:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметът на Пловдив откри фронт срещу ГЕРБ

Славчо Атанасов отстрани зам.-кмет на коалиционния си партньор
Войната в управляващата коалиция в Пловдив между ВМРО и ГЕРБ взе първата си жертва - кметът Славчо Атанасов (ВМРО) уволни единия от заместниците си от квотата на ГЕРБ без обяснение. В заповедта за освобождаване на Георги Григоров е написано "в интерес на работата". Григоров отговаряше за общинската икономика.

Така стабилността на коалицията в града виси на косъм, след като ГЕРБ се присъедини към десните партии, които в края на август обявиха, че са сформирали ново, антикорупционно мнозинство.

Веднага след уволнението Славчо Атанасов потъна в нелегалност и не бе открит за коментар. Местният лидер на ГЕРБ и шеф на общинския съвет Йордан Кюмюрджиев, който също го издирва безуспешно цял ден, обясни, че с този акт кметът е дононсирал предизборното споразумение, според което двете партии имат по трима заместници. Кюмюрджиев допълни, че очаква скоро Атанасов да махне още един техен зам - Марта Божикова с ресор евроинтеграция.

"Ясно ми е, че съм бил неудобен, защото не позволявах приближени фирми да участват в процедури по ЗОП, свързани със сериозни проекти в община Пловдив", обясни освободеният Георги Григоров. Една от най-малките процедури по ЗОП, която кметът иззел от заместника си от ГЕРБ и възложил на зам.-кмета от ВМРО Петко Атанасов, била за поддръжка на 16 000 дъждоприемни шахти в града. Поръчката е на стойност 660 000 лв., но и до днес няма фирма, която да ги поддържа, защото кметът прекратил процедурата по неясни причини.

Процедурите по проект за цялостно обновяване на училищата, спечелени по оперативна програма "Регионално развитие", също били иззети от Григоров и дадени на колегата му от партията на Красимир Каракачанов.

"Григоров не им е бил удобен, той е експерт, специалист и не се поддава на корупционен натиск", обясни пък Йордан Кюмюрджиев. Той припомни, че още от февруари-март ГЕРБ дава сигнали на коалиционния си партньор, че разбирането им за използване на управлението не съвпадало с ценностите на ГЕРБ.

-------ОЧАКВАНИЯ

Формалната причина за освобождаването на зам.-кмета може да е загубата на фирма "Ритон", предположиха запознати. Тъкмо за това настояваха от БСП. Те обаче искат оставката и на другия зам.-кмет от ВМРО Петко Атанасов. Шефът на съветниците от соцпартията Николай Радев определи постъпката на Славчо Атанасов като правилна. Изказа обаче съмнение че така кметът се опитва да прехвърли отговорността си към друг. БСП очаква Атанасов да изпълни още две техни условия - да се въведе конкурс за избор на всички шефове на общински фирми и да се създаде публичен регистър на общинската собственост.
1
3317
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Септември 2008 03:32
Днес като се редех на опашката да си купа билет за мега тото един тип се опита да ми открадне портмонето.Естествено гепих го за гушата веднага и го питам зашто ме краде?А тои не е верно.Портмонето ти беше паднало на земята и аз ти го сложих в джоба обратно.Вместо да ми благодариш ти ме обвиняваш и философстваш...Почесах се по главата и разбрах че човека е от ГЕРБ и му простих демек благодарих за съвеста с която ме трогна като ББ.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД