:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 392,981,074
Активни 124
Страници 12,990
За един ден 1,302,066

Ролеви игри по български

Бойко Борисов и Алексей Петров: единият се вижда като Елиът Нес*, другият уверява, че не е като Ал Капоне
Снимка: "Монд"
Бойко и Алексей - до вчера приятели, днес - от двете страни на барикадата.
Единият е премиер и се взема за Елиът Нес, другият е бизнесмен и уверява, че няма нищо общо с Ал Капоне. Съдебната им битка ще продължи в изборните урни.

Макар да е обществен враг номер едно, Алексей Петров си остава шегобиец. Той ни отваря вратата на дома си в околностите на София, скрит зад картонена маска с лика на българския премиер Бойко Борисов. Развеселеният предприемач ни кани да се разположим около тежка стъклена маса в модерния и някак безличен хол. Преди година тъкмо в него влетяват полицаите в рамките на операция "Октопод".

Акцията е насочена срещу двадесетина стриптийз клубове и търговски предприятия и трябва да засвидетелства безпрецедентната решимост на правителството да пребори криминалната икономика. "Петров е едно от лицата на прехода", уверява ни вътрешният министър Цветан Цветанов. "Октоподът символизира симбиозата между структурите на старата власт и организираната престъпност, подкрепени от солидно присъствие в медиите".След акцията Брюксел буквално мърка от задоволствоНай-сетне три години след встъпването на страната в ЕС ще се сложи край на рекета, корупцията и прането на пари! Изобразен като главатар на престъпните подмоли, възникнали преди двадесет години, след падането на комунизма, г-н Петров е третиран като обикновен престъпник. По данни на българската полиция американският посланик в София оценява към онзи момент империята му (включваща такси компания, осигурителна компания, проституция и т.н.) на "стотици милиони долари", както четем в една от грамите му, публикувани от "Уикилийкс".

Следват месеци на строг арест. Сетне правосъдието започва да работи на празни обороти. "От 2001 г. нямам пряко участие в никакво дружество, а само приятелски връзки", твърди г-н Петров. "Цялата държавна машина бе мобилизирана срещу мен. Разпитани бяха към 150 човека. Всичките ми партньори от последните 20 години бяха обект на натиск. Предложени бяха 250 000 евро на един човек, за да свидетелства срещу мен".

През септември 2010 г. Петров е поставен под домашен арест. От 7 февруари вече е на свобода, но без право да напуска страната. Впрочем той е решен да разчисти сметките си. През януари седмичникът "Галерия", който Петров контролира според властите, публикува серия от записи на телефонни разговори, компрометиращи правителството. Информацията очевидно е изтекла от вътрешното министерство или от специалните служби, някои от агентите на които са враждебни към властта. На 10 февруари взрив разрушава входа на редакцията на "Галерия". Цветлин Йовчев, директор на ДАНС, впоследствие подава оставка.Всъщност битката едва започваГ-н Петров вероятно ще бъде кандидат на президентските избори наесен: начин да политизира съдебното преследване, на което е подложен. Истинският му съперник е премиерът Бойко Борисов. Неговата траектория също е атипична. Бивш пожарникар, той е бил телохранител на комунистическия лидер Тодор Живков, сетне главен секретар на вътрешното министерство в периода 2001-2005 г. След избора му за кмет на София създава партия ГЕРБ, с която побеждава на изборите през юли 2009 г. с обещанието да изкорени организираната престъпност. Човек, който се възприема като Елиът Нес, се нуждае от своя Ал Капоне. С тази разлика, че двамата с Алексей Петров не намахват много на оригиналите. В България светлини и сенки, частен и обществен интерес, формална и неформална власт се преплитат.

С врат на бик, тяло на борец и живи, присвити очи с бръчици до слепоочието Алексей Петров проявява леко кокетство: говори за себе си в трето лице. "Петров е средностатистически европейски гражданин", усмихнато утвърждава той. Като че ли сме милиони като него: бойци от антитерористичните части, червени барети, обучени по време на комунистическия режим за борба с протурски настроените мюсюлмани, ръководители на клубове по карате, бизнесмени с множество визитки, сдружени с дебеловрати люде от бившите служби.

В началото на 90-те стотици бивши офицери от тайните служби и армията преминават в охранителния бизнес, а сетне и в осигуряването. Силата им е в биографиите и в подземните структури. Затова е трудно да се разграничат рекетьорите от охранителите.Бандитът в онези години е конкурентът"Занимавах се със силно, а не със силово застраховане - заявява предприемачът. - Създавах групи за самозащита, за да се бранят обикновените хора, защото полицията бездействаше."

Премиерът Борисов, с когото се срещнахме, не желае да говори за Алексей Петров, за да не създава усещането, че държавата упражнява натиск върху правосъдието. Зад гърба им обаче има тридесетгодишна обща история. Двамата са каратисти и приятелството им се ражда на татамито през 1982 г. В средата на 90-те, по думите на предприемача, дори са партньори в дружество, призвано да популяризира техния спорт, което така и не заработва. Според Петров премиерът е участвал в една от конкурентните сиви структури в сферата на охраната и събирането на дългове.

На 14 август 2002 г. Алексей Петров попада под автоматен откос на излизане от столичен басейн. Седмица по-късно Бойко Борисов, главен секретар на вътрешното министерство, го навестява на болничното легло. "Посещавах всички жертви на атентати в съответствие със служебното ми положение", обяснява днешният премиер. През 2008 г., вече като кмет на София, той е изправен пред грандиозна криза с извозването на отпадъците. Алексей Петров си спомня: "Той се обърна към мен за помощ поради риска да възникнат епидемии. Обърнах се към ръководството на ДАНС да намери решение."Откъде Алексей Петров черпи своето влияние?От 2001 г. той е таен агент на разузнаването на ДАНС, преди да бъде назначен за съветник на неговия директор през 2008 г. "Сътрудничил е в продължение на десет години, като е помогнал в разкриването на контрабандни канали", обяснява Явор Дачков, заместник главен редактор на в-к "Галерия". "Подавах безвъзмездно информация относно чуждестранните инвеститори", уточнява самият Петров.

Петров винаги е на границата на двата свята. През декември 2006 г. организира тайна среща на тогавашния вътрешен министър и двама свои някогашни колеги от антитерористичния отряд, т.нар. братя Галеви, превърнали се отсетне в криминални фигури и за всеобщо изумление оправдани през 2010 г. "Те ни подадоха информация за къртици на престъпния свят в редовете на вътрешното министерство", твърди Петров.

Според него разривът с Бойко Борисов се случва малко преди ареста му на 10 февруари 2010 г. Новият премиер установява властта си. "Дотогава общувахме с sms, колкото вие едва ли пращате и на жена си". Но от няколко месеца г-н Петров атакува в пресата. "Упреквах Борисов в желание да възроди тоталитарните методи в областта на сигурността. Тогава се опитаха да ме дискредитират. Борисов се крие зад министъра на вътрешните работи, но той е в основата на гонението. Познава ме много добре".

В импозантния кабинет на премиера висят фотографии от срещите му с големите на този свят. Големите според Борисов са бившите му колеги от чуждите служби. Успехът си дължи на харизмата, уличния език и обещанията да очисти държавата от корупцията. "Борисов не идва нито от десницата, нито от левицата, а от низините - обяснява политологът Иван Кръстев. - Той е политически гений, но няма идеи за управлението. Има чисто полицейски поглед върху света. Успя да внуши страх. Преди хората не можеха да сторят нищо без подкупи, сега просто не правят нищо."

Премиерът отхвърля този прочит.Той вярва в добродетелите на репресията"Затворите съществуват от векове. Понякога се е прибягвало и до по-нечовешки наказания като линчуването и рязането на ръце. Всичко това с една цел: да се предотврати или прекрати определена практика." Г-н Борисов изброява успехите си в борбата с престъпността: десетки печатници за фалшиви банкноти, затворени за две години, арестувани трафиканти на цигари, заловени подкупни чиновници и магистрати... "Това не бива да се забравя. Хората гласуват според делата, а не за харизмата. Затова ме ценят."

Критиците на Борисов припомнят изследване на компанията "Филип Морис Интернешънъл", според което потреблението на контрабандните цигари е нараснало от 18 % през 2009 г. на 34% през 2010 г.

"Такива обеми не могат да бъдат достигнати без съучастието на държавата на определено ниво", заявява някогашният съветник на Борисов - Арман Бабикян от маркетинг-агенцията "Итера". Депутатът Мария Капон също не вярва, че премиерът е въплъщение на промяната. "Олигарсите са все така защитени, но по друга схема. През лятото са на Малдивите, а зимата - в Куршевел."* Елиът Нес (1903 - 1957) е ръководителят на легендарния екип "Недосегаемите", който се бори с мафията в Чикаго по време на сухия режим през 20-те години на миналия век и вкарва в затвора Ал Капоне.
Карикатура: Христо Комарницки
--------------
46
5264
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
25 Февруари 2011 20:14
Мда!
И как да отговори на въпрос за статия, представяща реалността - двама бандити се конкурират?
Впрочем, не само по думите на Петров са били съдружници в обща фирма. Мисля, че до 1998 година, но не ми се рови за подробности.
------------------------------- ----
Блогът на Генек
25 Февруари 2011 20:17
Ето -
"С Алексей Петров сме работили покрай каратето... Направихме фирмите, за да помогнем на каратето. В един момент настъпи конфликт и се разделихме... Лошото беше, че всички, които се събрахме, разбирахме от всичко друго, а не как да направи пари от друго, а не от охрана". Това казва Бойко Борисов през 2001 г.

Фирмата се казва "Будоинвест"...Странно! Защо ли се сещам за агент Буда?
Свързана е била с Румен Николов - Пашата, Стоил Славов, Маджо...
------------------------------- ------
Блогът на Генек

Редактирано от - генек на 25/2/2011 г/ 20:18:32

25 Февруари 2011 20:21
Абе на тебе не ти се рови, ама хората са ти го изровили наготово:

* Елиът Нес (1903 - 1957) е ръководителят на легендарния екип "Недосегаемите", който се бори с мафията в Чикаго по време на сухия режим през 20-те години на миналия век и вкарва в затвора Ал Капоне.

25 Февруари 2011 20:30
Създавах групи за самозащита, за да се бранят обикновените хора, защото полицията бездействаше

Питам се -
какъв МОРАЛ требва да има едно СЪЩЕСТВО за да напише подобно нещо?
Требва ли задължително това същество да е хранено с условни одиници в Москва?
25 Февруари 2011 20:38
Гангю,
отдавна историята е разчепкана. Нес е имал мераци, но Капоне е вкаран в затвора за неплатени данъци /и то поради грешка на адвоката му/, а заслугата е на един счетоводител /утре ще ти дам подробности/.
Всички обвинения на Нес са били недоказани и отхвърлени дори от прокуратурата, не са внасяни в съда.
А филмът "Недосегаемите"...е, той е за публиката.
Та може да си прав за Нес - мераклия, но некадърник.
------------------------------- ---
Блогът на Генек
25 Февруари 2011 20:45
Точно тъй Ганю, значи - събира си антерийката от там дето е попаднал по една случайност и отива нещо като р-л група в НСБОП, яде боб, тихо и кротко работи каквото твърди че може - занимава се с престъпници и не ни занимава нас със мутрата си! Пърфект съвпадение на заявени възможности и възможности за реализация. Дали ще може - аз лично се съмнявам поради силно ограничения Му потенциал- но, може пък и да хване някой пикал, е не в шадраван - за това няма акъл, но на дувар - може би едва ли не, някога, ама не сега!

________________________________ __________
"Масовото приемане на една идея не е доказателство за нейната вярност".
25 Февруари 2011 20:47
Днес кучето ми писа на Митев по тоз вапроз , а ето и него . Адаш , развий темата и ме чакай тъдява ...
25 Февруари 2011 20:56
Генек, докато Ал Капоне е грубото примитивно насилие, то дон Вито Корлеоне е умния и състрадателен за ближните и затова по-силния от Капоне, използващ мафиотските приоми не само за рушене, а и за съграждане . Официално е измислена легенда(Кръстника), но има много сведения, че е реална историческа фигура.
25 Февруари 2011 21:28
. Бърррр. ББ: "Затворите съществуват от векове. Понякога се е прибягвало и до по-нечовешки наказания като линчуването и рязането на ръце. Всичко това с една цел: да се предотврати или прекрати определена практика." Ами това е то /по Вонегът/ дете - дете разбира, старец - старец разбира, мутра - мутри разбира....
25 Февруари 2011 21:42
Бубойко с АлПетров в двойка и като им туриш "експертиза" на консилиере ИвКръстев , ти не требе преразказ на Прехода към майната ни . Баф , подигравката с цял един народ ...

Редактирано от - beagle на 25/2/2011 г/ 21:44:09

25 Февруари 2011 22:04
Бойко Борисов - политически гений? Идвал от низините? Ха-ха-ха, Иване Кръстев, ти разсмя цяла България.
25 Февруари 2011 22:13
Четенето ме затрудни, не разбрах какво е "намахвам".
25 Февруари 2011 22:29
В Либия майките плашат децата си така: "Ако не слушаш, Бойко ще прати самолета да те вземе".
25 Февруари 2011 22:37
Не помня Бабикян да е бил съветник на Борисов.
25 Февруари 2011 23:04
С цялото ми уважение към автора, но статията две пари не чини! Натрупани, нахвърляни разни парчета, от тук нещо се подава, от там някое крайче стърчи, та накрая нищо.
25 Февруари 2011 23:18
"Той вярва в добродетелите на репресията."
Добре ме подсети. Щяхме да пълним хазната с милиони от полицейски акции.
Ало шефе, къде са парите?
25 Февруари 2011 23:22
Единият се мисли за Лох Нес, другият уверява, че не е Ал Тъпоне.
25 Февруари 2011 23:54
И мен малко ме изненадва твърдението, че Бабикян е бил съветник на Борисов, но може да е грешка: чуждите журналисти често се объркват кой кой е. Във всеки случай, интересно е, че са се срещнали с него и с Капон. За Кръстев не е толкова интересно - всеки журналист или политолог пита за него още от летището...
Ако Алексей Петров се кандидатира за президент, сигурно ще успее да обере някой-друг процент протестен вот, тъкмо от оня, за който писа Галя Горанова наскоро, от онези хора, които никога не са гласували два пъти за една и съща политическа сила (мнозинството избиратели на ГЕРБ са тъкмо от тези). С други думи, Алексей Петров, дори ако е наглед парадоксално, ще влече избиратели от нишата на ГЕРБ. Та да освободи поле за дипломатичния, културен и проевропейски президент, който ще бъде избран наесен.

---
Блогът на Руританец - Ruritania Press
26 Февруари 2011 07:37
Гледам, че в. "Сега" не е отразил едно знаменателно /и показателно/ изказване на Б. Б. вчера в парламента:

Икономиката ни ще банкрутира до 10-15 години, ако не започнем да строим АЕЦ "Белене". Това алармира вчера премиерът Бойко Борисов по време на дебатите по Стратегията за национална сигурност в парламента. По думите му тогава токът ще е 18 пъти по-скъп. "Ако не започнем да строим "Белене" и бъдат спрени V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй", при цените на електроенергията от ветрогенераторите и соларните паркове след 15 години икономиката на България ще банкрутира", обясни Борисов. ..
Натиснете тук
Защо се подминва? Или се чака да му мине /както при уволнението/ и да запее друга песен днес след като се събуди.
Иначе, ако си държи на думата, това е коренна промяна във възгледите на Бойко.
26 Февруари 2011 07:40
Статията, обаче пропуска една доста вероятна хипотеза, за която Луджев спомена по телевизията, без да уточнява нещата. Доколкото знам Алексей Петров е човека, който изобличи Иван Дражков, като американски агент и Дражков го изхвърлиха от ДАНС. Тъй като Цветанов не само изпълнява инструкциите на хамериканците ами се и престарава (те като пр**ат, той се на**ра) затова подгони Алексей Петров. Не забелязахте ли колко се интересуваше Уорлик от това дело. А Иван Дражков го върнаха, нищо, че брато му си беше престъпник. Там е работата, че срещу Алексей Петров нямаше никакви първоначални доказателства и надеждата на Цветанов бяха да събере годни такива, ама за 1 година такива въобще не можаха да съберат (освен някакви смешници дето разправят как ги е ударил с лопата преди 12-13 години).

Редактирано от - Mrx++ на 26/2/2011 г/ 07:43:33

26 Февруари 2011 08:08
Вестнико, взехте да омръзвате с темата.
26 Февруари 2011 08:35
Кой вестник? "Монд" ли?
26 Февруари 2011 09:44
Васик,
намахва /по нашенски "намаа"/ означава много неща.
По нашия край се казва: "И като й го намаах..."
Гангю,
дон Вито е измислен образ с цел мафията да не пречи на филма /доста разговори са водени около създаването на книгата и филма със "засегнатите"/.
Но добрият дядо, дето си обича внуците и е принуден да бандитства за единия хляб с хайвер...Банална манипулация за пред наивната публика.
А Ал Капоне си е бил човек на 20-те и 30-те, измисленият Вито трябва да представя "модерните" бандити - със скруполи, меценати, семейни хора след войната.
-------------------------
Блогът на Генек
26 Февруари 2011 10:35
Става дума за това:
С тази разлика, че двамата с Алексей Петров не намахват много на оригиналите.

Ако статията е добре преведена, тогава тя трябва да е публикувана в рубрика "После" на Монд, защото не вярвам, че това намахване ще помогне на сериозните читатели да се ориентират в българската политика.

Редактирано от - Васик на 26/2/2011 г/ 11:10:44

26 Февруари 2011 10:45
Вчера Doctora е публикувал линк към тази статия, на 3 стр. от вестника се намира. Това е линкът на Doctora. Натиснете тук

Редактирано от - Васик на 26/2/2011 г/ 11:08:44

26 Февруари 2011 10:45
Борисов не идва нито от десницата, нито от левицата, а от низините - обяснява политологът Иван Кръстев. - Той е политически гений, но няма идеи за управлението.

Че Борисов е гений и не произлиза от червената буржоазия е известно и без др. Кръстев, но прозрението за управленските му идеи показва, че борците за комунизъм вече се чудят от коя точно болест да мрат. Управлението, както знаят дори пролетариите на умствения труд, е ръководене и контролиране. Довчера прогресивните сили ореваваха орталъка, че Борисов прави и двете с много хъс и новаторство. Даже с повече от необходимото, според червено-сините шамани. Сега пък изобщо не било така. Диагноза: комунистическа идеология в шизофренна форма.
26 Февруари 2011 10:53
От този автор има такава статия, но не е за България.
Il y a du monde au Babouin.
26 Февруари 2011 11:01
С тази разлика, че двамата с Алексей Петров не намахват много на оригиналите. В България светлини и сенки, частен и обществен интерес, формална и неформална власт се преплитат.

Това в Медиапул звучи малко по-различно
Само че двата образа, неговият и на Алексей Петров, са по-двусмислени от своите архетипове. В България се смесват сянка и светлина, частни и обществени интереси, официална и неофициална власт.
26 Февруари 2011 11:33
До тук , добре . Остава да ни светне , що значи "ролеви игри по български" ...
26 Февруари 2011 11:49
***

Редактирано от - sybil на 26/2/2011 г/ 12:22:51

26 Февруари 2011 13:09
Бийгъл,
смисълът на заглавието е познат на българина като "Видяла жабата, че подковават коня". Борисов и Петров са (от гледна точка на французина) тъмни балкански субекти, които пробват да играят на стражари и апаши по американски, демек и ние пушим цигари Кент и ядем бонбонки Тик-так. Даже балканският гений самоиронизира тази своя черта във филма "С цървули по Дивия Запад". Борисов май го даваха на детска снимка с шерифска значка в култовото предаване на Екатерина Генова. Смисълът е, че двама сходни герои искат да играят, но това няма как да стане, ако един от тях не стане апаш. Затова Петров трябва да е Ал Капоне, колкото и зле да играе тази роля, а ако не е Петров, трябва да се намери друг Капоне. През по-голямата част от живота си човек играе ролеви игри - ученик, подчинен, баща и т.н. Тези двамата може да си играят и на чичо доктор, но поне да не ни занимават.
26 Февруари 2011 13:21
Без да сетя днешната дописка , вчера ги коментирах при "метафизика" Митев . Гледам на Бубойко и АлПетров през "двуединството" им в днешния ни общ живот . Разрешението на проблема с подобни типажи в него е в едновременното им прогонване от публичното пространство със съответни мерки срещу рецидиви . Станахме за подигравка на Континента , че и на самите Балкани ...

Редактирано от - beagle на 26/2/2011 г/ 13:59:21

26 Февруари 2011 14:16
Един вид "Българско политическо театро" (или позорище), мило Бийгълче
26 Февруари 2011 14:50
Е, уважаеми форумци,

Преди 20, па и повече години, когато бяхме начинаещи (като някои от вас) не се занимавахме с "тракторите".
Занимавахме се с ТРАКТОРИСТА!
Михаил Сергеевич Горбачов - завършил Висш Институт по комбайни и трактори.
Сиреч, дипломиран ТРАКТОРИСТ.

Поздрави!
26 Февруари 2011 14:54
Ян Тзе,
и ти намекваш, че може...Сакън!
А иначе - добре дошъл!
-----------------------------
Блогът на Генек

26 Февруари 2011 15:02
И Яне си имаме , Боже мили ...
26 Февруари 2011 15:05
Уважаеми, генек,

Не съм чел всички коментари и (вероятно по тази причина) не разбирам какво "намеквам". Сиреч, не разбирам намека ти!
С удоволствие ще отговоря на ясен въпрос.
Поздрави!
26 Февруари 2011 15:19
Нес казвате много добро сравнение.За първи път имаме толкова добро правителство което разбута оборите.
26 Февруари 2011 15:32
Известният хол с найлона на пода.
26 Февруари 2011 15:38
Като нямаме истинска войска - така е. Войската е за 2 неща. Първо да защитава държавата при чужда агресия. И второ, когато се наложи, да направи военен преврат и да я очисти от боклуци. Справка 1934 год.
26 Февруари 2011 16:02
И нито дума в цялата статия за личността на агент Гоце - за неговите връзки с мафията, за неговата роля, съветници, за изтичането на мандата на Гоце... А това е много важно. Мандатът на Гоце свършва....
26 Февруари 2011 16:52
Ян Тзе,
ама няма намек.
Горбачов Тракториста такова мамата на държавата си. Петров Тракториста ще я и закопае.
-------------
Блогът на Генек

26 Февруари 2011 17:18
що значи "ролеви игри по български"

Ся, когато си джиткаме на ролкови кънки(респективно дъска) и се състезаваме имаме "ролеви игри". А когато сме матроси и си връткаме руля насам-натам тогава имаме "рулеви игри"
26 Февруари 2011 21:17
Журналиста от чуждата газета писал , писал и накрая хвърлил едно голяяямо такоз - петно, върху материала си с включването на бившата комсомолска секретарка на езиковата в Пловдив, отраснала зад граница с нежните грижи и блага на социализма до 1989г - днес виден демосрат, изживяващ се ръководител на кръжок, наричайки го гордо партия - г-жа Купон. Арогантност, безпардонност, нетипични дори за мъж, безцеремонно прелитане като цветарка от синя коалиция, в мажоритарен кандидат на РЗС на последните избори , после се завъртя като съоснователка на АБВ чрез земеделците на Ст. Личев- но я шкартираха и от там .Преди месеци заиграваше с ГЕРБ- не й се включи пак вентилатора . Мила родна картинка, заради която сме и на този хал.......А що се отнася до факта , че изплуват заедно с пиарчика Армен Бабикян - ех, сърце, замълчи.
26 Февруари 2011 22:48
Има ли ги и днес , героите ни от 19 май 1934 година , Боже мили ?...
27 Февруари 2011 17:13
Гангю,
ети ти малко данни.
Оскар фрелих пише през 50-те години "Недосегаемите" и взема като основа официалната история на Нес.
През 1987 година се снима филма и се създава образа на честния, безкористен, смел държавен служител.
А истината е, че шестима бизнесмени от Чикаго вземат в ръцете си очистването на града. Отиват при президента Хувър, обещават финансиране и искат държавни служители за това.
Създадени са два екипа - официалният, на Нес, и скрит - начело с Френк Уилсън, счетоводител от "Вътрешно данъчно облагане".
"Тайната шесторка" плаща 75 000 долара - в днешни пари 1 милион.
Повече информация - "The Untoushables - The True Story", документален филм.
Та ББ наистина мяза на Нес - фиктивен, параван, занимавка за публиката.
А отзад е Уилсън...Алексей Петров? Или Дянков?
Ще видим, както казал Рей Чарлз.
------------------------------- --------
Блогът на Генек
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД