:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 410,130,795
Активни 96
Страници 17,881
За един ден 1,302,066

Ноам Чомски: Кой е виновен в Европа?

 
Проблемът не е в демокрацията, а в това, което сме я превърнали. Това твърди американският философ и политически активист Ноам Чомски. Той е професор в Масачузетския технологичен институт. Мнението му е публикувано в италианското издание "Еспресо".
Той пише:
Демокрацията – не е празна дума. Тя означава, че работниците, например, трябва да управляват своите заводи. Цитирам яркия представител на класическия либерализъм Джон Стюърт Мил, който, естествено, не е болшевик.
Демокрацията означава спазване на човешките права и социалните завоевания. Тя не означава това, което се случва днес в Европа, където гражданите наблюдават процеса на орязване, за да не кажем на пълната отмяна на техните права и завоевания, добити в резултат на продължителната борба за социална справедливост. Тя не означава и подчинение на диктата на чиновниците от Брюксел и Бундесбанк.
Да вземем например Силвио Берлускони. В никакъв случай не можем да кажем, че той написа една добра страница в италианската история, но кой избра Монти?... Бундесбанк, а това не е демокрация.
Преди няколко дни прочетох интересна статия в "Уолстрийт Джърнъл". Едва ли можем да заподозрем това издание в подривна дейност. Мисля, че в нея правилно е написано, че днес няма никакво значение кой е на власт. Което и правителство да бъде "избрано", то ще бъде принудено да работи в рамките, установени от Брюксел. Спомнете си какво се случи с гръцкия премиер Георгиос Папандреу. Той се опита да отправи "предизвикателство" към Брюксел. Само заради заплахата да постави на референдум въпроса за въвеждането на политиката на строги икономии, Папандреу беше "разпънат" и фактически отстранен от европейската политическа сцена.
66
5880
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
66
 Видими 
11 Май 2014 13:37
"Проблемът не е в демокрацията, а в това, което сме я превърнали."
Точен и ясен както винаги!
11 Май 2014 13:38
Демокрацията – не е празна дума. Тя означава, че работниците, например, трябва да управляват своите заводи.

Несъмнено. Стига да са акционери и съвместно да притежават мажоритарен дял.
11 Май 2014 13:39
Ноам Чомски
11 Май 2014 13:41
Брюксел ще го чуе и ще се замисли
11 Май 2014 13:54
Европейската или американската демокрация?
11 Май 2014 13:57
Натисни тук
11 Май 2014 14:03
Не го слушайте тоя рубладжия, лично Путин му е отнесъл куфарите с рублите да пише такива неща.Как да го нарека, задунаец ли, заатлантиец ли...
11 Май 2014 14:05
Спомнете си какво се случи с гръцкия премиер Георгиос Папандреу. Той се опита да отправи "предизвикателство" към Брюксел. Само заради заплахата да постави на референдум въпроса за въвеждането на политиката на строги икономии, Папандреу беше "разпънат" и фактически отстранен от европейската политическа сцена.

Заплахата беше спрямо собствения му народ. Евентуално решение за отказ от строги икономии означаваше връщане към драхмата, хиперинфлация и икономически колапс, несравним с рецесията, която сега се случи и която вече постепенно се преодолява.
11 Май 2014 14:10
Един от най-великите умове на Земята. И за ужас на някои -- евреин.
Въпросът не е в народите и хората.
Въпросът е във водачите, налагащи на народите една или друга идеология, била тя във вид на религия, духовно учение, секта, научно учение или политика представена с иделогия, именувана като фашизъм, демокрация, комунизъм ... Въпросът е и в съдържанието на идеологията. Това казва Чомски, че днешната "демокрация" е само лъскава опаковка, без същностно съдържание.
Въпросът е и в Човекът. Да умее да мисли и да не се поддава на всяка тъпня, която му кажат и да се самопревръща ето в това Натисни тук
11 Май 2014 14:13
Заплахата беше спрямо собствения му народ.

...точно подобни коментари убиват демокрацията и я превръщат в чудовище
Интересно как никой не обясни защо Гърция със 176% външен дълг спрямо БВП е зле, а Люксембург например със своите 3550% външен дълг спрямо БВП е добре.
..или спрямо други държави с много по-висок такъв %... или спрямо една друга държава, която печата по $40 млрд/месечно
11 Май 2014 14:18

Много ме радва, как в първия абзац, дежурният новинар се е опитал да обясни кой е Ноам Чомски. Очевадно го чува за пръв път ...
11 Май 2014 14:35
Стайнбек 11 Май 2014 13:41
Брюксел ще го чуе и ще се замисли

Мислиш ли, че Брюксел не е наясно?
11 Май 2014 14:36
КОСТАДИНКА ИВАНОВА 11 Май 2014 14:13

Интересно как никой не обясни защо Гърция със 176% външен дълг спрямо БВП е зле, а Люксембург например със своите 3550% външен дълг спрямо БВП е добре.
..или спрямо други държави с много по-висок такъв %... или спрямо една друга държава, която печата по $40 млрд/месечно

Мисля, че е много простичко. Едната друга държава, която печата $40 милр/месечно, няма вечни приятели. Когато СССР се разпадна, Гърция им стана безинтересна. СЕГА когато Русия възкръсва, нищо чудно Гърция отново да ги заинтригува. Надявам обаче се гърците да са си взели поука, щото при такива "приятели" с вечни интереси, изобщо няма нужда от врагове.
11 Май 2014 14:38
КОСТАДИНКА ИВАНОВА 11 Май 2014 14:13
Интересно как никой не обясни защо Гърция със 176% външен дълг спрямо БВП е зле, а Люксембург например със своите 3550% външен дълг спрямо БВП е добре.
Необяснимо е, та затова няма как да се обясни.
Можеш ли да обясниш смисълът на нещо, в което няма смисъл ...
Все пак смисъл винаги има, но не е за ширпотреба.
Това което ти се обяснява и обявява, не е задължително да е това което Е ....
(Дори и в еждневието си, неволно или не, често използваме сходен похват.)


Това което ти се обяснява и обявява, не е задължително да е това което Е ....
Това простичко нещо, не можаха да разберат повечето ни политици и деятели в разни области из подсистемите на държавата
И затова не разбират, че задължително, трябва да имаме своя игра, която да играем, която да ни води във времето, независимо каква ще е международната обстановка или среда. Своя игра, която да ни ориентира и с която да се преодоляват обстоятелствата, а не да се нагласяме и извъртаме според обстоятелствата и подвикванията на един или друг чиновник, от наназапад, изток, север или юг.
Затова е казано, мъдро, но непроумято от глупаците (глупакът не вижда мъдростта, а вижда глупостта, не си прави изводи, от думите на успели хора, а бърза да се присмее), та казано е мъдро: "Който играе печели, който не играе не печели" Хр. Стоичков, победителят !!
11 Май 2014 14:40
или спрямо една друга държава, която печата по $40 млрд/месечно

китай?
не вервам - те печатат повече.
11 Май 2014 14:51
"Демокрацията – не е празна дума. Тя означава, че работниците, например, трябва да управляват своите заводи."

Никога не би ми минало през ума да оспорвам мнение на такъв човек, но не съм убеден, че има представа от манталитета на работниците. Имам пред вид нашенските разбира се.
11 Май 2014 15:06
точно подобни коментари убиват демокрацията и я превръщат в чудовище

Колкото по-некомпетентен е един човек, с толкова по-бомбастични изрази компенсира своята неосведоменост.
1. Външният дълг на една страна е сумата от държавния и частния й дълг. Държавният дълг се плаща от бюджета, а частният - от фирмите, които са го взели. При неспособност за плащане на държавния дълг фалира държавата, а при частния - фирмата.
И така, държавният дълг на Люксембург по данни от 2012 г е 18,2%, а не 3550% от БВП.
http://velimar.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html
2. Важното за един дълг е не толкова размерът му, колкото възможността на длъжника да го плаща. Тази възможност зависи от ефективността на икономиката му. Гърция стана жертва на необузданата си социална политика, невероятната си корупция и безпрецедентното криене и неплащане на данъци. Сега си плаща цената за това, но тази цена е възможно най-ниската, защото голяма част от нея я плащат данъкоплатците от ЕС, включително и ние.
Колкото до Чомски, величието му като лингвист по никакъв начин не го прави велик в областта на политическия анализ. Например един още по-велик учен, и той евреин - Айнщайн - беше ционист, но вие едва ли ще приемете тези му възгледи само защото е велик учен.
11 Май 2014 15:20
.
11 Май 2014 15:32
сър Джон,
всичко което сте написал за Гърция е съвършено вярно, но към него трябва да се добавят и военните и разходи.
Моето мнение е, че важността на Гърция за контрола на Източното Средиземноморие от НАТО, изигра решаваща роля за всички недъзи на провалилия се гръцки модел. Не случайно в ЕС са си затваряли очите за фалшифицираните доклади, за корупцията, за злоупотребите с фондове и пр. Абсурдно е да не са знаели какво се случва. Било е целенасочено и преднамерено, за да има социален мир и политическа "предвидимост" във важната база. Когато им стана излишна, просто я захвърлиха и СЕГА се правят на "дръж ми шапката":- Гърците са ни лъгали! Време е да си платят. , но за жалост Гърция не е в състояние сама да балансира достатъчно бързо икономиката си, след спирането на външните субсидии. И въоръжените си сили не желае да захвърли, заради страха си от Турция. И социалната си политика не може да преустрои рязко, заради вероятността за анархия...
Всъщност СЕГА ние като данъкоплатци в ЕС ще участваме в плащането на цената за съществуването на "военната база" Гърция. Гърците също ще плащат, макар те поне да са намазали малко навремето. Това което ще платят обаче ще е повече, без някой навремето да ги е питал дали са съгласни на такава сделка. Винаги е повече...
11 Май 2014 15:49
Мислиш ли, че Брюксел не е наясно?
11 Май 2014 15:53
emo1971
11 Май 2014 15:32
11 Май 2014 15:56
Заплахата беше спрямо собствения му народ. Евентуално решение за отказ от строги икономии означаваше връщане към драхмата, хиперинфлация и икономически колапс, несравним с рецесията, която сега се случи и която вече постепенно се преодолява.


Глупости! Никаква драхма нямаше да се върне, дефолт и притежателите на гръцки ДЦК щяха да фалират, рухване на еврото, временна криза и след някоя година подем, както стана в Аржентина, Исландия.....
Принудиха ги да изберат най неизгодният за самите гърци вариант, и най изгодният за Германия!
11 Май 2014 15:59
Преди около три десетилетия европейските синдикати бяха на прага да спечелят важна законодателна победа в битката за по-голям работнически контрол в/у вземането на корпоративни решения.Известна”директивата Вределинг"(по името на нейния автор),имаше възможност да бъде първият задължителен, наднационален закон,изискващ от мултинационални корпорации,да информират и консултират своите служители,преди вземане на важни решения за закриване на предприятията или въвеждането на нови технологии и инвестиции.Уви!Някои още не бяха осъзнали,че ЕС е американски проект и не са европейците тези,които имат думата.

Първите,които скочиха с/у тaзи директива не бяха влиятелните предприятия от националните държави, а американските мултинационални компании в Европа.Именно те започнаха една от най-скъпите си лобистки кампании в Европа водена от хрисимата Американската търговска камара.
11 Май 2014 16:02
Тя пък американслката демокрация с какво е по добра? От всиЧки дрънкацици идва да се подразбере "Брюксел и Бундесбанк са лоши демократи,затова трябва да ви командва Вашингтон и ФЕД".Не Че и сега не ги командва де.
11 Май 2014 16:22
И въоръжените си сили не желае да захвърли, заради страха си от Турция.
Ние, понеже сме безстрашни, захвърлихме въоръжените си сили, за ползване от други.
Сега въоръжените ни "сили" хойкат на мисии по света и изпълняват задачи на .... на кой ли ... всъщност....на всеки друг, но не и на народа си, на данъкоплатците, които я издържат.
За данъкоплатците, армията трябва да защитава страната си. А не да пръска пари по мисии в чужбина, изпълнявайки чужди поръчки и задачи.
11 Май 2014 16:27
Сър Джон
Колкото до Чомски, величието му като лингвист по никакъв начин не го прави велик в областта на политическия анализ

И коя идея от политическия му анализ не е силна. Тази, например, че няма свобода на словото тъй като медиите са изкупени ... Кое в нея, примерно, не е вярно ...
11 Май 2014 16:46
Гладиатор от 11 Май 2014 14:38, ...
11 Май 2014 16:55
сър Джон

В табличката, където пише за брутния външен дълг на Гърция от 176% спрямо БВП - в същата табличка се мъдрят и тези 3550% на Люксембург. На Хонг Конг са над 250% и т,н,... Изобщо - Гърция е някъде по средата, ама.... съвсем случайно бе обявена за ного лоша... и голям проблем... Сигурно защото не може да печата пари като Големия отличник
Ама вие си ги делете на държавен и частен дълг, нема лошо

11 Май 2014 16:59
Колкото до Чомски, величието му като лингвист по никакъв начин не го прави велик в областта на политическия анализ.

Не стига, че пишете неверни неща, ами сигурно не сте си облекли костум и вратовръзка като пишете за Чомски.
11 Май 2014 17:03
Евентуално решение за отказ от строги икономии означаваше връщане към драхмата...


джоне,

глупости. гърция никога не е искала /и в момента не иска/ връщане към драхмата. а механизъм, чрез който да я изгонят от еврозоната, няма
11 Май 2014 17:17
И коя идея от политическия му анализ не е силна. Тази, например, че няма свобода на словото тъй като медиите са изкупени ... Кое в нея, примерно, не е вярно ...

Всичко е вярно - донякъде, и относително, в рамките на политическата платформа, към която се е присъединил:
Чомски е сред най-известните фигури в американската левица. Сам се определя в традицията на анархизма, политическа философия, която той резюмира като издирваща всякакви форми на йерархия и опитваща се да ги елиминира, в случай, че те не са оправдани. По-специално се идентифицира с анархо-синдикалистичното течение на анархизма.

Вж. Уикипедия - и на български, и на руски и на английски.
Нито е първият, нито е най-изявеният. Ореолът му идва от постиженията му в лингвистиката, но както казах, те не са атестат за непогрешимост в други области.
Общият проблем на всички като него (и като повечето в този форум) е това, че са силни в критиките и безсилни в алтернативите. Нито той, нито възхищаващите се от него тук не може или не смее да каже с какво иска да замени този лош капитализъм. С нещо което е съществувало, което съществува или което някой е измислил и предложил. Критиката вече е приятно и безопасно занимание - за разлика от други времена, по които някои все още въздишат.
11 Май 2014 17:20
Демокрацията е власт на демократите. Който пръв се обяви за демократ - той е демократ. Но не всеки може да е демократ - изисква се лицемерие, безочие, наглост...
---------------------------
Сайтът на Генек
11 Май 2014 17:40
Един "американският философ и политически активист Ноам Чомски" критикува европейската демокрация от висотата на загнилата американска демокрация. А що е то "демокрация"? Диктат на богатите над бедните, като първите дават "право" на вторите да избират кой от първите да дои вторите.
11 Май 2014 17:42
Костадинка:
В табличката, където пише за брутния външен дълг на Гърция от 176% спрямо БВП - в същата табличка се мъдрят и тези 3550% на Люксембург.

Онемях и млъквам. Мога само да копи-пейстна предишния си отговор:
Колкото по-некомпетентен е един човек, с толкова по-бомбастични изрази компенсира своята неосведоменост.
1. Външният дълг на една страна е сумата от държавния и частния й дълг. Държавният дълг се плаща от бюджета, а частният - от фирмите, които са го взели. При неспособност за плащане на държавния дълг фалира държавата, а при частния - фирмата.
И така, държавният дълг на Люксембург по данни от 2012 г е 18,2%, а не 3550% от БВП.
http://velimar.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html
2. Важното за един дълг е не толкова размерът му, колкото възможността на длъжника да го плаща. Тази възможност зависи от ефективността на икономиката му. Гърция стана жертва на необузданата си социална политика, невероятната си корупция и безпрецедентното криене и неплащане на данъци. Сега си плаща цената за това, но тази цена е възможно най-ниската, защото голяма част от нея я плащат данъкоплатците от ЕС, включително и ние.
Колкото до Чомски, величието му като лингвист по никакъв начин не го прави велик в областта на политическия анализ. Например един още по-велик учен, и той евреин - Айнщайн - беше ционист, но вие едва ли ще приемете тези му възгледи само защото е велик учен.

Сега очаквам пак да ми пишете, че във вашата табличка...
Извинявам се, че се намесих в седянката ви.
11 Май 2014 17:46
bora
11 Май 2014 16:02

"Брюксел и Бундесбанк са лоши демократи,затова трябва да ви командва Вашингтон и ФЕД"

И аз мисля, че това е ла*ното което ни се пробутва в целофан, àко и да е опаковано собственоръчно от светило като Н. Чомски.
11 Май 2014 18:00
Ако Спонсорите виждат, че губят контрола върху ЕС, не е ли логично:
- Да видим как го обявяват за "банкрутирал"
- Да му лепят етикети като "германски ЕСССР"
- Да говорят непрекъснато за "кризата в еврозоната"
- Да поощряват всякакви центробежните тенденции в ЕС
Пътят за добруване на народите в Европа е друг - суверенен ЕС в интерес на европейците, без Англия САЩ и тоталитарната Еврокомисия, обединен около традиционните човешки и природни ценности (не около днешното същество победител в Евровизия), в кооперация с другите държави в Евразия (и не само).
11 Май 2014 18:01
Проблемът не е в демокрацията, а в това, което сме я превърнали.

Тая работа с демокрацията почна да ми прилича с една друга работа, на която се наслушахме по време на соца. Само сменете демокрация със социализъм в изречението и ще видите за какво става дума.
А иначе никаква демокрация не е виновна на Европа и на Запада...просто Златния век свърши, Запада никога няма да бъде това, което беше...центъра на света се измести в Югоизточна Азия.
11 Май 2014 18:10
Пътят за добруване на народите в Европа е друг - суверенен ЕС в интерес на европейците


Няма такъв интерес, доброто за германеца е зло за българина, както и обратно, а и да не делим Европа по национален, а по някакъв друг признак пак същото се получава.

Ето ви нещо интересно Натисни тук
11 Май 2014 18:20
Няма такъв интерес, доброто за германеца е зло за българина, както и обратно, а и да не делим Европа по национален, а по някакъв друг признак пак същото се получава.
Сиско, твърде елементарно разсъждение.
Защо доброто на германеца или българина непременно е лошо за другия?
Свикнал си да мислиш само в рамките "аз/ние да съм/сме добре, другите не ме интересуват"? Лошо, светът вече е друг, и в дългосрочен план ще е по-добре оня, който мисли в посока "как да направим така, че и аз да съм добре, и другия, и да го направим заедно".
Например Германия разви отлична интеграция с Китай и Русия. Лошо ли им е на руснаците и китайците от това? А на германците?
САЩ/Англия развиват обратното - бомбене и демократизация, хвърляне на цели държави в управляем хаос, за да наложат собствени интереси и да се знае кой е шефът и кой има право да тъне в разкош, докато собствениците на ресурсите ходят гладни и бедни. С кризата в Украйна всячески се стремят да прекъснат интеграцията в Евразия и да скарат Германия и ЕС с Русия и Китай.
Кой път е по-добър?
Именно за постигане на целите на техния възглед за "управление" се прилага тая практика на разделяне на отделните части на един цял организъм ,което си описал в линка.
11 Май 2014 18:29
Защото добре/зле е относително, за да е добре един друг трябва да е зле, иначе не става, можеш да си по добре, по богат, по развит спрямо някой друг, ако всички сме богати то никой няма да е богат а ще живеем в хиперинфлация. Добруването на германците сега го плащаме ние, руснаците са добре, но спрямо нас, то и ние сме добре и сме богати спрямо Хаити.....няма как да стане всички в ЕС да са добре, дори и в една и съща страна не става, нито в един град, в един род, семейство...
11 Май 2014 18:37
Нито той, нито възхищаващите се от него тук не може или не смее да каже с какво иска да замени този лош капитализъм. С нещо което е съществувало, което съществува или което някой е измислил и предложил

Сега вече капитализъм няма. Има финансизъм. Диктатура на банките и банкерите. Приказките за капитализъм са бълнуване, имайки в предвид, че едни другаре от ФЕД печатат ли печатат пари, и мътят и въдят разни икономически теории колко са умни и велики икономисти и че требва да правим като тях. сал дет не казват че повечето държави Печатница за пари нямат. И че който се е вързал на икономическите акъли, от Страната на ФЕД, не е прокопсал. Обратно, отличителното за всички силни икономики е че си играят тяхната игра, по тяхна икономическа школа и по техни си разбирания и извъобше не вярват на икономистите от Страната на ФЕД и разни печатари/
Та с това трябва да се замени -- със своя икономическа теория, според твоите си особености, а не рани икономисти да цитират и разказват приказни историйки кой какво измислил икономическо и колко е велик и ние да правим като Онзи или като Другия или като Третия. Все за такива се карат. И един не вдява, че трябва да правим, каквото и да е , в която и да е област по нашему. Създадено от нас и за нас. От наша школа, според нашите си особеноси, които ние познаваме най-добре.
Такова прави Китай, например, от Източна Европа -- Унгария при Орбан ... И навсякъде, където икономиката е добра. Там си карат по свой си начин. А дали е капитализъм, комунизъм, пазарни или планови прийоми, в една или друга област, такива обременени въпроси не си задават нито им пука. Те не са конплексирани, като нашенските икономисти и политици
11 Май 2014 18:38
Защото добре/зле е относително, за да е добре един друг трябва да е зле, иначе не става, можеш да си по добре, по богат, по развит спрямо някой друг, ако всички сме богати то никой няма да е богат а ще живеем в хиперинфлация. Добруването на германците сега го плащаме ние, руснаците са добре, но спрямо нас, то и ние сме добре и сме богати спрямо Хаити.....няма как да стане всички в ЕС да са добре, дори и в една и съща страна не става, нито в един град, в един род, семейство...
Безнадеждно остарели възгледи от миналото.
Съжалявам, бъдещето е за онези, които търсят сътрудничество и съревнование, а не подтисничество и конкуренция.
11 Май 2014 18:43
Тоя откачен дядко продължава да говори за "анексия" на Крим от Русия. Ква "анексия" бе, деменцио. Тоя е официалният крнитик на сащ. На заплата като статут "национален платен мърморко". Не му вервам в "дисидентството".
11 Май 2014 18:44
Проблемът не е в демокрацията, а в това, което сме я превърнали.

Точно така! И социализма е бил добра идея по принцип, докато не го налазиха жадни за власт хора, които го извратиха.
Християнството и исляма също...Френската революция свали монархията "в името на народа" за да стане...Империя?
Проблема не е в идеите, а в хората които допускаме да ни управляват. Натисни тук
Сега видях че Гладиатор е казал същото. Той и Ноам го е казал де...между редовете.
11 Май 2014 18:50
Съжалявам, бъдещето е за онези, които търсят сътрудничество и съревнование, а не подтисничество и конкуренция.


съревнование в парите какво е според теб, не е ли конкуренция?
Всъщност отживелица е да вярваш в свобода/братство/равенство защото е казано, че равните не са свободни, а свободните не са равни....
11 Май 2014 18:53
Проблемът не е в демокрацията, а в това, което сме я превърнали.

Аз пък не мисля,че е прав.
Ако една система не разполага с нужните обратни връзки,позволяващи и да се самоподдържа и самовъзстановява,значи проблема е точно в нея.
Било то комунизъм,демокрация или платонова утопия
Не можем да обвиняваме за провалите все липсата на "подходящи" хора.
11 Май 2014 18:55
Демокрацията – не е празна дума. Тя означава, че работниците, например, трябва да управляват своите заводи.

С това не съм съгласен. Добре звучи, но не сме дорасли още за такова самосъзнание. Работниците искат само три неща:
1. Да работят по-малко...от "преди"
2. Да получават повече...от "преди"
3. Каквото и да правят да не ги уволняват

Не ги интересуват основните проблеми на завода като намиране на пазари, снабдяване с материали, кадрова квалификация...
Такова "самоуправление" чрез профсъюзите например фалира GM и Chrysler наскоро.
11 Май 2014 18:59
сър Джон 11 Май 2014 15:06
1. Външният дълг на една страна е сумата от държавния и частния й дълг. Държавният дълг се плаща от бюджета, а частният - от фирмите, които са го взели. При неспособност за плащане на държавния дълг фалира държавата, а при частния - фирмата.

Може ли скромно да попитам къде в горното се вписва концепцията "Too big to fail"? Натисни тук
11 Май 2014 19:19
Гладиатор 11 Май 2014 14:10
. А за линк-а
11 Май 2014 19:57
Работниците искат само три неща:
1. Да работят по-малко...от "преди"
2. Да получават повече...от "преди"
3. Каквото и да правят да не ги уволняват
Не ги интересуват основните проблеми на завода като намиране на пазари, снабдяване с материали, кадрова квалификация...
Такова "самоуправление" чрез профсъюзите например фалира GM и Chrysler наскоро.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД