:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 416,249,818
Активни 124
Страници 17,499
За един ден 1,302,066

ИзПрошването на десницата

Току-виж се оказало, че разцеплението в ДСБ е само поредната спонтанна тактика за оцеляване на костовизма
Галя Горанова
Свидетели сме на рядък политически феномен, сравним с деленето на атома във физиката. Започна разпад в най-твърдото партийно ядро - това на ДСБ. Костовистите са на път да ревизират науката за неделимите частици. Четири млади лъвчета от "инвестиционния пакет" на Костов прекратиха демонстративно членството си в партията, опарени от откриването на топлата вода - че ДСБ не е партия, а секта и че вождът й имал лицемерен нрав. Закономерна заблуда за "костовисти от седмия ден", по сполучливото определение на Валентин Вацев. Но ето, че и за Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин настъпи просветление и те най-сетне прогледнаха и обявиха, че ДСБ не е кауза, а платформа за оцеляване на лидера и решенията в нея се взимат единствено от пазителите на култа. Нещо, което за нормалните и незомбирани хора стана ясно още преди десетилетие. Но както е казал народът, по-добре късно, отколкото никога.

Разбира се, явлението "костовистки мравки" заслужава интерес единствено поради екстравагантното му звучене и приноса му към теорията на безкрайно малките частици. Както е тръгнало, скоро Костов ще трябва да напусне сам себе си, което придава метафизично измерение на процесите в ДСБ. Но не е невъзможно от окултна гледна точка, каквато е всяка гледна точка на въпросната партия.

Впрочем няма обществена драма в това, чесе разпада една отломка от преходаКостов и обкръжението му нанесоха непоправими щети на българската икономика и взривиха основите на системата за здравеопазване, така че политическата им смърт ще е закъсняла справедливост. Проблемът е, че с костовистки материал е на път да бъде съградена новата десница на Меглена Кунева, което не вещае нищо добро. Четиримата напуснали ДСБ възнамеряват да скочат в поредния десен ноев ковчег (след експеримента ГЕРБ), който да ги преведе през заветната парламентарна бариера от 4% и да им гарантира политическо бъдеще.

Самата Кунева вече ги приласка с глас на сирена: ако споделят ценностите "върховенство на закона, пазарна икономика на иновациите и честната конкуренция - са добре дошли в сдружението й "България на гражданите". Вярно, "хартата на ценностите" й е като преписана от костовистката библия и по признанието на любимата й Европа би трябвало да е факт още от 2007 г., но явно все още става за лепкава мухоловка. Пардон, за глуполовка. Няма как четиримата "арийци от градския център" да устоят на този десен повик, подсилен от неустоимата "европейскост" на госпожата. Те на свой ред предлагат известен опит в управлението. Прошков бе районен кмет на "Лозенец" и кандидат за столичен градоначалник от "Синята коалиция". Знае как се правят избори. Ангеличин бе цял заместник-кмет на София. И двамата в момента са общински съветници. Даниел Митов се издигна до заместник-командир в ДСБ, а Петър Николов бе водач на синята листа в Ловеч през 2009 г., пада си и малко нещо писател - преди година написа история на българския консерватизъм.

Дотук добре. Ще се спасят от диктаториалния си Командир ище получат първото си политическо кръщение в ренегатството- задължителен атрибут в CV-то на всеки себеуважаващ се български политик. Нищо чудно с жеста на своето малко предателство най-сетне да заслужат уважението на Костов.

Какво ще стане с Костов? Засега бившият премиер пази самообладание. Вероятно прави свои сметки, в които числото (-4) е пренебрежима величина. Знае, че избори се печелят не толкова с хора, колкото с пари. Затова се правят мили очи на "Шеврон". Видимо сближаване между ДСБ и ГЕРБ породи общият им фронт срещу строежа на АЕЦ "Белене". Доколко тази близост може да прерасне в следизборна коалиция, предстои да видим. Ходовете дотам са два. Първо - да се запази съюзът със СДС, наречен "Синя коалиция", който единствено може да му гарантира присъствие - на Костов и най-тясното му обкръжение, в следващия парламент. Напоследък задачата е усложнена поради засилването на центробежните сили сред седесариата, които напират за самостоятелно явяване. Ако "смешният" (по Ангеличин) лидер Мартин Димитров не успее да ги озапти, Костов ще трябва да си търси друг пристан. И току-виж настигнал четиримата бегълци от ДСБ при Кунева. Тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "дано!" Ако еврократката допуска, че може да се коалира с Борисов, защо да не го направи и с Костов? Единственият въпрос е: дали преди или след изборите.

Току-виж се оказало, че изПрошването на ДСБ е само поредната спонтанна тактика за оцеляване на костовизма. Младите ще се спасят чрез сдружението на Кунева, а старите - както могат. Накрая всички ще плеснат с ръце и ще се прегърнат в името на "пазарната икономика и свободната конкуренция", че то съвсем без ценности бива ли?

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
В ДСБ остават само ония демократи, които взимат равнис по Командира.
53
6757
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
53
 Видими 
10 Април 2012 20:01
Галя
10 Април 2012 20:22
Само заради разсипването на българското здравеопазване,което беше на доста прилично ниво заслужава да бъде съден.Здравето било стока,та затова със него ще се търгува.Здравето е ценност и право на всяко човешко същество бе тъпанар.Какви енолични търговци са джипитата и каквитърговси дружества са болниците?Къде по света има подобно безумие.Така щяло да има конкуренция за привличане на пациенти.Абе това да не ти е плод и зеленчук.Просто трябваше да се премахне районирането и болните да имат право на достъп в болница по избор.Така ясно щеше да се види кои болници многопрофилни и специализиранитрябва да получават по-голямо финансиране.Да не говорим за премахването на неотложните звена в поликлиниките,което беше огромна грешка.Всичко това благодарени е на демократите.Не съм привърженик на БСП,НО ВСЕ ПАК ЗРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ ЕДНО ДОБРО НЕШО КОЕТО ОСТАВИХА.
10 Април 2012 20:51
Новата тройна коалиция ГЕРБ-Кунева-СДС/ДСБ май вече е готова?
10 Април 2012 21:28
Галя е достигнала нов етап от политическата сатира - бравос. Снимката също кърти мивки.
Аз все пак не бих определял толкова бързо четиримата напуснали като "ренегати". Влязъл си в някаква партия, захванал си се с политика, в един момент разбираш, че партията не отговаря на твоите представи - логично е да я напуснеш; и ако ще продължаваш да се занимаваш с политика, очевидно ще си потърсиш друга. Отделен въпрос, че в такъв случай би било редно да не си в първите й редици; но дали въпросните лица ще се озоват там - предстои да видим.
Изпитвам здравословен скептицизъм към партията на Кунева, но ми е трудно да си представя, че ще е по-зле от настоящите десни партии, така че появата й по-скоро ще е за добро. Доколкото хората, които хем имат политически опит, хем могат да работят, хем не са тотално дискредитирани, не са много - нормално е и Кунева да се оглежда кого може да кооптира там.
Пак ще повторя, че за тази партия (БГ или каквото ще е там) ще е най-разумно в следващия парламент да остане в опозиция. Това ще й донесе много сериозни точки при твърде вероятните предсрочни избори най-късно през 2015.
10 Април 2012 21:50
Галя Горанова
10 Април 2012 22:03
Поредните мухи-лайнянки на огромната купчина на политическото ни, 22 годишно гюбре ! Пълна отврат ...
10 Април 2012 22:13
Костов и обкръжението му нанесоха непоправими щети на българската икономика и взривиха основите на системата за здравеопазване, така че политическата им смърт ще е закъсняла справедливост.

Тая кака така и не може да скъса със стила "Раб. дяло".
10 Април 2012 22:20
Галя,за тази статия ми се ще да те погаля. Майтап Галя!" ...ще получат първото си политическо кръщение в ренегатството-
- задължителен атрибут в CV-то на всеки себеуважаващ се български политик. " Ето това е есенцията в материала.Само си мечтая,че нашите журналисти,също като тебе, скоро да стигнат до идеята да престанат да обръщат медийно внимание на всички ренегати,та дано се прочисти атмосферата на политическата сцена.Не, че ще стане кой знае колко по-качествена,но все пак. #Игнор и словесен бой по ренегатите от всеки цвят- това да ви е кредото драги журналисти.
10 Април 2012 22:23
Оракъл пак си се окъкал тутанка,ама нейсе,бъди здрав и весел Велик ден!
10 Април 2012 22:23
Галя Горанова!
10 Април 2012 22:31
Галка мила ,
Ние не търсим достатъчни критерии за оценка на случващото се в днешния ни Политически модел . Уж следим отделните "проритвания" в него , но и упорито се разминаваме с вярната диагноза , че той вече е в плен на "полиорганната си недостатъчност" . Както се питат докторите в такива случаи , "кога да го изключим?" . По-нататък сещаш , че с изПрошване или изПърванчване , нов Политически спектър не се прави , а и не би се случил ...
11 Април 2012 00:38
Докога предсмъртните конвулсии на политически трупове ще са новина номер едно ?
ДСБ, СДС, НДСВ и т.н. партийки от типа "един файтон хора" съществуват само заради далаверата с преотдаване на безплатно дадените им партийни клубове и някое и друго лобиране тук-там. Нека отдадем почит на мъртвите и не се занимаваме повече с тях.
R.I.P.
11 Април 2012 01:00
Галка вече 13 години ни казва кой е ЛОШИЯТ. Добре, но мисля, че е време да разберем кой е ДОБРИЯТ според нея.
11 Април 2012 02:09
Тъмно пиво
На фона на безкрайната герберастка паплач, Кунева е бял гълъб и отношението на Галя към нея/крайно отрицателно/ ме кара да мисля, че става въпрос за обикновена женска злоба и завист. Много се радикализира, след като Кунева стана комисар, а не нейния съученик от френската Калфин, който може и да е поел някакви ангажименти към нея/Горанова/. То бива, бива, ама не е Кунева злият гений, за да се упражнява върху нея непрекъснато. Толкова ли са и големи шансовете, че всички, навсякъде така са я подкарали. А дано, аз съм доволен от свършеното от нея, в Европа сме, пътувам свободно, децата учат, където желаеха, работя в чужда фирма, при равни условия с немци, австрийци, поляци и чехи. Нали това искахме и Кунева има заслуга за това. Ще гласувам за нея, защото за разлика от сегашните мрънкащи и нищонеправещи мутри и некадърници, тя си свърши работата.
11 Април 2012 02:34
Кунева е бял гълъб

Само че радиоктивен гълъб на смъртта. Закри 1-4 блок на АЕЦ "Козлодуй", приветства спирането на АЕЦ "Белене" и пускането на шистовият газ, гласува АКТА в ЕК, като еврокомисар, вместо да защити потребителите, договори ни високи акцизи и лоши условия за селското стопанство, и т.н. и т.н..
-
Подвизите на мадам Йес са добре известни, няма как да бъдат забравени и ще бъдат припомняни. Не щото има някакви шансове и е уплашила някого, а щото е дразнещо, след като си натворил толкова поразии за 10 години във властта, да се правиш на току що родено. Няма как да си ново лице, когато си стар задник. А и, когато нямаш лице.
11 Април 2012 02:41
Ще гласувам за нея, защото за разлика от сегашните мрънкащи и нищонеправещи мутри и некадърници, тя си свърши работата.

По-голям компромат за нея от това, че "си е свършила работата" едва ли може да има. Сега остава да кажем и за кого работи и каква работа му свърши. Вероятно за този, който й плаща милионите на синекурни длъжности във френски банки строящи конкурентни на българските ядрени централи.
11 Април 2012 04:13
Кунева е национален предател.
11 Април 2012 04:42
След като сините залибиха правешкия разтривач на уши и "нова надежда на дясното", кво им пречи да залибят и снахата на секретаря на ЦК на БКП по селското стопанство?

Сините след 2006 г. се загубиха хептен и по всички важни въпроси заемат идеологическа, непрагматична, несамостоятелна и антибългарска позиция. Това закономерно ще ги изхвърли завинаги от НС.

Генетическото заболяване на сините е синдромът на пазарния фундаментализъм. Това е примитивна и напълно погрешна идеология. Но те не могат да се излекуват от нея и изходът ще е летален.
11 Април 2012 05:02
Разбираемо е да пискаш срещу " Пазарния фундаментализъм".
При него изходът за паразитите е летален.
11 Април 2012 07:01
Не съм симпатизант на Костов,няма да рева и за ДСБ,обаче авторката е права!Тези ги нарича ренегати..аз бих казала,че са:предатели и кариеристи!Родните долни тарикати открай време се наместват в партия,за да ударят келепира!Първо в БКП,после и във всички наред!Проблема е,че има келепир и след 89-та този келепир не спря,а даже се увеличи!Та за това като са чули,че сините са на ръба да влязат в НС,изведнъж решиха да се преместят при Кунева,дето й обещават 12%.Значи ще има лапане!Най-малкото субсидия...Аз мисля,че партията на госпожата трябва да се прекръсти на ПНК/партия на неуспелите кариеристи/.Май не става въпрос на никакви граждани,а само за политически отпадъци!Къде са гражданите?!
11 Април 2012 07:21
Гледат си работата.
Депутати са тия без читава професия.
11 Април 2012 08:55
Осталите тн сини са шайка идейни реститути, маргинали без значение в полит пространството.
Дали е по по достойно да си при ренегат като Кунева или при послушник при смешници като Костомарт е въпрос много спорен.
11 Април 2012 09:11
От тия четиримата "ренегати" аз имам някакви впечатления единствено от Прошков. Видя ми се достатъчно смислен и свестен, за да гласувам за пръв път в живота си за син кандидат. Само по себе си напускането на ДСБ не е ренегатство, а проява на здрав разум. Безсмислено е да им лепим етикети, преди да видим какво ще стане от тях. Може и да се окажат лекета, но няма гаранции за това.
Колкото до Кунева, тя си носи кръста на йес-кането от преговорите за влизане в ЕС... но на фона на политическата паплач у нас стои относително добре. И по тази тема всъщност е рано да говорим, преди да сме видели повече от партията й. Кунева не е лидерска фигура тип Костов или Бойко, така че припознаването на въпросната партия с нейната личност не е особено адекватно.
11 Април 2012 09:39
Със сигурност не е лидерска фигура, капризна лелка да, ама тове е единственото, по което си приличат с Тачър.
11 Април 2012 09:57
Колкото до Кунева, тя си носи кръста на йес-кането от преговорите за влизане в ЕС... но на фона на политическата паплач у нас стои относително добре.

Тя не само е йескала, но и продължава да го прави. Какво оценяваш ? Как "невинно" с изкривена устичка мрънкащо каканиже нищонеказващи заучени празни фрази или позициите й ?
-
Ако бяхме на конкурс "Мисис брюкселска баба", който приключва за 2 часа и нищо не зависи от него, то е едно, ако обаче говорим не за шоу, а за политика, т.е. какво да се прави във и с България и то конкретно и ясно, то там позиците й за спирането на АЕЦ "Белене" и пускането на шистовият газ, са повече от достатъчни за да я наредят сред най-неприемливата част от унищожителите на България.
11 Април 2012 09:59
Дотук добре. Ще се спасят от диктаториалния си Командир и ще получат първото си политическо кръщение в ренегатството - задължителен атрибут в CV-то на всеки себеуважаващ се български политик. Нищо чудно с жеста на своето малко предателство най-сетне да заслужат уважението на Костов.

Дотук добре! Докарва малко на "всички са маскари" , но пък е вярно.
11 Април 2012 10:41
Много талантлива статия! - Изпълнена както от предполагателна фактология, така и пълна с хумористични бисери!

Браво Галя!

Колкото до политическата мумия, "верният" атлантик, подгъзурващ се бивш войн на Партията стилизиран в "десен" и бивш МинПред, може единствено да се каже, че омерзението от "дейността" му - вече откровено деструктивна (Шистов газ) - надминава максималното ниво на търпимо гадене. Въобще проекта "дясно" - разбирай сбирщина от верни цицо Самовски лакей, е единствено, доказано с дейността им, само и само във вреда на Държавата.

Не, че и т.нар. "леви" изостават по същите показатели, както "дясната" камарила.
11 Април 2012 10:55
Мдааа, мравките и люспите, успешно внедрени в една или друга политическа партия или движение, биват поетапно активирани по добре познатия от последните 25 години ДС-тертип - в случая, с цел да пазят гърба на актуалната политическа власт в страната, докато се намери нов месия, респ. докато у повелителите на Прехода се избистри идеята за нова тройна коалиция (според мен, вторият вариант е по-приложим след предстоящите избори).
11 Април 2012 11:00
Трудно ми е да не се съглася с написаното. Ще ми се само да добавя, че едно време, преди 1990, активните борци и тяхната челяд (това заслужава специално изследване, имаше нещо мистично тук - един активен борец водеше поне 20-тина човека рода с него, всичките с привилегии, бяха като метастази, които в крайна сметка виядха сметката на онзи строй) и комсомолците от всякакъв вид направиха така, че думата комунист да стане мръсна и срамна. 20 и нещо години по-късно, благодарение на неуморните действия на героите, така добре описани в статията, "демократ" също звучи толкова мръсно и срамно. Впрочем, сетих е за нещо, дето звучи даже по-гадно и от това: автентично десен.
11 Април 2012 11:03
там позиците й за спирането на АЕЦ "Белене" и пускането на шистовият газ, са повече от достатъчни за да я наредят сред най-неприемливата част от унищожителите на България.

Ами, не съм съгласен. Спирането на АЕЦ "Белене" е добро, а не съм я чул да заема позиция ЗА шистовия газ.
11 Април 2012 11:12
Спирането на АЕЦ "Белене" е добро, а не съм я чул да заема позиция ЗА шистовия газ.

Добро за кого ? Със сигурност не за потребителите, дето ще плащат петторни цени, нито за българският външнотърговски баланс, жизнен стандарт и възможности за развитие.
-
А за шистовият газ я питай Кунева. Да не мислиш, че заради черните й очи и изкривена уста Пардю й е личен пиар, а американците я подпомагат.
11 Април 2012 11:31
Костов и обкръжението му нанесоха непоправими щети на българската икономика и взривиха основите на системата за здравеопазване, така че политическата им смърт ще е закъсняла справедливост.
Простотия, глупост, архиглупост и претенциозност е статията (и аз да цитирам Ленин).Икономиката беше рухнала преди управлението на Костов.И рухна защото комунезите са национални предатели.И не бяха взривени,а поставени здрави основи на здравеопазването,които следващите управници не използваха за продължаване на реформите.Пещерният колумнизъм има ярка представителка в лицето на авторката.
11 Април 2012 11:39
"Няма как да си ново лице, когато си стар задник" - някой го е казал така: "Със стари мастии нов бардак не се прави".

И двете сентенции са право в десятката и искренно (ме) кефят, за което - браво !

И само да добавя, че при доста родни политици между лицето и задника им няма никаква разлика !!!
11 Април 2012 11:58
Всъщност статията е с доста стеснен хоризонт. Костов отдавна вече не е основен въпрос в родната политика. По време на двете му специализации в Съветския съюз (общо към 5 години) явно Командира така и не са го научили, че в политиката битите карти ги изгарят. Много по-интересно е защо перебежчиците отиват точно при Кунева-Пръмова? Защо не при Бойко например, все пак ГЕРБ е член на същата НП в Европа, в която са членували и споделяли ценности всякакви и в битността им на членове на ДСБ. "Дясната мухоловка" на Кунева-Пръмова е свежарско изобретение - поздравления за Галя Горанова! Макар заиграването надясно да стана ясно още по време на президентските избори, когато демонстративно бяха пренебрегнати генетично-наследствените връзки на Меги Йес с тоталитарната номенклатура. Играта явно даде резултат, стига да изключим от баланса президентското недоразумление с развлекателно-забавен характер.
11 Април 2012 11:59
Ясно и точно,
11 Април 2012 12:08
Вишински и Dedovec са подходили творчески в постнигите си, точни и свежи, за което също заслужават едно палче вверх !
11 Април 2012 12:41
Много по-интересно е защо перебежчиците отиват точно при Кунева-Пръмова?

Предполагам, защото тя се явява нещо като спасителен изход от ситуацията "няма кой друг", на което, всъщност, с дължи относителния й успех.
11 Април 2012 13:13
И не бяха взривени, а поставени здрави основи на здравеопазването, които следващите управници не използваха за продължаване на реформите.

И как да доразвият ? Като напълно го закрият ? Не че не работеха по въпроса.
-
Простичката истина доказана от практиката в България и по света е, че не може да съществува добро и ефективно здравеопазване изградено върху пазарна основа. Човешкото здраве не е стока. Също, както и човешките същества не са стока. (Могат да бъдат, но тогава се нарича робство и не се приема за нещо хубаво.)

Пазарните принципи в здравеопазването водят единствено до това то да става все по-скъпо, все по неефективно и със все по малък обхват. Сривът на здравеопазването е пряк резултат от принципно погрешната идея за него заложена от Костов и СДС.
11 Април 2012 13:33
Пазарните принципи в здравеопазването водят единствено до това то да става все по-скъпо, все по неефективно и със все по малък обхват. Сривът на здравеопазването е пряк резултат от принципно погрешната идея за него заложена от Костов и СДС.
Напълно си прав (сигурно няма друга държава в света, в която всички поликлиники и болници да са ООД-та и АД-та, а всички лекари - еднолични търговци), но какво направиха следващите правителства, за да променят тази ситуация? Което лично на мен ми говори, че по този начин и по външно внушение, в България се е провеждал един умопомрачителен социален експеримент, костваш десетки и стотици хиляди човешки животи, за да се види дали е приложим в пазарни условия, който очевидно се оказа неуспешен, за което говори фактът, че не е внедрен никъде другаде. Впрочем, в тази насока се изрази и смененият наскоро министър на здравеопазването Ст. Константинов.
11 Април 2012 13:59
Авторката - както никога досега - много остроумно, много точно, лаконично и ефектно!
Има талант момичето, голям. Аз по едно време се съмнявах, но това време свърши.
11 Април 2012 14:06
Някъде не отива достатъчно далече обаче:
Костов и обкръжението му нанесоха непоправими щети на българската икономика и взривиха основите на системата за здравеопазване, така че политическата им смърт ще е закъсняла справедливост.

манго костов нанесе непоправими щети на вярата и надеждата на българина, че комунизма е заменен от нещо по-добро.
от това по-лошо нема
Господ да го съди тоя гаден циганин
11 Април 2012 14:12
манго костов нанесе непоправими щети на вярата и надеждата на българина, че комунизма е заменен от нещо по-добро.
То това неверие напоследък тресе не само българите.
11 Април 2012 14:16
.
11 Април 2012 14:45
Свидетели сме на рядък политически феномен, сравним с деленето на атома във физиката. Започна разпад в най-твърдото партийно ядро - това на ДСБ.Буря в чаша боза...
11 Април 2012 14:50
Генетическото заболяване на сините е синдромът на пазарния фундаментализъм.


Едно си знае баба и това си бае... Ората си гледат личните интереси, той си мисли, че следват обществени каузи...
11 Април 2012 16:01
Икономиката беше рухнала преди управлението на Костов.И рухна защото комунезите са национални предатели


Аз не виждам как те бяха такива,а СДС-не?!Нали тоз "преход" го измъдриха на кръглата маса и после икономическия екип все беше техен?!Вие забравяте май как се е появил Костов в СДС...като експерт,дето да им пише нещицата,а после измести останалите,дето го бяха създали.Защото новосъздадената опозиция беше "подпомогната" от САЩ и трябваха хора,които да провеждат техните интереси.Както виждате покрай АЕЦ Белене,Костов още не се е освободил от господарите си зад океана.Той винаги ще бъде за шистовия газ,за ТЕЦ Марица и за всичките им мирни и военни проекти.Успя на проведе успешно плана на съветника Ран и да разпродаде и унищожи всички предприятия на България и селското стопанство.В случая нямаше значение на кого ще ги продаде,за целта бяха нужни "герои" като Гад Зееви,Валентин Захариев и тем подобни,които набързо да приключат с процеса на унищожението,за да може страната да стане една пустиня,от която населението да се разбяга панически.Да няма икономика,да няма сила и претенции и да може да слушка Големия нов брат.
11 Април 2012 16:27
За СДС и ДСБ проблема е, че твърдия им електорат много остаря и започна да намалява по естествен път, а млади демократи почти няма. СДС в първите години след 1989-та имаше най-голяма подкрепа сред по-младите, но е важно, че тогавашните хора между 40 и 55 години възлагаха голями надежди на СДС и много активно се включиха в подкрепа на СДС. Сега тези хора са на по 63-78 години и бързо се топят. Тогавашните по-млади хора под 40 години бързо разбраха, че СДС не е стока, а и не бяха толкова настървени да крадат с помощта на СДС, така че те отдавна или не се интересуват от политиката, или избягаха от България или гласуват за други партии.
11 Април 2012 16:37
И какво стана със скачащите дето ручаха и жабетата ???
11 Април 2012 17:35
4efko, ами плащат си прескъпия ток на двете "Марици", дето Ив. Кост. подари на американците, срещу едни 12% съсобственост, надлежно скрити от лоши думи хорски в някаква офшорка. Те затова и "Белене" му е трън в очите.
11 Април 2012 19:38
виж ти... не знаех, че и тази дама е адепт на сектата "костов ми *** в гащите!".

коалиционната култура не прощава.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД