:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 396,285,836
Активни 144
Страници 24,645
За един ден 1,302,066

Неслучайни бизнесмени са купили скъпи коли с пари от селската програма

Кадри, свързани с ГЕРБ и ДПС, са изхарчили 3.3. млн. лв., които ЕК отказа да възстанови и те остават за сметка на данъкоплатците
Наскоро от Брюксел заявиха, че средства за луксозни автомобили няма да бъдат възстановявани. Досега обаче са купени 15 скъпи возила за над 3 млн. лв., които остават за сметка на българските данъкоплатци.
Неслучайни бизнесмени са взели пари за закупуване на луксозни автомобили по програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Одобрение за скандалния разход от 3.3 млн. лв. са получили 15 фирми. В повечето случаи те са собственост на свързани с политиката лица. Похарчените за скъпи джипове и коли суми, които би следвало да се инвестират в развитие на микропредприятия или неземеделски дейности в селата, няма да бъдат признати като разход от ЕС и ще останат за сметка на държавния бюджет.

Това показа проверка на "Сега" по поискана от Държавен фонд "Земеделие" справка за фирмите, получили пари за луксозни автомобили, от 2010 до края на 2012 г. От фонда отказаха да посочат компаниите, но обявиха точния размер на субсидиите по одобрени проекти, при които са допуснати такива харчове. Сумите са с точност до стотинка и последваща справка в регистрите на ДФЗ позволява разкриването на получателите.

Сред най-любопитните имена в списъка с фирми, получили пари за скъпи коли, е регистрираната в Етрополе "Болкан Хорсис". Тя е спечелила проект на стойност 289 795.8 лв. за закупуване на коне и оборудване за конен туризъм. С парите за коне е купен и мощен автомобил. "Болкан Хорсис" е свързана индиректно с бившия депутат Емил Димитров, напуснал ГЕРБ след скандал. До 2008 г. фирмата е била собственост на брата на Емил - Станко Димитров, а впоследствие е прехвърлена на Кристина Савова. Кристина на свой ред е свързано лице (била е съсобственичка до 2008 г.) с фирмата "Алианс Консулт София", която е взела други 391 160 лв. от ПРСР за изграждане на хотел за селски туризъм.

Пари от селската програма са получили и други фирми, свързани с фамилията на Димитров. Фирмата на брат му Станко "Месокомбинат Етрополе" е спечелила 435 798 лв. за преустройство на сграда в цех за месо. 388 386 лв. пък е получила фирма "Агрофутър" на Венцислав Велев, който на свой ред е имал общ бизнес с фамилията в областта на дърводобива.

С ГЕРБ са свързани и други имена в списъка от 15 фирми на ДФЗ. Шанс да се сдобие с луксозно возило е получил кандидатът за общински съветник на ГЕРБ в Неделино (избори 2007) Емил Костов. Фирмата му "Елит Емил Костов" е получила 154 196 лв. за изграждане на фитнес и спа център към къща за гости в Неделино, като в сметката е включен и разход за скъп автомобил. Костов е взел и втори договор по ПРСР - този път като директор на фондация "Център за устойчиво развитие на община Неделино". Фондацията е получила 205 320 лв. за проект за професионално обучение по селската програма.

Сред неуспелите на изборите, но успели пред ПРСР е и кандидатът за съветник на ГЕРБ за община Димово (избори 2007) Александър Александров. През фирмата си "Агроблок Александър Александров" той е получил 345 454.2 лв. за преустройство на почивна станция в хотел за селски туризъм, като в сметката е включена и скъпа кола. Александров също има втори проект по ПРСР - взел други 189 178 лв. за купуване на земеделска техника.

В списъка на получилите пари за автомобили има и други интересни имена. Сред тях е настоящият кмет (от 2011 г.) на врачанското с. Хайредин Тодор Алексиев, издигнат с подкрепата на ДПС от местна коалиция. В края на 2010 г. той е получил от ПРСР 95 096.4 лв. за преустройство на кафе-аперитив през фирма "Анто - Тодор Алексиев - Емил Алексиев", включително купуване на автомобил. Тази фирма е приемник на фирма "Анто Тодор Алексиев" и от 2012 г. се управлява от брата на кмета - Емил. Тя на свой ред е взела 633 403.1 лв. по мярка 121 за закупуване на земеделска техника. Емил Алексиев също е бил изкушен от политиката и се е явявал на парламентарните избори през 2009 г. с листата на ДПС. Той е бил и съсобственик на фирма "Манастирище 2000", получила впоследствие 685 649 лв. за закупуване на земеделска техника по селската програма.

Свързани лица има и при друга фирма, получила пари за луксозен автомобил - "Граунд 1". "Граунд 1" е получила 279 979 лв. за организиране на планински туризъм, като с част от тези пари е купила и скъпа кола. Фирмата е регистрирана в пловдивското с. Войсил. На същия адрес със същия телефон за контакт е регистрирана и фирма "Соловат". Тя е взела 391 160 лв. за изграждане на фотоволтаична централа по друга мярка на селската програма.

Неслучайно име изскача и зад фирмата "Извор 11", също получила пари за скъпа кола. Дружеството е взело 220 708.6 лв. за изграждане на къща за селски туризъм в Правец. Собственикът на "Извор 11" Георги Георгиев е близък на небезизвестния бизнесмен Спас Русев, свързан с НДСВ. Двамата са в управата на фирма "Клевър Медиа".

МОДА

Наред с купуването на скъпи коли на мода сред фирмите, инвестирали в развитие на неземеделски дейности в селските райони по мярка 312, е и изграждането на фотоволтаични централи. На фотоволтаиците е посветен всеки трети проект, финансиран по тази мярка. 121 от общо 319 одобрени проекта по нея са за изграждане на такива мощности. Те са изконсумирали над 43 млн. лв. при обща стойност на одобрените проекти от 106 млн. лв. При фирмите, изграждали фотоволтаици, също има интересни имена и дублирания. Сред тях са свързаните фирми "Соларен" и "Соларен 2". Те са получили по 391 160 лв. за изграждане на два фотоволтаични парка в съседни ниви в района на Ихтиман. Фирмите са регистрирани на един и същ адрес и телефон в Ихтиман и са собственост на Марио Володиев Захаринов и Любомир Володиев Захаринов. Любомир е редом до сина на Ахмед Доган - Демир, в управата на сдружение "Младежки център-Изгрев".

САНКЦИЯ

Общата стойност на субсидията в програмата, отделена за транспортни средства, е 4 млн. лв., съобщиха от ДФЗ. 3.3 млн. отиват за скъпите коли, които ЕК отказва да признае като разход. Сред скъпите коли има "Рейндж роувър", "Мерцедес", "Вранглер". От отговора на ДФЗ става ясно, че към началото на април от тези 3.3 млн. лв. са разплатени само 340 000 лв. Но другите фигурират в заявките. Европейската комисия категорично отказа да превежда пари за купуване на скъпи коли, яхти, джипове и вертолети, защото подобни разходи "не отговарят на приоритетите на програмата". Така България няма да получи и едно евро от евробюджета за тях. Това означава, че въпросните 3.3 млн. лева остават за сметка на българския бюджет, обясни зам.-министърът на земеделието Явор Гечев. Проблемните проекти са по мярка 311 и 312 от селската програма. Преди време агенция БГНЕС съобщи, че след като са били одобрени проекти за 14 луксозни возила, желанието на бенефициентите да се сдобият със скъпа транспортна техника ударно е нараснало. Така в мандата на служебния кабинет "Райков" са постъпили десетки нови искания за одобряване на подобни разходи. Според БГНЕС по общо 348 постъпили проекта е заложено закупуването на 1753 превозни средства, включително 19 суперлуксозни коли, яхти, хеликоптери и самолети. Сред заявките са фигурирали яхта "Бенету ошеанис 45" с пет каюти на сума 653 722.49 лева , хеликоптер Robinson R 44 Raven I, ветроходна яхта HANSE 445 за 559 367.38 лева и др. Тези желания не са удовлетворени.
51
15831
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
51
 Видими 
06 Май 2014 19:19
Сега отпусналите кредитите да възстановят парите от собствените си джобове - вярно, че е "трудно" да се прочете в проекта, че ще се купуват скъпи автомобили - но да се отпускат и пари - това вече е вопиюща наглост...
06 Май 2014 19:24
hubavetza 06 Май 2014 19:19,
06 Май 2014 19:26
Поредната ГЕРБ далавера! Правителство на злоупотребите и беззакониията. И пак се натискат за власт гадовете, комунистически. И пак имат поредните лумпенизирани, облагодетелствувани и болшевизирани поддръжници.
06 Май 2014 19:36
Ааа, очаквах вугито да подскочи като че ли са го... настъпили...
Не се излъгах.
06 Май 2014 19:41
Тая далаверка я знам от преди година и нещо
На тези дето ГЕРП им отряза мераците да реализират подобна измама могат да почерпят, а другите да връщат до стотинка
06 Май 2014 19:49
Ловкия06 Май 2014 19:36

Ааа, очаквах вугито да подскочи като че ли са го... настъпили...
Не се излъгах.


Ти от такива новини не подскачаш ли?
06 Май 2014 20:12
Ловък, нали е ясно, че аз, ти, вугито и останалите форумни и извънфорумни балъци СЕГА плащаме джиповете на тия гяволета?
06 Май 2014 20:44
Много интересно как всички тук плюят само ГЕРБ (не че ги защитавам, естествено!)! А подзаглавието е:

Кадри, свързани с ГЕРБ и ДПС, са изхарчили 3.3. млн. лв.,
06 Май 2014 20:50
Много интересно как всички тук плюят само ГЕРБ (не че ги защитавам, естествено!)! А подзаглавието е:

Кадри, свързани с ГЕРБ и ДПС, са изхарчили 3.3. млн. лв.,Е, има си хас другарчетата да подскочат със същия хъс, с който го правят заради гадните гербари...
За партньора, коалиционен и в живота, или добро, или млък.
Интересно по времето на тройната кои глигани са си купували джипове, сигурно пак гербари...
06 Май 2014 20:54
Айде, хаирлия да е .
Таз година джип, догодина - яхта и хотел.
Каскет вам, каскет !
Друга управия няма за такива .
06 Май 2014 21:01
Стайнбек,може и да си писател,но за читател не ставаш.
Критикуват герп,щото тия "разходи" са подписани по влеме на тяхното управление.
Получателите може и да са от герп,ДПС или аполитични,но не е луд който взема зелката,важно е кой му е дава.
06 Май 2014 21:02
Ето Отворено писмо, което писах през 2012, до Министъра на еврофондовете и сегашен кандидат евродепутат Томислав Дончев.
Обърнете внимание на името на фирмата, която беше уредена да спечели 2 обществени поръчки в община Сливница (ГЕРБ) (болднал съм името, на който не му се чете целия текст)
Познайте и дали имаше някаква реакция, от която и да било от изброените институции!
Като консултант по еврофондовете, ще ви кажа нещо което усвоих за 13 години - не повече от 10-15 % от средствата от ЕС отиват по предназначение. При това "жълтите стотинки". Останалото се краде от тези, които са на власт в момента.

ОТВОРЕНО ПИСМО

До: Министъра по управление на средствата от Европейския съюз
Копие до: Министерство на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие”, Комисия за защита на конкуренцията, Агенция за обществени поръчки, БОРКОР, Агенция за финансов надзор, БТВ, БНТ, НТВ, БНР, Дарик Радио


Уважаеми господин Министър Дончев,

Пиша Ви по повод на това, как в определени общини се използват „вратички” в Закона за обществени поръчки, за да се злоупотребява със средства от европейските програми.

Конкретно става въпрос за община Сливница и случаят е следният:
На 23 май 2012 община Сливница публикува две покани за консултантски услуги – „Консултантски услуги, свързани с подготовка на заявление за кандидатстване по Мярка 321- проектно предлoжение за изграждане на Спортна зала към Спортен комплекс "Сливнишки герой" (ID № в АОП: 9002179) и „Консултантски услуги, свързани с подготовка на заявление за кандидатстване по Мярка 321-проектно предложение за Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа” (ID № в АОП: 9002176). В случая макар да няма формално нарушение, е притеснително, до колко възложителят действително иска да събере максимален брой оферти, тъй като срокът на поканата е 7 (седем)дни, от които 4 (четири) са почивни.

Междувременно, докато конкурсът вече тече, на 28 май 2012 (два дни преди крайния срок) кметът на община Сливница, г-н Стоилков, със своя заповед 66-00-162 утвърждава „ВЪТРЕШНИ правила на Община Сливница за възлагане на обществени поръчки”. На тези правила по никакъв начин не е дадена публичност и потенциалните участници нямат достъп до тях.

Абсурдно е как кметът на община с вътрешни правила може не само въвежда, но и да залага формулировки, които да позволяват различното третиране на кандидатите - на субективен принцип.
Ето какво гласи чл. 48 от вътрешните правила (пълния текст в приложението):
„Когато офертата на участник съдържа предложение с числово изражение, което подлежи на оценяване и е с повече от 20 на сто по-благоприятно от средната стойност на предложенията на останалите участници по същия показател за оценка, работната група , съставена от длъжностните лица по чл. 45, може да изиска от него подробна писмена обосновка ……… при спазването на условията по чл. 70 от ЗОП.”

От този текст е видно, че се позволява на работната група безпринципно и диференцирано да третира участниците, което тя и прави в конкретния случай (моля вижте приложения Протокол от „Избор на консултант във връзка с подготовка на заявление за кандидатстване по Мярка 321, с проект за Спортна зала към Спортен комплекс "Сливнишки герой)".
МОЛЯ, обърнете специално внимание, че този текст влиза в противоречие с Закона за обществените поръчки! В чл. 48 на вътрешните правила, одобрени от кмета на община Сливница е записано „МОЖЕ”, а в чл. 70 от ЗОП е записано „ТРЯБВА”, т.е. в от общината залагат диапозитивен режим, а в закона той е императивен, което е правен абсурд!

От протокола на работната група е видно, че на основание чл. 48 от вътрешните правила на всички участници са поискани допълнителни разяснения. Изключение прави единствено спечелилия участник Алианс Консулт София ЕООД. Въпреки, че е подал идентична на ........................... ЕООД оферта, в частта „срок за отложено плащане”.

След установяване на тези двойни стандарти прилагани от работната група по избора, ........................... ЕООД незабавно уведоми кмета г-н Стоилков с жалба относно действията на неговите служители.

За моя огромна изненада и с огромно съжаление, трябва да отбележа, че въпреки, признанията за допуснати и други нередности в процедурата, кметът на Сливница, г-н Стоилков, в свое официално писмо, не просто отказва да прекрати опорочения конкурс, но си позволява да отправя неоснователни заплахи спрямо участниците подали сигнал до него! (моля вижте в приложението писмо 08-00-524/09.07.2012 )

Както е видно от приложеното копие от Вътрешните правила, както и от обясненията на Кмета на община Сливница, това не е случайна грешка, а съзнателно заложен текст с цел дискриминация на участниците.

Следващият момент, който буди недоумение е начинът на информиране на кандидатите:
В един и същи ден са изпратени по електронната поща две писма с почти идентична тема „избор на консултант” (без уточняване на конкретната процедура), но с различно съдържание - 1-то с искане за допълнителна информация по процедура „Спортна зала към Спортен комплекс "Сливнишки герой"и 2-ро с информация за прекратяване на процедурата за „Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа”.
Служителят, който се е обадил по телефона за потвърждение се е поинтересувал дали участникът е получил „писмото”, без да уточнява, че става въпрос за две писма. Към момента на обаждането, служителят от ........................... ,а както разбрахме по късно и друг участник, са получили само писмото за прекратяване на процедурата за „Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа” и са потвърдили именно неговото получаване, а не на писмото за допълнителна информация за „Спортна зала към Спортен комплекс "Сливнишки герой"
За щастие в ........................... грешката бе открита след 2 дни и успяхме да подготвим съответните обяснения за разлика от другия участник, който заради заблудата, не е подал необходимите обяснения и на това основание е бил отстранен, както е видно от протокола.

Друг момент, който не може да не буди учудване, е фактът, че спечелилата фирма - „Алианс Консулт СОФИЯ” ЕООД всъщност е регистрирана в хотелска стая в гр. Етрополе!
Освен, че тази компания не е известна в средите на фирмите, които се занимават с подобни услуги, информация за нея по никакъв начин не може да бъде открита в Интернет, т.е. дори няма сайт.
Като консултанти с дългогодишен стаж, за нас буди недоумение, как неизвестна фирма може да се извършва консултантски услуги по еврофинансиране от хотелска стая?!


Независимо от описаните по горе съмнителни практики в община Сливница, ние решихме да участваме и в конкурс за „Консултантски услуги, свързани с подготовка на заявление за кандидатстване по Мярка 321-проектно предложение за "Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа: SFO3642 с. Алдомировци – с. Извор -с.Бахалин, SFO3642 с. Алдомировци – с. Братушково, SFO3642 с. Алдомировци – с. Радуловци” с краен срок за подаване на офертите 29.06.2012 като към днешна дата (17.07.2012), въпреки отправените официални запитвания, не сме получили никаква информация за развитието на този конкурс, което поражда в нас още повече съмнения.


В заключение, въпреки че повечето действия на представителите на община Сливница да не са незаконни, в своята обща съвкупност фактите не могат да не породят изключително сериозни съмнения за обективността на провежданите конкурси за възлагане на обществени поръчки, финансирани от еврофондовете:
1. Обявяване на поръчка с кратък срок на валидност непосредствено преди продължителен период на национални празници.
2. Въвеждане на нови правила за избор по време на течаща процедура.
3. Тенденциозно съставени правила, които позволяват на работната група по избора да третира по различен начин едни и същи казуси.
4. Приемане на вътрешни правила, които противоречат на ЗОП.
5. Липса на публичност при приемането на правила, които променят характера на изискванията заложени в Закона за обществените поръчки.
6. Диференцирано и безпринципно третиране на участниците в конкурса.
7. Странният и подвеждащ начин на информиране на участниците в конкурса.
8. Непредоставянето (без специално поискване) от страна на община Сливница на резултатите от провежданите конкурси.
9. Отказът на кмета на община Сливница, да прекрати процедура с толкова явни нарушения и в същото време опитът за сплашване на участниците в конкурса, които са подали сигнала за нередностите.
10. Странното място (хотелска стая) на регистрация на спечелилата фирма.
11. Продължаващи опити за укриване на информация за организирани от община Сливница конкурси.


Уважаеми господин министър, надявам се с дадената Ви от закона власт, да вземете мерки за прекратяване на подобни практики, които пораждат сериозни съмнения в това как се усвояват средствата по еврофондовете в България.


София С най-добри пожелания:
17.07.2012 ……………………
Управител
........................... ЕООД06 Май 2014 21:04
Ловкия,
Вдигам ги не за мнението ти,а за това че ти "плащаш" придобивките на герберите,а аз-НЕ!

П.П.
Ако случайно и ти си направил далаверата,тогава ще ги махна.
06 Май 2014 21:09
Не мога да разбера, но, за да работят в министерствата, служителите трябва да имат управленски способности, трябва да могат да се оправят в критични ситуации... Как и с какъв акъл са отпуснали средства за закупуването на луксозни автомобили... Тези служители трябва да бъдат уволнени!!!
06 Май 2014 21:30
Дописката е досущ, "продуктово позиционирана"...
Липсват подробности за характера на проектите, както и за "скъпото" на автомобилите...
Кучето ми не долюбва инфо от недомлъвки...

ogo от 06 Май 2014 21:02, ,
В този случай, спамиш,
бирата от канелката на дописката е по-друга...
06 Май 2014 21:32
beagle 06 Май 2014 21:30
Не си чел внимателно.
От фонда отказаха да посочат компаниите, но обявиха точния размер на субсидиите по одобрени проекти, при които са допуснати такива харчове.

Аз пак се учудвам, че са дали на СЕГА и тази информация.
Обикновено отминават всякакви писма адресирани до тях, с пълно мълчание.
06 Май 2014 21:45
Що не погледнете на съборите на земеделските производители с какви автомобили пристигат? Всичко се знае, ама нали идат избори - да оплюем Другарчето...
06 Май 2014 21:57
Получателите може и да са от герп,ДПС или аполитични,но не е луд който взема зелката,важно е кой му е дава.
Да бе, те – ДПС-то са невинни душици. Все им дават, пък те не искат, но понеже ги молят – вземат!
06 Май 2014 22:20
Ако случайно и ти си направил далаверата,тогава ще ги махна.

Не, не ги махай, неслучайно и аз направих далавера, карам пикап Кадилак Ескалейд, хода си на риболов с него.
06 Май 2014 22:45
Има май и такава европрограма,нещо за рибите и риболова.
Честито на рибоЛовците.Аз съм от рибите .
06 Май 2014 22:57
Това- кражбите по "Оперативните програми " , си стана национален спорт.
За всекиго- по нещо.
А оперативна програма - "Народен съд " , дали ще има за такива ?
06 Май 2014 22:58
А оперативна програма - "Народен съд " , дали ще има за такива ?


Демократите са против
06 Май 2014 23:01
Стига бе, пич, при всяка власт е така, който може, бърка в меда.
Колко мислиш джипа, яхти, въртолети и летящи чинии се закупиха само от майор Емел Хептен, в култовото й МДПБАК?
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=40101&format=print&edition_id=666 target=_blank id=url>Натисни тук
06 Май 2014 23:03
Колко мислиш джипа, яхти, въртолети и летящи чинии се закупиха само от майор Емел Хептен, в култовото й МДПБАК?


Абе твоите хора нали щяха да съдят Емел, тази алчна депесарска свинкя
06 Май 2014 23:09
"Моите хора" щяха да осъдят тая пача толкова, колкото твоите хора осъдиха оная другата пача - Масларката.
06 Май 2014 23:11
колкото твоите хора осъдиха оная другата пача - Масларката.


Тука има някво противоречие - моите хора са едни и същи с тези на Емилия
06 Май 2014 23:18
Тука има някво противоречие - моите хора са едни и същи с тези на Емилия

Няма противоречие, твоите хора са приятелите на Красьо Черничкия, всичко е точно, същите тулупи щяха да съдят и кака ти Емел.
06 Май 2014 23:24
Няма противоречие, твоите хора са приятелите на Красьо Черничкия, всичко е точно, същите тулупи щяха да съдят и кака ти Емел.


Протежето на ГЕРБ за конституционен съдия оправдало Красьо Черния

Гроздан Илиев, предложен от ГЕРБ за конституционен съдия, е оправдал Красьо Черничкия за лъжесвидетелстване. Това е едно от последните дела, които той е гледал като председател на ВКС. Негови колеги разказват, че той често оправдавал подсъдимите заради липса на доказателства. Илиев е магистрат във Върховния касационен съд и негов заместник-председател. Управляващите издигат неговата кандидатура след огромните скандали с Венета Марковска и Галя Гугушева, които се оттеглиха.
Красьо Черничкия беше даден на съд, защото излъгал пред прокуратурата, че не познава магистрати, за които е лобирал да се издигат в съдебната система. Оправдан е от районния и градския съд, а последната възможност да понесе отговорност бе при разглеждането на делото във ВКС. Там обаче председателят на състава Гроздан Илиев излиза с решение в края на миналата година, че той окончателно е невинен.
Друго дело, което Гроздан Илиев решава в полза на подсъдим, е това на Йордан Лечков за подкуп от 5 хиляди лева, разказват магистрати от Съдебната палата. Това обаче не е всичко. Илиев окончателно оневинява и братята Евгени и Емил Милеви, известни като „Крокодилите“. През 90-те те извършват серия от въоражени грабежи по магистралите, единият от тях дълго време се укрива в чужбина.
Гроздан Илиев е оправдал и вечния прокурорски свидетел Димитър Вучев-Демби за стрелбата по Илиян Варсанов заради разпределение на пазара на наркотици. Запознати изтъкват, че това е една от най-големите му заслуги към управляващите, защото Демби отдавна е ползван за свидетел по знакови дела и тази оправдателна присъда е част от сделката с него да помага с лъжи по време на разследвания.

06 Май 2014 23:44
Конграчулейшънс, кръстиха и яхта на Баце - Бенету Ошеанис. Предполагам името е на езика на команчите тиквопоклоници.
06 Май 2014 23:48
Това другарчетата сте голяма работа, при вас всичко започва през 2009-та година и с всички, предложени от ГЕРБ...
А за оправдателните присъди питай кака ти Денеб, ще останеш неприятно изненадан.
Или пък няма.
06 Май 2014 23:53
А за оправдателните присъди питай кака ти Денеб, ще останеш неприятно изненадан.


Значи оправдателните присъди важат и за Масларката, а не само за Красьо
07 Май 2014 00:11
БСП - ДПС - ГЕРБ - вечна дружба!
07 Май 2014 01:58
Kви бизнесмени са тия, бе. Бизнесменът влага пари в производството, в някакво начинание, а не си харчи парите за глупости -- коли. Тия не са бизнесмени, а комплексари, имащи някаква вътрешна необходимост да си придават важност и значимост, перчейки се с лъскави коли.
Детска градина, по-точна дума не мога да намеря ...
07 Май 2014 08:16
Не виждам какво толкова се джафкате на ГЕРБ-БКП-ДПС. Схемата я разработиха по времето на кабинета на Съсела и оттогава се ползва от всички. Честито.

Kви бизнесмени са тия, бе.


Тия са в най-сладкия бизнес - от хазната, та право в джоба. Коя хазна не им е проблем.
07 Май 2014 08:47
Мафията е била почти напълно ликвидирана в Италия от фашисткия режим на Мусолини. В нито една социалистическа държава нямаше мафия! В Германия и държави със силно развити граждански общества никога не е имало мафия. За да се отървем от мафията трябват извънредни мерки и извънредни закони. Мафията е самоунищожаващо се, самоизяждащо се животно, защото самите мафиоти и техните семейства не са пощадени от мафиотските бизнеси: наркотици, проституция , бързи кредити, хазарт, лесни печалби от фалшиви търгове и мафиотско разпределение на обществени поръчки. България за съжаление е почти умряла. Огромни територии от страната ни са почти напълно обезлюдени: пусти села с изтърбушени къщи, пусти пътища и ниви (сега обработваемата земя е под формата на огромни латифундии), грозно изглеждащи, занемарени провинциални градове!
07 Май 2014 09:00
В социалистическите държави мафията беше законно на власт.
Пост-социалистически, пак приличаме най-много на братушките:

http://dyadka-valerka.livejournal.com/5854.html

07 Май 2014 09:43
На тортата за рождения ден на директора на завода "Лада" три пъти ѝ сменяли свещите.

07 Май 2014 10:09
Всуе се морите!! Няма как да разивате западнали селски райони без транспортни средстава с висока проходимост!!!
То за да движиш по улиците на квартал Изток в София също е добре да си с по "височки" гуми, та камо ли на село......
07 Май 2014 10:16
И парите на ЕК пак са от данъкоплатците!
07 Май 2014 10:55
simo 07 Май 2014 09:00
В социалистическите държави мафията беше законно на власт.
Пост-социалистически, пак приличаме най-много на братушките:


Мнения всякакви има.
Проф. Кръстьо Петков: В България триумфира олигархията, създадена при управлението на Костов

Натисни тук
07 Май 2014 10:58
"Неслучайни бизнесмени са купили скъпи коли с пари от селската програма"...? Ами "неслучайни" ще са няма да са случайни - като мене и Ловкият я...! Аз знам една истина - "не е луд тоя дето изажда баницата,а тоя дето му я дава"! Има ли някакъв,дори и малък,пробив във правилата,балканският гений веднага го намира,а някой във властта му помага(срещу комисионна) да "удари кьоравото". Манталитет е това,не е шега работа. И няма защо да се караме,тук у форумо,дали нашите или вашите са взели повече или по малко - това е неизлечима балканска болест. Всички са заразени от тази болест. Свързана е с бедността и с тежкото минало на Балканските народи. Тука управия няма. ЕС вместо да ни кара да връщаме парите от бюджета,нека прецизира правилата и да търси персонална отговорност от "неслучайните бизнесмени",а не да тропосва откраднатите пари на българският бюджет. А контролът в България да не е анонимен и безотговорен,а песонален - всеки(от държавната администрация) който дава и утвърждава подобни разходи,да възстановява солидарно с ползвателя съответните разходи. Просто и ясно...!
07 Май 2014 11:19
Мнения всякакви има.


Да, а мненията на партийци и доносници, пърдон, "контраразузнавачи" нема как да не съдържат само чиста и неподправена истина.
07 Май 2014 11:51
simo07 Май 2014 11:19

Мнения всякакви има.


Да, а мненията на партийци и доносници, пърдон, "контраразузнавачи" нема как да не съдържат само чиста и неподправена истина.Възможно е да си прав. Възможно е да плюваш като за повишаване на тонуса или за норматив.

Кое от казаното от Петков е лъжа? Че Костовите "реформи" до една увеличиха бройката частници/посредници/чиновници които да сучат от парите ни за пенсии и здравеопазване, докато ефектът бе влошаване на положението? Или че Костов не раздаваше държавна собственост на доказани "демократи" и закоравели антикаманяки, създавайки по този начин "олигархията" за която Петков говори?
07 Май 2014 12:21
Като неутрален "наблюдател" забелязвам, че са цитирани наушения само от една партия за строго определен период. Такива като мен ( с по-дълъг стаж в този живот) помнят и други партии и периоди. Внушенията са очевидни.
07 Май 2014 12:27
Думчанд,четох цялото интервю на Петков - много верен анализ за положението в момента. Както и за Костовата приватизация. Кръстьо Петков е единственият от бившата номенклатура(надмогнал себе) си честен експерт(икономист,политолог) на когото може да се има вяра. И аз като него си задавам вече 15 години въпросът - как така се получи че Костов раздаде цялата индустрия на червената номенклатура(сега вече милионери и олигарси) и на съмнителни криминални персони(с много пари от източените банки - парите на народа) - а се пишеше демократ и десен политик...? Ако има някой достоен за президент в България,това е Кръстьо Петков...!
07 Май 2014 12:44
Кое от казаното от Петков е лъжа?


Поред ли?

КНСБ – наследник на старите профсъюзи, дал заявка да се върне към автентичната социалнозащитна функция

Измислиха и аргумент: със силни синдикати не можело да се прави радикална реформа. Така през следващото десетилетие се стигна до срив в синдикалното членство – днес то е под 15% от заетите!


ЛОЛ. КНСБ наследи имуществото и характера на старите "профсъюзи" и винаги са били подлога на властта. Върха на лайнарството беше подаръкът на Орешарски миналото лято, когато махнаха задължението г-н Петков да се отчита кой колко му плаща. "Автентична" функция ум да ти зайде.

Сриването на синдикалното членство показва колко синдикатите са си изпълнявали функциите и какво е доверието към тях. Разбира се, за това, че хората масово напускат организацията на г-н Петкова е виновен Костов.

У нас се проведе чистка – в прекия смисъл на думата. Направиха я двукратно: при правителството на Филип Димитров и при Иван Костов.

проведе се операция за прогонване на заварените стопански ръководители, за да се освободят в икономиката позиции за т.нар нови демократи

Необходим е нов прочит на тази над 20 годишна история, изпълнена с преследване, лустрации, личен и фамилен тормоз.


и изведнъж:

Погледнете какво става днес: където и да се обърнеш, на висши постове в партиите, банките, корпорациите и пр. доминират синове и дъщери на бивши видни номенклатурчици.


Каква "чистка" и "фамилен тормоз", след като резултатът показва точно обратното? Петков хубаво лъже, ама какви идиоти му се връзват на противоречия в два съседни отговора?

И т.н. Цялата статия е куп лъжи, измишльотини и противоречия.
07 Май 2014 13:11
Оставаше калинките и там да не направят далавера
07 Май 2014 13:14
Наскоро от Брюксел заявиха, че средства за луксозни автомобили няма да бъдат възстановявани. Досега обаче са купени 15 скъпи возила за над 3 млн. лв., които остават за сметка на българските данъкоплатци.
Защ о трябва от джоба си да плащам на гербаджиите да се возят в луксозни джипове? Не стига , че обраха държавата, а сега мизерстващия народ ще им палща и луксозните возила
07 Май 2014 13:44
simo07 Май 2014 12:44

Сриването на синдикалното членство показва колко синдикатите са си изпълнявали функциите и какво е доверието към тях. Разбира се, за това, че хората масово напускат организацията на г-н Петкова е виновен Костов.


Точен като снайперист. Разбира се, за за изчезването на влиянието на седесарите и костовистите виновни са ДС и агентите на Позитано.


У нас се проведе чистка – в прекия смисъл на думата. Направиха я двукратно: при правителството на Филип Димитров и при Иван Костов.


проведе се операция за прогонване на заварените стопански ръководители, за да се освободят в икономиката позиции за т.нар нови демократи


Необходим е нов прочит на тази над 20 годишна история, изпълнена с преследване, лустрации, личен и фамилен тормоз.


и изведнъж:


Погледнете какво става днес: където и да се обърнеш, на висши постове в партиите, банките, корпорациите и пр. доминират синове и дъщери на бивши видни номенклатурчици.


Каква "чистка" и "фамилен тормоз", след като резултатът показва точно обратното? Петков хубаво лъже, ама какви идиоти му се връзват на противоречия в два съседни отговора?

И т.н. Цялата статия е куп лъжи, измишльотини и противоречия.Тц,тц,тц ... това за идиотите бе грубо, а и леко преждевременно.

Първо, въпросът ми към теб бе дали Петков лъже за ефекта на управлението на Костов върху днешното състояние на пенсионната и здравна система и към оформянето на днешната тъй наречена олигархия. Ти на това не щеш да отговаряш, а се хвърляш да търсиш глупости и манипулации/лъжи в интервюто. Възможно е да има такива, особено когато интервюираният говори за себе си и за своето управление в КНСБ.

Но що се отнася до цитираните като противоречиви (а от там и извода че нищо в статията не е вярно) от теб твърдения, никак ли не виждаш възможност управлението на Костов да е наистина гонело ЧАСТ от заварените стопански ръководители и да е привитазирал ("раздавал" държавна собственост на друга ЧАСТ от бившата номенклатура, както и доказали се другари в борбата срещу комунизма?

ППС: Йордан Цонев и Христо Бисеров не бяха ли част от управлението на Костов? А дали след като напуснаха властта Бакърджиев, Чачев, Краус и Софиянски станаха наемни работници за да издържавт семействата си?
07 Май 2014 17:01
Кадри, свързани с ГЕРБ и ДПС, са изхарчили 3.3. млн. лв.


Не са тайна тези практики и всеки, който се е интересувал още по време на мандата на Герб щеше да ги знае тези схеми и далавери. Проблем има, но за мен има и едно много елементарно решение - тези пари, милиони, да бъдат дръпнати от партийните субсидии на партиите. И без друго неоснователно получават милиони партийна субсидия. С подобен ход би се поставило едно добро начало, дори възпитателно, спрямо партиите.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД