:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шефът на НС обяви поправката "Ванко 1" за гаф на годината

Шефът на парламента Георги Пирински призна поправката "Ванко 1" за гаф на годината в работата на НС. "Аз бих казал, че най-непростимият пропуск беше поправката на този член 155 от НК. Цялата серия от действия и бездействия около този акт слагат едно много сериозно петно върху работата на парламента за цялата година", заяви в прав текст Пирински пред "Дарик" радио. Той допълни, че не става дума за дребни въпроси, които могат да бъдат подминати, защото те формират отношението на хората към институциите.

Скандалното изменение в НК, добило популярност като поправката "Ванко 1", бе направено преди 4 месеца и влезе в сила в средата на октомври. Чрез него бяха намалени наказанията за сводничество. Пръв от поправката се възползва именно известният рапър, чието наказание от 12 г. сега със сигурност ще бъде намалено поне три пъти.

"Предстои да видим как ще съумеем да поправим това през 2007 г.", заяви още Пирински, без да обяснява какво става с идеята за поправка на поправката.
6
2826
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
18 Декември 2006 00:47
Пасмина мафиотска!-докъдето ти стига погледа!Приказката , че хубавите жени са глупави се опровергава при Т.Дончева! При нея добриа дадо Господ е бил особено "стиснат"-не само я е сътворил грозна като бостанско плашило ами и нищо не и сложил в главата освен заучени фрази и лозунги!
18 Декември 2006 01:39
Пирински,
А ти къде беше, душо медена, докато траеше процедурата??Да не си имал запек??пост фактум най-лесно се говори.Сега всички политици говорят, че преходът бил грешен...
18 Декември 2006 04:56
Да попита оная устатница Татяна Дончева, защо се получи така. Може и да му стане ясно!
18 Декември 2006 09:33
Тази прославута поправка илюстрира пълната зависимост на институциите от парите и порока. Лъснаха технологичните схеми, как се прокарва закон, който да оневини един куп долни и гадни престъпници, покрай един тяхен заможен представител, достаявал най-вероятно свежа плът по високите етажи на властите, които така реагираха, че едва ли има друго по-логично обяснение за прокарването на тази законова промяна!
18 Декември 2006 11:23
"Шефът на парламента Георги Пирински призна поправката "Ванко 1" за гаф на годината в работата на НС." - И на ПРЕЗИДЕНТА!!
18 Декември 2006 19:43
Той може и да е признал че това е гафът на годината, но направил ли е нещо лично да не се приеме?А сега да се премахне?И какво ми се оправдава!За да се оправдава ли е в това народно събрание.Народно с малка буква защото не го уважавам като институция.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД