:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 401,505,383
Активни 91
Страници 16,851
За един ден 1,302,066

Вещо лице спънало разследването срещу лекарите от Горна Оряховица

Повече от 2 г. четиримата медици са без обвинения, въпреки че ексшефът на МВР ги обяви публично за виновни
Цветан Цветанов
Вещо лице е виновно за бавното разследване срещу лекарите от Горна Оряховица, съобщи говорителят на великотърновската окръжна прокуратура Катя Лещакова пред "Сега". По думите й това е специалистът, който трябва да изготви окончателното заключение и да го прати на държавното обвинение. Вещото лице вече е глобявано два пъти за протакане. Срокът за предаването на експертизата изтече вчера, но заключението все още не е пристигнало при наблюдаващия прокурор

Това е поредната спънка пред експертизата, от чийто извод зависи дали разследващите от Велико Търново ще повдигнат обвинения по делото, станало известно като "бебето от фризера". Дълго време прокуратурата не можеше да накара един от деветте лекари, автори на заключението, да го подпише. Това вече е направено, но сега изскочи проблемът с вещото лице.

Четиримата медици - Стефан Лазаров, Катя Гецова, Михаил Милатович и Димитър Сотиров, бяха нарочени от ексвътрешния министър Цветан Цветанов, че не са дали шанс на новородено бебе, оставили са го във фризер и детето е починало. Цветанов дори си позволи да прочете записи от специални разузнавателни средства от парламентарната трибуна и без да дочака разследване, съд или присъда, директно обяви медиците за виновни.

Първоначално по делото бе изготвена петорна експертиза, но тя ги оневини. Прокуратурата обаче не я хареса и си поръча ново заключение - този път с участието на девет лекари. Още през лятото на миналата година адвокатът на д-р Сотиров - Дечо Дечев, съобщи пред "Сега", че изводът на втората експертиза също сочи, че бебето е мъртвородено и медиците нямат вина. Но оттогава прокуратурата не се е произнесла официално и на практика набедените от Цветанов лекари са без обвинения повече от 2 г. "На този етап няма да коментираме изводите от заключението. След получаването му наблюдаващият прокурор има едномесечен срок да реши дали ще повдигне обвинения", обясни Лещакова.
20
2580
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
31 Март 2013 19:35
Каква петорна, каква деветорна експертиза? ЦВЪКИ ГИ ОБВИНЯВА!
----------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
31 Март 2013 22:11
Още тогава Цвъци прочете секретните се-ре-се-та от трибуната на Народното събрание, но му се размина санкция. Така и не обясни за какви "престъпления" са били подслушвани докторите.
31 Март 2013 22:16
Тукана емакса ше натори обилно, достойно за сека ГЕРБава торна калинка!
31 Март 2013 22:20
Четиримата медици - Стефан Лазаров, Катя Гецова, Михаил Милатович и Димитър Сотиров, бяха нарочени от ексвътрешния министър Цветан Цветанов, че не са дали шанс на новородено бебе, оставили са го във фризер и детето е починало.


Какво чакат тогава? В цял свят изявленията на каунья са далече по-тежащи, отколкото някакви си експертизи, пък били те и деветорни. Ако ще да са деветдесеторни, каунья е над всичко. Сега се гласи вече за премиерин. Затова покриха Бабуняка в миша дупка.
01 Април 2013 00:18
В Република България и по демократичния Свят, само прокурор може да ОБВИНЯВА!
Никой друг в Република България и по демократичния Свят НЕ може да повдига Обвинение и да обвинява- нито президентът, нито премиерът, НИТО министърът на Вътрешнит работи!
Всеки в Република България и по демократичния Свят- даже и президентът, премиерът, министърът на Вътрешните работи!- може да "клевети"(което става ясно само в Съда!) или да твърди, че друг е извършил Престъпление(което става ясно пак в Съда!)!
Нещо повече: според чл. 205 НПК, Гражданите и длъжностните лица са длъжни да уведомяват( да ДОНАСЯТ- по старому!) на органите на досъдебното производство, ако имат информация за извършващо се или извършено престъпление от общ характер!!!
Ерго, Цв. Цветанов може и да е "наклеветил" горнооряховските лекари(което ще стане ясно едва в Съда- ако тези лекари заведат ЧАСТНО дело срещу Цв. Цветанон за "Клевета"?!), но Цв. Цветанов НЕ е "обвинил" горнооряховските лекари- просто защото Цв. Цветанов НЕ е прокурор(въпреки, че авторът на този материал "приписва" на Цв. Цветанов прокурорски правомощия(че Цв. Цветанов бил "обвинил"!)! Авторът трябваше да поясни, че използва в случая кръчмарското значение на думата и понятието "обвиняване", а НЕ юридическото му значение!
01 Април 2013 00:31
Предлагам да се създаде фонд , от който обвинените от дебила цветанов колеги да черпат средства за наемане на адвокати по точно такива частни обвинения срещу тъпира с шестте апартамента ... Щото съм сигурен , че желание има , ама няма средства. Ще бъда първи , който ще им изпрати превод по сметката. С изродите гербаджии трябва да се води борба - системно , последователно и без колебания. Герберастията е черно зло за Родината и заслужава да бъде требена до дупка.
01 Април 2013 00:42
Muktadasaxkoburgidiotski
01 Апр 2013 00:31
Предлагам да се създаде фонд , от който обвинените от дебила цветанов колеги да черпат средства за наемане на адвокати по точно такива частни обвинения срещу тъпира с шестте апартамента


Аз пък предлагам да се създаде такъв фонд за лекарска немарливост и за т. нар. "лекарска солидарност", нещо което е по-силно от всяка друга мафия. Извинете ме, видяла съм го, грозно е...
01 Април 2013 00:47
Ммм даа,
Мукта ,
Ще си останеш единствен вносител в този фонд.
01 Април 2013 00:50
Драга кифла, надлежно ви обяснявам , че в нормалните страни ,не в Булгаристан , лекарите също допускат грешки /както всички хора в техните си професии/ , и понякога - много рядко , се случва да бъдат обвинени в съда. И това не е обект на централните телевизии. А лекарите , за да се застраховат от грешки ,си имат застрахователни полици за лекарски грешки.И си плащат целогодишно на специализирани застрахователи , ако не дай Боже стане такава грешка , да получат юридическа помощ и да им се поемат разходите и евентуалните обезщетения... Т.е. взаимоотношенията са регламентирани цивилизовано. Ако желаете , мога да ви обясня и други работи по темата...
01 Април 2013 00:51
Рорик , ако фондът чака на популацията от Булгаристан , няма съмнение... Поражението ви е масово.
01 Април 2013 01:00
Цветанов продаде единия апартамент 2011.
01 Април 2013 01:11
Не мисля, че тук лекарите си правят такива застраховки. И не става въпрос за грешките /знаем клишетата/, а за т. нар. "лекарска солидарност". Не искам да споря.
01 Април 2013 05:54
По нормативните документи на Лекарския съюз вещото лице-съдебния лекар е длъжен най-напред да защити колегите си от съюза.
01 Април 2013 06:00
Чл. 41. (1) Лекарите винаги си дължат морална помощ.
(2) Забранено е да се оклеветява колега, да се злослови за него и да се разпространяват обвинения от естество да му навредят при упражняване на професията.
(3) Професионални и лични разногласия между лекари не могат да бъдат предмет на публични полемики.
Има и други бисери в нормативните им документи така че намерете ги.
01 Април 2013 07:37
На Муктадата му е лесно да ги приказва защото слава Богу не е попадал под ударите на лекарската некадърност, безхаберие и съсловна солидарност. Аз съм попадал точно в случай като горнооряховския и съм сигурен ,че Цвъко е бил прав.И аз тогава не можах да докажа ,че лекарите ,които ми умориха детето са некадърници и мърлячи. По абсолютно същите причини...верно това беше преди четиридесет години в дълбокия соц , но не променя нещата...даже сега е още по-зле защото лекарите плащат луди пари да се оправдаят... тогава , айде да е било тъмна диктатура на пролетариата та затова...
01 Април 2013 08:49
"И аз съм сигурен,че Цветанов е бил прав !" Айде още един... От какво си сигурен бе , да не си доктор ? Аз пък съм сигурен , че няма доктор който да иска да си умори пациентите ! И аз съм губил най-близък човек след лекарска грешка . Но не ми е минавало през ум да тръгна да съдя лекаря. Лошо преценил , лош резултат се получил. Не го е направил умишлено. Не може да върнеш човек от ония свят като сипеш злоба и омраза на тоя...
01 Април 2013 13:27
Камунезите доказаха за пореден с този случай че за тях няма нищо свято.
Нищо! За власт и пари те са готови да продадат и майка си.

Неведнъж в този форум червената форумна плесен се е радвала и обявявала лекарите от ГО за невинни - само за да омацат политическите си врагове.
Всички нормални хора обаче разбират за какво иде реч.
01 Април 2013 16:10
овца последна...
"Има и други бисери в нормативните им документи така че намерете ги."


Вярно е за бисерите. Ето, например, отпреди 24 века та до днес лекарите се кълнат в: "... Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено..."
Мафия пишете... Хъм.
01 Април 2013 16:53
http://www.webcafe.bg/id_1286030474
Да сте видели лекари да обвинят свой колега? или съдии? прокурори?
Как вие ще реагирате, ако прокуратурата ви предостави запис, в който касапите от болницата си говорят:
„Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло", „Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?", „Това дете стои живо. Те ще кажат, вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", „Могат да ни съдят за предумишлено убийство, бе човек!", „То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим", "Трябва да е под 500 грама", "Нека го сложим във фризера с биологичните отпадъци, те там си решават как да ги горят", "Никой не е виждал, не е чул, слагаме го в биологичните отпадъци", "Умряло е при раждането, казваме".
01 Април 2013 17:41
В Държавата на Мафията, винаги ще има някой, който ще ни спъва по пътя на истината......
Чакам, кога прокуратурата ще издаде документ-индулгенция на ЦвЦв, че е най-чистия, най-безкористния и най-морален човек на прехода. За съжаление, ще е Втори. Софиянски вече го изпревари!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД