:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Франция ще спира само нелоялната конкуренция от България и Румъния

Снимка: Светослав Терзиев
Френският министър на труда Мишел Сапен се опасява от злоупотреби със свободата на движение на работна ръка.
Франция настоява за общи правила в ЕС, "за да се предотврати социалният дъмпинг и нелоялната социална конкуренция в Европа", посочи вчера в писмо до в. "Сега" френското Министерство на трудовата заетост. Уточнението бе направено във връзка с тревогите, изразени миналата седмица от министъра на труда Мишел Сапен, от предстоящия свободен достъп на българи и румънци до европейския трудов пазар от 1 януари догодина

Запитано за разяснение, министерството отговори: "Темата, засегната от министъра, предполага, че трябва да бъдат спазвани правилата в сферата на изпращането на работници в други държави в ЕС, от което произтича желанието на Франция да се изработи на европейско равнище текст, който би позволил да се води ефикасна борба с измамите и злоупотребите." Тези правила би трябвало да изискват:

- държавите да адаптират списъка с документи, които изискват от фирмите, за да извършват контрол;

- в сектора на строителството, който е засегнат особено силно от измами, да се въведе навсякъде в Европа правилото, че възложителят на поръчката носи отговорност към подизпълнителя.

"Това ще позволи да се спази принципът на задграничната работа и следователно свободата на движение на работниците в пределите на ЕС", пише френското министерство.

Франция не оспорва свободното движение на работна сила, защото след Полша тя е държавата в ЕС, която има най-много работници в други европейски страни. Париж се опасява от фирми "пощенски кутии", които могат да бъдат създадени не за извършване на определени услуги на територията на други държави, а само за износ на работници, склонни да работят за ниски заплати и без осигуровки.
3
304
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
25 Ноември 2013 19:49
Защо снимката е обърната на една страна?!
26 Ноември 2013 00:05
още никой жабояд не може да обясни как така капитала може да се движи свободно а работната сила се оказва нелоялно изгодна за френските работодатели.
26 Ноември 2013 11:41
Той май иска да изравнят заплатите тук с френските?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД