:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 403,294,308
Активни 124
Страници 17,491
За един ден 1,302,066

Живеещите в един вход ще се сдружават насила

Асоциация протестира срещу закона за етажната собственост, който влиза за второ четене
Рамадан Аталай
В новия закон за управление на етажната собственост се предвижда задължително сдружаване на собствениците на жилища в една сграда в асоциация. "Това ще натовари разходите за поддръжка на имотите, ще направи хората още по-зависими от монополистите, които доставят комунални услуги, и заплашва гражданите да изгубят собствеността си", предупреди вчера Стоил Сотиров, председател на сдружението срещу корупцията и незаконното строителство.

Проектът ще се гласува на второ четене в парламента тази седмица. В първоначалния му вариант, написан от Министерския съвет, сдружаването беше пожелателно. От правната комисия обаче предлагат собствениците на жилища задължително да се сдружават, ако искат да използват за саниране на сградата финансиране от държавата или от Европейския съюз. Ако пък вече има сключен договор с фирма, която да се заеме с ремонта, никой от собствениците не може да се откаже от сдружението, гласи друга от поправките. "Всичко това нарушава човешките права, тъй като участието в сдружения е доброволно", припомни Сотиров, който е бивш съдия във Върховния касационен съд.

Юристи от сдружението срещу корупцията посочват, че в закона не е регламентиран начинът, по който ще се регистрират сдруженията. Не е ясно дали сдруженията ще се регистрират в обществена или частна полза, ще имат ли БУЛСТАТ, ще плащат ли данъци и т.н. Ако плащат данъци например, ще излезе, че поддръжката на общите части на сградата ще поскъпне, защото сдружението ще трябва да плаща корпоративен данък. Дори разходите за чистачка ще се увеличат, защото ще трябва да й се плащат осигуровки, посочиха от сдружението.

В законопроекта освен това се предвижда асоциациите да са страна по договорите с компаниите за комунални услуги. Миналата седмица шефът на парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай се опита да прокара в енергийния закон поправка, според която в сграда, в която 2/3 от обитателите не плащат парното, това се счита за отказ от услугата и абонатната станция се спира. За повторното й пускане вече се иска собствениците да са регистрирали асоциация, което означава, че сметката за парно ще е обща. Същият режим се предвижда и за новите жилищни сгради, които искат да се присъединят към топлофикационната мрежа.

"Всичко това засилва икономическата зависимост от монополистите, защото според промените асоциацията е и собственик на общите части на сградата. Така може да се стигне до ипотекирането им, за да се погасяват дълговете към "Топлофикация", даде за пример Сотиров. Следващата крачка според него е дори загубата на собственост.

ПРЕДИСТОРИЯ

Асоциации на собствениците на жилища бяха предвидени за първи път в нашето законодателство още през 2002 г. с поредния енергиен закон. Те обаче бяха доброволни и вероятно затова до днес в столицата например е регистрирано само едно такова сдружение. Според енергийния закон членовете на такава асоциация имат право да плащат парното с отстъпка 5% от цената. В Пловдив отстъпката е дори 8%, но въпреки това там не е регистрирано нито едно сдружение.
44
4258
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
13 Октомври 2008 23:39
Едно време бащите на сегашните управници "сдружавали" в ТКЗС...
Несдружилите се - в Белене...
А на хората с повече градски имоти ги отнемали по закона за едрата градска собственост...
Боже, колко мъка с нашите управници, Боже...
Бре, не дойде време за избори, та белким следващите правят по-малко... недомислия...

Редактирано от - редник на 13/10/2008 г/ 23:42:41

14 Октомври 2008 01:42
еми нормално, у нас частната собственост е само пожелание. "етажната собственост" я надцаква всекак. нема да се оправи тая държава.
14 Октомври 2008 06:18
SIMO,
Етажната собственост също е ЧАСТНА/в 99% от случаите/! И кооперативната собственост е ЧАСТНА!
Друг е въпросът, че "демократите" измислиха два вида ДЪРЖАВНА и ОБЩИНСКА собственост- публична и частна! За да могат да разполагат/ да я приватизират-ПРИМЪКтизират/ с "частната" държавна и/или общинска собственост, като със своя частна собственост!

Редактирано от - paragraph39 на 14/10/2008 г/ 06:18:59

14 Октомври 2008 06:31
И каква частна собственост е, когато задтължително влизаш в ТКЗС? Май това е един от пътищата да се остане без апартамент и се мине под наем.
В новия закон за управление на етажната собственост се предвижда задължително сдружаване на собствениците на жилища в една сграда в асоциация.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОБРОВОЛНО ОБЕДИНЕНИЕ??? Абе, това си е жив сталинизъм!
Интересно - който не иска да се обединява задължително? Май Страсбург ще бъде залят от български дела.
14 Октомври 2008 06:47
...в текезесарска българия е естествено и текезесарското мислене...
14 Октомври 2008 07:02
ГЕНЕК,
И "насила ОБЕДИНЕНАТА" Частна собственост си остава частна- но е обединена! Друг е въпросът за Насилието! Но, при Демокрацията е така- щом е със Закон, може и да е "Насилие"!
Още по-друг, пък, е въпросът, че при Социализма, под "Частна Собственост" се разбираше Средства за Производство/доходоносна собственост, капиталистическа собственост/, а жилищата/автомобилите, вилите и т.н./ на Гражданите при Социализма бяха ЛИЧНА/НЕдоходоносна!/ Собственост!
Е, да, ама сега е вече Демокрация- и Личната собственост вече се третира като Частна! И "насилието" върху нея НЕ се счита за косвено насилие над личността, а само върху Собствеността на личността!? Супер, нали!
14 Октомври 2008 07:48
Никай не може да бъде задължен да членува в сдружение. Така повелява Всеобщата Декларация за човешки права от 10 декември 1948 г.
14 Октомври 2008 08:29

Като ще е задължително членуването в обединение , аз искам да съм в борда на директорите на Енергоразпределителните дружества.
По-голяма глупост от тази не съм чувал.Голям брой дела ще се заформят и тук и в съда по правата на човека в Стасбург.
14 Октомври 2008 08:48
ГолЕмо "здружаване" ще падне другарки и другари. То по време на КОЛЕКТИВИЗАЦИЯТА беше така - Всички влезнааме - кой с крава, кой с рало. Па вижте какъв капитализъм построииме, другари и другарки - за чудо и приказ! Щом Партията е решила - ше стане. Нема лабаво!
14 Октомври 2008 08:57
Аз съм ЗА. Ето сега етажната собственост. След годинка и семействата. Жената позастаря, а комшийката младичка. Що се дърпате?
14 Октомври 2008 09:09
България стана рай за тарикати и нарушители на ред, правила и закони!
Всякакви международни организации, асоциации и какви ли не местни сдружения и най-вече големите медии са се втурнали да защитават по всякакъв манипулативен начин проявите на беззаконие, тарикатлък и гавра с гражданите на България, които спазват ред и закон!
Нима не забелязвате, че сметки за комунални услуги не се плащат предимно от заможни хора и всевъзможни други тарикати, намерили сила в себе си да продолеят съвестта си и факта, че стоварват своите задължения на себеподобнитте си без никакво законно право, а за морал въобще не става дума и всичко това се експонира, като демокрация и права на човека!
Нарушителите и тарикатите се множат и стават такъв брой, че практически никакви мерки и органи не могат да ги озаптят, вече!
Някаква диктатура става необходимост! За съжаление идва такава на т.н. "мутри"!
14 Октомври 2008 09:39
Ще заведа дело в международния съд за защита правата на човека. Никой не може да ме задължава да ставам член на ново ТКЗС.
14 Октомври 2008 09:44
Няма да се сдружавам с някакви пенсионери и тУпани. Категоричен съм! Виж ако си с нормални хора, в нормална държава - може, но тук при тези обстоятелства - НЕ. Нашият вход има 20 хил.лв неплатени сметки от 1/4 от семействата, като се сдружим, аз ли да ги плащам или мен ще ме осъдят да ги платя, защото да речем че мога. ПРОСТОТИЯ!
14 Октомври 2008 09:54
От ПРОСТИ тикви, ПРОСТО семе!
И като как ще ме задълажат да се сдръжавам? Сигурно чрез наказателен взвод с автомати в ръце и под строй до урната да си пуснкаме "доброволната" бюлетина за БСП и Ко!
НЕЩАСТНИ СМЕШНИЦИ
14 Октомври 2008 10:02
Преди време попаднах на един любопитен материал. Ставаше дума, че председателя на някакъв окръжен съд уволнил дългогодишният домакин на повереното му ведомство. Онзи обаче имал апартамент в кооперация на съда където живеят преседателя и повечето магистрати и за да си отмъсти пуснал обява, че дава жилището за някакъв символичен наем на многодетно ромско семейство. По същата логика може и да го продаде или дари.
Ха, честито им "сдружаване"
14 Октомври 2008 10:22
Какво налага сдружаването?
Май на първо място е липсата на работеща съдебна система в България, чрез която да се осигури плащането на сметките за парно, ток, вода, ... Изходите са няколко:
- да заработи съдебната система, което ще стане на куково лято
- ако поне един клиент на тези услуги не плаща, да се спре дадена услуга за цялата сграда, ако услугата технологично се доставя за цялата сграда, както е с парното, а и студената вода.
- да се задължат хората да направят тези сдружения, с идеята, че едни ще плаща сметките на други и няма да се стигне до спиране на услугата за цялата сграда, а и е по-смислено да съдиш едно сдружение за една доста по-голяма сума, отколкото да съдиш всеки абонат поотделно за суми от по 5-10-50 или повече лева. Ние сега сме в тази ситуация, която очевидно в крайна сметка ще доведе до фалит Топлофикация и спиране на услугата за всички, което ще повлече след себе си и спиране на тока. Все пак не виждам голяма полза от тези насилсвени сдружения и Топлофикация пак ще фалира, може би малко по-късно. Това ще е в резултат на две неща: ниски доходи и неработещата съдебна система.
14 Октомври 2008 10:24
Sultan, дай линк, ако можеш, приятелю.
Ако този закон бъде гласуван в този му абсурден вид, ще има дела... но не в Страсбург. Там вече е така задръстено, че не им обръщат сериозно внимание тамошните съдии. А и кел файда от решение след 6-7 години...
14 Октомври 2008 10:28
Като нема леб ще има зрелища.
Обаче статията ми подсказа нещо - ако блоковете станат кооперации юридически лица, то не само парно, но общо ще се плащат и данък сгради и такса смет...като за ЮЛ, т.е. с двойни и тройни промили и без никакви отстъпки. А от догодина вдигат данъчните оценки с 50%. Какъв ли ще е "дялът" на панелната гарсониерка? Осигуровките на чистачката са цвете пред тази хипотеза.
14 Октомври 2008 10:56
Stern
Абсолютно си прав и просто си ме изпреварил с минута.
Основната цел е да се лишат хората от собственост.
В БГ предстои процес на окрупняване на градската (жилищна) собственост, а сега ние наблюдаваме само нормативната подготовка за това.
Целта е да се сведат собствениците до към 25% от сегашните 73% !!!
Да имаш дори панелка на края на града в София и другите големи градове ще се окаже истински лукс към 2013 г. Посочвам тази дата защото тя присъства по непонятен за мен начин в почти всички стратегии, планове и прочие документи. Явно това е крайния срок в който трябва да се превърнем окончателно в задния двор на ЕС. Една територия, населена от бедни хора, предлагаща евтини развлечения, алкохол, хазарт, проститутки и дрога.......
14 Октомври 2008 11:05
И каква частна собственост е, когато задтължително влизаш в ТКЗС?

И какво очаквате от комунисти?
Вижте го и paragraph39. ТРъгнал е да ни учеждава, че за комунистически простотии, виновна била демокрацията!?!?!
14 Октомври 2008 11:10
PS:
Врътката е следната (по фази!)
1. Първа фаза 1992 95 - съсредоточаване на населението от страната в няколко големи града. Изпълнена!
2. Втора фаза 1996-1997 - източване на спестяванията на населението.
3. Трета фаза 1997-2001 - приватизация и ликвидиране на държавната. собственост, като парите по криминален начин преминават в ръцете на определени кръгове.
4. Четвърта фаза 2001-2009 - бум на жилищното строителство, надуване на цените и вкарване на хората в дълговия капан на дългосрочните кредити.
5. Пета фаза 2009-2011 - спад на цените на жилищата и продажбата им обратно на онези които са ги построили и продали на високи цени на времето.
6. Шеста фаза 2011-2013 - Живот под наем и на заем! Навеки!
14 Октомври 2008 11:14
Федя, Федя, май трябва да спра да реагирам и на твоите постинги! Нищо такова не казва paragraph39! Може би стилът му е малко висок и неразбираем за теб - той просто разяснява...
Прочее, "изискването" за ограничаване на броя на собствениците на жилища не е свързано с "комунистическото" ни минало, а с някаква американска или глобалистична банка - някой ако има спомен коя беше нека го постне тук. Някаква дама беше дошла да ни "обяснява играта" преди време и беше неприятно изненадана от факта на толкова много собственици на жилища в България...
malechko

Редактирано от - Пламен Пенев на 14/10/2008 г/ 11:16:32

14 Октомври 2008 11:38
Същият режим се предвижда и за новите жилищни сгради, които искат да се присъединят към топлофикационната мрежа.

Т.е. Не се присъединявайте към Топлофикация.
Ама на Племенчетата как да им обясниш някои работи!
14 Октомври 2008 11:51
malechko, дай малко по-внимателно...
Да не ти додат неочаквани гости.
За едно кихане чупят крак, за две - двата крака.
14 Октомври 2008 11:57
Аз пък не забелязах нищо задължително или насилствено. Казва се, че ако една сграда иска да ползва субсидия за саниране или да се включи като нов клиент на Топлофикация, трябва собствениците да регистрират сдружение. Ми никой никого не кара насила да ползва субсидии или да се включва към Топлофикация, нали?

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
14 Октомври 2008 12:05
Ми не искат да се сдружават бе Манрико, не го ли разбра?!
Не искат и толкоз!
А след като хората не искат - следващата стъпка на Държавата е насилието!
Независимо от какъв вид - икономическо, физическо...се тая.
Насилие над индивидуализма, над свободата на личноста и т.н.!


14 Октомври 2008 12:11
Насилие над индивидуализма, над свободата на личноста и т.н.!
Индивидуализмът и свободата на личността са измежду нещата, които ценя много високо. Обаче има и отговорност, и съобразяване с общността. По отношение на жилищата - който иска повече свобода и индивидуализъм, да живее в самостоятелна къща. Като живееш в етажна собственост, трябва и да се съобразяваш с другите собственици, и някои неща да се решават заедно. Друг въпрос е как това трябва да се регламентира законово.

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
14 Октомври 2008 12:30
Ми аз ти го казах - доброволно!
Както е в "Гражданските сдружения"!
Там няма "зорноволно" сдружаване..
14 Октомври 2008 12:51Манрико, а да ти прави впечатление, че досега ние говорим от името на законопослушхите, добросъвестни платци. А ти ни караш да се сдружаваме именно с хора, които не желаят да живеят в общност. Или - по-точно - искат да паразитират. Просто по презумпция приемаме тук пишещите за порядъчни граждани и платци, а сам виждаш, че съвестните не искат да се сдружават с безсъвестните. Защото ония искат "колектив", "екип", "сдружение" - да скрият дърво в гората. ТКЗС-арска работа! Която ти - кой знае защо /кой знае ли?/ - защитаваш. Обединение и едните влачат другите.
Обединение се прави между равностойни субекти с равностойни права. Или между неравностойни с неравностойни права. А тук ни налагат /не предлагат!/ обединение, в което едните ще поемат задълженията на другите. Циганска работа - ние работим, с нашите пари плащат помощи на циганора. Същата тенденция, само че в ролята на циганите ще са тарикатите.
Иначе лафчетата ти са големи - "сдружаване със съседите", "живот с други", но си остават балонести.
14 Октомври 2008 12:57
borowan
14 Октомври 2008 15:02
ФЕДЯ,
/:/ "...Вижте го и paragraph39. ТРъгнал е да ни учеждава, че за комунистически простотии, виновна била демокрацията!?!?!..."
......................................... .....................................
Да те дообразовам малко: Кооперацията НЕ е "комунстическа простотия"! Кооперацията, в днешния й вид у нас и по Света, е възникнала в НЕкомунистическа Англия през 1868 г.- сиреч, доста преди "един призрак"-призракът на Комунизма за заброди из Европа!!! В малко по-различен вид от днешния, Кооперацията е съществувала и в древния Рим- още по-далеч от "призрака на Комунизма", нали!
А "комунистическата простотия"/според теб/, която сега ни налагат "демократгите"-либерали/ идеята за Етажната Соблственост-Сдружение първо се пръкна при управлението на НДСВ+ДПС!/ НЕ е "комунистическа"! Кооперацията ТКЗС е била Сдружение на Собственици на Средства за Производство/земя, инвентар, животни/, а НЕ на собственици на НЕдоходоносни жилищни имоти! Впрочем, ТПК/трудовопроизводителни кооперации/ е имало в България много преди идването на комунистите на Власт през 1944-1947 г.! А и, например, "Комасацията"/укрупняване на земеделски земи/ също е с някакъв елемент на Принуда сега/ и преди/, от страна на държавата!
Аз НЕ съм против Отказ на собственици в Етажна собственост от Сдружение-Етажна Собственост, а съм против Отказ на "Топлофикация" да предлага услугата си на НЕсдружени осбственици в Етажна собственост! Ясен ли съм?!
14 Октомври 2008 15:15
А ти ни караш да се сдружаваме именно с хора, които не желаят да живеят в общност.
Не те карам аз, просто констатирам, че сме принудени. И то не от държавата - тя се опитва по-скоро неуспешно само да регулира. Как се прави в един блок ремонт на покрив, на водопровод и т.н.? Все някак си трябва да се разберат хората. С годините постепенно ще си дойдат нещата на място - говедата да живеят при говедата, свестните хора при свестните, ще се появят по-масово и блоковете, в които от самото начало си има управляващ и заедно с покупката се договаряш да си плащаш такса поддръжка и управление, но трябва някак си да се преживее "социалистическото общежитие".

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
14 Октомври 2008 15:57
Кооперацията ТКЗС е била Сдружение на Собственици на Средства за Производство/земя, инвентар, животни/,

Пропускаш само "Насилствено" и не "Стружение", а "Заставяне". Това е разликата между ТКЗС (комунистическата интерпретация за кооперация) и всичко останало което цитираш по-надолу в твоя постинг.
Така, че ЯСЕН СИ!
14 Октомври 2008 16:09
Още по-друг, пък, е въпросът, че при Социализма, под "Частна Собственост" се разбираше Средства за Производство/доходоносна собственост, капиталистическа собственост/, а жилищата/автомобилите, вилите и т.н./ на Гражданите при Социализма бяха ЛИЧНА/НЕдоходоносна!/ Собственост!

Тука вече имаш и принос към марксизЪма-ленинизЪма в БГ изпълнение.
Понятието ЛИЧНО собственост стопанство беше въведено през 1974г с т.н "Юлска концепция за самозадоволяването на населението......" вече не й помня цалото заглавие. ЛИЧНА трябваше да замести, и по-важното за "узакони" именно частната форма на допълнителни доходи. Специално в селското стопанство се въведе понятието "произведено в личните стопанства на гражданите". В личните стопанства по онова време се произвеждаше основната маса (над 50% от тази за страната) на продукти като зеленчуци за прясна консумация, продукти от овцевъдството и др. Справка за това можеш да намериш в издаваните през онези години "Статистически годишници". Много интересен в това отношение и "Статистическия годишник" от 1984 (10г след "Постановлението за самозадоволяване ......." и там ка беше нататъка)
Да не говорим, че много хора получаваха допълнителни доходи отдавайки под наем (най-вече на студенти и ученици) части от своята НЕдоходоносна ЛИЧНА собственост.
14 Октомври 2008 16:38
Казва се, че ако една сграда иска да ползва субсидия за саниране или да се включи като нов клиент на Топлофикация, трябва собствениците да регистрират сдружение.

Лека корекция по отношение на топлофикацията. Ако сградата не е била топлофицирана преди това, изобщо не е необходимо сдружение а само писмено изразено желание на 2/3 от собствениците. Сдружение е необходимо само ако са били топлофицирани, били са изключени поради масово неплащане на сметките и искат да се присъединят повторно.
14 Октомври 2008 16:55
Защо никой не си зададе досега въпроса, как е в ЕС? Тия сдружения са взети точно от там. Така трябва да бъде и така ще бъде. Писна ми наглите софиянци да занимават цяла държава с кривините си. Сега , ако някой отворко дето мие чинии в ЕС почне да ми обяснява как няма такива работи, ще му тегля една м..на задочно!
14 Октомври 2008 17:19
Има ли нормални хора в българския парламент - това е въпросьт!
14 Октомври 2008 17:27
Ние сме над 70 апартамента. Насъбрание сме по 30 души максимум, само тези, които си плащаме консумативите и парното. Другите се крият като мишоци когато има събрание. Във всяко друго време играят карти и си пийват биричка в една импровизирана беседка до блока. Някои от тях са натрупали такива дългове от неплатени консумативи само, че плачат за съдия - изпълнител. Трябва да бъдат съдени по бързата процедура, не да ме задължават да се здружавам с тях. В сградата няма пенсионер с дългове. Длъжниците са здрави-прави лешпери, с прилични заплати, съдейки по професиите им.
14 Октомври 2008 17:29

Има си просто решение - отказват се от Топлофикация и няма сдружение. Въпросът е защо не се отказват?!
*
Вярно е, че България сега е сдружение на овцете с вълците, но така е с всяка една държава. Особеното при България е, че вълците са прекалено много и прекалено алчни, но никой не ни пита искаме ли да се сдружаваме, т.е. да живеем в една държава. Изходът е един-единсвен - подаваш молба за чуждо гражданство - беж подалеч. Същата работа е и с парното - просто се преместваш в друг блок без парно, ако съседите ти искат да са с парно. Няма насилствено сдружаване, няма проблеми. Проблемите идват, когато хем искаш нещо, хем после твърдиш, че не го искаш и не искаш да плащаш, както е с парното. На думи не искат, на дело го ползват, а сдружението е опит да се приравнят делата с думите.
14 Октомври 2008 17:56
Рамадан Аталай се опита да прокара в енергийния закон поправка, според която в сграда, в която 2/3 от обитателите не плащат парното, това се счита за отказ от услугата и абонатната станция се спира.

Я, какво добро предложение! Само се нуждае от една-две дребни корекции за да стане "работещо":
"Рамадан Аталай се опита да прокара в избирателния закон поправка, според която на избори, в които 2/3 от избирателите не са гласували, това се счита за отказ от представителство и Народното събрание се спира." Трябва да се допълни, че при отказ от представителство, разходите по изборите се плащат от участващите. Все пак е по-достойно да има някакъв служебен кабинет, па дори и авторитарен (след време може да бъде съден), отколкото бандит да продължава да съсипва държавата безотговорно и безконтролно.
Г-н Аталай, преместете приоритетите!
14 Октомври 2008 18:22
Сдружение ще има, дори и да е насилствено. Той и Борис I, ако не беше резнал кратуните на размирните боляри и семействата им, сега нямаше и да си спомняме за Българска държава.
14 Октомври 2008 18:43
Apolitichen, това ми хареса! И правителството да се регистрира като частна фирма, та като не си изпълнят договора - хайде в съда да плащат каквото са взели + неустойки за неизвършената работа
14 Октомври 2008 20:24
Нема частна фирма, за сдружение иде реч. Нека кандидат-депутатите/политически партии да сдружат народа, поне две трети от гласоподавателите, и тогава да "полагат основите на управлението". Ако не могат едни 2/3 да "сдружат", значи не стават и ще кютаме на едно служебно правителство и един президент, дорде се научат да се сдружават.
14 Октомври 2008 22:09

Защо да се отказвам от парно, като си плащам редовно.Държавата искада ми наложи да покривам загубите на Топлофикация, вместо дружеството да си събира задълженията по съответния ред.Преди да минем на индивидуални сметки, бяхме на обща и не можехме да накараме някой да дадат пари, криеха се и се налагаше ние да поемаме загубите .Сега, като не си платят, идва съдия изпълнител и си плащат много бързо.Не желая да се връщаме там където бяхме.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД