:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За първи път американец ще играе за България

Родерик Блекни пристигна в София, за да се присъедини към баскетболния тим
Снимка: sport1.bg
Треньорът на националния отбор по баскетбол Константин Папазов лично посреща новия българин Родерик Блекни на летище "София".
За първи път в историята на родния спорт американец ще се състезава за България. Това е баскетболистът Родерик Блекни, който вече получи паспорт. На Блекни се възлагат надежди да изведе тима ни до Евро`07, за което националите ще играят допълнителни квалификации, като започват срещу Босна и Херцеговина и Унгария.

"Благодарен съм, че бях поканен в националния отбор. Ще направя всичко по силите си. Предстоящата подготовка и мачове ще са безценен опит, който имам възможност да натрупам благодарение на треньора Константин Папазов", каза Блекни, който си призна и че българският паспорт му дава привилегия в "Олимпиакос", с който подписа тези дни, да не бъде в квотата на чужденците.

Преди Родерик вече бе натурализиран един американски баскетболист - Прийст Лодърдейл, който със своя ръст от 222 см се превърна в най-високия българин. Пи Ел обаче напусна със скандал "ЛУКойл Академик" и така и не дебютира за България. Но Блекни даде дума, че ще изпълни уговорката да играе за националния тим. С идването му треньорът Папазов си решава проблема за поста плеймейкър. Досега на него се сменяха Асен Великов и Владимир Маринов, които обаче нямат международен опит.

Същевременно в неделя вечерта в София Испания би Сърбия със 75:60 и спечели европейската титла за жени до 20 г. Нашият тим е 9-и след 62:60 над Гърция в последния мач. Сърбите пък триумфираха със световната титла за младежи до 19 г. в Нови Сад. Домакините биха САЩ със 74:69 на финала.
856
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД