:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 420,957,576
Активни 91
Страници 26,374
За един ден 1,302,066

Цветанов сам срещу всички заради съдия Тодорова

Съдебните кадровици се събраха, за да се съгласят, че медиите са виновни за скандала
СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Главният прокурор Борис Велчев и шефът на Върховния касационен съд Лазар Груев (вдясно) бяха единствените, които разкритикуваха решението на ВСС да освободи Мирослава Тодорова. Въпреки че няколко пъти през последните дни призова кадровиците да променят решението, правосъдният минситър Диана Ковачева не повдигна въпроса на вчерашното заседание.
Вътрешният министър Цветан Цветанов изненадващо се изправи срещу премиера и президента заради уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Вчера той за пореден път се извъртя, нападна Тодорова и се обяви в защита на ВСС. Атаката му засегна и хората, които излязоха в защита на Тодорова. Те бяха наречени "адвокати от незнайно какви кантори и които всъщност дали не защитават тези, които са оправдани, или тези, които са се възползвали от забавянето на тези мотиви". В протестите пък участвали и граждани, "които аз съм виждал по други протести, те са като дежурни". Виновни за некоректното представяне на случващото се били медиите.

За пръв път вицепремиерът и президентът влязоха в задочна разправия по случая. "Той (Плевнелиев) просто направи едно изказване, за да влезе в духа на говорене на всички, които говориха преди него. Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил 50 дела и лишил от правораздаване хора, които са направили отвличане, нанесли са щета на държавния бюджет в особено големи размери за ДДС, които 2007 г. се е произнесла с присъда и 2011 г. се е произнесла с мотивите си", заяви Цветанов пред БНТ. В събота Плевнелиев разкритикува решението на ВСС, заявявайки, че е некоректно и е отекнало "не само у нас, но и в Брюксел". "Запознат съм с това какво е заявил по случая вътрешният министър, но това не променя моята позиция", отговори вчера държавният глава на нападките от Добрич. "Аз считам, че ако ВСС искаше да вземе едно наистина обективно и обосновано решение, той можеше много просто да каже: да, вярно е, че забавянето на някои съдебни дела е системен проблем", заяви Плевнелиев и допълни, че направеното е "едно необосновано, необективно решение".

Медиите са виновни за уволнението на Мирослава Тодорова - това стана ясно по време на вчерашното извънредно заседание на ВСС, който трябваше да обсъди начина на налагане на наказания на провинилите се магистрати. Съветът се е сезирал и започнал дисциплинарно производство след медийни публикации, се разбра от изказвания на двама от членовете му - Пламен Стоилов и Иван Колев. Стоилов изброи четири забавени от Тодорова дела и заяви, че е научил за тях от медиите, въпреки че за единия от случаите именно той съобщи пред репортерите преди няколко дни. "Аз лично считам, че решението на ВСС е законосъобразно, а наказанието съответства на нарушението", заяви той. По сходен начин се изказа и Иван Колев. И той смята, че всичко е тръгнало от медиите. Колев обаче призна, че някой е трябвало да обърне внимание за забавените от Тодорова дела по-рано. Според него уволнената съдийка е добър професионалист, но не може да организира работата си. ВСС направил услуга на Тодорова, като я уволнил, защото така щяла да има време да преподава на младши съдии. Цони Цонев пък бе категоричен, че не може да си спомни друг случай на съдия, наказан два пъти за едно и също провинение. По данни на ВСС за изминалите 5 г. мандат кадровиците са уволнили общо 7 души за забавени дела.

Не се оправдаха очакванията ВСС да преразгледа случая "Мирослава Тодорова". Дискусията бе задушена с аргумента, че никой от ВСС няма право да говори за дело, което не е приключило. "Всички знаем защо сме се събрали, но не можем да кажем каквото искаме. Ще изглеждаме идиотски, когато ни посрещнат камерите и се позовем на закона", заяви главният прокурор Борис Велчев и обяви дискусията за безсмислена. "Мисля, че почти всички загубихме от тази ситуация. България е в епицентъра на скандал в навечерието на евродоклада. Ще е жалко, ако остане усещането, че някой се наказва, защото се казва еди-как си", коментира пък шефът на Върховния касационен съд Лазар Груев.

--------КРИТЕРИИ

Критериите, според които ВСС налага наказания на магистрати, са разработени още през 2008 г., обясни членът на съвета Петър Стоянов. Според него, когато се решава за санкцията, съдебните кадровици задължително вземат предвид натовареността на магистрата, на съответния съд, както и последствията от неговите нарушения. "Тази дискусия за критериите върви от първия ден на мандата на този ВСС", каза още Стоянов. "Когато бяха изработени критериите, нямаше такъв скандал", контрира Лазар Груев. Стоянов представи статистика за наложените наказания. Оказа се, в повечето случаи най-тежката санкция е намаляване на заплатата.

---------НАТОВАРЕНОСТ

Въпреки че е в края на мандата си и не може да предприеме никакви реални мерки за подобряване на ситуацията в съдебната система, ВСС се впусна в безсмислена дискусия кой как си е вършил работата и какви са резултатите. Лазар Груев представи статистика, според която срочността на гледане на делата се е подобрила. "Дори една стотна от това да е заслуга на ВСС, пак е успех", коментира Цони Цонев. "Три години подред аз извеждам проблема с натовареността пред Народното събрание. Защо винаги реагираме, когато се обърне колата", попита Груев. "Ние всички подценихме темата с натовареността, въпросът е висящ", заяви пък Борис Велчев. Според Иван Колев обаче претоварване на съдии имало само в софийските и върховните съдилища, а като цяло ситуацията в страната била добра.
126
7341
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
126
 Видими 
16 Юли 2012 19:32
Смешници...
Медиите са виновни за уволнението на Мирослава Тодорова - това стана ясно по време на вчерашното извънредно заседание на ВСС, който трябваше да обсъди начина на налагане на наказания на провинилите се магистрати.

16 Юли 2012 19:32
Това пък направо е гротеска:
Дискусията бе задушена с аргумента, че никой от ВСС няма право да говори за дело, което не е приключило. "Всички знаем защо сме се събрали, но не можем да кажем каквото искаме. Ще изглеждаме идиотски, когато ни посрещнат камерите и се позовем на закона", заяви главният прокурор Борис Велчев и обяви дискусията за безсмислена.
16 Юли 2012 20:02
Смешници

На тебе сигурно ти е много смешно, но не и колкото на този човек
"Помолен да коментира изхода от делото, д-р Лазаров упрекна журналистите: "Съсипахте ми живота, съсипахте ми кариерата, съсипахте ми здравето, съсипахте ми семейството. На какво да се радвам. Как да съм доволен, от какво. Знаете ли, че в момента съм инвалид. Аз съм пенсионер, защото съм с много сериозно сърдечно заболяване".

16 Юли 2012 20:02
Интересно какво ще кажат сега тези, които денонощно плюеха срещу Чехльо? Аз знам поне 30-на форумци, които бълваха какви ли не какви квалификации срещу него. Огромната част от тях сега са на позицията на Плевнелиев за Тодорова. Е, такова обръщане на лопатата отдавна не съм виждал. Моето мнение е, че трябва да се абстрахираме от това кой кого защитават мизерните политически муцуни и да се обединим около абсолютната необходимост за промяна на корумпираната ни и мафиотско обвързана съдебна система. Уволнения, ако трябва и затвор за прегрешилите, па ако ще да са и част от поднебесната каста.
16 Юли 2012 20:05
Нова порция цецовизми. Луд умора няма.
Но трябва и да му влезем в положението - лекарите-убийци, дето 2 дена давиха новороденото и заради които Цвък срича СРС-та в НС, се оказаха...невинни. Каква изненада, за сефте му се слува на Цвинокио и сега се чуди как да излезе от положение.
Следва 3-4 дена снишаване и после ще има рейд из телевизиите как той е вътрешно убеден, че докторите са убийци, но съдът му играе контра.
16 Юли 2012 20:13
Цветанов сам срещу всички заради съдия Тодорова


Как иначе? Само той е на пангара като подсъдим...
16 Юли 2012 20:29
На тебе сигурно ти е много смешно, но не и колкото на този човек
"Помолен да коментира изхода от делото, д-р Лазаров упрекна журналистите: "Съсипахте ми живота, съсипахте ми кариерата, съсипахте ми здравето, съсипахте ми семейството. На какво да се радвам. Как да съм доволен, от какво. Знаете ли, че в момента съм инвалид. Аз съм пенсионер, защото съм с много сериозно сърдечно заболяване".

Събираш круши с ябълки....
КОЙ е виновен за състоянието на лекаря? ВСС ли? (щото на тях викам смешници)
Специално за този казус с лекаря е виновен един друг смешник - ще се сетиш ли кой (жокер - и тогава пак размахваше едно пръстче от същата трибуна). Така, че хайде моля - някои тукА помним повече от три минути (колкото е лимитът за Герп).
Не може ВСС да се сезира от медиите. В случая ВСС е сезиран.... Ами да - какво съвпадение - точно човечето на което много му пречат съдиите и то след като бе подгонено (най-после) за простотиите, които ръси накере...
BTW едно друго човече (то само прилича на рекламата от "Мишелин", ама си е живо) с подобен стил и действия е поставило цялата ЕК в шах и те се чудят какво да го правят.
Та така....
16 Юли 2012 20:31
GreenEyes
16 Юли 2012 20:02


Интересно какво ще кажат сега тези, които денонощно плюеха срещу Чехльо? Аз знам поне 30-на форумци, които бълваха какви ли не какви квалификации срещу него.
Мен чехльо ме изненада приятно - не очаквах да защити позицията си .Май накрая може да се случи и "Кажи си Иване (Бойко) хората е разберат". А за тези , на които тези думи не говорят нищо: http://www.segabg.com/article.php?issueid=1788&sectionid=2&id=00007
16 Юли 2012 20:38
Интересно какво ще кажат сега тези, които денонощно плюеха срещу Чехльо? Аз знам поне 30-на форумци, които бълваха какви ли не какви квалификации срещу него. Огромната част от тях сега са на позицията на Плевнелиев за Тодорова. Е, такова обръщане на лопатата отдавна не съм виждал.

Както казваше Сашо Диков едно време "Асене, я върни малко назад"...
Веднага след като гръмна скандала хората, които са против Герп заеха тази позиция. После се обадиха Тиквата, Чехльо и даже самият Цвък, който отчете това като грешка .
КОЛКО пъти (пресен пример - скандалът с Мишо Бирата) е ставало нещо, амбразурчиците се хвърлят озверели и след известно време самото Слънце врътне дирника и застане на противоположната страна....
И КОЙ обръща лопатата?
16 Юли 2012 20:45
Ето ти една от дискусиите - кажи кои са с лопатите....
Цитати да препоствам ли??
Натисни тук
16 Юли 2012 20:46
Картинката се очертава с всеки изминал час и с наближаването на ... сряда. Към момента не е ясно на Цецоуу изкуствена засада ли му спретнаха или той сам се набута. Както се е разпенил, изглежда като да е доброволец да плати сметката. С всеки изминал ден ще става все по-ясно, че ГЕРБ не може да влезе в изборите през 2013 с двамата си вицепремиери. На Борисов ще му се наложи да жертва фигура. При предстоящия му соломонов избор шансовете на Дянков за оцеляване са по-добри. Цецоуу ще да иде скоро на отговорна (предизборна) партийна работа, комай. До голяма степен кога и как ще зависи от Доклада. Това първо. Второто идва от това кого от двамата ще поиска в жертва потенциалният коалиционен партньор на ГЕРБ. Кого ли?
Третото ли? Третото е коя фигура от една страна се ползва с доверието на Борисов, а от друга - може да персонифицира някакъв консенсус или поне ... примирие в сектора. Третото и то си има трето - по ред, не и по важност - благословията на ... ембасито и някои офиси на издръжката на американския данъкоплатец.
16 Юли 2012 20:56
Фирмин,

До изборите има цяла година, но все пак според менЕ има и друг вариант.
Никой не знае как ще се развие двубоят ЕК vs Мишо Бирата.
Там е заровено кучето. По правилата на футбола, за спъване отзад се полага дузпа и червен картон. Ако ЕК спази принципите си - Боко е аут (ще го отрежат отвсякъде, а може и членството на България да замразят, докато Той е премиер) и мястото се овакантява. Цвък е достатъчно изкукуригал (а може и някой да му пали фитилите с тези бутонели) за да се види премиер (с цялата власт в ръцете).
Заради това той ще мине и през трупове (вкл. и на любими ръководители).
Затова играе Ва Банк сега - (вътрешна опозиция).
16 Юли 2012 21:00
Цвък е достатъчно изкукуригал (а може и някой да му пали фитилите с тези бутонели) за да се види премиер (с цялата власт в ръцете).
Заради това той ще мине и през трупове (вкл. и на любими ръководители).
Затова играе Ва Банк сега - (вътрешна опозиция).


Да не забравяме, че държи и по-голямата част от депутатите на ГЕРП. На всички места местните феодали, областни и общински координатори се отчитат и зависят от милостта на ръкавелите.
Бойчето да се консултира по-скоро със съветниците си и да маха Цвинокио щото ако тоя вземе властта режима на тиквата ще ни се струва почивка на морето.
16 Юли 2012 21:04
В случая със становището на Плевнелиев е интересна компонентата "Маргарита Попова". Струва ми се, че Президентът не би рискувал конфликт със своя вице- , и то в област, която е нейна тясна специалност. Така че си мисля, че г-жа Попова е на същото мнение, ако не и инициатор на президентската намеса, която правилно е проведена от Плевнелиев, а не от нея. Че Борисов е на тяхна страна (ако не баш-инициаторът) за мен е също сигурно. При тези дадености наистина се чудя: на какво разчита Цветанов и защо не замлъкне разумно? "Играел ва банк", пише Петя Владимирова в "Дневник". Срещу Борисов и Плевнелиев "ва банк"?? Да не вземе да изфърчи от казиното за подобна игра...
16 Юли 2012 21:05
hahahahahaha

цвъка премиер

народа окончателно ще победи

на митев може да му върнат табелите

пей сърце пачанга ще има - а гнилата ентлегенция е си го отнесе - да има за душата на една триока форумка

хахахахахаха - цветан премиер
16 Юли 2012 21:07
Няма ресурс, Ε6, Цецоуу за такава игра. Докладът все пак се пише в Брюксел, не във ... Вашингтон. Днес газетата публикува добро интервю на Галя Горанова с Живко Георгиев. Анализът на Георгиев сочи, че играта ще е позиционна. Просто няма ресурси за мащабни политически нападателни операции. Всеки ще се спотайва в отесняващата си ниша и всички ще гледат да минимизират пораженията, които социалната и икономическа криза и недоволството на хората (ще) им нанася, възприемайки ги все повече и повече като част от едно споделено все по-тягостно статукво.
16 Юли 2012 21:09
Цвинокио - премиер е мисия невъзможна. Ако Тиквата по някаква причина бъде махнат - герб загиват. Вярно е, че матриалът ни не става, но все си мисля, че не е изперкал до там да търпи идиоти като цвинокио.
16 Юли 2012 21:10
Добре, де...
Ами ако утре ЕК каже - това за нас е корупция (интересно какво друго би могла да каже) и този Го не щем?
К'о правим?
Нали държавата трябва да остане в нечии грижливи ръце?
16 Юли 2012 21:11
Нали държавата трябва да остане в нечии грижливи ръце?


Браво Монка
16 Юли 2012 21:12
Какво толкова е свършил Плевнелиев!? Първата му позиция беше двусмислена, каза, че не е на всяка манджа мерудия, там да се оправят. После чу какво рече Мухобойко и застана на неговата позиция, че уволнението на Тодорова е грешка. Какво е казал Цветанов после, е второстепенно за Плевнелиев, той слушка Шефа. Не виждам за какво да го хвалим.
*******
Решението на ВСС днес не е изненада, иначе биха си плюли на суратите за години напред. Сега да му мисли милиционер-юриста шеф на ВАС, там трябва да решат за уволнението, защото съдийката ще обжалва. На онези във ВСС им през ... дъртите, проблемът вече е политически, а на тях журналистите са им криви.
16 Юли 2012 21:13
Ами ако утре ЕК каже.........
Стигне ли се дотам, то покрай Тиквата ще изгорят всички.
16 Юли 2012 21:15
Panayotis, не съм чел коментара, който цитираш, а сигурно е интересен. Ще го прочета. Наистина и на мен първосигнално ми дойде това "Тоя е тръгнал да играе ва банк". Но като размислих, игра ва банк тези дни може да има само срещу ... Доклада. Ако Цветанов залага на него, то навярно разполага с негов драфт и е изчислил шансовете си като ... най-малко пострадал. И така да е. Съгласете се, че от най-малко пострадал до ... послдния оцелял е малко ... далечко. Все пак.
16 Юли 2012 21:27
Firmin, Петя Владимирова е от онези малцина журналисти, които и да искат, не могат да напишат скучен коментар. Иначе версията ти за "най-малко пострадалия" от Евродоклада е много интересна. Особено с факта, че Цветанов може да разполага с неговото съдържание предварително и .. овреме. Чак толкова надарено разузнаване? Или госпожа Кристалина помага дискретно и нежно..?
16 Юли 2012 21:30
Единствения Шанс Цвъцока да стане премиер е:
В ролята си на действащ Силов Вицепремиер
След един успешен ....атентат
От неизвестен Извършител
Срещу Бащицата на Нацията (да не дава господ)
Цвъчко да .... поеме властта

От там нататък сценария е Ясен:
Извънредно положение
Временно правителство (за 18 години) с Цвъчок първии които да разследва зловещото нападение срещу Народа
Булките плачат
Станишев .... бяга в Брюксел (всички знаят че .... няма кой друг да е платил на терористите освен озверелия председател на ПЕС)
Границите се затварят докато се установят и намерят терористите (казахме срок от поне 18 години)

Кльоновете ... овчарки ... доброволни отряди на ГЕРБ.... гнилата контра революционна ентелегенция поставена най накрая под контрол.
На площад Народно Събрание коня се демонтира - слага се 30 метрова скулптура на Бащицата (изваян от Вежди) с футболна топка ... и филия мас.

Сценарии слънце
I'm lovin it
16 Юли 2012 21:32
Цвък е достатъчно изкукуригал (а може и някой да му пали фитилите с тези бутонели) за да се види премиер (с цялата власт в ръцете).
От човек на добра позиция в ГРОБ (няма да споменавам колко добра-кофти за човека) ,чух че Цвинокио наистина има амбиция да измести Боко .А Тквонии явно е държан яко за топките - не смее да го махне.Ще стане интересно - ако не сега , то след ваканциите - вервайте ми
16 Юли 2012 21:33
Интеле,
не му подсказвай, че на тоя толкова му е акъла...
16 Юли 2012 21:34
Грийн,
ха представи си, че мнозина тук са си на същото мнение за Чехльо и изобщо не са се обръщали. Просто продължават да имат СВОЕ мнение - без да се интересуват кой какво мисли. И без да координират мисленето си с нечие мнение...
Странно ти е, но има и такива...
Обаче, трудно е ветропоказателят да разбере дъба...
-------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
16 Юли 2012 21:38
Цвъки е толкова некадърен че не може да прибере 200-300 хиляди лева рушвет без да го разбере цялата държава
няма капацитет за толкова тежка оперативна разработка
16 Юли 2012 21:39
Интеле, четох развеселен твоя сценарий. Но ми зее един вакуум: какво ще прави Командирът при такава ситуация. Ще поведе сините на Балкана, може би? Как хубаво звучи: "Командир на отред славен партизански" ...
16 Юли 2012 21:41
позицията на Плевнелиев

Ма чехълчето и позиция ли си има?
16 Юли 2012 21:49
Както казваше Сашо Диков едно време "Асене, я върни малко назад"...
Точно така, приятелю! Няма какво да ни гледат, какво ще кажем за Плевнелиев. Не сме чакали някой да ни подскаже! От самото начало си имаме позиция. Сетил се Чехльо да се побара! А какво прави за да не се стига до тук!?
16 Юли 2012 21:53
Аз знам поне 30-на форумци, които бълваха какви ли не какви квалификации срещу него.
Аз съм един от тези поне 30-на форумци дето не одобрявах Плевньо за президент, но сега съм на негова страна. Това обръщане на лопата ли е или става въпрос на принципност като оценявам от моята камбанария поотделно всяко едно от действията на президента? Обратното на тази позиция са тези дето казват за някого, че е прав дори когато греши.
16 Юли 2012 21:54
Стоилов изброи четири забавени от Тодорова дела и заяви, че е научил за тях от медиите
Я, глупав съм бил! Мислех си, че съдебната система имала била някаква база-данни щом отчитат колко дела са приключени и колки прекратени поради изтичане на давностния срок. А то всичко било по информация от медиите! Другият вариант е да допусна, че най-тъпите магистрати, дето не знаят що е софтуер и считат CD-устройството за масичка за кафе, са станали членове на ВСС.
16 Юли 2012 22:08
Просто Плевню играе за и с Баце, никаква самостоятелна акция, не се самонавивайте за априори невъзможни мисии
16 Юли 2012 22:46
нтересно какво ще кажат сега тези, които денонощно плюеха срещу Чехльо? Аз знам поне 30-на форумци, които бълваха какви ли не какви квалификации срещу него.

Аз съм един от тях и не виждам причина да променя мнението си. Фактът, че това, което имаме като президент™ има повече акъл от цецо, не е кой-знае какво постижение. Повечето гръбначни са по-умни от цецо.
16 Юли 2012 22:46
Не се оправдаха очакванията ВСС да преразгледа случая "Мирослава Тодорова".

Освен управляващите и в частност министър Ковачева, която ясно заяви искане за преразглеждане, не знам чии са били тези очаквания и на какво са били основани? За мотивите на искащите преразглеждане се изписа доста и са повече от ясни.
Никой здравомислещ юрист обаче не е и допускал това да се случи, нито протестът на съдиите беше с тази заявка.
Това в създадената ситуация би унижило и самия ВСС, и съдия Тодорова, и управляващите, като същевременно щеше да покаже съвсем ясно механизма на вземане на решението. Това пък никой здравомислещ член на ВСС не би го допуснал.
16 Юли 2012 22:47
А не е ли по-добре, вместо всички ние да търсим под вола теле, сиреч конспирации от високо към ниско, да почнем да си вършим работата както трябва, да не гледаме в чуждите паници, освен когато ни се пречи да си вършим нашата работа. Това научих по света и това смятам за правилно да става и в България. Това беше основното в предишния ми пост, ама кой да разбере. Е6 едно разбрал, Генек друго, трети съвсем различно.
16 Юли 2012 22:51
Прав си, Зеленоокия, абсолютно прав си! Но го кажи на Цветанов! За него се отнася...
16 Юли 2012 23:01
само за него ли?...
16 Юли 2012 23:07
А пък аз се надявах. Викам си: Три деня дружините наши, безспир, без страх и умора как съдийката бранят. Три деня как без хляб, без вода и парцуца Цвъчко събарят. И три деня как неуморно - със риск за живота - обясняват, че на Цвъку ще му дойде нагорно
P.S. Но забелязвам, че има терапевтична файда от писането. Някои освен да пишат, почнаха и да четат. Даже има и такива, които почнаха и да мислят
P.P.S. И на мен много ми се ще Боку да падне, ЦвЦв да прерита, а Цвецка да отслабне...Ще ми се, ама
16 Юли 2012 23:09
Просто Плевню играе за и с Баце, никаква самостоятелна акция, не се самонавивайте за априори невъзможни мисии


Така е! Точно. Бацето каза първо за провокацията. Посипете с пепел всякаква първична надежда за самостоятелно "генериране на правилни решения" у тая глава на държавата, която имаме като Чехльо.

16 Юли 2012 23:21
О, Дорис, предстои му тези дни на държвния глава още по-тежко изпитание. Бойчето пред "Преса" (!) преди дни се изказа твърде неласкаво за правото на европейците да Му дават оценки. Подозирам, че един от ходовете, които Го изкушават след сряда е да се отдаде на модерен ... евроскептицизъм в неподражаемия си дебелашки стил. С две думи - да се опита да омаловажи Доклада. Хич не ща да съм му на мястото на Плевнелиев, ако му се наложи да му приглася.
16 Юли 2012 23:27

Няма да му приглася.
Няма да му бъде изгодно.
16 Юли 2012 23:31
Невям мерака му за втори мандат на Дондуков 2 си усетил, Don?
16 Юли 2012 23:38
. Бойчето пред "Преса" (!) преди дни се изказа твърде неласкаво за правото на европейците да Му дават оценки. Подозирам, че един от ходовете, които Го изкушават след сряда е да се отдаде на модерен ... евроскептицизъм в неподражаемия си дебелашки стил.
евроскептицизма прикрит или неофициален е много отдавна в арсенала на ГЕРБ

Реторика на която с удоволствие кълве целия чугун електорат - това много си пасва с посланието "Не сте вие Злите Външни Сили"

БТЛ (снимка: натиснете тук)
16 Юли 2012 23:42
Има за какво да са изнервени в последните дни управляващите - http://www.sofiapost.net/2012/07/12035/ Да ни е честито!
17 Юли 2012 00:12
Цвъки е толкова некадърен че не може да прибере 200-300 хиляди лева рушвет без да го разбере цялата държаваAй стига смешки ве, Чипе! Шест апартамонта на прекрасно място са много над милион, които тъ-ща-та не може да изкара за 20 г. на магистралата. Супругата е друг вопрос и там ще изреве Трактора, ако го притиснат достатъчно.
17 Юли 2012 00:37
Интересно как ще се развие кариерата на Пламен Стоилов, когато свърши мандата на ВСС.
17 Юли 2012 00:46
като кашик се убедих: "за да го победиш - не подценявай и опознай в детайли противника!"
Матряло, през 89-та и 97-ма, а-а да бъде хептЕн изпуснат, ама бе своевременно разучен и Стратезите Му държат още победата.
Е, надявам се, че иде, или най-накрая, ще дойде времето и на матряла да не се надценява, да се вгледа, да познае и разнищи в детайли противника. Па може и да победи!
17 Юли 2012 00:46
Никой не знае как ще се развие двубоят ЕК vs Мишо Бирата.


Няма такъв двубой. В ЕК деликатно ще сумтят, че не могат да проверяват такива неща - и технически погледнато, ще са прави. Баце обяче също толкова деликатно е отсвирен, и то не само в ЕК, респ.ЕС, но зад океана. Откак излязоха за първи път историите с Мишо Бирата да е ходил някъде да се среща с друг премиер, или друг премиер да е идвал у нас? Шенгеня стана ясно, че ще го гледаме през крив макарон. Оттам нататък в ЕС ама хич не им пука дали ще тънем в гейберастките фекалии, камо ли те да се хванат да ги изриват. И ще са прави за себе си - имат си достатъчно по-сериозни проблеми.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД