:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 403,865,600
Активни 75
Страници 6,491
За един ден 1,302,066
Челен опит

Ако имахме протекция, нямаше да спечелим само една поръчка

Шеметно прогресиращата бизнесдама Кристина Спасова и медийният съветник на земеделския министър Мирослав Иванов обясняват как фирма на три месеца може да получи договор за 50 000 лв., за да направи "Фейсбук" страница и да си купи скъпи офиси в София
"Златната" "Фейсбук" страница на Програма за развитие на селските райони, която струва 50 000 лв.
- Г-н Иванов, разкажете как е сключен този договор за 50 хил. лв. за популяризиране на ПРСР във "Фейсбук" и "Туитър" с "Кей Ем Ком"?

- Само едно уточнение: договорът е за малко по-малка сума - около 47 500 лв. Сключен е по реда на закона за обществените поръчки, проведена е тръжна процедура, малка обществена поръчка. Трима кандидати се явиха.

- Това с поканите ли е?

- Да, до миналата година такъв беше редът на закона за обществените поръчки, малката обществена поръчка е с 3 покани, като процедурата беше по най-ниска цена. "Кей Ем Ком" предложиха най-ниска цена.

- Защо се спряхте на "Кей Ем Ком"?

- Ами смятаме, че това са млади хора, които работят в пространството на "Фейсбук" и "Туитър"...

- О, моля ви, има много млади хора, които работят в пространството на "Фейсбук" и "Туитър".

- Ами ние и другите компании, които поканихме, бяха млади хора...

- Никой ли не си зададе въпроса защо каните фирма, която е на бивш ваш служител?

- Ами тя не е служител на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

- Агенцията по храните е част от системата.

- Да, но пряко не са в МЗХ, съответно другите две компании бяха абсолютно външни.

- При избора на компания не се ли съблюдаваше опит по такъв вид проекти?

- Ние искахме опит, да.

- Но тази фирма е създадена през септември.

- Ние обявяваме тази процедура през декември, като вече към тази дата...

- Фирмата е добила опит? Моля ви. Всъщност как се доказва опит в тази сфера на дейност?

- Ами по изисканата документация, която ние сме поискали, това беше да имат поне една референция и да са имали подобен договор и те представиха такъв договор.

- 3 месеца срок съществуване на фирма не ви ли притесни?

- Ами то е имало комисия по избора на тази фирма. Искам да направя уточнение, че точно това е смисълът на Закона за обществените поръчки, особено за малка обществена поръчка до 50 хил. лв. - да се явяват нови и малки играчи, които не могат да се борят с тези големи обороти от милиони.

- Г-жо Спасова, как след 3-месечно съществуване успяхте да спечелите конкурс?

- Ами ние регистрирахме фирмата през септември, като се събрахме хора всеки със своите умения и клиенти. Работили сме в сферата на рекламата, на информацията и комуникацията с корпоративни клиенти през октомври и ноември, за която работа сме сключили референция. Предложили сме ръководител на екип с магистърска степен и експерт с бакалавърска степен.

- Какво се очаква от вас да свършите по този договор.

- Когато януари месец подписахме договора, ние започнахме да се запознаваме с материалите, които са над 20 хил., предложихме концепция за съдържание и визия на "Фейсбук" страницата. Заложили сме и рекламна кампания във всички големи агросайтове. Страницата може да бъде видяна. Но на 1 септември официално представяме страницата и по тази причина досега за нея официална информация не е имало. Заложили сме, че най-малко 1300 души ще подсигурим, а хората, които сега са се свързали с нас, просто са търсели информация за ПРСР. Страницата е на 95-96% готова и ние сме готови 10 дни по-рано.

- Това, че сте работили в БАБХ, ли ви помогна да спечелите тази поръчка?

- Това, което ми помогна, е, че освен в БАБХ съм работила в пътната агенция и в други администрации. Над 4 години се занимавам с дейности в сферата на ПР и връзките с обществеността (Кристина Спасова е на 25 години, бел. ред.).

- Тези данни, които изнася вестник "Сега", истина ли са? Вярно ли е, че фирмата е купила офис за сумата от 332 491 лева?

- Когато започнахме нашата работа през месец септември, ние бяхме в офис под наем. Тъй като част от корпоративните ни клиенти и това, с което се занимаваме, е обучение, решихме да направим такава инвестиция. Офисът е изплащан 7 месеца. Искам да отбележа, че в БАБХ моята работа е била изцяло да поддържам връзки с медиите и да бъда тази, която подава информация от експертите до медиите.

- Което означава, че сте били в близки отношения с експертите и съответно с хора, които одобряват такива обществени поръчки.

- Хората от БАБХ са ветеринари.

- Това, което не разбрах, е 50 хил. лв. ли струва откриване на страница във "Фейсбук"?

- Не. До момента ние сме получили за страницата във "Фейсбук" 15 хил. лв. Цялата поръчка е на стойност 47 500 лв. В която сума се включва рекламна кампания, която е над 10 хил. лв., техническа изработка, която е приблизително толкова. Обработката на първоначалната информация, която ние трябваше да синтезираме, и поддръжката й за 12 месеца, в което се включва освен рекламната кампания и популяризирането на страницата в теми и рубрики, в които хората се интересуват от програмата като програма.

- Тези хора, които действително проявят интерес към програмата, ще имат ли възможност на страницата, която създавате с европейски пари, да видят и вашия отчет за начина, по който са изхарчени парите.

- Разбира се. Още в началото на август ние сме публикували всички дейности и сме поели ангажимента към всички потребители всеки месец да публикуваме отчет за предходния.

- Бихте ли ми обяснили нещо - практиката по поръчки с европейско финансиране не изисква ли минимален оборот за предходни 3 години и изпълнение на поне 2 договора.

- Предполагам, че господин Иванов е по-запознат, но искам да кажа следното: ако администрацията се затваря към по-младите фирми, не смятам, че това е добра практика.

- Да, но нали разбирате, че има много фирми, някак изглежда странно вие да сте работили в БАБХ и изведнъж да спечелите обществена поръчка. Има много млади хора в България, които се опитват да пробият.

- Ние сме кандидатствали на повече от 30 обществени поръчки, включително и в МЗХ. Кандидатстваме за всяка поръчка, за която отговаряме на условията.

- В други министерства кандидатствали ли сте за обществена поръчка?

- Кандидатствали сме.

- И спечелихте в МЗХ?

- Това е единствената ни поръчка в МЗХ, която сме спечелили, макар че сме кандидатствали и за други. Ако имаше тенденция към нас и някой ни пазеше и някой ни даваше протекция и предимство, предполагам, че щяхме да печелим и други. Не! Ние играем на един равен пазар и предлагаме конкурентни продукти.

- Г-н Иванов, може ли да кажете, че се чувствате доволен от начина, по който се осъществява всичко това - обществената поръчка, казусът, който се създава сега? Има ли някакъв регламент, който да ангажира министерството с обявяването на такава обществена поръчка и плащане на европейски пари с такъв тип договор. Просто защото всички коментират, че един "Фейсбук" профил се създава от един първокласник за 15 минути, а не са необходими 50 хил. лв., за да се създаде "Фейсбук" профил.

- Аз да уточня по отношение на "Фейсбук" страницата - освен че те трябва да я поддържат и да я направят, те са ангажирани да отговарят и на въпроси, когато обикновени граждани публикуват там. Т.е. те допълнително трябва да имат ангажирани експерти, които да отговарят на обикновените хора. Искам да кажа, че това, че към момента има толкова малко участници във "Фейсбук", не ни плаши, тъй като съм си направил труда да погледна страницата на ПРСР на ЕК. В момента в нея има 1658 човека...

- Ние направихме допълнителна реклама на тази страница, така че, надявам се, хората, които ви харесват, да станат повече...

К.С Ако можем тук да добавим, че това не е обикновена "Фейсбук" страница, защото за нея допълнително са разработвани приложения, за да може да отговори на нуждите на настоящите и потенциалните бенефициенти на програмата. А сумата, за която е сключен този договор, представлява 0.1% от бюджета на цялата програма, което аз си направих труда да проверя. И още нещо - за младите фирми и за младите хора няма достатъчно възможности да кандидатстват в обществените поръчки...

- Сигурна съм в това! Г-н Иванов, завършваме с вас, смятате ли, че има нещо нечестно в начина, по който се е случило всичко, защото знаете, че хората, когато чуят обществени поръчки, покана за 3 фирми, знаят, че дадена фирма е направена, за да спечели дадена обществена поръчка?

- Значи, искам да кажа, че абсолютно всичко е проведено по Закона за обществените поръчки и когато сме обявявали търга, той е бил публикуван на нашата интернет страница. (Бел. ред. Търгът не може да бъде открит нито на сайта на Агенцията за обществени поръчки, където би трябвало да бъде задължително обявен, нито на сайта на МЗ. На изричен въпрос на "Сега" към МЗ за номера на поръчката оттам обясниха, че тя не е качвана на сайта на АОП, тъй като според тях това не е нужно. МЗ обаче има публикувани на този сайт купища други малки поръчки. От МЗ обещаха до няколко дни да изпратят на "Сега" изискванията по процедурата.)

96
8219
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
96
 Видими 
22 Август 2012 19:55
Някой вижда ли нещо за коментиране под такова интервю ?!?!?!
Просто мазната червена брадичка трябва да си подаде оставката
22 Август 2012 19:57

- Ами смятаме, че това са млади хора, които работят в пространството на "Фейсбук" и "Туитър"...

- О, моля ви, има много млади хора, които работят в пространството на "Фейсбук" и "Туитър".

- Ами ние и другите компании, които поканихме, бяха млади хора...Ама, моля ви, има много стари хора, които работят в пространството на "Фейсбук" и "Туитър"!
22 Август 2012 20:09
Да не говорим, че страница във фейсбук не е точноработа за поръчка, може да го направи между две кафета и секретарката ... и кажи-речи всеки ...
22 Август 2012 20:23
Калинкииииииииииии
22 Август 2012 20:35
КалинкииииииииииииАтанас Димитров,
твърде лесно раздаваш епитети, приятелю. По колко пункта тези приличат на оригиналната Калинка? Дипломите ли са си фалшифицирали, доклади до ЕК с клевети за българи ли са писали, бременност ли са крили и т.н.
Май започваш да ставаш дежурен под манипулативни статии, което за мен е разочароващ извод. Друг е въпросът ако искаш да се конкурираш с Вила, но според мен нямаш шанс в състезание с него.

ПП.
Ако разполагаш с допълнителна информация извън поднесената във вчерашната статия в СЕГА и в това интервю, поднеси я за да докажеш тезата си. Щото от това интервю много не личи да са Калинки. Може би са още в начален стадий на калинкирането си......
22 Август 2012 20:39
По-добре на страница във Фейсбук,отколкото странница на околовръстното!
22 Август 2012 20:45
Пълен т@шак.

Да са живи и здрави глупаците и слепите котета - без тях разграбването не би било възможно.
22 Август 2012 20:45
Има Служба за съвети в земеделието, чиято задача е да дава безплатни консултации за ПРСР? По селата още няма интернет, камо ли да седне бай ти Петър да ползва Туитер или ФБ. Препоръчвам повече затвори, защото местата няма да стигнат за тези като Мировците - министър и съветник! И кариери- да чукат камъни за бъдещите магистрали!
22 Август 2012 20:51
Пълен т@шак.

Да са живи и здрави глупаците и слепите котета - без тях разграбването не би било възможно.Да са двойно по-живи и по-здрави в пъти, пъти, пъти по умните от средното ниво, които са толкова гениални, че до този момент нито един път не са реагирали например на този сигнал и предложение за прекратяване на източване на държавата за много милиони левове. Натисни тук Написан е от глупак и сляпо коте - две в едно и затова не е получил още подкрепа от в пъти, пъти, пъти по умен талант, заливащ форума с еднообразни заклинания.


ПП.
Ето ти още едно по същата тема от същия глупак - сляпо коте (по-скоро дърт сляп котарак ). В пъти, пъти, пъти по умните не си позволяват такива директни неща, нали? Натисни тук

Направи поне една такава конкретна стъпка (естествено тя ще бъде в пъти, пъти, пъти по умна и интелигентна от моята), а аз ще помоля модератора на блога да пусне някакъв емотикон със сваляне на шапка и редовно ще го пускам след всяко твое мнение. Само един път пусни нещо конкретно с конкретен анализ, на конкретни данни и с конкретно предложение за промяна на лошите неща в нашата действителност (имаш богат избор, такива има в изобилие). Не като анонимен ползувател на клавиатура във форума, а с истинското си име. Ще ти стигне ли смелост да опиташ?
22 Август 2012 20:52
Типична форма на раздаване на пари на свои хора. След като си намерил "правилната" фирма, тя намира още две за участие в търга. По същия начин се процедира и когато малката обществена поръчка е по оферти. "Правилната" фирма дава оферта, намират се още две оферти от приятели и готово - печелиш поръчката.
22 Август 2012 20:54
Амиии..амиииии....ами.иии..амииии...бе наши девойчета
22 Август 2012 21:08
Каква клевета само - 50000 лв. Не, само 47500 за фейсбук профил. На митевци им звучи даже евтино. Митев, изключено е да не си рано пенсиониран. Като се замисля само си бил войскарин а не милиционер. Това не е лошо. Служил си на Родината.
22 Август 2012 21:09
Аз нямам фейсбук. Много е скъпо
22 Август 2012 21:16
Митев ти си глуп@к.... особено умен.

Работя в ИТ бранша и по специално в комерсиалната уеб индустрия от 19 годишна възраст.
До момента имам над 13 години стаж.

За уеб реклама, социални медии и ролята им в промотирането, позиционирането и комуникацията с потребителите, практиките, стратегиите и цената на подобни услуги със сигурност знам повече отколкото 99 на сто от потребителите.

Смяташ ли че един заслепен, озлобен и изключително късоглед бивш преподавател по полит икономика има по ясно виждане от мен?

......
Да - ти още не можеш да намериш луканка, като от онази от едно време, и не ти си възмутен от "оводнените пилета" които срещаш в магазинната мрежа.
Не - оводнените пилета нямат нищо общо с Градус 1.
Нямат нищо общо и с апартаменти рушвети на стойност над 300.000 за млади и още по млади експертки от министерството на Миро Мършата.
.......

Не, глупаците не са виновни за разграбването.
РанЪт са, гадния Световен Заговор и предателството на ренегатите.

Вие само подкрепяте по - малкото зло.
22 Август 2012 21:17
Пенчо бре22 Август 2012 21:08

Каква клевета само - 50000 лв. Не, само 47500 за фейсбук профил. На митевци им звучи даже евтино. Митев, изключено е да не си рано пенсиониран. Като се замисля само си бил войскарин а не милиционер. Това не е лошо. Служил си на Родината.Пенчо бре,
не знаех че в твоя репертоар влиза и приписването на опонента на думи, които не е казал. Къде намери мое мнение дали е евтино или скъпо коментираното?
За останалото- вярно е че съм войскарин и съм служил на родината - цели две години редовен войник в Кърджали. В поделението, където след мен е служил и моя колега по професия до 1989 г. Иван Йорданов Костов.
За останалото си много далеч от истината. Студено, студено, много студено, ще настинеш с такива твърдения.
22 Август 2012 21:25
Митев ти си глупак.

Работя в ИТ бранша и по специално в комерсиалната уеб индустрията от 19 годишна възраст.
До момента имам над 13 години стаж.

За уеб реклама, социални медии и ролята им в промотирането, позиционирането и комуникацията с потребителите, практиките, стратегиите и цената на подобни услуги със сигурност знам повече отколкото 99 на сто от потребителите.

Смяташ ли че един заслепен, озлобен и изключително късоглед бивш преподавател по полит икономика има по ясно виждане от мен?

......
Да - ти още не можеш да намериш луканка, като от онази от едно време, и не ти си възмутен от "оводнените пилета" които срещаш в магазинната мрежа.
Не - оводнените пилета нямат нищо общо с Градус 1.
Нямат нищо общо и с апартаменти рушвети на стойност над 300.000 за млади и още по млади експертки от министерството на Миро Мършата.
.......

Не, глупаците не са виновни за разграбването.
РанЪт са, гадния Световен Заговор и предателството на ренегатите.

Вие само подкрепяте по - малкото злоИнтелчо, благодаря, за откровенността. Видях, че после си прередактирал и си написал глуп@к... си особено умен.

Само дето не видях никакъв признак, че си отворил линковете, които ти дадох. Продължавай в същия дух. Че инак току виж се наложи да си променяш мнението, а такава промяна хич не е здравословна.

ПП.
Много те е страх от Сибил, не вярвам да си си префасонирал мнението заради мен самия.
22 Август 2012 21:28
Струва ми се, че увлечени от 50 000 лв. за този нещастен фейсбук-профил, пропускате по-важното:" Вярно ли е, че фирмата е купила офис за сумата от 332 491 лева?
- Когато започнахме нашата работа през месец септември, ние бяхме в офис под наем. Тъй като част от корпоративните ни клиенти и това, с което се занимаваме, е обучение, решихме да направим такава инвестиция. Офисът е изплащан 7 месеца."

Откъде някакви пикли на по 25 години вадят над 300 000 лв., купуват си офис и твърдят, че са го изплатили за 7 месеца? Че това са всеки месец по 50 000 лв., а не еднократно за някакъв фейсбук.

Нещо Манрико не го виждам под тази тема. Виж, ако беше нещо за пари, дадени на Азер Меликов, нямаше да се спре. Само един Митев обира подигравките.
22 Август 2012 21:34
Митев ти си глупак.


Разбира се, чувал съм максимата, че "за глупака всички са глупаци", но категорично заявявам, че в твоя случай не важи.

ПП.
Много съм доволен че успях бързо да копна оригиналният текст, преди да успееш да го промениш.
22 Август 2012 21:52
РанЪт Митев,
Ренегатите и престъпниците.
Да,
Само в тях е причината, а в бате бойко е решението да се оправим. По малкото зло.

......

Знаеш ли - освен онова което ти беше написал Корнезов
" За такива като Вас К.Маркс беше казал: „Погледни и отмини“"
Мога да добавя само мнението на американците за хора като теб цитирано от уикилийкс
"илюстрация за продължаващата българската политическа незрялост".

Това е.
22 Август 2012 22:06
Колегата noooo по-горе ви е обяснил как стоят нещата. Типична процедура при нагласен конкурс - покана до три фирми (другите две са посочени или от самите чиновници, или, най-често, от фирмата, за която са парите), печели най-ниската цена. Всичко е по закон, а парите отиват където трябва. Не че при обява в АОП и усложнени критерии поръчките не се подреждат, също при съвършено спазване буквата на закона. Но настоящото е най-бързия и лесен начин да се направляват законно по-малките суми. Друг е въпросът, че в случая с фирма на 2-3 месеца вместо да си решат проблема, сами са си го създали.
"...за която работа сме сключили референция"?! Толкова ви е била работа работата... Ама казвате - бивало ги момите, а? Бива, бива... Впрочем по тия схеми и Моника Йосифова - Станишева прибираше пари и не само от австрийци. И не е само тя.
22 Август 2012 22:10
РанЪт Митев,
Ренегатите и престъпниците.
Да,
Само това е причината.
......

Знаеш ли - освен онова което ти беше написал г-н корнезов
" За такива като Вас К.Маркс беше казал: „Погледни и отмини“"

мога да добавя само мнението на американците цитирано от уикилийкс
"илюстрация за продължаващата българската политическа незрялост".


Това е.


Интелчо,
Пак ми напомняш за разваления грамофон. Не ти ли омръзна да споменаваш "РанЪт" по повод и без повод? Ще ти дам премия ако откриеш поне един мой постинг, в който да обяснявам ситуацията в България с "РанЪт". Дрън,дрън,дрън - едно си знаеш, едно си баеш. Хич не те интересува, че биеш в страни от целта.

За втори път ми цитираш какво ми е написал Корнезов.

Е, можеше за пълнота да посочиш и моя отговор до него, ама това очевидно не влиза в Програмата ти. Натисни тук

Ето ти тук само една извадка: (за повече - виж линка)

Отговорът ми завършва така:

И последно, позволявам си да ви помоля да не кощунствате със споменаване името на Маркс докато членувате в ренегатската БСП, която реставрира капитализма в България и забрави комунистическата идея, но лицемерно продължава да твърди, че е партия със 120 годишна история.


22 Август 2012 22:12
Баси, що ли я чета тая газета да се ядосвам само?
Ей, на - пак съм се минал. През 2010-та се наложи да правя профил за англоговорящи в Тутър за реклама на литература на едно издателство, където бях само преводач.
Наоправих го за половин час, на другия ден качихме само книгите с анотациите и разни клипчета по темите - и точка! Даже една бира не ме черпи чорбаджията, а можело да му смъкна с чиста съвест 50 хилки... Че и пет-шест интервюта да дам.
Баси къф съм тъпак!
22 Август 2012 22:17
Баси, що ли я чета тая газета да се ядосвам само?

Няма лошо знание! За следващия път си подготвен!
22 Август 2012 22:22
Откъде някакви пикли на по 25 години вадят над 300 000 лв., купуват си офис и твърдят, че са го изплатили за 7 месеца? Че това са всеки месец по 50 000 лв., а не еднократно за някакъв фейсбук.

Стругатски Bros
Нищо пара на месец за богати спонсори. Тия от герб "Ж" да не мислиш, че само са увлечени по "мускула" на височеството...
Имаше една професия - най-старата в света. Как ли се казваше?
22 Август 2012 22:35
Баси, сега разгледах по-подробно снимката. Ми, това е готов шаблон, бе хора ....
Тия кукли нищо друго не са правили, освен да вкарат текста и снимките за десетина минути.
Те това е! Кой си го може - може ... да гепи 50 хилки!
Ма не е луд ония дето яде от зелника, а другия дето му го дава. Е, щом е с народна пара - може!
22 Август 2012 22:39
По колко пункта тези приличат на оригиналната Калинка?
По един. Намира се между краката и изкарва мангизи (държавни) за нЕма нищо от един абсолютен смотаняк на когото 130 процента от жените не биха обърнали внимание, щото с мърши на никого/я не му/и се занимава.
22 Август 2012 22:44
- Тези данни, които изнася вестник "Сега", истина ли са? Вярно ли е, че фирмата е купила офис за сумата от 332 491 лева?
- Когато започнахме нашата работа през месец септември, ние бяхме в офис под наем. Тъй като част от корпоративните ни клиенти и това, с което се занимаваме, е обучение, решихме да направим такава инвестиция. Офисът е изплащан 7 месеца. Искам да отбележа, че в БАБХ моята работа е била изцяло да поддържам връзки с медиите и да бъда тази, която подава информация от експертите до медиите.

22 Август 2012 22:48
Ма не е луд ония дето яде от зелника, а другия дето му го дава. Е, щом е с народна пара - може!


Прав си Малечко
Аз обаче се питам за едно- тук се вихри спор за 50 хил. лв. И с право, няма значение малко ли е или много тази сума. Трябва да съществува непримиримост към прахосването на парите на данъкоплатците.
Само се чудя по този повод защо никой не погледна и не реагира на писмото ми до Дянков, в което посочвам че съвсем "законно", на базата на наредба на МФ само за Пловдив, само за 2010 г. са източени за субсидиране, компенсиране, покриване на загубите и "разумна печалба" на частните превозвачи в градския транспорт над двадесет милиона лева. Колко са в мащаба на цялата страна мога само да гадая. Та чудно ми е защо никой не коментира наред с тези 50 000 и четиристотин пъти по-голямата сума, за която съм сигнализирал и за която Дянков все още не реагира от февруари насам.

ПП.
Сетих сеееее. Темата най-вероятно не е подходяща за такъв коментар. И освен това е поднесена от "един заслепен, озлобен и изключително късоглед бивш преподавател по полит икономика"
22 Август 2012 22:51
Мдаа... ФБ, Ттър - са само пушилка, за да се скрие "Градус" и офиса, изплатен за 7(седем!) месеца
Митев...
ти си знаеш!
22 Август 2012 22:55
.Малечко за да е още по харно - погледни самата страница във Фейсбук Натисни тук

Общо под 35 необработени линка без коментари публикувани в рамките на последните две седмици.
Първата публикация е на 8ми август.
Половината линкове са публикувани понеделник, вторник и сряда на тази седмица.
67 лайка.
50.000 лева.
Закупени 2 "офиса" и материални активи на стойност поне 500.000 лева
Младши и старши експерт на 24 и 25.

А колко крадат началниците на отдели, членовете на политическите кабинети, министрите и зам министрите?

......

Естествено .... време е да си припомним безобразията на тройната коалиция.
Тези предатели и ренегати.... - ами че те се гаврят кощунствено с наследството на Маркс!!!!
.......

По малкото зло колеги.
Генерал Премиера не е идеален, ама е най доброто в момента.
Той е спасението.
Мислете логично.
По малкото зло - не краде, работи за народа, говори точно, ясно и разбрано, те вият, и само той ще ни оправи.
--------

Къде са становищата на НАП, агенция за държавен финансов надзор, и специализираната прокуратура
Не не - бате бойко, герб - това да крадат?
Нее - те са със народа, те си взимат
22 Август 2012 22:57
...Само се чудя по този повод защо никой не погледна и не реагира на писмото ми...

Ами, защото Митев , тук темата е за тия 50 хилки, както и за един набързо изплатен офис, не за твоята безкрайна кореспонденция с държ.институции, която както винаги не преставаш да ни натрапваш.
Задавай горния въпрос не във Форума, а на медиите, които явно неглижират тази важна за теб тема. Когато има публикация за безобразията в пловдивския обществен транспорт (а аз не се съмнявам, че такива има ) - тогава и във Форума ще коментираме тази тема
И пак
22 Август 2012 22:59
.
22 Август 2012 23:01
дай пак ?
22 Август 2012 23:02
- Никой ли не си зададе въпроса защо каните фирма, която е на бивш ваш служител?
- Ами тя не е служител на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
- Агенцията по храните е част от системата.
- Да, но пряко не са в МЗХ, съответно другите две компании бяха абсолютно външни.

22 Август 2012 23:07
...Само се чудя по този повод защо никой не погледна и не реагира на писмото ми...

Ами, защото Митев , тук темата е за тия 50 хилки, както и за един набързо изплатен офис, не за твоята безкрайна кореспонденция с държ.институции, която както винаги не преставаш да ни натрапваш.
Задавай горния въпрос не във Форума, а на медиите, които явно неглижират тази важна за теб тема. Когато има публикация за безобразията в пловдивския обществен транспорт (а аз не се съмнявам, че такива има ) - тогава и във Форума ще коментираме тази тема
И пак


ТрайкоКитанчевв,
разбрах те и сам си слагам
Тук темата е за Калинки, а в случая който посочвам става въпрос за частни превозвачи. Каква е принципната разлика между частни Калинки с интернет дейност и частни превозвачи не ми е много ясно, но това е мой проблем.
На медиите задавам въпроса, но медиите не щат темата. Във форума такива като теб се дразнят, макар че убеден съм, че мнозинството въобще не са се и опитали да отворят линковете. Инак щяха да видят, че просто допълвам картината, от която са възмутени, с допълнителни факти. Но това не трябва да става във форума, в медиите не щат, ще си спя тогава сам с проблемите. А вие, ако ползвате масовия градски транспорт, ще се возите със скъпи билети и на всичко отгоре държавата ще плаща от данъците ви стотици милиони левове, защото е измислила начин да субсидира на базата на изминати километри, а не на базата на брой превозени пътници.
Още един път извинявай, че те засегнах на чувствителна за теб струна. За това и аз още един път за мен самия.

ПП.
Още един , понеже не съобразих, че си Трайко и се опитах наред с другите и теб да занимавам. Темата е за тия "50 хилки" и е просто вредно по аналогия да се съобщава за други суми, особено пък 400 пъти по-големи. Възмутен съм от себе си.
22 Август 2012 23:10
сам си слагам

22 Август 2012 23:11
защо ли вече ми е безразлично всичко подобно, то за 3 т кокаин няма виновни, вие за някакви 50-100-200-500 хилки, айде, по-спокойно, пийте си пиенето....кучето лае...нали знаете... някой питаше - тук само дърти, никой не пита - поне красавици ли са, ами - красавици, ама със скъпи...изисквания, не са за млади, ама бедни...айде, лека...
22 Август 2012 23:16
E6
сам си слагам
Е6,
Благодаря, скъпи приятелю. Най-после получих някакво признание. Вече мога да си легна и да спя спокойно.
22 Август 2012 23:20
Възмутен съм от себе си.

А другите питаш ли?
22 Август 2012 23:23
Възмутен съм от себе си.


А другите питаш ли?Е6,
Не, защото те са възхитени от себе си.
22 Август 2012 23:29
Това ще да е някаква нова тактика за отвличане на вниманието и разводняване на темата. Оправдаваш простотиите с по-големи простотии. Като междувременно удавиш дискусията в потоци безмислени самоизтъквания. Що има общо градския транспорт в Пловдив в случая, сал един Митев знае.
22 Август 2012 23:36
Това ще да е някаква нова тактика за отвличане на вниманието и разводняване на темата. Оправдаваш простотиите с по-големи простотии. Като междувременно удавиш дискусията в потоци безмислени самоизтъквания. Що има общо градския транспорт в Пловдив в случая, сал един Митев знае.


Биби-ан,
ами прочети линка и ти ще узнаеш какво е общото. Тъй като няма да го сториш, с две думи, и в единия и в другия случай с държавни пари "законно" се обогатяват частни лица за сметка и във вреда на данъкоплатците. Само мащабът е различен.
ПП.
И къде намери нещо в което оправдавам простотиите?
22 Август 2012 23:42
Митев, не отричам, че го правиш умно. Не използваш обидни епитети /в повечето случаи/. Но се захващаш с точно определени хора и с техните мнения. Точно затова е и гадно. И моля, не обиждай интелигентността на повечето, пишещи тук. Накакси не е прилично.
22 Август 2012 23:53
Любимите пиарки взели още 35 000 лева за реклама на динозавриНатисни тук
22 Август 2012 23:53
Митев, не отричам, че го правиш умно. Не използваш обидни епитети /в повечето случаи/. Но се захващаш с точно определени хора и с техните мнения. Точно затова е и гадно. И моля, не обиждай интелигентността на повечето, пишещи тук. Накакси не е прилично.


Биби-ан,
занимавам се с мненията на хората, а не с хората. Ако някъде по някакъв начин съм обидил интелигентността на някой, пишещ тук, моля за извинение. Ако искат да не коментирам (особено пък критично мненията им), нека да го кажат и аз ще се съобразя, въпреки че във форума не е забранено да се коментират мнения.

Освен това ми е интересно защо не ти е гадно (или поне не си написал че ти е гадно) от постинги, в които има по мой адрес изрази от рода на "Митев, ти си глупак", "един заслепен, озлобен и изключително късоглед бивш преподавател по полит икономика", както и далеч по-цветисти изрази. Това за прилично ли го намираш?

ПП.
Съдейки по-горецитираното стигам до извода, че не забелязваш случаите, в които ползвам за мнения на колеги.
23 Август 2012 00:03
Митев, от мен толкова. Няма да изпадам в безкрайни и по правило безмислени диалози. Лека...
23 Август 2012 00:05
Митев, от мен толкова. Няма да изпадам в безкрайни и по правило безмислени диалози. Лека...


Биби-ан,
твоя по-лека...
23 Август 2012 00:57
От линка на Tizoin

Девойките очевидно са доста оправни и това едва ли са единствените им скандални поръчки. Те са напуснали държавната си служба на 26 септември. Регистрирали са фирмата си със скромен адрес в жилищен блок в „Разсадника“ на 30 септември. Само за 3 месеца новорегистрираната фирма е заработила 197 хил. лева печалба, отделно от заплатите, които са на обща стойност 8 хил. лв. за трите месеца, сочи годишният финансов отчет на „Кей Ем Ком“, публикуван в Търговския регистър.

23 Август 2012 01:01
Без протекции - над 200 000 лева за три месеца.
К'во ли пък, ако имаха протекции?
23 Август 2012 01:51
Без протекции - над 200 000 лева за три месеца.

Фак! Тия в никакъв случай не може да са обикновенни калинки!
Сто по сто са щерки на някакви партийнни другари на нашият първи партиен и държавен ръководител. Без неговата благословия такива врътки не могат да станат.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД