:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

1 млрд. души гладуват по света

Повече от 2.5 млн. деца умират от недохранване всяка година
СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Момиченца от Мали носят вода в бежанския лагер Дори, Буркина Фасо. По данни от началото на юли над 370 000 бежанци от конфликта в Мали продължават да търсят спасение в поразените от глад Буркина Фасо и Нигер.
Почти един милиард души днес гладуват - един на всеки седем от населението на Земята. А броят на деца с остро недохранване е нараснал за първи път през това десетилетие, алармира неделното издание на британския в."Индипендънт".

Безпрецедентният недостиг на храна е увеличил броя на гладуващите с още 43 млн. по целия свят само тази година. Сега милиони деца се намират в риск от силно недохранване, предупреждават благотворителните организации. Една седмица преди "срещата за глада" на британския министър-председател Дейвид Камерън те предупреждават, че ако не се предприемат незабавни действия, още повече хора ще станат жертва на глада.

За пръв път в новата история хуманитарните организации трябваше да отговорят на три сериозни кризи с храните - в Западна Африка, Йемен и Източна Африка - в последните 12 месеца.

В последния ден от Олимпийските игри в Лондон британският премиер Дейвид Камерън ще бъде домакин на глобално събитие, посветено на прехраната по света, в което ще участват световни политически и бизнес лидери, както и представители на неправителствени организации. Очаква се Камерън да обяви програма с цел намаляването на броя на децата до 5-годишна възраст, които страдат от необратими физически и умствени увреждания в резултат на лошо хранене. В момента се смята, че броят им по света е 180 млн. Повече от 2.5 млн. деца умират от недохранване всяка година.

Камерън трябва да призове за повече инвестиции за собствениците на малки ферми, за повече прозрачност на стоковите пазари и за прекратяване на субсидиите за биогорива, заявява шефката на Оксфам-Великобритания Барбара Стокинг.

Циклите на суша плюс ниските инвестиции в селско стопанство, деградацията на околната среда, високият ръст на населението и острата бедност водят до хронична уязвимост на населението в Сахел - граничната зона в Африка между Сахара на север и по-плодородния район на юг, твърдят от Оксфам. Конфликтът в Мали и високите цени на храните още повече изострят кризата. 1.8 млн. души се нуждаят от спешна помощ в Сенегал, Буркина Фасо, Чад, Мали, Мавритания, Нигер и Гамбия, твърдят от организацията.

Този регион е в постоянна хранителна криза, казва Джъстин Форсайт, шеф на организацията "Спасете децата". Когато има лоша реколта, семействата изпадат в още по-тежка криза и тогава светът реагира, изпраща помощи. Но това е само върхът на айсберга. Под него се крие огромна криза в развитие, която ние не можем да разрешим, добавя той.
39
2212
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
05 Август 2012 20:20
***
05 Август 2012 20:46
Две мисли ми навява тази статия:
1.Странно човече е българинът.Принадлежим към"златния милиард",т.е. имаме покрив над главата,имаме достъп до течаща вода,не си лягаме гладни.И въпреки всичко като цяло сме по-нещастни или поне по-мрънкащи от 5-те милиарда души на планетата,за които тези прости наглед неща са само мечти.
2.Прав ще излезе Фидел Кастро,който обяви преди време,че използването на храна за гориво е перверзия./Може и друга да беше точната дума,ама по смисъл съм близо/
05 Август 2012 21:09
Правиш ли дете, трябва да мислиш с какво ще го храниш. Няма да чакаш Америка да го храни. Тук е коренът на проблемите, немисленето.
05 Август 2012 21:29
Фактите са потресаващи за 21 век. Причините са изяснени още през 19 век. А някои от коментарите са си чист фашизъм!
05 Август 2012 22:00
А някои субсидират правене на "био"-горива от храна...
05 Август 2012 22:28
Не че не достига производство, разпределението е опорочено.
Не може да се смятаме за цивилизация, докато хората ни и децата ни умират от недохранване.
05 Август 2012 23:47
***
06 Август 2012 00:00
След глобалното събитие организирано от Камерън, журналистите да сметнат и публикуват колко са изхарчили височайшите гости, за да се появят на него и да се налапат. И съответно колко гладуващи африканци е можело да се нахранят с тия пари.

Проблемът с глада и бедността в Африка произтича от прекомерната раждаемост, и само от там и може да почне да се разрешава. Останалото са празни приказки от типа "Другари, дайте да дадем!", които очевадно нищо не променят.



06 Август 2012 01:23
Коментари от типа на "Да са мислили когато са правили деца", които виждам не само в този форум, но и в много други, показват само, че тези които бълват такива тъпотии не само са безсърдечни глупаци, но и доста ограничени типове. Обяснете на някое от тези 2.5 милиона дечица умиращи от глад, че са виновни че са се родили. Обяснете им след това, че те умират от глад, защото родителите им все пак са ги направили, въпреки че страната им се управлява от шайка брутални изроди/диктатори/военна хунта, които карат златни мерцедеси, стрелят по който има падне за удоволствие и държат населението като крепостни роби. След това им обяснете, че повечето от тези диктатори са поддържани от лидерите на някоя "бяла" страна (често страната в която живеете самите вие - САЩ, Франция, Русия, Англия, Италия, Китай и т.н.). Ама преди да им го обясните това, трябва да си мръднете дебелите задници от американското/европейското ви преградие и да отидете до някоя от тези африкански страни. След това, ако имате и зрънце мозък, ще си промените мнението на 180 градуса. Много лесно да се гради (ограничено) мнение от дивана в хола, ама нещата стоят малко по различно от американската/европейската мочковица, с която ви пълнят празните глави от типа на "с работа и упоритост можеш да постигнеш всичко".
06 Август 2012 03:25
Където и да идеш, няма как да не видиш едно и също нещо: Страните в които има гладуващи хора са увеличили неколкократно населението си през 20ти век. Почти всички тези държави нямат аграрните ресурси да се самоизхранват, дори и да ползваха всички достъпни технологии, което те не правят. Същевременно икономиките им не могат да позволят вноса на недостигащите храни.
Какво се получава в резултат - изтощават и засоляват обработваемите земи, изчерпват водните запаси, което води до намаляване на бъдещите реколти и изхранването на населението става зависимо от външни помощи.
Въпреки това раждаемостта не пада значително и проекциите за населението са ужасяващи.
Няма да си говорим за Сомалия, погледнете например какво е развитието на Кения (коя "бяла" държава поддържа "диктатора" на Кения? ), за която малко хора изобщо знаят че има нужда от хранителни помощи.

Да, разбира се че там има ужасяваща корупция, та дори значителна част от безвъзмездно доставените храни се крадат, но нима корумпираният елит насила кара хората да имат по 5-6 деца, въпреки че са на помощи? Всеки може сам да си направи сметката и да види че това няма как да приключи добре.
06 Август 2012 03:46
Натисни тук
06 Август 2012 05:04
" Обяснете на някое от тези 2.5 милиона дечица умиращи от глад, че са виновни че са се родили."
...........................................................................................
А кой е казал, че децата са виновни? Казваме, че са виновни родителите, които правят по много деца, без да мислят как ще ги изхранват. Все пак правенето на деца е избор, а не неотложна необходимост.
По нашите села акушерката се караше на циганина Петър, че прави дете след дете, а той се оправдаваше, че не можел да свършва отвън, защото след това го боляла глава.
Няма нужда от лицемерие, проблемът е такъв, че трябва да се постави ребром- тези народи трябва да престанат да раждат по една сюрия деца, след като нямат ресурси за изхранването им. Те вече толкова са се разплодили, че нямат нужда от помощи, а от осиновяване и изхранване на сто процента. Т.е. те ще правят деца, а ние ще ги изхранваме.
При тази демографска картина, ако не се спре раждаемостта, ще се стигне дотам, че едните ще избият другите. И това е въпрос на оцеляване, а не на хуманен проблем. Все пак хората не сме неподвластни на природните закони.
06 Август 2012 08:54
1 млрд. души гладуват по света

Човечеството психотронно е толкова поразено, че дори не осъзнава, а който го осъзнава мълчи (!!!), за отровния дъх на корпоративния монополизъм подменил "хармонизиращо" почти всички нормални храни със спекулативните им - неестествени, нездравословни и дори отровни имитации. Дебитното поробване и финансовата левкемия от тоталитаризма на банковокорпоративния монополизъм, и монетарната му система, са толкова противохуманно агресивни и перфидни, че пред тях националните сигурности просто компрадорски се изпаряват, а където някой се съпротивлява - вероломно го "демократизират". После по най-бърз начин политическите чиновници в пълно затъмнение куневоподобно "хармонизират" - тоест, КОЛОНИЗИРАТ. Символ на най грозната корупция в България май освен мафията, е явлението чиновник Кунева.
Просперитетът в науката и технологичността, глобално, вместо към интересите на човека, хегемонно е пренасочен от "най-голямата демокрация" да работи за интересите на милитаризма и спекулативността, тоест за "богоизбраността" на неизбрани от никого, вече действителни, владетели на света - отреждащи за останалото човечество изчезването му чрез разтваряне в поквара, безнравственост, антидуховност и израждане в порок – както и, позорно за научно-техническата революция, загиване в болести, безпомощност и мизерия.
Господарите с които, като новопоробени, сме се сдобили, пренасочват ресурсите на труда и ресурсите на земята нито в нейна полза, нито в полза на която и да било форма на живот.
Пренасочването на ресурсите е в полза на болни мозъци - извратено обсебени от предизвикването на смърт в името на власт. За тях това е смисълът на живота им – тоест, фашизмът днес вече е свръхфашизъм.

Не съществуват никакви природни причини за масовата мизерия и глад. Технологично и производствено светът може да осигури без проблем изхранването на население няколко пъти повече от това което е сега на земята. Ако не беше обаче жертва на ООД "Война" и банковокартелните метастази като СТО, СБ, МВФ и пр.
06 Август 2012 09:16
Езоп 06 Август 2012 08:54
06 Август 2012 10:59
Оракъл !
Достатъчно е да се погледнат демографските статистики за да се види, че населението в най-гладуващите страни се увеличава най-бързо. Примерно Етиопия е вече към 83 милиона и всяка година се увеличава с 2-3 милиона! Няма начин с ресурсите, с които разполага държавата населението да може да се самоизхранва.
Лошото е, че разните международни организации за борба с глада, както и местните управляващи не правят нищо за ограничаването на раждаемостта до приемливи норми. Причината е проста: 500 000 души се занимават с тази дейност, корупцията в тези организации е висока и само една трета от помощите отиват за нуждаещите се. Останалите се поделят между служителите и местните власти.
Има и още нещо: колкото повече е населението в една държава, токова повече помощи се отпускат на държавата. Колкото и цинично да звучи местните управляващи имат сметка населението да гладува и измира от глад за да искат повече за да може да си попълват милиардните сметки в банките.
06 Август 2012 11:19
После по най-бърз начин политическите чиновници в пълно затъмнение куневоподобно "хармонизират" - тоест, КОЛОНИЗИРАТ. Символ на най грозната корупция в България май освен мафията, е явлението чиновник Кунева.

Ще бъда много благодарен, ако ми се обясни защо чиновник Кунева е по-вредна от чиновничките Цачева, Фидосова и Михайлови (Надежда и Екатерина).
06 Август 2012 11:40
Тя е непоставилият качулка високо платен и високо корумпиран палач, отрязал главите ни без даже да ни постави на дръвника - просто така, от движение.
Тя е концентриран образ на отвращението от тези, които ни дадоха на лъвовете - без значение дали от простотията си или от перверзността си.
Колкото до Цачева и Фидосова, на тях чисто хронологично още не беше им кацнал самолета, не че щяха да са по-различни прислугата и кукловодите на Луканов, Виденов, Костов и останалите. Компрадорска измет.
ПП
Ше имаш възможност да я наблюдаваш и в Гърция, за съжаление.
06 Август 2012 11:54
Да не забравяме, че днес се навършват 67 години от деня, в който най-голямата терористична организация в света, незнайно защо наричаща себе си държава - САЩ, избива десетки хиляди невинни жени и деца в Хирошима! Поклон пред паметта на жертвите! Ега горят в ада всички, които имат и най-малък принос за извършването на този терористичен акт!
06 Август 2012 11:57
Нека горят в ада всички, които имат и най-малък принос за извършването на този терористичен акт!
Съгласен съм с Барабаниста - и за ада , и за най-големият терорист.
06 Август 2012 12:00
Навремето, когато Малтус е казал някои истини са го оплюли, а в момента споменаването му е в разрез с всякаква политкоректност и неговото "Есе за законите на населението" се приравнява едва ли не с "Mein Kampf".

Човека е казал просто и ясно: ако не се ограничи, човечеството върви към демографска катастрофа, защото населението се увеличава в геометрична прогресия, докато средствата за изхранването му - в аритметична.

Когато научния прогрес и техническото развитие правят възможно постигането на многократно по-големи добиви от декар,са започнали да вземат на подбив идеите на Малтусианството. Докато не се сблъскваме със следния проблем: повишената възможност за изхранване на населението не води до изхранване на всички гладуващи, а до лавинообразно нарастване на населението.

Ето например да кажем, че компетентните нищонеправещи комисии, някак си с помощ свише съумеят да осигурят изведнъж прехраната на тези 100-те млн гладуващи в Западна Африка. Какво смятате - те ще се нахранят и ще заживеят охолно ли? Не - ще се наплодят и след няколко години ще има 200 млн за изхранване.

Опитите Малтус да бъде опроверган се провалят, затова просто е отречен - по-лесно е.
06 Август 2012 12:02
Интересно, защо СССР не се е прочул с жестоки бомбардировки на цивилни райони по време на ВСВ? Дали не са искали, или не са могли (не са имали достатъчно далекобойни бомбардировачи) ?
06 Август 2012 12:02
tantus, ти от африка ли пишеш? или просто мразиш светът до обяд?


Severance и останалите са прави че родителите са длъжни да се погрижат за децата си! и никой друг!
то много лесно е така: "дайте да дадете" (малка поправка на Severance )

Езоп
06 Август 2012 12:53
Интересно, защо СССР не се е прочул с жестоки бомбардировки на цивилни райони по време на ВСВ? Дали не са искали, или не са могли (не са имали достатъчно далекобойни бомбардировачи) ?

Panayotis,
Добър въпрос!
Единствената цел на унищожението е била изпробването на ядреното оръжие в реална обстановка...
Нямало е военна нужда и бомбардирането на Дрезден и София...
06 Август 2012 13:19
Интересно, защо СССР не се е прочул с жестоки бомбардировки на цивилни райони по време на ВСВ? Дали не са искали, или не са могли (не са имали достатъчно далекобойни бомбардировачи) ?

Panayotis,
Добър въпрос!
Единствената цел на унищожението е била изпробването на ядреното оръжие в реална обстановка...
Нямало е военна нужда и бомбардирането на Дрезден и София...


София е бомбардирана за наказание, Хамбург е сринат по време на операция "Гомора" за пречупване на германския дух, Хирошима + Нагазаки са полигони за изпробване на атомната бомба, Дрезден е разрушен без никаква причина, просто унищожаване на културни паметници от хора, за които това понятие няма смисъл пък и си нямат такива у тях (завист?) .

Моного други примери има за масови изтребления пряко и косвено извършени или подкрепени от "Главния демократичен пазвантин"...
06 Август 2012 13:26
Интересно, защо СССР не се е прочул с жестоки бомбардировки на цивилни райони по време на ВСВ? Дали не са искали, или не са могли (не са имали достатъчно далекобойни бомбардировачи) ?

Но се е прочул с масови разстрели и изнасилвания.
06 Август 2012 13:31
Интересно, защо СССР не се е прочул с жестоки бомбардировки на цивилни райони по време на ВСВ?

Май не са имали подходящи самолети, концентрирали са се върху фронтова авиация. Но са бомбардирали, де:
Наиболее мощная атака была проведена 9 марта. Неделей ранее мэр Таллина отдал приказ жителям покинуть город, но эвакуация не удалась. Величина атаки превзошла ожидания гражданского населения и командующих армией группы Север. Пожарные команды испытывали недостаток воды, так как в результате советского саботажа перед воздушным налетом была взорвана городская насосная станция. Военные разрушения были минимальны с несколькими разрушенными военными объектами и складами снабжения. Основной военной потерей было сожжение миллиона литров топлива в топливном хранилище. Большинство бомб упало на жилые и публичные постройки, включая театр «Эстония», церковь Нигулисте, городскую синагогу, четыре кинотеатра и Городские архивы Таллина с коллекциями средневековых документов. Большая часть деревянных пригородов была сожжена, а городской центр потерпел большие разрушения. По официальному отчёту 757 человек были убиты, из которых 586 были мирными жителями, 50 — военным персоналом, а 121 — военнопленными. 213 человек имели серьёзные ранения. Позже, после того, как были обнаружены погибшие противники, число жертв возросло до 800 человек.[1][2] Более 20 000 человек остались без крова над головой, в то время как военные объекты были практически не тронуты.[1][2]

Несмотря на советские намерения, высокие потери гражданского населения в результате налётов существенно ухудшили отношение эстонского населения к советской армии. 27 февраля, во время налёта советских ВВС, были задеты дети, играющие на школьном дворе Луунья, были убиты четверо. Дата их похорон стала национальным памятным днем, сопровождаемая стихотворением «Uus Herodes» («Современный Ирод», опубликованным Хенриком Виснапуу.
06 Август 2012 13:41
Интересно, защо СССР не се е прочул с жестоки бомбардировки на цивилни райони по време на ВСВ? Дали не са искали, или не са могли (не са имали достатъчно далекобойни бомбардировачи) ?

Сложен въпрос. Но ми се струва, че е по-скоро първото. Но не вследствие проявена хуманност от страна на Сталин, а защото са видни различията в стратегията на СССР и САЩ. Видно е от хода на войната, че за Сталин животът на съветския войник не е бил първа ценност! И той е предпочитал ботушът на войникът да стъпи за по-сигурно, пък било то и с цената на хиляди войници, отколкото да сломява духа на противника чрез бомбардировки. Докато останалите съюзници са били на точно противоположното мнение. Пък и ако в началото на войната руснаците са нямали бомбардировачи с достатъчен обсег за бомбардиране на немските градове, то в края на войната това е било напълно във възможностите им, но не са го правили. Просто различни стратегии! Това разбира се е лично мое мнение.
06 Август 2012 13:55

Panayotis
06 Авг 2012 12:02
Мнения: 881
От: Greece
Скрий: Име,IP
Интересно, защо СССР не се е прочул с жестоки бомбардировки на цивилни райони по време на ВСВ? Дали не са искали, или не са могли (не са имали достатъчно далекобойни бомбардировачи) ?

това как е по темата, др. панайотис?

"гладуващите" са такива само по съвременната дефиниция на тая дума.
различни стандарти на живот.

нито в Бг нито в Гърция има гладуващи. В Румъния имаше и има.
06 Август 2012 14:36
stupido, не не пиша от Африка, но съм бил там и знам за какво говоря. И не, не мразя света до обяд - пиша ги тези неща точно поради обратната причина - понеже обичам света. Само че за мен светът не е само Европа, САЩ и няккои други избрани райони. Пак казвам, много е лесно от дивана с лаптоп в скута да си цитирате статистиките за приръст на населението и тем подобни тъпотии и да правите заключения за неща, които никога не сте виждали. Когато си роден в страна разкъсвана от войни, болести, липса на вода и задължително си тотално необразован, без достъп до технологии, литература, преса и изобщо никаква полезна информация за каквото и да било (това е много важно), тънещ в мизерия и без никакъв възможен изход и страната ти е управлявана от генерал-главорез, изобщо няма да си и помислиш за презервативи, ако изобщо имаш достъп до такива (ако изобщо знаеш какво е презерватив). Нашата представа за нещата, които на нас ни се вижда съвсем логична оттук, изобщо не може да бъде приложена за живота там. Виждал съм села в Африка, където хората ходят по 15км на ден (всеки ден), за да си напълнят вода и се хранят с каквото намерят/изловят. Пък ти ходи ми обяснявай за статистиките на ООН и за мерки за ограничаване на раждаемостта. Та вместо да ходим да плюем безразборно по-добре да седнем и да помислим дали не е по-добре да дадем свободата на тези хора сами да изплуват (тази свобода в момента е няма, който мисли другояче живее не друга планета) вместо да пишем рипорти, статистики и да изсипваме подаяния. Понеже тези подаяния нито стават по прозрачен начин, нито са ефективни дългосрочно.
06 Август 2012 14:40
Та вместо да ходим да плюем безразборно по-добре да седнем и да помислим дали не е по-добре да дадем свободата на тези хора сами да изплуват (тази свобода в момента е няма, който мисли другояче живее не друга планета) вместо да пишем рипорти, статистики и да изсипваме подаяния.

Тези хора се цивилизоваха и изплуваха успешно, когато бяха колонии. След това обаче си поискаха и си получиха независимост.
06 Август 2012 14:57
"Независимостта" няма нищо общо със свободата. Всъщност, за да се уверите в това няма нужда да ходите до Африка...
06 Август 2012 15:23
Барабанист, благодаря за отговора. Радвам се, че се сети за годишнината от трагедията на Хирошима, макар и в друга тема. По-добре е понякога да сме извън темата, отколкото да пропускаме големи теми!
06 Август 2012 15:53
tantus, съгласен с повечето неща които си казала: че света не почва и свършва с запада, че децата не са виновни за участта която го сполетяла и т.н. логични неща...
също така признавам че не съм ходил там, но пък съм гледал достатъчно предавания по темата;

но въпроса е: защо тези хора са неспособни сами да се погрижат за себе си? защо постоянно позволяват да се появяват разни диктатори и канибали?
Защо правиш дете когато знаеш че неможеш да го гледаш? ако беше такъв зор там, то от стрес немаше да може да си го надървиш, с извинение, камоли дете да правиш?!
най-вероятно живея на друга планета щом съм съгласен с Манрико...
06 Август 2012 15:57
вместо да ходим да плюем безразборно по-добре да седнем и да помислим дали не е по-добре да дадем свободата на тези хора

що да им я даваме ние, да не сме ги поробвали?
стига глулпости
на африканците и азиатците с неконтролируема раждаемост можем да помогнем само с контрацептиви и пълен стоп на всякаква хуманитерна помощ
да се възстанови естествения прираст на населението
06 Август 2012 16:11
Термини като "изхранване на населението" са опасни с презумпцията, че някой трябва да се грижи за изхранването му и снемат личната отговорност за изхранването. Етиопия, някой я даде за пример, е отделна държава. Отделен народ. Те трябва да се грижат за себе си и да не закат от Америка да им се пращат храни. Западните държави водят самоубийствена политика с тези помощи, давайки на съответния туземски народ основанието да мисли, че други народи трябва да се погрижат за него. Че други народи са длъжни да се грижат за него. Че тяхната работа е да правят деца на воля, а децата им после могат да си потърсят късмета в западните страни. И се получава ситуацията с Рим. Римляните деца не правят, варварите се размножават на границите и после населват и завладяват Рим. Следва прекъсване на цивилизационния процес и човечеството се връща назад в развитието.
Западните интелектуални кръгове прекалено са ангажирани да държат западните общества гузни за колониализма, постколониализма и пр. И туземците напълно се съгласяват с тях, че западът им дължи. Западът категорично трябва да им заяви, че не може да храни толкова народ, колкото те могат да направят.
06 Август 2012 16:48
Абе не разбирам едно - защо изобщо се повтаря постоянно, че 'западните цивилизации' изхранват Африка с помощи и го правят просто ей така, понеже се чувстват виновни за колонизацията или от други там супер хуманни подбуди, насадени от тези чудовища западните интелектуалци. Тези помощи се правят поради редица други причини - като налагане на влияние, данъчни облекчения, пропаганда и т.н. Трябва човек да е много наивен да мисли, че Запада е на загуба от тези помощи или от имиграцията от тези страни. Истината е, че точно обикновените хорица са преебани двойно - веднъж от собствените си управници (ако изобщо има такива, понеже в някои страни вилнеят всякви племена и разни там мини-армии са по-мощни от официалните правителства) и втори път точно от "хуманния" Запад, който с едната страна им подава шепа сухари, а с другата много технично им го плъзга отзад. Примерите за това как става това са много - продажби на оръжие, което да се използва точно срещу тези, на които току що им са раздадени сухари, приятелства на западни политици с брутални африкански лидери, изгодни договори за големи западни компании потъпкващи всякакви местни и международни закони, затваряне на очите пред кървави режими и т.н. и т.н. Аре стига сме повтаряли, че Африка се храни от Запада. Тъпо е просто.
06 Август 2012 17:11
Барабанист, благодаря за отговора. Радвам се, че се сети за годишнината от трагедията на Хирошима, макар и в друга тема. По-добре е понякога да сме извън темата, отколкото да пропускаме големи теми!

Как няма да е в друга тема, като в централните медии споменаването на това събитие е табу! Нали ще се разсърди новият батко? Ако бомбардировката беше от стария батко, всички медии щяха да започват и завършват с тази годишнина! Какво да правим - имаме си демократични медии - преди лижеха задника на стария батко, сега на новия! Съдба!
06 Август 2012 17:51
Абе не разбирам едно - защо изобщо се повтаря постоянно, че 'западните цивилизации' изхранват Африка с помощи и го правят просто ей така, понеже се чувстват виновни за колонизацията или от други там супер хуманни подбуди, насадени от тези чудовища западните интелектуалци. Тези помощи се правят поради редица други причини - като налагане на влияние, данъчни облекчения, пропаганда и т.н. Трябва човек да е много наивен да мисли, че Запада е на загуба от тези помощи или от имиграцията от тези страни.



Тантус, да разбираме, че злите западняци тормозят бедните африканци с никумо ненужни и непоискани хуманитарни доставки?

Иатина е, че Запада действително прави лоша услуга както на себе си, така и на тези държави. Нека всеки гледа в паницата си и да се грижи за поколението, което създава. Хора живеещи в родовообщинния строй би следвало да са подвластни и на законите му - раждаш колкото може повече деца, защото очакваш да оцелеят по-малко от половината. Ако можеш да нахраниш всички - добре, ако не - природата си взима своето. Нарича се естествен подбор.
06 Август 2012 18:39
Видно е от хода на войната, че за Сталин животът на съветския войник не е бил първа ценност!


Това... сериозно ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД