:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 199
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Без забрадки, но и без кръстчета в училищата

Жалбата на 2 момичета от Смолян може да доведе до забрана на религиозните символи в класните стаи
Случаят с двете момичета от смолянската гимназия по икономика, които ходят на училище в традиционно мюсюлманско облекло и отказват да носят задължителните униформи, може да доведе до изрична забрана на религиозните символи в класните стаи. Пред комисията за защита от дискриминация момичетата - Фатме и Михаела, настояват носенето на забрадка да бъде изрично позволено, защото обратното е дискриминация.

"Възможно е да дадем предписание на МОН да регламентира забрана на носенето на каквито и да е религиозни символи в училищата", заяви Кемал Еюп, председател на комисията за защита от дискриминация. Специализираният състав по делото обаче първо трябва да прецени дали носенето на забрадка е знак за принадлежност към религията. "Ако се стигне до обсъждане в цялата комисия, ще предложим въпросът да се реши като във Франция", каза Еюп. Това означава забрана за носене на кръстчета, еврейски шапчици (кипа) и други религиозни атрибути.

"Михаела носи традиционно мюсюлманско облекло от 3 г. Около това възникна напрежение, стигна се до тогавашния министър и той лично й разреши да носи забрадка", обясни Селви Шакиров от обединението. Фатме пък се забражда от 6 месеца. "Искането ни за изрично разрешение на традиционното облекло не противоречи на светския характер на образованието", смята Шакиров.

"Сега" не успя да открие за коментар директорката на училището Мария Томова. Според началника на регионалния инспекторат на образованието Тодор Петканов момичетата продължават да ходят с традиционно облекло въпреки въведената задължителна униформа, без да ги грозят санкции.

В други области нямат такива проблеми. "Не сме имали такива случаи, децата ходят на училище облечени светски", заяви Надя Джунджулова, шеф на инспектората в Кърджали. "Никой не е искал да ходи със забрадка, даже има слаб интерес към зиповете по религия и майчин език", обясни и Веселина Станчева, директор на инспектората в Разград.

По преписката в комисията вече има становища от МОН, дирекцията по вероизповедания към МС и главния мюфтия. Преди ден просветният министър Даниел Вълчев изтъкна, че образованието у нас е светско и дума не може да става за носенето на забрадки в училище.



СИГНАЛЪТ

Жалбата до комисията за защита от дискриминация е подадена преди няколко месеца чрез Обединението за ислямско развитие и култура. В нея се твърди, че гимназията по икономика в Смолян е въвела задължителна униформа именно с цел да "изключи възможността ученички от ислямско вероизповедание да носят установеното от Корана задължително облекло". Наред с това се иска жените-мюсюлманки да получат право да се снимат забрадени и в личните си карти и паспорти.
99
5438
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
99
 Видими 
27 Юни 2006 00:23
Със забрадките-в Афганистан!!!! Ислямско развитие и Култура????? ЕБАТИ ВИЦА!!! Това е най-назадничавата и античовешка религия на света
27 Юни 2006 00:27

Няма логика да се изсмуква от пръстите религиозен проблем тук. Носенето на забрадки е несъвместимо със задължителните униформи и това е причината за забраната. По същата причина е несъвместимо младежите да седят с овчи калпаци в час. По същата причина не се разрешава на мюсюлманкте да се снимат за паспорт с бурка. Дори ако се докаже, че обичая е дълбоко вкоренен в бита им от последните от 6-7 месеца, пак не се разрешава.
*
Носенето на кръстчета трябва да се сравнява с носене на сърчице, обеци и др. златни и сребърни украшения и трябва да се регулира с отделно решение независимо от горното а не "за компенсация" или за да не се чувствали обидени и подложени на специфично отношение младите мюсюлманки.
Факта, че част от мюсюлманите са терористи не дава право на останалите мюсюлмани да се обиждат по всеки повод и да ни занимават с безмислени спорове на уж религиозна основа. Ако имат комплекси по някои въпроси, да си търсят причините в своите среди и да намерят начин да се отърват от своите си натрапници. Ако искат помощ, са добре дошли. Без да се цупят.
27 Юни 2006 00:57
Ща -
има истина - преди две години и нещо имаше същия проблем във Франция ! Всичко се реши леко и тихо -
Религията е в къщи в училище като всички ?!? Извън училище ако ще да си сложи и тенджера на главата нейна работа ?!?!
Или както го казва закона
когато си на публично място си длъжен да уважаваш закона на държавата в която си !
Същото е в метрото - може да ми се пуши много или пие бира нямам право защото е ПУБЛИЧНО МЯСТО !
Така стана и със училищата , по-живо по-здраво ! Е с малко трудности но стана ?!?

ПП- Във висшите училища е друго защото там се учат студенти от цял свят и не може да им забраниш , но до средното проблема се реши , особено за французойките със мюсолмански произход !
27 Юни 2006 00:59
Само ще кажа, че най-глупавото нещо беше да се забранят забрадките. Истински умните хора в този форум биха ме разбрали.
Михаела е БЪЛГАРКА от БЪЛГАРСКИ (не ТУРСКИ) произход. Т.нар. Българо-мохамедани. Почит и уважение. Браво, че една част от нашия ЕТНОС и народ са успели да съхранят религиозните си нрави и обичаи, а друга християнска част (от нас) не са! Казвам го, защото живея сред българо-мохамедани.
27 Юни 2006 01:07
Незнаещ, добре дошъл.
Ква е тая иконка на царче дето си я плякнал 2 пъти в тази тема? Да не би случайно да се шегуваш, че този проблем е колкото религиозен толкова и царски? Или пък протестираш, че ни занимават със мюсюлмански забрадки вместо да ударят едно рамо на потъващия български цар?

27 Юни 2006 04:44
Интересува ме дали в Турция е разрешено носенето на забрадки в училищата и университетите. Ако някой знае отговора, ще съм благодарен, ако го каже.
27 Юни 2006 04:49
Въпросът е риторичен, но все пак - Турция, за разлика от някои други места, е все още светска държава.
27 Юни 2006 06:38
Ща - нищо от двете които си написал !?
Отговора е лесен Слагам царчето с усмивка защото съм царист и го казвам на висок глас за подсещане ако сте ме забравили ! Проблема не е там има толерантност която след като цяла Европа приема , вие не сте големите майстори да я промените ! Свободата на личноста се доказва със всеки ден , само дето има и екс-личности които се правят на интересни въпреки всичко !
Никога не съм обичал и уважавал такива хора ! Ти от кои си ??
27 Юни 2006 08:04
Не разбрах въпроса, незнайко. Май съм узморен вече.
Лека нощ или добро утро, каквото е дошло при теб
27 Юни 2006 08:08
Жалбата до комисията за защита от дискриминация е подадена преди няколко месеца чрез Обединението за ислямско развитие и култура.
Самият текст недвусмислено показва кой има интерес от цялата тази дандания! Но България е Православно- християнска и като така- вън забрадките и всички атрибути на Исляма от училище! Като ще е като Европа- да е като във Франция наистина, не нашите страхливи властници да не смеят да си защитават вярата и светския характер на образованието тук!!!
27 Юни 2006 08:10
Ами тогава и в българската армия, който иска да носи на главата си примерно-цукало! Какво от това, че униформата е задължителна? И изобщо защо трябва да се коментира. Има си правило и край. Който не му харесва да си търси пътя.Всеки е свободен да избира. Това е българско училище!
27 Юни 2006 08:45
Ами, почна се! Скоро ще има и "Коледата невъзможна"
27 Юни 2006 08:51
Ето как простотията на възрастни хора вероятно ще породи конфликти или най-малко търкания на религиозна основа даже сред децата . Да оставят момичетата да си ходят така , както го изисква културата им и както те се чувстват добре .
27 Юни 2006 08:57
PeterHDL сигурен ли си, че ако утре нещата нещо се объркат , братята помаци няма да ти забият нож в гърба и да се поклонят на по-големия си турски брат.
Все пак ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ и трябва да уважават българските закони.Нека си изповядват религията-нищо лошо, но без показност и без някакви претенции спрямо нас, че току виж утре и те да поискат партия, минестерство и т.н.Както са я подкарали утре ние българите ще се чувстваме чужденци в собствената си държава!
27 Юни 2006 09:03
Попадна ми ей тоя линк Натиснете тук, не че е съвсем по темата, ама донякъде илюстрира горното мнение. Забавно четиво.
27 Юни 2006 09:07
Синдбад нямат право да изгонят децата от училище - а има регламент за обличане ! Извън училище да прави какво си ще - в училище ще е като всички останали !
И е вярно че старите смотаняци мюсулмани правят проблеми . Но и това е вярно че идва новата генерация от млади хора !
Моя личен лекар е Мюсюлман и ме съблича та знае ли се . И какво нищо никой не и е направил ! Защо така а ????
Това което се прави или искат е глупост на прости мюсюлмани , Но и те не са виновни знаете кой е виновен нема да ви го казвам за да не си натоварвам деня !
27 Юни 2006 09:09
Българското училище е светско, това е истински демократичното, с това сме по-напред дори от Франция и Германия, където избухваха подобни скандали. Никакви религиозни символи. Но съм убеден, че, за съжаление, провокациите тепърва започват. И без това нивото на образованието се срина, остава и да го пребрадим или да вмъкнем вероучение. А кому е изгодно - на душманите ни. Помаците, мойте уважения, да си копат картофите със забрадки - в държавното училище - както повелява ЗАКОНЪТ.
27 Юни 2006 09:10
Нашите ДЪРВАРНИЦИ да не забравят да включат в униформите и носене на ФЕСОВЕ,
27 Юни 2006 09:20
Либене - това се вика Свободно училище ЛАИЦИ !(Не биеме франция но сме на тяхно ниво ) Всеки има право да учи , но всеки има задължение да уважава другия !

При нас девиза е СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА -
а при французите е СВОБОДА , РАВЕНСТВО , БРАТСТВО !
Да му мислят знаещите а не такива като мене ?!?
27 Юни 2006 09:24
Няма лошо.В училищата няма място за религия.
27 Юни 2006 09:32
България е светска държава, религията винаги е била отделена от управлението и е твърде късно в 21 век да внасяме религиозни спорове в училищата! Всяко училище си има правилник-ако е въведена униформа, трябва да се носи, извън училище-кой както желае да се облича!
27 Юни 2006 09:33
STA,
Точно го казваш. И съм сигурен, че "засегнатите" го знаят.
Аз чета информацията втори път и втори път се питам: Михаела и Селви сами ли си сложиха забрадките ? И сами ли потърсиха "правозащитните" органи?
Дано ми е напразно подозрението...
27 Юни 2006 09:54
"Възможно е да дадем предписание на МОН да регламентира забрана на носенето на каквито и да е религиозни символи в училищата", заяви Кемал Еюп


Бре! Аз очаквах реакцията на турците да е точно обратната, демек да са "ЗА" носенето на забрадки
Чудна работа...
27 Юни 2006 10:09
Ами да си носят полумесец, кой им пречи?
Те в турция се борат срещу забрадките, тогава ние на къде сме за Анадола или за Европа?
27 Юни 2006 10:13
а пък аз съм за ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО носене на забрадки от небългарките.... нещо като жълтите звезди ... не е бил глупав оня ...
27 Юни 2006 10:13
Не се чуди дозо - забраната, тръгнала от две забрадки, ще се разпростре яърху всички кръстчета...
27 Юни 2006 10:14
Какво е дискриминация - да спазваш закона или да спазваш нещо имагинерно?
Ама тъй като интересът е най-курвенската величина, онези които доведоха това състояние не знаят какво да отговорят. Тогава гледайте какво правят в тяхната родина - следят всичко, от телефонни разговори до банкови сметки и и мейли. Проверяват всичко, както и където им е удобно, съдиите се разпореждат със закона според интереса на държавата.
А вие сте плюнки и палячлвци и сте в невъзможност да видите интересите на България..А те не могат да бъдат сранени с положението на тези дето ви учат, просто защото природата на нещата е такава.
Вече е налице дивашко състояние на васалство пред Америка в името на една паница леща...Те ще учат света на морал когато секретните им служби и юриспруденцията повтарят опита на Вишински почти осемдесет години след него.
Ебати дебилите и техните последователи в България!
27 Юни 2006 10:15
Ислямът се опитва да разшири територията си в либералната държава. В Германия една учителка стигна до конституциония съд за да защити забрадката си... правят се опити да се заобиколи паспортния режим.... и разни глупаци пишат, че било хубаво, че са успели да съхранят религиозните си нрави и обичаи.... от средновеконието....
27 Юни 2006 10:48
..мисля, че е нормално в различните държави да има различни обществени норми.В края на краищата, затова има различни държави с различни религ. и устройствени системи.Значи, ако България е християнска държава е редно да се спазват правилта на хората, които я съставляват.Това го казвам в най-общ смисъл.Същото важи и за Турци и за Иран и за САЩ.Не трябва да се бърка униформата в училище със религиозните атрибути.Извън училище да носят, каквото си искат.
Папагалското повтаряне на термина дискриминация и тъпанарското му прилагане няма да доведат до нищо хубаво.
България не е САЩ.
Циганите и турците на са негри.
И изобщо копи/пейст не е приложимо.
27 Юни 2006 10:51
До Фани,
В събота се прибрах от Турция-10 дена в Анкара в командировка, за всички ученици от долните класове може би някъде до 10 клас(не съм сигурен до кой клас е оснвонто им образование), е задължително да бъдат с униформи и без забрадки. За мочетата пантолон, сако и бели ризи и вратовръзка, като цветовете са строго определени, за момичетата- плисирани поли до коляното бяла риза, вратовръзки и елеци без ръкави. Тези съзъбрадките учат само в мюсюлманско училище или вече са студентки.
Може ли ученици сами да избират своята религия , не става ли това под давлението на по-възрастните, като станат пълнолетни да изрбират на кой господ са кланят. Отделно къде в Корана е записано как човек трябва да облича? Нормите на поведение и облекло са описани в Шериата -"мюсюлмански законник" но ние сме светска държава и религиозните норми важат само в религиозните домов(храмове), отделно от тези в Смолян от обществото за ислямски прогрес, колоко от тях спазват всички шериатски норми , що се разкарват и влизат гологлави в джамията?
27 Юни 2006 10:55
.. айде сега - светска. "лайняна държава" сме си
27 Юни 2006 11:59
Да се забранят кръстчета , фесчета, полумесеци и пр. украшения носени на врата е глупаво ако те не са над определен размер. Ако са по 10 и повече см. бих се съгласил да ги забранят. Но с нормалните размери на медальон го приемам.
Аз мисля, че ако оставят тези момичета да си носят забрадките, то самите момичета след време сами ще си ги захвърлят защото ще се чувстват като примитиви и всички ще ги оглеждат и избягват като чумави.
И аз смятам, че носенето на забрадки, фесове, калпаци и пр. простотии е недопустимо за цивилизовани учреждения и държави.
27 Юни 2006 12:28
"Аз мисля, че ако оставят тези момичета да си носят забрадките, то самите момичета след време сами ще си ги захвърлят защото ще се чувстват като примитиви и всички ще ги оглеждат и избягват като чумави".ТАПА
Всъщност никой не знае дали тези момичета чак толкова държат на тези забрадки Може наистина да се чустват неудобно, а забрадките да са наложени от родителите им или някаква ислямска организация
27 Юни 2006 12:57
А защо да ги оставят? Да се отличават правоверните от гяурите ли?
27 Юни 2006 13:09
Румен Петков праща полиция в етническите райони, за да угоди предизборно на Първанов
В. "АТАКА"-27.06.2006- Натиснете тук
..."Искането на Първанов за мен е някаква безумна пи ар акция, защото или трябва да имаш сигнали за някакви опасности и тогава да засилваш полицейското присъствие, или си правиш пи ар", коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Според него полицията в момента служи за имидж акции на Първанов, т.е. вътрешният министър Румен Петков е включил служителите на МВР в една политическа акция. Сидеров обясни, че полицейското присъствие трябва да е в цялата страна навременно, достатъчно и там, където трябва. Той определи предложението на президента, като "смешни опити да си придаде вид, че е загрижен за смесените региони". Ако Първанов бил загрижен, ще намери възможност да не се гласува с фалшиви лични карти на избори, да не идват екскурзианти с автобуси и да не се фалшифицира вотът, смята Сидеров. Според него в такъв случай ДПС няма да може да влезе в парламента. Първанов е човекът, който предаде националните интереси, като даде мандат на ДПС, категоричен е лидерът на АТАКА. Държавният глава даде властта в ръцете на една етническа партия, при това мафиотизирана, допълни той. Според Сидеров за целия свят е станало ясна, че ДПС е повече мафия, отколкото партия.
.......................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
27 Юни 2006 13:11
Интересно защо така леко гледаме на този случай?
Ето това: "Възможно е да дадем предписание на МОН да регламентира забрана на носенето на каквито и да е религиозни символи в училищата", заяви Кемал Еюп.
Не ни ли е ясно? В исляма НЯМА символи, съответно не може да се носят. Дрехи, забрадки са битова особеност, културни обичаи. Ефективно ще се забрани само носенето на кръстове... Да носиш кръст, скоро ще стане престъпление, в България.
А - "коледата невъзможна" вече е в ход, видяхме го.
Който не е прочел статията от линка на ФАНИ по-горе, да я прочете.
ФАНИ, благодаря. Много е точно.
*
Всеки опит да се насади този проблем сред децата ще има многостранни последици. Децата насила ще бъдат научени да мразят различното, а впоследствие ще бъдат научени да живеят в унижение. Ще им се прииска да бъдат в някое от малцинствата... !!! ... ???

27 Юни 2006 13:18
ама стига глупости, кръстчетата са в 99 % от случаите просто едно бижу, остава да забранят и разни обички и други украшения, дето има кръстов елемент, хайде холан...
27 Юни 2006 13:30
В отговор на въпроса на Iezuit:В Турция е забранено носенето на забрадки в всички държавни учреждения. Хората, които държат дъщерите им да носят забрадки, ако имат възможност, ги изпращат в чужбина (най-вече Германия) да учат. Разбира се, в Турция светските принципи на държавата са установени с закон и простолюдието нямат думата по въпроса.
27 Юни 2006 13:34
Пистолетът брои ли се за религиозен символ?
27 Юни 2006 13:36
Ако забранят да се носят кръстчета, ще сложа на цялото семейство СВАСТИКИ!!!
27 Юни 2006 13:46
България е Християнска държава, а не мюсулманска империя!!!
Символите на християнството ще се зачитат и почитат, а фереджетата ще требе да се напъхат из дупките на притежателките им!
По-добре Хималайски знаци (свастики /лява или дясна/), нежели чалми, фереджета и ибрици!!!
In God We Trust

27 Юни 2006 13:48
Ако ще и нощни гърнета да си сложат на главите - все тая.Па и така си е по-добре, нека си личат отдалеч
27 Юни 2006 13:51
А някой сеща ли се защо носят забрадки? Какво изразява това ? Защо се молят отделно? Какво е мястото на жената ?
27 Юни 2006 13:58
ДЪРТРЕАЛИСТ,
/:/" ... Да носиш кръст, скоро ще стане престъпление, в България."
......................................... ......................................... .....................................
НЕ носенето, а ДЕМОНСТРАТИВНОТО носене е проблемът!
Можеш да си носиш кръстче под ризата /блузата/ или в джоба, нали!
Освен това, освен вярващи от РАЗЛИЧНИ Вероизповедания- които се конкурират едни други!- има и НЕвярващи в никакви Вероизповедания/АТЕИСТИТЕ!/ ! Те имат Право да НЕ им се демонстрира от други принадлежност към Вероизповедание, нали!
Ами, я си представи, на някоя сграда в София високоговорители, от които пет пъти на ден се леят ЛЕКЦИИ по Атеизъм- дали ще им е приятно на религиозновярващите, а!?
Ерго, щом в училищата се преподава "Религии" или "Вероучение", ТРЯБВА да се преподава и Атеизъм-заради РАВНОПРАВИЕТО!
......................................... ..................................
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
(2) Свободата на съвестта и вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.

Редактирано от - paragraph39 на 27/06/2006 г/ 13:59:52

27 Юни 2006 14:05
THE SPY,
/:/ "България е Християнска държава, а не мюсулманска империя!!!"
......................................... ......................................... .....................................
Държавата Република България НЕ е нито християнска държава, нито мюсулманска империя!
В държавата Република България "Църквата е отделена от Държавата" !!!
......................................... ............................
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия/ а НЕ "държавна"!- бел. моя/ в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

27 Юни 2006 14:16
Подкрепям Старшината – нека идиотите да си носят чалмите, забрадките и бурките за да ги разпознаваме добре от далече и да вземаме мерки необходимите мерки за защита на живота ни.
Добре е да си носят и техните имена за да не ги бъркат с нормалните хора.
Вижте как ЦИГАНИТЕ ни правят за резил из цяла Европа с нашите български имена – не винаги хората могат да ги разпознаят само по боята. Добре да се означат, да си сложат светлоотразяващ полумесец на главата и по дрехите,
да си носят и вградени висоговорители за МП3 плеерите с виене на имамите им. Нека целия отврат на тази еврейска секта наречена ислям да се вижда и ясно откроява с гнусната си човеконенавистност, изостаналост и дивотия.
27 Юни 2006 14:39
БАЙ ИВАН,
Проблемът е, че самите мюсюлмани ще се разпознават така помежду си!
Те затова са измисени тези забрадки! И обрязването, също- за да се разпознават и за да се чувстват ОТДЕЛНА "белязана" Общност! Което е опасно! Освен това, нищо чудно, ако между жените-мюсюлманки има и такива, които са ПРНУДЕНИ, против волята им, да носят забрадки?! Значи, при свобода за носене на забрадки, такива жени няма да имат Оправдание/пред принуждаващите ги!/ за НЕносене на забрадки!!!
27 Юни 2006 14:43
Без забрадки, но и без кръстчета в училищата
Жалбата на 2 момичета от Смолян може да доведе до забрана на религиозните символи в класните стаи
...
"Възможно е да дадем предписание на МОН да регламентира забрана на носенето на каквито и да е религиозни символи в училищата", заяви Кемал Еюп, председател на комисията за защита от дискриминация. Специализираният състав по делото обаче първо трябва да прецени дали носенето на забрадка е знак за принадлежност към религията.

Напълно неадекватно изказване на Кемал Еюп.
Или нарочно е такова?

27 Юни 2006 14:44
Първо: Забрадки традиционно се носят и в други народни носии от други религии, т.е. те не са запазена марка за някоя религия.
Второ: Кемал Етюп би трябвало да знае дали "носенето на забрадка е знак за принадлежност към религията", а не да се прави на две и половина...
Трето: В целия свят ако има изискване за униформа - то се спазва. Т.е. комисията не може да реши нищо друго.
Четвърто: Кръстчетата и другите дрънкулки са по-скоро бижу, а не религиозени символи (поне така ги приемат християните, а нали и тяхното мнение трябва да се уважава?).
Пето: "Забраната за носенето на каквито и да е религиозни символи в училищата" е много неправилно, даже опасно предписание. Да не говорим, че е и дълбоко антибългарско! Например под тази забрана попадат и боядисаните великденски яйца, коледни картички и украси и т.н....
И още, и още...
27 Юни 2006 14:44
И най накрая - преди време един форумицец каза, че в Смолянско някаква ислямска организация плащала по 800 лева на месец на ученички, които ще ходят на училище със забрадки... Та държавата ще извърши ли проверка на това твърдение, защото е ясно, че не непълнолентите са причина за ставащото.
По-горе колегата боза много правилно каза:
... забраната, тръгнала от две забрадки, ще се разпростре върху всички кръстчета...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД