:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 412,824,346
Активни 111
Страници 11,539
За един ден 1,302,066

България се издаде, че не е готова за Шенген

Хаотичното управление на кризата със сирийските бежанци показа, че държавата не би се справила като сухопътна външна граница на целия ЕС за Близкия изток
Светослав Терзиев
Френски професор, който от години се интересува какво става в България и на Балканите, ми изпрати анализ от шест точки по повод кратък преглед на българския печат, появил се на сайта на френското посолство в София на 4 октомври. Шокиралият го текст има следното съдържание:

"Кризата в Близкия изток се задълбочава и ние не можем да твърдим, че сме в състояние да се справим със ситуацията в България. България приюти над 5500 имигранти. Техният приток се увеличава стремително. Над 200 души проникват всеки ден в страната", заяви пред парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, цитиран от "Преса". Той очерта черна картина за България: заплахи от епидемии, инфекциозни болести, проникване на лица, свързани с терористични групи, създаване на криминогенни ситуации в местата, където се настаняват имигрантите. Според г-н Йовчев до края на годината България трябва да очаква увеличаване на бежанците до 11 000, т.е. допълнителна тежест от 30 млн. лв. за националния бюджет. Затварянето на границата с Турция би струвало твърде скъпо (около 11 млн. лв.) и според него засега не е предстоящо. Водят се преговори с други страни, които биха могли да поемат част от сирийските бежанци, добави министърът. Между другото, процедурата за издаване на бежански статут бе ускорена (всички вестници)".А ето и коментара на френския професор:"По мое мнение тази аргументация на българските власти е твърде глупава.

1) Това показва, че властите се паникьосват. Тя сочи, че те или не са на нужната висота, или че преувеличават (или и двете).

2) Че българските граници са твърде пропускливи (с други думи, всичко е готово за влизане в Шенген...). Излиза, че българите са лъгали за своята готовност и че не заслужават доверие.

3) Посочените заплахи (болести, епидемии и т.н.) са срамни за една цивилизована държава. Това прилича повече на ксенофобия, отколкото на нещо друго. Търси се изкупителна жертва пред очите на народа.

4) Че властите искат европейски пари (факт!).

5) Подобни изявления могат да послужат в Европа само на онези, които не желаят да видят България в Шенген!

6) Между нас казано, сякаш чета аргументите на нашата крайна десница срещу ромите във Франция... и чувствам, че се засилват (след като ги изрича българско социалистическо правителство...)

Определено правителството е кръгла нула и вицепремиерът не си разбира от работата! Вероятно им се смеят в европейските кабинети!

Извинявай, че съм толкова откровен и директен в своя коментар."

Позволявам си да публикувам лично писмо, защото в него личният елемент отсъства. Коментарът на един приятел на България, който полага усилия да убеждава френските политици, че не са прави да държат България извън шенгенската зона, изразява дълбокото му разочарование, че нашето правителство работи за своите опоненти. Това е вид предателство, което го прави безсилен да търси аргументи в наша защита.

Досега смятахме, че сме дискриминирани политически от няколко държави, защото според Еврокомисията и Европарламента сме изпълнили техническите критерии за членство в Шенген, но при първата проверка на терен в кризисни условия излезе, четехническата ни готовност не е била истинскаПравителството зачертава 7-годишни усилия, откакто сме в ЕС, да постигнем пълноправно членство, защото не е нормално да имаме задължение по договор да влезем в шенгенската зона, да се стараем да го изпълним и накрая да се провалим като негодни да ни се доверят, че можем да охраняваме участък от външната граница на съюза.

Начинът, по който правителството търси разбиране и помощ от партньорите ни в Европа, говори само за неговата неспособност да управлява бежанската криза. На 14 октомври то отправи официално искане за намеса от Европа. Воплите му бяха чути и ето какво излезе три дни по-късно:

"Европейската служба за подкрепа на търсещите убежище (EASO) и България подписаха на 17 октомври оперативен план, който предвижда подкрепа за България до септември 2014 г. Помощта ще бъде в редица приоритетни области, като:

- идентифициране и предварителна регистрация на смесените миграционни потоци;

- регистрация на лицата, търсещи убежище и насочване на непридружени непълнолетни лица и уязвими лица към съответната процедура за предоставяне на убежище;

- подкрепа в процеса на вземане на решение за предоставяне на убежище;

- осигуряване на обучение по модулите на Европейската служба за подкрепа на търсещите убежище за новоназначения персонал и

- предоставяне на експерти по усвояването на спешна финансова помощ от България по фондове на ЕС (програма SOLID).

Европейската служба за подкрепа на търсещите убежище също така ще осигури обучение на български държавни служители, ще организира тематични семинари и ще предоставя технически консултации и стандарти за качество."

Това е помощ, която се предлага при липса на собствен административен капацитет. България едва ли ще види големи европейски пари за издръжка на бежанците въпреки твърдението на еврокомисаря Кристалина Георгиева, че помощта ще бъде "значителна", но ще й пратят наставници, които ще я учат как се правят списъци, как се идентифицират непознати хора, как се информират за процедурите, как се разпределят по възрастови групи и как им се издават съответните документи. Наставниците пък ще вземат солидни суми и ще ги отчетат като отпусната финансова помощ от ЕС на България.

Както и да го погледнеш, личинекадърност, изложена на показ пред цяла ЕвропаВ нашата агенция за бежанците работят точно 133-ма души. EASO обещава да изпрати 100 служители на ротационен принцип. Базираната в Малта европейска агенция е преценила, че трябва да дублира оплелите се като в кълчища български чиновници, за да оправи работата. Просто и ефикасно. Вярно е, че заплатите на европейските инструктори са поне 10 пъти по-големи, но и качеството вероятно е друго.

Иначе надеждата, че някой ще се смили над България и ще я покани да му прати от "своите" бежанци, е повече от наивна. Германия си определи квота от 5000 души, Франция каза, че вече има 3000, които й стигат. Човешките трагедии, които се разиграват край италианските острови, не трогват достатъчно правителствата на най-големите и богати държави, за да подадат ръка на стар приятел като Италия. Какво остава за България, която и без това е гледана накриво заради притока на нейни роми, пътуващи свободно като европейски граждани из целия ЕС.

За първи път можем да сме доволни, че темата "Шенген" изпада от дневния ред на поредна среща на високо равнище на ЕС, която предстои на 24-25 октомври. България би била последната, която ще се осмели да зададе въпроса "Защо не ни приемате, след като изпълнихме критериите?" Отговорът вече е лесен и всеки може да й каже, че се съдържа във въпроса й: "Защото толкова сте ги изпълнили".Най-нещастни на идния Европейски съветвероятно ще бъдат румънците, които са в една кошница с България, но все още могат да твърдят, че са напълно готови за Шенген. До тях не е стигнала голяма бежанска вълна и засега няма причини да се смята, че заблуждават Европа. Те ни върнаха с обратна разписка първите групи бежанци, опитали да се прехвърлят от българска на тяхна територия в посока към Западна Европа. Възползваха се от споразумението "Дъблин-2", което служи най-добре на северните държави. Според него държавата на първо проникване на имигрантите носи отговорност да не ги допуска по-навътре в европейска територия и ако ги изтърве, е длъжна да ги приеме пак, щом бъдат заловени в следваща държава. По този начин скандинавците са изложени на риск само ако им дойде наплив от ескимоси, а иначе всички пришълци от Северна Африка, Близкия изток и други топли страни правят опити да влязат главно през южните граници на Европа. България има интерес да настоява заедно със средиземноморските държави за промяна на споразумението и по този въпрос вероятно няма да се окаже в един отбор с Румъния. Като сухопътна външна граница на ЕС, Румъния трябва да бди срещу имигранти от Молдова и Украйна, но молдовците и без това си вадят румънски паспорти, а за украинците прекият маршрут към Западна Европа е през Полша. Пък и в двете страни няма тежки хуманитарни кризи, за да се очаква бежанска вълна.

Настава време разделно за България и Румъния, поне в общата ни досега шенгенска неволя. Нищо чудно шенгенската граница да слезе до Дунав и там да си остане. А ние ще възстановяваме бодливата тел по хребетите на Странджа и Сакар.
Снимка: Светослав Терзиев
Участък от телена ограда е оцелял край границата с Турция близо до река Резовска. Наклонената част на бодливата тел е обърната към българската територия, което показва, че задачата й е била да пречи на българите да напускат държавата си. Едва ли подобно препятствие би спряло отчаяни хора от другата страна на границата, устремили се към България, за да спасяват живота си.
Снимка: БГНЕС
Държавата трудно прави разлика между нелегални имигранти и бежанци.
41
5338
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
41
 Видими 
22 Октомври 2013 19:45
Майната му на Шенген.
22 Октомври 2013 20:05
Много здраве на френския ти професор.
Италия, Гърция и Малта като са в Шенген справят ли се с бежанците и имигрантите?
А Франция и Германия като са толкова далеч от Сирия как успяха да се набутат с толкова бежанци като нас?
И един въпрос към твоя професор: Франция не е ли една от причинителките на бежанския поток от Северна Африка и Близкия изток?
А сега ни лук яли, ни лук мирисали.
Merde!
22 Октомври 2013 20:16
Френски професор, който от години се интересува какво става в България и на Балканите
Нещо друго трябва ли да знем за въпросното лице или убийствената комбинацията от френски + професор е достатъчно, за да базирате целия си анализ на това писмо?
22 Октомври 2013 20:21
Бай Иречек, стани от гроба и му речи на францушкия ти колега що е то България! Щото с приятели като него, врагове не са й потребни!
22 Октомври 2013 20:25
Ех, г-н Терзиев

Едва ли подобно препятствие би спряло отчаяни хора от другата страна на границата, устремили се към България, за да спасяват живота си.


През това препятствие могат да си спасяват живота само турци.

А на френския професор му предайте, когато имате случай, че не точно България е излъгала ЕС, ами един дебил лъжеше целия български народ по тази тема.

Относно Франция, араби и цигани - ние не сме колонизирали Африка, та сега да ни се връща.

Не сме пращали нинджи да кацат по френската люцерна, но въпреки това искаме да постъпим както французите с ромите -
всичките пришълци - на самолета и кой откъде е.
22 Октомври 2013 20:31
Абсолютно се справяме!
Днес, наш работник с бус на път Е79 София-Видин, са го спирали няколко пъти да проверяват да не би да вози негри. Че буса няма стъкла и се не види от вън. Нашата полиция няма да изпусне нито един африканец. Всичките са си за нас.
22 Октомври 2013 20:37
Да се вдига стена и да се мобилизира опълчение, ЕС да си гледа работата от тях полза никаква и без това. Само вреда до сега.
22 Октомври 2013 20:40
Определено правителството е кръгла нула и вицепремиерът не си разбира от работата! Вероятно им се смеят в европейските кабинети!


След като реших задачата колко дявола могат да се качат на върха на една игла, заех ума си с решаване на следващия проблем А той е защо горното не е точка 7 от оценката на францужкия професор. Разумното обяснение е, че е така, щото горното обобщава предните 6, следва от тях дериватно, без да има шанса да е оригинерно, макар и съдържащо три оценъчни елемента (правителството - нула, вицепремиерът не разбира, европейските кабинети - със свежо чувство за хумор).

Да, склонен съм да споделя оценките на франсето ала франга. Подобни неща и аз съм писал тук. Но ... завършекът, обобщението, ми даде да разбера за що иде реч. Сламката, гредата и окото, в библейския смисъл ще спестя - щото франсето се пише освен арабия и пич и приятелче. Но ... Все пак ще река. Пази, Боже, от приятели. От бежанците така или иначе (приятелите) ще ни оставят да се пазим сами.
22 Октомври 2013 21:03
Вероятно им се смеят в европейските кабинети!


Това ли са галският присмех, хумор и сатира? Че измисленият географ Паганел, а особено все пак имащият прототип Мишел Ардан (фотографът Надар) - са в пъти, в пъти по-остроумни от професора. А тримата мускетари плюс д'Артанян? Ееех...

Това го знае всяко българско дете! На доцентско-професорска възраст. Поглъщахме ако не друго - Жул Верн и Дюма-пер с вагони.

Наистина ли е французин? От Париж? От кой бряг на Сена?
22 Октомври 2013 21:11
Може да се смеят от радост, че колкото пари отпуснат на България, после ще си ги приберат за консултациите.

А може и да не им е толкова смешно, когато осъзнаят, че 5 000 семейства се бият за едно единствено дете, само защото е русо.
22 Октомври 2013 21:13
Според г-н Йовчев до края на годината България трябва да очаква увеличаване на бежанците до 11 000, т.е. допълнителна тежест от 30 млн. лв. за националния бюджет. Затварянето на границата с Турция би струвало твърде скъпо (около 11 млн. лв.) и според него засега не е предстоящо.

Аз ли съм тъп и 11 милиона лв. са повече от 30 млн.лева или Йовчев е абсолютен идиот?!?!?
Браво на професора!
Бил е искрен и компетентен в мнението си, за разлика от шибаняшката сбирщина,зовяща се "българско правителство"
22 Октомври 2013 21:17
Не знам дали си тъп, но 11-те млн. за инфраструктурата са допълнително над 30-те за вече дошлите хора, т.е. трябва да сравняваш 30 млн с 41 млн.
22 Октомври 2013 21:28
анализ от шест точки по повод кратък преглед на българския печат, появил се на сайта на френското посолство в София на 4 октомври.


Моля?!!!
22 Октомври 2013 21:29
А може и да не им е толкова смешно, когато осъзнаят, че 5 000 семейства се бият за едно единствено дете, само защото е русо.


... и момиченце на възраст от 4 до 6 години. И всичките тези 5000 с надеждата неговата ДНК да е ... тяхната. А СЕГА и безмилостния въпрос - КЪДЕ СА ТЕХНИТЕ МОМИЧЕНЦА?
22 Октомври 2013 21:35
България се издаде

Издават се тайни, а не всеизвестни факти ...
22 Октомври 2013 21:36
Майната му на професора ! Нагледахме се на българофили. Лошото е че и иракските кюрди се разшаваха /виж "Чужбина"/. Ако пламне и там, не ми се мисли. Сега се сетих за Роджър Уотърс ... The Walll, the Wall и пак the Wall !
22 Октомври 2013 22:21
Ние си знаем, че Цветлин е некадърен послушко, но кой го предложи и назначи?!
22 Октомври 2013 22:22
Ако и да направят стена, вероятно ще е само за да събираме черните по-ефективно. Защо и кому е нужно белите хора да изчезнат..... ба ли го.
22 Октомври 2013 22:35
Преди много години, като студент, ни водиха да берем памук в Капитан Андреево между граничната бразда и 3 метровата ограда навътре в нашата територия. На самата граница, освен полосата (разорана ивица), нямаше никаква ограда. Какво е станало с тази висока телена мрежа, която нормален човек няма как да премине? Ако е премахната, тези които са взели това решение и са го реализирали да се назоват поименно, колкото и да са. Ако са повечко, по-лесно ще платят построяването на новата мрежа. Всички пледираме и се пенявим, че трябва да се носи отговорност, а никой не повдига тази въпрос? Време е да се премине от колективна към лична отговорност за политическите или сьдебни решения! Накой си осъдил държавата в Страсбург за грешки на няколко души. Откъде накьде? Някой решил да се махне оградата, сега ще плащаме всички. Защо?
22 Октомври 2013 22:40
Не знам дали си тъп, но 11-те млн. за инфраструктурата са допълнително над 30-те за вече дошлите хора, т.е. трябва да сравняваш 30 млн с 41 млн.

Да, но ако сега не се похарчат тези допълнителни 11 милиона за загражденията, догодина ще са необходими поне 60 милиона + допълнителните 11 милиона.
Де е Киро?
На кирия.....
22 Октомври 2013 22:43
Българската администрация ние си я знаем - некадърна , мързелива, високомерна и нагла и това е право пропорционално на парите , които яде. Че Йовчев и цялото т.нар. правителство са в туш и паника, неадекватни до крайност - също си знаем. Жалко за чужденците, на които едва сега се налага да го разберат. Ние все пак се издаваме още от първия ден на членството ни в ЕС.
22 Октомври 2013 22:44
Киро е в Париж.
22 Октомври 2013 22:50
Но Цвъки още е тук, и може би ще каже кой издаде голямата тайна - не сме готови за Шенген.

22 Октомври 2013 22:50
Не се е "издала" държавата ни, наведена е и й блести задника...
22 Октомври 2013 23:30
Досега смятахме, че сме дискриминирани политически от няколко държави,


Така смятахте Вие, д-р Терзиев и дадохте всичко от себе си да убедите читателите си. Предполагам, че някои от тях може и да са повярвали....
23 Октомври 2013 00:02
Какво е станало с тази висока телена мрежа, която нормален човек няма как да премине?

Бежанецът не е "нормален" човек.
Това е животно, готово на всичко, за да стигне целта си.
23 Октомври 2013 00:02
Опитвам се да си представя какво би станало, ако г-н Терзиев напише до френския си приятел писмо с 6-7 заключения, отнасящи се до политиката на Франция по даден наболял проблем (например, само като първо хрумване - нарастващия брой френски граждани с НЕгалска кръв). Каква би била реакцията на получателя, съдбата на този текст и т. н.
23 Октомври 2013 00:41
Определено правителството е кръгла нула и вицепремиерът не си разбира от работата! Вероятно им се смеят в европейските кабинети!


това, че правителството и ЦвиЙо са кръгли нули, да си остане мужду нас, щото и без това си го знаем...
само дето хич не ни е до смях.
23 Октомври 2013 01:25
Прокуратурата и Бьлгарското контраразузнаване (доколкото е останало такова) да вземат да се самосезират и да разследват какви са причините за "внезапния" поток от 200 човека на ден от сирийски бежанци от границата ни с Турция а не с Сирия?! от 2 месеца насам забележете. Гражданска война в Сирия - от 2 години, Арабска пролет от 3 години, бежанска вълна до преди 2месеца от ТУРЦИЯ - ЙОК. СЕГА защо имаме?!

Гьонсуратите от ГЕРП така и не разбраха за 4 години, че всеки БЪЛГАРИН, незавършил школата в Симеоново е по-умен от тях.

Очевидно е че "внезапния" наплив по 200 бежанци на ден през границата в Турция през последните 2 месеца е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА СХЕМА на приятелите на Ердоган-Цвъ. Цвъ. и ТИКВАТА с службите на Турция за организирано довеждане на огромни групи бежанци от службите за сигурност на ТУРЦИЯ до границата.

Като не успяха с ПЛАТЕНИТЕ псевдо-протести сега мръсниците пробват нова схема.

Просто е като "къпан милиционер":
1. Кой ходи на конгреса на ислямиста Ердоган - миналата година -> Цвъ Цвъ
2. Кой ходи на инструктаж в ЦРУ за няколко седмици -> един български ВЪТРЕШЕН Министър, който ако на иска да бъде обявен за чужд агент, не би трябвало да припарва в чужди служби още повече в компанията на разгонена прокурорка.
3.Кой Български премиер се снима в поза "мирно" в фоайето на ЦРУ и публикува това с гордост в Фейсбук?

23 Октомври 2013 01:33
СТИГА! с тази Манипулация и Лъжа, от страна на политици, медии и НПО-та, че в България влизат "бежанци"!!!
В България могат да са "бежанци" само Граждани на Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния- т.е., Граждани на държави, които имат обща граница с България! Изключение са само Граждани на държави извън гореизброените, ако са влезли в България по въздух или по вода, но директно от тяхната държава! ВСИЧКИ други, които влизат в България нелегално и уж като "бежанци", са ИМИГРАНТИ в и за България и те нямат тук права на "бежанци", а България няма задължения към тях, като към "бежанци"!!!
Законът за убежището и бежанците (Чл.4, ал.5) и Конвенцията за статута на бежанците (чл.31, т.1) пределно ясно казват, че чужденец може да пресече незаконно българските граници, за да поиска закрила (убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут), само ако пристига направо(директно) от територия, където са били застрашени животът и свободата му.
23 Октомври 2013 02:25
LeDoyen
22 Октомври 2013 22:35
Преди много години, като студент, ни водиха да берем памук в Капитан Андреево между граничната бразда и 3 метровата ограда навътре в нашата територия. На самата граница, освен полосата (разорана ивица), нямаше никаква ограда. Какво е станало с тази висока телена мрежа, която нормален човек няма как да премине? Ако е премахната, тези които са взели това решение и са го реализирали да се назоват поименно, колкото и да са.

Що за ...... въпрос. Аз съм ги писал няколко пъти, по точно давах линкове с факти кой , какво и кога е правил. Най много информация има в архива на вестник АТАКА. Имената са 95% на видни седесари и десебари.
23 Октомври 2013 02:37
Беше добре г-н Терзиев да напомни на своя френски приятел - професор, че Френското правителство заедно с това на Щатите и Англия имат най- голямата отговорност за сегашната трагедия, в бившата френска колония. В тази подмолна война, техните васали, Саудитска арабия, Катар и Турция хвърлиха милиарди, заблудени, че ще извлекат някакви ползи от сирийската касапница. Ние, обаче, ако ще и да имахме граничните стени на Израел с Палестина, или тези между Щатите и Мексико, пак не бихме спрели този поток на обезумели нещастници. Това е начин да се унищожи икономически една страна, доведена до формален фалит, каквато е България. Всички приказки за европейската ни принадлежност са само думи за наивници, ние си отиваме бързо и сигурно ( като народ и държавност)
23 Октомври 2013 04:58
Следващия път, Терзиев да попита френският професор, къде потънаха 142 милиарда долара (държавна либийска пара) след разрушаването на държавата Либия?
Пари, които Кадафи наивно мислеше, че са на сигурно място в западно-европейски банки. Дали западняците пребараха и златния резерв на Либия? Не съм чул какво стана. Последните слухове бяха, че Кадафи е закопал златото някъде в пустинята, като беше вече преследван.
23 Октомври 2013 10:31
The Bulgarian Lion
2013-10-23 02:25:29

LeDoyen
22 Октомври 2013 22:35
Преди много години, като студент, ни водиха да берем памук в Капитан Андреево между граничната бразда и 3 метровата ограда навътре в нашата територия. На самата граница, освен полосата (разорана ивица), нямаше никаква ограда. Какво е станало с тази висока телена мрежа, която нормален човек няма как да премине? Ако е премахната, тези които са взели това решение и са го реализирали да се назоват поименно, колкото и да са.

Що за ...... въпрос. Аз съм ги писал няколко пъти, по точно давах линкове с факти кой , какво и кога е правил. Най много информация има в архива на вестник АТАКА. Имената са 95% на видни седесари и десебари.

В интерес на истината , като свидетел пна събитията, потвърждавам думите на българската Мачка! Вината е на Фил Кенеди, Доган,Д.Луджев,Йорданка СоколоВ,
"президента" Желев, и дори "хубавото Наде", да добавим един известен НЕбългарски министър на външните работи на РБ. който каза "Майната му на православието!" и по повод пустеещите земи в българско -"Ще ви докарам два милиона евреи от Израел и работата ще се оправи!"
Та такива хора ни управляваха тези 23 години !

23 Октомври 2013 10:32
Извинявам се, пропуснах и българския Мавър!
23 Октомври 2013 10:50
пропуснал си още доста видни седесари. като Сидеров и Орешарски да речем...
23 Октомври 2013 10:59
Firmin 22 Октомври 2013 21:29

Не намираемите деца и подрастващи са отишли за органи и кюфтета. И това не е шега!

Това малко ангелче ще спаси, може би, кожата. Дано.
23 Октомври 2013 11:01
Mда, станахме бунището на Европа...Лъжебежанци, Младите, умни образовани и способни българи напускат страната, националсоциалисти на власт (те са като луд с картечница, макар и демонизирани (питайте Костов, демонизирани са)), тъмни балкански субекти - SS, Людовик М, WC, Капу Баре, Сестра Га, Ем Мъко, подушили са се през седем баира и сега ето - командуват ни...Е, ще се понаучат да бръснат - на нашите бради.
А бе интересно, защо след поражението на Германия през ВСВ толкова са демонизирани немските националцоциалисти?
23 Октомври 2013 12:34
Не повече демонизирани, отколкото комунистите. И двете сили предлагат алтернатива /работеща/ на пазарната банкерска демокрация. Т.е. много са опасни. Не напразно в сички бивши соц страни се полагат всички усилия за приравняване на комунизма с фашизма. Даже и закони май, тук таме в този дух са приети.
23 Октомври 2013 17:04
Г-син Терзиев мисля,че няма нищо лошо да възстановим бодливата тел по границата с Турция, защото според документите на ЕС тези"юнаци ,юнакини и юначенца" не са бежанци.Подробностите по последното Вие по добре познавате.Освен това 11млн. с/у 30 млн. все пак е в полза на БГ.А защо не сме готови за Шенген е редно да отправите въпроса къв корифеите в управлението на БГ в последните 4 години Цвъки и Тиквоний!!!
24 Октомври 2013 01:32
Терзиев, пази си мозъка. В брюксел ги промиват много фино. И за десет гроша могат ` те вземат, зависи от дереджето ти ;-).
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД