:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът „Борисов“ ползвал военната авиация като такси

До три полета на ден са правили хеликоптерите „Кугър“ за нуждите на правителството. Министри са летели с вертолети дори до ловни стопанства
Снимка: ПОД ТЕПЕТО
Премиерът Бойко Борисов и неговите министри често използваха военни вертолети за обиколките си из страната.
Българската бойна авиация е била превърната във въздушно такси на властта по време на мандата на кабинета "Борисов". Използването на хеликоптери "Кугър" и самолети "Спартан" е нараствало прогресивно с наближаването на края на управлението му. Ако през 2009 г. транспортният самолет е летял само веднъж за нуждите на властта, то през миналата година "Кугър" и "Спартан" са били използвани от управляващите 26 пъти. Дори се е стигнало до парадокса три различни хеликоптера да летят в един и същи ден, за да превозят членове на кабинета или техни гости. Това става ясно от справката на военното министерство, която е представена на парламентарната комисия за разследване на полетите на властта.

За някои от полетите обаче няма обяснение, нито пък официална информация за извършено посещение на представителите на властта в районите, където са кацали машините. Прави впечатление, че най-много полети с "Кугър" и "Спартан" - 13 на брой, са били до летище "Безмер", което се намира до Ямбол. На въпросните дати обаче никой от правителството, включително и премиерът Бойко Борисов, не е имал официално мероприятие в района.

Най-смущаващи са данните, че няколко пъти военната техника е била използвана, за да превози представители на Министерския съвет до ловни стопанства. "Има много екзотични дестинации и справката го показва - Евксиноград, Шабла, ловното стопанство "Воден", което навява на мисълта, че хеликоптерите и самолетите "Спартан" са били използвани за развлекателни цели", коментира пред "Сега" председателят на анкетната комисия по казуса с полетите Венцислав Лаков от "Атака".

Според справката на военните на 15, 17 и 18 септември 2011 г. хеликоптерите са извършили три полета до района на Шумен. Крайната точка е била държавното ловно стопанство "Паламара", известно още като Царски ловен развъдник на Борис Трети. В различни публикации ловното стопанството се сочи и като втори център на властта на ГЕРБ. От няколко години то се стопанисва от фирма на бащата на шефа на "ЛУКойл България" Валентин Златев. Интересното е, че на 17 септември "Кугър" излита от авиобаза "Крумово", за да вземе височайшите гости от София и да ги закара до ловното стопанство. След това се връща в Крумово, където пренощува. На следващия ден отново излита, за да вземе пътниците и да ги върне в София. После пак се връща до пловдивското летище. Това пътуване е струвало на бюджета на Министерството на отбраната приблизително 48 хил. лв., тъй като общо летателните часове са били около 10. По думите на военния министър Ангел Найденов един летателен час с "Кугър" струва 4800 лв. В тази сума не са включени разходите на Националната служба за охрана за гардовете, които охраняват Бойко Борисов, както и за кортежите.

На 17 май 2012 г. ситуацията се повтаря, но този път крайната точка е ловното стопанство "Воден", Разградско. Тогава три хеликоптера са извършили полети по дестинацията Крумово - Евксиновград - Воден - Свещари - Балчик. Този лукс отново струвал близо 50 хил. лв. Два месеца по-късно вече е извършен полет, който минава и през двете ловни стопанства - "Паламара" и "Воден". Също така е имало полети до резиденцията "Шабла" и до тази в Евксиноград.

През последните две години се увеличава и броят на използването на няколко хеликоптера едновременно в един ден. Така на 26 август 2011 г. са летели три хеликоптера от Балчик до Шабла и Евксиноград. Само за този ден те струват на хазната над 26 000 лв. На 18 май 2012 г. отново три машини са летели до Евксиновград. Тогава в резиденцията се провежда среща на правителствата на България, Катар и Турция.

От справката на военното министерство става ясно, че всички полети са били обозначени като изпълнение на специална задача. Може би затова при гръмването на скандала с използването на военната авиация от властта бившият военен министър Аню Ангелов заяви, че полетите били "плюс" за Министерството на отбраната, тъй като "и без това летци на транспортни самолети и вертолети трябва да летят". Така се стигна до парадокса на Гергьовден авиацията да разполага само с един летящ "Кугър", тъй като останалите бяха покрили нормата си в изпълнение на специални задачи на бившата власт.

Полетите с военна техника на правителството са стрували на Министерството на отбраната 812 325 лв. "Не е ясно дали тази сума е възстановена", каза военният министър Ангел Найденов в парламента миналата седмица.

Отделно правителството активно е използвало и Авиоотряд 28. Премиерът Орешарски съобщи в парламента, че за полети за периода от 1 март 2011 до 31 май 2013 г. Министерският съвет е платил 1 653 699 лв. Тази сума не включва периода преди март 2011 г., когато авиоотрядът е бил към Министерството на транспорта, както и полетите, извършвани по заявка на други ведомства освен на МС. За периода август 2009 - март 2011 г. са извършени 309 полета със самолети и хеликоптери на авиоотряда по различни направления. От август 2009 г. до февруари тази година разходите по изпълнение на полетите са били в размер на близо 3 млн. лв. "Летял съм, защото така съм преценил за своята сигурност. Те затова се казват правителствен отряд, за да се лети с него", тросна се Бойко Борисов в парламента миналата седмица.

Вчера ГЕРБ обяви, че ще поиска официална справка за полетите с Авиоотряд 28 на правителството на тройната коалиция.
Снимка: ПОД ТЕПЕТО
Шармантна пътничка се качва във военния "Кугър", вероятно по правителствени задачи.
Снимка: ПОД ТЕПЕТО
Като министър Лиляна Павлова също се е придвижвала с вертолети на "Авиоотряд 28" или на военните.
92
12979
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
92
 Видими 
10 Юни 2013 19:30
Вчера ГЕРБ обяви, че ще поиска официална справка за полетите с Авиоотряд 28 на правителството на тройната коалиция.


А почти 4 години къде дремаха
10 Юни 2013 19:36
Не се споменава, че част от "престъпните полети" са отложени, поради обрастване на колесниците с троскот...
10 Юни 2013 19:37
Ревизоро: Пашата е летял с правителствените делегации

Митническият контрол на ВИП входа на летището е много занижен. Ако са пренасяли пари с Авиоотряд 28, това може да е ставало от там. Другият вход, който не се следи и до него имат достъп само хора с пропуски е от северния район на летище София. Това каза в предаването NewsRoom Емил Димитров-Ревизоро. През ВИП зоната на летището може да преминат неограничен брой хора, когато са част от правителствената делегация. В нашите среди се е говорело винаги за подобна практика, но само под сурдинка.
Аз тези неща съм ги описал още през 95-96 година, каза още Ревизоро. Самолетите и пътниците не се проверяват. Чувал съм от охраната, че доста хора от ъндърграунда и така наречените добре облечени бизнесмени, са пътували с правителствени делегации. Емил Димитров заяви още, че става въпрос за Румен Николов-Пашата. За него съм се интересувал и знам със сигурност, че е извършвал такива полети. Факт е, че може да се направи всичко на летище София, когато минеш през северния район. Военните самолети не се проверяват, завърши Димитров.

Сор, не беше се копирал целия текст от статията
10 Юни 2013 19:40
През 2009 ГЕРБ наистина са си повярвали, че ще векуват във властта.
10 Юни 2013 19:41
Ревизоро си е кръгла Луна, без свое хобяснение на Преврата от 11-ти май !
Марионетка под неизвестен "номер"...
10 Юни 2013 19:43
не се споменава, че част от "престъпните полети" са отложени, поради обрастване на колесниците с троскот

...и препикавани от бездомни кучета.
10 Юни 2013 19:45
Разговор в детската градина:
-Пък моя татко е летец и кара "Кугър"!
-И моя татко е "бакшиш" ,ама кара "Мерцедееееес"!

Съобщение на пресцентъра на КАТ :
"Днес , в района на Аерогара София бе проведена операция "Бакшиш".Открити са 26 нелегални устройства тип "помпа".Отнети са лицензите за таксиметрови превози на 2 шофьори,както и тези ,на всички пилоти от ВВС.Нарушителите са предадени на НАП."

Всъщнос за какво ни е такава армия.То при "бакшишите" може да съберем повече щикове,отколкото в "оперативно -съвместимите" с НАТО баняджиии,екскурзоводки и слугинаж.И да не съм чул ,че не сме губили бойно знаме.Тия ще го шътнат като сувенир на някоя чужда делегация от натягане.
10 Юни 2013 19:51
Доста странни снимки.
10 Юни 2013 19:54
Обаче пък какви галантни кавалери са тез пилоти на Кугъри и на Спартани. Да ти е драго, че за ошлайфането на обноските им е отишла толкова пара - от джеба ни, от кесията ни!
10 Юни 2013 19:58
кое му е странното Васик.На първата стюардеса в гащеризон стои близо до мацката,като внимава да не падне и да не се счупи,на втората стюардесата е в костюмче и стои далеч от министър-ката ,като внимава като падне да не я счупи.
10 Юни 2013 20:09
Мацката с комбинезона е гард на хексМинистър Павлова...

Mladya hqsh от 10 Юни 2013 19:43,

Сърбай си боба на спокойствие...
10 Юни 2013 20:09
Ето малко четиво за ползването на А28 и машините на ВВС
Предполагам, че в "Криле" са наясно с материята.
Извадки:
- той (Боко) е летял с "Кугър", за да участва в предизборна агитация в Плевен на 28 октомври 2011 г.;
- в края на август 2010 г. хеликоптери на ВВС са превозвали гостите на сватбата на Николай Младенов;
- Бойко Борисов е ползвал Кугър, за да кацне с Лиляна Павлова в Горско стопанство, да я учи да ловува;
- 2 самолета Спартан, са ходили до Албания за правителствено посещение, от които единия е бил само с журналисти;
- Бойко Борисов е ползвал военни хеликоптери като авиотаксита и за да реже лентички с тях;
- Във вертолетите за откриване на събитието имаше и дами с голи гърбове и високи токове
Към всяко твърдение има линкове и снимки.
.
Има и интересен извод:
Бойко Борисов се оправдава, че така пилотите получавали нальот и изпълнявали задачи, но да питаме дали така - след 67 полета (според министъра на отбраната Ангел Найденов), не се изразходва твърде бързо ресурса на "Кугърите". И вместо този ресурс да бъде ползван за учения, отива за сватби, предизборни събития и рязане на лентички...И в момента почти всичките 12 броя са на земята, заради 500 часови прегледи...
10 Юни 2013 20:12
"Летял съм, защото така съм преценил за своята сигурност. Те затова се казват правителствен отряд, за да се лети с него", тросна се Бойко Борисов в парламента миналата седмица.

То затова се казва "на баба ти хвърчилото", за да се лети с него.
10 Юни 2013 20:16
Мацката с комбинезона е гард на хексМинистър Павлова...


Куче, мили, откога министрите имат гардове, изключая Цвъцвъ
10 Юни 2013 20:20
Когато хатакуваме Кабинета "Борисов", винаги ще се позоваваме на казаното от Министър АНайденов.
Нека не се занимаваме с глупости, Дами и Господа, че и вси по всички ниши на политическото ни хобщуване.
До Фор-ума и за сведение на кутевчетата в него, "хъто" пред някой думи на песа да се чете, като кавичка и отпред и отзад...
10 Юни 2013 20:20
Натисни тук
Споко.Поне момченцето се налетя.Какво са малко държавни пари на фона на една осъществена детска мечта-макар и късно.Все пак е не само младолик,а и агресивен инфантил.За отбелязване е че по време на Неговото управление имаше няколко оставки ,заради несъгласие с провежданата от него(и кабинета като негова функция) политика.И всички подали оставките бяха жени.Нито един мъж,нито един офицер.Което ме навежда на мизълта,че на следващия конкурс за униформа на МО трябва да въведат полата за всички.Но не шотландско каре,по скоро нещо синьо в цвят "сапфир".И задължителен изпит по френски ,за присъждане на горно офицерско звание.......устен.Пък и за какво ти е да пазиш небето,като скачат френски любители на екстремните спортове винаги ще се намери селянин,дето ще си пази люцерната. .Направо да закриват армията,а на Министерството на Войната да сложат червен фенер.Ще борим враговете със Спин и сифилис.
10 Юни 2013 20:21
А някой да знае за чий е летял "Спартана" по заявка на Министреството на земеделието?? Возил агнета или прасета???
10 Юни 2013 20:24
Кабинетът „Борисов“ ползвал военната авиация като такси

,а държавата-като чирак на мафията.
10 Юни 2013 20:26
"хъто" пред някой думи на песа да се чете, като кавичка и отпред и отзад...


Много убаво и худобно.
10 Юни 2013 20:29
Ако през 2009 г. транспортният самолет е летял само веднъж за нуждите на властта,


Как да лети? От два спартанеца единият беше тежко контузен на земята и се оказа, че след перфектната (за посредника) сделка няма рамков договор за резервни части.

Полетът през 2009 помня беше до Иран за прибиране на моряка в кома, когато корабособственикът (Дионисиев от висшата лига на БСП) го заряза.
10 Юни 2013 20:29
Возил е палети с хойро, в подкрепа на братски Кипрос срещу Кризата и за заключване на петия /не на Йорик/, милиард от краденцето на ББ и Компания.
Нека не се обръщаме на Масово диване, Уважаеми Дами и Господа !
По трасето на Хмълвата и Хвълната е приятно, но и твърде безотговорно.
Това ли да предпочитаме ???...
10 Юни 2013 20:32
Billy-Joe Winchester
2013-06-10 19:40:05

През 2009 ГЕРБ наистина са си повярвали, че ще векуват във властта.


Как няма да си повярват ,че нали кукловодите им ги бяха проектирали поне за 15 години
url]http://www.blitz.bg/news/article/60666
10 Юни 2013 20:32
Натисни тук
Кат я гледам ,куче,и си мисля че и аз съм заплашен,дори много.....Поне от Хизбула,АлКайда и Мосад накуп.Какъв формуляр да попълня,че да се уредя с такъв "гард" на държавна сметка.Опаааа,току що научих ,че и ЦРУ и СИМО ,заедно с ФРС са ми дигнали мерника.Ще трябвар поне две да ми пазят тялото.....на държавна сметка де,иначе тарифите "на частно " ги знам
10 Юни 2013 21:18
Винаги е любопитно и отморяващо човек да прочете нещо за мръсното бельо на властта.
Особено приятно е, че точно Найденов, Лаков и Курумбашев отговарят за пикантериите, на тях може да им се вярва за такива неща

Но мен като икономист ме интересува и друго.
По справка на МФ, през 2011 година от 106 полета авиоотрядът е извършил 52 полета в страната, които са стрували 203 хил. лв. Това са всъщност разпоредените лично от Борисов, останалите са по протокол.
Издръжката на авиоотряда през същата година е била 8 400 хил. лв., в т.ч. 2 050 хил. лв. са разходите за персонал, над 4 000 хил. лв. са амортизациите и 1 260 хил. лв. са другите разходи.

Кой и защо нахлузи на шиите ни това скъпо развлечение?
И кой реши то да става с техника за стотици милиони?

10 Юни 2013 21:43
Мило куче, моля те ваксинирай се за гана и бяс
10 Юни 2013 21:43
Кой и защо нахлузи на шиите ни това скъпо развлечение?
И кой реши то да става с техника за стотици милиони?

ДПС е виновно . Ако не бяха закрили СВ ,сега двете момчета със зелени потници щяха да копаят канал в "Н" -ското поделение с прави лопати по за 5 лв (произведени в ТПК "Родина",а не да са екс премиер и вице,потрошили техника за стотици милиони. .Макар че щеше да е наложително мл. сержант Хасан лично да ръководи операцията "Каналджии",защото използването на канап и лопата си е задача инжинерна,с която тия двамцата може да засенчат килнатата кула в Пиза(бе пра-пра-дядото на Боко да не е бил "свободния зидар" отговорен за тоя шедьовър на архитектурата-няма начин рода Борисов да не и е рязал лентата). Шкарпирането на изкоп да не е да управляваш държава-иска се поне малко мозък,само с мускул (и сланина) не става.
10 Юни 2013 21:50
Кой и защо нахлузи на шиите ни това скъпо развлечение?
И кой реши то да става с техника за стотици милиони?

По принцип не е невъзможно държавните глави и премиерите да се возят на каруци, но и там ще се налагат представителни и прочие.
Но не мисля, че се налага да се използват машините само за да се оправдае, че ги има.
10 Юни 2013 21:50
Кой и защо нахлузи на шиите ни това скъпо развлечение?
И кой реши то да става с техника за стотици милиони?

Само ДПс е виновно .Ако не бяха закрили СВ,двамцата с зеления потник щяха да копат канал в "Н" -ското поделение с лопати за 5 лв,а не да трошат техника за милиони. .Макар че трябваше да пратят ефрейтор Хасан (8 клас и "Тютюн" до половината ,ако не броим "Винету",защото копаенето на шкарпиран канал под канап си е задача инжинерна-не по силите на тия двамата.Иска се и поне малко мозък-само с мускул(и сланини) не става.То да не е като държава да управляваш,или партия да строиш.Бе някой не е ли проверил,дали някой пра-пра-пра дядо на Премиера,генерал-инжинер не е бил зидар на кулата в Пиза-няма начин рода Борисов да не и е рязал поне лентата
10 Юни 2013 21:51
Хвърлете на кучо една пържолка ,че яко се е разскимтяло. Ех, кучо, а какви времена бяха,а?
10 Юни 2013 21:52

Лилито на снимката, драга редакция, слиза от Ми-17, не от Кугър.
Иначе, Боки се е разполагал с ресурсите на държавата като абсолютна мутра. Нещо изненадващо? Той така се държеше 4 години, не знам защо сега сякаш се открива топлата вода...
Боко е кофти комбинация от милиционер- мутра. Това остава в днк-то на индивида... промяна- никога.
10 Юни 2013 21:54
бъгна се нещо-отивам за пуканки
10 Юни 2013 21:56
Но не мисля, че се налага да се използват машините само за да се оправдае, че ги има.

Аааа, напротив. Да не мислиш, че са летели за кеф. Не, разбира се. Грижеха се пилотите да имали летателни часове/или как там им се викаше/, да не забравят да карат...
10 Юни 2013 21:56
Буда и компания само са чели манерко,лоФкото, разни триоки и четирикопитни и са си повярвали ,че до 2021а година са непоклатими. Сега се сетили да правят ревизия на ПЕСбашията! Дебили! Пак вярвайте на такива пишман спИциалисти!
10 Юни 2013 21:57
бъгна се нещо-отивам за пуканки


Вече се оправи, час и нещо имаше проблемация
10 Юни 2013 22:01
Докато даваха как либийската "опозиция" се разхожда по улиците с разграбените "Стрели" 2М ,все си мислех ,нямали някой познат либиец да докара 2-3 парчета,за "ревизия" на полетите......Лятото все към плажа фъркаха.....А Трайчо изгоря на плажа в Катар.......Аджамия .Бива ли така ,пред всички да разкрива официалната част на програмата правителствена.Толкова пари за ПР-ки похарчени ,да придадем на оргията вид на политика,и тоя кат ексхибиционист да се покаже пред чужди репортери.Пред наще-може......те въпроси не задават-чакат за готови отговори .Купон си е било,почти 4 години......
10 Юни 2013 22:02
кат се оправило -отивам за бира.......противно трезвен съм,за да се сещам за тия и да не псувам.....без пломби останах.....бе я да нарежа салата.....бирата-утре
10 Юни 2013 22:32
Рапона вмето да отговаря за безобразията си...пак "тройната" му е виновна.

Е, нали Той беше различен...
10 Юни 2013 22:45
"Кой и защо нахлузи на шиите ни това скъпо развлечение?
И кой реши то да става с техника за стотици милиони?"

По принцип не е невъзможно държавните глави и премиерите да се возят на каруци, но и там ще се налагат представителни и прочие.

По принцип, 67-и, ръководителите на само три държави имат "собствени" бордове. Ясно е защо.

Защо обаче са нужни спецхвърчила на нашето дембелхане? Командни пунктове ли има на тях, ядрени куфарчета ли возят?

Цялата тази менажерия спокойно можеше да се възложи с търг на обикновените авиопревозвачи.
Затова казвам, че трябва да се копае издъно. Много е добре да се пита защо са похарчени 3 милиона за воаяжите на Бочко, но мероприятието си остава прах в очите ни, ако не се изясни защо са профукани още 30 милиона за останалата издръжка на авиоотряд 28.
И ако не се попита с общо колко ще се бръкнем, защото въпросните 33-34 милиона са издухани само за 4 години, а машините са купени да летят поне 25 години.
10 Юни 2013 23:02
Спомням си например, че докато Бочко джиткаше из родното въздушно пространство, др. Първанов разходи една мила компания до Австралия
10 Юни 2013 23:11
др. Първанов разходи една мила компания до Австралия

С военен самолет? Щото дори и аз зная, че толкова далеч един хеликоптер не може да лети!

За спецфърчилата съм съгласна напълно. Но жабата като види, че подковават вола...
10 Юни 2013 23:15
Другарете са верно много гламави хора. Да си го беха оставили Боцко главен секретар в тройната коалиция, там да маа на плаца немаше да имат никакви ядове.
10 Юни 2013 23:16
"Като министър Лиляна Павлова също се е придвижвала с военен хеликоптер "Кугър" " ,поръчковата журналистика така се е заела с оплюването на ГЕРБ че не забелязва дори собствените си снимки, на снимката и без очила се вижда че хеликоптера е правителствен а не военен.
10 Юни 2013 23:32
Внимателния, Танасе, Т72,
колеги чета и се чудя, значи ша си подавам св-то за премиер-министер - ако си угаждам на фетиша - нашто войска ще лети само в космически мащаб - пък в края на краищата - това ми е съкровенна детска мечта и никой (дори Сибила) няма право да ми я отнеме - раберете ме - наложително ми е!
пък и обещавам, и фетиша и мечтите, не стигат до карго с размерите на Талпето и Тиквата - ще се пести гориво - обещавам - вервайте ми - освен това ще се равие и БГ космическата програма, гарантирам между-планетарен шампионат - щях да пиша Васюки ама и руската амбасада не спи - в Банкя - повтарям - в Банкя!
П.С. да направим едно дарение на Бае ни Ставри - мнооого работа го чака горкия...
11 Юни 2013 00:30
Не е много прилично да се самоцитирам, но поради фундаменталното значение на предишния ми пост се налага:
ba_ra_ba
08 Юни 2013 10:28
Мнения: 1,108
От: Bulgaria
Промени
Ало, прогресариата (много ми хареса тая дума, измислена от друг форумец, да ме извини за плагиатството)! Да си знаете, че статията е пълна глупост и евтин популизъм! Първо, това което е правил Борисов, всички го правят и са го правили. Мисля че рекордьор тук беше правителството на НДСВ и Н. Свинаров лично. Знам, щото съм ги возил и аз. Второ, така трябва да се прави. Най-тъпото за авиационната техника и персонала е да стоят на земята - плащащ им, ресурса си върви, а полза никаква, губи се тенировка, която се възстановява с още пари и т.н. Трябва да се мисли, когато се купува: какъв е договора точно, офсетите, анексите за поддръжка и пр. Купиш ли нещо летящо, то трябва да лети. Колкото повече, толкова по-добре. Проблема на военните машини е, че са купени тъпо, с договори, насочени главно към комисионните, а не към ползата от техниката. Така е и за Пилатусите, и за Спартаните, и за Кугарите. Като правило няма и помен от договори за поддръжка с обучение на персонал, поддържат се докато са в гаранция от производителя година-две и после клякат. Гарантийчиците си отиват, рез. части няма, за обучение на персонала онези викат: плащайте! И искат да дерат яко, а комисионните са взети и администрацията рязко губи интерес. И тук ББ няма нищо общо, защото договорите и поръчките бяха направени от НДСВ и любимата ви тройна. И комисионните те ги взеха. ББ не е взел нищо, за него нямаше, отдавна всичко беше прибрано, та той направи единственото правилно нещо - постара се техниката и пилотите да не ръждясват съвсем. Отряд 28 са по-добре, защото си докарват пари точно с такива полети за нуждите на различни фирми и организации, вкл. футболни отбори, а и возят разни богаташи с Фалкона, като бизнес авиация. Мога да ви привеждам факти още много, ама съм на работа. Айде чао и не се пенявете много, щото ще има за какво в близко бъдеще. Идеята с такива статии е да се заблуждава яко, ама то не може да е безкрайно. Крадливата същност на прогресивните сили и ПДРС-то се виждат вече, от който има очи да вижда де!

Та така. Мили ми прогресарии, и ти, авторе! Да сте чували за нещо като "План за бойната подготовка на летците от военната авиация"? Дали ви светва под шапката, че летците на Спартаните и Кугарите така или иначе трябва да летят? И ако отчетат някое упражнение, возейки някого, е само от полза за авиобазата им, щото тя, авиобазата, има лимит за горивото, а така харчат от лимита за "други ведомства"? Дали Спартанът ще върти маршрути до Безмер празен или с някого на борда, все тая. А трябва да върти маршрути, заложено е в гореспоменатия "План...", летците трябва да летят. Ако пък летят в чужбина е най-добре за тях, най-добрата подготовка. Авторът що не вземе един калкулатор и да сметне, че полетът със Спартан до Брюксел например може да излезе по-евтин от да речем, десет билета за членове на делегация. А делегации до Брюксел ще има, нали не си мислите, че чиновниците от ПДРС-то няма да ходят в задгранични командировки. Защо по-евтин ли? Ами защото е военен самолет, не дължи такси прелитане, каца на военни летища и се плаща само и единствено за горивото, моторесурса се отчита с упражненията по "Плана...", а заплатите на състава не зависят дали лети до Брюксел или до Безмер. Въобще тая аритметика, дето е изпраскал автора е толкова порочна, че и дяволът, четящ евангелието, ще подвие опашка засрамен. Аман от аматьори всезнайковци, и във форума, и по страниците на газетата.
11 Юни 2013 01:00
Вчера ГЕРБ обяви, че ще поиска официална справка за полетите с Авиоотряд 28 на правителството на тройната коалиция. Дами и господа, циркът продължава! Насам народе!
11 Юни 2013 01:02
Добре ли сте бе, хора? Къде ви е акълът на всичките, които се пените? Няколко милиона лева, жълти стотинки, които са похарчени "между-ведомствено", т.е. министерски съвет към военното министерство. Колко е сухата пара, която държавата харчи годишно? Трийсетина милиарда, десет хиляди пъти повече! Все едно някой от вас да изкарва/харчи сто хиляди годишно и жена му да го емне що веднъж бил дал десет лева за такси, вместо да се вози на маршрутка.
11 Юни 2013 01:05
Тъпо, да бяха турили по един маскировъчен костюм, щяха да минат като армейци/ки.
11 Юни 2013 01:07
Дали ви светва под шапката, че летците на Спартаните и Кугарите така или иначе трябва да летят? И ако отчетат някое упражнение, возейки някого, е само от полза за авиобазата им, щото тя, авиобазата, има лимит за горивото, а така харчат от лимита за "други ведомства"? Дали Спартанът ще върти маршрути до Безмер празен или с някого на борда, все тая
Мдам. Летците вместо тренировъчни полети със специализирани задачи, отработвайки различни тактически прийоми, ще се упражняват в туристически полети. А се оказва, че не са си и плащали. Но ти се самоцитирай.
11 Юни 2013 01:15
ba_ra_ba 11 Юни 2013 00:
Пореден връх на глупостта.
Даже не си заслужава да търкам клавиатурата, за да правя разбор на тоталното ти бездарие!
11 Юни 2013 01:49
Все едно някой от вас да изкарва/харчи сто хиляди годишно и жена му да го емне що веднъж бил дал десет лева за такси, вместо да се вози на маршрутка.

Егаси и логиката! Ако парите са на жена ти, А ти си дал за такси 10 лева ,за да отидеш някъде с любовницата си, не само ще те емне,а направо ще те изгони. Както и изгониха мутрите.
А бе, тази територия само с мутри ли се напълни? Не е въпрос дали са 5хиляди или 5 милиона. А дали е законно или не! Но на мутри няма как да го обясниш.
Трябвало да се тренират пилотите? И затова по–добре да отидем на лов,на сватба,да се покажем какви сме всемогъщи? Пфу! Демократи! Европейци!
Мда! В територия където преобладават мутри е логично момиченцата да мечтаят да станат мутреси,а момченцата –мутри. Какво още ви чака!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД