:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 172
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Франция: Селяни биха наши командоси като крадливи цигани

Мистериозните френски парашутисти се оказаха ударна група на военното разузнаване, дошла на секретно учение край Плевен
Снимка: le.cos.free.fr
Командос от френското външно разузнаване по време на скок с парашут, но във водолазен костюм и с плавници на краката.
Битите в средата на октомври френски "естремни спортисти" край плевенското с. Коиловци се оказаха командоси от френското военно разузнаване, пратени на тренировка в България. Мистерията около тайнствените парашутисти, за които МВР първо упорито мълчеше, а после нарече "туристи", беше разбулена от интернет изданието "ЕнфоДефанс" и получи широка гласност вчера, като беше подхваната от популярните списания "Поан" и "Мариана".

"Петима френски военни бяха спипани от местни селяни, които ги взели за крадливи цигани", обясни "Мариана". "Трима французи бяха ранени при сбиването - двама получиха леки огнестрелни рани в краката, а на третия бе счупен носът. Историята се разигра в ливада с люцерна, охранявана от двама братя и техен приятел, въоръжен със законен пистолет". Списанието уточнява, че командосите били от Службата за действие на Генералната дирекция за външна сигурност (разузнаването) към Министерството на отбраната. Двама се спасили от боя с бягство.

Според "ЕнфоДефанс" тренировката била изпълнена по следната схема: Двама от командосите скочили през нощта срещу 16 октомври с парашут тандем от самолет над Румъния и трябвало да се съберат през нощта с другите трима на българска територия, като се упражнявали в ориентация на непознат терен. Тримата, които ги чакали, пристигнали в София със самолет и наели джип, за да стигнат до мястото на срещата. След като акцията била провалена от бдителни селяни, собственици на нивата, те се престорили на заблудили се любители на екстремни спортове. На 20 октомври всички били изведени тихомълком от България след намеса на френското посолство.

Списание "Поан" осмива конспирацията на злополучните командоси, като пише, че колкото и да са се правели на екстремни спортисти, все пак е било странно да облекат водолазни костюми за скок с парашут. Пратеник на изданието успял да запита на 26 октомври министъра на отбраната Жан-Ив льо Дриан на самолетоносача "Шарл дьо Гол" що за случка се е разиграла в България. "Министърът не отговори словесно, а само направи жест, означаващ, че това е маловажен инцидент, който му е известен, но не желае да коментира". "Поан" поискал два пъти обяснение и от кабинета на директора на военното разузнаване, но получил стандартен отговор: "Не коментираме публикации в български блогове". Ранените още били в болница, но състоянието им не будело тревога.

Инцидентът е беше пазен от МВР упорито в тайна. За станалото се разбра от разкази на братята Слави и Васко Цоневи от с. Коиловци, които заедно с полицая Румен Цветанов се сбиха с чужденците, след като ги свариха в нивата си. Вътрешният министър замаза случая, като съобщи, че французите са туристи, които се занимават с екстремни спортове. По-късно обаче бившият вътрешен министър Румен Петков отправи официално питане към Цветанов и главния прокурор Борис Велчев.

Заради намереното френско медицинско оборудване, използван парашут тандем, приспособления за скално катерене и за гмуркане веднага се заговори, че битите французи не са обикновени туристи. Пред "Сега" летецът о.з. ген. Иван Иванов коментира, че най-вероятно парашутистите са кацнали в България, за да проверят мерките за сигурност и дали службите си вършат работата. Думите му съвпаднаха с казаното от шефа на бойната авиация ген. Костантин Попов, който каза за в. "Преса", че НАТО ни пуска въздушни "терористи", за да ни проверява. "Правят го най-редовно. И то изненадващо, без предупреждение. Пускат самолет по определен маршрут и сценарий, без ние да знаем. Едновременно с това пристигат и контролни групи на възлови места, за да наблюдават какво правим", обясни началникът на бойната авиация.



175
85725
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
175
 Видими 
01 Ноември 2012 19:35
Ще видят те. ПЕС ще отмъсти за своите
01 Ноември 2012 19:43
Искам да чуя от ВЛАСТТА в България какви мерки са предвидени, ако се установи присъствието на шпиони на територията на страната.
При положение, че посочените в статията "тестове" не са предварително уговорени - как се знае дали е "тест" или е реално нарушение на суверенитета на страната?
Тука трябва да се дълбае до дъно, докато изплува истината.
Защото на мене ми се струва, че територията на страната се използва за някакви мръсни игри за намеса в Сирия или Иран.
01 Ноември 2012 19:47
тайнствените парашутисти, за които МВР първо упорито мълчеше

Добре, че има ИНет да четем и чужди издания, че ако завиеше от Цвък да съобщава...щяхме да слушаме само хвалби по телевизиите.
И ако е рвярно, че НАТО ни пуска въздушни "терористи", за да ни проверява, а МВР ги проспива и случайни селяни ги хващат и счупват от бой, то става ясно защо "Сарафово" не мръдва и на йота, въпреки стоте кашона с улики. Дори още не знаят и какво точно е гръмнало. И няма нищо чудно в упоритото нежелание да ни поверят Шенгенските граници.
"Петима френски военни бяха спипани от местни селяни, които ги взели за крадливи цигани", обясни "Мариана".
Явно франсетата вече са вдянали, че щом има посреднощ някой на полето, то несъмнено са "крадливи цигани"
01 Ноември 2012 19:47
за да наблюдават какво правим", обясни началникът на бойната авиация.
В случая, началниците в армията/полицията нещо направили ли са? Или пак са си дремали както обикновено, кат на Сарафово.
01 Ноември 2012 19:49
То бива "проверки", ама не сме ли суверенна държава? Как така някакви рипат в Румъния и кацат в България без да нарушават границата?
А за селяните и полицая - този път са спасили реномето на МВР-то. А и при такива биячи селяни командоси не са нужни. Проверки пък хептен...
01 Ноември 2012 19:49
Ами ние пускаме ли наши парашутисти в страните от ЕС?...
01 Ноември 2012 19:49
Алоооо... Редакцията!
Нещо в превода май...
Селяни биха наши командоси като кирливи цигани
01 Ноември 2012 19:54
Нашите може да са селяни, ма какви селяни!
01 Ноември 2012 19:54
братята Слави и Васко Цоневи от с. Коиловци
Румен Цветанов
Другия път едва ли франсетата ще си правят учения в тоя край.
01 Ноември 2012 19:58
каквото търсили, такова намерили. ако са били истински командоси, би следвало да са проучили първо къде отиват, какви са заобикалящите средата елементи, както и предпоставките, обуславящи или влияещи на микроклимата там.
То е като онзи изпратен негър - супершпионин в СССР, който владеел всички диалекти и перфектен руски, само че "малко чернеел на фона на останалите"
01 Ноември 2012 19:58
Искам да чуя от ВЛАСТТА в България какви мерки са предвидени, ако се установи присъствието на шпиони на територията на страната.
E как какви? Да ги пребият местните.
01 Ноември 2012 20:05



И тази вечер Цвък пак лъготи по телевизията най хладнокръвно ка то чист ром(не кубински).Нито чест ,нито достоинство. Пък имаше едни папагали дето много професионално ни обясняваха за спорта ПАРАпланеризъм и колко ние не отбираме от него. Оказа се че ПАРА има само в главите им.
01 Ноември 2012 20:09
Поздрави на Коиловци!
BTW: Трудно е да направиш разлика между французин и ром.
01 Ноември 2012 20:10
Абе, то франсетата са ни любима боксова круша. Най-паче, "чуждестранния легион". Още от времето на Калоян, та до "Парк дьо Френс". С незабравимата дата, 10.11. 1993г.
01 Ноември 2012 20:12
Незабавително да се самосезират Хелзинки и Страсбур. Как така "крадливи цигани"? У тях си французите могат да им казват както им е кеф, но у нас самите те забраниха думата "циганин" и наложиха политкоректно евфемизма "ром". Тъй че да си имаме уважението. А и "крадливи"! Какво означава това? Че французите им оспорват правото да практикуват свободно своите традиционни обряди?
01 Ноември 2012 20:23
През 1999 подобна тупалка спретнаха някакви пияни македонци по време на войната в Югославия на някакви "спец майстори" от британската SAS, пребиваващи в Скопие. Голям бой ядоха в една скопска кръчма.
01 Ноември 2012 20:24
В случая, началниците в армията/полицията нещо направили ли са?

Пръста не си мръднаха бъзливците. Само лъжат
Друго си беше при тройната - осмина невъоръжени, убити от полицията.
01 Ноември 2012 20:30
Това е по-велико от скока на австриеца
01 Ноември 2012 20:32
Ама само са ги били, или е имало и още нещо...
01 Ноември 2012 20:36
Олди, вече пита ! Не са ги...явно. Иначе щяха да се върнат пак
01 Ноември 2012 20:45
"Министърът не отговори словесно, а само направи жест, означаващ, че това е маловажен инцидент, който му е известен, но не желае да коментира".
По-късно обаче бившият вътрешен министър Румен Петков отправи официално питане към Цветанов и главния прокурор Борис Велчев.

И за Руменчо, от все сърдце
01 Ноември 2012 20:49
Не ми се мисли ако вятърът беше отнесал франсетата я в Перник, я в Телиш.
01 Ноември 2012 20:50


Цялата тази история се е "утепала" за филм, и съм сигурна, че ще бъде силно одобрен от целоупната публика.

"нинджите", селяните, полицаят - между другото - положителен герой, драматичен образ /да стреля или не/ и ги прострелва точно където трябва - професионалист... лошото от кинематографична гледна точка е, че няма как да е облечен в бяло...

Полицейския генерал - любим обект на френското кино...
джипове, неопрени...

единственото, което трябва да се надгради е малко лъв-стори -
за братята - строга следователка, за французиге - секси-лекарка от "Пирогов"...

Добре е да се сложи и едно циганско семейство, което все пак да обере люцерната, след като полицията и линейките се изнесат от нивата. Да не става зян.
01 Ноември 2012 20:53
"Министърът не отговори словесно, а само направи жест, означаващ, че това е маловажен инцидент, който му е известен, но не желае да коментира".


Бих искал да го видя този жест.
Знам, че французите са царе на жестовете (Луи Дьо Финес), ама с жест да кажеш "че това е маловажен инцидент, но не желае да коментира" - това е връхтА
01 Ноември 2012 20:54
"Друго си беше при тройната - осмина невъоръжени, убити от полицията. "




Верно, сега е по Убаво: Един невъоръжен, с белезници се самозастреля пред спецполицаи...Нали внимателни?
01 Ноември 2012 20:54
Не ми се мисли ако вятърът беше отнесал франсетата я в Перник, я в Телиш.

За Телиш не знам, ама беха ли залетели у Пернишко, още щяха да ги търсят
01 Ноември 2012 20:56
маргаритка2

Имам връзки в Холивуд. Ако искаш да те свържа..
01 Ноември 2012 20:56
Ще ми се и на мен да извикам-Франция ли?
Натисни тук
Обърнете внимание как френските командоси,и бели и черни се държат за главите.Ай сега да ва видя друг път ще влизате ли в чузда люцерна.
01 Ноември 2012 20:57
На 20 октомври всички били изведени тихомълком от България след намеса на френското посолство.


Мооля Излиза че акцията не е била предварително съгласувана
И са ги пуснали! Без разследване чий са го дирили! Там наблизо има действаща ядрена ;ентрала, площадка за друга......
Това си е скандал!

Близо 1/2 в "жива сила" ич не е лошо .....
Наистина трябва да се стегне запаса. Ама не анаболните момчета от боди центровете и "агитките". Що ко се чака на Аню на подопечните ......
01 Ноември 2012 20:58
полицаят - между другото - положителен герой, драматичен образ /да стреля или не/ и ги прострелва точно където трябва - професионалист... лошото от кинематографична гледна точка

Ако ги бе прострелял от правилната кинематографична гледна точка, сега щехме да пишем за тях само добро
01 Ноември 2012 21:01
Няма коментар от Сибила
01 Ноември 2012 21:06
Това с проверките без знанието на нашите власти си е чиста измислица. Направо лъжа. Преминаване на границата на суверенна държава без разрешение и уведомяване на властите. Ами ако бяха попаднали на някой пост и оня им тегли един откос с калашника! Не вярвам при тренировки да поемат такива рискове френските командоси. Според мен тия не са французи, а френско говорещи араби и изобщо не са дошли от Румъния. Най-вероятно се обучават на наша територия. А джипа най-вероятно също не е наеман, а си е на българските служби.
(Ако някой знае къде се наемат джипове рент а кар да попита . Не вярвам да са много местата в София.)
01 Ноември 2012 21:07
Колко малко му трябва на човек, за да се почувства щастлив.
Да види, че има и по-големи бунаци от българите.
Тези французи никога не са били забележителни с военното си майсторство.
Скоро четох един майтап, много ми хареса:
Продавам френски пушки, не са произвеждали изстрел. Само един път са хвърлени на земята.

Не звучи много добре на български, но имаше предвид френската капитулация пред Хитлер, и звучеше така на английски:
for sale: French military rifles, dropped once,never fired
01 Ноември 2012 21:14
Олди, вече пита ! Не са ги...явно.
Иначе щяха да се върнат пак!

aver4e, това никой не го оспорва!
Въпросът ми беше, колко пъти след БГ-сеха ще пеят Натисни тук

01 Ноември 2012 21:19
Все пак неизвестна ми е участта на полицая, който е прострелял французите. Ще трябва да доказва крайна необходимост и неизбежна отбрана. Досега всички стреляли по някаква причина са съдени, само убилите не са осъдени.
01 Ноември 2012 21:20
Според мен тия не са французи, а френско говорещи араби и изобщо не са дошли от Румъния. Най-вероятно се обучават на наша територия.

Ами то си го пише в статията - "командоси от френското военно разузнаване, пратени на тренировка в България". Дали са летели и над Румъния? Възможно е, но е без значение
01 Ноември 2012 21:20
01 Ноември 2012 21:22
Воден, сигурен съм че няма да го пипнат...а и с какви очи ?!?! Виж ако беше гръмнал някой дзифт с каручка люцерна... не ми се мисли
01 Ноември 2012 21:22
За станалото се разбра от разкази на братята Слави и Васко Цоневи от с. Коиловци, които заедно с полицая Румен Цветанов се сбиха с чужденците, след като ги свариха в нивата си. Вътрешният министър замаза случая, като съобщи, че французите са туристи, които се занимават с екстремни спортове.


Глупава случка, но прави впечателние с каква лекота и замах вътрешният ни министър Цветанов лъже обществото.
01 Ноември 2012 21:25
...с каква лекота и замах вътрешният ни министър Цветанов лъже обществото.

Професионалист.
01 Ноември 2012 21:33
Забелязал съм, че при такива гафове най-добре е по най-бързият начин да излезе пред медиите говорител (в този случай на Вътрешното министерство), и на ЧИСТ български език без много увъртане да обясни какво се е случило.
Защото рано или късно истината излиза наяве, и после политиците трябва да обясняват защо са лъгали.
01 Ноември 2012 21:35
Боев, тези никога не обясняват
01 Ноември 2012 21:37
Воден, сигурен съм че няма да го пипнат...а и с какви очи ?!?!

Мисля Плевнялиев спокойно може да го включи в следващия списък с наградени.
С къде къде повече основание от примерно толупите на Аню
01 Ноември 2012 21:46
"Имало едно време един Френцки Чуждестранен Легион!
И в него служил Жан-Клод Ван Дам..."
Толкоз!
01 Ноември 2012 21:51
Боев, пробутай ти сценария - нали знаеш, мен ще ме отсвирят заради пушенето

Значи, полицаят преди да стреля в краката на нинджите, се обадил на 112 - хем е извикал подкрепление, хем е проявил безпрецедентен хуманизъм ...
Двамата братя в ареста, пострадалите в болницата - това ясно.. избягалите нинджи - залегнали при циганите в люцерната, взаимно си усъвършенстват френския..
Цвъки говори с посланника.. Играе го дипломат... учтив... Пита "Кво праим сега?".. Посланникът не знае нищо, но има готовност да замени два-три-пет френски граждани за 20--30-50 наши... "Има сделка!"
01 Ноември 2012 21:58
Тая история направо скри шапката на умозрителните конспиратори. При толкова много тайни и неясноти - "правдоподобните" версии могат да се десетки, вкл. извънземни.
Моята версия за случката е:
Поради бушуващата икономическа криза в западна Европа, френското правитлество разработва план за усвояване на няколко милиарда европейски средства за "ромското включване", така да го наречем. Средствата ще бъдат изпозвани за построяване на трудови лагери, където ромите от балканите ще бъдат обучавани и интегрирани срещу съответното заплащане, по текущи пазарни цени (френски) на материали (бараки, тел) и услуги (инструктори и учители по базов френски).
Понеже сумата е значителна (няколко милиарда евро) е ангажирано френското външно разузнаване за подсигуряване. Тактическата задача на франсетата-разузнавачи е да проникнат под прикритие в "горещи точки" в България и/или Румъния и предизвикат етнически конфликт с широк отзвук и след съответната дискусия в европейските институции се даде зелена линия и еврата потекат към Париж.
В групата е включен и български ром, след няколко месечна подготовка в база на Чуждестранния Легион.
Поради решителен отказ на рома да се качва на самолет и скача с парашут в последния момент е решено да се използва двоен парашут, управляван от френския разузнавач.
Тайният план, обаче е разкрит от КГБ и неговите агенти в Париж и Москва предприема съответните мерки за компроментиране на Европейския Проект относно интеграцията на ромите. Ромът-агент е индетифициран и е установено, че е от рода на калайджиите (в момента в металния бизнес) от с. Мечка. Възложено е на най-доверения човек в района Р. Петков да организира летящи тройки на 24 часово дежурство и покрият на 100% територията на очакваното проникване. В тройките задължително е включен въоржен човек със законно притежавано оръжие. Засилените мерки за бдителност дават резултат и диверсантите са заловени още във въздуха, като след кратка схватка обезвредени, в която се промъква изтърваната фраза "Ей, сеаа, си такова мамата!" от френския агента на външното разузнаване, а всъщност български ром от Мечка.
Благодарение на потоянната 24 часова онлайн връзка с френските служби, случаят е разрешен от Цв. Цветанов, под личното ръководсто на Бойко Борисов.
В момента само някакви журналисти в Париж (с ниска репутация, разбира се) и компроментирания Румен Петков си позволяват да задават въпроси, на които е достатъчно само досадно да се махне с ръка.
01 Ноември 2012 22:01
Цвъки говори с посланника.. Играе го дипломат... учтив... Пита "Кво праим сега?"

Посланикът деликатно бърка в джоба на тъмносиния блейзър и още по-деликатно подава под масата пачка банкноти /банкнотите са с неизсъхнало мастило, доставени току-що с дипломатическата поща от Илиенци/
01 Ноември 2012 22:09
Може ли някой да ме светне дали тази история е била обсъждана по БНР, БТВ или Нова, тъй като не благоволявам да ги гледам?
Предварително благодаря!
01 Ноември 2012 22:13
Аверче,

Цвъки овлажнява очите "Не за мен, заради Европа...партньорите... и те са момчета..."

Туткалчев, аз много гледам телевизия, но не ми е попадало такова обсъждане. За новините - мисля че споменаха по Нова.
01 Ноември 2012 22:13
Тути, аз поне не съм засичал историята, но може би е от твърде малко прекарваното време пред тв-то - по-малко то час на ден
С цялата информация съм се запознал единствено от тук.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД