:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 412,845,315
Активни 75
Страници 5,073
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Хензел и Гретел

Димитри Иванов


Шахматният коментатор на Българската телевизия беше Владилен Попов; ние му казвахме Ленчо. В студиото той заставаше пред таблото с шахматните фигури, на живо показваше ход по ход всяка от партиите на Спаски, Тал, Ботвиник, Каспаров и Боби Фишер, коментираше какво щяло да стане, ако примерно конят не бил на d4. Колегите си направили минитурнир в нашата стая, Ленчо надникнал и те: "Ленчо, влез, коментирай партията ни". Ленчо влязъл, хвърлил око на разположението на фигурите на шахматната дъска по средата на партията, и казал: "Няма такава партия" и излязъл. Тези думи на Ленчо станаха легендарни. Повтаряхме ги, смеехме се и не се питахме защо се смеем. Дали понеже Владилен се беше отнесъл презрително към нашите шахматни умения, дали понеже той носеше името на онзи, който казал "Есть такая партия".

Думите на Ленчо изчерпват целия коментар, който бих направил за вътрешното положение в днешна България, затова няма да го правя. Минавам към международното.

През 2016 г. The Bank of England ще пусне нова банкнота. Тя ще е с номинал пет паунда, пет лири, пет фунта, не знам как да го кажа, щото както и да го кажа, все ще ми се смеят. На банкнотата ще е Олд Уини, Уинстън Чърчил и легендарните му думи от 1940 г. : "Мога да ви обещая само кръв, пот и сълзи". Blood Sweat and Tears. Сега има рок банда "Blood Sweat & Tears", also known as "BS&T".

Аз бях майстор да слухтя пред телефункена вкъщи и да го настройвам на "вражеските" радиостанции, забранени за слушане в Царство България, когато бяхме съюзници на Германския райх, и после, когато бяхме най-верният сателит на Москва. Мислех, че съм чул Чърчил да казва Blood Sweat and Tears. Но после узнах, че той казал приблизително същите думи в парламента, а по Би Би Си за целите на пропагандата тези думи ги казвал британски актьор, който имитирал Чърчил. Легендарните думи не трябва да ги приемаш безрезервно. Нали райхсминистърът на пропагандата Гьобелс бил казал, че стократно повтаряната лъжа ставала истина. Но Гьобелс казваше истината, че десет хиляди полски офицери са застреляни при Катин по заповед на Сталин, а съветската пропаганда твърдеше, че германците ги разстреляли. За Анджей Вайда мога да разказвам, но няма смисъл, можете да видите филма му "Катин". Във филма има кадри от изложбата за престъпленията на болшевизма, която Гьобелс лично откриваше в градове в Германия, Полша и други страни. Изложбата пристигна в София, говореше се, че ще я открие Гьобелс, но той не дойде. Чакахме го тримата "Хензел унд Гретел" и аз. Стояхме на "Царя" пред Руската църквичка. Отсреща в приземието и на партера, и на втория етаж, свързан с партера като в атриум, беше най-хубавата изложбена зала в София, където Гьобелс да открие изложбата, предимно фотоси, направени при разкопки в Катинската гора. Същите фотоси ги видях във филма на Вайда.

Думите "Кръв, пот и сълзи" са легендарни. Да ме прощават разните социолози, политолози и други лози, ама и без световна война потникът ми мирише на пот, на жената като и шибна един, ще има и кръв, и сълзи. Но не бива тъй. Ще бъда фин, образован мъж. Аз знам латински, понеже живея на улица "Латинка". Внимание, започвам да съм фин.

Евгений Дайнов да не говори за политика, ами да вземе китарата и да изсвири нещо, както американските рокаджии от групата Blood Sweat & Tears, also known as "BS&T". Огнян Минчев не е дебел, той е слаб. Слаб политолог, искам да кажа. Пловдивчанецът прокурор не е дебел. Той е слаб в поведението си на правник, искам да кажа. Делян Пеевски не е дебел. Против него аз нямам естетически възражения. Само граматически. Не се казва тоз страхува онзи, а онзи се страхува от този. Аз и на Георги, Кеворк исках да му кажа да не казва тоя говори "на ангро", а "тоя говори ангро", но той до ден днешен казва "на ангро".

Заключение: Няма дебелаци, има хора с наднормено тегло. Западните посланици не са дебелаци, когато ни препоръчват еднополовите бракове.

Няма педерас'и. Има гейове. Те могат да се събират пред паметника на Васил Левски. Пред паметника може да има плакат с гъза на певеца Азис. Форумци ми припомниха за П. Г. Удхаус:

- Вери уел, Джийвс. Какво става навън, Джийвс?

- Демонстрират педерас'ите сър.

- Пречат ли им да са педерас'и?

- Не сър.

- Тогава защо демонстрират?

- Защото са педерас'и сър;

Нежните уши да не се обиждат от думи като педерас', фък, гъз. Това са невинни възклицания. Мръснишките думи ги изговарят политиците. Ето пример:

Казват на Маргарет Тачър:

- Немците ни биха на футбол, спорт, който ние англичаните сме измислили, те ни биха на нашия национален спорт. А тя:

- Ние два пъти ги бихме на техния.

Демек националният спорт на германците е войната и англичаните ги били победили в две световни войни. Легендарни думи. И неверни.

Чърчил искал да стане флотски офицер. Но не можел да смята. После артилерийски офицер. И там искали да можеш да смяташ. Отишъл в кавалерията. Въпреки това той после станал първи лорд на адмиралтейството. Ататюрк разпердушинил неговия десант на Дарданелите в Първата световна война.

Сега през август 2014 г. ще видим дали Ердогоган ще разпердушини завета на Ататюрк Турция да е светска държава.

А пък във Втората световна война няма Курск, няма Сталинград, няма битката за Берлин. Като Джеймс Бонд англичаните отишли и победили германците в "техния национален спорт", войната.

Гьобелс куцал, не можел да стане кавалерист. Но той не казваше лъжи, а истината за Катин. Гьобелс имал шест факултета, а в Германия не можело да си купиш университетска диплома, както днес в България. Знам го от баща ми, който следвал в университетското градче Гьотинген. Той живеел под наем в дома на неговия професор по химия, бил български красавец, с щерката на професора какво са правили е тяхна си работа, но професорът скъсал баща ми на изпит. С недостатъчни знания - Ausgeschlossen! Изключено. Немислимо.

В днешна България е мислимо. Диплома, военен чин, научно звание. Иженарицаемият "генерал-лейтенант" и "доктор на науките" Бойко Борисов. Ние не сме като германските педанти, нито като английските, които не пуснали Чърчил във флота нито в артилерията. Ние само педантично броим колко водки изпил професор Драгомир Драганов. Ние сме демократични, умни и красиви. Правим черен списък на журналисти и на публицисти, които не бива да слушаме и да четем. Демокрацията е свобода и ние сме палави демократчета, умни и красиви педерас'чета и ние можем да цапотим паметника на червеноармееца.

Да се върна на приказката си за банкнотата от пет лири, която The Bank of England ще пусне в обращение през 2016 г. и която ще бъде с лика на Чърчил и с думите му за пот, кръв и сълзи. Той непрекъснато пушел и пиел и когато го питали дали да му сервират кълка или крилце, все казвал "Да". Сиреч цялото пиле. Не могат всички да са вегетарианци, въздържатели и непушачи като Хитлер.

За д-р Паул Йозеф Гьобелс какво да кажа, освен че имал шест факултета. Чакахме го тримата, но той не дойде. На Ханс и Грета им виках Хензел унд Гретхен, понеже има едноименна приказка. Грета се смееше. Беше много добро момиче. Ядем, после тя казваше "Аз чиниите". После, вместо да каже хайде да се смеем, казваше: "Хайде да правим весело" и се смеехме. Ханс не понасяше шеги. Той имаше униформа на "Хитлерюгенд". Аз исках да имам на "Бранник", но нашите ме набиха и не станах бранник. Аз исках да набия Ханс, щото Грета го харесваше. Разказвал съм как го причаквах на входа с една прогнила дъска със забит ръждив пирон. Но не било писано да стане така. Горкото момче отбранявало Берлин в последните дни на фюрера.

Нашите социолози, политолози и всякакви други лози се позовават на легендарните думи, повтарят папагалски трите цитата, заучени в комунистическа партийна школа или в САЩ. Те не са политолози. Те не са виновни, че са задръстени образователно и биографично. Да перифразирам Ленчо: Няма такава партия, такива политолози.

"Посредственици навсякъде, сегашни и бъдещи. Опрощавам ви всички. Амин!". Mediocrities everywhere, now and to come: I absolve you all! Amen! Amen!

Финалът на "Амадеус" на Питър Шафър. Николай Бинев изигра прекрасно ролята на Салиери. Но няма Моцарт. Виждам само посредственици.

DI copyright

98
33232
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
98
 Видими 
08 Юли 2014 20:06
.
08 Юли 2014 20:14
През 2016 г. The Bank of England ще пусне нова банкнота. Тя ще е с номинал пет паунда, пет лири, пет фунта, не знам как да го кажа, щото както и да го кажа, все ще ми се смеят.


петарка> fiver
десетачка >tenner
08 Юли 2014 20:27
В студиото той заставаше пред таблото с шахматните фигури, на живо показваше ход по ход всяка от партиите на Спаски, Тал, Ботвиник, Каспаров и Боби Фишер, коментираше какво щяло да стане, ако примерно конят не бил на d4.


И без да разбирам от шах , когато бях малък много ми харесваха тези предавания. Жалко , че сега ги няма

Поздрави от Варна.
Натисни тук
08 Юли 2014 20:29
Не могат всички да са вегетарианци, въздържатели и непушачи като Хитлер.


Верно е, вождовете на "тройната коалиция" от WW II на снимката - Дебелия, Сакатия и Диктатора, и тримата пуфкат лули, пури, цигари!

*

По повод този Ленчо, Владилен, се досетих за позабравения Сидоров.ру с типично ямболското име Волен... Какво ли е шифровано в него?
08 Юли 2014 20:33
Д.И : ... "
Чърчил и с думите му за пот, кръв и сълзи. Той непрекъснато пушел и пиел и когато .... "

И когато имало маскен бал, организиран за благотворителна цел, той бил поканен от Лейди Астор ..
Запитал я :
- А как ли да се явя, та да не ме познае никой?
- Най- добре - трезвен! - отсякла дамата ...
08 Юли 2014 20:36
Финалът на "Амадеус" на Питър Шафър. Николай Бинев изигра прекрасно ролята на Салиери. Но няма Моцарт. Виждам само посредственици.

Не е вярно... тогава Георги Кадурин беше прекрасен Моцарт , но Николай Бинев беше съвършен . Това в стария Младежки театър... какви времена , Господи!!!
И после това било , онова било...
08 Юли 2014 20:51
Владилен
Владимир Ленин
08 Юли 2014 20:56
meat чудя се няма има все сидеров.ru ти е проблема.ми гласувай за бсп.tr
атака са терминално болен.остави ги да си отидат спокойно.
08 Юли 2014 21:04
атака са терминално болен.остави ги да умрат спокойно.


Това е мимикрия, джуджето Сидоров има купища рублей и като нищо ще се присламчи в Парламентата. Което не бива да става, за това питам някой знае ли какво означава Волен - Воля Ленина, Воистина Ленин, или Водка Ленину?
08 Юли 2014 21:07
А пък във Втората световна война няма Курск, няма Сталинград, няма битката за Берлин. Като Джеймс Бонд англичаните отишли и победили германците в "техния национален спорт", войната.

Много вярно.. даже Путин поканиха на празнествата от десанта във Франция през юни 1944, а войната започна през 1940! Да ли Обама и Меркел биха отишли на парада на победата в Москва догодина?
08 Юли 2014 21:07
meat аз знам едно ако чакахме на запада още щяхме да сме вилает на турция
бсп дето заиграва с дпс не те дразни
ама то е така който е против русия той е за турция
08 Юли 2014 21:18
Путин поканиха на празнествата от десанта във Франция през юни 1944

Руснаците имат доста участие в сраженията ...

"360-й полк фон Рентельна, размещенный побатальонно вдоль побережья Бискайского залива (к этому времени он был переименован в Казачий крепостной гренадерский полк), в августе 1944 г. был вынужден с боями пройти долгий путь к германской границе по занятой партизанами территории.
570-й казачий батальон был направлен против высадившихся в Нормандии англо-американцев .
454-й казачий кавалерийский полк, блокированный частями французских регулярных войск и партизанами в городке Понталье, отказался капитулировать и был почти полностью уничтожен. Такая же судьба постигла в Нормандии 82-й казачий дивизион М. Загородного. .... ... "

И още има ...

Руските подразделения в градовете-крепости по брега на Атлантика, се сражават във Франция, заедно с другите части на Вермахта, до март 1945 ...
Що да не го поканят Путин - нали Меркел я канят??
08 Юли 2014 21:19
за Ленин малко инфо
Натисни тук


08 Юли 2014 21:26
Язък, че и умни хора се хващат на голямата лъжа на Гьобелс. А поляците толкова мразят руснаците, че са готови и на немците да простят, само да натопят ония от изток...
А филмът "Катин", както и "Битката за Варшава" са на нивото на "Освобождение". Че и по-овехтели като пропаганда...
----------------------------------------------------------
Сайтът на Генек

08 Юли 2014 21:32
Натисни тук
Натисни тук

И т.н. - да има само желание...
08 Юли 2014 21:37
Гьобелс открива изложба за престъпленията на комунизма ...

Прав си, ДИ, колко си прав ... Но колцина те разбраха? Няма да обяснявам "какво е искал да каже авторът". Както ни учеха в училище, каквото е имал да каже - казал го е.
08 Юли 2014 21:51
Няма да обяснявам "какво е искал да каже авторът". Както ни учеха в училище, каквото е имал да каже - казал го е.

И аз не се чудя какво ли е искал да каже авторът. Но много често се чудя дали въобще е искал да каже нещо.
08 Юли 2014 21:54
Чърчил и с думите му за пот, кръв и сълзи.


Странно, но при този цитат неизменно се изпуска нещо важно...

Я повторю перед Палатой то, что уже сказал присоединившимся к новому Правительству: «Я не могу предложить ничего, кроме крови, тяжелого труда, слез и пота».

I would say to the House, as I said to those who have joined this Government: 'I have nothing to offer but blood, toil, tears, and sweat.'


08 Юли 2014 21:55
Вярно е че в Катин по заповед на Сталин са избити хиляди полски офицери.. само че крушката си има и опашка.. Това е отмъщението на Сталин за 17 - 18 хиляди руски военнопленици оставени да умрат от глад и болести в Полша по времето на гражданската война в Русия. Тази малка подробност ни е спестена:
Польские профессора З. Карпус и В. Резмер утверждают, что за весь трехлетний период пребывания в Польше (февраль 1919 — октябрь 1921) в польском плену умерло не более 16-17 тыс. российских военнопленных, в том числе около 8 тыс. в лагере Стшалкове, до 2 тыс. в Тухоли и около 6-8 тыс. в других лагерях.
08 Юли 2014 21:57
А "Blood Sweat & Tears" не са група от сега, а от поне 45 години. Не ме впечатлиха на времето.
08 Юли 2014 22:05
Firmin
08 Юли 2014 21:37
Гьобелс открива изложба за престъпленията на комунизма ...Прав си, ДИ, колко си прав ... Но колцина те разбраха? Няма да обяснявам "какво е искал да каже авторът". Както ни учеха в училище, каквото е имал да каже - казал го е.

Абсолютно вярно - каквото е имал да каже - казал го е!
Ето ги и фактите, около изложбата, тя всъщност е била в два града - Виена и Берлин и се е наричала "Съветския рай" ...
Интересното при нея е, ЧЕ ВСИЧКИ ЕКСПОНАТИ И ДОКУМЕНТИ СА БИЛИ АВТЕНТИЧНИ ИЛИ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ АВТЕНТИЧНИ ПЪРВООБРАЗИ ..
http://dmitrij-sergeev.livejournal.com/331048.html target=_blank id=url>Натисни тук

.... "Выставка была огромной — на девяти тысячах квадратных метров во многих павильонах демонстрировались собранные во время специальных экспедиций на оккупированные вермахтом территории экспонаты. Среди прочего воспроизводилась часть Минска с куском улицы, лавкой, мастерской сапожника, землянками, в которых жили рабочие. Экспонировались советские сельскохозяйственные машины, рабочие и крестьянские дома, разобранные на месте и собранные заново в павильонах со всем своим оборудованием и интерьерами. Демонстрировались массы фотографий, сделанных на советских территориях. В павильонах были воспроизведены в натуральную величину подвалы ГПУ с расстрельной камерой и многое другое.

Отдельные разделы были посвящены Советской армии и программе вооружений, организации советской жизни и экономики, рабочему и крестьянскому быту, колхозам, социальному устройству СССР, ГПУ и лагерям, беспризорным и т. д и т. п.

Все, что касается реалий советской жизни — экономики, социального устройства, правил поведения, условий жизни, — в целом соответствует действительности. Материал собран квалифицированно и со знанием дела. Он и сегодня представляет интерес для историков сталинской эпохи. Даже статистические данные, например о репрессиях, или информация о ценах, зарплатах и т. п. более или менее соответствуют тому, что сегодня известно на этот счет. Эти данные явно не искажались сознательно; впрочем, их и не было смысла искажать. В своем реальном виде они вполне эффективно работали на нацистскую пропаганду. .. "

Та каквото е имал да каже авторът- казал го е .. и още по-добре от авторът говорят ФАКТИТЕ!

"Выставку это почти сразу же попыталась сжечь группа Герберта Баума (http://de.wikipedia.org/wiki/Herbert_Baum), кинули вроде бы не то бутылку, не то мину подорвали, 11 человек получили ранения (в википедии как обычно ошибка) .. "


Поздрави
08 Юли 2014 22:06
Мачът Спаски-Фишер--сещам се за една песньовка на Висоцки в,която се описваше,как са готвили Спаски за мача с Фишер(учили са го на Самбо и Джио джицу),а на път за летището,шофьорът на таксито му показал един скрит ход с коня....
Спаски падна,остров Дамански стана китайски,американците кацнаха на македонската месечина,СССР изпрати там само две тенджери,някъде в Азия се разби(май за втори път)лошо прекопираният от Конкорд Ту 144,Буран хвръкна и кацна навеки,после дойде 1989 година,глинените крака не издържаха и изкуствената конструкция рухна,после имаше опит за преврат и две-три вечери наш'те тавагишчи играха казачок и пиха Игристое и накрая в северо източната част на Европа се появи добре заредена с газ "Профан Бутач" бензиностанция со ракети.
08 Юли 2014 22:08
Извинявай, Генек, но си прав само за "Битката за Варшава", той наистина и за съжаление е по-зле и от "Освобождение". Но не и "Катин".
08 Юли 2014 22:11
Думите на Ленчо далеч не са негов "патент", а и по-отдавна са споделени със скъпия читател. Същата "ленчова" фраза излиза от устата на един от основните герои в новелата на Стефан Цвайг "Шахматна новела". И то в подобна на описаната по-горе ситуация.
Другото е, че Блъд, Сует енд Тиърс никога не са били рок група. Не е нужно да слушаш музиката им, само като видиш брас секцията, то незабавно ти става ясно, че тук рокът е второстепенен. Да, има рок, ала е доста джазиран рок.
08 Юли 2014 22:23
"А филмът "Катин", както и "Битката за Варшава" са на нивото на "Освобождение". Че и по-овехтели като пропаганда..."
***
"Освобождение" го гледах с познавателна цел, полски "Катин" не бих си губил времето, а за филм "Битката за Варшава" не бях и чувал. И да бях чул едва ли бих го гледал както и "Катин" след като през 75 г. едни полски студенти във Варшава ми проглушиха ушите с нелепици каквито днес размахват нашенските русофоби.
***
П.С. Всяка народофобия е недемократична... с изключение на русофобията. За последната лек няма.
08 Юли 2014 22:27
Моцарт е най-популярният посредствен композитор. На Кеворкян цялата му работа е "на ангро". И какъв паметник на червеноармеец, това си е паметник на руския империализъм.
08 Юли 2014 22:36
А "Blood Sweat & Tears" не са група от сега, а от поне 45 години. Не ме впечатлиха на времето.


Та викаш, nobody wants to toil... and moil?
08 Юли 2014 22:54
Няма бедни, има "социално слаби", и виж сега как никой не говори за бедни и бедността! Това е и тайната цел на насаждането на политически коректното говорене, когато няма дума или термин за някакъв проблем, хората не говорят за него, а ако не говориш за проблема, преставаш да мислиш за проблема. Технологии за овладяване и контролиране на масите, разработвани в Станфордския институт, в Харвард, Тависток, от професори психиатри, психолози, философи, социолози, антрополози, до един евреи.
08 Юли 2014 23:09
Преди няколко дни, Гари Олдман каза: Политическата коректност е глупост, защити Мел Гибсън, защити и Алек Болдуин, за дето нарекъл един папарак педераст, и на следващия ден още го накараха да се извинява. Каква сила имат парите!
08 Юли 2014 23:21
Мислех, че съм чул Чърчил да казва Blood Sweat and Tears. Но после узнах, че той казал приблизително същите думи в парламента, а по Би Би Си за целите на пропагандата тези думи ги казвал британски актьор

Пропагандата наистина е поработила много, за да изкове ореола на най-влиятелния британец около главата на един по-скоро посредствен човек. Известен е и с други ефектни фрази /дали впрочем са негови? твърди се, че повечето са писани от други, без някой да оспорва таланта и на самия Чърчил/, както и други забележителни качества.
Но на Чърчил му липсва главното, което прави една личност исторически значима - лидерството. Лидерството е управление на промяната, а Чърчил е всичко друго, но не и човек, който има визията и волята да промени нещо.
Редом до съвременните му лидери - Клемансо, Ллойд Джордж, Ленин, Мусолини, Хитлер, Сталин, Ганди, Дьо Гол, Мао, Тито, Аденауер - Чърчил е джудже.
Прочетете отново "Втората световна война". Шест тома мемоари, но в тях няма и шест страници, които да променят впечатлението, че спомените са писани от страничен човек и в никой случай от участник в събитията, въпреки текстовете от първо лице. Това може да е много ценно като литература, не знам, но за мен е доказателство, че авторът не е лидер. Контрастът е още по-поразителен, ако книгите на Чърчил бъдат сравнени с тези на Сталин или Хитлер.
08 Юли 2014 23:31
Няма такава партия


То, и няма такава държава! /Homo nihilus bulgaricus/
09 Юли 2014 00:19
С недостатъчни знания - Ausgeschlossen! Изключено. Немислимо.

Мааалка поправка: оценката "слаб" се казва "nicht ausreichend" ( "недостатъчно" ), а изразена в число е 5.
Иначе за цялостното авторово писание: "Ausgezeichnet" (1).

09 Юли 2014 00:40
лошо прекопираният от Конкорд Ту 144, Буран хвръкна и кацна навеки

Ту 144 излита преди Конкорд, та "копирането" е доста спорно, но не е там работата.
Ту 144 е пилотен комплекс, на чиято база по-късно се разработват Ту 22, Ту 22М и Ту 160.
Буран също не е замислян за масова совалка, а като развойна платформа. Най-важните нови технологии в него са свързани с простичкия факт, че Буран, за разлика от американските системи, е безпилотен
09 Юли 2014 01:08
Евгений Дайнов да не говори за политика, ами да вземе китарата и да изсвири нещо, както американските рокаджии от групата Blood Sweat & Tears, also known as "BS&T".
Огнян Минчев не е дебел, той е слаб. Слаб политолог, искам да кажа.
Пловдивчанецът прокурор не е дебел. Той е слаб в поведението си на правник, искам да кажа.
Делян Пеевски не е дебел. Против него аз нямам естетически възражения. Само граматически. Не се казва тоз страхува онзи, а онзи се страхува от този. Аз и на Георги, Кеворк исках да му кажа да не казва тоя говори "на ангро", а "тоя говори ангро", но той до ден днешен казва "на ангро".
Заключение: Няма дебелаци, има хора с наднормено тегло. Западните посланици не са дебелаци, когато ни препоръчват еднополовите бракове.

Съгласен съм на 100% с ДИ.
09 Юли 2014 01:26
Ту 144 излита преди Конкорд, та "копирането" е доста спорно, но не е там работата.
Доказано е копиран. Калпаво копиран.
Ту 144 е пилотен комплекс, на чиято база по-късно се разработват Ту 22, Ту 22М и Ту 160.
Ту-22 нема нищо общо с Ту-144 освен първите две букви и моторите в по-късните модификации.
09 Юли 2014 01:33
piednoir
09 Юли 2014 03:08
StrikeEagle
09 Юли 2014 01:26
Мнения: 18,330
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Ту 144 излита преди Конкорд, та "копирането" е доста спорно, но не е там работата.
Доказано е копиран. Калпаво копиран.
***
Кой кого какво копирал... То и ТУ-144 се издъни, ама от 2-та Конкорда, артисалия падна пред летището Шарл Де Гол (преди да излети) и с това историята на свръхзвуковите пасажерски полети приключи. Що ли, ами ти орльо си специалист, кажи - пък аз сал поназнайвам туй-онуй.
09 Юли 2014 03:59
Ленчо влязъл, хвърлил око на разположението на фигурите на шахматната дъска по средата на партията, и казал: "Няма такава партия" [...] той носеше името на онзи, който казал "Есть такая партия". Думите на Ленчо изчерпват целия коментар, който бих направил за вътрешното положение в днешна България,
Това много ми хареса.
09 Юли 2014 04:02
На Ханс и Грета им виках Хензел унд Гретхен, понеже има едноименна приказка.
Е как едноименна, като имената са две - Хензел и Гретел?
09 Юли 2014 04:18
Днеска ДИ се чете по добре от некои предишни седмици (нищо че пак има некои изблици дето ме озадачават де..)
За коментара на шахматиста към колегите му--- пак е бил цивилизован човека, можел е да им отговори като голф инструктора от вица:
Отиват трима приятели да играят голф и виждат как в клуба седи един добър инструктор по голф. Викат му-- ела да ни понаучиш, ще ти платим. Пиша помислил, и без това немало кво да прави, и отишъл.
Първият пишман голфаджия tees off, топката отива едвам на 20-има метра. Пиша пита-- какъв ми е проблема?
Професионалиста отговаря--you have a serious issue with the loft man.
Вторият пишман голфаджия tees off, slices the ball off надясно, право в къщите наредени до fairway-а. Пита- къв ми е проблема на мене.
Инструктора вика-- и на тебе loft ти е големият проблем.
Третия tees off, slices the ball to the left, право в храстите. Пита- къв ми е проблема на мене?!!!
Професионалиста отговаря: и на тебе loft ти е проблема!
Тримата приятели изригват-- е как така loft ще ни е и на тримата проблема бе, като правим три толкова различни грешки? Я обясни тука!
LOFT--- Lack of F-----g Talent. Казва инструктора.
Та така за шахмата (и голфа).
Извинявам се за английските термини, голфа съм го учил не в България , та понятие си нямам как са повечето неща на български.
За Гобелс (клавиатурата ми не е пълна иначе знам как му е името)--- и 18 факултета да има-- все тая. Дал сега някой като се е изучил тва да го прави нещо по-по-най САМО ЗАЩОТО се е изучил.
За дискусията по-горе, кой кой копирал-- руснаците са дали много на света в научно-приложно отношение ПРЕДИ 60-те години на миналия век. Оттогава само догонват. И ще догонват още много години.
Защо--- ми питайте другаря Drug, дето милее за Русията , що не е там (не че той е голем учен де, ама поне знае какво е "ASTM method" ) а гние в УСА
09 Юли 2014 06:23
crossfit75 - не съм голям учен (аз и не претендирам), но там откъдето се връщам, ти никога няма да бъдеш. Пък за кого е място за гниене, за кого място дето спокойно можеш да си кажеш мнението без някой жаден за внимание новоизпечен голфист да ти препоръча местожителство е друга тема.
***
P.S. Сетих се че мога поне малко да помогна за духовното ти извисяване та реших да ти разкрия как да използуваш "непълната си клавиатура" да изпишеш "ь". Вдигаш си дясната лапа и натискаш "х". Ако не стане от първия път, питай жена си или децата. Те със сигурност ще се справят по-добре от теб. Очевадно знаеш за Русия дори по-малко отколкото за мен, което не ти пречи да правиш обобщения гарнирани с неграмотно преведени недодялани вицове.
***
P.P.S. Определени обстоятелства ме принуждават да променя първоначалната квалификация, която заслужаваш напълно.
09 Юли 2014 07:15
"Blood,toil, tears and sweat"
09 Юли 2014 08:09
Бат Джимо,
Получаваш пет quid за писанието!
09 Юли 2014 08:23
Ту 144 излита преди Конкорд, та "копирането" е доста спорно, но не е там работата.
Ту 144 е пилотен комплекс, на чиято база по-късно се разработват Ту 22, Ту 22М и Ту 160.
Буран също не е замислян за масова совалка, а като развойна платформа. Най-важните нови технологии в него са свързани с простичкия факт, че Буран, за разлика от американските системи, е безпилотен


Естествено, че излита преди конкоорда. Но и заедно с него да е излетял , разработването на подобни машини трае повече от десетилетие. Относно чупещия се "нос", има и руски и американски военни самолети от началото на '60-те с подобна конфигурация, като Сухой Т-4 например, разработван от 1963 г.
А за Буран, вижте Миг-105 или така наречения проект "Спираль"...
09 Юли 2014 08:27
Drug,
Сега ще те питам в прав текст: КАТО ТОЛКОВА Я ОБИЧАШ РУСИЯТА, КАКВО ПРАВИШ В ЩАТИТЕ?
Пък и децата си докарал (и отгледал) при капиталистите....
За клавиатурата-- ми толкова ми позволява моя мизерен ябълков телефон, с неговата "българска" клавиатура.
А ти че не си "учен" това е ясно- нема да ти припомням как ми се скара за "магистърската" ми степен, ЯСЕН СИ МИ.
Да ти се похвалим- смених работодателя, пиши ми на "bivanov@chevron.com"

Дано децата са добре (тия дето ги грижеше как за по малко от 80 хилки нема да почват работа в Калифорнията. И са уманитарчета
09 Юли 2014 08:33
Drug,
Пак да те питам-- като ривеш колко е велика русията, КАКВО ПРАВИШ В САЩ БЕ ДРУГАРЮ?
??????
09 Юли 2014 08:55
Но Гьобелс казваше истината, че десет хиляди полски офицери са застреляни при Катин по заповед на Сталин, а съветската пропаганда твърдеше, че германците ги разстреляли.
Това е много спорен въпрос. С едни снимки нищо не може да се докаже. Но да се прави приопаганда може. И аз съм чувал за тази германска изложба.
- Пречат ли им да са педерас'и?
- Не сър.
- Тогава защо демонстрират?
- Защото са педерас'и сър;
Аз го знам, обаче
Пречат ли им да са педерас'и?
- Не сър.
- Тогава защо демонстрират?
-Защото искат и нас да направят като тях.

Демек националният спорт на германците е войната и англичаните ги били победили в две световни войни. Легендарни думи. И неверни.
През 19-ти век най-военолюбивата нация се считала Франция. Наистена кралете на Прусия се увличали във военната подготовка, но това не е било толкова за водене на война, колкото за даване под наем на войници от което е печелело кралството. Другите германски земи съвсем не били военолюбиви. Саксония е била център на изкуството, там са се родили много велики композитори - Хендел, Шуман, Вагнер, а са работили и в Дрезденската опера и в лайпцигския Гевандхауз много други, като Вебер, Менделсон и др. Там са работели много изтъкнати архитекти, художници. Ваймар е бил също център на литературата -Гьоте, Шилер, и музиката - Лист. бавария, особено при Лудвиг 2-ри е била център на архитектурата, Прусия е плащала на краля, за да не води войни с нея, а той е строял дворци и е плащал разноските на Вагнер. Бавария е била традиционно на страната на Франция. Другите части на сегашна Германия са били твърде малки и са се знамавали повече с изкуство и търговия.
Германия става военолюбива след обединението си под ръководството на Бизмарк. Но той е оставил една заръка, която след това не са спазели : "Никога срещу Русия". А Татчерица е забравила, че английската кралица произлиза от немския род кобург, както и руския цар, белгийския крал, пък и нашия Фердинанд. По времето на 1-вата световна война дворецът "Кобург" е прекръстен в "Уиндзор", както тогава американците прекръстиха хамбургите в "хот догс".
и която ще бъде с лика на Чърчил и с думите му за пот, кръв и сълзи. Той непрекъснато пушел и пиел и когато го питали дали да му сервират кълка или крилце, все казвал "Да". Сиреч цялото пиле.
И добавял "и в никакъв случай спорт".

09 Юли 2014 08:59
По повод този Ленчо, Владилен, се досетих за позабравения Сидоров.ру с типично ямболското име Волен... Какво ли е шифровано в него?
Абе вие Бокофилите само глупости се сещате да пишете. Волен си е хубаво име.
09 Юли 2014 09:05
Mrx,
Съгласен съм с теб. Те франсетата не ги бива за войници, ама затова си имат Легиона- некой трябва да се бие за Франция де!
И единствената френска военна част дето я е бивало, те са я продали (легиона е продаден на испанския крал веднъж)...
И затова сега няма 1-ви парашутен полк на Френския Чуждестранен Легион-- щото когато посерк-то деГол решил да предаде Алжир, парашутистите от 1-ви парашутен полк на ФЧГ решили да отстрелят гореспоменатия..... Ма пратили лош стрелец. Затова сега има само 2-ти парашутен полк на ФЧГ....
Та така де, колко са войнствени франсетата.... Има една столица в Европата, дето който не е искал, той не я е превзел. Париж.
09 Юли 2014 09:10
Моцарт е най-популярният посредствен композитор. На Кеворкян цялата му работа е "на ангро". И какъв паметник на червеноармеец, това си е паметник на руския империализъм.
Като прочетеш първото и последното изричения виждаш какви простотии са задръстили малките демократски мозъчета.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД