:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 412,798,423
Активни 135
Страници 10,293
За един ден 1,302,066

Еврокомисар раздели ЕС на Съединени европейски щати и останалите

Еврозоната и страните, които не са въвели еврото, имат различни интереси, заяви Вивиан Рединг в Лондон
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Зам.-председателката на ЕС Вивиан Рединг се обяви за създаване на Съединени европейски щати от страните на еврозоната. За целта те трябва да сформират фискален и политически съюз, който да гарантира стабилността на еврото.
18-те държави от еврозоната да се обединят изцяло във фискален и политически съюз, който може да бъде наречен Съединени европейски щати, призова зам.-председателят на ЕК и еврокомисар по правосъдието Вивиан Рединг. Тя произнесе реч в Кембридж. "Държавите от еврозоната трябва да признаят необходимостта от намиране на решение на проблема, че техните интереси са различни от тези на страните без евро", заяви еврокомисарката.

"Подобно на Уинстън Чърчил, и аз смятам, че Великобритания не трябва да бъде част от този модел, но трябва да остане близък съюзник с федерализираната еврозона, с която да продължава да дели общ пазар, обща търговска политика и, да се надяваме, обща политика по въпросите на сигурността", изтъкна в речта си Вивиан Рединг. По този начин тя припомни, че бившият британски премиер е автор на названието Съединени европейски щати - Чърчил го употребява през 1946 г. в своя реч в Цюрих.

Зам.-председателят на ЕК определи 10-те държави от ЕС, които не са въвели еврото, като "блок със специфични интереси". "Крайната цел на членовете на еврозоната е да осигурят стабилност на еврото. Докато стабилният валутен съюз очевидно е важен за страните извън зоната, техният интерес може да е в друга посока - например да се гарантира единен пазар за всичките 28 държави и равният им достъп до него. Напрежението обаче може да продължи да се увеличава с напредването на интеграцията в еврозоната. Може да сме постигнали напредък, но ще са необходими още решителни реформи", каза още Рединг.

Еврокомисарката не пропусна да разкритикува позицията на британското правителството за свободното движение на хора в рамките на ЕС. "Политиците също трябва да работят за качеството на образованието и благополучието, така че жителите на тази държава да могат да намерят работа и да имат приемлив стандарт на живот. Да се опиташ просто да проектираш всичките проблеми върху предположение, че прекалено много чужди граждани ще пристигнат, определено не е решение."
71
8092
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
71
 Видими 
18 Февруари 2014 19:48
Who let the dogs out?
Кой, казано другояче, изпущи тез лелки на ключови управленски позиции из Аврупата?
18 Февруари 2014 19:49
"
Крайната цел на членовете на еврозоната е да осигурят стабилност на еврото. Докато стабилният валутен съюз очевидно е важен за страните извън зоната, техният интерес може да е в друга посока - например да се гарантира единен пазар за всичките 28 държави и равният им достъп до него. Напрежението обаче може да продължи да се увеличава с напредването на интеграцията в еврозоната. Може да сме постигнали напредък, но ще са необходими още решителни реформи", каза още Рединг.


За СЕЩ - напредъка, за нас - "реформите"
18 Февруари 2014 19:53
Доколкото помня (от студентските и аспирантски години) Владимир Улянов, по кличке Ленин, доста преди Чърчиля е написал статия, озаглавена "За лозунга Съединени Европейски Щати"....
18 Февруари 2014 19:54
А за това КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ:
http://www.septemvri23.com/Lenin_Za_Lozunga_Evropeiski_Sxedineni_Stati.htm
18 Февруари 2014 20:04
За Ленин и Съединените щати:
Имам една книжка от соц-време, казва се "Световните изобретения в дати". От нея научих, че кой каквото и да е изобретил на овой бели свет, едновременно с него и независимо от него същото изобретение е правил някой прогресивен руски мужик.
СЕГА буля Вивиан отвръща на удара.
18 Февруари 2014 20:06
Еврозоната и страните, които не са въвели еврото, имат различни интереси, заяви Вивиан Рединг в Лондон

Нали? Не искат да плащат чужди дългове, гадовете, затова се дърпат от еврото!
Вместо да си признаят, че еврото беше провал, тия пак напират за Европейски съединени щати.
18 Февруари 2014 20:16
Най-неграмотното, и най-гнусното германско евро-слугинче в Брюксел, по заповед на берлинските си райхс-работодатели, преди до оттече в политическото и медийниното небитие, ясно артикулира амбициите на германските си колониални господари. Колабиращият германският ЕСССР, поради очевидната си социално-икономическа и политическа неефективност, абсурдност и неадекватност, ще се разпадне на "истински евро-германски, нещо като истински арийски-европейци" и втора категория "псевдо-европейци" от покрайнините и Източна Европа, т.е. жалки унтерменши, които са длъжни да плащат с мизерията и бедността си за жизнения стандарт на германските евро-бюргери и на нео-колониалните чиновничета в Брюксел. Райхс-господарите на жалката и тъповата германска райхс-колаборационистка Рединг, безпардонно ни демонстрираха, че нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, както и колко много презират туземния унтерменш-добитък от евро-германските колониални гау. Сбъдват се шизофреничните планове на райхс-канцлера Адолф Хитлер, изложени пред германския политически, икономически и военен елит на съвещанието в райхс-канцеларията в Берлин от 17 март 1937 година, и неговите планове за създаване германска северно-централна Европа и обслужващите хилядолетния Трети райх, европейски колонии от останалите европейски народи...Жалко, че тъповатата евро-вуйна слабо познава историята на 20 в. и не си спомня, нито Версай, а още по-малко Нюрнберг, а би трябвало, защото те неминуемо ще се повторят и през 21 век....
18 Февруари 2014 20:20
Натисни тук

О лозунге Соединенные Штаты Европы
18 Февруари 2014 20:21
Сигурно за Черна Гора става въпрос, те са в еврото...
18 Февруари 2014 20:29
Натисни тук
Л. Троцкий.
РАЗОРУЖЕНИЕ И СОЕДИНЕННЫЕ ШТАТЫ ЕВРОПЫ


Това го прочете внимателно, та да ви светне под шапката кой за какво се бори днес...
18 Февруари 2014 20:30
Нито в ЕС заложените идеи са лоши, нито направеното може да се окачестви в някакъв смисъл като провал. Но все още има достатъчно нискообразовани келеши, главно сидеровките&Со, които не осъзнават ползите за всички страни членки на ЕС и крещат истерично против. ЕС е различен от СССР например, главно защото никой не е насила там! Болшинството виждат смисъл! ЕС ще пребъде, историята ще покаже, кой крив, кой прав :-)
18 Февруари 2014 20:34
Имам една книжка от соц-време, казва се "Световните изобретения в дати". От нея научих, че кой каквото и да е изобретил на овой бели свет, едновременно с него и независимо от него същото изобретение е правил някой прогресивен руски мужик.

Така е, вярно е написано. И много пъти е казвано:
Потсдам 1945год... Мирная конференция. В перерыве--торжественный обед.
Трумен поднимает бокал: "Я предлагаю выпить за великий американский народ, давший миру такого замечательного изобретателя как Эдисон, который изобрёл лампочку".
Все приготовились выпить, но тут Сталин стучит вилкой по фужеру: " Я хочу напомнить, что лампочку изобрёл не Эдисон, а русский учёный Лодыгин, поэтому я предлагаю выпить за великий русский народ! "
Черчиль поднимает бокал: " Я предлагаю выпить за великий английский народ, который дал миру такого великого изобретателя как Стефенсон, который изобрёл паровоз! " Тут Сталин опять стучит по бокалу: " Я хотел сказать, что паровоз изобрели русские братья Черепановы, поэтому я предлагаю выпить за великий русский народ! "
Обед уже набрал обороты, поднимается французский представитель: " Я хотел бы предложить тост за великий французский народ, давший миру такое дивное изобретение как МИНЕТ! " Все подняли бокалы, но тут Сталин опять! стучит по фужеру-- все удивлённо оборачиваются.
Сталин: " Хочу поправить, ещё в 1572 году, русский царь Иван Грозный писал своим боярам--..я вас бля*ей, всех в рот е*ал, и насквозь вижу--..это, кстати, и к немцам относится с их Рентгеном.... "
18 Февруари 2014 20:38
Не съществува такова нещо като ползи за всички!За Германия ЕС е полезен, за нас е вреден....
18 Февруари 2014 20:45
Права е булята. Нашите интереси са противоположни. И не е вярно, че сме там по своя воля. Вкараха ни насила. Някой да каже нещо за Украйна? Доброволно, нали?
18 Февруари 2014 21:02
водопроводчик
18 Февруари 2014 20:45
...Някой да каже нещо за Украйна? Доброволно, нали?

Амииии дааа, тез терористи протестери, са там абс доброволно. Никой не ги кара насила, да палят и бият, нали?
18 Февруари 2014 21:10
Това писах де .... за нас-сидеровки&Co дето си искаме статуквото от соц време е вреден, за другите нас обаче е полезен ...
18 Февруари 2014 21:20
Колабиращият германският ЕСССР
Докато Германия слушаше англосаксите, всичко беше ок, нали?
Ама сега, когато им би дузпата, сдуши се с руснаци и китайци и последователно изритва англосаксите от Европа, ЕС изведнъж стана "колабиращ германски ЕСССР".
Що тъй, бре Миме?!
18 Февруари 2014 21:20
неискамдасъмбългарин
18 Февруари 2014 21:10
Имах предвид Сидеров, че е безобиден. А дали ЕССР е вреден или полезен, можем да кажем само ако преди това кажем какво искаме. Щото имам подозрения че нема 2ма българи дето да искат едно и също.
18 Февруари 2014 21:20
Добре де, не само за нас, цяла ЮЖНА ЕВРОПА разори!
18 Февруари 2014 21:20
Съединени европейски щати хубаво, ама това ще стане не просто когато всички държави позлват единна валута, а когато изборите за европейски парламент и президент станат по-важни отколкото националните и когато вмето европейска комисия имаме истинско европейско правителство.
18 Февруари 2014 21:22
Ама сега, когато им би дузпата, сдуши се с руснаци и китайци и последователно изритва англосаксите от Европа,
И коги стана таз работа, бре? Да не би да съм проспал Четвъртата Световна?
18 Февруари 2014 21:25
Бааси ЕС, баси "силните сигнали"...
В момента заради вас гинат хора на майданя бре, тъпунгери!
18 Февруари 2014 21:29
И през хаспирантските години на кучето имаше един, Метерних му викаха...
Съща му беше намерата тогава за старата госпожа, че и в реално по-възможна...
18 Февруари 2014 21:33
В момента заради вас гинат хора на майданя бре, тъпунгери!

Заради тях и заради другите Щати.
18 Февруари 2014 21:44
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РЕДИНГ!

Тази мърлява пляса в две изречения предаде ЕС и разклати устоите му.
18 Февруари 2014 21:48
Не мож разклати устоите на нещо, що няма устои.
18 Февруари 2014 21:53
И коги стана таз работа, бре? Да не би да съм проспал Четвъртата Световна?
Бавно и полека, Германия порасна с няколко века, а водопроводчиците още не са разбрале...
18 Февруари 2014 21:55
Брех тая стрина Ангела!
Виж ти!
18 Февруари 2014 22:00
Не мож разклати устоите на нещо, що няма устои
В момента устоите на "нещото" се сменят.
След изборите ЕС ще стане доминиран от германците. На изток се задава Евразийски съюз, все по-свързаните Китай, Пакистан, Индия, Иран. Американците напускат Афганистан и Киргистан.
Евразия се отърсва от властта на англосаксите. На последните им остава да правят поразии като войната в Сирия, безредиците в Украйна, Босна и Черта гора, атентати в Русия и Китай и т.н. - все познат почерк.
18 Февруари 2014 22:05

Бавно и полека, Германия порасна с няколко века, а водопроводчиците още не са разбрале

Демек ни "намекваш" да очакваме нещо познато
http://www.youtube.com/watch?v=63A9caiYnLw
Е, щом казваш, лошо няма....
18 Февруари 2014 22:07
Мда, ама тоя път победен може да се окаже един мъгляв остров, по-точно южната му половина, защото северната скоро може да стане независима държава...
18 Февруари 2014 22:22
Aaa, Вивианчето пак е споделило мъдри мисли. Похвално, похвално
18 Февруари 2014 22:29
Вивианчето пак е споделило мъдри мисли
При това с европейско възпитание, не като оная Нуланд, дето псува на EU като хамалин...
18 Февруари 2014 22:32
Е, не така... Изобщо не ги е псувала.
Само малко ги фъкна.
18 Февруари 2014 22:32
Добре ме разсмя и статията, и фрауто и най - вече коментарите.
18 Февруари 2014 22:46
Германия за ЕС е това, което е Калифорния за САЩ. Има и други щати, които са доста добре - Вашингтон, Мериланд, Масачузетс и още няколко, като и в ЕС - Холандия, Австрия, Финландия и още няколко. На никого в САЩ не му е минавала брилянтната мисъл да отдели Калифорния от Айдахо или Мерилан от Арканзас, макар че съотношението на стандартите е горе-долу като това в Германия и България. Огромният, почти неразрешим засега проблем на ЕС, е че всеки тегли чергата към себе си. Все едно Канада да продава петрол на Калифорния ефтино, а на Айдахо скъпо. ЕС няма нито общо правителство, нито обща армия, нито общо законодателство и докато е така, ЕС ще бъде един панаир - някакви балончета, музика, ама нищо сериозно. В това отношение каката е права. Бенелюкса заявява, че ако Германия излезе от евро-зоната, те автоматично също ще напуснат. В сърцевината на ЕС вече са поназрели за идеята от обща валута да продължат към общи държавни функции. Немците са далеч по-либерални по отношение на езика от испанци и французи напр. Така че нищо лошо няма Германия да доминира. А това че България няма да произвежда Мерцедеси изобщо не е болка за умиране. Айдахо произвежда само картофи и то само за САЩ. А България има минерални извори, приятна природа, вкусна кухня; то какво повече му трябва на един богат застаряващ чичко да се засели в България? Заради него и пътищата ще са хубави, и медицинското обслужване, и още ред други неща. Засега основният проблем в България е че не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. Но и това е до време. И в САЩ хората казват, че тревата на съседа е по-зелена; просто има още много комунизъм по нашите земи, но по чисто биологични причини и този проблем скоро ще намери решение.
18 Февруари 2014 22:56
Биологията е строга не само към комунистите, драги. или твойта биология е друга?
18 Февруари 2014 23:30
Ако аз решавах политиката на ЕЦБ и пишех евродирективите, то германците щяха да гладуват а ние да преяждаме!Няма общи интереси, има противоположни, и силните прецакват слабите, милост не е предвидена, това са правилата в ЕС.Интересен пример са американските щати, но трябва да се върнем малко преди войната север/юг, по се доближава!
18 Февруари 2014 23:46
Огромният, почти неразрешим засега проблем на ЕС, е че всеки тегли чергата към себе си
Нали егоизмът, максималната печалба е мярка за развитие на икономиката. Ако не се насърчава егоизмът, как ще се пребори комунизмът, това колективистично мислене!?
Ако ЕС наложи еврото като световна валута и сите американци да кътат евровци, няма да има проблеми с печатането. Другите да, но не и ЕС.
А България има минерални извори, приятна природа, вкусна кухня; то какво повече му трябва на един богат застаряващ чичко да се засели в България?
Даже и компания от други застаряващи чичковци ще си намери. А всички ще бъдат "обслужени" навреме от "предприемчиви мургави бизнесмени". Само за това ни ги връща Франция - за да могат за обслужват застаряващите чичковци.
18 Февруари 2014 23:55
cisco
Обективно и безпристрастно погледнато, това е най-категоричния и ясен сигнал, че Берлин, и вероятно Брюксел, вече са готови за фактическия разспад на агонизиращия германски ЕСССР. Засега на две части, евро-германска метрополия и мизерстващи колониални гау в европейската периферия. Но в реалния живот нещата може да придобият съвсем неочакват обрат за Берлин и Брюксел. Бих казал, повече от неочакван, и повече от неприятен за тях....
19 Февруари 2014 00:03
Като се има предвид поста на Госпожата може да се каже, че на първопроходците в ЕС вече им е ясно колко урбулешката направиха разширението на съюза.
Опиянени от пировата си победа в Студената война, бяха забравили за оня кратък урок в началните учебници по физика - за скачените съдове.

Вече се сетиха , че ако представиш бедноста в Европа по държави в съдове като в урока, бедността в съдовете с по високо ниво ще започне да пълни съдовете в които нивото й е по ниско.

Фактът, че Заместник Председател на ЕК говори такива неща показва, че те вече са в паника.

А германците излязоха най тъпите, защото знаеха огромната цена която платиха за да изравнят що годе живота на ГДР с този на ГФР.
Пада и се на тази германка.
19 Февруари 2014 00:15
Една тъжна българска картина


Пусти дворове, рушащи се къщи и безлюдни села. Пътуването из България далеч от големите й градове буди неприятно чувство, пише Сузане Елнер в "Нойе Цюрхер Цайтунг".

В градините плевелите са избуели до метър височина. По ръждясалите огради висят пожълтели некролози, а покривите на изоставените къщи отдавна са пропаднали - така изглеждат много от селата в България. Защо никой не се грижи за заключените с катинар къщи? На човек му се иска да попита някого на улицата "Къде са хората?". Но и по улиците няма кого да срещнеш.
От години България има сериозен демографски проблем. Броят на населението намалява постоянно. Преди 1990-а в балканската страна живееха почти девет милиона души. 23 години по-късно населението се е свило до 7.4 милиона.
Прогресивното обезлюдяване на България е свързано със силната миграционна вълна в посока Западна Европа и САЩ. Не само младите и високообразовани хора напускат страната. Обикновени работници или хора от малките градчета и села с висока безработица също обръщат гръб на родината.
Междувременно почти всеки българин има роднини или познати, които работят в чужбина. Там те печелят много повече, отколкото в България. Средната работна заплата в страната е 370 евро. Тя е най-ниската сред всички страни от ЕС.
На този фон не е изненадващо, че все повече българи търсят късмета си навън, казва един 30-годишен инженер. И отклонява въпроса дали не би предпочел да живее в България, отколкото в Швеция, за да не ограничава връзката с приятелката си само до ваканционните месеци. Той много добре знае, че приятелката му ще го последва в чужбина. "Собствените ми внуци са ми чужди", споделя пък една възрастна жена. "Изглеждам като някоя глупачка, когато синът ми от Америка идва със семейството си през лятото и аз контактувам с внучетата само с ОК".
Нищо чудно, че никой не се грижи за рушащите се къщи. Възрастното поколение вече си е отишло от този свят, а в България ново не се задава.
19 Февруари 2014 00:19
Не , Германия не може без ЕС, колкото и странно да изглежда.Това би довело автоматично до супермарка с огромна стойност, далеч по скъпа от кувейтски динар и практически немска стока никой не би могъл да си позволи.А без износ и с огромен внос на нищожни, дъмпингови цени германската икономика ще се помине за месеци.Помним времето преди ЕКЮ-то и еврото и какви проблеми имаше Германия
19 Февруари 2014 00:40
Тук са писали много образи, но най-интересен е онзи екземпляр, който е дал линка към Троцки. Поне да беше прочел какво пише Троцки - дивотии до края. Как УСА щели да се сблъскат с Великобритания, как най-разоръжената страна била Германия и само тя не заплашвала мира (това 1929г, десет години преди Втората СВ), как съединените Европейски Щати щяли да се създадат от комунистите и т.н. тъпотии. Комунистически идотизъм, който отдавна е опроверган от историята.
Аз отдавна ви бях писал каква е съдбата на ЕС: разпадане на поне две части. От една страна, нормалните страни (Германия, Франция, Холандия и Северните страни, може и Полша и чехия) (тук не вклЮчвам Гърция, не съм сигурен за Испания и Италия) и от друга страна аутсайдерителимонадите в ЕС. Логично е: тези аут-лимонади бяха приети по политически съображения, които сега не съществуват. Икономически първата група не е заинтересована от втората. Т.е. въпрос на време е да се отреже опашката на гущера, тя вече не му е нужна. Като искат тези страни от Третия свят, могат да се присъединят към Евроазийския съЮз, или марсианския съЮз - все тая, те не са интересни за Европа.
Това е ясно. Само не е ясно какъв номер ще изпраскат за да отделят Гърция от Еврозоната. Най-вероятно Нова Еврозона ще правят, а старата ще се спихне като пробит балон след излизането на Германия и другите развити страни.
Но съм убеден че свято ще защитават регулираната емиграция на специалисти от страните аут-лимонади към първата група. Докато страните аут-лимонади не се усетят и не сложат бодливата тел и вишките по границите. И излизането - само с изходна виза
19 Февруари 2014 00:42
"Изглеждам като някоя глупачка, когато синът ми от Америка идва със семейството си през лятото и аз контактувам с внучетата само с ОК"
Ами понаучи 100 думи на англицки и готово
19 Февруари 2014 00:47
"Не , Германия не може без ЕС, колкото и странно да изглежда."
Не изглежда странно: разбира се че не може без първата група от страните от ЕС. И никаква марка, запазва се общата валута за тази група страни, където се произвежда всичко в днешния ЕС (другите страни аут-лимонади : и с тях, и без тях - все тая). И бъдете спокойни, германците и страните от първата група ще намерят начин да си продават безмитно стоките на страните аутсайдери. Даже нещо повече, ще го представят като благодеяние.
19 Февруари 2014 00:58
Делението е север/юг бре човек, както навсякъде в северното полукълбо!
Северно евро или супермарка - все тая, не може , оскъqва се мnого и става непродаваема каквато и да била стока. Ето гледай скъпото ни левче, а произведи в БГ нещо и продай в Турция или Китай да видим ще стане ли?
19 Февруари 2014 01:12
"Делението е север/юг бре човек, както навсякъде в северното полукълбо!"
Тъй де, затова в първата група не съм сложил нито една Южна страна.
19 Февруари 2014 01:21
Логично е: тези аут-лимонади бяха приети по политически съображения, които сега не съществуват.
Сега остава да обясниш, що е тази истерия в/за Украйна. Пък аз много се вълнувам от галактическия ракетен щит от дека ще минава. През страните аут-лимонади!? Да не вземе да се омокри и ръждата да го съсипе все едно иранска ракета го е ударила? И тез "лимонади" ще бъдат ли задължени да купуват нечие "циЛИвилизовано" оръжие или ще могат да разпространяват собствено такова, както и демокрация в "приятелски-настроени" страни?
те не са интересни за Европа.
Обикновено в САЩ като кажат така и се юрват да защитават "американския интерес" било в Ирак, Афганистан, Судан или възбуждат наказателна процедура по списък 301 (нарушаване на интелектуална собственост, регистрирана в по-голяма степен само в САЩ). В контекста на това може ли да се надяваме, че никой няма да ни "вниса" ни демокрация, ни луковици (прави кат краставици), ни лукавство? Подозирам, че е утопия.
Последно, дали рейдинга на комисар Рединг не е свързан с някои ходове по сключването/забавянето едно търговско споразумение, Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (TTIP)? Щото, ако Европа ще се разцепва, няма как да се сключи споразумението. Ако пък ще става ЕСС, ще трябва бая време, сиреч рано е за споразумението.
19 Февруари 2014 02:49
А какво ще стане с присъединителните договори при това положение? Значи можем да си проведем референдум за продажбата на земя на чужденци? Да не пускаме "бежанци" в остатъка от държавичката си, съсипана заради "хармонизирането" ни с вече (почти) несъществуващ съюз? Да не допускаме ГМО?
Добър урок за вандалите на Киевския мегдан!

А за "О лозунге Соединенные Штаты Европы" - падала ми се е на изпит. Тъпи були ръководят ЕСССР - тъпи и необразовани. Не е на добро това, хич.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД