:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Легенди на "Локо" (Пд): Левент да поеме клуба

СНИМКА: PLOVDIV24.COM
Левент Назифоглу
25 от най-известните футболисти на "Локо" (Пд) пуснаха декларация в подкрепа на турския бизнесмен Левент Назифоглу, който иска да купи клуба. Отдолу стоят подписите на Христо Бонев, Аян Садъков, Едуард Ераносян, Георги Василев и др. Те твърдят, че офертата на Назифоглу е най-изгодната. Това стана два дни след като фенорганизациите се обявиха против инвеститора от Турция. Част от легендите поискаха също генералният секретар на "Локо" Атанас Узунов да подаде оставка, без да изтъкват конкретни мотиви, и призоваха феновете да преценят по-трезво ситуацията.

"Не идвам за печалби, "Локомотив" ми е хоби, тъй като идвам на дербитата с "Левски", ЦСКА и "Ботев". До 3 години се надявам да класираме отбора в турнира за купата на УЕФА", каза на свой ред Назифоглу.

Въпреки това и останалите кандидати за клуба не се отказват. Снощи се очакваха нови преговори между съсобственика Емил Наков и пловдивските бизнесмени Марин и Владимир Маринови. А английският фонд обеща 1 млн. евро на сезон само за отбора.
4
1381
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
04 Юли 2007 09:58
Ветераните на Локомотив Пд застанаха днес официално зад кандидатурата на турските бизнесмени Левент Назифоглу и Зеки Байрам да закупят клуба. Бивши играчи на „черно-белите”, сред които Едуард Ераносян, Христо Бонев, Георги Василев, Аян Садъков, Георги Фиданов, Николай Курбанов и други разпространиха декларация, с която подкрепят всеки инвеститор, който има желание да възроди клуба, независимо от неговата националност.

„Изразяваме нашето несъгласие с малка част от феновете, които проявиха недопустима етническа нетолерантност към инвестиционните намерения на турския бизнесмен Левент Назифоглу. Левент е наш приятел от дълги години. И в тежки за Локомотив времена той и приятелите ни от Галатасарай са били винаги до нас, а ние - верни на локомотивското кредо - любовта винаги да е над омразата, няма да изневерим на това приятелство, само за да се харесаме на малката групичка, която определено не може да се отъждестви с десетките хиляди наши привърженици,” се казва в декларацията.


gong.bg
04 Юли 2007 10:19
Все ми се вярваше (и не само на мен), че войнстващата простащина и повсеместната лумпенизация нямат нищо общо с тази проява на "фен клуба". За съжаление, обществото ни или малки групи негови представители твърде често демонстрират вековна изостаналост в мироглед, ценностна система и поведение.

От вчера:


Мненията по темата [3] - СЕГА Форум

nikodim
03.7.2007 г.
10:52:16

"Уважаеми господа турци, не сте добре дошли в "Локомотив" (Пд) и никога няма да имате нашата подкрепа!"


Поне споменава ли се защо така точно стоят нещата?


========================================= =======

Dokich
03.7.2007 г.
12:47:17

nikodim, моето обяснение е, че турците са слаба ракия. Анонимници и подставени лица. Поне, в този смисъл циркулират упорити слухове. Има сериозни съмнения, че няма да им е по силите да издържат отбора.
Ако бяха някои комшии, дет ги знаят всички у нас, предполагам, привържениците на пловдивското Локо щяха за зажумят и преглътнат останалото.


04 Юли 2007 16:27
Въпреки че имам органична непоносимост към този клуб , поздравявам феновете на Локото със достойната и честна позиция !
04 Юли 2007 21:53
редполагам, че журналята, които четат тук, ще го прочетат.
----------------------------------------- ----------------------------------


Г-н Назифоглу,

Обръщам се към вас по повод дискусиите в общественото пространство, посветени на продажбата на моя любим отбор – Локомотив Пловдив.

През изминалите седмици около и в нашия клуб се случиха доста неприятни неща, предизвикани както от определени лица от клуба, а също така и от стечението на обстоятелства. Имаше размяна на остри реплики от двете страни, което доведе до излишно напрежение между привържениците, между привържениците и бивши клубни деятели, независимо, че всеки стоим зад една и съща кауза. Всичко това се дължи единствено на желанието ни неяснотата в нашия клуб да се разреши по начин, който удовлетворява всички нас. При наличието на повече от една оферти е неизбежно да възникнат известни разногласия между техните поддръжници.

Г-н Назифоглу, аз не ви одобрявам като кандидат за купувач на акциите на Локомотив Пловдив. Държа да отбележа, че моите възражения срещу вашата кандидатура не са свързани с вашата личност и личните ви качества. Аз не ви познавам, нито вие - мен. Моите възражения са свързани с негативите, които би нанесло на отбора закупуването от вас на контролния пакет акции на клуба.

Абстрахирайки се от историческия аспект, трябва да сте наясно, че са налице и други аспекти, които правят вашето присъствие като собственик на Лаута нежелателно. Вие може да нямате лична вина, но ние имаме в още по-малка степен вина за това, което може да настъпи като последица. Вашето присъствие на Лаута би поставило клеймо, което няма да може да бъде заличено. Личните ми опасения са, че Локомотив Пловдив ще стане един инструмент, маша за политическите и икономически игри, които се разиграват с участието на турски фирми, с неизбежната подкрепа на една известна нас и вас политическа сила. И именно тези последици, а не някакви националистически настроения, ме карат да не одобрявам вашата кандидатура. Длъжен съм за съобщя, че личните ми впечатления от вашите сънародници, получени в моята работа, са определено положителни и смея да твърдя, че не са по никакъв начин повлияни от историческите факти. Тук обаче не става дума само за работа от вашето или моето поприще. Става дума за нещо повече, футболен клуб, който има обществено влияние, национални черти, национално значение и в една или друга степен представлява национална кауза. Предвид практиката и моите наблюдения от дейността на някои фирми, ползващи политически и икономически чадър от посочената политическа организация, смятам, че рискът моят любим клуб да бъде замесен в политически и икономически интереси е твърде голям. Нещо повече, дори и това да не бъде така, негативите за клуба по отношение на неговата идентичност и независимост, както и негативите за нас-публиката, която е истинският капитал на клуба, ще бъдат толкова големи, че не могат да бъдат компенсирани от никакви позитиви. Това е цена, която аз не желая да платя. Вашето присъствие като собственик на Лаута ще накара много хора да се отдръпнат от стадиона, да спрат на ходят на мачовете на своя любим отбор, който са подкрепяли в много по-слаби мигове. Причината за това няма да сте лично вие, а последиците и негативите от вашето присъствие на Лаута, както и отношението от страна на привърженици на други отбори. Вашето присъствие като собственик ще подпомогне на заличаването на отбора с най-вярната публика в България. Вие сте добре дошъл като привърженик, но не и като собственик.

Г-н Назифоглу, оставете ми моя любим отбор!
_________________
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД