:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 388,402,104
Активни 165
Страници 10,645
За един ден 1,302,066
Трилър

Андрей Иванов - бизнес по ръба на скандала

Атаката срещу председателя на СОС успя - постави на карта политическото му бъдеще
Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Андрей Иванов и Бойко Борисов в Столичния общински съвет. Борисов засега не защитава Иванов в компроматната война. Само заяви, че очаква от него да отговори на всички поставени въпроси.
Неочакван развой настъпи в разразилата се компроматна война, водена от РЗС. Втора седмица в епицентъра на скандала е Андрей Иванов, председател на Столичния общински съвет и лидер на столичната ГЕРБ. Иванов внезапно се оказа важна фигура в сценария на РЗС и атаката към него дори надминава по интензивност тази срещу предполагаемия му покровител - вътрешния министър Цветан Цветанов. Бившият полицай бе принуден да се обяснява по много обвинения, част от които неоснователни, но политическият резултат е налице. БСП поиска оставката на Иванов от СОС, а ролята му на водеща фигура при предстоящите местни избори и в ръководството на ГЕРБ е под въпрос.

Голяма част от фактите, изнесени от РЗС, са стари истории, които тежаха върху автобиографията на Иванов от началото на мандата му досега. Председателят на СОС и лидер на ГЕРБ в София е твърдо убеден, че по документи няма да има никакъв проблем с имотното си състояние, и не е изключено това да се окаже така. Нежеланието му да говори конкретно и част от детайлите по сделките обаче предизвикаха въпроси и недоумения, които не могат да бъдат компенсирани с разсъждения за наличие на 120-годишен стаж и лозунги от сорта на "Притежаването на собственост не е престъпление".Имотите на ИвановАндрей Иванов притежава 43 имота на стойност 10 млн. лв., обяви най-напред РЗС. На последвалата пресконференция, на която бяха раздадени и документи, от партията завишиха броя на имотите на 52. Оттам обвиниха Иванов, че ги е купувал на нереално ниски цени, правил е спекулации, нарушавал е забраната за извършване на търговска дейност като държавен служител, прал е пари...

Още в деня на предоставяне на документите стана ясно, че част от тези твърдения са откровена манипулация, а други са недоказуеми. Имотите на Иванов стигнаха 52, защото партията е броила всяко едно вписване по имотната партида на Андрей Иванов. В нея освен покупки фигурират и сделки по продажба, по учредяване на ипотека, по уреждане на съсобственост и др. Иванов използва тази и други спекулации около биографията и имотите му, за да обяви всичко за лъжа. Той заяви, че към момента на влизането му в общината е имал 15 собствености, декларирани пред Сметната палата, че те са купени с пари от бизнес и помощ на родители и заеми и няма никакви притеснения за доказване на доходи. "Единственото вярно нещо е, че имам съпруга Майя и тя се занимава с бизнес", обяви Иванов.

Нежеланието на председателя на СОС да влиза в детайли кой имот с какви пари е купуван обаче му изигра лоша шега, защото около част от сделките остана съмнение. Иванов наистина е декларирал всичките си притежавани към 2007 г. имоти, но активността му в имотния бизнес като купувач и впоследствие продавач наистина е респектираща.

Сред спорните сделки са покупки от 1995 и 1998 г., когато Иванов още не е бил в частния бизнес (той работи в МВР от 1996 до 1998 г. и в днешното НАП - през 1999 г.). През 1995 година Иванов си купува мезонет от 181 кв. м на цена 273 341 лв., към него е купен и гараж. Тези сделки са сключвани дълго преди деноминацията и е трудно да се прецени реалната им стойност, но площта на жилището е впечатляваща.

През 1998 г. Иванов прави друга серия от сделки с районна потребителна кооперация "Искра", в която е съкооператор. На 2 декември той плаща 5099 деноминирани лева за един магазин, 39 330 лв. за пицария, 9778 лв. за павилион на "Еврофутбол", 53 779 лв. за зала за игра и сладкарница за 36 329 лв. на пазара в "Люлин". Сумарно за тези имоти Иванов е платил 144 315 лв. (по цени от актовете), като броени дни по-късно е започнал да продава дялове от новозакупените имоти, връщайки си 34 631 лв. от платеното. Изцяло за себе си семейство Иванови запазва само залата за игри, която е ипотекирана през 1999 г. в Централна кооперативна банка за 50 000 лв. Ипотеката е покрита през 2001 г., когато е учредена втора ипотека за същата сума.

Андрей Иванов не пожела да обясни конкретно откъде са се взели парите за сделките от 1995 и 1998 г. "Зад тези сделки седят 120 години стаж на мен, съпругата ми и родителите ни, бизнесът на съпругата ми и заеми от приятели. Знаете как ставаха нещата тогава", обясни най-общо той. Скандалът обаче не затихна и затова се появиха конкретни числа - 100 000 лв. са от спестявания и останалото от услужливи приятели. "Точно заради заемите продадох дялове в част от помещенията", обясни Иванов.

Яснота няма и за няколко крупни сделки от 2007 г. преди влизането на Иванов в общината. За малък урегулиран имот от 754 кв. м той брои космическата сума от 180 000 евро, или 239 евро на кв. м. По данни на брокери офертните цени през 2007 г. за парцели в Банкя са били около 80 евро на кв. м. През август 2007 г. Иванов купува и 37.5% от имот от 1275 кв. м на обща стойност 200 000 евро, или неговият дял би следвало да е 75 000 евро. Така излиза, че само в рамките на 1 година Иванов вади с лекота 255 000 евро по двете сделки. За тези сделки председателят на СОС каза само, че са с пари от бизнес. От документите се разбра още, че почти всички сделки, които Иванов е сключвал през годините, са на данъчни оценки, тоест реалната им стойност вероятно е била по-висока, но това не е забранено от закона.

Най-странното около Иванов обаче е изумителният баланс между направени разходи по покупка на имоти и заявените в декларацията пред Сметната палата допълнителни доходи извън заплата. Общата стойност на направените през годините покупки от Иванов възлиза на 963 945 лв. (на база декларирани в нотариалните актове цени), а допълнително декларираните доходи са 971 368 лв. Този грамаден доход се дължи на два крупни заема, взети не от банка, а от неизвестни към момента физически и юридически лица. В декларацията пред Сметната палата Иванов сочи, че дължи заем от 391 166 лв. и втори заем - за 31 000 долара (42 000 лв.). На въпрос какви са и от кого са тези заеми Иванов отговори, че не може да се сети, преди да погледне декларацията. Оттогава той повече не се е изказвал по въпроса.Стари познайнициИванов се води бизнесмен от 2000 г. до влизането му в СОС. Тези бизнес времена са давали множество поводи за съмнения в конфликт на интереси, защото сред партньорите на Иванов твърде често е фигурирала общината. През фирмата си "Антей Ем" Иванов е бил приватизатор на общинско дружество (80% от "Банкя-21", купени през 2002 г., и 20%, купени през 2007 г.). Отново през "Антей Ем" той е извършил заменка със Столична община (заменен апартамент от 46.5 кв. м в "Люлин" за терен от 576 кв. м през 2003 г.), вече като физическо лице е купувал терен от Областната управа (през 2005 г. в Банкя), печелил е малка поръчка в Студентски град за текущ ремонт на улици. Този вид сделки през годините се превърнаха в мръсна дума заради очевидната далавера за изпълнителя, въпреки че по закон при много от тях всичко е тип-топ.

Дългосрочните партньорства и бизнес връзки на Андрей Иванов също са спорни. Като председател на СОС той бе поставен в неловката ситуация да води война рамо до рамо с кмета Бойко Борисов срещу човек, от когото дълго време официално е печелел пари - Румен Гайтански. Купената от Иванов "Банкя-21" е била подизпълнител на омразния на Борисов концесионер "ДИТЦ", а Иванов умно си призна това около избора си в СОС и обеща, че вече няма да се занимава с тази дейност.

Иванов години наред се свързва и с бизнеса с маршрутките, макар директно да не фигурира в никоя от фирмите. 9 от маршрутните линии в София бяха взети от Стефани Михайлова, сега депутат на ГЕРБ и съуправител преди време в "Банкя-21", линии държи и Никола Петров от ЕГ-6 - също съуправител в "Банкя-21".

Скандал предизвика и едно от бизнес съдружията на съпругата му Майя Иванова. До началото на 2007 г. Иванова бе съдружник във фирма "Еко Ресурс - Р" с митичния бивш общински съветник Красимир Арсов, който бе движеща фигура при раздаването на скандалните концесии за чистотата в София и при разпределянето на частните автобусни линии. След кризата с боклука в София Арсов се върна в бизнеса с чистенето, а и преди оттеглянето на Майя Иванова през 2007 г. и след това фирмата е редовен изпълнител на обществени поръчки на Столичната община за озеленяване.

На председателя на СОС му се наложи да опровергава и други твърдения, свързани с бизнес отношенията му с "Искра 21" - за получени чрез фалшификация на документи 400 000 лв. по фиктивен дълг на фирмата към него. От "Искра 21" твърдят, че не са взимали такава сума от Иванов и само приятелски му помогнали с издаването на фиктивен запис на заповед, която да докаже пред трети лица, че той има да взима пари. Иванов отрече категорично и обяви шефа на фирмата Георги Славов за мошеник, като изтъкна и спечелените срещу него съдебни дела.

Как ще завърши цялата тази сага, предстои да видим. Едно е ясно - атаките ще продължат. Вчера РЗС обяви, че Иванов е и мутра и е ползвал услугите на бос от подземния свят - Таки, по схема за рекетиране на бизнесмен. От РЗС били готови да представят на прокуратурата привикан при Таки свидетел, който да потвърди това. Трилърът продължава. При това вече със сигурност може да се твърди, че Андрей Иванов е просто съпътстваща жертва. Истинската мишена е друг.
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Яне Янев внася сигнал за корупция и конфликт на интереси срещу председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Атаката срещу Иванов започна непосредствено след изваждането на имотното състояние на Цветан Цветанов.
54
4656
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
10 Ноември 2010 20:00
През 1995 година Иванов си купува мезонет от 181 кв. м на цена 273 341 лв., към него е купен и гараж. Тези сделки са сключвани дълго преди деноминацията и е трудно да се прецени реалната им стойност, но площта на жилището е впечатляваща.

Не е чак толкова трудно.В началото на 1996г. хипер-икономиста, ротарианец, тевтонец, масон и каквото се сетите Тодор Вълчев се похвали, че за една година лева се е обезценил само с 20%-от 65лв.за $, станал на 78, а търговските банки, рефинансирани от БНБ дали 70% лихва.Така, че в най-добрия случай 273000лв.са $4200, или $23на кв.м.
10 Ноември 2010 20:12
Шъ си позволя да префразирам думите на уважаемия колега СтрайкИйгъл
Герберист ли е,
Крадне

Мааму стара,
винаги са ме радвали тези спестовни държавни чиновници от среден и малко по висш есшалон.
С доходи гравитиращи около средни, ако работеха в нормалния частен сектор, спестяват палати.
Това роднини, приятели, колеги покрай тях.. всичкото спестовно и услужва. И все на едни такива цени намират имотчета ... направо мъка.
Понеже масово са селяне, или в най добрия случай подобно на Цветанов, от дъното на пролетариата, година 1ва решава се "апартаментния въпрос", година 2ра заменяме 10-15 годишната трошка с нов лизинг за къде 40к, година 3та подмяна на 'партимента с по централен + евентуално виличка или магазинче (редко хотелче).
Крадат не ами и ушите им плющят, и много успешно се увиват покрай всякакви партии, партийки и идеологии. Стига да са гарантирани на държавната трапеза, и да не се налага да "бачкат" на частно. А герб са ги събрали много, все отбор юнаци.
10 Ноември 2010 20:27
Завиждат им и на двамцата, щото няма как да се самоарестуват, пък и не сакат, явно!
10 Ноември 2010 21:49
Откакто РЗС откри фронт по Иванов всички забравиха за имотите на Цецо, който определено е по-важния. Включително и самото РЗС го остави на мира.
Мирише ми на сделка. Ще видим какво ще стане.
11 Ноември 2010 00:01
Какво ли още замислят лудото Яне, и неговите кукловоди.В имотният регистър може да рови всеки.Не е важно кой колко имота има , а важното е да се докаже, с какви пари са купени.Някои не са забелязали още, че живеем в условията на пазарна икономика, и капитализъм.Всеки има право на бизнес стига, да не нарушава законите.Тука вече Янето издиша.
11 Ноември 2010 00:16
никенце,
не те знам от коя провинция си но заповядай в софия.
Печалното е че лудото яне казва съвсем чистата истина. Просто ... тоя по горе не е нито първото, нито последното корумпирано прасе, а схемата е точ в точ с описаната. Подобни нему са десетки.
Основната врътка, винаги и на всякъде = осигуряване на сделка, на цена в пъти под пазараната.
Валидно само за държавни чиновници.
Схема за придобиване на първия милион.
по нататък поредица успешни сделки... на малко по високи цени.. финансирани от заем с ипотека първия имот.
Класика. Така ви купиха и цецо, така купиха и ралица застраховката, така подкоросаха и на гоцката синчето и неизброима бройка прокурори и старши полицаи.
Проблемът ви е че вашата партия концентрира в себе си наивитет на Нта степен и привлече подобни отрепки на килограм. Дефакто това ви е и основния партиен материал. Жалка история.
най комичното е как масовката ви електорати, са си едни бедни хорица, които обаче се си вярват и се заемат да крепят обикновенни крадци.
11 Ноември 2010 00:43
никенце,
не те знам от коя провинция си но заповядай в софия.
.......най комичното е как масовката ви електорати, са си едни бедни хорица, които обаче се си вярват и се заемат да крепят обикновенни крадци.


Оная към която всички софийски селяци бягат лятото.
И все пак, не разбрах въпросният човек какво е откраднал?
11 Ноември 2010 01:05
Ок,
извинявам се за необмислената "провинциална" вметка, глупаво беше, и съжелявам.
За останалото ....
Нарича се "търговия с власт и влияние, с цел придобиване на материалнаа облага"
Не знам как мога да бъда по ясен. Ако искаш стои и защитавай, ако искаш седни и помисли, кое е нормално кое не
11 Ноември 2010 02:35
Нарича се "търговия с власт и влияние, с цел придобиване на материалнаа облага"


Добре,
дефиницията е знаем, но мен ме интересува с какво точно е търгувал?
Дайте нещо, че да го нищим!

Редактирано от - nikcv на 11/11/2010 г/ 02:37:57

11 Ноември 2010 05:18
Търговия с власт прави Яне. Нормално е, като имаш такава информация, съмнения и обвинения да я предоставиш цялата на когото е необходимо. Какво прави Янето: "На час по лъжича" и заплахи, че ако А. Иванов не си подаде оставката ще изкара още! Това си е грубо и нагло рекетиране, на което всички сме свидетели. Вместо да говорим за този метод за правене на политика в Бълтария, ние смятаме квадратите на А. Иванов и колко са му джобните пари.
Не ме интересува от къде Иванов е взел парите или по-точно бизнеса на жена му, която е започнала в ранните години на демокрацията. Не ме интересуваше и бизнеса на Елена Костова, която по същото време също е трупала пари. През онези години който можа - направи пари. Интересува ме, защо след толкова години и уроци по демокрация в България има политици като Яне, които нагло рекетират през националните медии, а никой не обръща внимание на това!!!!!
11 Ноември 2010 06:47
От статията:
През 1995 година Иванов си купува мезонет от 181 кв. м на цена 273 341 лв., към него е купен и гараж. Тези сделки са сключвани дълго преди деноминацията и е трудно да се прецени реалната им стойност,


Авторката би трябвало да забележи, че сделката е сключвана не само дълго преди деноминацията, но и преди хиперинфлацията. Особено ако е била в началото на 1995 г.
ПП.
А след като заема позиция по въпроса, не беше зле да порови малко за да види какви са били пазарните цени към датата на сключване на сделката. Щеше да е по-добре за статията да поднесе по-точна информация.

11 Ноември 2010 08:41
в целия бЕл свЕт като купиш нещо над определена сума - доказваш произхода на парите. за ЕО мисля сумата беше над 15-20000 евро. и въпросите са на момента. тука се пита избирателно и в болшинството от случаите обясненията са смехотворни. но какво от това?
строиш хотел например, с пари с недоказан произход да речем, и после го продаваш незабавно (или дял от него). с парите строиш три нови хотела и евентуално тогава те питат от де парите? как от къде? от продажбата на хотел!!! а от де парите за първия, до сега се сещам че питаха само Ванко 1.
11 Ноември 2010 09:05
капитализЪм котенца, капитализЪм, свиквайте.....
Има си правила как се правят пари и се придобиват имоти, които трябва да се спазват, който не ги спазва обикновено се разделя с паретата, а често и с живота, ако се наложи .... ако е в интерес на капитализЪмА за който говорим......
-----------------------------------
Ако материята ви изглежда сложна, непонятна, започнете с историята на братя Бурови от времето на "онзи" капитализЪм.... рестипутския....
11 Ноември 2010 09:06
какви са били пазарните цени към датата на сключване на сделката

В София тогава цените обикновено се обявяваха в долари. Срена хубост апартамент в среден квартал беше около 300 долара на квадрат. В крайни квартали по-малко, на хубави места 500-600. Един долар вървеше около 66 лв. 181 квадрата мезонет са били между $50 000 и $100 000. Суми напълно във възможнистите на по-висшите полицейски служители, които вземаха месечни заплати около 200-300 долара по това време.
11 Ноември 2010 09:22
А за да няма неясни работи, очевидно изляха кофата с помия и върху един от най-вероятните и читави кандидати за президент на ГЕРБ. Андрей Иванов е от малкото свестни хора в тази група материал, с доста нещо между ушите. Жалко.
11 Ноември 2010 09:32
Боко да не се ослушва като жалък червенопрашковец!
11 Ноември 2010 09:53
През 1995 година Иванов си купува мезонет от 181 кв. м на цена 273 341 лв., към него е купен и гараж. Тези сделки са сключвани дълго преди деноминацията и е трудно да се прецени реалната им стойност, но площта на жилището е впечатляваща.
Какво му е трудното - курса на германската марка през 1995-та е около 45 лева за една марка /от 42 и нещо, до 49 и нещо/, което означава, че апартамента му е струвал около 6000 германски марки или около 4200 долара. Как стават тези работи?
11 Ноември 2010 10:02
Откраднал е пари, след като не може да докаже произхода на всичките пари, с които е купувал имоти. И не им е плащал данъци на тези приходи. Това вече е закононарушение. Заеми от приятели... Кои са тези приятели и те плащали ли са им данъците? Заемите върнати ли са? Ако са върнати - с какви пари?
Мисля, че сагата едва сега започва. Ако тоя мушморок продължава да се прави на света вода ненапита, сигурно ще му извадят и още неща. Напр. с какво точно се е занимавал в МВР... Или пък ще се заровят в имотните регистри и на други държави с атрактивни туристически дестинации...
11 Ноември 2010 10:12
между $50 000 и $100 000. Суми напълно във възможнистите на по-висшите полицейски служители, които вземаха месечни заплати около 200-300 долара

Тук оставям на страна цената - по мой бледи спомени тогава подобно 'партиментче беше между 35к и 40 УСД. Да се твърди обаче нещо от сорта на "напълно във възможнистите на по-висшите полицейски служители" е най висша форма на гьонсуратлък.
11 Ноември 2010 10:17
Алексей ни подсеща. Бавно. По лъжичка всеки петък. Алексей знае към какво да ни насочи, знае той за биснеса на ортаците и конкурентите. Пък на мене ми е стига само да знам, че този бизнесмен на държавна служба е договарял на данъчни оценки. Какво повече? Не че няма друго тревожно, ако се вярва на числата в статията.
11 Ноември 2010 10:24
Не ме интересува от къде Иванов е взел парите или по-точно бизнеса на жена му, която е започнала в ранните години на демокрацията. Не ме интересуваше и бизнеса на Елена Костова, която по същото време също е трупала пари. През онези години който можа - направи пари. Интересува ме, защо след толкова години и уроци по демокрация в България има политици като Яне, които нагло рекетират през националните медии, а никой не обръща внимание на това!!!!!

Това вече е по интересно, най вече заради елегантната имплементация на концепцията чухче, придружена от крайна форма на лицемерие.
Господа Другари, моралът не започва от утре.
Ако намирате за нормално, облагодетестването на един редови полицай или данъчен, по времето когато той е следвало да се грижи за вашите интереси, Ако освен това имате дебелочието да твърдите, че продължаващата протекция и лансиране на същия компрометиран цървул в политиката са съвсем в реда на нещата, Ако единственото което Ви притеснява е фактът, че други корумпирани говеда вадят на показ мръсните ризи на Вашето момче, то Вие господа, сте неспасяем случай.[/quote]
11 Ноември 2010 10:26
Абе стига съмнения, бе! Ник Цветанов иска доказателства, кой съд и кога е осъдил, че съответната особа е крала и станала многодомец. Дъртият пърдялник е чисто дупе, в живота не е срало.
-
Тва да не ви е белия свят, дето съответната особа трябва да докаже придобитото, платено още след данъци и отчетени животни разноски, щото иначе после съд, конфискация, килията ...!
-
Комунез ли е, чист е и после що имало поколение на дезертьори и майцепродавци, дето не щат да даянат във фирмите на политическата фекалия и помия.
11 Ноември 2010 10:37
Че тоз куманез ли е? Не е ли гербер? Куманези не са ли само от сергейчовците?
11 Ноември 2010 10:43
Андрей Иванов е от малкото свестни хора в тази група материал, с доста нещо между ушите. Жалко.
11 Ноември 2010 11:53
Куманези не са ли само от сергейчовците?

Има комунисти и комунези. Комунистите са едни такива идеалисти, които не са помирисвали власт. Познавам един.
Комунез е всеки един, негов близък, роднина или познат, които пряко или косвено са се облагодетаствали с политическа, икономическа или друга обществена облага чрез БКП.

Комунез е!
11 Ноември 2010 11:57
А тия, които понастоящем пряко или косвено се облагодетастват с политическа, икономическа или друга обществена облага чрез други партии, те какви са?
11 Ноември 2010 11:58
..които пряко или косвено са се облагодетаствали с политическа, икономическа или друга обществена облага чрез БКП..

Ти какво си завършил бре, титане на мисълта? Да не би "Автоматизация на каруцостроенето" - специалност, финансирана лично от английската кралица?
11 Ноември 2010 12:13
Андрей Иванов... свестен... кандидат-президент... жалко...

Как ще е жалко, като е направо забавно?!
Имаме две алтернативни постановки на моноспектакъла "Човешки заем с трудов стаж и фотосинтеза" в изпълнение на двама изпълнители от трупата, пардон - театралния кръжок, на Народната милиция. Вижда се, че освен върху кино- и видео-произведенията работят и на сцена.
Театралната реформа на Веждито вече дава резултат!

Редактирано от - Forza NATO на 11/11/2010 г/ 12:15:32

11 Ноември 2010 12:26
Всички вие, българите живеещи в територията през последните 20 години..
..Знаете как ставаха нещата тогава"
, обясни най-общо той
Виновни, до доказване на противното!!!

--------------------------------------
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
- Д-р Тони Филипов
--------------------------------------
Няма да хвърлям жертви на вълците.
- С. Станишев
11 Ноември 2010 13:02
е това е в стил "сички краднахме, що с мен се заяждате"
само дето не всички са краднали.
И далеч не всички са крали от позиция "държавен служител".
Много ги обичам такива.
Налетяли на държавната хранилка, До живот абонирани за позиция "овластен преразпределител", Не са вкарали или допринесли за 1 лев инвестиция в страната или икономиката, ама отворили едни човки за папане, бетер новоизлюпени юрдечки.
И се наредил отдолу един почетен пролетариат "е сега наште момчета, ама те само малко са откраднали".
И се учудвам как някой до момента не спомена доган. Нещо в стил "ми той доган колко много земА, сия вие тук що дирите" или още по патетичното "къде бяхте вие когато ценков камък...".
предишните крадноха, ама не е карт бланш за сегашните да краднат не по малко и да яхат реваншистката реторика в стил "не ме гледай кви съм ги вършил, слушай ми кви ти ги редя".
А ги редят ... едни плитки плитки, та чак прозрачни. Тревопасна реторика.
11 Ноември 2010 13:19
Киро Японеца ги открехна харабиите с тези заеми от приятел. Нали помните - от Чичовото за да обясни парите си. И като тръгнаха едни приятелства. И Японеца не е осъден и Ивнов няма да е. А иначе и за двамата, както е казал поета "Нийй къде сме? Той къде е ?
11 Ноември 2010 13:45
А тия, които понастоящем пряко или косвено се облагодетастват с политическа, икономическа или друга обществена облага чрез други партии, те какви са?
излишен въпрос, 100% са комунези. Пряко и непряко, се стега не само до БКП, та чак до онея крадци на мандри от 44-та.
Кой не е комунез?
11 Ноември 2010 13:50
Хеат


Ама когато се ебаваш тънко сложи поне един емотикон.
Че виж колко не разбрали има.
11 Ноември 2010 13:53
Ти какво си завършил бре, титане на мисълта? Да не би "Автоматизация на каруцостроенето"
Ооо, егенЧе кадесарско с изпотен червен потник, смръдиш ли от стрес, че си идентифициран по комунезката воня!?!
-
Ясно ми е, че се намеква, че знаете кой съм, какво съм завършил, каква спициалност, къде съм, че и даже вие гробарските кучета се хвалехте, че шебекбаши-тупангиби ми е уредил изхвърлянето от банката, собственост на KBC, пусната да вършее и в Цветелин банк.
11 Ноември 2010 14:00
Цъ, нищо подобно. Аз, персонално, само намекнах деликатно, че културата ти е елемен..., пардон, праламентарна...
11 Ноември 2010 14:05
То и вашто време ше дойде, няма да артисате.
11 Ноември 2010 14:06
Като дойде, ще те възстановим на службицата, бъди рахат.
11 Ноември 2010 14:36
ММММ да, след дъжд качулка.
-
А иначе с трактора споразумяхте ли се след като си пада на главата в затвора и колко пари струва на територията за да му укротите хъса за мъст. Нали не смяташ, че се е плащало от гробарските пари, заложени с апартаментите на многодомеца?
11 Ноември 2010 16:03

Хийт,

Не знам как е, ама и така не е. През м.март 1996 г. купихме през агенция 68, 5 кв.м. апартамент на дъщерята за 2 000 000 лева, или 29 000 долара. Взехме потребителски заем от 700 000 лева, а останалите 1 300 000 лева събрахме от нашите и на сватовете спестявания. Тогава заплатите, ако помните, бяха в хил.лева. Моята беше към 2500 лв. или около 37 долара и се считаше за доста добра. Доларът варираше между 66 и 68 лева. Значи заплата от 300 долара е над 20 хил.лева - по онова време в държавния сектор не бях чувал за такива заплати.
11 Ноември 2010 16:17
Ее-е-е... ти пък сега.... Кой не е куманез... Оня твой познат... Ма той да не би да е единствен на планетата?
11 Ноември 2010 16:28
Сега,
относно имотите на Иванов, ще ви дам пример с мой близък познат, който работи държавна работа, получава към 600 лева чисто, кара чисно нов джип, пуши Давидов, два пъти годишно ходи на екскурзии в чужбина и носи само маркови дрехи.
И работата му е такава, че нема начин да открадне и една стотинка, да повлияе на обществена поръчка за нещо или да лобира. Синекур...
И откъде пари за тоя статус - ще попитате.
В зората на строителния бум родителите му продават един парцел в Драгалевци, който са купили навремето за три лева, голям апартамент в центъра, лош за живеене, но перфектен за офис, и с получените пари той започва да купува имоти на зелено.
Така се сдобива с голямо помещение за фитнес в Лозенец, два магазина в Белите брези, и два апартамента в Стрелбище.
Всичко това отдава под наем.
Човекът не крие, че работи за стаж и за да му минава по-бързо денят.
В ония години всеки с малко пари кеш и повечко акъл можа да накупи имоти, да ги "завърти" после и да си осигури старините.
И то без да пристъпи и едно законче дори...
11 Ноември 2010 16:41
Ма той да не би да е единствен на планетата?
Не предполагам да е единствен. Ама го помня, че през 92 си бях дошъл и го срещам, та се разприказвахме, та по едно време вика "Аз съм комунист", Викам му и що така! Обясни какво смята за правилно според книгите и те така.
Е добре, питам го ти видя ли кво стана с БТ дълга и къде са парите сега, а виде ли с Луканов ко стана, а?
- Отговорът бе - аааа, тия не са комунисти.
---
Всъщност си излезе прав, щото цял живот карал трактора в ТКЗС и власт не е пипал, ама като му харесват идейте и вика, че е такъв, ..... прав е, та чак го запомних.
--
е сега, както да докажеш, че не е комунист и че ония не са комунези, как?
11 Ноември 2010 16:48
Че е мошеник е ясно, но не мога да търпя някой да се правят на шантави и да обясняват, че било изключително неморално да се изповядва имотна сделка на данъчната и основа! Всички правеха така, правят го и ще го правят щом закона позволява! Никой не е луд по желание да харизва на държавата майка по 10 000 лв. отгоре ей така, заради гол патриотизъм!
11 Ноември 2010 17:11
а извинете,
"Някои" не попълват декларации за имотно състояние, и не се подписват че са наясно със санкциите по чл 313 от НПК.
Кат се се хванал а хорото, играеш го.
Или закона само са някой, за нашичките, тц.
Иначе логиката ми е ясна, същата е на пазаруващите с компесаторки, РМДтата, и приватизациите за 1 лев, или примерно на студентите по медицина приватизирали цялата държавна фармация за една нощ.
Ама докато не се избие от главата че "закона, туй е врата у поле" има да плачем по форумите "ама защо все при нас така, и все лошаво"
не става така, другари.
едни немци разгониха фамилията на кол за някакви паршиви (по немските стандарти) пари, французите един Ширак му правиха екзорсизъм баш за кметски сделки, ТУК обаче се чупим да правим челни стойки в защита на абсолюни селски парвенюта, които очеизвадно са се хванали на държавното заради едната далавера. Не става така просто.
11 Ноември 2010 17:15
Sir Mano
[Златен][423]
11.11.2010 г. 16:48:34

Проблема не е когато си спестил от държавата, а когато лудите трябва да ти повярват, че си пазарувал на данъчна оценка и затова ти излизат сметките.
11 Ноември 2010 17:42
Ловки, а това можеше ли да го направи всеки с малко пари и повечко акъл?:
"Иванов години наред се свързва и с бизнеса с маршрутките, макар директно да не фигурира в никоя от фирмите. 9 от маршрутните линии в София бяха взети от Стефани Михайлова, сега депутат на ГЕРБ и съуправител преди време в "Банкя-21", линии държи и Никола Петров от ЕГ-6 - също съуправител в "Банкя-21".
Скандал предизвика и едно от бизнес съдружията на съпругата му Майя Иванова. До началото на 2007 г. Иванова бе съдружник във фирма "Еко Ресурс - Р" с митичния бивш общински съветник Красимир Арсов, който бе движеща фигура при раздаването на скандалните концесии за чистотата в София и при разпределянето на частните автобусни линии. След кризата с боклука в София Арсов се върна в бизнеса с чистенето, а и преди оттеглянето на Майя Иванова през 2007 г. и след това фирмата е редовен изпълнител на обществени поръчки на Столичната община за озеленяване."
11 Ноември 2010 17:46
А това:
"Като председател на СОС той бе поставен в неловката ситуация да води война рамо до рамо с кмета Бойко Борисов срещу човек, от когото дълго време официално е печелел пари - Румен Гайтански. Купената от Иванов "Банкя-21" е била подизпълнител на омразния на Борисов концесионер "ДИТЦ", а Иванов умно си призна това около избора си в СОС и обеща, че вече няма да се занимава с тази дейност. "
11 Ноември 2010 17:51
Подизпълнител на Вълка по чистотата - председател на СОС?
Как ти звучи?
Същий той с много добри познати и бивши съуправители, които по случайност печелят линиите на маршрутките?
Как ти звучи?
Същий той си купувал имоти на данъчна основа, и така покупките отговарят на обявените му доходи.
Само че всички знаем, че никой не продава в София на данъчна основа.
Тоест - реално закупените имоти са за много повече пари.
Откъде са тези пари - от повечкото акъл?
Надали!
От по-малкото съвест ще да е.
11 Ноември 2010 19:01
А ние тук , си ги размахвеме . Регионалните структури на властта са пълни с такива , Категорични недоразумения бре , Честни хора ...

Редактирано от - beagle на 11/11/2010 г/ 19:04:10

11 Ноември 2010 19:24
"Иванов години наред се свързва и с бизнеса с маршрутките, макар директно да не фигурира в никоя от фирмите.

Чакай сега - нали на "свързва се", "според осведомени източници", "както се твърди" и прочие конкретика не верваме...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД