:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хората с увреждания ще проверяват онлайн за каква работа са подходящи

Хората с увреждания ще могат сами да проверяват за каква работа са подходящи. Това ще става чрез специална методология, чрез която те ще могат да правят оценка на уменията и дефицитите си според увреждането и така ще придобиват по-реална представа на кои позиции биха могли да се справят. Методологията ще бъде качена в интернет и ще може свободно да се използва. Тя ще бъде създадена по проект по ОП "Развитие на човешките ресурси". Бенефициенти по него са "Сега" АД, Британски съвет-България и Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт. Това стана ясно на пресконференция вчера.

Работодателите пък ще могат да използват наръчник за наемане на хора с увреждания. Чрез него те ще се запознаят с ползите за техния бизнес от наемането на човек с увреждане. Наръчникът ще съдържа информация за нормативната база, правителствените програми и нагласите на обществото. Целта е да се предостави информация, въз основа на която работодателите да вземат информирано решение да наемат служители с увреждания. Наръчникът ще разяснява защо и как наемането на хора с увреждания разкрива нови опции за задоволяване нуждите на бизнеса от нови кадри.

Основната цел на проекта "Нови възможности за хората с увреждания" е насърчаване включването в заетостта на хора с увреждания и реализацията им на реалния пазар на труда, чрез въвеждане на иновативни модели за повишаване на тяхната активност и информираност и създаване на предпоставки за развитие на корпоративна социална отговорност.
1
4510
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Декември 2013 18:10
Глупости на търкалета...Кел файда хората с увреждания да видят каква работа могат да вършат, като няма кой да ги наеме!!!! Цялата работа ми прилича на...бе има тука едни паричкиии, дай да ги оползотворим Нали и всяка година специално за ХУ се прави борса на труда, а крайният ефект е-че безработицата сред тях е почти на 100 %.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД