:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Петков под атака заради досиетата

Вътрешният министър Румен Петков бе подложен на остри критики от политици и журналисти заради поредния скандал около досиетата.

Държавният глава Георги Първанов заяви във Варна, че отварянето на досиетата сега е грешка. "Когато на дневен ред е борбата с корупцията и организираната престъпност, не бива да вкарваме на дневен ред в България този въпрос", заяви Първанов. Според него трябва да се действа по закон, а не един човек да решава за кого да се дава информация и за кого не.

Същата позиция изрази и премиерът Сергей Станишев. Според него страната ни няма нужда от темата за досиетата. "Тя е като отрова, която разяжда отношенията в страната. Темата е ненужна на България, защото рови в някакво минало без достатъчно ясни критерии и доказателства, че е така, а не е нещо различно", каза Станишев по Нова телевизия. Той допусна, че вероятно не малка част от досиетата са унищожени, някои може и да са фалшифицирани.

МВР, в отговор на питане от журналистката Ангелина Петрова, посочи имената на 4-ма журналисти, за които в архивите има данни за връзки с Държавна сигурност. На първо място сред четиримата бе поставен главният редактор на в. "Труд" Тошо Тошев и самата Петрова - двамата са с картончета под псевдоними "Бор" и "Липа". Водели се съдържатели на тайни квартири - "явочници", но в архивите няма никакви запазени данни. Двамата не са знаели, че помагат на ДС.

Другите двама - Кеворк Кеворкян и Георги Коритаров, са били агенти на Шесто управление на ДС с псевдоними "Димитър" и "Алберт", съобщиха официално от МВР. Във вътрешното министерство се пазят единствено данни за "Алберт", а всичко около "Димитър" е унищожено.

Коритаров нарече акцията "шантаж", а Тошо Тошев поиска официално извинение от Румен Петков, ако не представи доказателства, че той е бил съпричастен към дейността на ДС.

Министър Петков се извини на Тошев, а също и на Иван Гарелов и Иво Инджев, за които няма абсолютно никакви данни за сътрудничество с ДС, но МВР не е пресякло навреме слуховете за обратното. "Няма доказателства в архива, че Тошев е знаел, че го водят "явочник". Служебният му кабинет бил използван и в нарушение на нормативните правила - да не се използват помещения в партийни сгради", обясни министърът.

Водещият по Нова ТВ Георги Коритаров смята, че Петков е избрал него, за да го превърне в олицетворение на злото в ДС. Журналистът ще поиска да бъде изслушан пред парламентарната комисия по сигурността. "Когато народните представители ме изслушат, ще имам легитимността да разкажа пред обществото какво всъщност представлява ДС", каза Коритаров, който е в Чикаго за Втората световна среща на българските медии. Той смята, че с изнасянето на тези факти се цели предизвикване на обществен дебат, който да доведе до затваряне на страницата с досиетата.

До снощи от МВР не съобщиха дали днес ще дадат повече информация по случая, както преди дни обеща шефът на архива Иван Комитски. Ангелина Петрова пък се отказа да се занимава повече с единственото досие, дадено й от МВР - за "Алберт".
41
2932
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
41
 Видими 
21 Май 2006 21:10
Странни случайности под липите

[ 2006-05-22 ] Стоян Обретенов -В. "НОВИНАР"
Някакви странни случайности съпровождат поредния скандал с досиета.
По странен начин колежка се сеща, че може да се възползва от закона и да задоволи собственото си любопитство.
По странен начин съвсем случайно нейното любопитство задоволява и МВР апарата, който определено недолюбва Георги Коритаров.
По странен начин случайно излиза на бял свят информацията, че просителката е била явочничка. Това обаче нищо не означавало, даже тя не знаела, че квартирата й била явка на Държавна сигурност. И съвсем случайно изскача зловещата фигура на Алберт - един истински агент, а не прост явочник. При това с прилежно сортирана нагледна документация.
По странен начин съвсем случайно по същото време изобличеният е в САЩ и няма възможност сам да се защити.
Какъв е крайният резултат от мероприятието "Под липите"? Просителят на случайната молба на практика е оневинен, а МВР е удовлетворено - наклепан е този, който си позволяваше да клепа МВР.
Толкова много случайности, че чак да се просълзи човек от умиление. И да изпие един лековит липов чай.
......................................... ......................................... ....................................
И, все пак: Бил ли е Коритаров агент "Алберт" на ДС или НЕ? Това е въпросът сега, на който да отговори Коритаров НЕ пожела!!!

21 Май 2006 21:20
Румен Петков трябва да се даде на Главният прокурор за Отваряне на Досиета без това да е уредено с закон.Нарушир е закона и трябва да бъде съдебно подведен.Да ме се вземе имунитета ако има такъв.Коритаров отделно от това да го съди до дупка!
21 Май 2006 21:30
Ако Костов отиде при Румен Петков и му иска досиетата на тоя и оня дали ще му ги даде с такава ухота както сега?!Това което направи Румен Петков е по-подло от това което е направил Коритаров на времето.Все пак Коритаров го е правил за Партията на Петков-БКП
21 Май 2006 23:02
Поредното безобразие на един ***** комунист:
Избирателно разкриване на досиета с политическа цел.
Но и защо пък публиката се залъгва?Има доносници между опозицията.
Но всички комунисти бяха "доносници"!
Така се издигаха в партиината иерархия.Колкото по издигнат комунист толкова повече е клеветил и гонил невинни български граждани.
*****.Досиета не ни трябват.


Редактирано от - bot на 22/05/2006 г/ 11:34:19

22 Май 2006 00:16
Все си мислех , че пределът на политическа наглост е постигнат , а той достига все нови и нови висоти.
Не лицемерие ами направо патология
22 Май 2006 07:06
Абсурдно е самите ченгета да отварят досиета. Такива като висшето недораснало ченге Петков и подчинените му в най-добрия случай могат да бъдат използвани само при товаренето и разтоварването на досиетата при пренасянето им в архива. Там те трябва да станат достъпни за всички. Няма комисии, няма съвети. Приемат се по списък от архиварите, класифицират се и се пазят и предоставят на цялото българско гражданство.
22 Май 2006 07:07
И станиш и ПРъван са против дотварянето на досиетата. Що бре другари. Нали правите акции с чисти ръце. Ми те досиетата ако не се отворят, как ще си изчистите ръцете............. Със сапун нема да стане........
22 Май 2006 07:20
1. Досиетата отдавна не са това, което са.
2. Всички членове на БКП бяха длъжни по указ да съобщават незабавно на органите за вражески изказвания и т.н. Но през 1979 г. БКП/ДС, дирижирайки развитието на събитията издава таен указ, с който се забранява на ДС да вербува членове на БКП за доносници. Типично в неин стил.
3. Всички знаем за Тошо Тошев. Сега се оказва, че е бил явочник без да зане!!! Още малко и ще ни кажат, че Любен Гоцев е бил и горянин, и член на "Цар Крум" и подобни анти-комунистчески организации.
22 Май 2006 07:31
*****

Редактирано от - bot на 22/05/2006 г/ 11:34:55

22 Май 2006 07:36
правилно е постъпил министер Петков, но настъпи голем котарак и сега вой до небесата за морал, достойнство, а доносникът е разбивал съдби, заемал мястото на кадърен, завист и злоба и облаги са мотивите му, чисти хора трябват, с чисти ръце, с чисто минало, и разкриването на списъците на публични личности доносници трябва да продължи, другото е гузна съвест и прикриване
22 Май 2006 08:02
Аз не зная, по каква процедура журналистката иска, а МВР удоволетворява искането й. От нейно изявление останах с впечатлението, че тя провокирала мин. Р.Петков - по изказвания в "Сеизмограф" на БТВ. Искала да разбере, дали ще й бъде разрешено - това означава, че все пак има някаква легална процедура. Присъединявам се обаче към всички, които определят това събитие като мръсна игра, а ролята на Р.Петков ми е съмнителна - активно мероприятие за разчистване на сметки или ... глупост да влезеш в капан.
Що се касае до имената на журналистите, ами те толкова отдавна се въртят в публичното пространство, че едва ли тук има новина. Коритаров никога не съм възприемала като журналист, още по-малко водещ на публицистич. предаване. Той няма елементарните умения и желание да комуникира, за него другият не е събеседник, а боксова круша.
22 Май 2006 08:20
защо в другите страни като нас се отвориха досиетата, защо и при тях нещата вървят, не е бивша бивщата дс, старите им доносници ги отстрани живота, мислите на дедо пенсионер никому не са интересни, но младите доносници спряха ли, това е болест, невъзможно е, това е тайна власт, продължаваща, Милчо ще обясни повече, шпиони търсиме, а
22 Май 2006 08:37
След като няма ясен и точен закон всички ала-бала по адрес на министъра (който и да е той) са си ала-бала. И той може да си прави всякакви “номера”.
А закон няма, защото така е по-удобно за опозицията (която и да е тя) – гласове за досиета и ДС се чуват винаги само от нея. Логично – като си на власт не иде да викаш “Отворете досиетата!”, защото ти трябва да ги отвориш. А как да ги отвориш, като няма друга толкова подходяща тема за отклоняване на вниманието когато ти припари от нещо.
А какво може да припарва сега на всички?
Права е Calina Malina, какво ново излезе от тоя “пореден скандал с досиетата”? Че те и псевдонимите се знаеха много отдавна. За Коритаров даже нямаше нужда от отваряне – да бяха попитали състудентите му...
А, новото е, че “не знаели”, че са “явочници”! В задгранични командировки ли са ги пращали или портиерът ги е задържал на пропуска?
BTW, чета във форума “ако този беше поискал, ако онзи...”. Несериозно, колеги. Ами да поискат, пък като им откажат тогава и ръчни сирени може да завъртим. Другото си е белетристика.
22 Май 2006 08:55
Като чета някои неща в статията...
всичко около "Димитър" е унищожено.
Хем всичко унищожено, хем “Кеворк Кеворкян и Георги Коритаров, са били агенти на Шесто управление на ДС с псевдоними "Димитър" и "Алберт", съобщиха официално от МВР”!?
главният редактор на в. "Труд" Тошо Тошев и самата Петрова - двамата са с картончета под псевдоними "Бор" и "Липа". Водели се съдържатели на тайни квартири - "явочници", но в архивите няма никакви запазени данни.
Имат картончета с псевдоними за съдържатели на тайни квартири. В архивите няма никакви запазени данни. И въпреки това официален извод на МВР:
Двамата не са знаели, че помагат на ДС.
Ангелина Петрова пък се отказа да се занимава повече с единственото досие, дадено й от МВР - за "Алберт".
Успокоила се е жената, че нищо не е знаела. За какво да се занимава с нещо, което не е новина?

Редактирано от - Графът на 22/05/2006 г/ 08:58:06

22 Май 2006 09:12
По закон т.нар. министър е длъжен да лови престъпниците. Защо ли Румен Петков не успява да влага поне частица от страстта с която воюва срещу Коритаров и тогава, когато трябваше да хване убийците от Пазарджик, а и стотиците други апаши?


Миризмата на вкиснали зелени чорапи от злополучната акция на Петков този път идва директно от кабинета на мазния Сергей - пряк поръчител на помията.


Не се разбра кога ще борим престъпността и корупцията? А, комуняки?
22 Май 2006 09:14
Уж никой не обича предателите!
Да, ама не!
Случаят Коритаров ще разколебае всеки вярващ в тази максима!
Медиите и демократичните участници във форумите са стъписани от изобличителните факти за Коритаров! Но, това ще е за кратко.
Как така, най-големият антикомунист отдавна работещ вече за съвсем друга кауза, за интересите на влиятелна демокрация, да бъде така изобличаван!
Костов преди години, чрез Комисията М.Андреев започна да отваря само досиета на хора, които бяха против режима на Ив.Костов. Той не можа да измисли законова формула, с която да се отварят само досиета на противници на неговият режим и се отказа!
Ред политици и журналисти продължават да рият, но, не се усетиха да искат отваряне на досиета само на хора, които са останали привърженици на левите или приличащи на леви политически сили! Тези като Коритаров преминали на страната на "по-демократичните", всичко може да са правили, ама сега трябва да бъдат упазени защото са полезни и за новата си кауза!
Очаква се медиите да поемат в тази насока и Коритаров ще си дигне рейтинга до небето! Не може така елементарно да се губи такъв авангарден таран, борещ се срещу всичко българско и достойно! А, голямите частно медии - особено Нова Телевизия едва ли ще са съгласни да им затриват основните звезди, обслужващи професионално интересите им!
22 Май 2006 09:19
и за мен досиетата не са интересни. Какво интересно мога да науча, след като отдавна знам, че тази държава се ръководи, както в икономическия, така и в обществения живот от ченгета. Това е особен наш си (полу)преход, като всичко в тази страна. Нещо като ... хем не искаме социализЪма, хем не искаме капитализЪма ... И накрая става един тюрлю гювеч, които се готви от един руснак, германец и турчин ... Такъв гювеч обаче и кучета не го искат ... Скапана държавица ...
22 Май 2006 09:35
кои са доносниците около мен знам, слухтят ме от дете, знам им номерата, двама са в блока, знам и кой е шефа им в бачкането, пенсионер но ценен мръсник на име РP и ще си го държат доживотно, изучавал е капитализъма в Москва и гусин министре пак е включил апаратчето за което нямате доказателства, ами той без него не мърда никъде, а за товарищ Трифонов в блока да ти разправям ли

Редактирано от - Пейчо Пеев на 22/05/2006 г/ 09:56:32

22 Май 2006 10:18
Какво толкова е станало? Нима всички трябва да сме изненадани че "Великите" журналисти от Татово време са били и доносници, явочници, сътрудници и т.н. По изненадващо би било ако някой от тогавашните мастити журналисти , редактори, шефове на вестници радио и телевизия не са сътрудничили на ДС. За да водиш "Панорама" или "Всяка неделя" в онези времена просто на челото ти пишеше "Аз съм комунист, сътрудник на ДС" иначе си Георги Марков /Бог да го прости/ ама и чадър някакъв имаше около него.
22 Май 2006 10:28
Май пак има изборност при отварянето на досиетата. Като ще ги отварят да бъде наред -на ВКР, НРС, НСС и.т. н.То пък какво ли е останало в тях?
22 Май 2006 10:43
мъжкарска е позицията на г.н Петков, но как го принудиха да се извинява на доносници не вдявам, сигурно са много силни, сила са ама ще си отворят досиетата, Милчо тира край нас от наште ли е, закрит е

Редактирано от - Пейчо Пеев на 22/05/2006 г/ 10:54:53

22 Май 2006 10:46
В някои страни се унищожиха всички досиета - Италия и Гърция например. В Някои страни, досие на агенти или работиле в специалните служби не може да стигне до общественноста во веки веков - служи само за вътрешна консумация на службите.
При нас първо един наш по-предишен президент отвори досиетата на външното разузнаване и при това в съседна на България източна страна. После разни други почнаха да изваждат досиетата на контраразузнавачите.
Всичките говорят за досиетата, но само като не са на власт. Като дойдат на власт - мълчание, явно не им стига и по пълен мандат за да пренапишат истореята (досиетата) по свой тертип.
Та питам аз, ако се отворят сега досиетата ще имали нещо верно в тях?
А ако има съмнения? Да се отварят ли тези останали сега досиета?
А тоз вътришин министър не направи ли достатъчно гафове, като вече няколко пъти пуска официално манипулативна (или манипулативно подбрана) информация? И кат не го харесват толкоз президент и премиер, не е ли време да предприемат и не само морални мерки . Според задълженията им де.
22 Май 2006 12:29
Коритото отдавна си го диреше, ама Кеворкян защо го изтъпаниха, то още при соца се знаеше. Все пак обидно е някак само двамата да са били обект, значи са най-добрите, а останалите са си знаели работата, фалят и напред...по стълбата на щастието...Ха Ха.
22 Май 2006 12:31
Правилно някой вметна, че м-р Румен Петков разчиства сметки или влиза в капан. Реално той си мисли че разчиства сметки, но същевременно влиза и в капан. Да се готви м-р Румен Овчаров И двамата действат като за последно (във властта) и по този начин петнят БСП и правителството. - Не че изпитвам умиление. Станишев и Първанов ще могат да ги неутрализират (евентуално). _____________________
P.S. - А новината за Коритаров дали изненада някой? Съмнявам се! Всеки мислещ и виждаш можеше да го прозре. Веселото е, че Коритаров налапа въдицата, вместо да ги дари с усмивка.
22 Май 2006 12:47
Из кратката биографията на министъра на вътрешните работи:
1. Опит за реабилитация на най-гадните ченгета под формата на обществен съвет
2. Неразкритото битово убийство на сестрите от Пазарджик (не става дума за разкриването на убийствата на мутри)
3. Скалъпени обвинения срещу шефа на Червения кръст
4. Скалъпени обвинения стрещу зам-шефа на фонд Земеделие
5. Смешната акция срещу торент потребителите
6. Убийството на арестуван гражданин от служители на МВР (бил той и мутра)
7. Компрометиране на журналисти чрез скандал с досиета
8..... нещо може и да пропускам...

Айде в Европа заедно с него...
22 Май 2006 13:13
Коритаров и Кеворкян могат да формират обществено мнение, да рушат стереотипите в масовото съзнание, просто професионалисти, комунизма в главите трудно щеше да си тръгне без тях, журналистика не разрешаваха всекиму, що са станали доносници не разбирам
22 Май 2006 13:56
Категоричното доказване, че Кеворк Кеворкян е бил сътрудник на политическата полиция навежда на много сериозни мисли.
Да си спомним, как в няколко последователни предавания по телевизията Кеворкян целенасочено разгроми главния редактор на в-к "Работническо Дело" Радослав Радев. Следователно тази задача му е била поставена от ръководещия го 6 отдел , следователно, пропагандата целяща въвеждането на пазарна икономика и демокрация са били толерирани от най-високо място от бившата номенклатура - сега олигархия - а целта е била, да заграбят цялото национално богатство на България.
Докато са те - така ще е.
22 Май 2006 14:41
Главният прокурор Борис Велчев призова за отварянето на всички досиета в България втори умен ход, бех загубил надежда, че властта може да мисли
22 Май 2006 15:05
Пейчо,
Къде е призовал главният прокурор за отваряна на досиетата?
22 Май 2006 15:09
кис-кис ... а кой пише "досиетата" ??? май всички почвате да изперквате ... ако ви кажа, че "имам досие" - к'во? ще ми пръднете на .... айде, че има модератор ....
22 Май 2006 15:15
Във фокус ама бързо изчезна, виж и дир бг
22 Май 2006 15:51
Главният прокурор призова за отваряне на всички досиета в България



22 май 2006 | 12:39 | Агенция "Фокус"



София. Главният прокурор Борис Велчев призова за отварянето на всички досиета в България. Той настоя за това, защото в последните 15 години му е омръзнало много неща в държавата да се обясняват с някаква зависимост от бившата Държавна сигурност. Главният прокурор Борис Велчев днес се срещна с премиера Сергей Станишев, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
По повод информацията, че в Инспектората на Прокуратурата съществуват данни срещу прокурор, злоупотребил със служебното си положение, Велчев заяви, че в документите, събрани срещу въпросния прокурор, има класифицирана информация. Има още две граници, които няма да прекрачим - следствената тайна и недостоверната информация, коментира още Велчев.
Степан ХИНДЛИЯН


22 Май 2006 17:22
Г.н Велчев показва ясно че правилата и законът са за всеки, това искат всички, и всеки спокойно да си върши работата, и да няма наши и ваши и че справедливост ще има за всички
22 Май 2006 17:37
Не разбрах какво е сбъркало комунистическо–мафиотското куку Петков.
Има процедура и той я спазва – може би не е трябвало само да коментира, а да предаде документите, но на пиян човек може ли да му затвориш устата. Досиетата трябва да се отворят и бъдете сигурни, че почти всеки има такова в една или друга форма. Що се касае за явочниците –
не е възможно ползване на явочни квартири без съгласието на явочника, но не е били нужно това съгласие да се документира с подписи на явочника и за това сега Тошо Тошев бяга по тъча и вика невинен съм. По принцип явочникът нито знае, че е явочник в този смисъл, който се влага сега, нито знае за какво се използва квартирата му, най–често той си мисли, че е за е.бане, тъй като тези квартири най–често се са осигурявали по приятелска линия / –а бе Гошо, имам един закъсал приятел,
можеш ли да го пускаш всеки петък 0т 2 до 4 часа след обяд да чука жената на шефа – а ма си гроб и да не си се мернал там по това време/. Най–удобни за явочни квартири са на хората, които не ги обитават постоянно– са чужбина, в провинцията или живеят постоянно на друго место. По време на комунистическата идиощина важеше не паричното обръщение а обръщението на "услуги" – аз ще ти осигуря цветен телевизор, ти ще запишеш шуренайката на шофьорски курсове и в този дух. Така и явочниците са получавали разменни услуги. Вероятно в досиетата са картотикирани и много "потенциални" явочни квартиори, т.е. тия, които подхождат за нуждите на ДС, но не се е наложило да влизат в контакт със собствениците им, т.е. потенциалните явочници не са контактувани.
Всички членове на доброволните организации са регистрирани и имат досиета. Много, пак по приятелска линия, са получавали разни служебни карти, че са сътрудници, за да ги показват на катаджиите и да се фукат пред мацките, без да са се занимавали с каквато и да е дейност – но те са картотикиране, въпреки че си мислят, че не са ще бъдат много неприятно изненадани.
Мисля, че от живите в България през 1989 г. доста над 3 000 000 имат досиета в службите и още 1 500 000 /един милион членове на БКП и БЗНС и половин милион кандидат членове/ в разните партийни комитети.
Все пак хората трябва да бъдат спокойни, защото картотикирането, наличието на досие не е толкова важно, важното е какви са ги вършили. Е, в някои досиета ще има и лични неща – кой, къде и кога е.бал еди коя си – и от това може да станат бели.
Що се касае за агентите Коритаров и Кеворкян там нещата са мръснишки и мръсниците отдавна трябваше да се скрият, но те са като въшки и след като се насмучат излизат на челото /на мегдана/. Ами двойният агент Сава /Доган/ – защо не поискат досието му. Разбира се ще получат отказ, тъй като той се води още на оперативна служба, докато е необходим на мафиотите.
22 Май 2006 18:02
Бай Иване много "профи" се изказваш, да не би и ти а... Че кой да те знай...?Ха Ха.
22 Май 2006 18:25
Оооо Милчо, я ме светни на шириет, другарите алармят, изчезва нета, често е, ще ли ми намалят таксата като репресиран а за лазера инвалидност признава ли се
22 Май 2006 18:54
Бай Иване,

да ме извиняваш, ама горното ти писание просто е наивно и глупаво. Явочниците знаеха много добре за какво става въпрос, както и Фил Кенеди знаеше, за какво се ползва кантората му в Търговския дом. Освен това бъркаш отрядниците с нещатните сътрудници, разликата е огромна! Изобщо хубаво е човек да пише за неща, които са му ясни, иначе става за смях на децата.
Прав си обаче за това, че Петков спазва текущия закон. Коритаров няма какво да се обяснява пред парламентарната комисия по сигурността, а просто трябва да си посипе главата с пепел! Преди години, когато писах, че е бил агент, тук във форума разните демократи гракнаха срещу това и го нарекоха клевета, после млъкнаха като посрани, защото блесна гнусната истина, че е бил наистина ДОНОСНИК – агент на 6-то, политическата полиция.
Министърът няма какво да се извинява, на Гарелов, защото той пък беше офицер от четвърто управление и слухтеше за юрганите тайни на гръцките дипломати, нито пък на Инджев, той пък беше обикновен агент на ПГУ, но те са работели за националната сигурност в контраразузнаването и разузнаването съответно и не е нужно да се вдига шум по въпроса. Друг е въпросът, че обърнаха резбата, като се обърна палачинката и ги прекупиха, но това има само морални измерения.
Цялата дандания е инспирирана от вън, за да се доразкрият агентите на НРС (бившето ПГУ), както и тези на РУМНО (военните разузнавачи). Разкриването им е равнозначно на национално предателство, защото те не са доносници, а са работили за националната сигурност на България.
За съжаление сега вече е твърде късно да се направи нещо същество по досиетата. Трябваше непосредствено след 10 ноември, да се разкрият доносниците на политическата полиция т.е. на 6-то, както и тези на оперативния отдел на УБО, което имаше отделен оперативен отчет и работеше най-вече срещу противниците на Живков. Агентите по криминална и стопанска линия, както и тези на разузнаването и контраразузнаването трябва да се запазят, защото една държава се управлява с оперативна информация, а тя се доставя от АГЕНТИТЕ!
По време на управлението на демократите-седерасти досиетата се използваха неправомерно за политически натиск и се допуснаха до тях слабограмотни комплексари – хомо-министър, бисексуален бивш милиционер, както и откровено тъп мьекащ провинциалист, които съвсем забъркаха кашата, която се харесваше на драгалевския мавър.
Винаги се е спекулирало с ДС, че била държава в държавата. Няма такова нещо! Тя не правеше нито една крачка, без съответната санкция на ЦК на БКП. Аре стига, че много инфо ви стана и няма да можете да го смелете.
22 Май 2006 20:05
Крадливия Иван Костов също има тъмно досие.Страх го е да му отворят досието защото не е чист .
22 Май 2006 20:23
Captain Buddy, хайде да не смесваме правилата на играта с действителноста. Разбира се, Фил Кенеди е знаел че е явочник, освен това той е подписвал за това. Той е хомосексуалист и като такъв е бил уязвим и комплексиран. Това, че е бил явочник е било първа гордост за него. Като хомосексуалист той е разработван и внедрен в СДС – както се видя и съвсем успешно. Самият той е обработван в такива квартири, там е ходил и да снася доносите си. Тошо Тошев също е знаел, но не е подписвал , никой не го е карал за това, не е било нужно, като партиен член той е бил длъжен да го направи след като службите са поискали това. Все пак, аз си мисля, че кабинета му е използван само за е.бане.
Що се касае за "явочниците", партийни членове, работещи в чужбина /посолства, дружества, международни организации/ на тях не е било нужно да се обяснява как и за какво ще се използват квартирите им – именно за тях говоря аз и в такива квартири /общо взето прилично обзаведени за времето си / ставаше голямото е.бане. Аз съм мъжкар и е.бането ми е първа сладка сладост и трябва да си призная, че приятели са ми услужвали с такива квартири.
Милчо, не бе, не ме взеха заради това пусто е.бане. Това ми изяде главата, а бих станал супер ченге. Така, че и на мен както и на Президента /на него незнам защо/ не ни провървя там.
22 Май 2006 21:52
ivan petrow
Виж името и не питай ...

22 Май 2006 22:27
Бай Иване, тогава е-бането на чуждо беше противокомунистическо, следователно дисиденство..., обаче Фил, като го гледам кого освен себе си ще на-ебе...Така, че всички чикиджии навремето сега станаха дисиденти... и затуй и дясното дет го правят она гьоре...Ха Ха.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД