:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 397,201,065
Активни 188
Страници 13,462
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

БСП трябваше да управлява в коалиция с ГЕРБ и АБВ

С олевяването рискуваме да се окажем на една писта само с "Атака", смята бившият говорител на соцпартията и депутат от "Коалиция за България" Ангел Найденов
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Ангел Найденов
Ангел Найденов е роден през 1958 г. в Кърджали. Завършил е Военноморското училище във Варна със специалност инженер-навигатор. Бил е кмет на Димитровград, бивш областен на Хасково и бивш министър на отбраната в кабинета "Орешарски". Доскоро бе говорител на БСП и бивш председател и зам.-председател на ПГ на левицата. Депутат във всички парламенти - от 37-ото НС досега. Допреди няколко седмици в продължение на 14 г. бе член на ИБ на БСП.

- Г-н Найденов, разбрахте ли защо бяхте изваден от ръководството на БСП? Вашата оставка не бе искана и не бе плод на медиен натиск.

- Мога да кажа каква не е причината - не е периодът от време, в който аз съм член на ИБ, защото има хора, които са в него от много по-дълго време. Очевидно не е и резултатът от изборите в моя регион. Не е и разбирането за недопускането на дублиране на парламентарни и партийни постове, защото виждаме, че има изключения. Що се отнася до причините за изваждането ми от Изпълнителното бюро, аз за себе си имам обяснение, макар че не чух аргументи. Но сякаш това не е чак толкова важно. За мен промените, които бяха направени в състава на бюрото, не могат да бъдат поставени под един знаменател. Има различни причини вероятно за това решение на председателя на БСП. И вън от всяко съмнение е негово правото да подбира екипа, с който би искал да работи. Аз по-скоро намирам обяснението в натрупването на една поредица от различия, позиции, които са обсъждани и заявявани от ИБ на БСП. Сред тези различия бих поставил например решението за оставката на правителството на Орешарски. Аз си признавам, че не съм сред хората, които подкрепяха и които бяха "за" тази оставка.

На второ място трябва да наредя сред тези различия темата, свързана с по-нататъшното олевяване на БСП. Изоставяме образа на социалистическа партия от социалдемократически тип, вървейки в посоката, без да получаваме друг разпознаваем и разбираем образ за хората. Така рискуваме да се окажем сами на пистата, надбягвайки се единствено с "Атака", за да не кажа - и съизмервайки се. Ние непрекъснато говорим за това, че сме най-социалната партия и че при участието си в управлението правим най-социалните действия и решения, и въпреки всичко, резултатът от изборите са все по-намаляващи проценти.

- Има ли още различия?

- Да. Последното ни различие с ръководството е по разбирането дали БСП трябваше да изрази готовност за участие в управлението на страната в една широка коалиция сега. Моето разбиране е, че да - БСП трябваше да заяви една подобна позиция. Различията ни започнаха по тази тема от разминаване по въпроса за готовността, с която се отива на консултациите с ГЕРБ. Ако отиваш с нагласата, че няма да участваш, ясно е - изходът от разговорите е предрешен. Наскоро ми попадна заглавие като част от интервю с проф. Пантев, което ми се струва изключително подходящо за сегашната ситуация. То звучеше приблизително така - компромиси се правят във времена на кризи и реформи. Сега имаме и двете. И се намираме в криза, включително в криза на доверието от страна на избирателите към всички политически формации. И от друга страна, потребност от много сериозни реформи в различни обществени сектори и това е видно.

- Сам ли останахте в това си убеждение, че БСП трябва да направи компромиса да участва в управленска коалиция с ГЕРБ?

- Не мисля, че съм сам, макар и в някаква степен да останах сам в бюрото, но иначе не мисля, че това е изолирано мнение и позиция в рамките на БСП. Повярвайте ми, в хода на предизборната кампания имах много срещи, на които отношението на хората горе-долу звучеше така: "Няма ли най-после да седнете големите политически формации да се разберете по стратегическите приоритети и да вземете да направите заедно неща, които очакват мнозинството от хората и които са потребни за напредъка и модернизацията на обществото и на държавата. Това невинаги означава - седнете и управлявайте заедно, но не изключва съвместното управление точно във времето, за което споменах или най-малкото - потърсете пътя за това.

- Вас като останалите членове на ръководството не ви е подразнил натискът на АБВ за широка коалиция с ГЕРБ и БСП?

- Не виждам защо трябва да ме подразни, а що се отнася до отношението към АБВ, то също е част от тези различия, в чието натрупване виждам и причината за изваждането ми. Вижте, очевидно е, че при осем политически формации в настоящия парламент имаме ситуация, при която много трудно се постига съгласие. Това обаче не означава, че не е възможно да се постигне такова. Всичко е в третирането на проблемите и разбирането за начина, по който трябва да търсим решение на тези проблеми. Аз не мисля, че безучастното наблюдаване на случващото се в страната, стоейки в изолация и приемайки ролята на опозиция, е печелившо и работещо решение, защото не мисля, че е подходяща алтернативата избори до дупка. Това би било пагубно за страната, икономиката и хората. А това е много близък вариант. Вярно е, че най-естествената комбинация в този парламент изглеждаше дясноцентристкото правителство. Но бих казал, че най-стабилната конструкция в този парламент би била широка коалиция.

- Има ли път за вас към АБВ?

- Не, не се виждам в АБВ и не мисля, че близостта в позициите непременно означава прехвърчане в АБВ. Но аз не мисля, че трябва да бъдат горени мостовете. Според мен силата на БСП досега е била в способността да изгражда мостове и да печели партньори. Винаги сме се стремели да избегнем изолацията и съответно позицията на глуха защита, а се страхувам, че вървим в тази посока.

- Достатъчни ли бяха промените в ръководството на БСП?

- Не бих искал коментарът, който ще направя по тази тема, да звучи като коментар на обиден и озлобен човек, огорчен от факта, че е изваден от състава на Изпълнителното бюро. От друга страна, веднага бих казал, че в някаква степен се лаская от мисълта, че моето изваждане може да бъде знак за радикалната промяна, която се очакваше от новоизбрания председател на БСП. Според мен тези смени са стъпка, но в никакъв случай крачка към радикалното обновление, от което се нуждаем. Аз споделям необходимостта от обновление, в това число и чрез промяна на лицата в ръководството на БСП и няма никакво съмнение, че когато се сменят лицата, това също е обновление, без да изчерпвам темата. Не, не са достатъчни промените. А по-важното от това е, че при срещи и разговори с партийни членове чувам същото разбиране, виждам, че тяхната оценка за смените е, че не са достатъчни.

- Какво искат още да бъде направено, за да излезете от ступора? В момента никой не се интересува от БСП и тя самата май не знае какво й се случва.

- Това в някаква степен имам и аз предвид, когато казвам, че изпадаме в позицията на глуха защита. Не мисля, че позицията да не участваме в управлението, защото трупаме негативи, е уместна. Тя, че не е печеливша, не е, не мисля, че е уместна като разбиране и като позиция, защото тогава на преден план излиза големият въпрос каква партия в крайна сметка искаме да бъдем. Малка, спретната партия, от която нищо не зависи, и която разработва чудесни документи, но с разбирането, че те никога няма да влязат в употреба, или наистина искаме да бъдем сериозна и отговорна партия, която не просто има идеи за решението на проблемите, с които се сблъскват хората, но която се стреми да печели победи на избори с очакването да ги реализира в управлението.

- Има ли нужда от вътрешнопартиен референдум, който да каже от какви реформи има нужда партията, какви послания да отправя? Такава идея лансира Мая Манолова и някои социалисти вече изразиха подкрепа?

- Винаги е добре, когато има оживен разговор вътре в партията. И тогава, когато се чува по-отчетливо, и тогава, когато се отчита, че се чува мнението на партийните членове и организации. Разбира се, аз лично бих подкрепил една подобна инициатива. Но си мисля и още нещо - не просто да бъде проведено вътрешнопартийното допитване за това от какво се нуждаем като обновление, а и това, че все по-осезаемо се усеща необходимостта от един нов конгрес с пълния цикъл на отчети и избори в БСП още през следващата година. Не просто заседание на конгреса с оглед на предстоящите местни избори, но и нов конгрес с пълния цикъл на отчети и избори възможно най-бързо, до пролетта на 2015.

- Може ли да се съчетае този референдум с въпрос за нов конгрес?

- Да, не виждам пречка от тази гледна точка, включително от факта да бъдат представени резултатите от този референдум на самия конгрес и съответно - документите, които биха били готвени и част от решенията, които биха били взети на конгреса, да бъдат съобразени с резултатите от него.

- Страхува ли се Михаил Миков от конгрес, че не отговаря на желанията за свикването му?

- Не, не мисля и не виждам основание който и да е от ръководството на БСП да се страхува от конгрес сега. Въпреки мандата, който определя четиригодишен период като време, за което да се провеждат конгреси на БСП.

69
4742
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
69
 Видими 
23 Ноември 2014 19:36
Мекере гнусно
23 Ноември 2014 19:45
Партията трябва да се изчисти от такива службогонци - кмет, областен, депутат, министър ....
23 Ноември 2014 19:46
Атанас Димитров
23 Ное 2014 19:45

Партията трябва да се изчисти от такива службогонци - кмет, областен, депутат, министър ....


И кой ще остане в партията?
23 Ноември 2014 19:48
Аууу, още един ррррренегат!
23 Ноември 2014 19:49
Нака, язе викам да разтуряте веке кочината.
23 Ноември 2014 19:51
И кой ще остане в партията?


Ще приемам вас последна
23 Ноември 2014 20:00
Атанас Димитров
23 Ное 2014 19:51

И кой ще остане в партията?

Ще приемам вас последна


Една птичка пролет не прави

пп Извън шегата, нали сам виждаш, че и останалите в Партията не са по-различни?
23 Ноември 2014 20:07
БСП трябваше да управлява в коалиция с ГЕРБ и АБВ

Трябваше не трябваше, "мандалото клепна" или "Господ(Боко) дава но в кошара не вкарва"!
23 Ноември 2014 20:09
Щях да драсна нещо, ма като гледам Firmin как се е разфучал.....
Насо, коматевци що се издъниха днеска срещу подуянци с 0:3 , бе ?
Все пак, поздравления за Овчата глава, че налага млади българчета . Дори и по принуда, заради КТБ , но това е пътят. Адмирации.
А тоя Ангел , откак се взе с Костинбродската латерна - хептен се сбръчка човеко.
23 Ноември 2014 20:15
Насо, коматевци що се издъниха днеска срещу подуянци с 0:3 , бе ?


Немах ток следобед и неможах да видя как играха
23 Ноември 2014 20:16
Сам ли останахте в това си убеждение, че БСП трябва да направи компромиса да участва в управленска коалиция с ГЕРБ?

Тцъ.
Не е сам.
Другарят Гергов и младите милионери са на същия акъл...
23 Ноември 2014 20:35
... Ние непрекъснато говорим за това, че сме най-социалната партия и че при участието си в управлението правим най-социалните действия и решения, и въпреки всичко, резултатът от изборите са все по-намаляващи проценти....
- Катарзииииис....! Изтрезняването и действията след него са мн льошо нещо... Дип кат те отсвирят (по непригодност)... Нема бонус, сал малус... И логореята се отприщва - нщ кат "Деветата вълнА"... BTW: "...правим най-социалните действия и решения,..." - И кои са те? Направени?? Десятъка???
23 Ноември 2014 20:39
Основното - власт!!!
-----------------------------
Сайтът на Генек
23 Ноември 2014 21:02
Този апаратчик е БИВШ навсякъде. Има надежда за БСП.
23 Ноември 2014 21:11
Нямам думи... то за тези пос..ковци и думи не трябват. Те сами таквозинката си се по....рат. С всяко WC коалиция. Пфу!
23 Ноември 2014 21:17
Некадърник!
Една кочина не можа да скове.
Да де, "да реализира" една телена ограда.
23 Ноември 2014 21:18
Другари, ако се опитаме за момент да загърбим справедливия си гняв, фрустрация и възмущение, това интервю ни дава повод да се замислим къде е мястото на Партията в политическия спектър. От партиите, които постигат по-значим резултат на избори, мястото на комунистите го зае "Атака" с национализациите, вдигането на данъци и дружба със СССР Русия като слънце и въздух за всяко живо същество. В социалдемократическото място се намърдаха предателите от АБВ. Пък Нашат Партия въвежда в едно управление плосък данък, в следващото го запазва и води обвързана с ЕС и НАТО политика, включително и по отношение на Русия. Къде в лявото сме ние, другари? Само заради ПЕС и ЛГБТ движението дали още ще ни припознават за леви? Добре че все още имаме "На всеки километър", защото нас червеното знаме роди ни и бате Ламбо е при нас, че май само заради това ни броят за леви!
23 Ноември 2014 21:23
Немой да се пуашите! Отделните партийци може да грешат, но Партията - нивгаш.
23 Ноември 2014 21:30
Другарю, ти гледай тези от "лявата" БСП да не ви вземат всичките НПО- грантове ,че натам са тръгнали нещата .
Дет се вика , задокеанските ви ментори ще уедрят НПО-планктона с БСП неолибералния слугинаж .
Почти всички сте с еднакви МГИМО и АОНСУ дипломи, завуршили НБУ или някой друг географски в България, "специализирали" на едни и същи места зад граница. В единен строй. И за по-лесно управление.
Кво ще си играем на НПО - планктон и неолиберална партия БСП на прикритие.
23 Ноември 2014 21:59
поради което и "левите" гласове не са с тях. хората го усещат. да си иде У "дЕсно" и да си е това, което е. що ли му е нужно да е от "лЕвата" БСП?

ПП и ако нещо положително има в разпада на БСП е това, че шлаката ще се разпадне и ще се появи истинска лява партия. не някакво менте "лЕво" като БСП. и "най=лЕвото" отцепило се веке. мерси "другарю" Първанов. ОКЗНИ беше нещо по-честно.
23 Ноември 2014 22:03
Повярвайте ми, в хода на предизборната кампания имах много срещи, на които отношението на хората горе-долу звучеше така: "Няма ли най-после да седнете големите политически формации да се разберете по стратегическите приоритети и да вземете да направите заедно неща, които очакват мнозинството от хората и които са потребни за напредъка и модернизацията на обществото и на държавата. Това невинаги означава - седнете и управлявайте заедно, но не изключва съвместното управление точно във времето, за което споменах или най-малкото - потърсете пътя за това.

За коя предизборна кампания говори Найденов ? Ако е за Предсрочни избори 2013, ще му повярвам, ако е за Предсрочни избори 2014 - не !
23 Ноември 2014 22:19
"Това невинаги означава - седнете и управлявайте заедно, но не изключва съвместното управление точно във времето, за което споменах или най-малкото - потърсете пътя за това."

не другарю Найденов, не означава това, че трябва да се управлява задно. когато една нация има НАЦИОНАЛНИ ЦЕЛИ, тя има ЛЯВ и ДЕСЕН път към осъществяването на тези цели. но в случая с територията другаря Първанов е прав - нама "ляво" и "дясно". защото няма НАЦИОНАЛНА ЦЕЛ. за да търсим един или друг НАЦИОНАЛЕН път към нея. та народът иска да определите заедно - НА КЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ ЗАЕДНО!
23 Ноември 2014 22:26
Както сте я подкарали, май ще се сбъдне моята прогноза -
скоро ще имате 2-3 депутати в парламента, колкоо е имала
Социалистическата партия на Янко Сакъзов преди 9.09.1944г.
Катраници.
23 Ноември 2014 22:38
да бе, Янко Сакъзов! и той от Шумен! като другаря Дъбов. аз за това говоря - не е страшно, че се разпада БСП. от 3 се започва, значи... от 39 до 3 - има време за всичко.

ПП всъщност, това се отнася за и за "дЕсното"! така нареченото "дЕсно". докато придобием ЛЯВО и ДЯСНО, а не ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА!
23 Ноември 2014 22:45
Спяцялистите по БСП забръмчаха и тук. Найденов, без Найденов - на кого му пука. БСП си е БСП, когато я погребете, елате и ми докладвайте - чучулиги батюви.
23 Ноември 2014 22:49
БСП трябваше да управлява в коалиция с ГЕРБ и АБВ

В тази ситуация в България наистина трябваше.
23 Ноември 2014 23:10
Глупости, Найденов
БСП не може да управлява заедно с Герб. Просто защото никой не може да управлява заедно с Баце - може само да му крепи властта. Да не би сега Калфин да управлява социалната политика, да не би той да е дал добавките за пенсиите, а ?

Отделно, че това щеше дае такова плюене в собствената муцуна ...
23 Ноември 2014 23:11
Но за грешката да се изостави социалдемократическата ориентация е напълно прав.
23 Ноември 2014 23:17
Малий.. Мая ще го спука от бой...
23 Ноември 2014 23:17
Истинска лява партия може да има само в сънищата ви. В действителност имате крадлива и популистка. Краде, лъже и подхвърля жълти стотинки на мързеливци и наивници, които никога няма да разберат, че парите не валят от небето.
23 Ноември 2014 23:19
БСП не може да управлява заедно с Герб. Просто защото никой не може да управлява заедно с Баце - може само да му крепи властта.

С резултатите постигнати на изборите - не мисля, че си прав. Наистина трябваше голяма коалиция за стабилизация на страната. И успехът би могъл да помогне в избистрянето на БСП в социалдемократическа партия.
23 Ноември 2014 23:22
И успехът би могъл да помогне в избистрянето на БСП в социалдемократическа партия.

За какво намеквате, другарю? Че не сме социалисти ли?
23 Ноември 2014 23:56
"Другар
23 Ноември 2014 21:18

Другарю , рот фронт , истински се радвам за твоята грижа за мястото на Партията в политическият спектър . Още повече бих се радвал навлеци да не и определят бъдещето ,щото не е морално .Уффф , аз пък що ли те занимавам с морал ??

24 Ноември 2014 00:53
Slava
23 Ное 2014 23:17


Шъ замола подръжниците на мутренската ОПГ да не споменават престъпления. Глейте си там ненагледния кучи син, сикаджийска мутра и наркотрафикант и акъл не давайте.
24 Ноември 2014 04:19
кмет, областен, депутат, министър ....
, като му знаем управлението с само като "говорители" са успешни
24 Ноември 2014 06:24
Firmin
24 Ное 2014 00:53
Успокой се "Акъл" давам само с/у пари Защо си сърдит на целия свят? Ако Борисов е мутра, Доган с когото направихте 2 правителства, какъв е? Няма да те питам Кой създаде мутрите в Бг! Нито кои са олигарсите, нито Кой назначи Пеевски в ДАНС ....
24 Ноември 2014 09:16
Немой да се пуашите! Отделните партийци може да грешат, но Партията - нивгаш.

Че то един праведен не остана! Станишев такъв, Гергов онакъв, Р.Овч.ру богаташ, Дъбчето сикаджия, Кадиев електромер, Кирето контрабандист, Кутев спина го подгонил. За Първанов, Калфин, РП и Танчето да не говорим. Като че ли всичките грешни, ама Партията им права. ПФУ!
24 Ноември 2014 09:27
Наистина трябваше голяма коалиция за стабилизация на страната. И успехът би могъл да помогне в избистрянето на БСП в социалдемократическа партия.


Ако Станишев вместо да вдига лозунги от рода на "Да махнем ГЕРБ от управлението" имаше поглед на държавник, нямаше да вкара ДПС във властта за да си отмъщава на Б.Б. за загубата през 2009 г., а щеше да предложи голяма коалиция. България се нуждае от обединение на политическите сили, а не от това едните да чакат другите да се издънят за да дойдат на власт и това още от началото на промените.
Имаше очевидно решение при сегашната фрагментация в парламента, за съжаление БСП не можа да го види. Да твърдиш, че ГЕРБ са мутри, а в същото време да се коалираш с ДПС ми се вижда много недалновидно и вредно за държавата.
Не ви харесва днешното правителство, нали? И на мене не ми харесва, въпреки че подкрепих РБ.
24 Ноември 2014 09:32

Че то един праведен не остана! Станишев такъв, Гергов онакъв, Р.Овч.ру богаташ, Дъбчето сикаджия, Кадиев електромер, Кирето контрабандист, Кутев спина го подгонил. За Първанов, Калфин, РП и Танчето да не говорим.


Е да, ама пък Борисов е мутра!
24 Ноември 2014 09:40
В условията на диктатура на капитала лявата политика е невъзможна. Абсолютния контрол върху медиите от страна на частните монополи и платените цветни протести могат да свалят абсолютно всяко ляво правителство, което се опита да подобри положението на хората.

Soft power is a concept developed by Joseph Nye of Harvard University to describe the ability to attract and co-opt rather than coerce, use force or give money as a means of persuasion. In recent days the term has also been used in changing and influencing social and public opinion through relatively less transparent channels and lobbying through powerful political and non-political organizations.

Nye coined the term in a 1990 book, Bound to Lead: The Changing Nature of American Power. He further developed the concept in his 2004 book, Soft Power: The Means to Success in World Politics. The term is now widely used in international affairs by analysts and statesmen. For example, in 2007, CPC General Secretary Hu Jintao told the 17th Communist Party Congress that China needed to increase its soft power, and the US Secretary of Defense Robert Gates spoke of the need to enhance American soft power by "a dramatic increase in spending on the civilian instruments of national security – diplomacy, strategic communications, foreign assistance, civic action and economic reconstruction and development."

According to the 2013 Monocle Soft Power Survey, Germany currently holds the top spot in soft power.[1] The top ten is completed by the UK, the US, France, Japan, Sweden, Australia, Switzerland, Canada and Italy.

In 2010 Annette Lu, former vice-leader of the Taiwan (Republic of China), visited South Korea and advocated the ROC's use of soft power as a model for the resolution of international conflicts.[2] General Wesley Clark, when discussing soft power, commented that "it gave us an influence far beyond the hard edge of traditional balance-of-power politics."[3]

http://en.wikipedia.org/wiki/Soft_power
24 Ноември 2014 10:06
Е да, ама пък Борисов е мутра!
А не е ли?
24 Ноември 2014 10:23
Немой да се пуашите! Отделните партийци може да грешат, но Партията - нивгаш.

Че то един праведен не остана! Станишев такъв, Гергов онакъв, Р.Овч.ру богаташ, Дъбчето сикаджия, Кадиев електромер, Кирето контрабандист, Кутев спина го подгонил. За Първанов, Калфин, РП и Танчето да не говорим. Като че ли всичките грешни, ама Партията им права. ПФУ!

Да ме прости Господ, ама Партията е като Църквата: Станишев, Гергов, Дъбчето, Кадиев, Кирето и т.н. може поединично да грешат. Но вкупом - не, защото Партията е правена като копие на Църквата. Както сам Дух Свети направлява църковните събори, така и партийните конгреси и пленуми са вдъхновени свише. Само разликата е, че на партийните конгреси се развихрят духовете на Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Благоев, Димитров, Габровски и прочее, та БСП форумите се превръщат във некромантски вещерски сборища
24 Ноември 2014 10:26
На некои от другарите започна да им се изяснява ситуацията, но ще трябва време догкто проясняването стигне до нисшия партиен апарат.
24 Ноември 2014 10:48
бонго-бонго
23 Ное 2014 23:19

Първо, коалиция, колкото и голяма да е, в която участва ОПГ Герб, не може да стабилизира страната, защото мутроченгетата са в същността си деструктивна паплач.
Второ, в правителство, премиер на което е ББ, не може да има реално коалиционно управление - то е по генезис еднолично управление.

Сега е много популярно да се говори за някаква 'смъртоносна прегръдка' на ДПС, но удобно се премълчава, че всички, които подкрепяха предишното управление на ББ, отпаднаха при следващите избори. И трябваше да се появи нелепата сбирщина 'орел, рак и щука', че пак да се докопат до места около баницата.
24 Ноември 2014 10:56
Партията е като Църквата: Станишев, Гергов, Дъбчето, Кадиев, Кирето и т.н. може поединично да грешат. Но вкупом - не

Изкушаваш ме да кажа, че "ДБГ, ДСБ, СДС, НПСД, БЗНС, ХДП и БНД поотделно обещаваха много велики неща, ама заедно направиха едно голямо ... (чети "Швейк" по въпроса )"
24 Ноември 2014 10:56
Второ, в правителство, премиер на което е ББ, не може да има реално коалиционно управление - то е по генезис еднолично управление.

Ами не - доколко еднолично ББ би управлявал в коалиционно правителство зависи преди всичко от коалиционния партньор. СЕГА истина е , че министър-председателят има ръководна роля в правителството и може "да прескочи" един или друг министър, но пък коалицията се крепи все пак на парламентарно мнозинство, от което и самият министър-председател е зависим.
24 Ноември 2014 10:58
Изкушаваш ме да кажа, че "ДБГ, ДСБ, СДС, НПСД, БЗНС, ХДП и БНД поотделно обещаваха много велики неща, ама заедно направиха едно голямо ... (чети "Швейк по въпроса


Общо взето да, но ще видим какво са направили към края на управлението.
24 Ноември 2014 10:58
доколко еднолично ББ би управлявал в коалиционно правителство зависи преди всичко от коалиционния партньор.

бонго, хайде не се прави на интересен.

Или наистина вяраш, че Кунев или Кънева (хеле пък Лукарски ) се изправят пред Баце, тропват по масата и казват "аз съм капитан" ?
24 Ноември 2014 10:59
Другари, счува ли ми се, или някой наистина вика "Лазарее, стани!" :
24 Ноември 2014 11:00
но ще видим какво са направили към края на управлението.

Мога да дам прогноза - "едно малко ..... "

И това не е шегичка. След като ДПС няколко пъти подкрепи ББ, както вече се случи, значимостта на поддръжката от страна на РъБовете ще избледнее съвсем и Баце ще си праи каквото си иска.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД