:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Вигенин: Не мога да бъда сменен заради проевропейската позиция за Украйна

 
Външният министър Кристиан Вигенин не смята, че външнополитически въпроси са били водещи част от избирателите на БСП да не участват в евроизборите, съобщи Медиапул.
"Възможно е част от избирателите на БСП да са предпочитали различна позиция от страна на правителството и министрите на външните работи и отбраната, но ние сме правителство на страна член на ЕС и на НАТО и няма как да допуснем да бъдат компрометирани нашите позиции като активен и реален партньор и член на тези две организации", заяви Вигенин в сряда, след като бе изслушан в парламентарната външна комисия
Според него резултатът от изборите не е повлиян съществено от тази тема, но е "възможно това да е предизвикало въпроси, известно напрежение у част от избирателите". На въпрос дали се чувства застрашен от промени в кабинета, Вигенин отговори, че премиерът и лидерите ще решат кой министър си е свършил работата, от кого може да се очаква повече и кой трябва да бъде сменен.
Ако говорим за мен или за министъра на отбраната, аргументът един такъв министър да бъде сменен заради това, че е имал проевропейска позиция, ми се струва недостатъчно солиден, коментира Вигенин.
221
4254
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
221
 Видими 
04 Юни 2014 19:46
Правилно, та откога мнението на избирателите има значение.
04 Юни 2014 19:47
Вигенин: Не мога да бъда сменен заради проевропейската позиция за Украйна

Не това причината, Криси, не е...
04 Юни 2014 19:49
Според него резултатът от изборите не е повлиян съществено от тази тема, но е "възможно това да е предизвикало въпроси, известно напрежение у част от избирателите".

04 Юни 2014 19:49
Какъв е тоз евфемизъм "проевропейска"?
Всъщност - недостойна, срамна и антидържавническа
А един демократичен "проевропейски" преврат с Молотов и снайпери, да?
04 Юни 2014 19:50
Този и предишният външен министър са като еднояйчни близнаци...
Еднакво мазнички и еднакво послушнички.
04 Юни 2014 19:50
един такъв министър да бъде сменен заради това, че е имал проевропейска позиция,


Аргумента е че имаш АНТИБЪЛГАРСКА позиция.
04 Юни 2014 19:50
Не случихме на министри на външните работи...
Как така случайно ги подбират - все една песен им е на сърцето...

Песента! Която, ако се абстрахираме от наште министри на външните работи, си е много готина и често я пускам. И не само я тананикам, но и пея - което май е страшничко за околните!

Натисни тук
04 Юни 2014 19:51
Ми не си я давай, дали ще си ти, или николайчо младенов все тая. Проянки политика.
04 Юни 2014 19:51
За протокола-и Башкирия и Чечня са в Европа Туй Европата много коварно нещо
04 Юни 2014 19:53
Ако говорим за мен или за министъра на отбраната, аргументът един такъв министър да бъде сменен заради това, че е имал проевропейска позиция, ми се струва недостатъчно солиден, коментира Вигенин.
Не можеш да бъдеш сменен?
Че кой те пита?!
04 Юни 2014 19:53
ОбъркАл си се! Точно това е причината за резултатите, поне при мен. Дали ще те сменят? Незявиси от нас.
04 Юни 2014 19:53
Ей това е най-големия боклук в правителството. Трябва скоропостижно да бъде изринат.
04 Юни 2014 19:53
Според него резултатът от изборите не е повлиян съществено от тази тема, но е "възможно това да е предизвикало въпроси, известно напрежение у част от избирателите".


Повлиян е, и още как, ама няма топки и това да си каже, гнус
Ловки, не само от това, но и то е предостатъчно.
Не предизвика въпроси, а отговори, и не "известно напрежение", а гняв, и не само у част от избирателите, а въобще у нормалните хора, независимо избиратели или не. Или само в това качество му се явяваме?!
Тъпанар
04 Юни 2014 19:54
Кат хун по душа все си мисля че в дипломацията от бързане кат пърле пред майка си никой не е прокопсал.Ма кат мъничко варварче не ги разбирам тия работи,само ми се иска да го сритам неполиткоректно в еврозадника.
04 Юни 2014 19:59
Вигенестото и туй, въдвореното в президенството, от една люпилня са люпени.

И като търча да легитимираш хунтата, изстрелян директно от Вашингтон през главата на НС и премиера, нали уж от загриженост за нашите сънародноци го стори. Та какво става с нашите сънародници в Буджак, а? А в Николаев? Нещо да кажеш?
04 Юни 2014 19:59
Крепостният селянин Вигенчо е собственост на дворянина Съселишкин и може само да бъде продаден, но не и сменен
04 Юни 2014 20:00
Не предизвика въпроси, а отговори, и не "известно напрежение", а гняв, и не само у част от избирателите, а въобще у нормалните хора, независимо избиратели или не. Или само в това качество му се явяваме?!

Точно така, отиването му в Киев почти не отстъпи на гнева от назначаването на Нереза.
04 Юни 2014 20:00
Вагинин продължава да се еманципира, да поставят Меликов, Азер. Калфин Ивайло е бита карта. А Младенов Никалайчик е нещо като нищо.
04 Юни 2014 20:01
В последните 15 год .ни една партия/коалиция на власт не е могла сама да реши кой да е външен министър. Одобрението за един на кандидадтите идва винаги оттатък океана и чак тогава го"предлагат". И за тоя сополанко се видя, че е от "послушковците", хем от най-натегливите.
04 Юни 2014 20:01
В последните 15 год. ни една партия/коалиция на власт не е могла сама да реши кой да е външен министър. Одобрението за един на кандидадтите идва винаги оттатък океана и чак тогава го"предлагат". И за тоя сополанко се видя, че е от "послушковците", хем от най-натегливите.
04 Юни 2014 20:02
Абе, смешнико, те и Словакия, Гърция, Кипър,Италия , Чехия, Кипър , Финландия и да ги изброявам ли останалите , са членове на НАТО и ЕС, но никой като тебе по указание на Моников , не изтърча със задокеанския ибрик в Киев да признаеш хунтата.
Ама , утре ще офейкаш да харчиш сребърниците си , както това прави сега Николашка Младенов, а ние ще рупаме демократични ценности .
Апропо, този е предложен за нов шеф на БСП. Другата алтернатива е орг. секретаря - Красимир Янков . Дето я докара до 400 хил. изборатели на БСП.
04 Юни 2014 20:03
твърде близък на сатанишев
с твърде проамериканска позиция
= няма да бъде сменен
"сега не е време за оставки"
04 Юни 2014 20:05
Апропо, този е предложен за нов шеф на БСП

Тогава,внимателно с критиките,да няма после катарзиси?!
04 Юни 2014 20:06
Абе що бе, имайте си я европейската позиция, ама така малко по-мекичко да я бяхте изразявали, не и оня военното министърче да казва как Русия ни провокирала с полети близо до границата ни, и че ни карала да си вдигаме МИГ-овете всеки ден /да беше си замълчал, или да го каже, но без оценки, например нещо от рода на "българската армия осигурява сигурността на страната, съобразявайки се с положението на повишено напрежение в Украйна", нищо конкретно и нищо оценъчно/. Пък вижте Чехия например, как открито и първа в ЕС застана срещу санкциите срещу Русия, и сега се опълчи на Обамата и му каза, че не и трябва повече натовско присъствие. Просто трябваше да имате по-умерена позиция. Достатъчно е, че пастирката лае в хора на американските подлоги, това стига и пре-стига.
04 Юни 2014 20:06
Точно така, отиването му в Киев почти не отстъпи на гнева от назначаването на Нереза.

По моята скала Киев изпреварва Пеевски. За бога, как да сравня един дребен Пеевски с одобрението на един въоръжен преврат, смърт на граждани и сегашните последици?! И то за чужди интереси, за пари?
04 Юни 2014 20:11
Не мога да бъда сменен


Вигенестото като Господ - несменяемо!
04 Юни 2014 20:12
“Отрочетата” се преориентират. След като стана ясно че в т.н. Български избори за Европейски парламент печелившата позиция е на тези с про-Европейска ориентация, мнозина парти-бюрократи със доста съмнителна и колеблива про-Европейска принадлежност, побързаха да демонстрират онази половина от себе си, която принадлежи на Европа.

Нека не се заблуждаваме. Със или без „задълбочен анализ” социалистите много добре знаят че една от основните причини за изборното поражение е именно разкрачената позиция на БСП спрямо Европа и Русия. Демек, желаем Европейските пари, но не желаем Европейски контрол. От друга страна желаем Руски контрол (наши хора), но уви, едва ли ще получим Руски пари. Освен шепа номенклатурирани „рубладжии”. Като горния. Или като Волен. Шепа, защото немалка част от „рубладжиите” предпочетова еврото вместо рублата; Брюксел, вместо Москва. Като например Президента.

04 Юни 2014 20:16
Що за болен мозък ще хукне да легитимира едни превратаджии,особено ако насреща е кагебист-параноик с хиляди ядрени ракети ,обграждан от самозабравили се "властелини" псуващи ЕС,при явно незачитане на установени протокол и обичаи и на всичко от горе ще се мисли за "проевропеец" рискувайки да ни врътнат крана на единствената тръба в момента и давайки повод за аншлуса с Крим?И се има за умен?!И не разбира що трябва да се маха?!Вместо да положи усилия за успокояване на обстановката или поне да си натиска парцалите даде повод за агресия и затягане на кризата! Евровизионер от Евровизия
04 Юни 2014 20:17
Дорде няма десатанишевизация и девагинизация в политиката и изритване на НПО планктона от публични позиции- българите ще си живеят в колониална държава. Бедни, омерзени.Последни по всичко вече и в Европа. Рупайки банани.
Може и да си в ЕС, но не и подлога на англосаксонското лоби . А да си със страните от т.нар. консервативна Европа, изповядващи "Бог, нация , семейство".
Я вижте Орбан, Фицо, Земан ... ама, техните държави били добре . Ми, добре я ......
Там , на тази НПО гмеж й е сложен хомот.
04 Юни 2014 20:17
Не мога да бъда сменен
Айде бе! Може и още как - барабар с цялото правителство.
04 Юни 2014 20:19
Ако някой смята че посещението на Вигенин не бе капката преляла чашата с интерес ще прочета доводите му
04 Юни 2014 20:19
Освен шепа номенклатурирани „рубладжии”. Като горния. Или като Волен. Шепа, защото немалка част от „рубладжиите” предпочетова еврото вместо рублата; Брюксел, вместо Москва. Като например Президента.


докато продължаваме да се вкарваме сами като овце в матрицата която са ни отредили - "фили" и "фоби", все ще сме зле. Но пък ще има за какво да се дърляме, което е и целта на матричарите.

живот, осъзнаване или каквото и да е в рамките на модела "ИЛИ-ИЛИ" е ограничаващо, поне наполовина.
Разширяването е в посока "И - И", ама за него наистина се иска челична воля и топки.

и моля без спекулации- нямам предвид и с хунтата, и против нея.
Ние сме вси българи, тук, у нас, и можем да го направим ако сме по-умни
04 Юни 2014 20:19
Продажници.
04 Юни 2014 20:21
кагебист-параноик
Я раздуй за параноите на кагебиста, некак мазно ги пробутваш между другото. Я земи да ме ограмотиш - барем една посочи.
04 Юни 2014 20:23
Няма да го сменят заради ходенето в Киев, а заради съучастието му във фалшифициране на преводачески подписи и незаконосъобразно сключване на стотици договори с агенции за преводи и легализации по чл. 2а, ал. 2 от ОНЯ правилник, за който КЗК се самосезира на 26 март т.г., а Омбудсманът написа в годишния си доклад за 2013, представен на 15 април т.г., че трябва незабавно да бъде отменен.

Комисията за защита на конкуренцията образува производство (самосезира се) по чл.38, ал.1, т.1 (Оценка на съответствието с правилата на конкуренцията на правната уредба на преводаческата дейност в страната, в т.ч. на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа, както и свързаните с него актове): http://reg.cpc.bg/Decision.aspx?DecID=300039886
Решението на КЗК: http://softisbg.com/rennies_blog/2014/04/-26032014.html

В годишния си доклад за 2013 г. Омбудсманът на РБ препоръча незабавна отмяна на Правилника за легализациите, заверките и преводите и прекратяване на практиката по т. нар. неприсъствено удостоверяване на подписи на преводачи
http://softisbg.com/rennies_blog/2014/04/-2013-15042014.html
04 Юни 2014 20:23
А с удоволствие допускате да бъдете компрометирани пред българският народ, заставайки на нелогични и откровено вредни за българите позиции!
04 Юни 2014 20:24
Пеевски е като росна китка сравнен с тези отпадъци, а и от неговите пари ядат..
04 Юни 2014 20:24
По моята скала Киев изпреварва Пеевски. За бога, как да сравня един дребен Пеевски с одобрението на един въоръжен преврат, смърт на граждани и сегашните последици?! И то за чужди интереси, за пари?

Киев ще отмине.
Да, жалко - всеки ден гинат хора. Но хора си гинат всеки ден и в Сирия, и в Египет, и къде ли не, не можем да тъжим за всички.
Докато Нереза щеше да е фактор години наред - незаобиколим фактор тук, на територията. Не ми се мисли колко майки щяха да бъдат разплакани.
Хора, които познаваме, а и наши близки, кой знае...
04 Юни 2014 20:26
"Възможно е част от избирателите на БСП да са предпочитали различна позиция от страна на правителството и министрите на външните работи и отбраната, но ние сме правителство на страна член на ЕС и на НАТО и няма как да допуснем да бъдат компрометирани нашите позиции като активен и реален партньор и член на тези две организации", заяви Вигенин в сряда, след като бе изслушан в парламентарната външна комисия


Вигенин, това, което ни дефинира като активен и реален партньор в НАТО и ЕС, е враждебността към Русия, така ли? Колкото по-враждебни, толкова по-активни и ... реални? Неутрална позиция, да речем, ще ни компрометира? И така, враждебността към Русия е, която дефинира НАТО, ЕС? Ако това е разбирането ти за външната ни политика, смени си партията. Тази няма да ти е, как да кажа ... Удобна.
04 Юни 2014 20:28
Я раздуй за параноите на кагебиста, некак мазно ги пробутваш между другото. Я земи да ме ограмотиш - барем една посочи.
Не знам Хамел.Може би идеята че всички мразят руснаците безпричинно ,а поставения портрет на Николай в приемната не допринася особено за повишаване на доверието,или новата ядрена надпревара или постоянното дрънкане на оръжие или пък сочейки липсата на демокрация като основен проблем на демокрацията и лекуването с авторитаризъм са ме подвели,или вкуса му към силови операции без оглед на жертвите или пък как след избухване на расистки бунтове в Москва последваха масови арести на кавказци......
04 Юни 2014 20:30
Ако говорим за мен или за министъра на отбраната, аргументът един такъв министър да бъде сменен заради това, че е имал проевропейска позиция, ми се струва недостатъчно солиден, коментира Вигенин.


Утеши се. "Репресиран от реликтови русофили" е добра атестация в Брюксел, Вашингтон и по други места. Чака те забележителна евроатлантическа кариера.
04 Юни 2014 20:31
Вигенин почти успява да събуди жалост. Почти.
04 Юни 2014 20:32
гръмни го дан се мъчи.......
04 Юни 2014 20:32
Deneb, .

Вигенин, да споделиш как, аджаба, се изгражда европейската позиция? За европейската питам, не за "проевропейската". Щото европейската би трябвало да се гради от държавите членки, сиреч И от нас, а не да ни бъде спускана като опорна точка, пардон, като проевропейска такваз.
Та ти за кво си министър, момче? Да ни спускаш наложена от Щатите позиция или да представяш на останалите в ЕС нашата позиция и така да участваме в изработването на европейска позиция? А?!
Ти не си баронеса, момче! Ти си министър на суверенна Република България и си длъжен да защитаваш нейните, сиреч нашите интереси. Желателно беше също да не ходиш да легитимираш кървавата хунта и да не съучастваш в лицемерието и откровеното лъготене по кризата в Украйна. От което, впрочем, би спечелила и самата Европа. Знам, че за таз работа се искат топки, ама като ги нямаш, поне да си беше мълчал.
04 Юни 2014 20:35
Ти не си баронеса, момче! Ти си министър на суверенна Република България и си длъжен да защитаваш нейните, сиреч нашите интереси. Желателно беше също да не ходиш да легитимираш кървавата хунта и да не съучастваш в лицемерието и откровеното лъготене по кризата в Украйна. От което, впрочем, би спечелила и самата Европа. Знам, че за таз работа се искат топки, ама като ги нямаш, поне да си беше мълчал.

04 Юни 2014 20:36
Вигенин едно не разбра - че от една година не е подчинен на съсела, а на Орешарски!
04 Юни 2014 20:37
Симпли-сигурно ли е че сме Държава?Напоследък имам съмнения,ма кат необразован и прозд....да чуя форума
04 Юни 2014 20:40
Докато Съсела е лидер на БСП,Вагинчо е несменяем.А ако е вярно,че Съско го готви за свой наследник в Партията,ще вдигна палче за Съско
04 Юни 2014 20:41
Фирмине, този път добре, но и ти не си вярваш. Да допълня специално за това изречение не си вярваш, майна:

Ако това е разбирането ти за външната ни политика, смени си партията. Тази няма да ти е, как да кажа ... Удобна.
04 Юни 2014 20:41
.Може би идеята че всички мразят руснаците безпричинно
Няма такава идея. Русия си знае приятелите и интересите. Не е достатъчно за диагноза "параноя".
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД