:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 404,532,674
Активни 53
Страници 4,243
За един ден 1,302,066

БСК предложи план за излизане от кризата с КТБ

Управителният съвет на Българската стопанска камара излезе с конкретен план как да се излезе от кризата с Корпоративна търговска банка. БСК настоява цялата информация за състоянието на КТБ ще бъде предоставена на всички кредитори на банката на общо събрание, свикано от квесторите в най-кратък срок. Частният „Фонд за гарантиране на вложенията на гражданите” трябва да се използва само в съответствие с неговите цели и при стриктен контрол на банките вложители в него.
Най-интересната част от предложението е свързана с идеята всички търговски банки в страната да предложат на клиентите на КТБ договори за цесия на вземанията им от проблемната банка в размер на левовата равностойност до 100 000 евро. Банките ще открият депозит на името на съответния клиент, който ще има незабавно достъп до парите си. А самите банки ще се превърнат в кредитор на КТБ, като вземанията им ще бъдат гарантирани от Фонда.
Кредиторите, в които задължително трябва да бъдат включени банките, сключили цесии за депозитите до 100 000 евро, както и акционерите на КТБ трябва да имат правото да възложат на екип, избран от общото събрание на кредиторите, да разработи оздравителен план и да насрочи следващото общо събрание за неговото разглеждане и приемане. Приетият оздравителен план ще е задължителен за всички кредитори.
БСК специално отбелязва, че този план, както и всички други планове, не могат да ангажират публични средства за решаване на евентуални ликвидни проблеми на КТБ.
"УС на БСК, без да подценява интелектуалните възможности на българските политици, воден единствено от разбирането си, че свободните граждани са в правото си да се погрижат сами за защитата на своите интереси, апелира към всички държавни органи да не си позволяват да изземват права на суверена и да решават съдбата на КТБ вместо заинтересованите кредитори на банката," се казва в становището на работодателската организация.
52
3159
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
17 Юли 2014 08:30
Най-смисленото, което съм прочел досега /с изключение на това, което съм написал, но аз пък не го чета /
17 Юли 2014 08:31
Божеее, Божкей...

Деградацията е пълна, затова пък - повсеместна.
17 Юли 2014 08:33
Страхотно предложение!
БСК се доказа като професионалисти.
17 Юли 2014 08:34
интересна кражба са замислили от ДС/искат и те да блажат/, ама кражбата ще се състои по други правила.
17 Юли 2014 08:35
Най-смисленото, което съм прочел досега


Подкрепям .Делото за спасение на давещите се е в техните ръце.
17 Юли 2014 08:59
Поредното нефелно предложение!!!
Ако кредиторите и акционерите на КТБ бяха в час, нямаше да се стигне до проблемите с банката...
Затова ако ще се използват държавни средства, банката трябва да се управлява от държавата, просто казано временно да се национализира...
Ако досегашните акционери искат, после да се бръкнат и да си откупят банката.....
17 Юли 2014 09:09
Да предложа нещо безмислено-политиците да си затворят плювалниците и да спрат с предложенията ,а просто да се следва разписаната в Закона процедура.Ама наистина е безумно от моя страна да очаквам че Законодателя ще спре да гази Закона....нали?
17 Юли 2014 09:11
Не виждам, какво му е толкова доброто на предложението. Никъде не е споменат, какъв ще бъде отбивът при цесията. Или всяка търговска банка ще предлага свой отбив и по този начин ще се конкурира за клиентите на КТБ? И кой човек с депозит в КТБ ще се включи в схемата, след като знае, че ако КТБ бъде обявена в несъстоятелност, 20 дена по-късно Фонда за гарантиране на депозитите ще трябва да му плати депозита на 100% ако е под гарантирания максимум? Подобна схема (с цедиране на вземанията на граждани и фирми от КТБ) има смисъл само за тези, които надхвърлят гарантирания максимум, или ако се очакват по-нататъшни катаклизми и евентуалното несправяне на Фонда за гарантиране на депозитите със задълженията си, вменени му по закон. БСК да си кажат, кое точно имат пред вид.
17 Юли 2014 09:11
А БСК с какво право определят как търговски банки да влагат парите на вложителите си?Аман от талибани!
17 Юли 2014 09:12
Да се национализирала /което в случая на КТБ би означавало й да се рекапитализира/, че всички да й носят пасивите и да й плащат масрафа, нали??? Хайде явно можело и сами да се оправят.

Анастаси, "давещи" е дума, която събужда съчуствие, желание да помогнеш и чуство за вина, ако можеш, но не го направиш.
А тука става дума за икономически мастодонти и свръх влиятелни личности! Гечев заяви, че това са предприятия, които плащали стотици милиони на държавата, това означава че имат поне милиарди печалби / а да не говорим колко са им активите тогава/! А пасивите на банката над 100,000 евро депозити, които трябва да бъдат спасени от пенсионерите, са едва 2-3 милиарда, тоест 1-2 години печалба /по Гечевите сметки/. Виваком, TV7, Топлофикация са компании, които няма да ни /както и на държавата/ липсват дори да фалират /надали/, защото новият собственик пак ще плаща данъци и т.н.
А Костов, Вежди, Ст. Александров / а зад тях сигурно има със сигурност много зъбати и отвратителни муцуни/ са все хора със стабилни връзки и познания, за да знаят как да достигнат до кредиторите на банката, когато влязат във владение - да си я взимат. ‌
17 Юли 2014 09:14
БСК пак се опитва да хитрува. Хем банките стават уж кредитори, хем кредитите им са 100% гарантирани от гаранционния фонд. Т.е. получаваш право да се наричаш кредитор и да решаваш съдбата на КТБ, но с чужди пари. Хитро, нали!
17 Юли 2014 09:18
"УС на БСК, без да подценява интелектуалните възможности на българските политици..." Със сигурност силно ги надценява
17 Юли 2014 09:22
Най-смисленото, което съм прочел досега

Страхотно предложение!
БСК се доказа като професионалисти.

Великите професионалисти от БСК да не се вживяват като нечии спасители, а като са толкова отворени, да предложат мерки за справяне с междуфирмената задлъжнялост на техните членове, която надхвърли 150 милиарда лв. Т.е. почти два пъти БВП на страната. Банките не са от тяхната компетентност.
А решението е:
Да предложа нещо безмислено-политиците да си затворят плювалниците и да спрат с предложенията ,а просто да се следва разписаната в Закона процедура.

Тъй като влоговете в КТБ в по-голямата си част като сума са с преференциални условия, те не подлежат на гарантиране. Т.е., те са си проблем на самите вложители. Подлежащите на възстановяване гарантирани влогове в предвидения от Закона размер могат да се поемат спокойно от Фонда за гарантиране като размер, без никакво допълнително наливане на пари в него.
17 Юли 2014 09:23
без да подценява интелектуалните възможности на българските политици,
Харесвам хората с чувство за хумор!
17 Юли 2014 09:23
Смислено и ... келепир ориентирано за другите банки. Цесията има разходи, комисионни и такси. Ако подобно предложение се приемем, значи положението в КТБ не е толкова страшно, колкото го изкарват. Иначе другите бангстери няма да рискуват с цесии за милиарди.
17 Юли 2014 09:24
По информация от два независими източника, почетният председател и дългогодишен лидер на ДПС Ахмед Доган има вложени в КТБ над 880 хил. лв., както и кредитна карта с лимит 40 хил. евро. Малко повече от него - около 1.1 млн. лв., е депозирал депутатът от партията Веселин Пенев, което означава, че рискува да загуби около 900 хил. лв., ако бъдат изплатени само гарантираните 196 хил. лв. Депозити имат също Нигяр Джафер и Янко Янков, но те са в размер, напълно покрит от държавната гаранция.
17 Юли 2014 09:26
Така или иначе тази банка вече е ликвидирана. Цветан Василев се опита да се еманципира от мафиотите начело с Доган и пионката му Пеевски, но не успя. Той добре си е постлал - на неговата хранилка са се наредили политици от целия спектър. Цялата история е показателна за това, колко безпощадно, без всякакви сантименти се води тази война. Ако конфликта не беше толкова преекспониран, щеше да има и убийства. А че някаква банка щяла да фалира - на тях им е през фара.
17 Юли 2014 09:26
Тъй като влоговете в КТБ в по-голямата си част като сума са с преференциални условия, те не подлежат на гарантиране. Т.е., те са си проблем на самите вложители. Подлежащите на възстановяване гарантирани влогове в предвидения от Закона размер могат да се поемат спокойно от Фонда за гарантиране като размер, без никакво допълнително наливане на пари в него.

Бирникъ,както винаги си точен.Веждичката искал голЕма лихва.Ами да се оправя сега.
17 Юли 2014 09:30
Никъде не е споменат, какъв ще бъде отбивът при цесията.

еее, това са си техните пасти . точно към там са се насочили с това предложение.
17 Юли 2014 09:37
БСК настоява цялата информация за състоянието на КТБ ще бъде предоставена на всички кредитори на банката на общо събрание,

Аз четох до тук.
Альоо кви "кредитори", кво общо събрание
Има ли процедура по несъстоятелност , кви ги ръсите тогава
Напротив има усно разписана в закона процедура.
На коя стъпка сме. Още не са поканили акционерите на банката да увеличат капитала и

Аман бе
17 Юли 2014 09:43
БСК специално отбелязва, че този план, както и всички други планове, не могат да ангажират публични средства за решаване на евентуални ликвидни проблеми на КТБ.

Ако няма да ангажират пари от държавния бюджет, защо не? Какво значение има кой ще придобие КТБ и на каква цена? Една частна собственост преминава в други ръце.
Смисленото е, че се гарантират депозитите до 196 000 лв., както е по закон и няма да се налага поемане от държавата на пасивите на банката. Защо тези, които искат държавата да поеме всички пасиви не се заинтересуват колко милиарда струва на данъкоплатците от Ирландия, Португалия, Испания, та даже и Германия спасяването на банките? Цялата борба е привилегированите клиенти да си получат депозитите в пълен размер, за което да платят всички. Защо не приложат съществуващия закон, а ще измислят нови закони? Ненапразно в ЕС въведоха правилото за гарантиране на депозитите само до определена сума за да предпазят данъкоплатците от поемане на пасиви, които могат да се окажат значително по-големи от очакваните.
17 Юли 2014 09:44
Аман бе
Не Аман, а Оман!
17 Юли 2014 09:52
Това, което и аз предлагах - консорциум от банки да вземе на буксир закъсалата, да я извади на повърхността, а после всички да имат акционерно участие в оздравената банка на принципа дълг срещу собственост. Въпросът е дали банките ще са навити и ще се споразумеят ли да извадят между 2 и 4 милиарда, защото ми се струва, че при тази схема трябва да покрият всички влогове /не само до 100 000 евро/, а след това да си гонят кредитополучателите на КТБ до дупка.
17 Юли 2014 09:57
Ей много хора искат да оглозгат КТБ. Само, че още никой не е дал точни числа за това, фалирала ли е или не. Само общи приказки, унищожаващи банката.

Защо БНБ не и помогна с някакви мижави 250 милиона, а сега искат да дават 2 милиарда държавни пари и да я фалират? Защо не се дава възможност на големите и акционерите да я спасят?

Въпросите си остават, колкото и да ги заобикаляте.
17 Юли 2014 10:01
Бирник, не си прав с това си твърдение:
Тъй като влоговете в КТБ в по-голямата си част като сума са с преференциални условия, те не подлежат на гарантиране.


3,7 мрлд' от влоговете в КТБ са под €100,000:

"Всички влогове над 100 хиляди евро ще бъдат обезпечени с активи на самата КТБ. Това предвижда схема, предложена от експерти на БСП, след като между партиите не бе постигнато съгласие за спасяването на вложенията над гарантирания минимум. Схемата предвижда вложенията на физическите и юридически лица в банката до 100 хил. евро, чиято обща стойност възлиза на 3.7 млрд. лв., да се покрият от два източника - 2 млрд лв. от Гаранционния фонд и 1.6-1.7 млрд. лв. от Министерството на финансите чрез емитиране на държавен дълг, обясни депутатът Румен Гечев. "

http://www.segabg.com/article.php?id=708321
17 Юли 2014 10:02
Не Аман, а Оман!

Ни съ базикай дан додат едни други да си търсят парите, че шъ настане верижно посиране дан казвам до де

на физическите и юридически лица в банката до 100 хил. евро, чиято обща стойност възлиза на 3.7 млрд. лв.

Това вкрюмва ли изтеглените в рамките на седмица милиард и двеста милиона
Или караме на отчетите де са налични в БНБ. По които КТБ има 2-3% лоши кредити. Т.е. на порядък по малко от средните стойности за сектора ......

Аде стига щуротии.
Одита на масата, т.е. в мрежата и да почват по закона.
Стъпка по стъпка
17 Юли 2014 10:03
Банките са особени предприятия що се отнася до регулациите върху тяхната дейност. Основната особеност е, че при спазване на регулациите една банка не може да е губеща. Втора важна особеност е, че отговорността за евентуално пренебрегване на регулациите е размита.
Извод - банките не са създадени, за да увеличават вашите пари, а за да печелят от тях. И ако имате пари, надхвърлящи едни разумни нужни на семейството ви, инвестирайте ги в собствен бизнес, или най-малкото - в собственост. Не в банкови депозити.
17 Юли 2014 10:04
А БСК с какво право определят как търговски банки да влагат парите на вложителите си?Аман от талибани!

Айде по-кротко. В момента пук като че ли имаш някакъв контрол над това как банките влагат парите ти? Или да? Банките ни са достатъчно стабилни и ликвидни, като се съберат 3-4-5 от тях и става непотопяема мегаструктура, нещо като банков борд, който ще извади КТБ от тинята. Защото силно се съмнявам, че КТБ е чак толкова зле, просто имаше целенасочен атентат срещу нея и собственика и. Само че атентатиорите не очакваха, че кризата ще е толкова мащабна, че може да застраши цялата икономика, бюджет, затова са и политическите трусове, всички в парламента са в несвяст. Нормалното решение, което да не ангажира обществен ресурс е банката да бъде оздравена и придобита /погълната от заинтересовани и по-силни конкуренти, нещо, което често се случва в кой да е отрасъл на икономиката.
17 Юли 2014 10:05
Да....и както казал един с галабия,изключително учтив:"Ть1 что,рус араб не видел?"
17 Юли 2014 10:05
А БСК с какво право определят как търговски банки да влагат парите на вложителите си?Аман от талибани!

Айде по-кротко. В момента пък като че ли имаш някакъв контрол над това как банките влагат парите ти? Или да? Банките ни са достатъчно стабилни и ликвидни, като се съберат 3-4-5 от тях и става непотопяема мегаструктура, нещо като банков борд, който ще извади КТБ от тинята. Защото силно се съмнявам, че КТБ е чак толкова зле, просто имаше целенасочен атентат срещу нея и собственика и. Само че атентатиорите не очакваха, че кризата ще е толкова мащабна, че може да застраши цялата икономика, бюджет, затова са и политическите трусове, всички в парламента са в несвяст. Нормалното решение, което да не ангажира обществен ресурс е банката да бъде оздравена и придобита /погълната от заинтересовани и по-силни конкуренти, нещо, което често се случва в кой да е отрасъл на икономиката.
17 Юли 2014 10:07
Или да? Банките ни са достатъчно стабилни и ликвидни, като се съберат 3-4-5 от тях и става непотопяема мегаструктура,
това си е работа на банките.С какво право някой ще налага правила ад хок?Преди да приключи одита всякакви планове са малко прибързани,не мислите ли?
17 Юли 2014 10:12
със същият успех банките биха предложили всички членове на БСК да ипотекират личното си имущество,да заложат предприятията си ,барабар с бъдещите вземания и така с реални активи да се обезпечи стабилност....."Джильезен" план,а?Или да приемат залог на заплатите на държавните чиновници до второто пришествие?Също план.....и все построен на честната дума на Искров ,професионализма на Прокуратурата,намеци на Пеевски и оценка на риска от Костов-виснал с милионче в безрисковата КТБ
17 Юли 2014 10:16
Мнооого глупаво предложение. Средствата от фонда НЕ са достатъчни дори за гарантираните влогове в тази банка. Не може банките да кредитират ей така, без документи, без реален одит, която и да било друга банка или фонд, особено попълнения с техни отчисления фонд. За целта се емитират държавни ценни книжа, те могат да бздат купени от банките.
По-добре беше акционерите да се включат, вместо да съдят БНБ за глупостите й.
17 Юли 2014 10:17
Цялата борба е привилегированите клиенти да си получат депозитите в пълен размер, за което да платят всички.


За първи път обща отговорност!
17 Юли 2014 10:22
Костов има ли доказателства за платени данъци върху доходите, допринесли за авоарите му?
17 Юли 2014 10:22
T72_не_е_трактор
17 Юли 2014 10:07
Мнения: 7,025
От: Dominica
Скрий: Име,IP

Или да? Банките ни са достатъчно стабилни и ликвидни, като се съберат 3-4-5 от тях и става непотопяема мегаструктура,
това си е работа на банките


Ти пък мислиш ли, че банкерите не си знаят помежду си дереджето? Ако има навити - значи има келепир. БСК едва ли ще излезе с това изявление ако не е сондирано мнение на банкерите. Ама в момента именно политиката пречи и внася неясноти относно бъдещето.
17 Юли 2014 10:24
Рецепти и "лечители" - един бюлюк. И никой не споменава думата КОНФИСКАЦИЯ, която се отнася за некоректни кредитодържатели и алчни вложители.
17 Юли 2014 10:30
Ама в момента именно политиката пречи и внася неясноти относно бъдещето.
ами за да има стабилност е измислен законът.Придържай се към него.
17 Юли 2014 10:37
Мнооого глупаво предложение. Средствата от фонда НЕ са достатъчни дори за гарантираните влогове в тази банка.
Погледна в кълбото от кристал и видя одита в бъдещето?
17 Юли 2014 10:41
ами за да има стабилност е измислен законът.Придържай се към него.

Ми то тоя момент и без това вече е изтърван, и то пак заради политиката, по-точно заради задкулисието в политиката и заради плана непременно да се съсипе Цветан Василев, на каква да е цена, ама цената май излезе по-солена от очакваното. Освен това аз нямам никакво доверие на държавата като влезе синдик в КТБ, че ще си събере всички кредити коректно и ще възстанови загубите на обществени средства. Виж, ако банките влязат - за тях знам, че ще гонят заемополучателите до дупка.
17 Юли 2014 10:49
Погледна в кълбото от кристал и видя одита в бъдещето?

Предполагам, че човекът е имал следното пред вид: Парите на Фонда са около 2 млрд.лв. (не си спомням точното число, и го давам доста закръглено). Ако приемем, че сумата на депозитите, които трябва да се изплатят от Фонда са 3.7 млрд.лв. излиза солиден недостиг. Но това означава, че Фонда не може да изплати депозитите НЕЗАБАВНО, а не въобще.
Както и да е. Мисля, че нещата в момента са толкова объркани от непремерени приказки и изявления, че е най-добре да се остави време на екипа, който трябва да оцени състоянието на КТБ и тогава да се правят сметки и планове.
17 Юли 2014 10:58
Мисля, че нещата в момента са толкова объркани от непремерени приказки и изявления, че е най-добре да се остави време на екипа, който трябва да оцени състоянието на КТБ и тогава да се правят сметки и планове.

Най интересното, което до момента никой не е споменал е защо състоянието на банката се коментира само като баланс на кредити и влогове и през призмата на оценка на кредитите, никакви други ликвидни средства ли няма таи банка, които да покрият поне част от влоговете. Ама нито стотинка, нито едно златно кюлче или пък нещо като ДЦК ли няма? На каква стойност са, никой не казва. Абе изобщо всички драпат към национализиране на негативите /прехвърлянето има от здравата на болната глава/ и опапкване на позитивите от малцина /замитане на някои кредит, изкупуване на активи на безценица и т.н./.
17 Юли 2014 10:59
Парите на Фонда са около 2 млрд.лв. (не си спомням точното число, и го давам доста закръглено). Ако приемем, че сумата на депозитите, които трябва да се изплатят от Фонда са 3.7 млрд.лв. излиза солиден недостиг. Но това означава, че Фонда не може да изплати депозитите НЕЗАБАВНО, а не въобще.

Парите,като се изтеглят,няма да отидат под дюшека,а ще отидат в някоя банка,нали?
Затова е разумно предложението.
17 Юли 2014 11:00
Освен това аз нямам никакво доверие на държавата като влезе синдик в КТБ, че ще си събере всички кредити коректно и ще възстанови загубите на обществени средства. Виж, ако банките влязат - за тях знам, че ще гонят заемополучателите до дупка.
Аз нямам и на УС на БНБ.Но пък знам че бизнесът на настоящите одитори е в пъти БВП на БГ като оборот.Така че няма да се циганят заради рахатлъка на местни дерибейчета,повярвали си че са хванали Господ за пеша и са някой в международната финансова система....Чакаме одита-и да кажат предварителния резултат.Бизнесът на банките е доверието-в случая с КТБ такова вече няма.Карайте по процедурата и стига планове как болния здрав да носи.Да дават одита. После да видим първо кой да разпнем,после как и какво ще се прави.Иначе кресливци ви пробутват котка в чувал...
17 Юли 2014 11:06
Ама разбира се, че първо трябва да има одит, решението - после, но като най-безболезнено за всички виждам това решение. А и по-горе вметнаха вече - изтеглените средства нали ще отидат в някоя друга банка? Кой ще се откаже със заемни средства да си разшири пазара, верно с малко първоначален риск и повечко експертни усилия, ама все пак...
17 Юли 2014 11:07
Само да напомня-"мръсни" пари и имущество придобито с тях подлежи на конфискация.КТБ не е раздавала пари за панелки-над 94% от портфейла и бе за корпорации(и придобиване на активи). Сетете се ,ако има престъпления,какво се случва с БТК-Вивател,Булгартабак,корабостроителници,молове.... А всичко планове се свеждат до "замитане".Чакайте одита.
17 Юли 2014 11:14
Или....не зяпайте илизионистите какви жестове ви правят на сцената-това е дим и огледала. затова е и паниката и всички опити за спец-закони и изввънредни мерки.....Заедно с потулването на списъка на всички политици и журналисти участвали в тая афера
17 Юли 2014 11:25
никакви други ликвидни средства ли няма таи банка

Всъщност винаги се е правила оценка, доколко активите на банката покриват пасивите (приемаме, че капиталът е станал отрицателен, поради необходимостта да се поемат загуби от несъбираеми активи). Доколко ликвидна е КТБ могат да кажат единствено тези, които имат достъп до документите й. При истерията на изтегляне на средства през последните дни преди поставянето й под особен надзор, може да се направи допускането, че цялата й бърза ликвидност е изразходвана.
изтеглените средства нали ще отидат в някоя друга банка? Кой ще се откаже със заемни средства да си разшири пазара, верно с малко първоначален риск и повечко експертни усилия, ама все пак

Най-вероятно голяма част от изтеглените средства, ще отидат в други банки. Е, една част вероятно ще бъдат и похарчени. Но, какво значи изтеглени? По схемата на БСК нищо няма да се тегли. (То и по предвидената в закона процедура нищо не се гетли - Фонда казва в коя (кои) банка вложителите имат открити служебно депозити и могат да си търсят парите там.) , Просто задължение на КТБ става задължение на друга търговска банка с някакъв дискаунт, а активите на КТБ стават активи наконсорциума от банки. Само че, търговските банки не са благотворителни дружества, те ще имат много добър поглед върху нещата и ще знаят, останалите активи на КТБ колко са, останалите пасиви колко са и колко ще е загубата, която трябва да се поеме. И съответно дискаунта ще е съобразен с това. И тогава се пита в задачата, дали депозитант Х ще е щастлив от подобна схема, ако неговият депозит е 100% гарантиран и знае, че може да го прибере от Фонда (може би не веднага, а в някакъв бъдещ момент) на 100%? Ако дискаунтът е 10% може би ще е съгласен, но ако е 40%, 50% или повече? Според мен няма достатъчно информация за механизма на осъществяване на посочената схема, за да може човек дефинитивно да е наясно със себе си, дали я одобрява или не.
17 Юли 2014 11:26
Нито БНБ ,нито политиците се интересуват от вариант с някакви си 250-600 млн.лв. да се решават проблеми в банкова система ,държава ,вложители и бизнес с блокирани сметки.Апетитите им са за милиарди!!!Кое решение чакаме ?Последното ,онова след последното или следващото?Те какво са изпълнили от онова ,което са заявили?То не само всичко е предпоследно ,ами е пълно с глупости и неадекватни изявления!Вие на кого вярвате и от кого очаквате разумна мисъл?
17 Юли 2014 11:31
Що продължавате да мислите за КТБ като за банка.Това е политхранилка,черна каса,Гордиев възел от "сиджимки".Отрочета и съпруги,рода и любовници в бордове на "частни" фирми,"преференциален" бизнес.....и "кредитни досиета"
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД