:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 390,954,258
Активни 81
Страници 4,506
За един ден 1,302,066

С Плевнелиев няма да се излагаме пред чужденците. Ще ги забавляваме

Българският президент злепоставя България зад граница повече и от премиера Борисов, защото говори чужди езици и го разбират
Христо Комарницки
Туш


На президента Росен Плевнелиев не са му нужни 100 дни търпимост, за да проличи какво може на новия си пост. От завръщането на Наполеон I на власт през 1815 г. всеки държавник има право на сто дни, преди да бъде критикуван. Само че Плевнелиев се отправи към политическо Ватерлоо не след три, а след два месеца от встъпването си в длъжност. Щом си отвори устата пред чужденци, слушателите му се споглеждат какво му става. Обзема го логорея от възторжени празнодумства, неуместни клишета, смехотворни фрази, деформирани чуждици и лапсуси, които ни връщат към времената на Добри Войников и неговата криворазбрана цивилизация."Много амбициозен човек съм и ще ви изненадам като президент",обеща той в интервю на 19 януари, три дни преди встъпването си в длъжност. Удържа думата си, защото резултатът е смайващ. Уж е живял зад граница, уж знае как да се държи прилично, уж владее чужди езици - но предизвиква комичен ефект. Един от най-добрите анализатори на комичното - покойният естет Исак Паси - сочи в книгата си "Смешното" три задължителни елемента на смехотворството: претенцията, подобието и изненадващото несъответствие. И трите ги има у Плевнелиев.

Амбицията му да покаже какво може го отведе още на третия ден като президент в столицата на ЕС Брюксел. Станалото ритуално поклонение в европейските институции на новоизбраните висши държавни ръководители на България този път излезе от обичайните си протоколни рамки с претенцията, че Плевнелиев е много по-широко скроен от скования си предшественик Георги Първанов. Новият държавен глава заложи на импровизаторския си усет и внесе художествен живец в образа на държавата, която представлява. За два дни (25-26 януари) се срещна с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, на когото му бе пламнала главата около предстоящото подписване на Фискалния пакт, поставящ го встрани от жизненоважна за ЕС реформа, разговаря с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, играещ ролята на помирител във финансовите крамоли, и се видя с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, чудещ се как да извади алианса от Афганистан, като запази образа му на победител.

Ето какво им каза:

1) На Барозу - "Президентът и България ще имат активна и ясна позиция за повече интеграция и за Европа, която в тежки моменти взема адекватни решения". Любезната мъгла от българска страна по болезнения за Барозу въпрос дали кризата не става повод да бъде маргинализиран получи също толкова любезно мъгляв отговор от него по болезнения за България въпрос за приемането й в Шенгенската зона: "Убедени сме, че България трябва да бъде оценена обективно и честно по въпроса за Шенген".

2) На Ромпой - "България е активна и отговорна, страната ни споделя оценката, че следващата фаза на интеграция и стабилизация е важна и очаквана за ЕС. Нашата страна е символ на трудни реформи и фискална стабилност, които не се постигат даром. Гордеем се с нашите резултати, макар да не сме съвършени". Скромността на Плевнелиев навярно е направила силно впечатление на кроткия президент на ЕС, който отвърнал кое според него пречи на държавата ни да бъде съвършена: "За България е много важно да постигне напредък в областта на корупцията и организираната престъпност, в укрепването на правосъдната система и върховенството на закона".

3) На Расмусен - "Искам да повиша нивото на комфорт и разбиране в централата на алианса в Брюксел, че България е активен, солидарен, добър партньор, готов да поема отговорности и да бъде чут по теми от наш национален интерес... България е достоен член на атлантическото семейство, гордее се с участието си в мисиите, но искаме и можем да бъдем по-активни и по-интегрирани". Расмусен заяви, че е благодарил на президента за приноса на България в мисията в Афганистан и не е поискал допълнително участие, защото страната ни вече е направила достатъчно.

Като "амбициозен човек" обаче Плевнелиев реши да се покажепо-голям католик от папатаи месец по-късно (на 29 февруари) се метна на самолет, уреден му от американския посланик Джеймс Уорлик, и отиде в Афганистан, за да настоява, че България може да направи още повече в размирната държава въпреки отклонената му оферта от генералния секретар на НАТО. "България може да строи болница в столицата на Афганистан - Кабул, а афганистанската страна има готовност да предостави мястото за нея", съобщи прессекретариатът на президента. Той е посочил пред афганистанския си колега Хамид Карзай, че има "повишен интерес в последните месеци от страна на български фирми за развитие на бизнес контактите и търговско-икономическите отношения с Афганистан, и е изразил готовност да съдейства за насърчаване на българските компании да работят по-активно с азиатската държава". Не е ясно как държава, която не е в състояние да плати превоза на президента си до Афганистан, ще плати изграждането на болница там. Пълна мъгла е и как ще изпълни този проект, когато силите на НАТО вече планират изтеглянето си и няма да има кой да охранява строителите - може би само нашият контингент ще остане да си дослужи. Възможно е афганистанците да ни поискат само парите, а сами да си изградят болницата. Дава ли си сметка Плевнелиев, че когато заявява нещо като президент, може да бъде прието насериозно, особено когато свидетел е бил американският посланик? Но за човек, за когото африканци и афроамериканци са едно и също, какво значение може да имат такива подробности? Превъзбудата от пътуването му се изля в интервю по Нова телевизия на 4 март, което съдържаше следните бисери: "Българските войници говорят езици, българските войници управляват безпилотни самолети, българските войници се интегрират в разузнаването, българските войници са локално силни, защото познават по-добре афганистанците дори от американците, и това е изключително ценна информация. Българските войници са толкова смели, че когато една кола, натоварена с взрив, удари тяхното КПП и се взриви, те се държаха блестящо".

Макар и да се е въртял по паркинЗи (изразът е на Р.Пл.) в Германия и други страни в зората на българската демокрация, Плевнелиев показва, че етвърде бос във външната политикаПървото гостуване при него на чужд държавен глава се запомни предимно с гафове. Можеше да се очаква, че новият президент ще се подготви сериозно за посещението на 28 март на чешкия си колега Вацлав Клаус, но посрещането му на "Дондуков" 2 започна със следното приветствие: "Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша..." Щом се усети, че е сбъркал, побърза да се поправи: "Дами и господа от Чехословакия..., от Чехия. Извинявайте, извинявайте, още веднъж извинявайте". Така от третия път президентът позна от коя държава пристига гостът му и тройното извинение само подчерта на какви нелепи гафове е способен. Гостът и придружаващите го показаха добри обноски и приеха лапсуса с усмивка, а срещата продължи по протокол.

Впрочем точно протоколът е едно от очевидно слабите места на новата президентска администрация. Не бива да се забравя, че по конституция държавният глава на България има предимно протоколни функции и някой трябва да дава вразумяващи ориентири на президентските импровизации. Ден след излагацията пред чешкия президент Плевнелиев покани на закуска посланиците на държавите от ЕС. Нормално е да се очаква, че пратениците на едни от най-богатите държави в света са сити хора и ги е интересувало не толкова сутрешното меню на президента, а какво мисли за проблемите на ЕС и мястото на България в съюза. Журналисти не бяха допуснати и затова самият Плевнелиев направи изявление след срещата: "С тези срещи България заявява, че иска да комуникира активно, да решава активно, да има ясни и категорични позиции по въпроси на европейската агенда и нашите приятели в Европейската общност могат да бъдат сигурни, че това ще бъде практика". Журналистите вероятно са се досетили, че под "агенда" президентът разбира "дневен ред", а под "Европейска общност" - "Европейски съюз" (трансформацията от "общност" в "съюз" стана с Договора от Маастрихт през 1992 г., когато Плевнелиев е бил в Германия). Въпросът е, като "иска да комуникира активно", има ли нещо смислено да казва, или смята, че чуждите дипломати са доволни и отсловесна попара, сервирана в президентствотоРешил, че вече плува успешно в международни води, Плевнелиев се отправи на другия ден, 29 март, на посещение в Италия. Там благодари на президента Джорджо Наполитано "за изключително важните, тежки и силни реформи, които е предприело италианското правителство. Те отекнаха в България, в Европа, в света, възстановиха доверие, помагат и на нас, и на Европа да се справи по-леко с предизвикателствата, които все още стоят пред нас." Отдъхнахме си, защото и Италия ни беше голямо гайле... "Отношенията между България и Италия са отлични. Те са отлични, защото се базират на хилядолетна традиция", продължил да ръси любезности Плевнелиев, без да се спира от историческия факт, че държавата Италия съществува едва от 150 години.

Президентът Плевнелиев вече дава заявка,че може да бъде по-вреден за българската външна политика дори от дипломатически непохватния Борисов. Премиерът със своята недодяланост е като Бай Ганьо, когото европейците не разбират, защото не им владее нито маниерите, нито езиците. Като по-образован Плевнелиев създава проблем тъкмо защото умее да се изразява на чужд език, колкото да разберат чужденците неговия дефицит на държавническа мисъл. Ако трябва да бъде оприличен на литературен герой, той наподобява по-скоро добрия войник Швейк, с когото европейците чудесно се забавляват, защото с цялата си абсурдност се вписва в средата, която познават.

126
17658
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
126
 Видими 
04 Април 2012 19:57
Много добър текст
04 Април 2012 19:58
Има една тънка, но отчетлива разлика между това да си президентче и да мааш с гегата по ливадите на Голуей, Мейо, Роскомън(няма майтап) и Слиго.
04 Април 2012 20:16
Браво, г-н Терзиев. Само за Швейк не съм съгласна - не е комичен герой, а шут по принуда.

Г-н Плевнелиев го виждам по-скоро като епизодичен образ в Швейкиадата - безименен австрийски фелдфебел...

- Откъде си? Аха, Прага, знам, аз, знам, при Варшава, нали? Преди една седмица имах двама евреи от Варшавската Прага[6], ами полкът ти кой номер е? 91-ви?

Фелдфебелът взе наръчника и го запрелиства:

— Деветдесет и първи полк е ереванският, Кавказ, базата му е в Тифлис, как ти се струва, всичко знаем, а?


(С извинение за повторението на цитата в този честен форум. Налага се...)

04 Април 2012 20:31
Права сте Дорис, Чехльо не е нито фелдфебел-школник Биглер,нито подпоручик Дуб, по зле е, затова епизодична роля
04 Април 2012 20:36
абе доста го докарва на Биглер.

След това си свали панталоните и започна да се напъва, като в същото време бършеше сълзите си. Накрая се възползува от тетрадчицата с надпис: „Схеми на най-известните и забележителни битки на частите на австроунгарската армия, съставени от офицера на Н. В. Адолф Биглер“. Осквернената тетрадка изчезна в дупката и като падна на железопътната линия, продължи да се рее между релсите под устремения напред военен влак.

Фелдфебел-школникът Биглер изми зачервените си очи в клозетния умивалник и решил да бъде силен, дяволски силен, излезе в коридора. Още от сутринта го болеше глава и корем.
04 Април 2012 20:45
смешльо
04 Април 2012 20:50
Статията е добра. Но да уточня - това беше казано във форума много преди изборите...
--------------------------
Блогът на Генек

04 Април 2012 20:50
И за още един се сетих:

Хлестаков, молодой человек лет двадцати трех, тоненький, худенький; несколько приглуповат и, как говорят, без царя в голове, - один из тех людей, которых в канцеляриях называют пустейшими. Говорит и действует без всякого соображения. Он не в состоянии остановить постоянного внимания на какой-нибудь мысли. Речь его отрывиста, и слова вылетают из уст его совершенно неожиданно. Чем более исполняющий эту роль покажет чистосердечия и простоты, тем более он выиграет. Одет по моде.

(Характеры и костюмы. Замечания для господ актёров.)

Н. В. Гоголь
»04 Април 2012 20:53
На този електорат не му трябва, а и не заслужава, по-добър президент.
04 Април 2012 20:56
Докарва го wreckage, ама никога няма да успее да бламира негово пожарникарско величество подпоручик Дуб:

И фелдфебел-школникът Биглер, който също получаваше вече позиви, си каза, че предпочита да се надриска, отколкото да пропусне прекрасния случай да бламира подпоручик Дуб.


04 Април 2012 21:03
Ей неблагодарен народ!

Излагал се бил Плевналиев!

Ами ако за президент беше избран ЦЦ или ББ?

Най-важното е, че републиката ни става от чиста по-чиста, от свята по-свята и че трупа авторитет!
04 Април 2012 21:04
Ще използвам едно от любимите клишета на г-н Президента - "тотален" /да си спомним "тотален приоритет"/:
Мисля, че откакто го обявиха за кандидат-президент, Плевнелиев е в тотален стрес. Надявах се да му мине бързо... вече не съм сигурен...
П.С. Мисля, че ако не се посъветва с психолози, ще му се наложи да отива при психиатри.
04 Април 2012 21:09
За протокола:

Чехълчето (Paramaecium caudatum) е добре известно едноклетъчно.
В света съществуват около 7000 вида чехълчета.В Черно море и в сладководните басейни на България са около 500 вида.
Около 400 от тях са в ГЕРБ. Останалите са равномерно разпределени в останалите политически партии.
04 Април 2012 21:12
Мдам....
Псевдоинтелектуалщината напъплила нашите земи най-сетне изплува и най-отгоре.
Всеки научил 20-тина купешки думи и гледайки ниското и все по-понижаващото се интелектуално ниво на хората на върха, започва да плещи 20-тината израза които е научил разчитайки на ответната реакция на обществото, която би трябвало да бъде: "Ей, тоя колко е умен - дай да го направим наше момче и да му дадем нещо".
Псевдоинтелектуалщината и псевдопрофесионализмът ще доразрушат територията.

04 Април 2012 21:28
Кметът на Димитровград с фалшива диплома?
Депутатът от ГЕРБ Иван Петров е изпратил sms до премиера Бойко Борисов днес, в който натопил съпартиеца си – кмета на Димитровград Иво Димов, че е с фалшива диплома.

Натисни тук

Проверка в регистрите на висшето училище показала, че човек с неговото име никога не е бил записван за студент и съответно не му е издавана диплома.

Я-яяя...
В нашите университети имало регистри.
За разлика от тези в САЩ....
04 Април 2012 21:31
Биглер поне е бил фелдфебел-школник.
04 Април 2012 21:47
"Много амбициозен човек съм и ще ви изненадам като президент",

Земи да гълташ ножове!
Или горящи факли.
С друга простотия не можеш ни изненада.
04 Април 2012 21:57
Първите коментари сa естествено продължение на великолепния анализ на Терзиев. Само, че ми е гузно да се смея, срам ме е да плача...


04 Април 2012 21:59
Не мога да повярвам, че този човек за кратко време е успял , ама наистина, да надмине Хлестаков . Истински талант...
04 Април 2012 22:11
кмета на Димитровград Иво Димов, че е с фалшива диплома
ГЕРБ е третата /или четвъртата/ партия в която намира пристан неспокойната натура на склададжията Иво Димов. Да, държаха със съдружника си малък склад за кетчуп, лютеница , горчици и майонеза. Разкарваха ги из хасковските села. /Ако се не лъжа фирма "Уикенд"/ Когато стана областен координатор на ГЕРБ в Хасковска област и кандидат-кмет на Димитровград Димов прехвърли дяловете на брат си. Ха познайте от три опите през последните две години коя е най-мощната фирма за хранителни стоки в Хасковско? Коя е фирмата, спечелила всички обществени поръчки за доставки в столове, училища, старчески домове, детски градини?
Кога и какво е учил въпросния Иво - сие тайна великая ест!
04 Април 2012 22:22
Г-н Терзиев, а защо нищо не написахте как бе посрещнат президента Първанов по случай честванията на 150 години на Италия? Та той стоеше като в небрано лозе, а Медведев дори не се ръкува с него, дори само за протокола. Всички разговаряха помежду си поне за 5 минути, а с него - никой. А все пак беше със стаж 10 години като президент. А Плевнелиев поне го дадоха по националната телевизия и италианците видяха кой е президент на България.
04 Април 2012 22:28
Чехълчето (Paramaecium caudatum) е добре известно едноклетъчно.


Чехльо (Rosenium vulgaris) e недобре изучено триклетъчно. Има около 30 зъба които винаги са навън. Най-добре развитата клетка се явява клетъчният телефон по който получава инструкции, когато не му вменяват идеи ч/з чембери лично от Него!
04 Април 2012 22:28
Данил, нашият Шлепанец някой ден ще напише мемоари:

...Един път даже управлявах държавата. Странно: президентът заминал, къде заминал - неизвестно. Е, ясно - хората заприказваха - как, какво, кой да заеме мястото? Много политици се оказаха мераклии и пробваха, но като опре до работа - тц, не е за тях, сложно. Изглежда лесно, ама като го разгледаш отблизо - направо да си ЕБП... Виждат - няма как, та право при мен. И в същия миг интернетът заприщен от мейли, мейли, мейли... Представяте ли си, това 35 хиляди мейла освен другото...

Какво е положението - питам аз. "Росен Асенович, тръгвайте да управлявате държавата!" Да си призная, малко се смутих, бях само по чехли, таман да откажа, но си викам - ще стигне до Началника, че и после в трудовата книжка... "На разположение съм, господа, тъй да бъде, приемам, само че ако нещо - така ще се разкрещя!..."

По Гогол.
04 Април 2012 22:36
А Плевнелиев поне го дадоха по националната телевизия и италианците видяха кой е президент на България.


И какво точно видяха италианците Озъбено, свирепо куче или озъбен хилещ се де**л
04 Април 2012 22:36
С изявите си до сега Роско доказа,че не е Чехлю.Той си най-обикновено чехълче с мания за ирландска пастирка.
04 Април 2012 22:44
"Колкото по-високо се катери маймуната, толкова по-добре и се вижда задникът"
04 Април 2012 22:58
Светослав Терзиев
04 Април 2012 23:18
Цецо Президентин
помните ли че наистина ГРОБ имаха и такава инициатива
ужас - простия работен цецо в бояна
04 Април 2012 23:30
Цецо Президентин

Честно да ти кажа, не знам дали шоОто щеше да е по-голямо от сегашното.
Чехльо наистина много се старае, а и му се отдава да бъде шут.
"Най-доброто от ГЕРБ" - каза Светиня Му.
Очевидно не лъже.

04 Април 2012 23:33
Ще следим:
Отстранената от премиера Бойко Борисов шефка на здравната каса Нели Нешева ще стане съветник на президента Росен Плевнелиев по здравните въпроси. От президентството казаха, че не знаят за такова нещо, самата д-р Нешева обаче не отрече информацията.

Натисни тук
05 Април 2012 00:13
Иска ми се да завърша с аналогията с фелдфебел-школника Биглер, така, както блестящо Хашек го е направил, а и в нашия случай звучи направо симптоматично:

Посраните му гащи потънаха някъде във водовъртежа на Световната война


Велик е Хашек!!!
05 Април 2012 00:22
а и му се отдава да бъде шут.
- удава му се. Отдават се девойките на младежите. Пример: Девойката ми се отдаде, защото ми се удава да комуникирам.
05 Април 2012 00:27
Абе друго си е президентът да бие архари и да го канят на такова високо ниво като средноазиатските екс-съвецки республики ... Направо си e световен политически титан на 20 и 21 век, взети заедно !

("Автора, автора !", бе един добър филм; авторе, смени плочата, че много яко скърца от толкова въртене ... )
05 Април 2012 00:28
и от бандата на отмъстителите додоха, увековечени от Джимо, познайте с какво?!?!
05 Април 2012 02:03
Поредната тиква от гербарския бостан.
05 Април 2012 02:20
А на новия президент къде точно трябва да му ръкопляскаме? При третия му успешен опит да улучи президента, който му е дошъл на гости, ли?
Я виж тук в анкетата отляво, какви ги е напляскал с мистрията. Я прочети на Първа страница глупостите на Боко.
Харесват ли ти?
ОК. На вкус и цвят....
05 Април 2012 02:23
Liberta за Марсиянците! Атак!а!
Дручко си е професорите зад граница да светнат местните аборигени, на дипломатическите мурафети...
05 Април 2012 02:32
От толкова много намеци, игра с думи, директни и индиректни, хвалене, плюене, сравнения и т.н. да не изреждам всичко, разбрах, че Президента на РБ е просто ТЪПАНАР. Не мислете, че не го знаех по-рано. Членовете и членките на ГЕРБ трябва да го потвърдят(става дума за мислещите такива).
05 Април 2012 03:11
удава му се. Отдават се...

Правописец Храбър,
а що да не се направо удавя ?
-
Не знам дали някой в БАН докато е гледал тавана и мислел каква дебела книга, която никой няма да чете, да напише за да си оправдае заплатата, кво е написал в нея, но първо, освен, че езика е нещо живо и само чужденци го учат по книги и никога не го научават, дори, като неграмотните за които е роден, но и смислово не си прав.
-
Какво значи нещо да ти се отдава ? Да ти идва от вътре, да го можеш без усилия, да ти е дадено от Бога. От (Бога) дадено.
Посоката е от горе на долу, от вътре на вън, а не от вън на вътре. Затова и няма нужда да го забиваш някъде у...телесни отвори.
-
Подсещаш ме и за други неадекватни на българският език казармени русизми, като "учет", вместо побългареното и звучащо много по естествено на български "отчет".
05 Април 2012 03:53
Плевнелиев:

"Българските войници говорят езици, българските войници управляват безпилотни самолети, българските войници се интегрират в разузнаването, българските войници са локално силни, защото познават по-добре афганистанците дори от американците, и това е изключително ценна информация. Българските войници са толкова смели, че когато една кола, натоварена с взрив, удари тяхното КПП и се взриви, те се държаха блестящо".

Братя Мангасарян:

"...Бай Мангал тренира черните барети.
Бай Мангал пилотира самолети.
Бай Мангал днес ще излиза с танка.
Бай Мангал е правителството в сянка...."

Открийте разликите! Аз не мога.
05 Април 2012 05:58
Едно от най-гадните неща в БКП беше номенклатурата.
(всички не са длъжни да знаят какво е номенклатура - затова пускам кратко обяснение):
Номенклатурата е ограничен кръг от хора, обикновено елит от партийни функционери в Съветския съюз и други социалистически държави, които държат ключови държавни позиции във всички сфери на обществения живот: в правителството, икономиката, образованието и др. Членовете на номенклатурата могат да променят мястото си в йерархията, но не и да излизат от нея.

Какво се получава при Герп:
Нешева не е единственият пример, в който управляващите се погрижиха за хората, които са им били верни и полезни. Съветническо място ще получи и бившият здравен министър Гергана Павлова, която натвори поразиите с цените на лекарствата. Тя ще бъде назначена за ментор по здравните въпроси на вицепремиера Симеон Дянков. Преди месец от финансовото министерство също отрекоха тази информация, днес обаче от там казаха, че назначаването предстои.
Самият Дянков заяви, че много иска да я вземе за съветник преди десетина дни по една от националните телевизии. Това негово желание е меко казано странно при положение, че Павлова носи цялата отговорност за скандала с десетократно повишените цени на лекарствата за хормонална терапия при лечение на онкологични заболявания, които се прехвърлиха към НЗОК през миналата година.

(линка съм го дал по-горе)
05 Април 2012 06:00
Та какво викате? Герп не били комунисти, а??
05 Април 2012 06:00
Абе оставете го намира човека, много е стресиран затова ги говори такива. Той президентства, пък жена му ходи демонстративно с чужди мъже.
05 Април 2012 06:04
Ама това с безсмислените клишета сега ли го забелязват журналистите?!Къде бяха по време на дебатите?!Мен главата ме заболя!Имах чувството,че насреща си гледам един робот:лее програмирани фрази безспир.Е,да,ама проблема с робота е,че може да говори само туй,дето му е сложено в софтуера.Той няма собствена мисъл и информация,не може да взема самостоятелни решения.Да не говорим да предлага решения.Презедента изглежда и се държи точно като такъв,какъвто е:кукла на конци.Да си научил език на паркинга в Германия и да си намерил връзки да изкараш пари още не значи,че си умен,че си способен.Някои хора така и не разбраха,че от всяко дърво свирка не става!И след издънката с Желева не си взеха поука.Проблема явно опира до капацитета на ръководните кадри от ГЕРБ,те го нямат,за да оценят какви хора им трабват и с какви качества.Дано пък Плевналиев вземе да се научи...не му желая злото,пък и на нас също.но за това трябва много да чете,много да слуша хората,които знаят, и много да мисли.Трябва да се откъсне от опекуна си и да не се опитва да му подражава,нито пък да му повтаря безсмислиците..
05 Април 2012 06:13
много е стресиран

Не е стресиран....
На мен ми изглежда като постоянно надрусан (напушен). Някакви вечни безсмислени усмивки, някакъв безсмислен възторг (виж карикатурата на Комарницки), някакви розови картинки и проекти....
Кому е нужно това??
05 Април 2012 06:36
Е6
Защо се притесняваш? Ето предположения: Те си произвеждат това за надрусването, те си го разпостраняват. По време не изборите беше разнесено по необходимост. И ТЕ си го ползват безплатно. И резултатът е един озъбен, без собствено мислене и без жена президент. Наздраве СЕГА!
05 Април 2012 07:47
Светослав Терзиев
По-лошо от Чехльо е Чехльо с инициатива и амбиции. Е това имаме.
А за недобрите думи за Швейк ще цитирам самия Хашек:
"Веднаж чух един човек да ругае другиго, като му казваше: "Ти си идиот като Швейк", това обстоятелство не говори особено в моя полза. Но дори ако думата "Швейк" се превърне само в нова ругатня от пъстрия венец попръжни, ще трябва да се задоволя и с това обогатяване на чешкия език."
Заб. Не "чехословашки".
05 Април 2012 09:02
Поне да разнообрази речника си, а то все едно и също - "активна, ясна, отговорна, ще дам всичко от себе си". Къде ви бяха ушите и очите когато гласувахте, скъпи сънародници? Каквито избирателите, такъв и президентът. Да не споменавам и другите мушмороци, начело с най-великия.
05 Април 2012 09:08
E6 за поста от 6.13ч.
И на мен така ми изглежда отдавна. В началото си мислех, че нещо не контролира мимическата си мускулатура, ама то и вербалното му поведение потвърждава неадекватността му...
05 Април 2012 09:14
За Либерта по повод посещението на Първанов в Италия и критиките към Терзиев, че не го споменал:
Хубаво е все пак да се придържаме към фактите, особено когато са проверими с едно кликане на мишката:
Ето какво казва първият линк, който излиза при елементарно търсене в Гугъля:

В рамките на тържествата бяха разменени мнения и проведени разговори на президента Първанов с краля на Испания Н.В. Крал Хуан Карлос I, с президента на Черна Гора Филип Вуянович, с президента на Ирландия Мери Макалийс, с президента на Финландия Таря Халонен и други държавни глави.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД