:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 401,569,397
Активни 83
Страници 200
За един ден 1,302,066

6.3 млн. българи не смогват и с най-насъщните разходи

Тенденцията за поскъпване на живота у нас на фона на замразяване на доходите продължава и през последното тримесечие на 2012 г., отчита изследването за издръжката на домакинствата на Института за синдикални и социални изследвания на КНСБ.

Към края на декември домакинство с две деца и двама възрастни се е нуждаело от 565 лв. на човек, или общо от 2260 лв., за да покрие нормалните си разходи по жилището, за храна, образование, здравеопазване, транспорт и т.н. На годишна база това е ръст с над 28 лв. на човек и с около 112 лв. на домакинство, или 5.3% повече.

С по-висок темп се е оскъпил животът на бедните домакинства, тъй като цените на жизненоважните хранителни стоки от тяхната потребителска кошница нарастват в кризата по-бързо, отколкото храните, без които хората могат. Границата на бедност, изчислена върху цените на 77 стоки и услуги, необходими за жизненото оцеляване на хората, достигна 215 лв. на 1 лице. Това е с 13 лв. повече отколкото преди година, или 6.4% ръст.

С доходи под нормалната издръжка на живот на практика се оправят близо 6.3 млн. българи. Над 1.5 млн. от тях, които живеят в 23% от домакинствата, мизерстват под линията на бедност от 215 лв. Под минималната заплата от 290 лв. на човек се оправят 45.5% от домакинствата, което означава 2.5 млн. души. Още около 3.8 млн. българи са с доходи под нужните за нормален живот 565 лв. на човек. Сравнително спокойно от финансова гледна точка живеят към 1 млн. българи, или 18.5% от домакинствата, които разполагат с повече от 565 лв. на човек.
87
2811
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
87
 Видими 
22 Януари 2013 20:16
Гореописаният български ад е резултат от системно престъпно управление на общите народни дела.
Предлагам да съберем дискусионна група, която да обсъди причините за това положение.
Вярвам, че една мултидисциплинарна група от специалисти, които съумеят да избягнат клопките на псевдополитическите страсти,
ще успее да опише ясна картина на състоянието.
Такава, че недвусмислено да се видят причините.
22 Януари 2013 21:39
Какви специалисти?
Човек не требе да е тесен специалист, требе да има широк кръгозор, далновидност и да умее да вижда гората.
А това не дава специалност и се не учи.
Требе да е визионер, ама у нас визионер е мръсна дума, що секи знае най-много.

23 Януари 2013 02:55
6.3 млн. българи не смогват и с най-насъщните разходи
Т.е. всички останали в протектората! Браво на политиците, благодарим за фискалната дисциплина, за великолепните магистрали, арените красавици и т.н.
Но да не забравяме, че когато се обясняваше "Асфалт не се яде" ни се казваше да изчакаме само още малко и ще "потекат реки от мед и масло". Потекоха, нали?
Предлагам да съберем дискусионна група, която да обсъди причините за това положение.

Реалисте, не си дупетат, нали?
23 Януари 2013 04:58
Кой ги изчисли тия суми? И как? Лъжат хората и ги карат да се чувстват прецакани. Къде е разписана методиката?

Отделно някой правил ли е сметка на средните доходи на едно семейство - като се включат и доходите в натура/ако имаш имоти те ти генерират на година средно една десета/двадесета от цената на имота/ отделно заплатите и другите парични доходи. Т.е. едно семейство ако има имоти за 100 хил. лева то то има допълнитен натурален доход от 5000 лева при най-занижени оценки. Т.е. над 400 лева допълнителен доход и ако има и 1500 лева доход от заплати - ето ти ги 2000 лева месечно. И това не е минимален доход за живеене а един добър доход даже за София. Много хора живеят с половината, вярно лишават се от това онова, но не и от храна.

Сега да сметнем по тая формула доходите на един пенсионер с 200 лева пенсия и имоти за 200 хил лева - стандартна ситуация за София - 2400 на година от пенсии + 10 хил. от имоти = 12400 на година. Средно по 1000 лева на месец. Не е зле. Даже и двама да са пак доходът ще е над 600 лева.

Освен това доходите от натура са много по-малко облагаеми особено ако не преминават в пари - т.е. ако си отглеждаш сам продукцията необходим ти е 2 пъти по-малък доход отколкото ако всичко си купуваш - щото в тоя случай нямаш данъци, които върху парите са горе долу 50% ддс, дод, и какви ли не още.

Така, че точна сума за праг на бедност няма/заради натуралния доход а и заради това, че един може с малко друг и с много не може/. А и какво значи бедност - едва да имаш пари само за ядене и за дрехи? Или трябва да имаш пари и за екскурзии всяка година - но това вече е отива към средната класа?
23 Януари 2013 07:38
Кайли, съвършено права си.
Само те допълвам, че визионерът е всъщност специалист в много области.
Но така или иначе неговото внимание обхваща ограничен сектор, ако се цели постигане на по-валидна картина са нужни повече хора.
От друга страна, показване на малко повече уважение към хората, с които може да работиш заедно, не вреди

Охубоху, не съм политик, успях да си опазя чистотата на мисълта и съвестта, и преди и след...
Въпросът, който поставям може да се разглежда успешно, т.е. ефективно, САМО в широк публичен дебат.
И зная защо го казвам.
Тази покана е ... възможност за тези, които искат да направят нещо, когато прочетат поредната статия като тази
23 Януари 2013 08:03
И сега на изборите пак гласувайте за ГЕРБ.
23 Януари 2013 08:27
За Герб или не, какво значение има?
Коя е партията, която иска и може да подобри положението на българите?
23 Януари 2013 08:38
Дърто,
като не знаеш какви ще са бъдещите, направи анализ на предишните. И мисли с горната си глава!
23 Януари 2013 08:50
Ама не ми отговаряш на въпроса.
Ето подсещащ въпрос - По какво бихме разбрали дали една партия иска и може да подобри положението на българите?
23 Януари 2013 08:55
След 23г. седерастия с редки прекъсвания и тотално зомбиране, вие какво очаквахте - безплатни банани ли? Що не скачате пак по стъгдите? Дееволюцията е на път да приключи, а малкото немутирали се изнасят с 2-ра космическа от Резервата.
23 Януари 2013 09:18
И това не е минимален доход за живеене а един добър доход даже за София. Много хора живеят с половината, вярно лишават се от това онова, но не и от храна.

Ами то освен манипулативното заглавие, никой не казва, че е "минимален доход за живеене". 565лв са необходими според КНСБ, за да не се лишаваш от нищо. Покриването на най-необходимото, включително и храната, се определя от границата на бедността - 215лв. А иначе си напълно прав, че в доходите трябва да се включват не само паричните, а и натуралните - производство от лично стопанство, имплицитен наем, ако живееш в собствено жилище и т.н.
23 Януари 2013 09:25
mick,
Ти да не описа в горната фантасмагорична "методика" как се формират доходите на Цвъки от апартаментчетата му?
И как въобще вкарваш някакви доходи от имоти без да можеш да определиш дали имотите се ползват за задоволяване на жилищни нужди или имат стопанско предназначение? Ако имам жилище за 100 хил. лв. в което живея със семейството си как то ми генерира доход? Защото аз виждам как ми генерира присъщи разходи - отопление, електроенергия, вода, данък сгради, такса смет, такси за поддръжка на етажната собственост и т.н.
Недей да изкарваш всички в България имотни като герберасткия ви идол Цвъки, или като реститутите на бившото СДС.
23 Януари 2013 09:27
манерката и това мик не са във форума да дискутират, а да манипулират по възможност. Понеже обаче го правят доста елементарно, само забавляват околните с цинизмите си.
23 Януари 2013 09:39
След 23г. седерастия

Рогатий, очевидно имаш пред вид нещо негативно, би ли дефинирал какво имаш пред вид, и също - какво би било обратното на това
??
23 Януари 2013 09:43
Дърто, ...направи анализ на предишните...

Ами нали и аз това предлагам, и нещо повече - да го направим заедно.
23 Януари 2013 09:46
кебапче опечено-40 стотинки. 40 по 6 на ден по 30 дни =7200стотинки или 72 лева на месец за храна. и за какво са останалите до 565 лева?
да си спомним че при комунизъма кебапчето беше деликатес.
23 Януари 2013 09:47
Покриването на най-необходимото, включително и храната, се определя от границата на бедността - 215лв.

Манрико, би ли дал пример със себе си, какво за теб лично, е най-необходимото?
23 Януари 2013 10:02
Американчо,
Хайде обясни ми как се наяжда човек с 6 кебапчета на ден?
Още повече, че явно в Хамериката не знаете, колко струва едно кебапче, защото определено не е 40 ст., освен ако не си го купуваш сурово.
Второто заблуждение в писанието ти е - в социалистическото минало кебапчеа се продаваха както и сега - почти навсякъде и бяха безумно евтини.
Трето - вие в Хамериката може и да имате нужда само от по 6 кебапчета на ден, за да живеете, ама ние в изостаналата България имаме нужда от вода /за миене, пиене, пране, къпане/, ток, отопление, дрехи и ред други "луксове".
23 Януари 2013 10:03
Американчо,
Хайде обясни ми как се наяжда човек с 6 кебапчета на ден?
Още повече, че явно в Хамериката не знаете, колко струва едно кебапче, защото определено не е 40 ст., освен ако не си го купуваш сурово.
Второто заблуждение в писанието ти е - в социалистическото минало кебапчеа се продаваха както и сега - почти навсякъде и бяха безумно евтини.
Трето - вие в Хамериката може и да имате нужда само от по 6 кебапчета на ден, за да живеете, ама ние в изостаналата България имаме нужда от вода /за миене, пиене, пране, къпане/, ток, отопление, дрехи и ред други "луксове".
23 Януари 2013 10:14
да сложим още 75 лева на месец за други разходи, стават 150 лева. и пак, до останалите 565 лева разликата е много голяма. 6 кебапчета на ден не стигали? предостатъчни са. повече и не трябва за да не се напълнее.
а при комунизъма обикновените хора не можеха да си позволят такъв лукс като кебапче поради ниските заплати. глад и мизерия на всеки ъгъл. и в никой магазин не е можело да си купиш готови кебапчета, да си ги занесш в къщи и да си ги опечш. освен и режим на тока е имало, с какво да ги опечеш?
23 Януари 2013 10:33
Американчо,
По написаното съдя, че май не си бил роден при комунизъма, а са ти пълнили главицата с изтрещели псевдодемократски глупости. Заплатите бяха ниски, но пък храната и битовите разходи бяха за жълти стотинки. Режимът на тока дойде с демокрацията. Режимът на водата в София пък го докара един "демократичен" кмет.
Колкото до пълнеенето, как точно изчисли, че ако на ден ям нещо повече от 6 кебапчета ще напълнея? Защото аз на 6 кебапчета на ден след някой и друг месец ще мога да кандидатствам за рекламно лице на ООН за борбата с глада!
23 Януари 2013 10:37
"6.3 млн. българи не смогват и с най-насъщните разходи"
Това не е вярно. Ако 6,3 млн , в която и да е държава от 7 млн са в описаното положение няма сила, която да ги спре да се отърват от тези, които са ги докарали до там... ни НАТО, ни ЕС... От тук директно следва, че твърдението в заглавието е лъжа. Има ли друго обяснение?
23 Януари 2013 10:54
Уплах

Не, не не!
Джафка банкянско кутре,
и готов да продаде
даже свойте туй пале!

Външен вид - на изполин,
а душа - на чер мискин.
Мишка в дупката се свряла!

Сметка иска материала!!!:

- и за пошлия Де КеВър,
-и за дюните в Несебър,
-битието на "Московска",
-и по случая"Марковска",
-за приятелката в Се Ге Се,
-новото ни Ве Се Се,
-Прокурора- Цецо -мил;
не една душа затрил,
с прословути Се Ре Се-та,
на безскрупулни ченгета,
- и за лятното мачле...

Тежко е за туй борче
все така да продължава
цял народ да заблуждава
23 Януари 2013 10:56
ако напълнееш няма да те харесва мъзът ти и ще си намери льобовница. и това трябва да се има предвид.
23 Януари 2013 10:58
Манрико, би ли дал пример със себе си, какво за теб лично, е най-необходимото?

Въпросът би трябвало да е към КНСБ, защото те смятат и публикуват тяхна граница на бедността и сума за "нормално" съществуване. Редно е да кажат какво включват като кошница за оцеляване, която определя границата на бедността и кошница за "нормален" живот. Никъде не съм го виждал това, преди време дори съм търсил на сайта им. За мен най-необходимо за оцеляване е човек да има покрив над главата си, 2000 калории на ден, няколко ката дрехи, здравна осигуровка, осветление и да може да поддържа 18 градуса в една стая през зимата. Необходимо за нормален живот е да можеш да се храниш разнообразно и здравословно, да се обличаш прилично и умерено елегантно, да имаш нормално жилище, което да можеш да отопляваш или климатизираш, да си плащаш за транспорт, образование, здравеопазване, интернет, книги, театър, 1-2 седмици скромна почивка - такива неща. Деликатеси като хайвер, алкохол, цигари, ресторанти, екскурзии и почивки в чужбина вече са в категорията на лукса.
23 Януари 2013 11:03
23 Януари 2013 11:04
цигарите не трябва да са лукс. всичко останало може.
23 Януари 2013 11:05
Ние сме "бам башка " работа. На нас ни дайте да хапнем , да сръбнем , да чукнем, моабет да направим. Пък ако може и да е на аванта - цена няма. Това ни е битието, общо взето.
А в УСА-та не е така - за там знам поне. И там я има беднотията, може би и повече от нашата , но бачкането е бачкане. И плащането когато бачкаш.
Да не забравим ,че всеки има жилище, пък и виличка. Ей затова като започнем с приходити трябва да слагаме поне $1000 на месец /вечна му памет на др.Т.Живков/
23 Януари 2013 11:07
Американчо,
Благодаря ти, че се грижиш да ме харесва "мъжът" ми. Само дето аз съм мъж, та предполагам щеше да кажеш "жена ти".
Да ти кажа честно, има жени които харесват пълни мъже или пък смятат, че едно бирено коремче е "секси". Ако вкусовете не бяха строго индивидуални, масово мъже и жени с "наднормено" тегло щяха да си изживяват живота девствени, а планетата нямаше да е пренаселена.
Само да те попитам, ти какво хапваш дневно?
23 Януари 2013 11:07
Дърто,
като прочетеш по-горното ми, разбираш бюлетината която трябва да докопаш за урната. И умната!
23 Януари 2013 11:21
Сега да сметнем по тая формула доходите на един пенсионер с 200 лева пенсия и имоти за 200 хил лева - стандартна ситуация за София - 2400 на година от пенсии + 10 хил. от имоти = 12400 на година. Средно по 1000 лева на месец. Не е зле. Даже и двама да са пак доходът ще е над 600 лева.

Къде ги тия стандартни софийски пенсионери с имоти от по 200 хил. лева месечно, които им носят по 10 хил. годишно?!?
Баба ми е редови софийски пенсионер, живее с 2-ро и 3-то поколение след себе си в една къща. Която може и да струва 200 хил. лева, но няма как да и носи доход, защото и е единствено жилище. Има някъде някакви ниви, които и носят по 150 кг. жито и 12 бутилки олио годишна рента.
Сега, ако влезем в хипотезата, че не плаща наем, и това и го сметнем за доход - ОК. Няма и кола, не плаща гориво (150 лв./м), подръжка (500 лв./год), застраховка (200 лв./год.), винетка (60 лв/год.), данък (25 лв/год.)= 1585 лв, разделени на 12 - ето и още 132 лв към месечния доход. А като пресметна, че няма и яхта, самолет и любовник - стандарта и направо задминава Новозеландския.
23 Януари 2013 11:38
23 Януари 2013 12:01
.
23 Януари 2013 12:26
Благодаря ти, Манрико, за отзива, че даде конкретен вид на видовете разходи.
Аз също се дразня от посочените числа, но не ги оспорвам, защото идват от официална методика, която, ако правилно си спомням, е вързана с минималната заплата, а тя у нас се определя политически.
За мен границата на бедността не е 215, а по-скоро 550.
При 215 имаш 7 лв на ден, или 3,6 евро.
Представи си, че гледаш едно дете със 7 лв на ден, примерно на 12 години. Дрехи, учебници, закуска...
Ако нямаш още деца, значи ще ти е по-лесно да си представиш себе си, как пътуваш с автобус до и от училище, колко струва това, какво даваш при ежеседмичното искане на пари от училището, и т.н.
С две думи, с 550 се оцелява, но с 200 лв - не.
Преди 15 години може би, но сега си е чист садизъм.
23 Януари 2013 12:45
Аз също се дразня от посочените числа, но не ги оспорвам, защото идват от официална методика

Не бъркай официалния праг, който се използва за определяне на условия за социални помощи и т.н. и изчисленият от КНСБ, който не е официален. Сега потърсих - официалната е 241лв за 2013г. Има си и някакви методики за това и се определя от НСИ. КНСБ си правят тяхно изследване по тяхни методики. И прагът е на човек от домакинството, не доходът на главата.
23 Януари 2013 12:48
дъртреалист,
Би трябвало да е "мазохизъм".
Е, има ли смисъл на Манрико, Микито и Американчо да им обясняваш кое колко струва, нива на доходи и др. подобни? Партийната линия се следва - пари само за магистрали, спортни зали и други, "жизненонеобходими" за българина разходи. Останалото - майчински, пенсии и т.н. са излишен лукс. Според Хамериканчето човек на ден не трябва да яде нищо друго освен 6 кебапчета и то на занижени цени /като че си ги купува от "промоция" в някоя верега магазини/. Манрико и Микчо пък смятат, че живеенето в собствено жилище се брои за доход, защото е спестяване от наем. Тогава гладуването и мръзненето също са доход, защото спестяваш от храна и отопление, а да ходиш некъпан и неизпран е доход от спестяване от разходи за вода, сапун, шампоан, прах /гел/ за пране и други присъщи на тези упадъчни явления разходи. Микито пък смята, че всеки пенсионер в София получава годишен доход от разните му там наеми от натрупани жилища, а родата от село ни засипва с месо, мляко, сирене и т.н. от частните си стопанства.
Боко пък преди време каза, че сме си живеели от лихвички и явно за това съветва сите държавни глави и премиери в ЕС да намалят заплати и пенсии до българските. Очаквам на следващия работен обяд на лидерите на държавите-членки на ЕС да поднесат само по едно ядене и то да е двойка кебапчета без гарнитура, та да не напълнеят пустите му политици! Тя, Меркел си е закръгленка, та явно има нужда от малко слабеене.
23 Януари 2013 12:52
Arisild 23 Януари 2013 09:25 - Ами това, че не си използваш както трябва имота не значи, че не получаваш доход от него. Самото стоене на имота - специално за теб, ти генерира дохода. Щото никой друг не може да го ползва. Дали ти ще превърнеш дохода в пари, в някаква продукция или просто ще го оставиш заключен или ще се разполагаш в него, няма значение доходът си го има. Направи си сметката ако го нямаше тоя имот, колко пари щеше да даваш за него на година за да го наемеш да речем.

Масово в България хората не си използват ефективно имотите, че не само хората ами и фирмите. Това води само до загуба на национален доход, нискоефективна икономика и малки заплати. А да и скъпи имоти. И всичко това просто защото с данъци се облагат само доходите в пари. Доходите от имоти, т.е. в натура - се облагат символично, ако въобще се облагат. Даже ето сега - ако имаш влог в банка, ти облагат с 10% лихвите - които са 5%. Т.е. ако имаш 100 хил. лева, доходът ти е 5000 лева и на тях плащаш 500 лева данък. А ако имаш имот за 100 хил. лева - плащаш 50 лева, че и по-малко. А ефективно използван имот генерира доход от 10% на година.. т.е. доходът може да стигне 10 хил. лева. Сега заради балонът в имотите, имотите генерират под 3% от пазарната си цена на година. Което е малко, но даже и това не се облага в момента. Отделно собствениците искат да им е подредено пред имотите, да имат хубави улици и т.н. С какви пари? Точно с техните пари трябва да става това. Значи те дефакто сега не плащат данък, а някаква мижава такса за поддръжка на улиците пред имотите си - мижава такса мижави улици. Щото например какво получават собствениците на влогове срещу новият данък върху лихвите? Нищо всичко отива в националния бюджет.

Значи всички се оплакват, че доходите им ниски, но си затварят очите, когато стане дума за ефективно използване на тяхната собственост - това включва и поддръжка. Искат все някой друг да им дава пари, да ги назначи на работа.. че и да ги потърси.
23 Януари 2013 12:55
.
23 Януари 2013 13:02
Микчо,
Използвам си много добре имота - живея в него! Мога да го ползвам по-добре - излизам на палатка пред Народното събрание, а апартамента си го давам под наем.
И като как това, че не плащам наем ми се води за доход?
С данък сгради горе долу си улучил като сума, а с таксата за битови отпадъци как стоят нещата?
23 Януари 2013 13:07
Arisild 23 Януари 2013 13:02 - Ами обяви имота под наем и ще видиш, колко ти е дохода от жилището. Горе долу.

Таксата смет - си казва за какво е. Не е данък. Хвърлят ти боклука с нея и ти очистват снега.
23 Януари 2013 13:23
6.3 млн. българи не смогват и с най-насъщните разходи


От което следва, че останалите 0.7 млн. българи са похарчили тези 4 милиарда по Коледа и Нова година.
23 Януари 2013 13:24
Мик,
Ти пак не схващаш идеята! Как липсата на един разход се явява приход на някого?
Да мога да преценя, колко ще получавам от жилището си, ако го дам под наем, но пък тогава или няма да има къде да живея или ще плащам наем на някой друг с едната мижава разлика в моя полза /може би, ако отида да живея в някоя съборетина в Мизерно предградие /. Та, къде точно видя дохода ми от цялата история? А таксата смет си е присъщ разход за обитаваното жилище - изчислението й е обвързано е с данъчната оценка на имота. По това тя е повече данък, отколкото същинския данък върху имота.
С другите почитатели на герберастката политика, че българинът трябва да живее като клошар, за да има "право" да е недоволен!
23 Януари 2013 13:34
Рогатий, въпросът ми целеше по-скоро да изразиш евентуални позитивни очаквания, които седесарията (каквото и да значи това) не е удовлетворила.
Поне рационални основания за негативната оценка ако имахме изразени, можехме да предположим какви са били евентуалните позитивни очаквания.
Въпросът ми е - имали ли сме някога позитивни очаквания от партиите, които избираме да ни управляват и какви са те?
Въобще - имали ли сме ясно формулирани позитивни очаквания?
23 Януари 2013 13:39
Защото в статията имаме нарисувана картината на една МИЗЕРИЯ в която е потопен цял един народ.
И искам тука да уточним, някъде този народ поискал ли е от политиците си да го водят към просперитет, а не към мизерия?
И ако не е, то имаме ли право да се сърдим на политиците, че ни натискат в мизерията?
23 Януари 2013 14:04
Въобще - имали ли сме ясно формулирани позитивни очаквания?

Като изключим стройната и неподлежаща на допълнителни настройки Теория на дееволюцията, наистина нямам обяснение, какво очакваха подскачащите някога сини площадни скакалци. Така разбра ли ме вече?
23 Януари 2013 14:24
как точно трябва да изрази позитивните си очаквания народът?
23 Януари 2013 14:25
Охубоху, не съм политик, успях да си опазя чистотата на мисълта и съвестта, и преди и след...

Извинявай, реалисте, ако съм те засегнал Просто се пошегувах, без да влагам нищо лошо!
23 Януари 2013 14:29
Хвърлят ти боклука с нея и ти очистват снега.
Къде това? Довечера, като се прибирам ще му кажа на снега, че е изчистине, а не да ми стой до пролетта! Не знае, явно, че е почистен!
23 Януари 2013 14:30
Е, взех да стоплям.
Значи, щом се дразниш от това, че бе извършена деволюция, значи си имал други очаквания.
Те са две възможни -
1) поддържане, замразяване на положението
или
2) положително развитие.

А ... някой, някъде, поискал ли е официално някоя от тези възможности, или само сме се надявали те да се случат по добра воля на ... някого, който и да е той?
Аз нямам спомен българското общество да е опитало да вкара в дневния ред на политиците разглеждането и/или изпълнението на някоя от тези алтернативи.


23 Януари 2013 14:36
Да мога да преценя, колко ще получавам от жилището си, ако го дам под наем, но пък тогава или няма да има къде да живея или ще плащам наем на някой друг...
Не Мики не разбира, а ти май не загряваш - не е идеята да живееш някъде. Идеята е да видиш какъв доход можеш да генерираш и после да платиш данъци в/у него.
Така - "Ама аз къде да живея? Не съм ли човек?", не става. Първо ще мислиш да финансовата дисциплина на държавата и после, ако има нещо за теб, върви си купи хляб.
Че то както е тръгнало, утре/други ден ще искаме и мляко край хляба! Де дават така!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД