:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 413,836,022
Активни 85
Страници 5,991
За един ден 1,302,066

И според държавната социология подкрепата за ГЕРБ остава непокътната

НЦИОМ мери разлика от 7% между първите две партии и 15% конформистки вот, който чака да се ориентира кой ще е победителят
СНИМКА: АРХИВ
Социолозите са единодушни, че протестите наливат вода предимно в мелницата на "Атака".
От началото на годината до сега ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние, сочат данните от последното национално представително проучване на НЦИОМ, проведено в края на март. Протестите през изминалия месец изобщо не са разколебали симпатизантите на довчерашните управляващи. При избори днес за ГЕРБ биха гласували 24.4% от имащите право на глас. В края на януари такава готовност са заявили 24.2 на сто. Отлив от два пункта обаче се наблюдава при втората БСП. Ако през януари за нея са искали да гласуват 19.5% от имащите право на глас, днес те са 17.5 на сто.

След МБМД, която скандализира с разлика от 14% между първите две партии, НЦИОМ дава най-голяма преднина на ГЕРБ пред БСП - 7 процента. Според "Алфа рисърч" дистанцията е 4.5 процента, според "Медиана" - 1%, а според "Галъп" - 2%.

ДПС е на трето място с 6.5% и не променя електоралната си тежест от началото на годината, сочат данните на НЦИОМ. Социалният взрив е повишил двойно подкрепата за "Атака" (5%) и е подронил с 2.4% електоралните устои на "България на гражданите", за която днес биха гласували 3.5% от всички имащи право на глас.

Съюзът между ДСБ и "Синьо единство" е събирал подкрепа от 2%, преди да се разпадне. Толкова е електоралната тежест и за Националния фронт за спасение на България (НФСБ).

Интересното в изследването на НЦИОМ са 15-те процента от анкетираните, които заявяват, че биха променили решението си коя партия да подкрепят в зависимост от шансовете й за победа. По-често конформистки вот заявяват високообразованите граждани и жителите на столицата.

От публикуваните данни не става ясно какъв е процентът на хората, които заявяват, че няма да гласуват на предстоящите избори.

"Въпреки регистрираното недоволство от политическото статукво и масово заявените симпатии към исканията на протестиращите натрупаната обществена енергия не намери приемлива за мнозинството форма на политическо представителство". Така социолозите обясняват стабилната подкрепа за старите партии. Те обаче предупреждават, че ако следващото правителство не се съобрази с икономическите искания на протестиращите, може да се очакват нови протести.

---------------- ОЦЕНКА

Българите са раздвоени в оценката си за оставката на кабинета "Борисов". 45% я определят като бягство от отговорност, 42 на сто - като достойна постъпка. Негативно настроени към абдикацията на кабинета са предимно симпатизантите на БСП, ДПС и "Атака", както и по-възрастните, докато отношението на младите е положително.
22
1949
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
05 Април 2013 00:47
ГЕРБ- Г орящи Е вропейци в Р азорена(разграбена, разгневена, разпродадена...) Б ългария
05 Април 2013 01:03
/:/ " Социалният взрив е повишил двойно подкрепата за "Атака" (5%) "
............................................................................
ПАК манипулативни АНТИатакистки внушения!
АМАН, бе!
Нима е зададен на интервюиращите въпрос "Защо, коя е причината, за решението ви да гласувате за тази партия!"
А ако е зададен такъв въпрос, защо в анкетата( или в медията?!) го свързват само с посочилите да гласуват за "Атака"?!
НЕ "социалният взрив" е повишил двойно подкрепата за "Атака", а ОСЪЗНАВАНЕТО, че "Атака", още от създаването й, се бори и е против Досегашните и Досегашното им, против Статуквото и против Системата, които доведоха Мнозинството от Народа до ръба на оцеляването и Отчаянието, разпродадоха, предадоха и разориха България, стопиха българската Нация и направиха българските Граждани да са най-бедните в Европа!!!
05 Април 2013 01:05
Ммм даа,
Аз познах, след Мира една агенция даде 4,5 , аз казах поне +2-3 процента.
05 Април 2013 08:26
Хайде да не падаме до нивото на чичо Фичо и да спорим кой ще победи, то е ясно: ГЕРБ. Нека да спорим кой ще бъде коалиционният партньор на ГЕРБ.
05 Април 2013 10:18
Може и да спечели, но само с фалшификация (която не им е чужда), защото липсва всякакво разумно обяснение, как при драстично влошени икономически показатели, след 4 годишното управление, хората пак ще ги изберат тези.
05 Април 2013 10:57
ГЕРБ ще спечели само колкото да се изтъпани лидерът им пред медиите и да си начеше егото - как бил БСП за не знам си кой си път. След това ще се покрие някъде и ще остави държавата на автопилот.
05 Април 2013 11:54
Всъщност, ако сериозно поговориш с хората - с много хора, за които знаеш, че ще си дадат гласа за герберите, установяваш, че народът не обича ГЕРБ. Той просто се кефи .... Че ще са по-добре вече не се и надяват - целият им досегашен опит говори обратното; фазата на плача и надеждите отдавна е отминала, останал е само смехът - и надеждата, че забавлението ще продължи по-дълго. И филмите на МВР Пикчърс, и те свършиха работа. На бегом ще отидат до урните хората, само за да чуят още веднъж: "Лягай долу, престъпник мръсен!"
05 Април 2013 12:50

И починали хора са се "подписали" в подкрепа на партиите

Следствие на пълното фалшименто на всичко свързано с избори и анкети, за което говори горният цитат , никой не се чуди на следващия:
От началото на годината до сега ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние

Вместо да проучат и покажат методите за фалшифициране, да дадат варианти за избягването им, вестниците ни заливат с думи, които да четеш е загуба на време.Жалко,че и СЕГА не е на ниво.
05 Април 2013 12:55
.
05 Април 2013 12:56
Вот какая беда.
05 Април 2013 12:57
05 Април 2013 13:01
един космат бабуин го е натеглил на Станишев и компания; ама така яко му го е натеглил, че Станишев газ пикае, и не спира да плюе; и не само му го е натеглил косматия бабуин до ...тестовете, ами и не иска да го вади. Това ужасно много забавлява хората.


Дъртаняне, сигурен ли сте, че народът(каквото и да означава това) е толкова увлечен по хомоеротиката?
Ако предположението Ви е вярно, това обяснява силния спад в раждаемостта ппо време на управлението на Алфа-шебека.
05 Април 2013 14:04
Пък и прощавайте, ама с какъв акъл и по каква причина някой ще тръгне да гласува за БСП? Освен тези, дето си чакат кифтетата - цигани, кандидат-депутати и вся остальная... Продължението е "сволочь", нали, Дъртанян? Ама виж сега - аз ще гласувам за БСП! И имам акъл, вероятно много повече от теб, защото с него съм се реализирала като личност; имам и причина и тя не е свързана с "кифтета", не съм циганин, не съм кандидат-депутат, не съм "сволочь"! Та, за да не ме управлява "сволочь", аз ще гласувам за БСП! Толкова е просто! Бях ли достатъчно ясна, Ваша милост?
05 Април 2013 14:12
И имам акъл, вероятно много повече от теб

вероятно?
какво тук значи някаква си вероятност
05 Април 2013 14:38

вероятно?
какво тук значи някаква си вероятност
Означава учтивост! Не мога да обидя непознат така грубо, както той го е направил! А иначе - имам самочувствието си на знаещ и можещ човек. Това лошо ли е, грешно ли е?
05 Април 2013 15:05
в самочувствието няма нищо лошо стига да не е наложено чрез натискане на чужда глава надолу, нали знаеш, че има два начина да щръкнеш нагоре - единият е ти да щръкнеш, другият е да натиснеш останалите надолу.
Е, вторият начин е порочен и не говори за самочувствие.
05 Април 2013 15:18
Е, можеше и не чак толкова ярко. Можеше и така: "някой натрива носа на някого" и иззлобелите от всичко, което се случва с тях, и около тях хора, злорадстват. Не са точно симпатии, но понеже нищо добро не им е останало, вместо да се възмущават от насилника, го окуражават. Образа на косматия бабуин го изплагиатствах от Фичо (много ярък образ беше), образът на пръскащия слюнки Станишев - от една карикатура на Комарницки, а "нахендрил чак до .... че и не иска да го вади" много отдавна не се употребява в пряк, а само в преносен смисъл.... - като еквивалент на "поставил в трудно положение". Под това, което следва след "вся остальная" нямам предвид хората, които гласуват заради някакво убеждение - тяхно право си е това убеждение, и трябва да бъде уважавано, а само тези, които чакат някакъв ВИД КЕЛЕПИР от цялата работа.... Но все пак - прави сте. То образност, образност, ама аз май напоследък яко прекалявам. Взимам си бележка....
05 Април 2013 15:18
05 Април 2013 15:19
Това да се чувстваш е*ач покрай прее*аната Тиква, ще да значи, че хич те няма.
05 Април 2013 15:29
*
06 Април 2013 08:05
Какво толкова ви е чудно ?! Бойковистите са наследили маниера на Живковистите - създаване на огромна партийна членска маса, на която ако не е дадено нещо от държавно-общинската баница, то поне им е обещано. Други станаха герберасти просто за да не ги закачат и да ги оставят на мира. Така се натрупва една стабилна , безропотна, лесно манипулируема маса хрантутници на ГЕРБ, които са по-постоянни дори от ДПС-арските малграмотници.
06 Април 2013 08:13
Други станаха герберасти просто за да не ги закачат и да ги оставят на мира
Един познат със все още издържащ бизнес ми даваше такъв съвет -сложи си в офиса календар с ББ,дай им 500 лв дарение на година и всички те оставят на мира.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД