:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 403,736,562
Активни 78
Страници 5,813
За един ден 1,302,066

Болната съдия Марковска бетонира скъпото правосъдие

В разгара на скандала около избора й за конституционен съдия тя председателства съдебен състав, който "възстановява" 4-процентовата такса, която се плаща по всяко гражданско или търговско дело
В разгара на скандала около избора й за конституционен съдия Венета Марковска е намерила време да председателства състав на Върховния административен съд (ВАС), който е оставил в сила удобна за властта висока съдебна такса. Това става ясно от решение на петчленен състав на ВАС под номер 13857 и обявено с дата 6 ноември 2012 г. - цели 6 дни след като Марковска беше избрана от парламента за конституционен съдия. В този период според премиера Бойко Борисов тя е била в болница. Според публикации в медиите Марковска дори е написала писмо до Висшия съдебен съвет (ВСС), че е в болнични до 9 ноември и моли дотогава да не се гласува оставката й от съда.

Със спешното съдебно решение е оставена в сила оспорваната от години държавна такса по граждански дела. В приета от правителството тарифа се предвижда всеки гражданин или фирма да плащат 4% върху материалния интерес на всяко гражданско или търговско дело. Ако тя не бъде платена, процесът изобщо не може да тръгне, освен ако съответният човек не докаже, че е социално слаб и не може да я плати. Именно тази такса беше многократно критикувана от бизнеса, защото е твърде висока и на практика ограничава достъпа до правосъдие. Още повече, че нейният размер определено не е обвързан с разходите, които съдът има по едно дело. Преди две години таксата бе атакувана в съда от адвокат Иван Груйкин.

Преди три месеца тричленен състав на ВАС отмени въпросната такса, макар и само на чисто процесуално основание. Според съда през 2008 г., когато тарифата е била проект, тя не е била публикувана на сайта на Министерството на правосъдието. Не са дадени и 14 дни на всеки заинтересуван да даде становището си. Аргументите си ВАС черпи и от писмо на главния секретар на правосъдното министерство, адресирано до главния секретар на МС, в което се казва, че липсва информация за публично предлагане за обсъждане, тъй като е минало много време "от момента на изготвяне на тарифата" и заради "реализиране на периодични промени в интернет страницата на министерството".

Сега обаче петчленният състав на ВАС, председателстван от Венета Марковска, отменя това решение и на практика остава в сила 4-процентната такса. Аргументите са впечатляващи. Според съдебния състав както било възможно тарифата да не е публикувана преди приемането й за обсъждане, толкова вероятно било и това да е сторено. Марковска и четиримата й колеги приемат, че главният секретар на правосъдното министерство просто обяснявал, че е минало много време, и никой нямал спомен. Освен това те твърдят, че е имало обсъждане и че тричленният състав бил "омаловажил факта, че по делото са приети като доказателства представени становища по проекта (за тарифа - б.а.) от различни министерства, ВСС, ВКС, Националния съвет за тристранно сътрудничество и дирекции на МС". От последното излиза, че тези институции са обществеността в България, с която е обсъден документът.МНЕНИЕ

Жалбоподателят адв. Иван Груйкин, Гражданска инициатива "Справедливост":

Решението обслужва правителствотоРешението е скандално и може да се дължи на два фактора: липса на непредубеденост и някаква форма на зависимост или некомпетентност и инертност. То има много силен политически залог. Очевидно е, че пропорционалната такса затруднява до степен на невъзможност правото на съдебна защита на гражданите. Съдът в Страсбург има трайна практика, според която, за да не е прекомерна таксата, тя трябва да е между една средна пенсия и една средна заплата.

Недопустимо е съдия Марковска да се произнася с оглед на комплексната ситуация, в която се намира и която показва липса на безпристрастност. Съдебното решение е в полза на акта на правителството, което, от своя страна, е функция на парламентарното мнозинство, което избра Марковска за конституционен съдия. Нещата са свързани. ВАС е допълнение към политическата власт.
68
12118
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
68
 Видими 
08 Ноември 2012 19:01
Решението обслужва правителството


Aбе това малко като "Костов е виновен". Малко аргументи нещо така на масата да сложите от кумова срама??
08 Ноември 2012 19:02
Петиция Марковска да се оттегли - явно сама няма намерение да го направи
Натисни тук
08 Ноември 2012 19:11
На този беден народ да му сложиш 4% такса има само едно намерение - да нямаш достъп до правосъдие. Явно за тези "държавнически" дела я издигат.
08 Ноември 2012 19:11
Кучка пропаднала!
08 Ноември 2012 19:24
Интересно.

Когато човек е в болнични, то компетентен орган (лекар) е определил, че човекът е болен и затова:
1. Той не може адекватно да изпълнява служебните си задължения, от което произлизат рискове за качеството на свършената работа
и/или
2. Служебните му задължения са несъвместими с процеса на оздравяване, от което произлизат рискове за него самия

И в двата случая, болничният лист удостоверява И право, И задължение да си седиш у дома и да работиш над себе си.

Продуктът от трудовата дейност на съдия Марковска в периода на болничния отпуск ясно показва допустимостта на първата хипотеза.
08 Ноември 2012 19:34
Абулафия,
И аз си мислех за петиция, но смятам, че тя следва да бъде само началото. Болестта "Марковска" си заслужава една блокада на Орлов мост.
08 Ноември 2012 19:37
и "орлов мост" се готви - утре има първа "среща" в 18-00 на езерото Ариана за подгряване, така че докато дойде денят, в който тази безочлива мадам реши да полага клетва, да се съберат наистина доста хора
Натисни тук
08 Ноември 2012 19:41
Обслужва не само правителството, но и местните власти, и монополистите. И не само тази такса, а и цялотоговорене колко ненадежден е съда у нас.
Защото ако правораздаването беше евтино, достъпно и бързо, то щяха да завалят дело след дело закакво ли не, подобно на практиката в Европа и САЩ - и за лошо здравеопазване, и за разбити пътища, и за безобразията на монополистите, и за бездействието на държавата, и за нарушаване на чл 100 от КСО и за каквото човек се сети.
Носега хората знаят, а медиите затвърждават постоянно това знание, че съденето е скъпо, само за избрани и делата се точат по 3-5-10години. С други думи -няма смисъл да се съдите, колкотои да сте в правото си.
08 Ноември 2012 19:41
Те затова я брьни Цветанов, чак в Европа.Догодина като "Здадьт багажьт", такьв "Амбразурчик" ще им трябва като "вьздуха и като водата" в КС.
08 Ноември 2012 20:02
Болната съдия Марковска бетонира скъпото правосъдие

Само заради това Марковска трябва да си ходи и да се упражнява като адвокат на свободна практика. От опит знам колко хора се отказват да си търсят правата именно заради тази безумна такса, която дори няма таван. Давам пример - самотен старец беше прехвърлил собствеността върху единственото си жилище на едно младо семейство, които са негови съседи, срещу задължение за издръжка и гледане. Гледали са го месец - два, после не го поглеждат. Ходи немил, недраг, болен и никой не го поглежда. Има право да развали договора, но пенсийката му надхвърля размера, който е определен за придобаване на право на социални помощи, респ. за освобождаване от държавна такса. Жилището има данъчна оценка почти 60 000 лв. и държавната такса, която трябва да се внесе още при самото образуване на делото приближаваше сумата от 2400 лв., сума немислима за него. Няма откъде да я вземе. Плака пред мен като малко дете. Можех да му водя делото без пари, но няма как да му внеса държавната такса. Така в безпомощността си се е доверил на недобросъвестни хора, които са му взели жилището и всеки момент може да го оставят на улицата, а държавата му отказва помощ. Това е отказ от правосъдие. И Марковска е одобрила този отказ. Само заради това дори тази женица трябва да се прости завинаги с длъжността върховен съдия, за конституционен да не говорим изобщо
08 Ноември 2012 20:05
А политиците твърдят, че била услужлива женичката..
08 Ноември 2012 20:17
А политиците твърдят, че била услужлива женичката..

Вижда се, че понякога дори и политиците не лъжат...
08 Ноември 2012 20:18
Замириса на началото на 50-те г. (ХХ в.). Много гнило, много мръсно, много примитивно.
08 Ноември 2012 20:24
Ще си позволя да изкритикувам редакцията. Заглавието следва да е:

Долната празгя Магарковска засира нормалното прасъдие
08 Ноември 2012 20:34
Е, услужлива, услужлива,......колко да е услужлива. На мен не ми е услужвала а за Румен Петков, Димитър Дъбов, Асен Гагаузов, Кирил Добрев, Емилия Масларова, Стефан Данаилов, Любен Корнезов и Румен Овчаров може да е услужлива, може някоя дребна услугичка да им е направила щом не са в затвора. Те сигурно и Б.Б. и Цв. Цв. има за какво да и се отблагодаряват. От къде да знаем. Ние не знаем какво става в Бг дето сме тук и всичко се върши пред очите ни и трябва да чакаме от ЕК да ни го казват, американския посланик да ни казва за боклуци на входа-боклуци на изхода......и кой ли не да ни казва, какво ли не. СРАМ И ПОЗОР
08 Ноември 2012 20:36
Абсолютна илюстрация до къде може да падне някакво същество!

Направо ме е гнус и да го напиша това!

A! И ако някому не е ясно какво точно е гьонсуратлъка - сега има пълната възможност да се ограмоти!

Е, за вождовете ѝ не говорим. Там е в степен нагоре!
08 Ноември 2012 20:54
Аблепсия, и тогава, и сега са решавали "масите".
08 Ноември 2012 21:04
както било възможно тарифата да не е публикувана преди приемането й за обсъждане, толкова вероятно било и това да е сторено.
И Стоичков става за конституционен съдия. И той може да каже дъ гейм из фифти фифти.
08 Ноември 2012 21:25
Според съда през 2008 г., когато тарифата е била проект, тя не е била публикувана на сайта на Министерството на правосъдието...


Така. Малко разяснения, ако може. Кои са авторите на този проект? Какви са мотивите им? Какви са целите им? Кой е одобрил проекта? Кой носи отговорност?
08 Ноември 2012 21:29
Специален поздрав за управляващите и цяла политическа клика в БГ: http://m.youtube.com/watch?v=KtX-V4OE50Y
С пожелание, най скоро клипа без музика!!!
Да питам аз, видях вчера че има специалисти, глупоста и наглоста могат да се разглеждат като оръжия срещу обществото ( даже някъде четох, че глупоста убива). Та значи, може ли да се обезоражава с гранатомети и други подръчни средства по примера на народния водач?
08 Ноември 2012 21:51
Kaкви са тези лигавщини с 4% такса, 40% звучи доста по-солидно. И от тях данък 10% и 20% ДДС, акцизът догодина...
08 Ноември 2012 21:53
Носега хората знаят, а медиите затвърждават постоянно това знание, че съденето е скъпо, само за избрани и делата се точат по 3-5-10години

a не е ли така?
и то благодарение на мърши като въпросната
08 Ноември 2012 21:56
А още по-добре данъкът и акцизът ВЪРХУ таксата, а ДДС-то отгоре, за компенсация.
08 Ноември 2012 22:17
Без да игнорирам казаното от Фор-умниците по-горе , само ще допълня , че Госпожата е била на работа . Тази жена не съзнава , в каква ниша на кариерата е попаднала . До тук , щото кучета иска и в личностен план , а не в лично , да я прищипе с "обратната захапка" . Стига !!! ...
08 Ноември 2012 22:22
А защо таксата трябва да бъде единна?
Функцията й е на преграда срещу необоснованото завеждане на искове "по хрумка". Добре. Такава бариера може да бъде и по- голяма от 4%.
Но защо не се предвидени и обстоятелства, при които не се плаща такса или е минимална?
А защо няма възможност в някои случаи да не се внася предварително, а да се плати от осъдения, след делото?
Заради такива недомислици, магистратите ни оставят все по- тежкото впечатление на умствена мизерия, наред с видимо присъщата им морална недостатъчност.
08 Ноември 2012 22:30
Функцията й е да бъде бариера срещу необоснованото завеждане на искове "по хрумка". Добре. Такава бариера може да бъде и по- голяма от 4%.

Това е безспорно. Ако я няма съдът ще е затрупан с абсурдни и смехотворни искове. Затова трябва да се търси баланс. Той може да изглежда така - 4% държавна такса върху цената на иска, но не повече от трикратния размер на нормативно установения размер на минималната работна заплата към момента на завеждането му. Така правосъдието ще бъде достъпно и за бедните, не само за Марковска и приятелите й.
08 Ноември 2012 22:35

ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 30 ОТ 11.04.2006 Г., В СИЛА ОТ 12.07.2006 Г.)

Чл. 9а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) (1) За делата по този закон се внася проста държавна такса в размер, определен с тарифата, приета от Министерския съвет.
(2) Разноски по делата, както и разноски по изпълнението не се внасят предварително.

и в момента гражданите могат да съдят държавата и общините безплатно стига да са прави, така че точно правителството не е основният печеливш. Печеливш е бюджета на съдебната система където отиват таксите и откъдето се плащат тринайстите заплати
09 Ноември 2012 00:31
Не знам дали е болна. Знам, че срещу тая жена има анонимни обвинения. Някой да се изпъчи?
09 Ноември 2012 01:21
Знам, че срещу тая жена има анонимни обвинения

Колко е анонимен бе, Мето? Стана ясно, че авторът на сигналът се е подписал като Георги Тонев Колев. Три имена е дал човекът. Под анонимен сигнал се разбира когато авторът му не се е идентифицирал по начин, който позволява разкриването му. По принцип, когато подаваш такъв сигнал не си длъжен да си напишеш ЕГН-то. Достатъчно е да бъдат написани трите имена. Е, има ги. Колко българи, които носят собствено, бащино и фамилно име Георги Тонев Колев има в България? 10-20-30-100? Колко е трудно да влезеш в системата ГРАО и да откриеш колко са и да ги издириш, ако ще водиш разследване не за достоверността на написаното в сигнала, а относно авторството му? И защо не пожелаеш да разбереш дали написаното е истина, а се интересуваш от автора му? Кое за теб е по-важното в случая?
09 Ноември 2012 02:29
Абе болна е жената. Аз не съм специалист, но ми се струва че страда от биполярно разтройство. Двете й личности си живеят абсолютно самостоятелен живот. Едната е Венета другата Калинка. И добре че е министъра на истината, иначе никога горката Венета нямаше да разбере че съжителства с Георги. А министъра знае, и как иначе, че нали под всеки юрган СРС-та изникват. И как Венета да носи отговорност за престъпното и неморално поведение на Калинка? Тя Калинка, ей на обикаля кръчмите, а Венета лежи вкъщи и пъшка. Венетка е човек принципен според оценката на народните избраници. А Калинка е маскара " пием, пеем, пушим, дамаджани сушим. Да живеят тарикатите..." властимеющите да помислят по тази версия.
09 Ноември 2012 02:30
Болната съдия Марковска бетонира скъпото правосъдие

Заглавието прави чест на редакцията на СЕГА. А ако преди "болната" добавят и "психически" всичко ще си дойде на мястото.
09 Ноември 2012 03:33
Интересно какво казва конституцията по този повод? Очевадно е, че това е лишаване от правосъдие за много хора.

Още, само тази ли регресивна отрепка е гласувала за подобно унижение на стотици хиляди хора в 21 век?

Имената на другите феодали къде са?

Ей, робовладелството ще ви въведат! Никой не вярва като твърдя, че сме минали през Възраждането, но Ренесансът и Просвещението ни предстоят...
09 Ноември 2012 04:40
Държавна такса по граждански дела ТРЯБВА да има- но тя трябва да е дължима (от загубилата делото страна!) едва СЛЕД влизането на съдебното решение в законна сила!
И ако в някаква степен Съдебната система и Съдилищата се издържат и от тази държавна такса, това ще СТИМУЛИРА към по-бързо решаване на делата!
Друг е въпросът дали НЕ става въпрос за "Конфликт на интереси", когато съдии решават да я има ли или да я няма тази такса- защото тя влиза в бюджета на Съдебната система, от който, обаче, получават възнаграждението си съдиите!!!
09 Ноември 2012 04:45
От "Горещи новини"(около 19 ч. на 08.11.2012 г.):
Болни магистратки бистрят правото в кафене
"...Близкият до вътрешния министър Цветан Цветанов председател на Софийския градски съд Владимира Янева (вляво) и зам.-председателят на Върховния административен съд Венета Марковска (в средата), скандално избрана за конституционен съдия от парламента, прекараха няколко часа в столично заведение в четвъртък вечерта, съобщи Медиапул.
Интересното в случая е, че официално и двете са в болнични,...
09 Ноември 2012 05:49
Абулафия,

Като гледам разчистването за прокурора, май на Ариана сбирката трябва да е за изборност в съдебната власт.
09 Ноември 2012 07:22
Интересното в случая е, че официално и двете са в болнични,...


параграфе, според една безумна наредба за страните по делата се изисква изрично издаден документ със запис, че заболяването не им позволява да се явяват пред органите на съдебната власт, въпреки че им е предписан домашен режим на лечение - т.е. трябва да си стоиш в къщи, а не където и да било другаде, но не пречи да се явиш в съда.
Някакъв нон сенс.
Целта е ясна - да не се шиканира с отлагането на делата, но е направено по идиотски начин.
В случая обаче нищо не се казва за заболяванията на двете дами - дали им позволява или не им позволява да се явяват в кафенетата
Ако изрично не е уточнено, може да се явяват...
09 Ноември 2012 07:22
1 болен и 4 +3 здрави бетонобъркача
Това става ясно от решение на петчленен състав на ВАС под номер 13857 и обявено с дата 6 ноември 2012 г.

Натисни тук
09 Ноември 2012 07:29
И от такива като Марковска ще чакаме да защитава Конституцията на Република България? Тя просто няма място там, а и в съдебната система също!

Дами и Господа форумци,
Да не забравяме и още една ГЕРБерска калинка - Атанасов! Не може да завършиш ПУЦ "Симеоново" и да станеш конституционен съдия!
09 Ноември 2012 08:20
Много слюнки за нищо:Натисни тук
09 Ноември 2012 09:06
" Мълчи стадиона, мълча и аз". И кво сега? Така да се каже и ние сме сънували май. Тез двамата ойропейски говорители са били илюзия. Дааам, политиката е мръсотия. Дали българска, дали ойропеска - мръсотия.
Пак да поздравя всички и да пожелая: http://m.youtube.com/watch?v=KtX-V4OE50Y
09 Ноември 2012 09:37
Браво на в-к Сега за тази статия и за заглавието й !
09 Ноември 2012 09:42
АБСОЛЮТНА ГНУС !
09 Ноември 2012 09:56
В Тарифата за държавни такси има и нещо, което ужасно ме вбесява - след определяне на издръжка от съда за малолетните и непълнолетните или учещите пълнолетни, родителят, осъден да я плаща трябва да заплати 2% държавна такса върху тригодишните платежи. Такава се заплаща и при изменения на размера на издръжката. Така държавата най-безскрупулно печели дори от издръжките на децата
Основният аргумент на жалбоподателите е че държавните такси трябва да са разходоориентирани и размерът им да се определя от сложността и продължителността на делата.Имала съм дела с интерес 300-400 000 лв., които приключват на една инстанция в едно заседание, а съм имала и такива с интерес 1000 лв., които се гледат в 3-4 заседания, т.е. понякога на съда отнема много повече време да разгледа дело, за което е събрал 40 лв. такса, вместо това, за което е събрал 12 000. В тарифата на нотариусите има определен таван, след който независимо от цената на сделката, нотариусът събира до 6000 лв. нотариална такса. За държавата няма никакви ограничения, да не говорим че никак не е сигурно колко качествена услуга ще получите. Има и друг момент, ако не сте доволни от решението на първата инстанция,трябва да внесете нова държавна такса при обжалването на следващите инстанция в размер на 1/2 от първата. Така много хора се отказват да обжалват дори очевидно калпави решения, които почти сигурно ще паднат на въззивната инстанция. Така българинът е на практика лишен от възможността да си търси правата. А въпросната калинка е затвърдила правилото, че правосъдието е само за богати хора. Да го духат бедните
P.S. Надявам се Иван Груйкин да отнесе спора в Страсбург.
09 Ноември 2012 10:08
След като е избрана за конст. съдия, възможно ли е 6 дни след това да се произнася като съдия от ВАС??? Това е незаконно.Освен това са налице публични твърдения на Мин.Председателя ,че е болна. Налице са основания за преглед на делото по реда на надзора. Адвокатът Груйкин трябва да го поиска. Срамота за тази женица... Не и е чист косъма...
09 Ноември 2012 10:14
Срамота за тази женица... Не и е чист косъма.

СРАМОТА ЗА НАС! Докога ще потвърждаваме, че не сме народ, а мърша! А тази "женица" е просто един от лешоядите.
09 Ноември 2012 11:02
Поставянето на прегради пред достъпа до правосъдие е най-гнусната несправедливост! Това е зле маскирано робовладелство.
По същия начин стои въпроса и с пречките пред възможноста всеки да може да се кандидатира за избори. А също и с "революционните" искания да се намали броя на народните представители. Стремежа за ограничаване и премахване възможноста на обикновените хора да защитят правата си придобива отвратителни измерения. Нещата отиват към масов бунт.
09 Ноември 2012 11:03
жана д`арк
08 Ное 2012 20:02
Само заради това дори тази женица трябва да се прости завинаги с длъжността върховен съдия, за конституционен да не говорим изобщо”

Ако всичко е вярно - въобще с призванието съдия!Въпросът е много важен!!Ако беше само тя,или отделни като нея,проблемът е никакъв защото би трябвало да се разрешава бързо.В момента тя може и да бъде отстранена,но страшният проблем ще остане защото има огромен на брой чакащи /продали си душицата/ от същия модел.Просто всичко е прогнило.Както е известно,съдебната система в България е част от замисленото още преди 1989 г. и въведено веднага в изпълнение синхронизирано държавноорганизирано престъпно управление в което участват всички институции, инфилтрирани здраво с превърнали се в престъпници,защото са приели да са такива, които „обучават” нови свои последователи – всички от този модел „обучаващи” са на ръководни позиции.Ще напомня случай – млад прокурор /когото лично познавам/ и стремящ се към кариера с действия по съвест,е попитан от прекият му началник /във връзка с важен случай/, който очевидно гони други интереси:”Как мислиш,на кого служи прокуратурата?”.Запитаният гордо отговаря,че тя служи на обществото и т.н. в този смисъл.На това началникът му отбелязал: ”Трябва да се промениш,ако искаш да градиш кариера.Служим на партиите,които са част от обществото.”Звучи невероятно,но е факт!! Поради това България след 1989 г. може да се определи,като държава само от човек с буйна фантазия и то в момент на силно въображение.В тези предварително създадени условия,всеки нормален човек,попаднал в държавните институции,изживява тежки моменти, след което тихо е отстраняван или слага капаците – зависи от психиката му. Всъщност,ще се повторя,това е причината от тъпа държавата да стане още по-тъпа,но вече полудържава.Не става дума за някакви лобита по интереси,които са навсякъде по света.Лобито винаги е на течение,но тук не става течение и затова боклуците не настиват. Може и да звучи силно, понеже съществуват всички атрибути определящи държавата като такава,но нито един от тези т.н. „атрибути на държавност” не работи за държавността и в интерес на обществото. Дори не се спазват и закони от блюстителите на реда,когато това „се налага” заради „политика”. За това, естествено, си е виновно заспалото с широко затворени очи днешно българско обществото защото продължава твърде дълго да не разпознава реално ставащото. При демократичния избор трябва не само да се мисли,но и да се разсъждава,нали!А не само да се радваш,че можеш да гласуваш.Тази „женица” е един от многото инфилтрирани за работа в интерес не на някаква мафия в държавата, а на престъпната държава.Ръководствата на формираните и инженерно формирани големи партии у нас /управляващи държавата/ са точно такива,каквито изисква престъпната държава.Ако само един единствен „държавен атрибут” не беше включен /или в него бяха надделяли нормални хора/ очевидната държавноорганизирана престъпна дейност щеше да засмърди много отдавна.Напротив,един ненормален идиот започна да говори за „нормална държава” и резултатите са очевидни.Не ми говорете,че други след това са изкривили всичко и т.н.. Съдът,като крайна инстанция,е най-големият проблем на България, макар и да е най-непрогнил.Но специално за съда и заради един само червей започва бързо да гние цялата система.Тази „женица” въобще не е сама. Щом съдът е смачкан от партиите, поради което е смешно да бъде наричан независим,не е проблем да се смачкат прокуратура, следствие, полиция,което е факт!! Министерствата пък се пълнят от жалките днешни партии и всичко е ОК,но не за обществото,не за държавата.Значи е необходима ПЪЛНА ПРОМЯНА!! Самопромяната на тези така формирани институции е абсолютно невъзможна!! Козметиката тук не върши работа. Беше обявен документа /относно реакцията срещу съществуването на дпс/, който е натъпкан с тъпанарски силогизми и няма нужда да се учудваме на други тъпи констатации и решения на който и да е български съд.Като капак - за сигурност в дефинирането на днешната държава,като престъпна - неспазването на принципа „равенство пред закона” точно от съдии,поради което конституционните съдии са изведени от тавана на пенсиите, който е по-закон!!Какво се чудим за противоконституционно съществуващото дпс. Просто „независимият” КС подкрепя политическата глупост и така кръгът е затворен.
09 Ноември 2012 11:05
Наглите са навсякъде,втова число и в съдебната система.НАГЛИ!!!!!
09 Ноември 2012 11:20
А защо се вдигна такъв вой за/срещу Марковска точно сега? Не е ли трябвало и по-рано като зам. шеф на ВАС? Все пак и там е престижно място? Конституционния съд е по-скоро за преди пенсия, а във ВАС на повече дела може да влияе.
09 Ноември 2012 11:49
Тази жена или е вдигнала висока температура и не знае какво върши или е рядък гьонсурат. В момента в страната и ЕС се обсъждат моралните й качества на кандидат за конституционен съдия. Не вижда ли тя в тази нейна активност конфликт на интереси именно поради това, че сега се обсъждат моралните й качества? Или тя както не знае какво е донос, така не знае и какво е конфликт на интереси.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД