:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 409,011,611
Активни 101
Страници 9,212
За един ден 1,302,066

Европарламентът изправи България на позорния стълб заради корупция

Препоръката за спиране на еврофондовете няма законодателни последици, но отправя политическо предупреждение
Европейският парламент препоръча вчера с голямо мнозинство да се спрат европейските фондове за България поради корупция и неспособност да се управляват коректно. С 496 гласа, 72 "против" и 44 "въздържал се" бе приета резолюция за освобождаване от отговорност на Еврокомисията за изпълнение на бюджета през 2012 г., в която чл. 296 е обособен като самостоятелен раздел под заглавие "Липса на напредък в България". Всички присъствали в залата български евродепутати с изключение на Антония Първанова от НДСВ се обявиха против този текст, въпреки че той няма законодателни последици и не означава, че европарите за България ще секнат, както стана през лятото на 2008 г.

"Няма да спрат парите", коментира пред "Сега" от Брюксел вицепремиерът по еврофондовете Зинаида Златанова. Тя изрази възмущение, че резолюцията се тълкува като оценка за работата на сегашното правителство, което според нея се опитва да поправи визираното в документа наследство от лошото управление на ГЕРБ. "Приемам резолюцията като оценка на управлението на ГЕРБ, което обхващаше 4 от изтеклите 7 години", каза Златанова.

Документът не задължава Еврокомисията да предприеме финансови мерки срещу България, но има политическо значение, защото за първи път Европарламентът изразява толкова остра позиция. Въпреки че след изборите през май предстои смяна и на ЕП, и на Еврокомисията, текстът ще остане като сигнал за повече внимание към България при следващите проверки за правилното изразходване на бюджета на ЕС.

Заплашителният параграф "приветства ясните изявления на Комисията в доклада за напредъка от 22 януари 2014 г. относно събитията в България; изразява дълбока загриженост относно липсата на напредък съгласно датиращия вече от седем години Механизъм за сътрудничество и проверка, продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и коригиране на грешки; призовава Комисията да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали при тези обстоятелства изобщо е възможно използването на средства на Съюза съгласно правилата." Подобен параграф, но в смекчен вариант, има и за Румъния под заглавие "Бавен напредък в Румъния".

Леви евродепутати обвиниха колегите си от ГЕРБ, че са внушили на докладчика, германския християндемократ Маркус Пипер да включи този текст за България, за да компрометира правителството на Пламен Орешарски. Затова според тях той се позовава на документ от 2014 г., макар че резолюцията се отнася само до бюджета през 2012 г., когато у нас бе на власт правителството на Бойко Борисов. Андрей Ковачев от ГЕРБ отхвърли пред в. "Сега" тази хипотеза, защото според него позоваването е за целия 7-годишен период на членството на България в ЕС и представлява "важен политически сигнал за недоверие към страната". "Вярно е, че внушението идва от България, но е от управлението на страната, а не от ГЕРБ", каза той.

"Сякаш има повече желание за политика, отколкото за съдържание на документа. Не се ли проявяват двойни стандарти? Нито една страна в ЕС не се е преборила окончателно с корупцията, злоупотребите и цялостното усвояване на еврофондовете", заяви Илияна Йотова от БСП по време на дебата. Единствено тя от българските евродепутати поиска реплика в пленарната зала срещу резолюцията.

Германската християндемократка Ингеборг Гресле, която е координатор на групата на ЕНП в Комисията за бюджетен контрол, каза на пресконференция, че след промените в Закона за Сметната палата е възможен "гръцки сценарий" за България. "Сметната палата трябва да създава доверие във финансовата система на страната. След промените няма доверие. Така България сама отслабва. Основният проблем в Гърция, който породи кризата, бе, че дълги години финансовият министър сам произвеждаше цифрите и ги пращаше в Брюксел", заяви тя, цитирана от БНР.

80
8661
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
80
 Видими 
03 Април 2014 20:05
Натисни тук
03 Април 2014 20:18
Това правителство явно ке падне през 2014 година...
03 Април 2014 20:19
Всички присъствали в залата български евродепутати с изключение на Антония Първанова от НДСВ се обявиха против този текст, въпреки че той няма законодателни последици и не означава, че европарите за България ще секнат, както стана през лятото на 2008 г.

"Няма да спрат парите", коментира пред "Сега" от Брюксел вицепремиерът по еврофондовете Зинаида Златанова.

Нито една страна в ЕС не се е преборила окончателно с корупцията, злоупотребите и цялостното усвояване на еврофондовете", заяви Илияна Йотова от БСП по време на дебата. Единствено тя от българските евродепутати поиска реплика в пленарната зала срещу резолюцията.


Различни хора, различни възпитания, различни реакции.
Значи:
1. Г-жа Антония Първанова от НДСВ, приема че констатацията (и съответно резолюцията) на ЕП за наличието на корупция в страната ни е правилна, и заема принципна, но за съжаление „непопулярна” за повечето Българи позиция. Достойно, но болезнено.
2. Г-жа Зинаида Златанова, настоящ вицепремиер, също приема констатацията, но не заема позиция – нито се съгласява, нито пък възразява. А само констатира най-важното – „Няма да спрат парите”. Недостойно, но прагматично. И дори дипломатично.
3. Г-жа Илияна Йотова, Евродепутат от БСП, заема следната позиция – „На всички маймуни задниците са червени, нашите също”. Тоест, признава че констатацията е правилна, но не я приема, и даже възразява. Единствена. Позиция не само недостойна, не само недипломатична, но и откровенно глупава. Това същество, озовало се по-незнайно какви критерии в Европарламента, е типичен представител на онзи тип индивиди, в които емоционалното доминира над рационалното. В това отношение има само един друг конкурент – дупепатката от същата партия и Зам. Председател на Бълг. Парламент – г-жа Мая Манолова.
03 Април 2014 20:19
Препоръката за спиране на еврофондовете няма законодателни последици, но отправя политическо предупреждение
Заплахите на нашите "европриятели" разбира се нямат нищо общо с намерението на България да извади Южен поток от действието на антиевропейския Трети енергопакет, и заплахите на България да наложи вето над каквито и да било икономически санкции срещу РФ.
03 Април 2014 20:22
И дайте да си го кажем направо - г-жа Първанова не е български евродепутат.
Г-жа Първанова, както и доста от евродепутатите ни, не представляват България в ЕП.
Там, от името на България, те представляват международни финансови групировки, които искат да определят кой да кара влака в Европа.
03 Април 2014 20:24
Нито една страна в ЕС не се е преборила окончателно с корупцията, злоупотребите и цялостното усвояване на еврофондовете", заяви Илияна Йотова от БСП

..заявила червенокосата номенклатурничка и назначила кака си за Шефка на здравната каса(там има парА) и сега пак в челото на листата. Това, че е тъпа и упорита не я оправдава, но за Станишката е повече от достатъчно пак да я лепне след него си в листата - там е парАта, там е истината и там е ЦоЦиализма..
03 Април 2014 20:25
"Леви евродепутати обвиниха колегите си от ГЕРБ, че са внушили на докладчика, германския християндемократ Маркус Пипер да включи този текст за България, за да компрометира правителството на Пламен Орешарски. "

На крива ракета и Космосът й крив!
03 Април 2014 20:53
Тя изрази възмущение, че резолюцията се тълкува като оценка за работата на сегашното правителство, което според нея се опитва да поправи визираното в документа наследство от лошото управление на ГЕРБ.

НЯма. Няма да мръднем напред и като народ и като държава, докато не видим колко жалки са такива съждения...
Спрямо външния свят България е един субект. (!!! НБ! Прочети пак и помисли!)
Прдставителни политици, който се оправдават във външнополитически план с "предното правителство" показват изумителна шизофренна картина за България...
Излиза, че няма български интерес? ...
Сегашните политици един вид го знаят, но предните - не го знаят и са бъркали?
Или са бъркали нарочно?
Много, много унизително, че това са ни политиците!
03 Април 2014 20:55
Просто е абсурдно, че нямаме единен български интерес - нито сме го обсъждали, нито сме го формулирали, той не съществува...
И не е за чудене, че политиците ни навън са смешни и жалки... Те са войници без мисия....
Всички други имат мисия, а нашите нямат...
03 Април 2014 21:10
Извиване на ръце. Въпреки безспорните доказателства, западняците не са напълно убедени в дълбоката и безгранична русофобия на управляващите. Затова ги и наказват.
03 Април 2014 21:13
Още малко ще й се "порадва",
ЕС е на път да смени лексикона, в оценките си за днешното ни "небивало"...
03 Април 2014 21:14
С лицето дъртлеалист не е възможно да имаме общ български интерес. За да бъде интересът ни общ, то той трябва да бъде антибългарски. Без мен.
Лицето дъртреалист не може да подчини моето разбиране за български интерес на неговото.
03 Април 2014 21:16
Европейският парламент препоръча вчера с голямо мнозинство да се спрат европейските фондове за България поради корупция и неспособност да се управляват коректно

03 Април 2014 21:22
hubavetza 03 Април 2014 20:18
Това правителство явно ке падне през 2014 година...

Тц. Бат' Сали от коалиционния партньор каза 2015. А каквото каже коалиционния партньор...
03 Април 2014 21:23
Scandinavian,
За големо съжаление на НПО-таджийте и американските евробюрократи, как да се управлява България решават българските избиратели.
03 Април 2014 21:29
Ми що все друг ви е крив за хала тогава
03 Април 2014 21:29
не е възможно да имаме общ български интерес

а-а, не е вярно.
Е, съждението може да е вярно, ако трябва да измерва през "любовта" към братския съв... руски... митнически союз...
Или интереса на Русия, или интереса на България избираш. КАто видиш някъде да са едни и същи - обади, да се посмеем опрощаващо заедно...
03 Април 2014 21:32
?"Европейският парламент препоръча вчера с голямо мнозинство да се спрат европейските фондове за България поради корупция и неспособност да се управляват коректно."


Какви са мръсни хиени, а като им трябваме за нещо сме хубави, нали?
03 Април 2014 21:36
Айде Орешара и бандата зад него .... ШАХ !
03 Април 2014 21:45
Ми що все друг ви е крив за хала тогава
Воци, аз таквоз нещо не съм твърдял.
Но че брюкселевци и НПО-таджий се мешат в българската политика, без да им пука дали това е добре за българите, мисля че е ясно за всеки.
Не случайно у Големио брат си длъжен да се регистрираш като чуждестранен агент в такива случаи, и да съобщаваш писмено за всяко съприкосновение с американско публично или частно лице не на кой да е, а на ФБР.
03 Април 2014 21:45
"Няма да спрат парите", коментира пред "Сега" от Брюксел вицепремиерът по еврофондовете Зинаида Златанова. Тя изрази възмущение, че резолюцията се тълкува като оценка за работата на сегашното правителство, което според нея се опитва да поправи визираното в документа наследство от лошото управление на ГЕРБ.


Абе ОСТАВКА, бе дебили! Никой не ви ще. Възмущение? Кой ви пита? Искаме си Боко Тъпото сам да си оправя простотиите, които е сторил. Затова червените прашки да се махат и да идват кратунчовците от Тиквения бостан. И Цецко Цървуля да не забравим някъде, че има мисия да довърши Горнооряховските лекари.
03 Април 2014 21:51
Под днешния материал в Горещите неколцина правоверни другарчета се пробваха да ръсят, а тука нито едно...
03 Април 2014 22:02
По повод бисерите на Червенокосата и закръглената да припомним един трагикокомичен случай. Когато през 2008 спряха еврофондовете, бат'Сали-Станишко им се изрепчи така "ааа, не е вярно, че нашето правителство е най-корумпиранoтo - има и по-крадливи от нас". Баш цоциалиста имаше предвид Берлускони, но сепак не го спомена поименно. Ама сега и този тарикатски номер не върви
03 Април 2014 22:57
Отиваме у митническия съюз.
03 Април 2014 23:04
Подобно гласуване, с толкова огромно мнозинство означава едно - нашият имидж( или образ) сред европейците е на корумпирани, неспособни хора.
Изглежда ще заменим италианците в това отношение . И този "образ" ще битува върху нас дълго време. Както например Италия и италианец е символ на мафия , така и ние се превръщаме или вече се превърнахме в символ на корупция , но също и в символ на цигания , липса на ред ...
И нашите политици вместо да си "прехвърлят топката " едни-други, да замълчат , защото всички са виновни и заслужават единствено и само БОЙ.
03 Април 2014 23:17
нашият имидж( или образ) сред европейците е на корумпирани, неспособни хора.

Кофти матрял!
Баце си го каза, ама не го оцениха, наскачаха му.
03 Април 2014 23:28
В тази светлина става ясно, защо всички управляващи в България са такива трътки!
Извиване на ръце където и както може!
Те всички се изредиха да козируват на НАТО и ЕС за украйнската и всякакви други кризи, заеха най-абсурдните позиции към Русия и Украйна и накрая пак България и Румъния да бъдат наказани!
Ама хак да им е, те избраха тези съюзници за целия български народ, без дори да го питат и продължават да си правят каквото те считат за правилно,без да се съобразяват с народната воля!
За такава държава, такова отношение.
03 Април 2014 23:38
Подобно гласуване, с толкова огромно мнозинство означава едно - нашият имидж( или образ) сред европейците е на корумпирани, неспособни хора.


Хм, не можете да отречете, че прилича малко и на "ясен сигнал и силен знак" в смисъл "българи, хайде у таможенния".
04 Април 2014 00:03
@Посейдон
рабирам какво искаш да кажеш (без да го разбирам реално), но не мисля, че точно това искаш да кажеш .
По скоро си мисля друго - едно общество, за да бъде такова като "европейското" - трябва да има външен враг , силно ядро и парии - които да обират негативите на ядрото. В нашето общество - ЕС, ядрото са бившия Бенелюкс + централно европейските държави + Испания, Италия и Гърция и прочеее , париите бяхме и все още сме - ние( България) и Румъния , но най-вече само ние , а врагът е разбира се Русия .
И това няма отношение към хората които ни управляват, даже за европейците е по-добре да ни управлявата глупаци. Защото ние трябва да сме лошия пример.

04 Април 2014 00:26
О, noob, далеч съм от мисълта, че са го казали умишлено в този смисъл. Но, без да се усещат, посланието им съдържа и този смисъл.

А преценката ти за ЕС в този му вид споделям на 100%.

Но не си дават сметка за възможните странични ефекти на лекарството, което са избрали и препоръчват за България. Нормално е в един ден да дойде точката на "писна ми и чао". Разчитат, че ние нямаме политици за това. Но това е само моментна снимка, просто най-актуалната. След нея следват други, всяка по-актуална от предишните. Еволюция. Понякога революция.
04 Април 2014 00:34
O. Златен шанс да се присъединим към Крим Съветский.
04 Април 2014 00:39
даже за европейците е по-добре да ни управлявата глупаци. Защото ние трябва да сме лошия пример.


Май си прав. Сещам се колко настървено шефовете на енепето хвалеха Боко. По едно време даже заплашиха останалите десни че ще ги отлъчат ако не уважават достатъчно Боко.
04 Април 2014 00:49
O. Златен шанс да се присъединим към Крим Съветский.


Това са твои думи.

Моите са: В ЕС не се усещат, че заради вътрешно-политически трикове да си подливат вода едни на други на европейско ниво могат да стимулират антиевропейски настроения у нас. Особено в сегашната външно-политическа ситуация.

Леви евродепутати обвиниха колегите си от ГЕРБ, че са внушили на докладчика, германския християндемократ Маркус Пипер да включи този текст за България, за да компрометира правителството на Пламен Орешарски. Затова според тях той се позовава на документ от 2014 г., макар че резолюцията се отнася само до бюджета през 2012 г., когато у нас бе на власт правителството на Бойко Борисов.
04 Април 2014 02:23
Коментари, коментари! Най-различни и разнопосочни. Но, най-важния го няма още. На Боко Тъпото! Чакам го с нетърпение. Още повече, че доклада визира част неговият период на управление.
04 Април 2014 07:38
Ами вярно е ,че в България има корупция,но вероятно и в другите европейски държави има.Ние получаваме от Европа сигурно по-малко средства ,отколко даваме като членски внос,просто ако се наложи такава санкция,България няма да се защити и нито една друга европейска държава няма да се застъпи за нас.
04 Април 2014 07:39
На заседание на бюджетната комисия евродепутатката от ГЕРБ Моника Панайотова предпочете да гласува с ЕНП, вместо като българка да се възпротиви на елементарната политически манипулация. Тъжно е, когато избереш политическото си живуркане пред достойнството си на български представител в ЕП.

Е продължавайте да пращате продажници, които заради тесни партийни интереси продават България.
Но това отношение, което е конюнктурно, разкрива и друга ситуация в Европа. Единствено левите партии са искрен и последователен приятел на България. Те са последна преграда срещу двойните стандарти на ЕНП, които лъсват по време на избори.
Ей това не го вярвам много, защото и левите партии са на един акъл с десните. Явно с Европейския съюз няма да мелиме. Да се огледаме на другаде.
04 Април 2014 07:47
за Пойседо и noob Но има и нещо друго. Отношението на Запада към Русия напомня това след октомврийската революция, когато СССР беше обграден с врагове. Това стимулира развитието на социализма. Сега, обаче условията са други. Латинска Америка е натопорчена срещу САЩ, същото важи и за арабските държави. Спирайки военното сътрудничествьо с Русия тя заплашва да разположи ракети в Латинска Америка, може и в Иран и Северна Корея. Въобще предстоят феерични събития. А наложи ли икономически санкции Русия одма ще смени валутата, с която продава енергоносителите и това ще удари яко долара и от там икономиката на САЩ.
04 Април 2014 07:51
Кофти матрял!
Баце си го каза, ама не го оцениха, наскачаха му.
Твойто Баце за власт е готов всякакви мръсотии да прави на страната. Човек, който е бил БКП партиец, с асега плюе БКП, от такъв какво можеш да очакваш. Безпринципен, така ще оплюе и България, само да може да хване властта.
04 Април 2014 07:55
А наложи ли икономически санкции Русия одма ще смени валутата, с която продава енергоносителите ....

Монголски тугрици например.
04 Април 2014 07:57
Г-жа Илияна Йотова, Евродепутат от БСП, заема следната позиция – „На всички маймуни задниците са червени, нашите също”. Тоест, признава че констатацията е правилна, но не я приема, и даже възразява. Единствена. Позиция не само недостойна, не само недипломатична, но и откровенно глупава. Това същество, озовало се по-незнайно какви критерии в Европарламента, е типичен представител на онзи тип индивиди, в които емоционалното доминира над рационалното. В това отношение има само един друг конкурент – дупепатката от същата партия и Зам. Председател на Бълг. Парламент – г-жа Мая Манолова.
Позицията на Йотова е точна, защото се знае, че ред западни държави, като Италия, Испания, да не говорим за Гърция слоупотребяваха с тези пари и продължават да злоупотребяват. Няма нищо недостойно в позицията на Йотова, а при такава явна ддискриминация няма нужда от някаква си дипломатичност. Вече е време на Западните държави ясно да им се кажце, че ние не сме подлоги и изтривалки за техните неудачи, една от най-големите финансовата криза, която се развихри поради тяхна вина.
04 Април 2014 07:58
Хората от Европа пишман станаха дето ни взеха.Та те такова чудо никога в историята си не са виждали- корумпирани типове, лъжчи, убийци и всичко което може да ти мине пред ум в тая посока, да се разкарват безнаказано, представяте ли си- да бъдат избирани за депутати и т.н и т.н.Такова чудо може да стане само в страната от четвъртия свят- България.Хора мили, братя българи, не мага да проумея една нещо, а съм ходил 20 години на училище- не е възможно теоретически за 25 години да не направиш една крачка напред, а практически да върнеш страната си на ниво 1951, 2 ,3 година.Това показва колко милеят управляващити през тия 25 години за нас, народа, така наречения суверен.Някой от писачите да ми подскаже, какво добро, нещо хубаво е направено за средно- статистическия българин през така наречения преход.Моля ви помогнете ми, може и аз нещо да съм пропуснал.
04 Април 2014 07:59
Монголски тугрици например.
На баба ти хвърчилото. Могат да минат на евро, което яко ще удари доларът. А се знае, че в БРИК се готви въвеждането на тяхна валута.
04 Април 2014 08:02
Хората от Европа пишман станаха дето ни взеха.Та те такова чудо никога в историята си не са виждали- корумпирани типове, лъжчи, убийци и всичко което може да ти мине пред ум в тая посока, да се разкарват безнаказано, представяте ли си- да бъдат избирани за депутати и т.н и т.н.
Айде бе не са виждали. Ами тази криза нали дойде от финансовите кръгове, които яко крадяха. А за убийства не ми говори. Ката месец от САЩ се чуват новини за масови убийства. Май скоро пак имаше. Ние в тези неща от тях се заразихме. Затова се върнахме на ниво 1951г.
04 Април 2014 08:07
Някой от писачите да ми подскаже, какво добро, нещо хубаво е направено за средно- статистическия българин през така наречения преход.Моля ви помогнете ми, може и аз нещо да съм пропуснал.
Е кой да го направи. Нали искахте капитализъм, икономиката е в частни ръце. Ти чул ли си капиталист да мисли за средния българин. Той мисли за собствения си джоб. Затова като им раздадоха промишлеността те продадоха машините затвориха заводите, осигуриха до 9-то коляно рода и икономиката приключи. А сега всеки иска от Правителството, ама при капитализма то не ръководи икономиката. Нали един премиер-педерунгел каза, че държавата била лош стопанин, що сега искате всички от държавата.
04 Април 2014 08:09
Могат да минат на евро, което яко ще удари доларът.

Нали ЕС също бяха от лошите???? (хвърчилото било на леля ти)
п.с. Няколко урока по правопис няма да ти навредят
04 Април 2014 08:23
На заседание на бюджетната комисия евродепутатката от ГЕРБ Моника Панайотова предпочете да гласува с ЕНП, вместо като българка да се възпротиви на елементарната политически манипулация. Тъжно е, когато избереш политическото си живуркане пред достойнството си на български представител в ЕП.

Е продължавайте да пращате продажници, които заради тесни партийни интереси продават България.


Няма, спокойно. Ще изпратим Пеевски. Неговите интереси са широки.
04 Април 2014 08:28
Могат да минат на евро, което яко ще удари доларът.


що пък евро? златото е доказало дълговечността си платежно средство
04 Април 2014 08:37
Последно - диаманти?
04 Април 2014 08:58
при диамантите има субективен елемент - има петънце, няма петънце... златото си е злато, хеле пък инвестиционното. колко му е русия да продава в злато /тройунцията си се знае спрямо отделните валути колко е, ей го за днес например е 1828.88 лв/, пък ако иска - и да купува в злато. отделно вътре в страната може да си се върти някаква рубла.

и всеки клиент си смята дали през долара да превърти покупката на злато или през собствената си валута
04 Април 2014 08:59
Мдаааа, днес в една електронна медия - http://pik.bg/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE-200-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-news165177.html

Ми, нищо чудно, че ни заплашват, да се стреснем, ама надали. Толкова дълбоко е вкоренено в народопсихологията, че властта е начин да си оправиш финансовото положение поне до 2-ро, ако не и до 9-то коляно, че и приятелския кръг... Цацата да обърне внимание поне на тези проекти и конфликта на интереси. Става въпрос и за това, че органът който одобрява проектите, после е и проверяващ. Няма разделяне на функции, няма независим орган за контрол. Масово се ширят и подкупите, прикрити под формата на консултантски услуги по кандидатстването, а собственици на консултантските фирми са роднини и приятели на хората в органите по одобрение на проектите. И това не е от сега, отдавна е, моите наблюдения са още от 2010-2011г.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД