:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Наско Сираков ще е треньор на сините, докато дойде сърбинът Любо Петрович

Уволниха протежето на Чорни от "Левски"

Грашнов: Смяната няма нищо общо с изгонването на Миша
"Левски" официално уволни треньора Владимир Федотов, доведен в отбора лично от Майкъл Чорни.

Решението бе оповестено от изпълнителния директор на клуба Наско Сираков след среща на ръководството с руснака. "Отсега Федотов няма да изпълнява никаква длъжност в "Левски". Аз ще водя отбора до пристигането на Любо Петрович", каза той.

Така само за 24 часа ръководството на "Левски" преобърна мнението си на 180 градуса.

Слухът за уволнението на Федотов се разнесе още във вторник. Тогава руснакът излезе бесен от среща на четири очи със Сираков, а след това не се появи на вечерната тренировка. Шефовете на сините обаче категорично отрекоха да са го уволнявали. Председателят на борда на директорите на "Левски" Владимир Грашнов дори прочувствено обясни, че треньорът е болен.

"Федотов е треньор от класа, но си знаеше, че е в "Левски" за кратко. Може и да е правил грешки, но все пак оставя отбора в челото на класирането. Не може след един равен мач да се говори за криза", заяви вчера пред радио "Дарик" Грашнов. Той отрече да има връзка между уволнението и изгонването от България на Майкъл Чорни. Досега се смяташе, че лично Чорни е довел Федотов в "Левски" и именно той го спасяваше от уволнение въпреки слабата игра на отбора.

Чорни официално има 3% от акциите на клуба и онзи ден заяви, че това е единствената инвестиция в България, на която държи. Според осведомени уволнението на Федотов е признак, че българските фирми на Чорни пробват да се разграничат от него, за да не ги мачка правителството.

Бившият треньор на сините Любо Петрович, който в момента води китайския "Шенхуа", ще поеме отново отбора. "Идвам си в края на септември", потвърди по телефона сърбинът.

"Когато дойдох, се договорихме да остана до 31 декември. Имахме джентълменско споразумение с ръководството да работим заедно с Петрович и аз да му помагам", обяви пък уволненият Федотов и отрече всякакви скандали със Сираков.

"Имам няколко предложения за самостоятелна работа и ръководството на "Левски" ми даде един ден да реша. Както се договорихме, така стана - сега отборът работи по програмата на Петрович и всичко е по план", добави Федотов.

Той пое отбора на 6 юли, 5 дни преди мача от I предварителен кръг за Шампионската лига с "Дюделанж", който "Левски" отстрани с лекота. Първите критики дойдоха след отпадането от "Бешикташ". Равносметката на Федотов с отбора е 5 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Снощи Наско Сираков дебютира като треньор на "Левски" в контролата със "Септември". Преди нея той обеща да пусне за първи път контузения от близо 10 месеца нападател Георги Бачев. "Гошко ще играе и в мача от 5-ия кръг с "Хебър", добави Сираков.
 
Владимир Грашнов
 
Любо Петрович (вляво) бе посрещнат като месия на първата си тренировка с "Левски" миналата година. Очаква се феновете да го посрещнат по същия начин на "Герена" и в края на септември.
867
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД