш, че си бил там "където се става човек"?
10 Април 2005 00:48
Jorion
Аз съм!?
И затова попитах и за , , конспиративните пощенски кутии”.
Ако това за Кошлуков е част от пъзела , за Соенчо Ганевият може да се нарече пък цял пъзел.
Има нема-мине не мине време и пратката пристига.И се върне с обратна пощенска разписка.
Та по добре тия неща ги обясни и ги обясни не на мен и не чрез мен.
10 Април 2005 00:54
Явочник е сътрудник (агент), който предоставя на тайните служби жилището си (офиса, вилата, канцеларията) за явочна квартира, като споразумението е зафиксирано в писмен договор. Като такъв беше сочена Филипка, той не отрече категорично. Предоставял е стаята си във Втори адвокатски колектив. Изключително е било удобно за ДС, по цял ден се извървява дълга върволица хора, не можеш му хвана края кой е ченге, кой агент, кой адвокат, а кой просто клиент. Клиенти колкото щеш по етажите там, който е ползвал правна помощ там, има представа.
10 Април 2005 01:07
Поморииски изби рибата !??!?
Като се сещам как беха навремето стаите им срещу съдебната палата , да не говориме за другите наоколо !?!? Олеле !!!
10 Април 2005 01:14
А за какво се използват бусовете без стъкла отзад
10 Април 2005 01:46
Това си заслужава малко размисъл.
За предишното време вече всичко може да се говори.
Нека се спрем на днешното.
В БГ няма разкрит и осъден нито един голям престъпник.
Това е водеща характеристика.Правителствата са сменяни-престъпността е била най толерирана.И винаги се твърди едно и също-политиците са свързани с голямата престъпност.Вярно твърдение.Няма как да е друго обяснението.
Но тогава не са свързани с престъпността – а престъпността излъчва политиците.
Ако е вярно , че специалните служби ръководят работите в държавата- като се качваме по йерархичната стълбичка та стигаме чак -до великите сили .
И тях трябва да ги ръководят техните специални служби .
Днешната ситуация се обяснява с ДС и КГВ.Тогава ЦРУ и западните служби пасти ядът.
При положение , че се обяснява с ЦРУ и западните-тогава излиза как ЦРУ и западните ни карат пасти да ядем , като на пасти правят ДС и КГБ.
При всички разигравания се стига до абсолютен блъф.
Само при една ситуация нещата са различни.
Но нея я запазвам за себе си.

10 Април 2005 01:51
Не може ли да им купят по-съвременна техника, ами тоа дето е на смяна горе по цела нощ ми чука, копа злато контрабанда, мисля си, ама кафа, то бива простотия, цървулия, ами кой век сме. Имало държави дето хората имали човешки права
10 Април 2005 02:40
Както и предполагах. Туй, че малцина схващат същността на написаното по темата не е проблем, но аз ще се потрудя заради петимата, дето ще си направят труда да прочетат чаршафа по-надолу.
Образът на момчето-дисидент и бунтар и сегашната му реализация е повече от интересен, той е знаков и доста показателан. Трагизмът на хората от първите дни на промяната е доста сложно явление и в неговото изследване могат да се открият доста отговори с отправки от днешния ден.
Не случихме на лидери?
Или не случихме на народ?
Или всичко беше закономерно-Революцията изяжда децата.Или децата-Революцията.
СДС победи чак през 91ва, когато на 10 юни имаше близо милион на огромния син митинг в София. Тогава победи с малко и за малко и това обрече целия Преход. Истинската победа и узурпирането на партията от хора на действието обаче стана чак през 97ма. Простата аксиома, че истинската фаза на промяната може да стане само, ако предния строй и режим е тотално дискредитиран и е загубил доверието на хората, се потвърди. През 90та това не можеше да стане, защото хората на словото и радикалните реформатори не бяха успели да подкопаят още съществуващият строй и той се опитваше да функционира повече или по-малко организирано-хората в основата си тогава останаха консервативно настроени. Те може и да мислеха за реформи, но не и за кардинални промени, още повече, че консервативната тогава партия на старото декларираше същото. Фанатичните екстремисти, колкото и красноречиви да бяха ония дни ги стряскаха като опасни, предателски, безразсъдни и дори побъркани брадати бандити. Те нямаше, и не се вслушаха в техните думи. Самият Ленин пише, че там, където почвата не е подготвена за тях, "комунистите трудно могат да намерят път до масите... и дори да ги накарат да се вслушат в словата им". Нещо повече, властимащите реагираха остро на активистката тактика на десните радикали и дейността им в началото предизвика в тях прилив на енергия и пропагандна мощ. Предварителната работа за подкопаването на съществуващите институции, запознаването на масата с идеята за промяна и създаването на възприемчивост към идеите на СДС се оказа по бавна, трудна и неблагодарна работа и тя можеше да бъде извършена само от хора, които са преди всичко оратори и пламенни радикали-Филип Димитров и Натка не можеха да свършат тази работа, но Кошлуков и Марков-да, защото най-добре отговаряха на задачата – почвата се подготвя най-добре от хора, чиято върховна сила и талант е умението да използват говоримото или писменото слово; и за неговото възникване са необходими темпераментът и дарбите на фанатика
Куши се водеше радикал-нормално, беше млад, беше дисидент, а в ония дни всички бяхме радикали.. Каква е характеристиката на радикала? Той ненавижда настоящето, то е деформация Но радикалът страстно вярва в безграничните възможности за усъвършенстването на човешката душа и податливостта на човешката природа към промени. Той смята, че чрез промяна на средата и чрез усъвършенстване на методите за въздействие върху душите на хората може да се изгради едно изцяло ново, по-справедливо общество Е, да , но веднага става разминаване, което се наблюдава от памтивека Трагичните фигури в историята на всички промени и революции са обаче почти винаги интелектуалните им водачи, които успяват да видят резултатите от дейността си.
Защо? Хората на словото биват различни като типажи, но каквито и да са, почти всички са обладани от общ и дълбок стремеж, предопределящ тяхното отношение към господстващия ред. Това е стремежът към признание; копнежът за извисяване над сивата човешка маса. Индивидуалност и суета"Суетата, казва Наполеон, направи революцията; свободата бе само предлог."
Фактът, че след подема си революциите зациклят, свободата се редуцира даже повече, отколкото през строят, който те заменят, стандарта на живот пада, обикновено се обяснява с машинациите на жадна за власт клика, узурпирала в критичен момент движението и мамеща масите с предстоящата в най-близко бъдеще свобода. Всъщност единствените измамени при подобно развитие на нещата си остават точно интелектуалните предтечи от началото..Защото те приемат като аксиома предположението, че мнозинството откликнало на техния призив се бори за индивидуална свобода на действие, слово и съвест, себереализация, права и т.н . Докато всъщност свободата, за която се борят калпаците не е свобода на словото и самореализацията, а е свобода от тежкото бреме на самостоятелното съществуване. Те искат да са свободни от "теглото на свободния избор," от трудната отговорност за собственото си осъществяване и плачевния резултат. На тях не им трябва свобода на съвестта, а вяра, сляпа, авторитарна вяра. Скандираха и се бориха срещу комунизма не за да създадат общество на свободни и независими хора, а за да установят еднаквост, индивидуална обезличеност и нова структура на съвършено единство. Ненавиждаха не пороците на тоталитаризма, а неговите видими слабости-тук и сега ; не потисничеството, а неспособността му да изкове от тях едно солидно, могъщо цяло, в което да слеят безличието си .Интелектуалните поборници от зората на всички революциите почти винаги биват сполетени от трагична съдба, понеже колкото и възторжено да проповядват колективното действие, дълбоко в душата си те си остават индивидуалисти., вярващи, че е възможно индивидуално щастие и че индивидуалното мнение и инициатива имат значение. Но щом промяната веднъж набере инерция, властта винаги попада в ръцете на онези, които нито вярват в личността, нито я уважават. И те побеждават не толкова защото пренебрежението им към личността ги прави жестоки, а защото тяхната нагласа се оказва в пълна хармония с нагласата на масите
Сетне, вече подринатите господстващи възгледи и лоялност от войнстващия човек на словото, неволно предизвикват у разочарованите глад за вяра, тъй като мнозинството от хората не е в състояние да понесе безплодния си празен живот, освен ако не намери някаква цел, на която всеотдайно да се посвети По този начин присмехулните и отракани хора на словото въпреки желанието си стават предтечи на тази нова вяра, често различна и обратна на тази, която са налагали. И тя обикновено идва или в мисията на добрия цар, който за 800 дни, или в „силният президент”(помните ли ББ) или в командирски мечти за силна Б-я
Ако срещне съпротива от закостенели нрави, победилият бунтар обаче сменя отношението към човешката природа във все по –мрачна тоналност и се приближава към това на реакционера. Накрая обикновено става циник Очевидно същината на всеки интелектуалец, бил той съзидателен или несъзи-дателен, предполага някаква неизлечима несигурност. Животът дори на най-надарените и творчески личности изглежда нескончаем низ от съмнения в собствената им стойност, която те ежедневно трябва да доказват наново. Идва ред за метаморфозата, която наблюдаваме днес-Новото време и врътките В кариерата на всеки бунтар-интелектуалец има момент, когато властимащите с някой израз на уважение или примирителен жест са могли да го спечелят на своя страна и да си спестят сума неприятности-проблемът винаги е идвал от неточното отчитане на момента и опасността..
Когато радикалът се заема да строи своя нов свят, той чувства необходимостта от практически ориентири и тъй като вече е отхвърлил и разрушил настоящето, той е принуден да свърже новия свят с някаква точка в миналото. Иде време за опора в сигурното, иде времето на достлука , за общите листи и либералния алианс. Иде време за избора между цинизма или „ Бедни, бедни Македонски”
10 Април 2005 02:40
хуне ясен си , ма не може да стане защото ни КГБ ни ДС могат да стъпят и на малкото пръстче на МІ - 5 или 6 не си спомням , а говориш за ЦРУ ! не е възможно защото половината ако не и повече от старите са свързани със ЦРУ ! Така че не се коси !
ПП- и ако не искат да се отварят досиета то е само заради това за да не се види на кой цар са служили през комунистическо ! Не днешния де , той не влиза у сметката ?!?
10 Април 2005 02:48
Науме , това което пишеш е нашата генерация 1991 !
Я намери друга конструкция за да ги вкараш младите у ред и да оправиш старите които са усетили какво е власт , иначе няма значение това което сме правили НИЕ навремето ?!?
10 Април 2005 03:50
Как ви изглежда следният "портрет" на Ново време, т. е. на Кошлуков?

...В лоното на парламента Ново време - стара мента
пак усуква край ДЕMЕНТА каучукова снага.
Сиреч е назрял момента срещу съответна рента
нежно, полуопонентно да се гушне със врага...


Фрагмент от сатира на
незабравимия Ъндърграунд
10 Април 2005 04:33
Както се вижда от всичко писано г-н Кошлуков има моралното право да основе съвсем нова партия ППП (партията на политическите проститутки)Тази партия съвсем сигурно няма да е един файтон хора, защото в нея могат да се напъхат доста таланти на българската политическа мозайка. Какво пък някой твърдят, че проституцията трябва да се узаконява, че проститутките все пак работят за удоволствие на хората и основно пре--ват цялостния български електорат. Ха да ни са живи и здрави момчетата, нали ги изучихме по Америка, сега непрекъснато ни създават шоута едно от друго по перверзни.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД