:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 396,338,894
Активни 74
Страници 9,103
За един ден 1,302,066

Костинбродската афера - просто немарливост?

9 месеца след изборите прокуратурата не успява или не иска да каже какво точно се случи в деня за размисъл
Снимка: Юлиян Савчев
15 май 2013 г. Главният прокурор и заместниците му дават вълнуваща пресконференция за костинбродските бюлетини. Девет месеца по-късно прокурорското обвинение е за служебна немарливост и длъжностно престъпление.
Прокуратурата никога не е казвала, че в костинбродската печатница "Мултипринт" е била подготвяна фалшификация на миналогодишния парламентарен вот. Но никога не е казвала и противното.

Намеците бяха, че щом в печатницата е имало близо 400 хил. годни за гласуване бюлетини, които не е трябвало да се отпечатват, били са разпределени по градове (с етикети: Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, Външно министерство), а вратата към тях не е била заключена, значи "пушката е можела да гръмне". Само че, водени от силното си желание да не бъдат упреквани, че са оказали влияние върху резултата от последните парламентарни избори, от държавното обвинение се оттеглиха настрана и оставиха всички свободно да съчиняват версии. Което може би помогна на разследващите, но пък не помогна за изясняване на истината.

И до ден-днешен, въпреки чевнесе обвинителен акт срещу бившия главен секретар на МСРосен Желязков, прокуратурата не е казала какво точно се случи на 11 май. За сметка на това малко след изборите проведе ефектна пресконференция, по време на която бяха отваряни пликове с веществени доказателства (бюлетини) по всички правила на НПК - със свидетели от присъстващите журналисти, а след това заведе същите тези журналисти в спецсъда, където бяха складирани бюлетините в 22 палети, и даде прекрасна възможност да бъдат заснети охраняващите ги маскирани полицаи.

Вместо разследващите се изказват политиците, които интепретират случилото се, както те си искат. Резултатът е тотална неяснота около костинбродската афера и всякакви спекулации. От ДПС и БСП твърдят, че са предотвратени държавен преврат и грандиозна измама, а от ГЕРБ се оплакват, че прокуратурата е взела участие в политическа игра и им е "свалила" проценти от изборния резултат.

Съдейки по обвинителния акт, внесен в съда, там не се твърди, че става въпрос за опит за фалшифициране на изборите.Нарушението е далеч по-банално - висш чиновник не си е свършил работатаТова твърди прокуратурата, обвинявайки Желязков, че с цел да набави облага за собственика на печатницата и общински съветник от ГЕРБ Йордан Бончев не е оказал достатъчно контрол върху действията на двама свои подчинени, които са отговаряли за изпълнението на обществената поръчка по печатане. В какво се е изразявала самата облага? "Знаейки, че сроковете за изпълнение на договора са изключително кратки, обвиняемият Желязков целенасочено не осъществил контрол върху изпълнението му по отношение на съпътстващите задължения на "Мултипринт" ООД, които биха създали производствени затруднения и биха увеличили технологичното време за изпълнение на предмета на договора - изготвяне и доставка на изборните бюлетини в срок", пише в документа, с който прокуратурата обжалва връщането на обвинителния си акт. Желязков не е спазил и изискванията за съхранението на изборните листи и технологичния брак, получен при тяхното печатане. Скандалът пък е довел до множество вредни последици - обществени нагласи, недоверие към изборите и правилното и законовото изпълнение на задълженията от страна на органите на държавната власт.

Съдът върна обвинителния акт заради нарушения - не било описано с каква цел е действал обвиняемият. От прокуратурата обявиха, че няма да се съобразят с това и обжалват на втора инстанция. Очевидно смятат, че са си свършили работата. Връщането на обвинителния акт от съда обаче е индикация, че вината на Желязков за длъжностно престъпление няма да бъде лесно доказана именно заради изискването на закона извършителят да е целял нечия облага или вреда. По тази разпоредба най-трудно се постигат осъдителни присъди. Иначе казано -ако не искаш да осъдиш някого, обвиняваш го в длъжностно престъплениеНо дори да е перфектно написан, обвинителният акт и цялото дело не дават отговор на въпроса имаше ли опит за фалшификация на изборите. Ако наистина е имало опит за подмяна на вота, защо това не се разследва? Данъкоплатците имат право да знаят и за чия сметка беше свръхтиражът от бюлетини - за тяхна или нечия друга. Прокуратурата твърдеше и че автомобили с двойни дъна е трябвало да превозят бюлетините от Костинброд евентуално с цел манипулацията на изборите, но изтичането на информация за случая в медиите е попречило да бъдат проследени. Говореше се и за пропуски на МВР, което не охранявало печатницата, но там не се намери отговорен.

Електоратът иска да знае истината както за това дали е била подготвяна колосална измама на изборите, така и как е изтекла информацията за суперсекретната акция на прокуратурата и ДАНС до една национална телевизия. Не стана ясно идали собственикът на печатницата си е сменял показанията,както твърдеше главният прокурор Сотир Цацаров. Той казал на прокурорите, че в склада се съхраняват бюлетини, които са брак и надпечатани заради технологичния процес. След "три часа и няколко телефонни разговора по-късно г-н Бончев каза, че става дума само за технологичен брак. Ще стане ясно с кого. Аз знам, но това е по-голяма следствена тайна", твърдеше Цацаров в късната пролет по повод телефонния разговор, променил показанията на Бончев.

Наивно ли е да се надяваме, че най-логичните въпроси ще получат скоро отговор? По-скоро да. Тъй като от 11 май до сега минаха 9 месеца. Собственикът на печатницата категорично отказва публичност. Мая Манолова, която сезира на 10 май прокуратурата, че се готви фалшификация на изборите, не казва кой е източникът на информацията й. Цветан Цветанов пък се издаде няколко дни по-късно, че е знаел, че именно Мая Манолова е отишла в прокуратурата и явно е знаел защо отива. И Николай Бареков научава. Излиза само, че главният секретар на МС Желязков не е знаел. Българският избирател бе сюрпризиран и на 11 май, и сега с прокурорския обвинителен акт. Не от немарливост, а напълно съзнателно.
93
6377
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
93
 Видими 
27 Януари 2014 20:36
Немарливост... Удобно... И хигиенично за измиване на мръсни гейберастки кунки...
------------------------------
Сайтът на Генек

27 Януари 2014 20:38
Искам да осъществя подобна немарливост с един надпечат на банкноти.
27 Януари 2014 20:49"така и как е изтекла информацията за суперсекретната акция на прокуратурата и ДАНС до една национална телевизия. Не стана ясно и "


Кой беше тогава гл. секретар на ДАНС ?
27 Януари 2014 20:53
Не виждам къде е насочено жилото на автора на горния текст.
Ако се жалва, че прокуратурата не е направила некво холивудско разобличение на гадовете, значи има проблем с реалността.

Работата на прокуратурата е да повдига възможни за доказване обвинения. Справка - прословутото обвинение срещу Алфонсо Капоун.
Ако съществото Желязков го отнесе затова, че се е отнесъл лайнярски към задължението си да осигури свещеното право на суверена да си упражни волеизлиянието - берекет версин!

Следващите Желязкови ще имат едно наум и ще висят по печатниците , и ще броят палетата, и ще слагат полицаи по вратите, и...ще си гледат работата.
27 Януари 2014 21:00
"Костинбродската афера" е обикновена мръсна предизборна кампания, при това в последния ден, в който уж е забранена.
Колкото и да подскачат червените агитаторчета, няма как да изкарат обвинение по-смислено от сътвореното в прокуратурата. Виж, по-смехотворни могат. Един другар "по аналогия" даже искал пари да печата.
Не става другарю, пари не се печатат в печатници като в Костинброд, даже и бендероли не може. Там можеш да си отпечаташ празни банкови чекове, етикети за ракия, или календари с голи мадами.
27 Януари 2014 21:05
Искам да осъществя подобна немарливост с един надпечат на банкноти
Там няма обществена поръчка . Всичко се печата в печатницата на БНБ, под номер, с отчитане до грам на хартията и с опис на всяка бракувана банкнота. Освен това стойността, общата стойност на напечатаните банкноти предварително се знае. Не е като бюлетините, уж 6.7 млн. избиратели, пък гласували 2.7 млн. души ... с дописване на протоколите ... и допечатване на бюлетини, когато съдът заличи/признае правото на участие на политическа партия в n-тия избирателен район.
Например, едно предварително заяваване, може и електронно, за гласуване, три месеца преди изборите, може да спести много средства ... и търговски усилия по време на изборите. Пък и социо-лъжците ще лъжат "по-отговорно", когато се знае точно максималния брой на гласуващите.
27 Януари 2014 21:08
бендероли не може.


бЕндероли мога да пусна и у нас да печатам
27 Януари 2014 21:15
Браво др.Димитров, успешно открихте печатна грешка.
Пак проверете, може и още да има.
27 Януари 2014 21:17
Пак проверете, може и още да има.

Мерси, може филолозите да се занимаят с теб
27 Януари 2014 21:19
"Българският избирател бе сюрпризиран и на 11 май, и сега с прокурорския обвинителен акт."

Туряй пепел и каруцата да врЪи, Авторе...
Господ каза, че е готов със своята Присъда над метежниците, а за останалите "сюпризатори" ще се разбере с техния...
27 Януари 2014 21:19
Успех с надпечата на банкноти.
Може и да дарите на орешко и станишко. Подкрепа.
27 Януари 2014 21:21
Може и да дарите на орешко и станишко.


Аз съм им спонсор
27 Януари 2014 21:23
Не само Вие сте им спонсор.
27 Януари 2014 21:59
Прокуратурата показа за сетен път истинското си предназначение (в последните 70 години) – да пази номенклатурата. За тази цел тя бе улеснена с „Член 1-ви от Конституцията”, След като го премахнаха, родната „прокуратура” бе принудена да си служи с режисюра.
„Костинбродската афера” бе името на предизборната „премиера”. Играна в деня „за размисъл”.
Прокурор-актьорите, во главе със прокурор-режисьорът, изпълниха поръчката: гол за любимия отбор. А за публиката глуповата – снимка от софрата.
И така: Въпросите, които бяха отклонени от прокуратуро-номенклатурата:
1. Какво е наказанието за едно депутат-недоразумение (по стечение на обтоятелствата Зам-шеф на НС), за сигналът-обвинение.
2. Какво е наказанието за глашатай-Местан, обявил „държавна измяна” чрез изборна подмяна. В деня за размисъл.
3. Какво е наказанието за една телевизия, послужила като рупор на „глашатая”. Също в деня за размисъл.
4. Какво е наказанието за глав-прокурорът обещал да размаха „пръчката” , а на практика - изпълнил „поръчката”.

27 Януари 2014 22:13
Чуя ли "Костинбродска афера" и пред очите ми изпъква един запъхтян мустаклия. С дънести потури, калпак и дисаги. А на дисагите извезани със сърма "КПСС" и "БКП". От пояса му се подава шарена домашно тъкана кърпа, гърлата на два мускала с розово масло и конспектъ с опорните точки. Виждам го, сякаш е вечен, как стои на прерона - потен, но доволен, стиснал по мишница одеалцето си
27 Януари 2014 22:22
Всичко беше планирано и изпълнено с една единствена цел - да се омаскари ГЕРБ. Прокуратурата даже не е главен герой в сценката.
27 Януари 2014 22:34
Защо възникват въпроси по Костинбродската афера?
Защо съдът направи прокуратурата за смях?
Защото това не е прокуратура, а бърсалка на осрани задници на силните на деня!

В навечерието на парламентарните избори в прокуратурата на България постъпва неанонимен сигнал ,че в печатницата се печатат половин милион бюлетини в повече за фалшифицирането на изборите. Моментално един / няколко прокурора тип Кокинов се свързват с Банкя, предават ценната информация и обясняват на фалшификаторите, че не могат да не отреагират на сигнала, защото авторът му не е случаен човек. Фалшификаторите, които вече предвкусват победата на изборите по начина, използван на президентските - подмяна на протоколи и на чували с бюлетини, се паникьосват, но след кратка милиционерско-мутренска раздумка нареждат на прокурорите да влизат в печатницата и да замитат следите - срещу заплащане. Прокурорите влизат незабавно и така елиминират възможността за доказване на фалшификация. Ден по-късно пред печатницата е и журналист с екип, ролята на който е да опита да опорочи деня за размисъл , а следователно и изборите. Следва разследване, чиято цел е да изчезнат всякакви следи към фалшификаторите.

Накрая прокуратурата внася обвинение срещу този, който е трябвало да осъществява контрол по печатането на бюлетините- нещо, което е на практика невъзможно, ако фалшификаторите са платили добре на шефа на печатницата. Показателно е пълното отбягване на разследване на въпроси като: кой и защо е поръчал тези 390хил бюлетини, наредени на палети и готови за експедиция, имало ли е опит за фалшификация , къде са отишли извозените по-рано бюлетини от това помещение/помещение, различно от това, в което са били складирани редовните бюлетини,сонтролирани от Желязков/, какво показват записите от камерите , от компютъра на машината ,и т.н.
Така прокуратурата е с толкова бездарно направено обвинение, че няма начин да не направи впечатление и на адвоката на обвинения чиновник, и на съда.
, а вероятно и на някой журналист.
27 Януари 2014 22:48
Прокуратурата даже не е главен герой в сценката.
Не бъди наивна.
27 Януари 2014 23:41
Всичко беше планирано и изпълнено с една единствена цел - да се омаскари ГЕРБ. Прокуратурата даже не е главен герой в сценката.


За да бъде нацапано едно свинче не се изисква планиране отстрана на външни на свинчето агенти.
Необходимо е единствено свинче и гьол.
В конкретния случай гьолът беше в Костинброд и беше стопанисван от близки на свинчето
27 Януари 2014 23:48
Още когато го избираха този ма снимката, докато Овцете крещяха "Цацаров за президент", казвах че това пичлеме е човек на Тиквоний Боянски и че нищо мяма да направи.
После, взеха по медиите да казват, че бил много умен, предпазлив и внимателен, та поради тези причини не бързал с действията си и т.н.
Народа =
Всеки от Костинброд знае кой е собственика на печатницата и на коя партия е бил представител.
А новоизлюпеното на БГ без цензура няма ли да каже нещо по въпроса? Няма. Защото задника който Барека ближеше, правилно го нарече капут.
Новото АБВ или АВС (Аз съм вече софиянец), Дума не обелва. Защо ли? Защото си пият ракията с Тиквоний.
Както и да е...
28 Януари 2014 00:07
mi6osp.
2014-01-27 22:34:29

Интересен е филмът. Но трябва да поработите по сценария!
постъпва неанонимен сигнал

Енигматичен е източникът на този неанонимен сигналист. Той от печатницата на "фалшификаторите" ли е? Или сигналистът и компанията му са подготвили информацията си?
в печатницата се печатат половин милион бюлетини в повече за фалшифицирането на изборите

Компетентните органи игнорират този факт с цел да се самонакиснат за манипулирането на изборите, да?
не могат да не отреагират на сигнала, защото авторът му не е случаен човек.

И отреагират на сигнала, въпреки уговорката им с президента /който също е от лошите/...
предвкусват победата на изборите по начина, използван на президентските - подмяна на протоколи и на чували с бюлетини

За което са издадени съответни съдебни актове, реализирани благодарение на будните сигналчици!
прокурорите да влизат в печатницата и да замитат следите - срещу заплащане.

Гражданинът, оповестяващ всичко в ТВ ефир удобно спестява този факт, с цел да пази доброто име на политическия си я противник.
И т.н.

Та, така с прелюдията. Нататък работете сам, но по-отговорно към жанра, моля.
28 Януари 2014 00:10
кифла
28 Яну 2014 00:07


герберко, 400k бюлетини са намерени на място, на което не трябва да се намират по закон.

Толкова е просто. Като цецо и като герп.
28 Януари 2014 00:18
400k бюлетини са намерени на място, на което не трябва да се намират по закон
,
за което прокуратурата има върнат от съда обвинителен акт!

ПП: Доброто Ви възпитание не Ви ли подсказа, че Г в герберко трябва да е главно?
28 Януари 2014 00:24
за което прокуратурата има върнат от съда обвинителен акт!


Ха.
Ха.
Ха.

доброто възпитание ми подсказва да заместя герп с ****, но аз обичам да изпъстрям изказванията си с мръсни думи.

28 Януари 2014 00:35
доброто възпитание ми подсказва да заместя герп с ****, но аз обичам да изпъстрям изказванията си с мръсни думи.

Това не е хубаво.
Ще използвам въображението си.
28 Януари 2014 00:50
400k бюлетини са намерени на място, на което не трябва да се намират по закон.
- Това не го ли решава съда?Не стигнаха ли ресурсите на цялата държава , за да се намери човека или хората, които са нарушили "закона"?Защо няма обвинение и към собственика на печатницата?Той не е ли съпричастен към отпечатването и "400k бюлетини са намерени на място, на което не трябва да се намират по закон", а може би не може да се докаже, че са отпечатани в тяхната печатница?Или не е собственик на сградата, където се намира печатницата?А може да не я стопанисва?Тезата ви е толкова несъстоятелна, че може да разсмее и коня ми.Освен ако не ви плащат или просто умствения ви капацитет е ситуиран, някъде в марианската падина.
28 Януари 2014 00:57
- Това не го ли решава съда?


Да, цитирам закона: на този ден в гербавата печатница е трябвало да се намират 0(нула) бюлетини.
28 Януари 2014 01:01
Е хайде цитирайте го тоз закон.
Не Вашият личен!
Някъде публикуван - Закон.
28 Януари 2014 01:02
Някъде публикуван - Закон.


да. Четете и се ограмотявайте. Това е шибаният закон, който цитирах.
28 Януари 2014 01:14
Кифличке, не му се връзвай на рекиджа, той така пише "шоколад" със звездички, за конспирация!
28 Януари 2014 01:18
Тезата ви е толкова несъстоятелна, че може да разсмее и коня ми.

Конят ви очевидно страда от липса на чувство за хумор, добиче, какво да го правиш. Но в Избирателния Кодекс пише колко точно бюлетини се печатат, как се предават и кой е отговорен за това. Понеже темата е дъвкана вече девет месеца, предполагам не е проблем да си намерите Избирателния Кодекс, да прочетете и да погъделичкате коня в същото време. Иииииххххх! (Това последното го прочетете на добичето, ако обичате!)
28 Януари 2014 01:24
Да се занимава човек с гербави е горе-долу същото като да пасе котки.
Никакъв шанс да ги докараш до положение да вдяват концепцията за правовата държава, максимумът е да гледаш някоя да не убие нещо.
28 Януари 2014 01:27
Да, цитирам закона: на този ден в гербавата печатница е трябвало да се намират 0(нула) бюлетини.
- Аха , така и предположих, че ще ми кажете - има престъпление - няма намерени виновни.И това за (хипотетично) мащабно престъпление - подмяна на вота на народа, няма намерени доказателства, няма намерени виновни лица, няма подслушани и записани разговори, няма свидетели, няма видеозаписи от охранителните камери, няма показания от персонала на печатницата, няма виновни, които поради страх, сплашване, предателство, подкуп или закъсняла проговорила съвест да проговорят пред разследващите органи.Нищо няма.Кламер даже няма.Може би бюлетините са били телепортирани с извънземна технология.Все пак ако допуснем, че сте прав, то тогава трябва да дръпнем шалтера на цялата държава, защото я няма, какво да се мъчим повече?Вие съгласен ли сте да живеете в такава "държава", където всичките институции, разследващи органи, специални служби - не могат да намерят виновните за готвения преврат и по същество налагането на диктатура от мафиотски тип?Дори някакво косвено доказателство?Дори и правдоподобна хипотеза как са щели да бъдат подменени бюлетините?Защото за такава схема, простата логика говори, че е нужна огромна организация с желязно установен ред и дисциплина над много замесени хора.Е, как не намериха поне един човек да пропее?Как не намериха тези микробуси ли, влакови композиции ли, които щяха да бъда използвани.Защото на думи, за такива като теб е лесно, но в действителност тази операция, дори ЦРУ се съмнявам, че могат да я проведат.
28 Януари 2014 01:33
AzUrAL
28 Яну 2014 01:27


Има намерен виновен и му е предявено обвинение.
Абе къде точно ви правят, че да си поръчам и аз една партида от същото?
28 Януари 2014 01:39
Има намерен виновен
- Значи един, единствен човек щеше да подмени всичките бюлетини?Това даже и Худини няма да може да го направи.Не се прави на луд, обвинен е по точка за не упражнен достатъчен контрол от негова страна с цел възможна облага, а и съда е върнал обвинението обратно на прокуратурата.За толкова много време не успяха един читав обвинителен акт да представят.В най-добрия случай говорим за корупция и измама, а не за фалшификации на изборите.
28 Януари 2014 01:40
Абе къде точно ви правят, че да си поръчам и аз една партида от същото?

Две партиди, после си ги делим, какво ще кажеш?
Липсва ми БЕЛИЯТ КОН,
28 Януари 2014 01:41
В най-добрия случай говорим за корупция и измама, а не за фалшификации на изборите.

Така, така, то и Ал Капоне бил в кауша за данъци. Защо да се трепе обвинението, като има по-лесни начини?
28 Януари 2014 01:45
- Значи един, единствен човек щеше да подмени всичките бюлетини?


Много обичам да се занимавам с глупости.
Значи, че един бюрократ не си е мръднал гъза и е оставил на гербавите да разполагат с ключа от сладкарницата.
Бюрократът го отнася, а бюлетините няма никога повече да се печатат в гербави печатници.

Nice.
28 Януари 2014 01:48
Така, така, то и Ал Капоне бил в кауша за данъци.
Значи ще го играе Козел отпущения, а истинските виновни зад него ще бъдат чисти.Примера ви е добър за широката публика, но не и за мен.Преди да го осъдят за данъците, Капоне има излежанна едногодишна присъда, защото е хванат с незаконен револвер в себе си.Това е помогнало за по тежката му присъда - имал е присъда от преди това т.е има рецедив.
28 Януари 2014 01:53
Значи, че един бюрократ не си е мръднал гъза и е оставил на гербавите да разполагат с ключа от сладкарницата.
- Тежка е такава отговорност да се оставя на крехките плещи само на един бюрократ.Може просто да го мързи, а може и да е бил подкупен.Такава огромна власт съсредоточена само върху един човек, че то това си е покана за злоупотреби.
28 Януари 2014 01:54
Чакайте първо да вкарате Росен Желязков а.к.а. "Ал Капоне" в кауша, пък тогава ги разправяйте тия опорни точки.
Понеже дори и тези мижави обвинения ще бъдат доста трудни за доказване:

Как по-точно е набавил облага за собственика на печатницата и за каква сума става въпрос? Защо собственикът на печатницата няма повдигнато съответното обвинение?
Как по-точно действията на Желязков са довели до вредни последници като обществено недоверие в изборите, като до това доведоха изявленията на Манолова, Станишев и Местан, а също и на "повишения" наскоро заместник-градски прокурор Роман Василев, според когото имало подготвени автомобили с двойни дъна за разнасяне на фалшивите бюлетини?

Хайде, първите трима надали ще си свалят сами имунитета, но нима от непотвърденото изявление на Василев не са произтекли директно вредни последици?
28 Януари 2014 02:03
Преди да го осъдят за данъците, Капоне има излежанна едногодишна присъда, защото е хванат с незаконен револвер в себе си.Това е помогнало за по тежката му присъда - имал е присъда от преди това т.е има рецедив.

За мен това е пълна новост. Всичко, което съм чела за Ал Капоне, твърди, че той никога не е носел оръжие именно защото се е опасявал, че ще го гепнат за носене на оръжие. Може ли повече подробности?
28 Януари 2014 02:03
Понеже дори и тези мижави обвинения ще бъдат доста трудни за доказване:


още един гербав...

Герберино, нещата са много по-сериозни от измиването на лекето, което шебеците оставиха върху тези конкретни избори.
Волеизявлението на суверена е свещено и съответно трябва да бъде осигурено срещу всякакви шебеци, не само гербавите.

Ако не си го разбрал, не си разбрал и собствената си съдбоносна роля на една идеална(фигуративно казано, щото фактите говорят за друго) част от суверена, който овластява властите чрез акта си на избор.

-------------------
67AF
28 Яну 2014 02:03


има да чакаш за факти
28 Януари 2014 02:18

още един гербав...

Герберино, нещата са много по-сериозни от измиването на лекето, което шебеците оставиха върху тези конкретни избори.
Волеизявлението на суверена е свещено и съответно трябва да бъде осигурено срещу всякакви шебеци, не само гербавите.

Ако не си го разбрал, не си разбрал и собствената си съдбоносна роля на една идеална(фигуративно казано, щото фактите говорят за друго) част от суверена, който овластява властите чрез акта си на избор.

Кутевче, оплел си конците. Гласувам за ДСБ.
Волеизявлението на суверена е свещено и затова го засипахте с абсурдни обвинения часове преди изборите, та да няма време да покажат колко сте смешни и жалки.
28 Януари 2014 02:20
Може ли повече подробности?
- При мен минава вече 2, не ми се рови да видя кога точно му е първата присъда, мисля че му е от започването на кариерата му в престъпния свят - първо като телохранител на тогавашния бос.По спомени той и още двама са наети и готвят убийството на един от конкуренцията, полицията получава обаче данни за готвеното покушение, засичат го с неговата кола правят му проверка и му намират скрития в него нерегистриран револвер.В съда само това и чакат - все пак има вече досие в полицията за отправени сигнали за извършени от него побоища(после оттеглени показания).Общо взето са знаели, с какво се занимава и започват да го дебнат - имат късмет, че неговия счетоводител прави пълни самопризнания подплатени с документи.
28 Януари 2014 02:20
Кутевче, оплел си конците. Гласувам за ДСБ.

Тъй, тъй, нали сега се събраха ГЕРБ и ДСБ заедно да градят бъдещето? Или пак нещо съм се омотала в родната политика?
Рекидж, винаги съм била любопитна да науча нещо ново, а в този случай май ще е абсолютно незнайно даже за самия Ал Капоне.
28 Януари 2014 02:24
Волеизявлението на суверена е свещено и съответно трябва да бъде осигурено срещу всякакви шебеци, не само гербавите.

Суверенът беше ли информиран предварително за неучастието, но кворумдържаието на субекта Сидеров?
Факти:
5. КП "Коалиция за България" 62 101 27.125%
14. ПП "Атака" 13 036 5.694%
15. ПП "ГЕРБ" 78 176 34.146%
40. ПП "Движение за Права и Свободи" 400 466 11.306%
28 Януари 2014 02:26
първата присъда, мисля че му е от започването на кариерата му в престъпния свят - първо като телохранител на тогавашния бос.По спомени той и още двама са наети и готвят убийството на един от конкуренцията, полицията получава обаче данни за готвеното покушение, засичат го с неговата кола правят му проверка и му намират скрития в него нерегистриран револвер.В съда само това и чакат - все пак има вече досие в полицията за отправени сигнали за извършени от него побоища(после оттеглени показания).

Сигурен си, че не го бъркаш с някого? Щото Ал Капоне на 25 върти империя и със сигурност не е телохранител. Пък за дебненето - това почти двайсет години да го дебнат си е башка работа.
28 Януари 2014 02:26
, нали сега се събраха ГЕРБ и ДСБ заедно да градят бъдещето? Или пак нещо съм се омотала в родната политика? Рекидж, винаги съм била любопитна да науча нещо ново, а в този случай май ще е абсолютно

Абсолютно всички са с ГЕРБ разбира се, с излючение на БСП, ДПС, "Атака" и новата партия на КТБ. Явно само за тях трябва да се гласува, иначе се връщат мутрите на ГЕРБ.
А от мутрите на БСП, ДПС и спонсорите които и при ГЕРБ бяха на власт, кой ще ни отърве?
28 Януари 2014 02:26
всяка дума, която съм написал в този форум е моя и ти го знаеш.
Споменавам го единствено, за да ти напомня, че не разполагаш с инструментите, с които можеш ме засегнеш.


... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД