:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Маневри

Царят прилага тактиката на "опожарената земя"

Отстъплението на жълтите по конфликтните коалиционни въпроси е предизвестие за предстояща атака следващата есен
"Бог, Цар, Отечество" - свещената триада на Кобургите.
През 1812 г. Наполеон стига до портите на Москва и нищо не е в състояние да спре победоносния му поход. Командващият руската армия ген. Кутузов прилага тактиката на "опожарената земя", като оставя французите да нахлуят в Москва, след като ги обезкръвява при Бородино. Руската столица е опожарена, победата на французите е пирова, а Наполеон е принуден да потегли обратно през опожарената и обезлюдяла при отстъплението руска провинция. По заснежените друмища русите съсипват изтощените от студа и зимата френски полкове до окончателния разгром при р. Березина. До подобна тактика прибягва и Сталин в първите месеци на Втората световна война, когато Хитлер го сварва неподготвен.

Това е военното приложение на „опожарената земя". На политическото бойно поле маневрите са по-невидими и коварни. Но и там зад множеството малки отстъпления може да се крие тактическо прегрупиране за решаващата битка.

От последните парламентарни избори досега НДСВ наглед направи серия тактически отстъпки спрямо партньорите си. Първо склони на неизгодно участие във властта, за да се спаси от разпад. После прежали и областния управител с излаз на море. Потули скандала около "червена метла" в администрацията. Отстъпи и в спора за тотото, като пожертва протежето си Ирена Кръстева. От джентълменско чувство, както обясни младият либерал Светослав Спасов. Жълтите дадоха заден и по отношение на членството ни в ЕС. Първоначално зам.-председателят Николай Свинаров се изхвърли, че отлагателната клауза ще взриви коалицията. После неколцина негови колеги замазаха гафа. Сега всички следват зададената царска директива, че нищо не застрашава пълния управленски мандат, включително и отлагането на членството ни в ЕС. По още един спорен въпрос май ще отстъпят хората на Симеон - посланическите назначения. След като тропнаха по масата и поискаха квотен механизъм за разпределение на постовете, сега жълтите ще трябва пак да го играят "джентълменски", тъй като социалистите са неотстъпчиви по въпроса. А за една шепа посланици едва ли ще си развалят ортаклъка. За четирите месеца присъствие във властта царистите комай само отстъпват. И то под диригентската палка на лидера. Дали е случайно?

От завръщането си досега



царят винаги е подчинявал тактическите отстъпления на стратегически облаги.



Какви могат да са те?

Ами например 4,5 млрд. евро от структурните фондове на ЕС, предназначени за създаването на оная мечтана средна класа в България, която НДСВ си заплю като електорална база. Затова разпределението на тези средства е стратегически важно за политическото израстване на партията.

Не по-маловажно е и запазването на придобитото - имоти, сделки, влияние - или всичко онова, което се крие зад стерилната дума "приемственост".

Третата и особено важна стратегическа цел на отстъпленческата тактика може да се окажат предстоящите президентски избори. Царистите сякаш търсят да засвидетелстват безрезервно своята лоялност и преданост на коалиционната кауза, за да си осигурят морално алиби за самостоятелно явяване на тези избори. Дали с личното участие на Симеон или без-няма значение.

С всяка царска крачка назад полето за тактически маневри се стеснява до момента, в който отстъплението ще се превърне във форма на атака. Пътят назад е отрязан, възможно остава единствено настъплението. Сигналът се чака наесен.

Ако НДСВ извади собствен кандидат, той неминуемо ще се възприеме като алтернатива на настоящия държавен глава. Единият коалиционен партньор ще срита по кокалчето другия. Единият ще заиграе върху "дясната избирателна струна", другият отсега има ореола на "левия социален президент". Това няма как да не вбие клин в партньорските отношения. Затова още отсега царят се опитва да затегне спойката, та малката му коалиционна изневяра наесен да не се отрази смъртоносно на тройката.

Още повече че самостоятелната президентска игра на НДСВ вдясно може да има вторичен негативен за коалицията ефект. Ако царският кандидат изпревари този на "обединената десница" на първия тур, то на втория ще обере и нейните гласове. Най-неочаквано НДСВ може да влезе в ролята на обединител на десницата по силата на народния вот. Така партията на Симеон ще се окаже в



куриозен шпагат между левицата и десницата



Балетна фигура, за която монархът отдавна работи, и която отслабва позициите както на едните, така и на другите. Позицията на център, балансьор или както искате го наречете. Но за да не остане в разкрачено положение, царската партия трябва на всяка цена да се задържи в управлението. Оттам и клетвите във вярност между тримата големи, обещанията за пълен мандат, поздравите с "другари и другарки", намеците за "4 години и нещо повече" и т.н. Само властта ще даде възможност на Симеон да осъществи замислената стратегия. А тя не свършва с президентските избори.
46
4898
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
21 Декември 2005 23:38
За тия държавата е една игрална маса.
Още преди да го вкарате (не говоря за жълтите) царя в България беше ясно какво ще се случи. Затова другите страни или имат монархия или република -- не и двете едновременно.



Редактирано от - Veselin. на 22/12/2005 г/ 00:37:59

21 Декември 2005 23:49
Нещо не се връзва. Защо цара да рита бакъра с гея-комунист и турчина та тои си е в чудно положение поне за още 3 години. Имат да лапат и всички да мълчат. Защо да ходат на нови избори? За да предложат коалиция на десните "сили" . И на мен тъи ме се ще ама, йок. Не няма да го бъде, афтуре!
21 Декември 2005 23:53
Тим? Билл? Мексиканският Вожд? Чакаме нЕкакъв коментар! Или се схванахте от балетната поза "шпагат"? Деба и жълтурковците - комунистически мекерета!
22 Декември 2005 00:13
Тъмно пиво СДС власт няма да види повече колкото и да се пенявиш по тъмна бира нема а станеш ! Така че живей си живота и не го мисли царо . Он е умен и пие светло пиво като мене !
ПП- А статииката може и да не е добра , но автора си заслужава поздравлението че е напипал некои истини !
22 Декември 2005 00:40
Тъмно,

В интерес на истината почитам тъмното пиво за разлика от Незнайко, който май е наблегнал на светлото питие.
Жалко че в БГ-то го произвеждат само зиме, та ми се отваря повече работа сега, когато е време на винцето!

Сега не можах да разбера какъв ти е проблема.
Аз съм с Бога за Царя и Отечеството !
Толкоз!

Функцията на Царя е да обединява и да си запазва отношенията с всяка политическа сила.

Добрият играч, знае, че не може само да се печели. Трябва и да се губи и да се дават дребни жертви за едри бъдещи позиции.

Що се отнася до пишман десните - отдавна съм ги прежалил, щото са баят леви с дясна фразеология. Изобщо ОФ-та.

Така че запази спокойстие и наздраве с една тъмна биричка!
22 Декември 2005 00:41
Ало-о-о, Горанова!...
Ало-о-о, Редакцията!...
В този случай , в заглавието, трябва да изписвате "Царя" с НЕпълен член или В КАВИЧКИ, бе!!!
С. Кобургготски НИКОГА НЕ е бил легитимен Цар! По простата причина, че, според Търновската Конституция, това може да стане само СЛЕД царска Клетва и царска Прокламация пред ВЕЛИКО Народно Събрание /това важи и за Регентите!/, а такова ВНС НЕ е било свиквано в Царство България след 20-те години на миналия век- много преди раждането на Сименчо!- та чак до 1946г./но, пък, за премахване на Монархията в България/!!!
22 Декември 2005 01:37
Абе вие какво се бъзикате с мене........ Дедото одавна не пие алкохоли, а само горнобанска гроздова......
Въобще не ме интересува играта на НДСВ. Интересува ме кога ще падне мъглата......
22 Декември 2005 02:30
Тиме, ми то къв цар е Симо Ментата или Мадридският Шмекер? Къв обединител? Не виждаш ли че той само за аванта мисли? Рила, Мусала и Тракия са му в главата само. Свадбата на щерката я плати народа, Кирчо зе БТК-то, нал тъй!
И д аставаш прав като чуеш "Интернационала"! Кажи и на Билл да става! Зер тъй прави мошеника от Мадрид!
22 Декември 2005 02:55
Тъмно Пиво, както и да крещиш и да обиждаш, не може да направиш някои да е в състояние да стъпи на Симеон на малкото пръстче.Блажени са заблудените като тебе.Симеон има общо с комунистите колкото аз и Билл/цитирам него, защото го познавам много добре/.Ама за това трябва човек да има глава, за да може да мисли и очи, за да може да вижда.Аиде със здраве.Бъдещето ще покаже, че съм прав.Дано си жив, за да разбереш кои е Симеон един ден.
22 Декември 2005 02:56
Параграфе докажи че Симеон не е цар ! И темата за царя дали е цар сме приказвали 4 години и ще ти го набия пак в главата по документи отпреди време ! Запри се бе човек , Симеон е цар по наследство след смъртта на баща си и е официален наследник на короната ! Дали ти ще се произнесеш съгласен или не никой не го боли хуя най-накрая ! Историята е написана и не можеш да я смениш ! Откажи се !
22 Декември 2005 03:36
Единствен обеденител на истинските дясно настроени българи е Цар Симеон.
Лошото е че днес има много слуги на червените от типа Костов, който
принуди Царя да заеме либералната позиция. Но времето за обединение наближава. Иначе червени фесове и червени връзки оште 50 год!
22 Декември 2005 03:39
..глупава статия..Нещата са мно'о ясни и се описват в 2-3 изречения...
Серго и Доган държат Саксофонски здраво за гушата.Фатката се казва 'царски имоти'.А е мръднал - а нема имоти.Ако пък те му ги пипнат - нема коалиция..Никой от въпросните мекерета нема полза от предср. избори, поне докато 'Атака' е силна..
22 Декември 2005 03:50
Язе като по-прост си мислех , че царот ни е нефелен , а то се оказало БАЛЕРИНА!!! С любима поза - шпагат! За да стане обединител на дясното първо трябва да си обедини краката, щото другарите и Доги ..... Ама пък от друга страна - имотецът....дилема...
22 Декември 2005 03:54
Просвета, грешиш.Ако България влезе в ЕУ, в което вярвам 97% за 1 януари 2007, то след това , че го държат Симеон за нещо друго.Не може да го държат за имотите след като България стане член на ЕУ, защото правото е на страната на Симеон.А сега е анархия и наистина могат да си правят каквото си искат.И тогава всичко, че зависи от него.За това и он оди 5 пъти до Бруксел и у Щаб-квартирата на НАТО.Он знае, че сега требва само да отстъпва до една година, а после они, че падат, а нема просто да отстъпват.
22 Декември 2005 04:34
..спорно е доколко Правото е на негова страна..Повечето му придобивки са твърде успорими..
22 Декември 2005 05:02
Незнайко, ти си сменяш май пристрастията на всяка втора ракия бре. Какъв цар те гони. Царствата са само в приказките. Ама там има и снежанки и джуджета и златни ябълки. Не разбра ли, че тоя "цар" е в БГ за да докопа нещо и да си уреди наследниците, да папат цел живот без да работят. Ай стига.. .........Да не се пцуеме сега......
22 Декември 2005 05:13
Нерде Кутузов, нерде Шимон дъ Секънд
22 Декември 2005 05:22
Румънският "цар" Михай не само че не се докопа до властта в Румъния не си получи и "законните" имоти. Подобна е съдбата и на сръбския и на гръцкия царе. "Нашият" Симеон има касмет да е попаднал в най- олигофренското племе, където трудно се намират трима да имат едно и също виждане по даден въпрос. Даже и да виждат еднакво нещата те ще са в непрестанна надпревара кой да се подмаже по ниско, та белким да заслужи някаква благинка за себе си и за челядта си. Това е май основен ген в кръвчицата ни, затова една шепа друговерци ще ни мачкат и плюят по суратите, и няма да можем да си избършем и лицето. И най- любопитното е, от психологична гледна точка, че такива като Незнаещият, който твърди че диша толкова години френски въздух и слуша френска реч, гледа своболюбивия дух на франсетата и той си се примирява с това царско проклятие, което се прибавя към многото други. Колкото повече чета постингите на уважаемите форумци толкова по - често се питам как може да сме толкова, толкова нещастно загубени.

22 Декември 2005 10:03
"Бог, Цар, Отечество"? Нее, "Власт, Имоти, Пари"
22 Декември 2005 10:32
ИВАНОВ ,
Аз мисля, че въпреки тези недостатъци българите с всяка година все повече се осъзнават а като се има предвид, че много трудно прощават на тези които са ги излъгали, то Симо не може да разчита на никаква сериозна подкрепа. Тези които гласуват за сегашните партии (с изключение на Атака)са или абсолютни глупаци или са дори и малко но облагодетелствани от кражбите .
22 Декември 2005 11:08
Доста глупава статия. 8.5 по скалата на глупостта (никога десет, разбира се, защото глупостта е безгранична)
Как е възможно да се сравнява изоставянето на Москва на Наполеон Бонапарт и нейното "опожаряване" от последния с това, което е направил Сталин?
22 Декември 2005 11:41
smarty,
излишно се пънеш. Думите ти няма да се сбъднат. Даже тази коалиция няма да съществува дълго. Народа няма да ги иска. А за незаконността на "царските" имоти няма и смисъл да пиша. В скоро време българите ще имат възможност да си вземат съдбата в ръцете. Дано се изкаже тогава така както сега.
22 Декември 2005 11:45
Позата на Симо определено не е шпагат.По-скоро ако съществуваше спорт -борба с трима участника-всеки срещу всеки, той в момента е в партер-средния от тримата, а Доган му е отзад.
22 Декември 2005 11:46
Ако е вярно твърдението, че всеки народ си заслужава управниците няма на кого и защо да се сърдим, ние сами сме си ги избирали. Избрали сме си ги по свой образ и подобие. От друга страна ако сравним Симеон ІІ с другите монарси в Европа, независимо дали са действащи или не, можем все пак да не се срамуваме от него. Човек, който си има професия, децата му също си имат професии. Няма някакви скандали в личен план. Гръцкият престолонаследник е доказано комарджия. Румънските принцеси, като бяха на посещение в Румъния преди около 5 - 6 г. на тръгване ги хванаха на границата, като се опитват да изнесат някакви ценни икони. А пък за най-известното монархическо семейство в света да не говорим. Става дума за английското кралско семейство. То не бяха драми, то не бе чудо.
22 Декември 2005 12:20
Изсмукан от пръсти матрял с чисто терапевтична цел да могат членовете на Союз меча и орала да се съберат и си покуфеят.
22 Декември 2005 12:36
Пръво: За по-простите, дето още не знаят кой е изгорил Москва през 1812г. (Кутузов или Наполеон) е препоръчително да прочетат книгата на големия български историк проф. д-р Ганчо Ценов, издадена точно преди 105 години в Германия и преиздадена преди 40 години в Швейцария:
"Wer hat Moskau im Jahre 1812 in Brand gesteckt?", Ebering, Berlin, 1900. Reprint:Kraus, Waduz, 1965
("Кой подпали Москва през 1812 година!" )

Второ: Не требе с лека ръка да са обвинява фелдмаршал Кутузов, не само защото е от древен български княжески род (като Суворов, Ушаков, Тухачевски, Толбухин и пр.), а защото военната тактика понекога изисква сам да си изгориш столицата, а после да натопиш противника за пред балъците.

Трето: Наща предълга история ни учи, че кога България си е имала Цар е била не само суверенна дръжава, а и Велика сила, в т.ч. и след Турско.
И обратното, кога България не е имала Цар, а ОФ, тя е била чужда колония с колониялна ОФ-администрация.

Четвръто: Изненадващото появяване на Галя с един трезв анализ измежду преобладаващите истерици-чекиджии е ясен симптом, че връвим на оправяне.



Редактирано от - другаря Тодар Живков на 22/12/2005 г/ 15:39:42

22 Декември 2005 13:21
NEZNAESHT,
/:/ "Параграфе докажи че Симеон не е цар ! И темата за царя дали е цар сме приказвали 4 години и ще ти го набия пак в главата по документи отпреди време ! Запри се бе човек , Симеон е цар по наследство след смъртта на баща си и е официален наследник на короната ! Дали ти ще се произнесеш съгласен или не никой не го боли хуя най-накрая ! Историята е написана и не можеш да я смениш ! Откажи се"
......................................... ......................................... .....................................
Ето ти моите НЕОПРОВЕРЖИМИ доказателства:
...........
КОНСТИТУЦИЯ НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ
...
ЗА ПЪЛНОЛЕТИЕТО НА КНЯЗА РЕГЕНСТВОТО И НАСТОЙНИЧЕСТВОТО

25. Цapcтвующий Князъ и нacлeдникътъ нa пpecтoлa ce cчитaтъ пълнoлeтни нa 18-тa cи гoдинa.

26. Акo Князътъ вcтъпи нa пpecтoлa пpeди дa e дocтигнaлъ тaя възpacтъ, тo дo пълнoлeтиeтo му ce oтpeждa peгeнтcтвo и нacтoйничecтвo.
27. Рeгeнтcтвoтo cъcтoи oтъ тpoицa peгeнти, кoитo ce избиpaтъ oтъ Вeликoтo Нapoднo cъбpaниe.

28. Цapcвующий Князъ мoжe oщe пpиживe дa нaзнaчи тpимaтa peгeнти, aкo нacлeдникътъ нa пpecтoлa e нeпълнoвpъcтeнъ, нo зa тoвa ce иcкa cъглacиeтo и утвъpждeниeтo нa Вeликoтo Нapoднo cъбpaниe.

29. Члeнoвeтe нa peгeнтcтвoтo мoгaтъ дa бъдътъ миниcтpи, пpeдceдaтeлътъ и члeнoвeтe нa Въpxoвнoтo cъдилищe, или пaкъ лицa, кoитo ca зaнимaвaли бeзукopнo тия длъжнocти.

30. Члeнoвeтe нa peгeнтcтвoтo пpи вcтъпвaнeтo cи въ тaя длъжнocтъ, дaвaтъ въ Вeликoтo Нapoднo cъбpaниe клeтвa, чe щe бъдътъ вepни нa Князa и нa Кoнcтитуциятa.
Слeдъ тoвa чpeзъ пpoклaмaция къмъ нapoдa, тe oбявявaтъ, чe нaчeнвaтъ дa упpaвлявaтъ Княжecтвoтo въ пpeдeлитe нa Княжecкaтa влacтъ и oтъ имeтo нa Князa.

31. Князътъ oткaкъ дocтигнe пълнoлeтиe и дaдe клeтвa, вcъпвa въ упpaвлeниeтo нa Княжecтвoтo и зa тoвa извecтявa нa нapoдa чpeзъ пpoклaмaция.
32. Въcпитaниeтo нa нeпълнoвpъcтний Князъ и упpaвлeниeтo нa имoтa му ce пopъчвa нa oвдoвeлaтa Княгиня и нaнacтoйници, нaзнaчeни oтъ cъвeтa нa миниcтpитe пo cъглacиe cъ Княгинятa.

33. Члeнoвeтe нa peгeнтcтвoтo нe мoгътъ дa бъдътъ и нacтoйници нa нeпълнoвpъcний Князъ.
Глaвa VII
ЗА СТЪПВАНЕТО НА ПРЕСТОЛА И ЗА КЛЕТВАТА

34. Слeдъ cмъpтътa нa Князa нacлeдникътъ му вcтъпвa нa пpecтoлa и нeзaбaвнo ce pacпopeждa, зa дa ce cвикa Вeликoтo Нapoднo cъбpaниe, пpeд кoeтo тoй дaвa cлeдующaтa клeтвa:
"Кълнъ ce вo имe вceмoгущaгo бoгa чe cвятo и нepушимo щe пaзъ Кoнcтитуциятa и Зaкoнитe нa Княжecтвoтo, и чe вo вcичкитe cи pacпopeждaния, щe имaмъ пpeд oчи caмo пoлзaтa и дoбpoтo нa Княжecтвoтo. Бoгъ дa миe нa пoмoщъ".
......................................... ..............
ВЕЛИКИ НАРОДНИ СЪБРАНИЯ в МОНАРХИЧЕСКА България са били свиквани и е имало САМО 4-ри броя: 1-во ВНС-1878 г.; 2-ро ВНС-1881 г.; 3-то ВНС-1886 г.; 4-то ВНС-1911г. ПЕТОТО ВНС е за приемане на Републиканската/"димитровската"/ Конституция- 1946 г.!!!

Ерго, в периода, когато Симеон 2 се е родил и живял, като Престонаследник, НЕ е било свиквано ВНС ! Следователно, както и самите Регенти на Престолонаследника Симеон 2, така и самият Симеон 2 НЕ са били ЛЕГИТИМНИ според тогавашната Конституция- те, като Регенти, а той- като Цар!!!
Имаш ли нужда от още НЕОПРОВЕРЖИИ Доказателства!
Апропо, НЕ бъркай "възкачването/встъпването- според Търновската Конституция- на Престол" с Царуване! Симеон Кобургготски се е възкачил/УСЛОВНО!/ на Престола едва след като е навършил Пълнолетие- но, за съжаление на Симеончо, тогава вече е НЯМАЛО Царство България! А преди това НЕ е могъл да бъде Цар, защото НЕ е било свикано ВНС, пред което Симеон 2 да даде "царска КЛЕТВА"/виж по-горе чл.31 и 34/- БЕЗ каквато, соред Търновската Конституция, той НЕ може да влезе в ролята на Цар на Царство България- макар и да е Престонаследник и с право да бъде Цар!!!
А тъй като и Регентите на НЕпълнолетния Престолонаследник са били също НЕЛЕГИТИМНИ/ по причина, че ВНС НЕ е дало СЪГЛАСИЕТО и УТВЪРЖДЕНИЕТО си те да бъдат такива/виж чл. 28/...
Значи, при КОНСТИТУЦИОННО НЕлигитимни Регенти и при НЕлигитимен "Цар", просто НЯМА как Симеон 2-Кобургготски да е бил български Цар! ЯСЕН ЛИ СЪМ ?!?

П.П.: Ако имаш нужда от още и от други НЕопровержими ДОКАЗАТЕЛСТВА за това, че Симеон 2-Кобургготски НЕ е бил НИКОГА ЛЕГИТИИН Цар на Царство България и на българите- търси си ги САМ! Аз повече от това НЕ мога да направя за теб! КАЗАХ!
22 Декември 2005 13:30
Тоя Симеон само вестниците го величаят.
Ако не се появи нов кандидат по-скоро Първанов ще си остане президент, отколкото Симеон да спечели. Ако толкова го обичаше народа, колкото твърдите щеше още да управлява.
22 Декември 2005 14:15
paragraph39
[Златен]
от Bulgaria
Общо мнения: 13226
25. Цapcтвующий Князъ и нacлeдникътъ нa пpecтoлa ce cчитaтъ пълнoлeтни нa 18-тa cи гoдинa.
26. Акo Князътъ вcтъпи нa пpecтoлa пpeди дa e дocтигнaлъ тaя възpacтъ, тo дo пълнoлeтиeтo му ce oтpeждa peгeнтcтвo и нacтoйничecтвo.
27. Рeгeнтcтвoтo cъcтoи oтъ тpoицa peгeнти, кoитo ce избиpaтъ oтъ Вeликoтo Нapoднo cъбpaниe.

Параграфе,
Слушай сега внимателно, за да разбереш, къде ти е грешката:
- Цapcтвующий Князъ се счита за пълнолетен на 18-тa cи гoдинa, а дотогава се счита за непълнолетен, но Цapcтвующий Князъ.
- Ако троицата регенти не са избрани с Велико народно събрания, значи, че троицата регенти са нелигитимни, а не Цapcтвующий Князъ, встъпил безусловно на престола по Конституция.
- Тая работа е пределно ясна на целия свят, затова всички образовани хора по света наричат Симеон II Ваше Величесто, както са наричали и дядо му Фердинанд и след абдикацията му.
- Според конституционните текстове, които развяваш наляво и надясно, в България не е имало Цар Фердинанд I Български и Цар Борис III Обединител, а само някакви си Князе, като Никита Шеваршидзе напр. Нали и той беше от княжески род?




Редактирано от - Олег Офренов на 22/12/2005 г/ 14:19:52

22 Декември 2005 14:25
АналИзми и тъпизми, без конкретизация дали за статията или коментариите...
22 Декември 2005 14:42
Бай Тодаре, а ти знаеш ли приказката: Wer hat die pflaumen gegessen? Да започнеш коментара си със Наполенон и Сталин е предизвикателство, а после можеш да го напълниш със силикон е подигравка с читателя...Със здраве...
22 Декември 2005 15:19
milcho,
Ако Галя знаеш, че Кутузов е от български корен и че на Наполеон пра-пра-...дедо му на 22-ра степен се е казвал William Bulgaro von Fucchio und Settimo, occ. 7 Feb. 1034-1072, d. bef 1 Oct. 1075, сигурно щеше да са сети, че и Кан Крум е изврътел на Никифоровата кратуна същия номер с наща столица Плиска, която по тва време е била 5 пъти по-голема от Париж и 2 пъти по-голема от Цариград, а Москва е била никому неизвестно българске село. И тва е станало около 1000, респ. 1150 години преди да са родат Кан Крумовите подражатели (плагиати) Наполеон и Сталин.
И тогава нейното предчувствие за повторното възшествие на Цар Симеон II на българския престол на 22 Септемрий 2008 г. немаше да ти са чини, че е напълнено със силикон, а щеше да го усещаш по-твръдо.




Редактирано от - другаря Тодар Живков на 22/12/2005 г/ 15:59:09

22 Декември 2005 15:29
Галя Горанова наистина се извисява с една глава над останалите коментатори. Това не е нещо ново.
22 Декември 2005 15:40
Пара ами той Олег Офренов ти отговори вместо мене !

ПП --- пара ти си баданосал това което смяташ че е верно и не го отричам . а аз ще ти баданосам другото , и ми кажи Тодор Павлов верен ли беше на княза??!?

30. Члeнoвeтe нa peгeнтcтвoтo пpи вcтъпвaнeтo cи въ тaя длъжнocтъ, дaвaтъ въ Вeликoтo Нapoднo cъбpaниe клeтвa, чe щe бъдътъ вepни нa Князa и нa Кoнcтитуциятa.
22 Декември 2005 15:47
Tim,
22 Декември 2005 16:20
Бай Тодаре, моля за извинение, че съм засегнал Вашите дълбоки чувства към родословното Ви дърво с ювиги кана и неговата внучка, Галя от Пордим и че се родеете с граф Голенищев/Кутузов/ и Наполеона Бонапарта, но видимо е родословна черта, не случайно "Вие" сега сте Тодар Живков, а утре вероятно Франклин Делано Рузвелт, според ситуейшъна, но силикона си е силикон и не случайно съм го употребил, щото се родее със Симеон, а до 2008 година уживьом увидим Сыр. Казах...
22 Декември 2005 16:39
ОЛЕГ ОФРЕНОВ,
/:/"Параграфе, ...Според конституционните текстове, които развяваш наляво и надясно, в България не е имало Цар Фердинанд I Български и Цар Борис III Обединител, а само някакви си Князе, като Никита Шеваршидзе напр. Нали и той беше от княжески род?"
......................................... ......................................... .....................................
ДОБРЕ! СЕГА прочети това, което би искал да прочетеш- за ЦАРСТВО България и за българския ЦАР !
......................................... ......................................... .....................................
NEZNAESHT,
И ти ЧЕТИ, преди да пишеш ОПОНЕНТизми за неща, които НЕ са ти ясни!!! КАЗАХ!
......................................... ......................................... .....................................

КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРСКОТО ЦАРСТВО
ПРИЕТА НА 16 АПРИЛИЙ 1879 ГОДИНА
Отменен, изм., ДВ, бр. 15 от 1893 г., бр. 149 от 1911 г.
...
Глава пета
За начина, по който ще става престолонаследието
Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 149 от 1911 г.) Царското достойнство е наследствено в мъжката низходяща права линия по реда на първородство на Негово Величество Царят на българите, Фердинанд I Сакс-Кобург-Готски. За престолонаследието ще се издаде особен закон.
Глава шеста
За пълнолетието на Царя, регентството и за настойничеството
Чл. 25. Царствующият Цар и наследникът на престола се считат пълновръстни на 18-та си година.
Чл. 26. Ако Царят встъпи на престола преди да е достигнал тая възраст, то до пълнолетието му се отрежда регентство и настойничество.
Чл. 27. Регентството състои от троица регенти, които се избират от Великото народно събрание.
Чл. 28. Царствующият Цар може още преживе да назначи трима регенти, ако наследникът на престола е непълновръстен, но за това се иска съгласието и утвърждението на Великото народно събрание.
Чл. 29. Членовете на регентството могат да бъдат министри, председателят и членовете на върховното съдилище или пък лица, които са заемали безукорно тия длъжности.
Чл. 30. Членовете на регентството, при встъпването си в тая длъжност, дават в Великото народно събрание клетва, че ще бъдат верни на Царя и на Конституцията. След това чрез прокламация към народа, те обявяват, че наченват да управляват Царството в пределите на Царската власт и от името на Царя.
Чл. 31. Царят, от как достигне пълнолетие и даде клетва, встъпва в управление на Царството и за това известява на народа чрез прокламация.
Чл. 32. Възпитанието на непълновръстния Цар и управлението на имота му се поръчва на овдовялата Царица и на настойници, назначени от съвета на министрите по съгласие с Царицата.
Чл. 33. Членовете на регентството не могат да бъдат и настойници на непълновръстния Цар.
Глава седма
За встъпването на престола и за клетвата
Чл. 34. След смъртта на Царя, наследникът му встъпва на престола и незабавно се разпорежда за да се свика Великото народно събрание, пред което той дава следующата клетва: "Кълна се во име всемогущаго Бога, че свето и ненарушимо ще пазя Конституцията и законите на Царството и че в всичките си разпореждания ще имам пред очи само ползата и доброто на Царството. Бог да ми е на помощ."
......................................... ...........
ЯСНО и на малките деца е, че щом след 1911 г. - до 1946 г., в България НЕ е било свиквано Велико Народно Събрание/свикано е такова чак през 1946 г.!/, значи, че нито регентите на Симеон--2 са били утвърдени от ВНС, нито са подавали Клетва пред ВНС, а и нито Симеон-2 е подавал клетва пред ВНС!
От което следва, че нито Регентите на Симеон-2 са били ЛЕГИТИМНИ/ по чл.27, чл.28 и чл.30/ регенти, нито самият Симеон Кобургготски е бил ЛЕГИТИМЕН / по чл.31 и чл.34/ Цар на Царство България по Конституцията на българското Княжество и по последващата- т.нар. "Сребърна Конституция"- от 1911 г. Конституция на Българското Царство!!!
Така стои ЮРИДИЧЕСКИ въпросът за "Царя" Симеон Сакскобургготски! Сиреч, Сиеон-2-/Сакскобургготски/ НИКОГА НЕ Е БИЛ ЛЕГИТИМЕН ЦАР на Царство България и на българите!!! КАЗАХ/ и доказах!/!

Редактирано от - paragraph39 на 22/12/2005 г/ 16:44:47

22 Декември 2005 17:33
България е на първо място в света за 2005 г. по размер на направените инвестиции спрямо брутния й вътрешен продукт. Това сочат данните в доклад на Световната банка, цитиран в четвъртък от председателя на Българската агенция за инвестиции Павел Езекиев.

През 2004г. ПЧИ бяха преизчислени вече на над 2, 8 млрд.дол.
През 2005г. ПЧИ се оценявят засега на 2, 2 млрд.евро., но сигурно по-късно ще надхвърлят 3 млрд.дол.
През 2006г. ще бъдат още повече - темпото се ускорява!

Е това му е на Симеон легитимацията, Параграфе.
Помниш ли преди 10 години? Никой не им даваше нито 1 долар по света и ги пъдеха като кирливи псета.


Редактирано от - TELESHOP. на 22/12/2005 г/ 23:17:13

22 Декември 2005 17:38
Спокойно, и инвестициите са в доклада /оня/
Натиснете тук
Example 3

Редактирано от - volog на 22/12/2005 г/ 17:43:44

22 Декември 2005 18:17
Показателно е, че и в докладите - нон пейпъри, които някои пишат редовно до ЕС, вече са се научили да го титуловат Цар Симеон II. За вътрешна употреба обаче още уж му го оспорват.
22 Декември 2005 18:44
От доклада мноо ми хареса на Павлов "ниговият тъщ" . Единствената практическа полза от сия дискусия е разкритието че Галя Горанова е висока 1, 95 метра.
22 Декември 2005 18:48
Столче купи ли си веке? Или ще подскачаш?
В краен случай става и с Дай либу-либу-либу - по почина на Мамалев...
22 Декември 2005 19:35
Кракатау
Галя е една от най-преданите и трудолюбиви наши журналистки.
Да жижее БСП!
22 Декември 2005 20:01
Абе, Енчева, що не кажете, а ние тука се ебаваме... Да живей Галя, Галя... иес...Тоя път без Ха Ха..., а само Хура...
22 Декември 2005 21:21
Такава бозица ни Коритото, ни Барека дори не могат да докарат. Жълт картон-още един такъв напън и отива при Мира и Даниела. Демек, в списъка на двойкарите. Няма да я чета повече, просто.
23 Декември 2005 13:26
НС отхвърли законопроект за мораториум върху царските имоти
http://WWW.ACTUALNO.COM-22.12.2005
НС отхварли предложението на ДСБ да се разгледа Законопроект за мораториум върху царските имоти.

Депутатите от ДСБ настояват въпросът с незаконно, според тях, придобитите от Сакскобургготски имоти да бъде уреден със специален закон на НС.

Иван Иванов от ДСБ обясни, че внесеният законопроект цели две неща: възбрана за ползване на недвижимите имоти на лидера на НДСВ и спиране на експлоатационната дейност в земите и горите, придобити от бившия премиер, информира Дарик радио.

Отхвърли се и предложението на ДСБ точка в седмичната им програма да бъде създаването на Временна парламентарна комисия, която да проучи данните за връзки между БСП с режима на Саддам Хюсеин в окончателния доклад на ООН по програмата “Петрол срещу храни".

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД