:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 401,448,985
Активни 61
Страници 1,739
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Гейове от вси страни…съединявайте се, ми се пощя да изпиша като заглавие, но твърде неприлично ми се видя, та реших да се въздържа. Инак подобен лозунг подхожда за акции като предвижданата манифестация на хомосексуалистите за края на този месец. Интересни са ми идеологизацията и философията на гей културата. Масовите идеологии се сринаха с трясък през XX век, мнозина политолози и историци отбелязват това - кой с прискърбие, кой с радост, кой с безразличие... На тяхно място обаче никнат странни шариатско-терористични гюрлючета или - все по-розови и пищни - предизвикателните трендафили на маршируващата хомосексуалност...

Прочетох, че и посланикът на САЩ г-н Уорлик е обещал да се включи в гей похода тази година, в марша на адептите на еднополовата любов за права и свободи, с което вероятно да изрази държавната подкрепа на най-великата сила към тази част от обществото...

Няма да скрия, че е забавно, но взе да ми поомръзва. Като вече многолетен медиен работник, леко се дразня от монотонността на темите в новинарството... Наближи ли 10 ноември, почват едноседмични анализи на "прехода", напоителни интервюта за "преврата", умилителни спомени на поборници и неуспели политици, мечтаещи за реванш... Дойде ли началото на лятото, от няколко години се изписват и изговарят стотици приказки за гей парада, националисти плашат с разправа, после самият гей парад се оказваповече полицейски, отколкото гейски...Тази година само г-н Уорлик и БПЦ са новото. БПЦ, която често съм подлагал на критика за какво ли не, порица готвеното шествие като неестествено и подбуждащо "към съблазън", а гей защитниците скочиха срещу клира, че нямал право да се меси... Да забрани няма право, а да си каже мнението - има. Това е и моето мнение, като изключим "съблазънта". Щото, нали, всеки си намира различна съблазън.

Мнозина обаче недоумяват относно причините за въпросния гей парад. "Защо им е нужно това - не разбират те. - Нали никой не им забранява да са гейове? Нали никой не ги уволнява по тази причина, никой не им пречи да следват, да завоюват академични титли, да стават преподаватели, журналисти, телевизионни водещи, посланици, депутати, министри? За какво още се борят тези хора, демонстрирайки сексуалните си предпочитания така настойчиво и артистично?"

Борят се да променят норми, прозрях аз. Един такъв младеж идеолог, посветил времето и ума си на войнстващия хомосексуализъм, ме порица, загдето съм употребил в един свой текст термина "хомосексуалист". Трябвало да казвам "хомосексуален", за да не обиждам общността. Суфиксът "ист" съдържал негативен оттенък, препращал към думи като "фашист" и "комунист"...Младежът остана глух към аргументите, че имаме много думи, като "фрезист", "абстракционист", "енциклопедист", "каратист", "барабанист", "монтажист", "пианист" и прочее с подобен суфикс, които не обиждат въпросните лица и професии. Тези си езикови претенции той почерпил в САЩ, гдето живее и откъдето ни дойде и нормата да не казваме "негър", защото обиждало, а "афроамериканец"... Сякаш ние, българите, и нашите деди сме прекарвали преди два-три века черни роби от Африка да ни берат памуковите плантации... И сякаш толерантността е патент, който чичо Сам пръв е регистрирал, та трябва да го следваме в приоритетите му и да искаме разрешение какво да толерираме и какво не, според неговите лингвистични реформи.

По-горе споменатият младеж ми сподели с гняв и колко обиждала неговата същностгледка на целуващи се момче и момиче,как това накърнявало правата му, как хетеросексуалните реклами и изкуство само със съществуването си непрекъснато и нагло му натяквали, че е различен, и как той щял да се бори с тях.

Но за какво е този парад, все пак? Може би гей общността иска да не секат горите? Може би желае да не се дупчи за шистов газ? Може би чрез сценки и пърформанси тези люде събират пари за пернишките покриви и комини?

Не - те искат да кажат - ние сме гейове, ние сме тук, ние сме горди, ние сме прави, ние сме нормални. В крайна сметка - ние сме нормата.

Но не сте, скъпи момчета и момичета. Вие сте само допустимо отклонение от нормата. При условие че не правите тъкмо от своята сексуална ориентация най-важния стожер на личността си, знаме на своята духовност, емблема на присъствието си върху тази планета, нямам нищо срещу вас. Имам приятели с такава ориентация; да са живи и здрави, бива ги, слава богу, и в други области.

Ако днес приемем, че да си хомосексуален е норма, то излиза, че различното - хетеросексуалността, е отклонение? Ако хомосексуалността е норма, защо да отказваме нормалност на зоофилията? На ексхибиционизма? На педофилията? На некрофилията? Откъде накъде? Педофилските увлечения на героя на Набоков Хумберт Хумберт са описани с такова човеколюбие, вещина и познаване, че само неграмотен не би се трогнал... Философът Жан-Жак Русо пък си признава в "Изповеди", че има ексхибиционистични наклонности - и практики...

Какво по-точно искате? Да ви забележа, че сте гейове? Да ви уважавам тъкмо за това? Но и без владиците и свещените писания е ясно, че не любощенският мерак на човека е най-важното му качество, че не той е повод за гордост, а - в най-добрия случай, е само пренебрежим детайл от особеностите на личността.

Изпъчете се, моля, с нещо друго.
209
10131
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
209
 Видими 
18 Юни 2012 20:09
Ей, най-после един сериозен вестник да излезе с едно сериозно мнение по "обратния" въпрос, без да се опитва демократично да олиже нечии комплекси.
Поздравления за в.Сега и за автора.
18 Юни 2012 20:18
предизвикателните трендафили на маршируващата хомосексуалност...

Абе, т'ва да не се отнася за трендáфила на Азис
18 Юни 2012 20:24
Тези си езикови претенции той почерпил в САЩ, гдето живее и откъдето ни дойде и нормата да не казваме "негър", защото обиждало, а "афроамериканец"... Сякаш ние, българите, и нашите деди сме прекарвали преди два-три века черни роби от Африка да ни берат памуковите плантации... И сякаш толерантността е патент, който чичо Сам пръв е регистрирал, та трябва да го следваме в приоритетите му и да искаме разрешение какво да толерираме и какво не, според неговите лингвистични реформи.
- липсата на логична връзка показва неразбиране за това що е то търпимост (толерантност) - не трябва да се казва "негър" не зaщото чичо Сам ти бил наредил (наложил, принудил, дал тон в живота и пр.), а защото на афро-американците не им харесва. В САЩ не казват "негър" не защото са били робовладелци и роботърговци, а защото афроамериканците се обиждат. Българите могат ли (бива ли, допустимо ли е) да казват "мангали", тъй като не са купували и продавали роми?
18 Юни 2012 20:38
защо уорлик ще участвал повече от ясно, кой не различава в няколко секунди педераст, защо ни се натрапва чуждата извратена култура пак е без загадки, тя намаля популацията, главна грижа на глобалисти е нарастващото население и лъжата им ресурсите не стигали за всички, как ще стигат като са разпределени в ръцете на малцина, нарекли се тайни господари на света, смешен ли е педераста, и още как, жена в мъжко тяло, цирк, кой е тоя лишен от чуство за хумор дето нема се разсмее, ако се държи в нормата поведение на мъж си толерантен, демек не му обръщаш внимание
18 Юни 2012 20:42
Мани ги тея педераси, бе, кажи нещо за лесбийките. Нямам отношение към проблема, но не разбирам защо винаги по темата се изказват мъже. Некаква вътрешна нужда ще да е да се изока.
18 Юни 2012 20:46
"Изпъчете се, моля, с нещо друго".

Добър финал на една добра статия -
18 Юни 2012 20:53
роми са циганите християни, но има и мюсолмани, циганин не знам да е обидно, обидно ако прави цигански работи, същото и с негър, музиката им черна ли да наричам, стига новоговор, целта е с думички лишени от смисъл да подмениш съзнанието
браво ламбовски, мъжка приказка
18 Юни 2012 20:53
Сър Джон пита Джеймс:
- Джеймс, какъв е този шум на улицата?
- Гей-парад, сър.
- Какво искат, Джеймс?
- Еднополова любов, сър.
- А някой забранява ли им, Джеймс?
- Не, сър.
- Тогава защо вдигат толкова шум?
- Ами, педерасти, сър...
18 Юни 2012 20:54
" предизвикателните трендафили на маршируващата хомосексуалност.."


18 Юни 2012 20:57
"Вие сте само допустимо отклонение от нормата."
***
Днес норма, утре - друга афърматив акшън. Така де, толкоз векове дискриминация, вината трябва да се изкупи по някакъв начин.
18 Юни 2012 21:02
кликнах в търсача за ромски напеви + сарасате, ядец, никой нема, сега отивам на афроамерикански джаз от ню орлинс, уф
18 Юни 2012 21:06
По отношение на суфиксите...Един авер не харесваше думата "е@ач" щото му звучала като орач, копач...
18 Юни 2012 21:14
те искат да кажат - ние сме гейове, ние сме тук, ние сме горди, ние сме прави, ние сме нормални. В крайна сметка - ние сме нормата.

Ако бяха наистина в нормата, нямаше да имат тази вопиюща нужда от показност и паради на всяка цена!
Демонстрирането на "различна" сексуалност е дразнещо и тъпо, но какво да се прави, приемаме ги някак, като има определен натиск да сме толерантни!
Ламбовски!
18 Юни 2012 21:15
за статията.
Нямам против ориентацията на който и да е, щом се чувства удовлетворен и пълноценен по този начин.
Имам против начина, по който афишират това - пошло и комплексарски - авторът чудесно го е описал.

Чудя се обаче не им ли идва наум, че все пак са създадени от "ненормалните" старомодни хетеросексуални, чиято ориентация "им се натрапвала"?
Ми ще се натрапва, докато човекът се създава по естествените закони на живота...пък после ще видим...

Колкото до понятието "негър", то не навсякъде се използва в унизителен или обиден контекст, така че именно от Щатите идва замяната му с други термини, като израз на политкоректността. И сега има държави, в които се използва, без да се влага негативно отношение.
Сравнението с "мангал" е неуместно, тъй като мангал винаги е имал презрително звучене, за разлика например от "циганин", който сега заменяме политкоректно с "ром". Самите цигани обаче си се наричат точно цигани и не се обиждат от този израз.
Не думата е обидна, а отношението, което се влага в нея - напр. думата "мъж" звучи гордо, но аз отвреме навреме обиждам някой точно с нея
18 Юни 2012 21:44
да де ама, щом афроамерикан е политкоректно име с география за произход, мангал е също, чувал съм на маса, мангал било река в индия дето им била историческа родина, прогонени нататък през египет с турското нашествие дошли и тука, тъй че историците да казват, в обикновената битова реч не казвам българин иван как си а иване как е, същото с циганина, всеки има име
18 Юни 2012 21:51
Моше и Исак си говорят:
М: Знаеш ли, Исак, че Арон е педераст?
И: Защо, бе? Да не би да не си е върнал борча?
М: Не, бе! Педераст, в добрия смисъл на думата.
18 Юни 2012 21:52
Кога ще ни стигнат американците?
Нашият Ангел Каралийчев ехе-хееее кога още написа "Тошко Африкански".
18 Юни 2012 22:03
"Вие сте само допустимо отклонение от нормата."
***
Днес норма, утре - друга афърматив акшън. Така де, толкоз векове дискриминация, вината трябва да се изкупи по някакъв начин.Еее... Има и други виц, абсолютно политкоректен.


Холмс: Къде бяхте преди закуска, Уотсън?

Уотсън: Защо питате?

Холмс: Обущата ви са целите в пясък.

Уотсън: Ходих по брега на морето.

Холмс: Да не сте педераст?

Уотсън: Защо пък?

Холмс: Защо не, Уотсън?

18 Юни 2012 22:22
Ако медиите не обръщат толкова внимание на това "събитие" едва ли гражданите ще го забележат или впечатлят от него. Че и църквата бърза да го заклейми.
Някой искал да прави шевствие, митинг, какво толкова? Хора разни, каузи разни.
18 Юни 2012 22:26
.
18 Юни 2012 22:28
Само като се сетя, че Оскар Уайлд е бил съден за демонстриране на хомосексуална връзка... свят ми се завива!
Днешните гейове живота си живеят с разкрепостените си претенции и приумици!
18 Юни 2012 22:38
***
18 Юни 2012 22:41
контеса, благодаря, немам много време да обмислям ала и твоето не касае джаза, и щом за верни аргументи се хортува, и без заобикалки, педераста е жена и чукнат ли го мнения отказване няма, мнения пък по паси било testes
18 Юни 2012 22:44
Гениални прозрения на Ламбовски, съвсем случайно съвпадащи с традиционните тъпотии, дето ги четем по хиляда пъти из форумите преди всеки парад.
Добре де, разбрахме, че в мамковината всеки може да прави каквито иска митинги, само не хомосексуалистите, щото те така ще облъчат с хомосексуализъма си форумните баби-хетеросексуалистки. Жалко само, че и автора е решил да се почувства застрашен.
18 Юни 2012 22:46
У Голмса била привичка курит трубку. Ватсън решил его отучить. Каждое утро он заходил заранее в офис и ставил трубку в....
Потом делал все так, чтоб Голмс не догадался. Прошли недели...
В конце концов Голмс курить не отучился, а у Ватсъна появилась новая привичка
п.п. С извинение - нямам руски на клавиатурата
18 Юни 2012 22:47
За автора -

За педерюгите и промотърите им налагащи ги на народите -
18 Юни 2012 22:53
промотърите им налагащи ги на народите

са от едно определено много чувствително вероизповедание...
18 Юни 2012 22:53
***
18 Юни 2012 22:57
Ако медиите не обръщат толкова внимание на това "събитие" едва ли гражданите ще го забележат или впечатлят от него.


Гражданите, ако не са медиите с тръбене за Уорлик начело, биха пребили поне първата редица от шествието.

Не е само Уорлик, за него какво толкова - belonging to the community, maybe. Да прегледаме приветствията на посолствата на европейските страни. И на предишните посланици на САЩ.

Горкото Уорлик. То ще го отнесе за всички и всичко.

Ще ли?

Или ще си остане с голи ВМРО кебапчета на изпроводяк?

Пф. Негостоприемно село туй София
18 Юни 2012 23:02
Голмс? Ватсън?

У вас ведь есть Г, В и Ъ? В чем ваша боль и горе? Чем помочь?

ППП. Ага. Э, ы?
18 Юни 2012 23:06
Изпъчете се, моля, с нещо друго.


Ами като се дефектни с какво друго да се пъчат освен с дефекта си?

Лозунгът е: да превърнем всеки дефект в ефект!
18 Юни 2012 23:14
Превъзходителството Уорлик е нагло и елементарно кариеристче, пълно цивилизационно безличие и ако онова недоразумение Обама го повиши служебно може и съвъкуплен на Гей парада да се яви щастлив до мозъка на костите от престараване и полит-коректност!
Това създание изпълни великата мисия да отврати маса народ от содомитската идеология на Америка!

Ще бъдем благодарни, ако го изнесат по-бързо от България и не го заменят с нещо по-гнусно, пък било то и от женски пол.
18 Юни 2012 23:17
Ще бъдем благодарни, ако го изнесат по-бързо от България

По-кротко... че мъдрите хора са казали - на нов шеф да се не радваш!
18 Юни 2012 23:18
интересното е, че тука се наблюдават единствено хорица, които се пъчат с това колко много мразят педерасите, а пък въпросните ги дебнат зад всеки ъгъл
18 Юни 2012 23:29
тука се наблюдават единствено хорица, които се пъчат с това колко много мразят педерасите

Май е точно обратното - педалите са хорицата, които мразят нормалните, понеже последните им подсказват, че не са съвсем нормални!
18 Юни 2012 23:38
Хайде сега да плеснем с ръце, да се прегърнем и да изгледаме заедно филма "Бруно"!
18 Юни 2012 23:44
Май е точно обратното - педалите са хорицата, които мразят нормалните, понеже последните им подсказват, че не са съвсем нормални!

аха, ми сега остава само да цитираш поне 1 мнение в подкрепа на болната ти фантазия твърдението ти
иначе съм съгласен де - абсолютно си е нормално, когато някой повтаря "нормален съм, нормален съм, НОРМАЛЕН СЪМ!!!"
18 Юни 2012 23:44
Ах, наконец-то поняла Я же татарин македонский
18 Юни 2012 23:47
Гео,
Ами той вече ти го цитира, но за всеки случай още веднъж:
тука се наблюдават единствено хорица, които се пъчат с това колко много мразят педера
18 Юни 2012 23:59
аа, значи хейтърите, които тука се пъчат с хейтърщината си, всъщност са педали, които мразят нормалнитее...
схванах тънката ви мисла
19 Юни 2012 00:02

Любим довод!
Но не препоръчвам да се използва толкова често, защото влиза в противоречие с тезата за "непреодолимия наследствен характер" на явлението.
19 Юни 2012 00:07
Наконец-то поняла. Я же татарин македонский


Вы под марафетом, девушка? Как говорят в общественном транспорте и точках торговли?

19 Юни 2012 00:10
"непреодолимия наследствен характер" ли???
айде пък сега, всеки достоен форумец знае, че гейщината е заразно психично заболяване, което се предава по въздушно-капков път.
никой не е в безопасност!
19 Юни 2012 03:00
Винаги се радвам на журналисти, които намират за банално разискването на дадени теми в медиите, а в същото време с писането си по тях допринасят за раздухването им. Хем с горещата тема попадаш на страниците на вестника, хем се оказваш морално извисен.
Всичко в статията се базира на "прозрението", че целта на гейовете била да променят норми. Да наложат своята ориентация като норма. И доказателството? Обърканите слова на някой краен "идеолог". Дори и името не разбрахме на този влиятелен и явно представител на цялата общност лидер. И то така удобно подбрани думи, за да предизвикат насмешка. Аз не мисля, че гейовете се борят за налагане на нови норми - по-скоро за премахване на стари, които правят дадено малцинство в нашето общество да се чувстват втора ръка хора. Затова са и тези шествия - за да покажат, че не трябва да се срамуваш, че си различен щом като с това не вредиш на никой друг.
Освен това, за сведение на автора, свободата на събирания не изисква да давам обяснение на когото и да е за смисъла на моето събитие. Освен това право на самоопределение е да признаеш сексуалната си ориентация или професията си като основна част от твоята идентичност.
Наистина не му разбирам проблема на автора. Страх го е, че хомосексуализмът ще стане норма и по почина на хетеросексуалните в миналото гейовете ще въведат закони, ограничаващи правата на различните от тях? Глупаво е, но поне му съчувствам. Ако обаче гейовете просто го изнервят с обществените си прояви, то явно има проблеми с демокрацията.
А за неестествеността - хомосексуалността се наблюдава в много животински видове. А и хетеросексуалните имат практики, на които дори хиперсексуалните бонобота биха се зачудили.
19 Юни 2012 03:07
Най-накрая нещо свястно от БЛ. Поздравления, което си е право, право е.
19 Юни 2012 05:32
За какво се борим ли? Ето един пример: браковете. Не ми е за церемонията в църква, която ме анатемосва профилактично, нито за кичозния селски събор, в какъвто почти неизбежо се превръщат сватбите. Не. Никой ли не включва, че от брака произтичат други права: общи финанси, семейни кредити, по-ниски данъци при онаследяване, споделяне на социални придобивки (фирма работодател предлага намаления за съпрузи на служители, примерно) и още куп неща, които хетеросексуалните двойки имат, но не оценяват.
19 Юни 2012 07:00
- липсата на логична връзка показва неразбиране за това що е то търпимост (толерантност) - не трябва да се казва "негър" не зaщото чичо Сам ти бил наредил (наложил, принудил, дал тон в живота и пр.), а защото на афро-американците не им харесва. В САЩ не казват "негър" не защото са били робовладелци и роботърговци, а защото афроамериканците се обиждат.
Не е ясно пък защо се обиждат. Негър идва от испански, което значи "черен". Същото на английски е black. Ама в САЩ на негрите може да казваш black, но не и негър.
19 Юни 2012 07:07
"непреодолимия наследствен характер" ли???
айде пък сега, всеки достоен форумец знае, че гейщината е заразно психично заболяване, което се предава по въздушно-капков път.
никой не е в безопасност!
Айде сега пък, предава се по въздушен капков път. Гейщината е нарушение в онази област на мозъка, която е свързана с сексуалността и се дължи на грешките, които съпътстват еволюционнуия процес. При предаване на наследствеността често се получават грешки в една или друга посока . Но все пак гейщината не е наследствено заболяване.
19 Юни 2012 07:28
контеса, продължавам да твърдя че има негърски джаз, във втория живот на джаза след нюорлинското начало, преминава в ню йорк, и там има обособени кръчмета с негърски джаз, а белите момчета свирят в заведения за бели, даже в харлемския котън клуб пускали негри да участват само в програми с джунгла, ехо от джунглата е от тогава, негърския джаз е повече импровизация нежели композиция както на белите джазмени, по първичен е и блика, не се прави от големи банди за салонна музика а е сейшън на майстори виртуози, как да е, тогава светците марширували, не педерасти за привилегии
19 Юни 2012 07:49
и нататък, каквото щат да си говорят съблазнените за мъжко мнение, обществената норма не се определя от наглеци като уорлик, тя е обществен консенсус, негрите организирани от мартин л. к. успяли, подобно мюсюлмански братя, циганите с готовност за погроми, но педерастите са жалко малко в парада си за привилегии, да, тая приказка за права винаги е свършвала с получаване на привилегии, и нам остава да се съхраним, така е било в друго робство, с българска култура, българската църква, българско обществено съзнание, с невъзприемчивост за безобразното
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД