:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 413,827,804
Активни 145
Страници 18,799
За един ден 1,302,066

Можем да надникнем изпод щита срещу Иран

Близкоизточният възел се разхлаби изненадващо без участието на България
Светослав Терзиев
Българската дипломация не е това, което беше, и толкова по-добре. Светът се оправя и без нея. Няма ги хиперактивните Надежда Михайлова, Соломон Паси и Николай Младенов, които щяха да развързват близкоизточния възел. Може да е странно, обаче той се разхлаби и без българско участие. Сирия се отказа официално от химическите оръжия, а Иран - от ядрените (поне засега) и България изпълни достойно единствената си международна мисия, очаквана от нея - да приветства постигнатите международни споразумения за избягване на нова война в Близкия изток.

Надежда Михайлова и Соломон Паси си бяха наумили да сближават израелци и палестинци, за да ги помирят, а Николай Младенов щеше да обединява сирийската опозиция, за да я изкачи на власт. Заедно с това България се мушна под недовършения противоракетен щит на НАТО,за да се пази от иранско нападениеСпомняте ли си с какво вълнение Николай Младенов ни съобщи от Чикаго през 2012 г.: "В 3.05 часа на 21 май българско време е обявена първата фаза на оперативна готовност на системата за противоракетна отбрана на НАТО на територията на европейските страни членки. Сто процента от територията на България попада в обхвата на защита с вече наличните средства за противодействие срещу евентуална заплаха с междуконтинентални балистични ракети, идваща от райони на нестабилност". Твърдеше се, че заплахата идва от Иран, за да не си мисли Русия, че се крои нещо срещу нея. Но тя си мислеше точно това. Въпреки нейното раздразнение България бе обявила готовност, ако Турция откаже да приеме елементи от ПРО, да бъдат разположени на нейна територия. Хубаво, че Вашингтон и Анкара стигнаха до съгласие. Така в Югоизточна Турция на около 700 км от границата с Иран бе поставен радар от системата, а друг отиде в Румъния. България, която до последно искаше да се забележи нейното старание, обеща да участва със скромно финансиране. Президентът Росен Плевнелиев тържествуваше и заяви, че ще работи за довършване на системата на територията на всички държави.

След временното споразумение на великите сили с Техеран в Женева, което догодина би могло да стане постоянно, предполагаемата заплаха от Иран започва да се разсейва. България може да надникне изпод щита и да се увери, че ракетите ги няма. Въпросът е как оттук нататък ще убеждава руснаците, че си е търсила само закрила срещу Иран и не им е мислила лошото, ако изграждането на противоракетната система продължи, както бе планирано. Вярно е, че от България почти нищо не зависи, но усърдието, което показваше, нямаше как да не направи впечатление. Когато се стремиш да те забележат като ревностен съюзник, трябва да си даваш сметка и за последиците. А последиците могат да бъдат прегледкой как се държа по време на кризата с ИранВ стремежа си да бъде от най-праведните в НАТО, България постави под въпрос традиционното си приятелство с Техеран, което поддържаше десетилетия въпреки идеологическите си различия както с режима на шахиншаха, така и с режима на аятоласите. Сега държавата внезапно усети, че онези, пред които се докарваше със своето демонстративно послушание, са си опекли работата и от врагове много бързо ще се превърнат в най-близки икономически партньори на Техеран. Сякаш се повтаря сценарият с Ирак, където останахме с празни ръце, след като се залъгвахме, че участието ни в "коалицията на желаещите" ще бъде възнаградено с икономически контракти.

Само ден след споразумението в Женева външният министър Кристиан Вигенин прие в София иранския зам.-министър на външните работи Маджид Тахт-Раванчи и му пусна изровена от архивите грамофонна плоча: "България цени високо традиционните отношения с Иран и вижда значителен потенциал за двустранно сътрудничество в сфери от взаимен интерес". А сред сферите от взаимен интерес бяха откроени търговията, енергетиката, културата и образованието. За целта ще бъде извадена от фризера Смесената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество и Смесеният комитет по туризъм. Въпросът е какво би могла да предложи България, чиято икономика закъса в кризата повече от подложената на международни санкции иранска икономика.

Страната ни няма да се затрудни да подобри отношенията си с Иран, защото въпреки дипломатическия маскарад не го е възприемала като враг. По-сложно е да разсее мнителността на Русия, защото България не може да се откаже от участие в противоракетната система, чието изграждане все по-неубедително ще се оправдава с иранска заплаха. Единственият й полезен ход е да не прави нищо, което може би в такива моменти най-много й отива. Трябва само да се радва, че американците я прескочиха, търсейки опорни пунктове за ПРО в Югоизточна Европа. И не обърнаха внимание на нейното усърдие да им покаже колко послушен съюзник може да бъде, какъвто изглежда винаги е била. А на руснаците просто може да им каже: Не се сърдете, вие най-добре знаете какви сме, когато се докарваме на Големия брат.
Снимка: МВнР
Министър Кристиан Вигенин увери зам.-външния министър на Иран Маджид Тахт-Раванчи, че стара дипломатическа любов ръжда не хваща.
40
5178
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
40
 Видими 
28 Ноември 2013 19:38
Надежда Михайлова и Соломон Паси си бяха наумили да сближават израелци и палестинци, за да ги помирят, а Николай Младенов щеше да обединява сирийската опозиция, за да я изкачи на власт.


Едно време МГУ, сега ОО.
И тримата кадри на Отровено общество, отявлени безродници на които беше заплатено добре с постове и пари.
28 Ноември 2013 19:58

28 Ноември 2013 20:00
Че от какъв зор трябва да им даваме обяснения. Сякаш не им се докарвахме половин век и не лазихме пред всичко съветско, та и 16 - та република щяхме да им ставаме. Ядец. И 51 - ви щат не станахме. Пак ядец. Лесно е да надникнем изпод щита, когато Иран вдигна ръце сега. Но преди няколко години изчислявахме разстоянието, което ни дели. И дали ще ни стигнат ракетите. Пък и кой има доверие на аятоласи. Сега са гладни,, но като лапнат милиардите, ще видим какво ще запеят.
28 Ноември 2013 20:22
Автора -
28 Ноември 2013 20:46
Много добър анализ с много силен подтекст. Мнозина ще го дискутират, малцина ще го разберат. Много интерсна статия във Фрог Нюз: Не съществува филм „Морал в политиката”! Огнян Стефанов
28 Ноември 2013 21:36
За по-младите ще напомня, че преди близо 35 години Мохамед Реза Пахлави даде 70 000 000 долара безвъзмездна помощ да си оправим пътищата между турската граница и Сърбия. Бяха закупени десетки тирове за българо-иранското транспортно предприятие с български шофьори, ръководено от българи. То осъществяваше 100% от превоза по суша на стоки от и за Иран. По време на десетгодишната Ирано-Иракска война България беше един от основните доставчици на оръжие за Иран (както и за Ирак). За разлика от Ирак, обаче, Иран изплати целия си дълг до цент!
28 Ноември 2013 22:44
В статията на г-н Св. Терзиев намираме малко факти и много контекст. Българската въшна политика по отношение на Иран е била отначало правилна (Тато), после неправилна (Надежда/Соломон) и сега пак правилна (Вигенин).
Че в страната ни липсват външни политици с аналитични способности, интуиция и премерен подход е, уви, факт. Констатира го не само г-н Терзиев. Това, което обаче не констатира е че „щитът” всъщност не бе насочен нито срещу Иранците, нито срещу Руснаците. САЩ и Русия са в една лодка. Поне засега. Както бяха по време на ВСВ.
А иначе, макар и много колебливо и половинчато Руско-Американската дипломация успя да постигне, почти незабелязано, някои от целите си: Иран декларира готовност да се откаже от ядрените си планове (притиснат от ембаргото), а пък Сирия предаде контрола върху химическите си оръжия. Совалките на Хилари Клинтън из нашите територии, вероятно допринесоха за това. А родните „политици” поне не попречиха на тях.
28 Ноември 2013 23:16
Ретроспективният преглед на колегата по-горе е абсолютно верен - и аз съм махал като второкласник със знаменца покрай пътя, когато шахин-шахът преминаваше покрай нас с бай ви тодор.
За съжаление колелото на историята се върти и от приятел Иран сега вижда в нас част от онези, които го спират да развива ядрените си мощности, и то най-вече във военната област.
Тук израелците имат право - това преди 4 дни не беше исторически договор, а историческа грешка.
Ислямизмът в Иран, а и не само там, се готви усилено за война с християнството - и тя няма да е от типа на тази в Сирия.
Бих препоръчал на всеки да се готви по всякакъв начин за неприятна изненада от югоизток - със силен мирис на радиация.....

Дано не съм прав, Господи!
28 Ноември 2013 23:17
НВК,
/:/ "Това, което обаче не констатира е че „щитът” всъщност не бе насочен нито срещу Иранците, нито срещу Руснаците"
............................................................................
Да, де!
Щитът трябва(ше) да предпази Европа от севернокорейски балистични ракети, нали?!
Хубууу, ама ако човек(даже и хлапе да е) вземе конец и го положи в права линия плътно върху глобуса на Света, ще му стане пределно ясно, че ракетите на ПРО изобщо НЕ трябва да са там, където са, а трябва да са в държави и на места, които конецът показва!
Същото важи и за ирански балистични ракети, летящи към Европа!
Вземете конец, положете го върху глобуса на Света и ще се уверите сами! Всичко друго е ала-бала и тинтири-минтири!
УСПЕХ
28 Ноември 2013 23:49
Същото важи и за ирански балистични ракети, летящи към Европа!
Вземете конец, положете го върху глобуса на Света и ще се уверите сами!

Ало, колега, ти за Google Earth не си ли чувал?
Откъде ще тръгна сега и глобус да ти търся?
Та не разбрах ти къде би сложил ракетите срещу Иран?
29 Ноември 2013 00:07
JOROS,
Ако гледаш на карта, нещата изглеждат иначе(НЕточно!), когато става въпрос за полет на ракета или самолет!
В такива случаи трябва да гледаш на глобус на Света и с конец- защото едноизмерните карти лъжат, когато става въпрос за полет на дълги разстояния!
Преди десетилетия и пилотите на самолети са правели така преди полет на дълги разстояния!
29 Ноември 2013 00:14
Ахъм, съгласен!
Ама не ми отговори на въпроса за ракетките...
щото и аз имам нЕкои подозрения...
29 Ноември 2013 01:17
JOROS,
/:/ "Та не разбрах ти къде би сложил ракетите срещу Иран?"
............................................................................
Ракетите от т.нар. "Противоракетен щит"(ПРО) на САЩ и НАТО са срещу ракети, изстреляни от Иран към Европа, а НЕ са ракети срещу Иран!!!
Така че, мястото на ракетите за ПРО се определя от траекторията(балистична) на евентуалните ирански ракети, изстреляни към Европа, като се има предвид, че ракетите за ПРО имат далекобойност до 160 км.!
Аз предпочитам ПРО-ракетите да са на кораб в източната част на Черно море- за да НЕ падат върху главите ни останките и съдържанието(ами ако са с ядрен заряд, или химически, или биологичен!??) на иранските и сащските ракети при успешен сблъсък! Ама те и западнярите и сащците предпочитат да НЕ им падат върху главите им останките и съдържанието на иранските и сащските ракети при успешен сблъсък- затуй, май, гледат и напират( и натискат) да изнесат ПРО- ракетите далеч от техните държави!!!
29 Ноември 2013 01:28
Аз предпочитам ПРО-ракетите да са на кораб в източната част на Черно море- за да НЕ падат върху главите ни останките и съдържанието

Логично, но с много недостатъци!
Чий кора-ракетоносец ще плава там?
И как ще го направиш непотопяем?
За това , че ще ни падат свалените ракети над главите - повече от ясно....
29 Ноември 2013 09:35
'И тримата кадри на Отровено общество, отявлени безродници на които беше заплатено добре с постове и пари.'
Изцяло съгласен с доуточнението- Отровно общество...
29 Ноември 2013 10:31
Затова темата на международната специализация на Николай Младенов е "Ядрения арсенал на Израел".
29 Ноември 2013 10:38
Слава,
това изречение за 16 - та република в състава на СССР, толкова се е изтъркало вече, че не става и за майтап даже. Смени плочата и дай нещо сериозно, ако толкова искаш да громиш комунизма, и в частност "бай Тодар". Защото:
1. Въобще не е сигурно, че Тодор Живков е казал точно това;
2. Не е ясно в какъв контекст го е казал и защо;
3. Живков не беше глупак, и да го е казал някъде официално или неофициално, човекът си е направил сметка какво и как да го каже, защо да го каже и какво може да извлече от това без вредни за България последици.
Не си спомням (тук ще помоля по-големите от мен участници във форума да се произнесат ако имат желание) да са предприемани някакви решителни действия по присъединяването към СССР по онова време.
Аз също мога да заявя, че министърът на външните работи на Великобритания е поискал Великобритания да се присъедини към САЩ, но не мога да докажа верността на твърдението. Мога да кажа откъде съм го прочел, но е несериозно, източникът е художествен роман, мисля че на Фредерик Форсайт.
29 Ноември 2013 11:36
Съгласен съм с Терзиев, че външната политика на България се гради предимно "со дупе", дори и тогава, когато не е нужно. Но вайкането "ма какво ще каже Русия" Терзиев може да го запази за себе си. България е направила своя избор - НАТО и ЕС. Уважение към Русия - винаги, но шизофрения - едва ли е нужна.
29 Ноември 2013 11:54
България е направила своя избор - НАТО и ЕС. Уважение към Русия - винаги, но шизофрения - едва ли е нужна.

Формулата за мислене в международната политика отдавна е ясна: Приятелите са временни, интересите са вечни.
Но емоционалният балкански субект възприема трудно и бавно...
29 Ноември 2013 12:12
Ахъм, интересът е: вечно надупени на изток
29 Ноември 2013 12:15
Аз и досега не разбирам съвсем, защо поставянето на СОТ, решетки на прозорците и солидна врата в международен план, тъй като съседите малко агресивни и грабливи си падат трябва да се разглежда като лошо нещо. И ако въпросните съседи чувстват, че това е насочено срещу техните интереси, значи интересите им са доста нездрави и защитата от тях си е точно на мястото.
Evasion,
29 Ноември 2013 12:58
Съгласен съм с Терзиев, че външната политика на България се гради предимно "со дупе", дори и тогава, когато не е нужно. Но вайкането "ма какво ще каже Русия" Терзиев може да го запази за себе си. България е направила своя избор - НАТО и ЕС. Уважение към Русия - винаги, но шизофрения - едва ли е нужна.


Приятел, това са едни най-елементарни евро-атлантически щампи в които вече никой не вярва...НАТО след фарса със Сирия вече даде фира. Самите американци се интересуват повече от Азия отколкото от Европа. Отделно ЕС представлява група от държави, повечето от които са в практически фалит, хлабаво координирани от Германия, всяка от които дърпа чергата към себе си.
29 Ноември 2013 13:27
САЩ и ЕС с тази договорка ,се опитват да прееб@т , турците и евреите.....Айде през Турция минаваше ембарговата тъговия с Иран, ама защо и чифутите....
29 Ноември 2013 14:15
Не се сърдете, вие най-добре знаете какви сме, когато се докарваме на Големия брат.
Така си е. но освен това като толкова сме им трябвали що ни продадоха на американците? "Нерушимата българо-съветска дружба. От векове за векове", бла, бла, и после ни продадоха като крепостни селяни. А сега ни се цупят. Ми купете ни обратно бе.
29 Ноември 2013 15:18
Втора смяна, дори и така да е. В момента сме горди членове на тези две структури, подписали сме договори и т.н. Какви са алтернативите за България в средно- и дългосрочен план?
P.S. Някои форумни колеги считат, че умилкването около Русия е от полза на България. Ми не е. Никой, най-вече руснаците, не обича лигльовци.
29 Ноември 2013 15:32
Пълни глупости!
България трябва да участва щита. Днешното привидно разведряване в Близкия Изток е мимолетно и преходно. Никой няма гаранция, че през другата година няма да има нова ескалация на проблема. Иран клекна привидно по икономически причини и то временно. Самата същностна доктрина на Иранската ислямистка (sic!) република предполага конфронтация със западния либерално-демократичен модел. В това отношение аятоласите и нашенските червени талибани, вкл. юрушчиите, пеят в един хор.
Щеше да е хубаво да имаме инсталации на наша територия - те носят политически и икономически ползи, но уви това е мисия невъзможна, защото българският елит - тази зловонна комбинация на дегенерати псевдо-политици, псевдо-бизнесмени и псевдо-журналисти - е преди всичко страхлив и нерешителен. Какво щяла да каже Русия, какво щяла да каже Севрна Корея - ние в НАТО ио ЕС ли сме или какво.
29 Ноември 2013 15:50
Опитават се хората да ни "купят" обратно. Предлагаха те да построят Белене. Сега ще строят Южен Поток...Какво повече? Но ние хем сме страхливи, хем сме неблагодарни. Така прави винаги слабият и страхливият.
29 Ноември 2013 16:09
LEFT, май има нужда от нова "Соболева акция", а?
29 Ноември 2013 16:25
Evasion, нали знаеш какво спечелихме от нашите съюзи през ПСВ и ВСВ ? Такава ни е съдбата явно...и Ес ще го сполети съдбата на онези наши съюзници, бъди сигурен.
29 Ноември 2013 16:40
Slava
28 Ное 2013 20:00. Лесно е да надникнем изпод щита, когато Иран вдигна ръце сега. Но преди няколко години изчислявахме разстоянието, което ни дели. И дали ще ни стигнат ракетите

Уфф .. така беше .. И нощно време, имахме дежурни от входа .. ако види иранските ракети в небето, да почне да вика, та да чуят всички комшии!
Нещо като сегашните Граждански патрули, ама без униформите и без кубинките - ей така си бяха, по чехли...
Но преди няколко години изчислявахме разстоянието, което ни дели.
Помним , помним ... Кошмар беше !
И всеки получаваше различни километри, мани другото ...
.. спорове, крясъци - кой как смятал разстоянието - приятели стигаха до бой ..
... и брояхме дните до пускането на Щита - заграждахме на календарите с химикал ...
Едничък Плевнелиев ни успокояваше !
Градим Щита .. ще сбъднем мечтата си ! ..
Иранският империализъм, ще скърца със зъби, иззад щита и не ще може да ни досегне!
Добре, че го имаше Росен!
29 Ноември 2013 16:43
бонго-бонго
29 Ное 2013 15:32
Пълни глупости! България трябва да участва щита. Днешното привидно разведряване в Близкия Изток е мимолетно и преходно. Иран клекна привидно по икономически причини и то временно
"Гражданските патрули" да наблюдават и за Ирански Ракети и да дават сигнал??!
А аз защо си мисля, че Иранският Империализъм, освен с ракети , би ни вредил и с Диверсанти ... те ще искат да пречат на Мирния ни съзидателен Труд !
За които също трябва да се следи! Още едно поле на изява на "Гражданските патрули"!
Но съм сигурен, нито с Диверсанти , нито със заплаха от ракети , иранците могат да уплашат и да отклонят трудещите се у нас от Пътя , по който са поели ...
29 Ноември 2013 16:49
Ес ще го сполети съдбата на онези наши съюзници, бъди сигурен.

Не съм, но както и да е. Ние бяхме на страната и на още един съюз, който се разпадна. Съветски. И го разпаднаха точно руснаците, щото им писна да плащат масрафа на тоя и оня. Защо сега да плащат точно нашия? Щото:
А) Сме мноо готини, скийш ли
Б) Сме славяни
В) Сме православни
Г) Имаме излаз на топло море, на което руснаците нямат
?
29 Ноември 2013 17:00
Д) увиснали членове се оглеждаха за Голям Брат и припознаха в НАТО такъв.

Дори и да избият всички несъгласни, на основа на НАТО свръхдържава няма да има, та ако ще да се скъсат от напъване "гордо" "избралите". Просто непреодолими, независещи от мокрите копнежи на някакви си там фашенца проектни ограничения.
29 Ноември 2013 17:05

Не съм, но както и да е. Ние бяхме на страната и на още един съюз, който се разпадна. Съветски. И го разпаднаха точно руснаците, щото им писна да плащат масрафа на тоя и оня. Защо сега да плащат точно нашия? Щото:
А) Сме мноо готини, скийш ли
Б) Сме славяни
В) Сме православни
Г) Имаме излаз на топло море, на което руснаците нямат
?


Така е, единственото сигурно е, че от нас нищо не зависи към какъв съюз ще ни пришият. Ако сравниш цар Борис /пък даже и цар Тодар в някои отношения/ със сегашните политици ще видиш, че той е имал поле за маневриране и го е правил...докато сегашните хем няма къде да мърдат, хеч хич не им се мърда от хранилката.
29 Ноември 2013 18:35
Бай Илия
29 Ное 2013 10:38
Натисни тук
Има архиви, потърси.
29 Ноември 2013 20:52
България трябва да участва щита
Ама щитът от живи хора ли ще се прави? Ако ефективността му се мери с надупването, няма други за целта като нас - винаги ще има поне един надупен, асинхронно.
Щеше да е хубаво да имаме инсталации на наша територия - те носят политически и икономически ползи
Имаше една инсталация пред президенството ... от боклук. Същата година БВП-то падна въпреки инфлацията. Или трябва да се засилват "политически и икономически ползи" от наличието на американска военна база у нас, защото досега никой май не ги е усетил тия ползи? Или се очакват след време нови работни места при "утилизацията" на въпросния щит? Да припомня, че нямаше никакви ползи, а само разходи при утилизацията на предишния ракетен щит от руски ракети.
Самата същностна доктрина на Иранската ислямистка (sic!) република предполага конфронтация със западния либерално-демократичен модел.
А обратното не е ли вярно - моделЯт се конфронтира с доктрината ? Историята учи, че няма вечни доктрини и вечни модели. Не е ли по-разумни да се "кове меч" за случая на промяна вместо щит?
Не че разбирам много от военна технология, ама тоя щит дава ли някаква гаранция, че няма да има повторение на "11 септември" някъде в "модела", при което повторение пътническите самолети са заменени с военни с ядрен заряд на борда?
29 Ноември 2013 22:43
"Щит", но от ракети.. Даже гарантира "инциденти" като 11/9, иначе как ще оправдаеш превръщането на континента в концлагер, обслужващ избрано малцинство. И разбира се, всичко с цел "защита" на единствената правилна, тотална и баш демократична система от тоталитарните/авторитарни варвари, имащи наглостта да се противят на хуманни и демократични бомбардировки и неоколониално опоскване.
29 Ноември 2013 22:59
бонго-бонго
29 Ное 2013 15:32 Пълни глупости!България трябва да участва щита. Самата същностна доктрина на Иранската ислямистка (sic!) република предполага конфронтация със западния либерално-демократичен модел
Иранският Империализъм , иска да попречи на Мирният Труд на нашия народ! Много ясно! Бонго Попалвачите на война , от Иран , завиждат , че трудовите хора у нас Градят Капитализъм и изпитват органична ненавист към успешния наш либерално-демократичен модел ! Те дрънкат ракети, плашат ни, и се опитват да отклонят работниците и селяните , от задачите на текущия момент , по укрепване на либерално-демократичния модел!
Съвсем разумно е, да си помислим- дали освен да дрънкат с ракети, няма да изпратят и Диверсанти ... и да се опитат да помрачат Мирният ни Делник?!
30 Ноември 2013 03:28
СПАС,
/:/ "Аз и досега не разбирам съвсем, защо поставянето на СОТ, решетки на прозорците и солидна врата в международен план, тъй като съседите малко агресивни и грабливи си падат трябва да се разглежда като лошо нещо. И ако въпросните съседи чувстват, че това е насочено срещу техните интереси, значи интересите им са доста нездрави и защитата от тях си е точно на мястото"
............................................................................
Първо, СОТ, решетките и солидната врата НЕ са заради агресивни и грабливи съседи! Още повече, че съседите са били и преди да дойде времето на СОТ, решетките и солидните врати- след 1989 г.!!!
Второ, НЕ си ли гледал филма на Чарли Чаплин- който във филма беше квартален стъклар и пращаше момченцето да чупи стъклата в квартала! Нещо такова става и в Света: частните производители на оръжие имат нужда то да бъде търсено и продавано! А за да е търсено и продавано оръжието, то трябва да е нужно и изразходвано- което става със заплахи за войни и предизвикване и правене на войни!
01 Декември 2013 16:50
СПАС,/:/ "Аз и досега не разбирам съвсем, защо поставянето на СОТ, решетки на прозорците и солидна врата в международен план, .... трябва да се разглежда като лошо нещо.

Абсолютно вярно!
За премахването на загражденията по южната ни граница , най-много вой надаваха навремето тъпите седерасти ..
Аз писах, участвах в спорове, аргументирах се ... ама не та не!
Простотията, ако е съчетана със седерастка упоритост е сила, способна да мести планини!
Идиотът е добър, ако Добрият Бог, не му е дарил и неукротим стремеж към активност и седерастко празнодумие!
.. съчетаят ли се факторите , превърнал ли се е идиотът в убеден седераст - и е умирачка!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД