:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,253,724
Активни 553
Страници 20,233
За един ден 1,302,066

ДПС готово със закона за лобизма

Работният вариант на закона за лобизма ще е готов до края на седмицата, обяви пред "Сега" депутатът от ДПС Камен Костадинов, който ръководи работната група по проекта. Преди да изготвят окончателния му вариант, от движението ще го обсъдят с бизнеса и неправителствени организации. Очаква се проектът да влезе в парламента в началото на август.

Работната група е проучила европейското и американското законодателство по темата, използван е и законът за лобизма на Новото време от предишното НС. Според него лобизмът е забранен при обществените поръчки, концесиите, лицензиите, в съдебната власт и др. Всички лобисти се регистрират в държавен публичен регистър, пред който се отчитат ежегодно.

Според Камен Костадинов всеки политик или лобист, който си позволи нерегламентирани контакти с хора, които извършват лобистка дейност, но не са се регистрирали, ще бъде санкциониран. Законът не предвижда регламент за чуждите лобисти. Всеки български лобист обаче би могъл да работи в сътрудничество с чужд колега.

Идеята на ДПС е този закон да сложи край на дебата, започнал от изказването на Ахмед Доган, че всяка партия има обръч от фирми.
11
1668
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
26 Юни 2006 03:57
Идеята на ДПС е този закон да сложи край на дебата, започнал от изказването на Ахмед Доган, че всяка партия има обръч от фирми.


Много ясно, нали целта на занятието е Доган да си направи обръчите легитимни. Така краденето на европейски пари ще става законно и за ваша сметка. А честито...
Долу управляващата коалиция с мандат на ДПС- Сопола..
26 Юни 2006 04:19
Турската партия ДПС да си лобира в Анадола. На нас турски лобисти не ни трябват........ Долу мангало-турската партия. Аут от България.......
26 Юни 2006 05:38
ДПС готово със закона за любизма
26 Юни 2006 06:28
Я си мислех, че освен бившите две десни ръки на Командира, нема други българи у таз етническа партия, ама гледам и Каменчо се намърдал тама.
Колко ли Османовци и Дурановци на що годе свестен пост има у другите етнически партийки кат БСП, НДСВ, СДС или па ДСБ?
Некой по-окумуш форумец сята ли са, а?
26 Юни 2006 08:03
Ей, кво време дойде лично за Дуганя закон да има!
26 Юни 2006 08:58
Този закон ще легализира подкупите, така както това е в Америка. Нека почерпим от американския опит и не се чудим като тях как да премахнем лобизма, а просто да не го приемаме.
26 Юни 2006 10:16
Пенчо е съвсем прав - узаконяването на лобизма не е нищо друго освен узаконяване на подкупите. Оттам е ясно, че правителството ще обслужма частни интереси, щото който плаща, той поръчва музиката. Не че и сега не е така
26 Юни 2006 10:58
Какво е това "лобизъм" в законодателната власт? Нали така наречените народни представители се избират от народа за да защитават неговите интереси, за което получават заплати?! А какво излиз? Нека го кажем ясно; те ще защитават интересите на капитал от всякакъв вид, включително и на групировките срещу някакво допълнително заплащане, а на избралите ги и плащащи им заплатите - майната! Не че сега не е така, но се търси узаконяване на престъпното финансиране в ущърб на обществото и държавата. Това е цялата операция
26 Юни 2006 11:24
Да се приеме закон за проституцията в два раздела. Раздел 1 - Проституция - основни субекти - мекеретата от статията. Раздел 2 - Лобизъм - Основен обект - БГ-народа, извършващ безвъзмездни услуги. Е те това иска тоя турчин.
26 Юни 2006 15:17
то, готовото - хубава работа, ама...
""Според Камен Костадинов всеки политик или лобист, който си позволи нерегламентирани контакти с хора, които извършват лобистка дейност, но не са се регистрирали, ще бъде санкциониран."" .. с Устно мъмрене, може би!?
""Законът не предвижда регламент за чуждите лобисти. Всеки български лобист обаче би могъл да работи в сътрудничество с чужд колега."" Ахааа! ... Ъ!?
26 Юни 2006 19:29
дпс
да живее дпс
дпс
КАЗАХ
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД