:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СДС напъди Яне Янев от депутатската група

Снимка: Борислав Николов
Яне Янев се кани да отвърне на синия удар със свои данни за покупка на гласове.
СДС поиска отстраняването на лидера на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев от парламентарната група на ОДС. Това съобщи шефът на сините Пламен Юруков след заседание на НИС. Причината за крайната мярка са сведения, че Янев е пазарувал гласове на частичния вот в Казанлък и Сандански. Юруков призна, че на "Раковски" 134 не разполагат с доказателства, а само с лични впечатления и оплаквания от местните организации.

Затова пък от НДСВ заявиха, че имат писмени доказателства срещу Янев и те вече са предадени на ДАНС. Царистите са сезирали агенцията, тъй като за нарушението е заподозрян народен представител, а и за да бъде извършена допълнителна проверка. Очаква се ДАНС да оповести резултатите от проверката си до 10 дни. Ставало дума за документи, в които партията РЗС е поела ангажимент да плати определена сума срещу подкрепа, но така и не го изпълнила, обясни зам.-шефката на ПГ Марина Дикова. Ужилените "клиенти" не били членове на НДСВ. Царистите отхвърлиха категорично предположението, че атаките срещу земеделеца са контраудар заради изявленията му по царските имоти. "Когато фактите говорят, и боговете мълчат", коментира лаконично секретарят на НДСВ Илчо Дуганов пред "Сега". Според него не е случайност, че тъкмо по едно и също време и царистите, и СДС предприемат сходни действия.

Янев отвърна на удара със свои обвинения, че сините са купували гласове. Той обяви, че от колегиалност не искал да внесе в ОИК в Казанлък и прокуратурата договорите, с които от СДС са пазарували сред избирателите. Яне се закани до дни да разкаже какво представлява СДС-ООД, как участва в контрабандата на кафе и как синята партия се е превърнала в пирамида през последната година. След това обеща да не си тръгне доброволно, а да чака да бъде изключен.

СДС ще преразгледа и споразумението си с Янев. Пламен Юруков напомни, че една от основните задачи на партията му е да работи срещу покупката на гласове, "която е позорна практика и подкопава демократичните постижения и авторитета на България". Поради тези причини СДС не можел да бъде в една парламентарна група с хора, които погазват принципите.

С отстраняването на Яне Янев коалицията ОДС остава с председателя на БЗНС Георги Пинчев и двама от движение Гергьовден" - Любен Дилов-син и Ася Михайлова. Коалицията бе създадена за парламентарните избори през 2005 г. и в нея влязоха още ДРОМ и Демократическата партия. След вота ДРОМ бе изваден от тогавашния лидер на СДС Петър Стоянов, а демократите станаха независими депутати.
Снимка: Юлиян Савчев
Марина Дикова (на снимката) обяви, че царската партия разполага с писмени доказателства за нарушенията на Яне Янев. Царистите вече са ги предоставили за проверка на ДАНС.
14
2518
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
25 Юни 2008 01:04
Яне Янев заявил че до два дена ще каже нещо за СДС. Не уточни обаче дали ще е димка/пак!/ или ще повдига завесата за агентурното настояще на Пламен Юруков!
25 Юни 2008 03:01
Политически КУРВИ.
25 Юни 2008 03:11
"Когато фактите говорят, и боговете мълчат", коментира лаконично секретарят на НДСВ Илчо Дуганов пред "Сега".

Е, не всички богове...Има Един...Оня...Който е...И Който ще бъде...
ЦИТАТ:
Той си е, бил е, и ще продължи да го има.
...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
25 Юни 2008 03:14
...върни ми либе 2-та лева...
...на си ти куклите - дай си ми парцалките....
...а бе Расате мрънкаше нещо срещо такива , но парад май ще има в софия ???
25 Юни 2008 03:18
ИВ, не намесвай такива положитилни персонажи в такива гадни дела!
25 Юни 2008 03:22
НДСВ не трябва да се навира между шамарите, които си разменят цареборците.

Нека сами се тепат диванетата и да се плескат на воля. Те за друго не стават.

Сто пъти да им обясниш къде е тоалетната, те пак ще се изпущят и издрайфат във вентилатора пред цялата публика.

Е дотегна ни вече.

Тия серсемлици ги гледаме от началото на промените.

Няма промяна и толкоз!
25 Юни 2008 07:41
All publicity is good publicity ... какво става със СДС? Някой има ли впечатление от новото им ръководство?
25 Юни 2008 09:01
Е, щом и демокраДите не моат го търпят, значи е пълно недоразумение...Ха ха.
25 Юни 2008 09:44
Доста неща прочетох и чух за лицето агент Юруков. Накратко, досието му е абсолютно същото като на Петър КонТроянски. Засекретеност на най-висока степен и пускан когато трябва да се манипулира масата или да се направлява в обратна посока. Яне Янев стана трън и в петата и в очите най-вече на НДСВ. Съмишлениците БСП, ДПС, НДСВ, БНД, Герб, ССД и СДС обединяват за последно сили за да смажат проглеждането на нещастниците избиратели. Номера е по същата схема по която се опитваха да очернят Сидеров.
25 Юни 2008 09:52
Опозицията се изпотрепа.....а комунягите седят и гледат сеир.
Ченгетата в ДАНС са абсолютната политическа полиция работеща за комунистите - активните им мероприятия срещу опозицията са класика в жанра. На хората това им требе първо тръбиш как ще вдигаш пенсията, после тръбиш каква добра реколта се чака и хляба няма да се увеличи..... и за десерт им подаваш шумни скандали с взаимни обвинения за корупция.
За Гоце нито дума, за тока и парното между редовете, за окрадените евро пари пълна тишина, за доклада на Европа пълна тишина.....е тук не са намесени само ДАНС ами и техните сътрудници, познати ни като главни редактори на вестничета.
25 Юни 2008 09:53
Яни Янев, като е обещал да плаща, да плаща, да не се стиска! Щото после Румен Петков или Петър Стоянов ще са му виновни!
Хитрец, стиснал се е и ужилените ще го натопят!
В края на краищата, като няма мангизи да не се занимава с политика, тя, последната, освен дето е мръсна работа, но и иска много мангизи (от упражняващият се в политика)
25 Юни 2008 10:43
г-н Яне Янев е човек с нисък морал, който само знае да плюе и говори празни приказки. Спомням си преди няколко години, когато бях на почивка във Велинград, която съвпадна с частичните местни избори за кмет на общината.
Г-н Янев бе в града за да подкрепя и то доста ожесточено предизборната кампания на кандидата за кмет Фидил Беев настоящ депутат от ДПС. Той твърдеше на трибуната, че това е най-честният и достоен човек, който може да управлява по най-почтенния начцин града и общината.Г-н Янев е готов на всичко само и само за да упражнява някакви властови позиции от там нататак нищо друго не го интересува.

25 Юни 2008 13:56
Милка, недоразумения можеш да викаш на другарите си червенотиквеници, които са на път да изпълнят успешно мисията си да унищожат България
25 Юни 2008 22:43
Вапцания от балканската война ми Ареса...Безсилието също е "позиция"...Ха ха.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД